Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ – ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙΤΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ – ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

ΧΡΙΣΤΟΣ: «Ζητάτε και θα σας δοθεί. Αναζητάτε και θα βρείτε, χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί. Διότι όλοι όσοι ζητούν λαμβάνουν και όσοι αναζητούν βρίσκουν και όσοι χτυπούν τους ανοίγεται» (κατά Ματθαίο Ζ:7-8 ή 7:7-8).

Κανείς δεν μπορεί να βρει τον Θεό χωρίς αγάπη, γιατί η ελεύθερα προσφερόμενη αγάπη από την καρδιά των παιδιών Του είναι το μόνο πράγμα που αναζητά ο Δημιουργός του ανθρώπου. Έχει όλα τα άλλα. Οι πόνοι της αγάπης που δεν βρήκε ανταπόκριση, και αυτοί του αποχωρισμού από τους αγαπημένους κάποιου στον θάνατο δεν είναι για να βασανίζεται ο άνθρωπος, αλλά για να αναζητήσει επιτέλους Αυτόν που πράγματι τον Αγαπά και τον περιμένει – έναν που Αγαπά ο Οποίος δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα, αλλά ο μεγαλειώδης Θεός που έχει μεταμφιεστεί μπροστά του ως πατέρας, μητέρα, φίλος, σε μια σωρεία ενσαρκώσεων με ανθρώπους που τον αγάπησαν. Αυτός είναι που σας καλεί. Αυτός που δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει ποτέ.

Παρουσιάστηκε στον Άγιο Αντώνιο, τον αναχωρητή της ερήμου στην Αίγυπτο, αιώνες πριν, όταν ο άγιος δοκιμαζόταν και βασανιζόταν δριμύτατα από τον διάβολο και τις λεγεώνες του από δαίμονες με εντυπωσιακές απόπειρες να χάσει την πίστη του. Ο Άγιος Αντώνιος φώναξε περιφρονητικά: «Σατανά, κάνε το χειρότερο που μπορείς! Τίποτα δεν θα με χωρίσει ποτέ από τον Χριστό!».

Οι δαίμονες επιτέθηκαν. Οι τοίχοι της σπηλιάς τραντάχτηκαν με τέτοια βιαιότητα που η κατάρρευσή τους και ο θάνατος του αγίου φαίνονταν αναπόφευκτα γεγονότα από στιγμή σε στιγμή.

Την τελευταία στιγμή, η απαστράπτουσα λαμπρότητα του Χριστού εμφανίστηκε ξαφνικά, και ο Αντώνιος ήταν πλέον ασφαλής. Είπε στον Κύριο: «Πού ήσουν, Ιησού μου? Γιατί δεν ήρθες νωρίτερα να με βοηθήσεις?». Και η φωνή που εξήλθε από εκείνο το Φως απάντησε: «Αντώνιε, ήμουν μαζί σου όλη την ώρα» (Εξιστορείται στο The Saints that Moved the World του René Fülöp-Miller, «Οι άγιοι που συγκίνησαν τον κόσμο», New York: Thomas Y. Crowell Company, 1945). Γι’ αυτό, ποτέ μην απαρνείστε τον Θεό. Όσο πιο σφοδρές είναι οι δοκιμασίες των αντιξοοτήτων της ζωής, τόσο ισχυρότερα ο πιστός προσκολλάται σ’ Αυτόν, όπως το παιδί που σφιχταγκαλιάζει τη φούστα της μητέρας όταν αυτή το μαλώνει, και καταλήγει στην αγκαλιά τής άνευ όρων αγάπης της.

Στον πιστό που επιθυμεί τον Θεό επαρκώς ένθερμα, Αυτός θα έρθει. Θα ελευθερώσει αυτόν τον αναζητητή απ’ όλες τις ψευδείς αντιλήψεις του ονειρικού κόσμου που δημιούργησε. Γνωρίζει ότι η αυταπάτη με τους πειρασμούς της κάποιες φορές είναι τρομερή για τα παιδιά Του που δεν είναι φωτισμένα. Είναι η δοκιμασία του Θεού, αλλά ποτέ δεν θέτει δοκιμασίες που να υπερβαίνουν την αντοχή και την ικανότητα του νικηφόρου πνεύματος του πιστού Του. Ακόμα κι όταν ο πιστός νομίζει ότι δεν αντέχει άλλο, ο Κύριος είναι πάντα στο πλευρό του όπως ήταν με τον Άγιο Αντώνιο, ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας σιωπηλά κάθε προσπάθεια του πιστού. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα