Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

20 πεποιθήσεις που θα αφήσεις πίσω σου σε λίγα χρόνια



Ο καθένας μας λέει μια ιστορία για τον εαυτό του μέσα στο κεφάλι του. Κάθε μέρα. Ολη την ώρα.
Αυτή τη στιγμή, λες μια ιστορία.
 
Και αυτή η ιστορία είναι απλά ένα μείγμα από τις πεποιήσεις μας, που μας έχουν κάνει αυτό που τελικά είμαστε σήμερα και που βάζουν τα θεμέλια για κάθε πράξη που κάνουμε ή δεν κάνουμε στη ζωή.  Επί της ουσίας, σε αυτό το θεμέλιο στηρίζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.
 
Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή όλα δείχνουν να λειτουργούν τέλεια και η ζωή να είναι μια χαρά. Μεγαλώνοντας, ίσως κάποια στιγμή εκεί στα 30…ή στα 40…ή στα 50…η ζωή σε ξυπνά απότομα με μια απρόσμενη πραγματικότητα – κάποιοι την ονομάζουν “χαστούκι” – που σου δείχνει κατάφορα ότι αυτή η έως τώρα “μια χαρά” ζωή σου δεν ταιριάζει καθόλου με την ιστορία που έχεις στο μυαλό σου. Και αυτό πονάει. Πονάει πολύ. Κι εσύ αγωνίζεσαι να ξεπεράσεις τον πόνο επιστρέφοντας στην ιστορία που είχες φτιάξει. Και αφού πονέσεις κι άλλο, κι άλλο, από πολλές διαφορετικές πραγματικότητες (“χαστούκια”), συνειδητοποιείς ότι η ιστορία που έλεγες τόσα χρόνια στον εαυτό σου είναι η κύρια πηγή του πόνου σου, επειδή οι πεποιθήσεις που τη στήριζαν είναι εντελώς και απελπιστικά λάθος.
 
Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Θα καθίσεις με τον εαυτό σου και θα μάθεις να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι, με τα πολλά μαζεμένα λάθη της. Αυτό που πίστευες ως αλήθεια θα αποδειχθεί ψευδαίσθηση, ένα σαθρό θεμέλιο που δεν μπορεί να στηρίξει πια καμία μέρα σου κι εσύ θα καταλάβεις ότι η ιστορία σου ήταν απλά μια ιστορία.
Και αυτό θα είναι το ξυπνητήρι σου για μια νέα ζωή.
Και παρά το γεγονός ότι θα πονάει στην αρχή…θα φέρει κάτι εξαιρετικά όμορφο και θετικό στο πέρασμα του χρόνου.
 
Όσο περνάει ο καιρός, η συνειδητότητα θα γίνει σταδιακά το νέο θεμέλιο της ζωής σου. Και η ιστορία σου θα ξαναγραφτεί με πολύ δυνατές αλήθειες.
 
Στην εβδομαδιαία έμπνευση, μοιράζομαι μαζί σου 20 τέτοιες πεποιθήσεις που θα αφήσεις κάποια στιγμή οριστικά πίσω σου και θα είσαι καλά με αυτό. 10 από αυτές τις παρουσιάζω σήμερα και 10 την επόμενη Δευτέρα.
 
1 | Η πεποίθηση αξίζει να περιμένεις έως αύριο.
Γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι σύντομη, ότι το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος και όμως αυτός είναι πάντα σοκαριστικός όταν έρχεται. Είναι σαν να περπατάς αφηρημένος σε μία σκάλα και να πέφτεις, ενώ περίμενες ότι θα υπήρχε ένα ακόμη σκαλί, αλλά τελικά όχι. Έτσι χάνεις την ισορροπία σου. Απότομα το μυαλό σου έρχεται στο “τώρα” και κόσμος γύρω σου είναι πιο πραγματικός από πραγματικός. Να λέμε αλήθειες…κάποια μέρα δεν θα υπάρχει αύριο. Κι αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να σεβαστείς τη ζωή σου. Πριν από λίγες μέρες, ένα φίλος έχασε τη γυναίκα του μετά από μήνες πόνου. Όταν ειδωθήκαμε αυτό που μου είπε είναι “ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχασα το χρόνο μου μη αποδεχόμενος αυτό που συμβαίνει, αντί να εκτιμώ αυτό που έχω κάθε μέρα να ζήσω. Αν λυπάμαι για κάτι, πιο πολύ, είναι που τόσο συχνά στη ζωή μου πίστευα στο αύριο”.  Εγώ έμαθα κάτι από αυτό που είπε.


 
2 | Η πεποίθηση ότι κάποιος ή κάτι, εκτός από εσένα, θα σε κινητοποιήσει στη ζωή.
Ένα κοινό ζήτημα όταν κάποιος φτάνει στη συνεδρία είναι η αναζήτηση κινήτρου για να ενεργοποιηθεί και να δράσει. Τις περισσότερες φορές, το κίνητρο, περιμένει να είναι κάτι εξωτερικό, να κρύβεται κάπου που δεν το βλέπει.  Και η αλήθεια είναι ότι το κίνητρο κρύβεται, μόνο όταν δεν θέλεις να το δεις. Η αλήθεια είναι ότι το κίνητρο εμφανίζεται όταν κάνουμε…και κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Όταν όσα κάνουμε έχουν νόημα και είναι σημαντικά για εμάς, τότε αυτό μας δίνει το κίνητρο να κάνουμε το επόμενο βήμα. Για μένα – και είμαστε σίγουρα διαφορετικοί – το κίνητρό μου είναι να μαθαίνω κάτι καινούριο κάθε μέρα, να προσπερνάω ό,τι με δυσκολεύει να προχωρήσω και να βοηθώ τους άλλους να απελευθερώνονται από τον πόνο και να προχωρούν. Ζώντας αυτές τις τρεις βασικές μου φιλοδοξίες, και συνειδητοποιώντας ότι η κάθε μου μέρα αντανακλά την πρόοδό μου σε αυτές, βρίσκω το κίνητρο να συνεχίσω σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Αυτό που ρωτάω συχνά τον εαυτό μου είναι: στο τέλος της ημέρας τι αξίζει να κάνω και τι ελπίζω να δημιουργήσω;
 
3 | Η πεποίθηση ότι όλοι οι άλλοι ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για σένα.
Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο και το χώρο για να ακούσεις τη δική σου φωνή. Οι πολλές γνώμες θα σε κάνουν να χαθείς στο θόρυβο. Αλλά εσύ μπορείς να επιλέξεις διαφορετικά. Βρες τη δύναμη να γεμίσεις το χρόνο σου με ουσιαστικές εμπειρίες, από το να τον ξοδεύεις στο χάος των ειδήσεων, των blogs, της τηλεόρασης. Ο χώρος και ο χρόνος που καταλαμβάνει αυτή η στιγμή είναι η ζωή, και αν πιάνεις τον εαυτό σου να ανησυχείς για κάτι που δεν σχετίζεσαι με τη ζωή σου, τότε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσεις κάπου τη δύναμή σου. Δώσε στη ζωή σου την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις προσταγές του μάρκετινγκ που σε εξωθούν σε όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση ή σε ένα τρόπο ζωής που “πρέπει” να ζήσεις για να είσαι κάποιος. Βρες το δικό σου τρόπο. Βρες αυτό που είναι καλό για εσένα, για τους φίλους σου, για την οικογένειά σου. Άκουσε την καρδιά σου. Ακολουθώντας τη δική σου αλήθεια θα διαπιστώσεις ότι κάποια μέρα, θα έχεις αρκετή σοφία και δύναμη για να κάνεις αυτό που είναι καλό για εσένα.
 
4 | Η πεποίθηση ότι όλες οι “ειδοποιήσεις” που λαμβάνεις στο κινητό σου κάθε δευτερόλεπτο είναι μια επικοινωνία που αξίζει!
Οι περισσότεροι περισπασμοί είναι στο χέρι μας σήμερα και εμείς προσηλωμένοι σε μια οθόνη. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου να είναι πιο ανθρώπινος στην επικοινωνία. Επιδίωξε την επαφή με τα μάτια. Μην κρύβεσαι πίσω από τις εφαρμογές, τα like και τις καρδούλες. Ρώτα τους άλλους για τη δική τους ιστορία.  Χαμογέλασε. Συνδέσου πραγματικά με τους άλλους...και με τον εαυτό σου.  Μου συμβαίνει συχνά να βγαίνω με φίλους για φαγητό, να μιλάμε και να συνειδητοποιώ ότι όλοι μας ακούμε με τα αυτιά, ενώ τα μάτια μας είναι κολλημένα στην οθόνη του κινητού μας...αναζητώντας με αγωνία κάτι που δεν ξέρω μέχρι σήμερα τι είναι και πόσο σημαντικό είναι. Και κάποια μέρα συνειδητοποιείς ότι κάθε μνήμη συνάντησης έχει χαθεί...εσύ δεν έχεις καμία ανάμνηση που να αξίζει πραγματικά.
 
5 | Η πεποίθηση ότι το να είσαι διαρκώς απασχολημένος με κάτι σε κάνει σημαντικό και ξεχωριστό.
Ο χρόνος μας δείχνει σταδιακά πως η ζωή περνάει πολύ γρήγορα και δεν σε περιμένει. Το να είσαι τόσο busy κάθε μέρα δεν έχει κανένα νόημα. Καιρός να αντισταθείς στον πειρασμό. Άφησε χώρο στη μέρα σου. Ζήσε αυτό που θέλεις να ζήσεις και έχει νόημα για σένα, από το να το αποφεύγεις γεμίζοντας τη μέρα με χίλια άλλα άσχετα πράγματα. Μια ζωή τόσο γεμάτη, βιαστική και πιεστική είναι η επιλογή σου; Μήπως θα ήθελες να αφιερώσεις χρόνο στην περισυλλογή, στη δημιουργία και στη σύνδεση με τους ανθρώπους που αγαπάς;
 
6 | Η πεποίθηση ότι η γνώση από μόνη της είναι αρκετή.
Το να μαθαίνεις είναι πολύ σημαντικό και σε βοηθά πολύ βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η γνώση από μόνη της, χωρίς την εμπειρία, δεν είναι αρκετή. Ας πούμε ότι διαβάζεις όλα τα βήματα για να απεξαρτηθείς από το το αλκοόλ. Θεωρητικά είσαι εντάξει, αλλά τι γίνεται όταν κληθείς να τα εφαρμόσεις και να φέρεις όλες τις αλλαγές που προτείνουν στη ζωή σου; Η απόκτηση της γνώσης δεν σημαίνει, απαραίτητα και εξέλιξη. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη δράση. Και κάποια στιγμή, πάλι, η πραγματικότητα θα σου δείξει αν έχεις μείνει μόνο στη θεωρία ή αν έχεις προχωρήσει, αν έχεις μείνει στα ίδια αλλά ξέρεις πολλά! Και η στιγμή της δράσης είναι που θα φέρει την αλλαγή και θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη.
 
7 | Η πεποίθηση ότι όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.
Όταν ήμασταν μικροί όλα ήταν καλύτερα όταν γίνονταν γρήγορα. Σταδιακά καταλάβαμε ότι μεγαλώνοντας προτιμούμε να λειτουργούμε, στα περισσότερα πράγματα, αργά και σταθερά. Στη διάρκεια της ζωής, μαθαίνουμε ότι καμία πράξη αγάπης, καλοσύνης, ευγνωμοσύνης και φροντίδας δεν έχει σημασία όταν γίνεται γρήγορα και δεν έχει διάρκεια. Η μεγάλη διαφορά, στην προσωπική ζωή και στην εργασία, γίνεται από πολλές μικρές διαφορές και όχι μονομιάς. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να σηκώσεις 1 τόνο με μιας. Αλλά μπορείς να μεταφέρεις 1 κιλό τη φορά, για 1000 φορές. Μικρές, καθημερινές προσπάθειες θα σε πάνε στον προορισμό σου.
 
8 | Η πεποίθηση ότι ο τελικός στόχος είναι η “άνεση” και η “ασφάλεια”.
Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε έναν κόσμο που προάγει αυτή την ιδέα της άνεσης…του να γίνονται όλα χωρίς κόπο. Αποφεύγουμε να ρωτάμε “πως”, “πότε”, “γιατί”. Γιατί αυτές είναι ερωτήσεις που φέρνουν απαντήσεις που μας βγάζουν από το βόλεμά μας. Είναι απαντήσεις που μπορεί να προκαλέσουν αναταρραχή στη ζωή μας.  Αλλά φαίνεται ότι αυτός είναι ο τρόπος που το ανθρώπινο μυαλό ανοίγει και αναπτύσσεται. Όταν, δηλαδή, το μυαλό αποδεχτεί την πρόκληση να πιεστεί, να σκεφτεί δημιουργικά, να ανοίξει τα όριά του. Φαντάσου όλα τα χρόνια της ζωής σου να έχεις τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκέψης, τις ίδιες ιδέες, την ίδια συμπεριφορά.  Και τώρα φαντάσου τον εαυτό σου να αποδέχεται όλες τις προκλήσεις της ζωής, να αλλάζει, να μεταμορφώνεται, να δημιουργεί, να σηκώνει κύματα εμπειριών που κάνουν τη ζωή πιο πλούσια.
 
9 | Η πεποίθηση που είσαι το κέντρο του κόσμου.
Όταν είμαστε μικροί αυτό θεωρούσαμε. Ότι ήμασταν το κέντρο του κόσμου. Αυτό διαμόρφωσε τη συμπεριφορά μας. Εγωκεντρική σκέψη και αδιαφορία για τους άλλους. Η πραγματικότητα, αργά ή γρήγορα θα μας πει μια άλλη ιστορία που θα μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τον ευατό μας και θα διαπιστώσουμε ότι γύρω μας υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα και ότι εμείς δεν είμαστε τέλειοι, ή δεν είμαστε αυτό που φανταζόμαστε. Και τότε διαπιστώνουμε ότι το να στέψουμε το ενδιαφέρον μας στους άλλους μπορεί να βοηθήσει. Κάθε φορά που νιώθεις ότι έχεις κολλήσει, δοκίμασε να στρέψεις την προσοχή σου στους άλλους, σε αυτό που ζουν, στις δικές τους συνθήκες. Αντί να ζητάς επίμονα απάντηση στο ερώτημα “τι συμβαίνει με μένα;”, ρώτησε τους άλλους “πως μπορώ να βοηθήσω;”. Θα διαπιστώσεις σύντομα ότι βοηθώντας θα βρεις και τη δική σου απάντηση. Και αυτή η διαφορετική προσέγγιση και προοπτική, θα σε οδηγήσει μπροστά.
 
10 | Η πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει και να αγαπήσει.
Όχι. Δεν θα εκτιμήσουν όλοι αυτό που κάνεις γι’ αυτούς ή τον τρόπο που το κάνεις. Επειδή όλοι δεν έχουν την ίδια καρδιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στη ζωή σου θα απογοητευτείς πολλές πολλές φορές περιμένοντας τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Έτσι συμβαίνει με την αγάπη και την ευγνωμοσύνη. Γι’ αυτό μην χάνεις το χρόνο σου προσδοκώντας κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις και μην αφήνεις τις προσδοκίες σου να σε αποτρέψουν από τον να προσφέρεις, να φροντίζεις, να στηρίζεις. Κάνε πιο σοφές επιλογές. Αν ο χρόνος σου και η ενέργειά σου σπαταλήθηκαν σε ‘λάθος’ ανθρώπους, για τους 'λάθος' λόγους, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι βρέθηκες σε ένα φαύλο κύκλο. Μπορεί να νιώσεις ότι έδωσες τον εαυτό σου σε κάτι που δεν άξιζε, ότι επένδυσες σε μία επιφανειακή φιλία, σε μία σχέση χωρίς νόημα. Αλλά αναρωτήσου, όταν ήσουν σε αυτόν τον κύκλο τι έψαχνες; Μήπως την έγκριση; Μήπως την αγάπη; Μήπως την επιβεβαίωση; Άλλαξε σήμερα τρόπο!
 
Επίλεξε να αφήσεις πίσω σου, μια για πάντα, αυτές τις ψεύτικες πεποιθήσεις!
 
Πες ΝΑΙ στην πρόκληση!
Μην ζεις τη ζωή σου ως θεατής.
Μην τη ζεις ως φυλακισμένος σε ψεύτικες πεποιθήσεις και σε ιστορίες που σε κρατούν πίσω.
Ζήσε σε αυτόν τον κόσμο, αυτήν τη μέρα και κάθε μέρα, συμμετέχοντας στη ζωή σου.
Κάθε πρωί, ρώτησε τον εαυτό σου τι είναι το πιο σημαντικό για σένα και στη συνέχεια, βρες το θάρρος, τη σοφία, τη δύναμη και τη θέληση να χτίσεις την ημέρα σου πάνω σε αυτό που είναι σημαντικό.
Είναι μια επιλογή. Η επιλογή σου!
Έχεις κάθε στιγμή μία επιλογή.
Και αν έχεις την επιλογή, να παραπονιέσαι, να κατηγορείς, να κολλάς στο παρελθόν, να ενεργείς ως θύμα, να είσαι ανασφαλής, να θυμώνεις, να είσαι αφελής, να αγνοείς τη διαίσθησή σου, να αγνοείς τις καλές συμβουλές, να τα παρατάς…τότε ήρθε η ώρα να κάνεις μια διαφορετική επιλογή.
 
Αλλά, επίτρεψέ μου να σου θυμίσω ότι δεν είσαι μόνος.
Όλοι επιλέγουμε κάποια στιγμή, τώρα ή αργότερα.
Και εγώ θα κάτσω εδώ δίπλα σου και θα σου πω στο αυτί…
Επίλεξε να είσαι παρών.
Επίλεξε να είσαι θετικός.
Επίλεξε να συγχωρήσεις τον εαυτό σου.
Επίλεξε να συγχωρήσεις τους άλλους.
Επίλεξε να δεις την αξία σου.
Επίλεξε να δεις τις δυνατότητές σου.
Επίλεξε να βρεις το νόημα.
Επίλεξε να αποδείξεις ότι δεν είσαι θύμα.
Επίλεξε να απελευθερωθείς από το ψέμα.
Επίλεξε να βρεις τη δύναμη να πεις την αλήθεια – την αλήθεια σου.

 
Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις ένα βήμα σήμερα…και ένα αύριο…και μια ολόκληρη διαδρομή σε όλη σου τη ζωή από εδώ κα πέρα.
 

us10.campaign

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα