Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πρώην πράκτορας της ΜΙ6 αποκαλύπτει πώς θα θυμάστε πληροφορίες, χωρίς να τις καταγράφετε



Το να θυμάται κάποιος λεπτομέρειες και πληροφορίες δεν είναι πάντα εύκολο.
Ο πρώην πράκτορας της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6 και της υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Αυστραλίας, Warren Reed, έμαθε μια απλή τεχνική κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του που τον βοηθάει να θυμηθεί οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς να την γράψει κάπου.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι κατάσκοποι μαθαίνουν είναι πώς να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους να θυμούνται περισσότερα απ ' ό, τι συνήθως, όχι μόνο να πετύχουν τον στόχο τους, αλλά και για να παραμένουν ζωντανοί.
«Αν ένας πράκτορας αποκαλυφθεί, τότε μπορεί να μετράει λεπτά ζωής. Οι πράκτορες εξακολουθούν να είναι άνθρωποι, και μπορεί να είναι νευρικοί», λέει.
«Αν αποκαλυφθούν, δεν θα επιβιώσουν. Θα σκοτωθούν σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή σε κάποιο ατύχημα στις δημόσιες συγκοινωνίες ή θα μπορούσαν απλώς να πέσουν θύματα απαγωγής, να βασανιστούν και στο τέλος να δολοφονηθούν.
Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της αποστολής είναι να πει: “Λυπάμαι, ποια είπατε πως ήταν η τροχιά του συγκεκριμένου πυραύλου, πόσα κιλά μεταφέρετε, παρακαλώ να με συγχωρήσετε, θα πάρω μόνο ένα στυλό και ένα χαρτί για να τα καταγράψω”» λέει ο Reed ο οποίος αποκαλεί την τεχνική «το οικογενειακό σπίτι». Πρόκειται για μια τεχνική σύνδεσης εικόνων.
Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να έχετε ως εικόνα στο κεφάλι σας. Το πρώτο είναι το «γνωστό» και το δεύτερο είναι το «άγνωστο» (οι πληροφορίες που πρέπει να θυμάστε).
Το «γνωστό» είναι το τμήμα «οικογενειακό σπίτι».
«Φανταστείτε την οικογένειά σας στην παιδική ηλικία», εξηγεί.« Αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, οκ, αλλά ένα σπίτι που γνωρίζετε πολύ καλά, που έχετε ζήσει για χρόνια ή έχετε μεγαλώσει σε αυτό είναι ακόμα καλύτερη επιλογή.
Τώρα φανταστείτε πως περπατάτε μέσα στο σπίτι σας που γνωρίζετε καλά. Ξεκινήστε από την μπροστινή πόρτα και πηγαίνετε στο διάδρομο, στην κουζίνα, στο μπάνιο και στα υπνοδωμάτια. Πηγαίνετε παντού μέσα στο σπίτι σας και στη συνέχεια επιστρέψτε πίσω στην μπροστινή πόρτα. Κατά μήκος της διαδρομής, προσέξτε τις γωνίες που εξέχουν όπως ράφια, τραπέζια κλπ.
Κρατείστε αυτόν τον κύκλο στο μυαλό σας.
Το επόμενο που πρέπει να κάνετε εικόνα στο μυαλό σας είναι το «άγνωστο», δηλαδή την πληροφορία που πρέπει να θυμάστε. Παρατηρήστε την κατάσταση γύρω σας. Τι πρέπει να θυμάστε; Είναι κάτι που λέει κάποιος; Λέει κάποια ιστορία; Είναι μια εικόνα, όπου πρέπει να θυμάστε το ακριβές χρώμα και σχήμα της ή μήπως η διαρρύθμιση ενός δωματίου όπου πρέπει να θυμάστε που ήταν τοποθετημένο το κάθε πράγμα; Μήπως είναι ένας μεγάλος αριθμός; Είναι μια σειρά γεγονότων;
Προσπαθήστε να το χωρίσετε σε τμήματα με πληροφορίες. Τώρα, πάρτε κάθε σημαντικό στοιχείο της κατάστασης, της συζήτησης, της ιστορίας, του σκηνικού ή της εικόνας που πρέπει να θυμάστε και τοποθετήστε το σε μια περιοχή του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, το βάζετε σε ένα ράφι ή πάνω στο ντουλάπι. Συνεχίστε να τοποθετείτε κάθε στοιχείο σε μια περιοχή κατά μήκος της διαδρομής.
Μη διστάσετε να κάνετε μια καρικατούρα κάθε στοιχείου για να την καταστήσετε πιο αστεία. Όσο πιο γραφικό και αστείο είναι, τόσο περισσότερο θα κολλήσει στη μνήμη σας. Εάν είναι ένας μεγάλος αριθμός ή μια σειρά από πράγματα, αποδίδετε ένα ασυνήθιστο ή ανθρώπινο στοιχείο σε κάθε στοιχείο που τοποθετείτε, για παράδειγμα, δώστε του δόντια, ή δώστε του ένα συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια υφή.
Μόλις τοποθετήσετε κάθε στοιχείο, γυρίστε πίσω στην αρχή της διαδρομής.
Τώρα, περπατήστε την στο μυαλό σας και δείτε κάθε στοιχείο που έχετε τοποθετήσει σε κάθε περιοχή.
Τοποθετώντας το στοιχείο που πρέπει να θυμάστε σε μια περιοχή, σε μια διαδρομή που γνωρίζετε καλά, καθορίζετε αυτό το άγνωστο στοιχείο σε κάτι που είναι γνωστό και ενσωματώνετε το στοιχείο στη μνήμη σας».
Ο Reed λέει ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του ως κατάσκοπος έπρεπε συχνά να θυμάται μέχρι και 100 στοιχεία, αλλά σε μια καθημερινή κατάσταση, δεν θα πρέπει να θυμάστε περισσότερες από 20 λεπτομέρειες για να έχετε μια καλή αντίληψη της κατάστασης που πρέπει να διατηρήσετε στη μνήμη σας
Πηγή: Bussiness insider Australia
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα