Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η ψυχική ισορροπία και πως επιτυγχάνεται




Toυ Τάσου Δαφνομήλη, Συνθετική Συμβουλευτική
Καθώς ακούμε ανθρώπους να μιλάνε για τις ανάγκες τους, ο νους έχει την τάση να σκέφτεται τις σωματικές και τις βιολογικές ανάγκες. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και επόμενο διότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ψυχικές ανάγκες τους.
Τι εννοούμε όμως λέγοντας ψυχικές ανάγκες;
Ως ψυχική ανάγκη ορίζουμε τη συναισθηματική και πνευματική τροφή που έχει ανάγκη ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός για να μπορεί να διατηρήσει τόσο την ψυχική του ευεξία όσο και την λειτουργικότητα του ως άτομο. Η συναισθηματική τροφή παρέχεται μέσω της αλληλεξάρτησης δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων. Η αμοιβαία έκφραση και φανέρωση του συναισθηματικού κόσμου είναι η αμβροσία της ψυχικής ευεξίας καθώς τα συναισθήματα συναντιούνται δίχως να ταυτιστούν. Οι ουσιαστικές φιλοσοφικές συζητήσεις όπως και το επιλεκτικό διάβασμα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της  πνευματικής τροφής. Η σύνθεση των δύο παραπάνω άυλων τροφών δημιουργεί και διατηρεί την λειτουργικότητα.
Ένα εύλογο και απαραίτητο ερώτημα είναι, πως γίνεται να διακοπεί η μία ή η άλλη τροφοδότηση; Τι επιπτώσεις έχει στον άνθρωπο;
Δεν είναι δύσκολο να ατροφήσει το σύστημα σίτισης, αντίθετα γίνεται με έναν μεθοδευμένο μηχανικό τρόπο.

Ποιον τρόπο;

Τα χημικά προϊόντα μολύνουν την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα

Τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, τα φυτοφάρμακα, οι μπογιές, οι κόλλες, τα μελάνια των εκτυπωτών, τα σπρέι, τα αρώματα και πολλά άλλα χημικά της καθημερινής ζωής που περιέχουν ουσίες παράγωγες του πετρελαίου, ανταγωνίζονται πλέον τις εξατμίσεις των οχημάτων ως κυριότερη αιτία ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
Είναι δυνατόν τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, τα αρώματα και τα χρώματα να ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα όσο τα καύσιμα του αυτοκινήτου;
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Administration) και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο υποδηλώνει ότι εάν θέλουμε να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να δίνουμε προσοχή στα κοινά οικιακά προϊόντα που απελευθερώνουν πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds (VOC).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι καθώς οι εκπομπές ρύπων που σχετίζονται με τα καύσιμα έχουν καταστεί καθαρότερες λόγω των νέων κανονισμών, έχουν μειωθεί από το 75% του συνόλου των εκπομπών VOC στο 50%. Το υπόλοιπο μισό, σύμφωνα με την έρευνα, προκαλείται κυρίως από χημικά προϊόντα.

Ο Καρλ Γιούνγκ και η Αστρολογία στην Ψυχανάλυση


Ο Καρλ Γιούνγκ ήταν αυτός που έφερε την αστρολογία στην ψυχανάλυση. Ο Ελβετός ψυχαναλυτής, μαθητής του Φρόιντ, αντιμετώπισε θέματα που θεωρούνταν από πολλούς κοντινότερα στη μαγεία παρά στην επιστήμη. Ακόμα κι έτσι, οι υποθέσεις του είναι βαθυστόχαστες και ενδιαφέρουσες. Κατάφεραν να γίνουν ολόκληρο σχολείο σκέψης που υπάρχει ακόμα.

Για τον Γιούνγκ η Αστρολογία είναι το άθροισμα όλης της αρχαίας γνώσης της ψυχολογίας. Διαισθητικά, τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού δούλευαν ως επιτομή των ψυχικών πραγματικοτήτων. Διαμορφώνουν αυτό που ο Γιουνγκ αποκαλούσε «αρχέτυπα», τα οποία είναι ψυχολογικά μοτίβα ή μοντέλα που κατοικούν στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν σίγουρος ότι μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον υπάρχει μια έμφυτη διάθεση γι αυτό που είναι. Και δεν το αποκτούμε. Αντιθέτως, γεννιόμαστε με αυτό.

Εδώ μπορούμε να δούμε την επιρροή της αστρολογίας στην ψυχανάλυση του Γιούνγκ. Οι αστρολόγοι είναι βέβαιοι ότι υπάρχει μια κλίση να ζήσουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο εκ γενετής.

«Η αστρολογία, όπως το συλλογικό ασυνείδητο με το οποίο ασχολείται η ψυχολογία, περιέχει συμβολικές συνθέσεις: οι ‘πλανήτες’ είναι οι θεοί, σύμβολα της δύναμης του ασυνείδητου». -Καρλ Γιουνγκ.

Ο Γιούνγκ ανέπτυξε την έννοια της «συγχρονικότητας» στη θεωρία του. Αυτή είναι η υπόθεση που φέρνει την αστρολογία στην ψυχανάλυση.

Η συγχρονικότητα αναφέρεται σε γεγονότα που δημιουργούν συμπτώσεις. 

Συμβαίνουν την ίδια στιγμή αλλά φαινομενικά δεν είναι συνδεδεμένα. Όπως όταν σκέφτεστε κάτι ασυνήθιστο, σαν μια νυχτερίδα και λίγο αργότερα βλέπετε μια στο παράθυρο.

Για τον Γιούνγκ αυτές οι συμπτώσεις υπακούουν σε συγκεκριμένα αόρατα θέματα που συνδέουν τα πάντα. Αυτό συμφωνεί με τις αστρολογικές αρχές.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ..

STO-IDIO-SIMEIO-QUOTES-INGOLDEN.GR-WOMAN-WIND-GREEN-FLYΈνας άνθρωπος μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι δραπετεύει
ότι αλλάζει τη ζωή του αλλάζοντας τις εξωτερικές συνθήκες
αλλά πέρα από την επιφανειακή διαφορά των καταστάσεων

Ο Έντι Ράμα για τη θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα


“Η συμφωνία για τη Θάλασσα. Ο Ράμα παρουσιάζει τους λόγους: Γιατί ο Μέτα δεν δίνει την εντολή»


Φεβρουάριος 17, 2018. 19:06


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μίλησε σήμερα (χθες) στην εκπομπή «Zona Debat» της τηλεόρασης «Klan Kosova» για τη θαλάσσια συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.



Σύμφωνα με τον Ράμα, ο Μέταμε τον κύκλο των συναντήσεων του, επιδιώκει να αποκτήσει τον απαραίτητο χρόνο για αποδώσει εντολή για διαπραγματεύσεις,   μετά το αίτημα του Ντιτμίρ Μπουσάτι.


«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αδιεξόδου με την Ελλάδα επί αρκετά χρόνια, λόγω του γεγονότος της συμφωνίας (για τα χωρικά ύδατα)  μεταξύ των κυβερνήσεων του παρελθόντος, που θεωρήθηκε αντισυνταγματική. Αυτός ήταν ο  λόγος που από την πρώτη μέρα θέσαμε το θέμα στην ελληνική πλευρά. Το 2015, όταν η Ελλάδα είχει προβεί σε διαγωνισμό για γεωτρήσεις στην περιοχή που περιέχει αποθέματα πετρελαίου, είχαμε ζητήσει την άμεση αναστολή τους.

Εύκολα κόλπα για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο χωρίς να το σπάσετε



Τα αυγά είναι από τα τρόφιμα που δεν έχουν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά είναι πολύ εύκολο να φάμε κάποιο χαλασμένο, ειδικά αν δεν είναι σε συσκευασία που αναγράφει την ημερομηνία λήξεως.
Σε περίπτωση που θέλετε να καταλάβετε αν είναι φρέσκο χωρίς να το σπάσετε, μπορείτε να το καταλάβετε από τον ήχο.
Αν το κουνήσετε κοντά στο αυτί σας, δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα. Όταν το αυγό είναι φρέσκο ο κρόκος είναι στη μέση και περιβάλλεται από το συμπαγές ασπράδι, οπότε δεν μπορεί να κουνηθεί. Όσο περνάει ο καιρός όμως, το ασπράδι αραιώνει και ο κρόκος κουνιέται.
Μια άλλη λύση για να καταλάβετε αν είναι κατάλληλο για κατανάλωση, μπορείτε να το βάλετε σε ένα διάφανο μπολ με νερό. Αν είναι φρέσκο θα ακουμπήσει στον πάτο οριζόντια. Αν το αυγό είναι άνω των 30 ημερών, θα κάτσει κάθετα στον πάτο. Σε περίπτωση που είναι χαλασμένο, θα επιπλέει.

Μήπως έχετε μία από αυτές τις 10 διαταραχές προσωπικότητας;

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τη μελέτη της Ψυχολογίας, συνήθως κεντρίζεται από τις λεγόμενες «θεωρίες προσωπικότητας» Η προσωπικότητα μπορεί να θεωρηθεί κινητήριος τροχός της συμπεριφοράς, καθώς μπορεί να επηρεάσει άμεσα και έμμεσα την ζωή, αφού τα δομικά στοιχεία της προσωπικότητας, καταφέρνουν πάντα συνειδητά ή ασυνείδητα να βγαίνουν στην επιφάνεια.
psyxo-woman
Κάθε άνθρωπος είναι και μία μοναδική οντότητα που μερικές φορές μοιράζεται ωστόσο και κάποια κοινά στοιχεία. Οι παρακάτω κατηγορίες μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση και στον εντοπισμό στοιχείων του χαρακτήρα του ατόμου, χωρίς όμως αυτό να προβαίνει σε αυτό-προσδιοριστικές διαδικασίες καθώς, οι παρακάτω κατηγορίες αναφέρονται σε διαταραχές που έχουν διαφορετική κλιμάκωση σε ένταση. Έτσι όταν αναφερόμαστε σε διαταραχή προσωπικότητας μένουμε στα στοιχεία του χαρακτήρα που δημιουργούν εκτεταμένη δυσλειτουργικότητα στην καθημερινότητα, μη εφικτή διαχείριση του άγχους, κοινωνική απόσυρση, μελαγχολία, κατάθλιψη κ.α.
Στην μελέτη της Επιστήμης της Ψυχολογίας έχουν τεθεί τρεις κατηγορίες προσωπικότητας:
Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στους τρεις πιο εκκεντρικούς και ιδιόρρυθμους τύπους προσωπικότητας.   Στην κατηγορία αυτήν ανήκουν:
1) Η Παρανοειδής Διαταραχή, κατά την οποία το άτομο συνήθως δείχνει καχυποψία και δυσπιστία στους γύρω του. Τα άτομα, συνάπτουν πολύ δύσκολα σταθερές σχέσεις καθώς πιστεύουν και φοβούνται τις κακόβουλες προθέσεις εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των γύρω τους. Για τους λόγους αυτούς , συνήθως μεταμορφώνουν τον φόβο τους σε επιθετικότητα και αγένεια.
2) Η Σχιζοειδής Διαταραχή. Κύριο χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η έντονη κοινωνική απομόνωση. Το άτομο, δεν αισθάνεται ούτε θέλει να ανήκει σε ένα κοινωνικό σύνολο είτε αυτό είναι μία παρέα φίλων είτε η ίδια η οικογένεια. Η συναισθηματική ψυχρότητα, η αδιαφορία και η ακαμψία που χαρακτηρίζει τα άτομα αυτά, τα εμποδίζει να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις και συνήθως αναζητούν να δραστηριοποιούνται σε ατομικό και μοναχικό επίπεδο.

Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας ποτέ

Mε τον Τούρκο στη γειτονιά μας, δεν ηρεμήσαμε ποτέ





















Του Σπύρου Δράκου

Ίμια, Μακεδονία, Κύπρος, Μνημόνιο, κακή και μίζερη οικονομία. Πολλά χρόνια τώρα η χώρα ταλανίζεται από όλα αυτά, δεν προχωράει μπροστά, μένει τελματωμένη στα ίδια τετριμμένα, με τους εκάστοτε πολιτικούς να αναμασούν τσιτάτα, εθνικιστικές ή διεθνιστικές κορώνες χωρίς αντίκρυσμα με πάντα το ίδιο απολύτως αποτέλεσμα, τον λαό στο καναβάτσο αλλά με μια κρυφή ελπίδα…

Την ανάσταση του γένους.

Μα δεν είμαστε πλέον σκλάβοι, θα πει κανείς… Η Τουρκοκρατία έχει παρέλθει χρόνια τώρα, η πατρίδα μας είναι ανεξάρτητη. Είναι όμως ανεξάρτητη η νοοτροπία των κατοίκων της; Είναι αυτό που της αξίζει και μας αξίζει, ή μας αρέσει να μένουμε σε μια εθνική σιέστα περιμένοντας τον επόμενο πόλεμο, πιστεύοντας εσφαλμένα ότι θα μας αναβαθμίσει σαν Έθνος, θα τονώσει το καταρρακωμένο από τα Μνημόνια ηθικό μας και θα μας δώσει νέα εδάφη από τη Αρχαία Ιωνία ίσα με την Κόκκινη Μηλιά;

Μήπως τελικά τόσο χρόνια κοιτάμε ανατολικά περιμένοντας το χτύπημα και έτσι λέμε «δεν βαριέσαι, αφού σε λίγο θα γίνει πόλεμος γιατί να δημιουργήσω; Για να μου βομβαρδίσουν την επιχείρηση; Άσε μεταπολεμικά αγοράζω ένα οικόπεδο στην Πόλη».

Μήπως μας αρέσει να διαβάζουμε παραποιημένα λόγια Αγίων, γερόντων και τύπων που τσεπώνουν χρήμα μέσω του… κληρονομικού χαρίσματος;

Πώς σταμάτησα ν’ ανησυχώ για τον χρόνο



«Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση και εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες.»
Αλβέρτος Αϊνστάιν
«Time present and time past
Are both perhaps present in time future,
And time future contained in time past.»
T.S. Eliot, Four Quartets
~~~~~~~~~
Όσο Προυστ και να ‘σαι, αν για τριάντα σελίδες περιγράφεις πώς έστρωνες το μαξιλάρι σου όταν ήσουν παιδί, θα γράψεις ένα κείμενο αργό (δε γράφω «βαρετό» για να μην προσβάλλω τους φιλοπρουστικούς που αναζητούν τον χαμένο χρόνο).
Κι όταν παρακολουθούμε μια ταινία (δράσης συνήθως), όπου συμβαίνουν τόσα πολλά και τόσο γρήγορα, χωρίς μια στιγμή ανάπαυλας για να πιεί έναν καφέ ο Spiderman και να πει τι αισθάνεται, τότε μόλις τελειώσει θα προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος ήταν αυτός με τη στολή.
Σε κάθε ιστορία (είτε είναι κείμενο είτε ταινία) ο χρόνος μετριέται με γεγονότα.
Αν η οθόνη μας δείχνει για μισή ώρα ένα τοπίο, χωρίς τίποτα να συμβαίνει, τότε ο (μυθοπλαστικός) χρόνος δεν υπάρχει.
Οι μυθιστοριογράφοι κι οι σεναριογράφοι το ξέρουν. Έτσι φροντίζουν να έχουν σκηνές όπου συμβαίνουν πολλά και κάποιες άλλες όπου συμβαίνουν λίγα. Παίζουν με τον χρόνο σαν έναν συνθέτη κλασικής μουσικής, που γεμίζει τα μέτρα του με περισσότερες ή λιγότερες νότες.

ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ



Απόκριες, καρναβάλι, μεταμφίεση, ποτό, χορός και σέξ. 

Εχουν σχέση αυτά όλα μεταξύ τους; Θα δούμε απο τη νεκροψία. 

Αποχή απο το κρέας σημαίνει η αποκριά και το ιδιο σημαίνει και το καρναβάλι απο το κάρνε βάλε, δηλαδή κρέας αντίο. 

Θρακική προέλευση έχουν οι απόκριες και προέρχονται απο τη λατρεία του θεού του κρασιού, του κεφιού και της ζωής Διόνυσου. 

Το Καρναβάλι στην αρχαία Ελλάδα ήταν συνδεδεμένο με τις γιορτές προς τιμήν του Θεού Διόνυσου. 

Στην αρχαία Αθήνα γιορταζόταν στις αρχές Μαρτίου και καθώς ερχόταν η άνοιξη εορτάζονταν τα Ανθεστήρια, μια γιορτή προς τιμήν του Διονύσου.

Η MIA KHALIFA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΣΕΞ (ΦΩΤΟ)



Το θέμα σεξ ανέκαθεν αποτελούσε ένα βιβλίο ατελείωτων γνώσεων, το οποίο όσο διαβάζεις μαθαίνεις… 

Πάνω σε αυτό λοιπόν υπάρχουν κάποιες διαχρονικές ερωτήσεις, στις οποίες οι άνδρες κυρίως ψάχνουν απαντήσεις, προκειμένου να ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο την παρτενέρ τους. 

Η Mia Khalifa είναι μία από τις καταλληλότερες για να λύσεις τις πιο viral απορίες που υπάρχουν, καθώς παρά τα 25 χρόνια, έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στον χώρο της ερωτικής βιομηχανίας και όπως και να το κάνουμε, κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Η πασίγνωστη πρώην πορνοστάρ και νυν παρουσιάστρια αθλητικών, κλήθηκε σε μία πρόσφατη έκδοση του Mens Health να απαντήσει στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις πάνω στο σεξ, σύμφωνα με το Google…

Που βρίσκεται το σημείο G;

Βρίσκεται στο πάνω τοίχωμα του κόλπου και κάπου στην μέση της διαδρομής στον τράχηλο. Οπότε αν χρησιμοποιείτε το χέρι είναι μέσα και πάνω. Θα το καταλάβεις από την επιφάνειά του, η οποία είναι ελαφρώς τραχιά. Σαν την επιφάνεια ενός παξιμαδιού… Σε κάθε γυναίκα διαφέρει και χρειάζεται πειραματισμός μέχρι να βρεθεί.

Κρίση 3χρονου σε αεροπλάνο – κάποιοι κατηγορούν τη μητέρα και άλλοι τη στηρίζουν. Εσείς;



Η υπομονή των ανθρώπων με τα ανήσυχα και ζωηρά μικρά παιδιά είναι ενίοτε αξιοθαύμαστη και σχεδόν πάντα δικαιολογημένη και απαραίτητη.
Αλλά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτό καθίσταται αδύνατον, και μια από αυτές είναι η περίπτωση ενός 3χρονου σε πτήση.
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και μέρες έχει διχάσει και προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Κάποιοι τίτλοι χαρακτηρίζουν το παιδί «δαιμονισμένο» και πολλοί χρήστες κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση.
Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν επιβάτη σε πτήση της Lufthansa που απογειώθηκε από τη Γερμανία με προορισμό το Νιου Τζέρσεϊ. Το παιδί, το οποίο εκτιμάται πως είναι περίπου τριών ετών, τρέχει στους διαδρόμους, φωνάζει και είναι σε μόνιμη υπερένταση. Η μητέρα ακούγεται να ζητά από την αεροσυνοδό να ανοίξει το wifi ώστε να δώσει στο παιδί το τάμπλετ και να το ηρεμήσει. Η εταιρία απάντησε σχετικά με το συμβάν καθώς το βίντεο, αν και τραβηγμένο το καλoκαίρι, άρχισε να γίνεται viral. Σύμφωνα με όσα λέει, οι περισσότεροι επιβάτες έδειξαν κατανόηση και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα.

Επίπεδη Γη: Γιατί πιστεύουν τόσοι σε αυτή την «τρελή» Θεωρία;

Αποτέλεσμα εικόνας για Επίπεδη Γη: Γιατί πιστεύουν τόσοι σε αυτή την «τρελή» Θεωρία;
Η Επίπεδη Γη και η τρελή θεωρία της έχουν ξεσηκώσει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πόσο τρελοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Πως γεννιέται μία τέτοια θεωρία όμως; Οι Flat-Earthers, η ολοένα αυξανόμενη υποκουλτούρα ανθρώπων που υποστηρίζουν πως μετά από αιώνες παρατηρήσεων και διαπιστώσεων πως η Γη είναι σφαιρική, όλες οι αποτυπώσεις του πλανήτη από το διάστημα είναι είτε λανθασμένες, είτε αποτέλεσμα συγκάληψης από τις κυβερνήσεις που θέλουν συνωμοτικά να μας κρύψουν την αλήθεια. Δηλαδή το γεγονός πως η Γη είναι επίπεδη! Οι Flat-Earthers πιστεύουν πως  τοιχώματα πάγου που καταλαμβάνουν περιμετρικά τον δισκοειδή πλανήτη μας και πως οι άλλοι πλανήτες και τα άστρα περιφέρονται πάνω από την επίπεδη επιφάνεια της γης.


Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν σε μία τέτοια θεωρία όμως; Αρκετοί υποστηρικτές απλώς αρνούνται να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα και θέλουν να δουν αποδείξεις πως η Γη είναι σφαιρική με τα ίδια τους τα μάτια!! Και υπάρχουν και οι Ψυχολόγοι που αναφέρουν πως οι Θεωρητικοί που πιστεύουν στην Επίπεδη Γη ίσως αναζητούν όλα αυτά που αναζητούν και οι Συνωμοσιολόγοι πάσης φύσεως. Την κοινωνική αποδοχή, την ανάγκη για έλεγχο και το αίσθημα της ασφάλειας σε ένα κόσμο γεμάτο ανασφάλειες και κινδύνους..

Τι είναι η Επιπεδη Γη;

Εσωτερική γαλήνη – 6 βήματα που θα σε οδηγήσουν σε αυτή.



Η ευτυχία και η εσωτερική γαλήνη είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να αναβάλλουμε την προσωπική μας ευτυχία, λέγοντας συχνά στον εαυτό μας ότι θα είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μόνο αν καταφέρουμε όσα έχουμε θέσει ως στόχους στο μυαλό μας.

Αυτή η αναβλητικότητα είναι που ουσιαστικά μας στερεί την ευτυχία. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, η ζωή είναι στιγμές που περνάνε και φέυγουν. 

Περιμένοντας την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παρακολουθούμε τη ζωή μας να φεύγει χωρίς να τη ζούμε, χωρίς να την απολαμβάνουμε. 

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις την ευτυχία μέσα από στην καθημερινότητα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις προκλήσεις που μπορεί κατά καιρούς να εμφανίζονται. 

Ιδού κάποιες πολύ χρήσιμες: 

1. Μάθε τις σκέψεις σου να χορεύουν στο φώς!

Το μυαλό χρειάζεται καθοδήγηση. Επίλεξε συνειδητά να το οδηγήσεις στο φως. Aπομάκρυνε τον εαυτό σου από τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και την αυστηρή κριτική και προσπάθησε με υπομονή και απλή παρατήρηση να τον ανακαλύψεις. Ο διαλογισμός και η yoga συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης.

2. Βάλε στη ζωή σου μουσική και τέχνη.

Η προσωπική σου ευτυχία απαιτεί καθημερινή πρακτική. Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη προσθέτοντας μαγεία. Βάλε μουσική, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο παντού. Δοκίμασε να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα με τραγούδι, χορό ή ακόμα και γράψιμο.

Αθήνα 40 χρόνια πριν: Χωρίς νέφος, χωρίς φόβο, στον Υμηττό υπήρχαν χωράφια και έτρωγες σουβλάκι με 2 δραχμές

Εικόνες από ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν μιας Αθήνας που οι παλιότεροι σίγουρα νοσταλγούν.

Αθήνα 40 χρόνια πριν: Χωρίς νέφος, χωρίς φόβο, στον Υμηττό υπήρχαν χωράφια και έτρωγες σουβλάκι με 2 δραχμές

Μιας Αθήνας διαφορετικής, που μπορεί να αρχίζει σιγά αλλά σταθερά να μοιάζει με την Αθήνα του σήμερα, διατηρεί όμως μια γοητεία και μια αθωότητα από τα παλιά.

Αθήνα 40 χρόνια πριν: Χωρίς νέφος, χωρίς φόβο, στον Υμηττό υπήρχαν χωράφια και έτρωγες σουβλάκι με 2 δραχμέςΑθήνα 40 χρόνια πριν: Χωρίς νέφος, χωρίς φόβο, στον Υμηττό υπήρχαν χωράφια και έτρωγες σουβλάκι με 2 δραχμές

η θεραπεία είναι στο χέρι σου!


Ο άνθρωπος πεθαίνει για δύο λόγους. Είτε το ταξίδι του στη Γη ολοκληρώνεται επειδή νιώθει πλήρης, αφού έχει βιώσει ό,τι επιθυμούσε και έχει εκπληρώσει την αποστολή του, είτε αισθάνεται τόσο εγκλωβισμένος σε μια δύσκολη κατάσταση, ώστε θεωρεί ότι μοναδική διέξοδος είναι ο θάνατος.

Κάπου μέσα μας, υπάρχει μια κατάσταση της συνειδητότητας στην οποία βιώνουμε την απόλυτη αρμονία σε όλα τα επίπεδα και η υγεία μας είναι άριστη. 

Ουσιαστικά, αυτή είναι η φυσική μας κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση συνειδητότητας, ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής και ακούμε την εσωτερική φωνή μας, την διαίσθησή μας. Είμαστε ο εαυτός μας. Και χαίρουμε άκρας υγείας.



Αν θεωρήσουμε ότι το υλικό οικοδόμημα είναι μια μορφή ενέργειας που έχει μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τα στρώματα της αύρας που την περιβάλλουν, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ένα ενεργειακό σύστημα αποτελούμενο από στρώματα ποικίλης ενεργειακής πυκνότητας.


Η ενέργεια κυκλοφορεί απρόσκοπτα στο σώμα μας όταν είμαστε υγιείς. Η συνειδητότητα είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλες τις προκλήσεις που συναντά. Όταν το άτομο θέτει εμπόδια στην κυκλοφορία της ενέργειας μέσω συγκεκριμένων αποφάσεων ή αντιδράσεών του, και αν αυτά τα εμπόδια είναι απαράκαμπτα, εμφανίζονται συμπτώματα στο φυσικό σώμα.

Πώς να αυξήσετε με φυσικούς τρόπουςτα επίπεδα σας σε ντοπαμίνη και να μην ξανα-αισθανθείτε ποτέ κατάθλιψη ή άγχος

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς να αυξήσετε με φυσικούς τρόπους τα επίπεδα σας σε ντοπαμίνη και να μην ξανα-αισθανθείτε ποτέ κατάθλιψη ή άγχος
Η ντοπαμίνη είναι το κύριο χημικό του εγκεφάλου για την «ευχαρίστηση». Αυτός και μόνον νευροδιαβιβαστής είναι υπεύθυνος για μια πληθώρα διανοητικών και φυσικών διεργασιών. Μαθαίνοντας πώς να διεγείρετε τα επίπεδα σας της ντοπαμίνης με φυσικούς τρόπους, μπορείτε να ξεπεράσετε την κατάθλιψη, το άγχος, την απάθεια και το φόβο, ενώ παράλληλα ενισχύετε τα συναισθήματα της ευχαρίστησης που δημιουργούνται από αυτήν την εκπληκτική νευροδιαβιβαστική ουσία.
Η ντοπαμίνη είναι αυτή που ανταμείβει ορισμένες συμπεριφορές μας, ώστε να τις επαναλάβουμε, και είναι το γιατί ορισμένα φάρμακα είναι τόσο εθιστικά. Η κοκαΐνη, η ηρωίνη και άλλα οπιούχα προκαλούν την παραγωγή αυξημένης δόσης ντοπαμίνης, η οποία καθιστά τη χρήση τους ιδιαίτερα επιθυμητή, μέχρι να επέλθει η συντριβή ντοπαμίνης που επέρχεται μόλις λείψει το παράνομο φάρμακο από τη φυσιολογία.
Τα οπιούχα δεσμεύονται στους υποδοχείς οπιούχων στον εγκέφαλο, αυξάνοντας την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, αλλά όταν αυτά λείψουν, υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερο οπιοειδές (ή άλλο φάρμακο) για την παραγωγή της ίδιας δόσης ντοπαμίνης. Αυτό είναι που κάνει τους τοξικομανείς να προσφεύγουν σε ολοένα αυξανόμενες, αρνητικές συμπεριφορές για να πάρουν την επόμενη "δόση" τους. Το υψηλό επίπεδο ντοπαμίνης είναι αυτό που είναι το ζητούμενο.
Σε πειράματα που διεξήχθησαν σε ποντίκια, η δέσμη νεύρων που προκαλεί απελευθέρωση οπιούχων διεγέρθηκε με την κίνηση ενός μοχλού, όταν δε τα ποντίκια, έμειναν χωρίς τον τεχνητό ερεθισμό, πίεζαν το μοχλό χιλιάδες φορές σε μια ώρα, λόγω των ευχάριστων συναισθημάτων ντοπαμίνης που αυτή η πίεση προκαλούσε. Ένα μεταγενέστερο πείραμα (που διεξήχθη παράνομα σε άνθρωπο) έδωσε μια παρόμοια απάντηση. Κατά τη διάρκεια τριών ωρών, ένας άνθρωπος θα πιέσει ένα κουμπί το οποίο ενεργοποιεί μια εκροή ντοπαμίνης χιλιάδες φορές για να πάρει μια τεράστια συναισθηματική ώθηση.

Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Η μετατόπιση της συνείδησης, δεν είναι κάτι «φαντασμαγορικό», όπως και οτιδήποτε βέβαια άλλο είναι αληθινό…
Προκύπτει φυσικά…
Προκύπτει αβίαστα…
Προκύπτει σιωπηλά….
Και προκύπτει βεβαίως ως αποτέλεσμα από βιώματα κατανόησης…
Δεν αποφασίζουμε λοιπόν πως να βλέπουμε, και μετά κοιτάμε αν γίνεται. Αυτό, το κάνει μόνο το μυαλό μας, και το μυαλό μας επίσης είναι αυτό που περιμένει να δει την όποια αλλαγή μας… Αυτά όμως είναι μόνο ψεύτικα σενάρια, όπως, και παιχνίδια του εγωκεντρισμού μας…
Όταν προκύπτει η μετατόπιση της συνείδησης μας, είναι εξαιτίας αναγνώρισης βαθέων αληθειών, τις οποίες βεβαίως όλη μα όλη μας τη ζωή αγνοούσαμε κι αυτό, εξαιτίας πεποιθήσεων στις οποίες ήμασταν προσκολλημένοι ως την αλήθεια μας, και βασίζαμε σε αυτές μάλιστα και όλη μας τη ζωή…. Άρα, αναγνωρίζονται ως «αποκαλύψεις» οι κατανοήσεις μας. Μας σοκάρουν. Μας ταράζουν. Μας ξεγυμνώνουν και μας απογειώνουν. Μας μεταλλάσσουν…
Δεν είναι απλά σκέψεις…. Είναι συλλήψεις ενεργειακές, που «κουμπώνουν» κομμάτια κατανόησης σ’ ένα απέραντο παζλ πραγματικών αληθειών πια, και όχι όπως αποδεικνύεται ως τώρα μόνο παρανοήσεων μας για το πως έχουν τα πράγματα αντικειμενικά…

ΑΠΕΛΠΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδιώτης του ονείρου
Είχε χρόνια να μπει σ’ αυτό το σπίτι. Ταξιδιώτης του ονείρου στην αρχή, ταξιδιώτης της ζωής αργότερα.
Σαν ταξιδιώτης του ονείρου περιπλανήθηκε σε άγνωστα νησιά, στα μονοπάτια της μεγάλης πόλης, σε αμφιθέατρα, σε πλατείες, σε καλοκαιρινούς έρωτες και μουσικές.
Σαν ταξιδιώτης της ζωής, πήρε επιτέλους το πτυχίο, λαμπρή καριέρα κάπου μακριά, πολύ μακριά από το σπίτι που μεγάλωσε, σε μία άλλη χώρα με λασπερό ουρανό.
Το σπίτι γερνούσε και μαζί μ’ αυτό κι εκείνοι που ζούσαν εκεί. Γονείς ας τους πούμε ή μόνο φωνές στο τηλέφωνο πλέον… Μαζί γερνούσε κι αυτός, αλλά ένας κλώνος νεότητας συνέχιζε ν’ ανθίζει μέσα του. Οι φωνές ήταν ακόμα ζωντανές…
Κι ύστερα έμεινε μόνο το σπίτι …
Σαν άνοιξε την πόρτα, διαπίστωσε με τρόμο πως όλα βρίσκονταν στην ίδια θέση. Ακόμα και το παλιό παλτό κρεμόταν στην ίδια πρόκα, δίπλα στο τζάκι.
Άνοιξε τα συρτάρια. Όλα στη σειρά, με τάξη, όπως τα θυμόταν. Στην μια μεριά τα σεντόνια, από εκεί οι πετσέτες, τα ρούχα με τάξη διπλωμένα, αλλού τα κουστούμια, αλλού τα φορέματα.
Ο σκαλιστός μπουφές, με το μπεζ πετσετάκι και όλες οι φωτογραφίες σε χρονική σειρά. Τα πιάτα, τα ποτήρια, οι φαγιάντσες, το καλό σερβίτσιο και τα επίχρυσα μαχαιροπήρουνα.
Όλα ήταν εκεί.

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που πρέπει να προκαλεί φόβο.»

      Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΝΗΓΟΣ
      «Είδε ένα πουλί να πεθαίνει χτυπημένο από ανθρώπινο χέρι. Πετούσε με ένα ρυθμικό και πανέμορφο χτύπημα των φτερών του, με μια μεγάλη ελευθερία και χωρίς φόβο. 
      Και το όπλο το πυροβόλησε, το έριξε στο έδαφος κι όλη η ζωή έφυγε από μέσα του. Ένας σκύλος πήγε και το ’φερε στον άνθρωπο, που το ’βαλε μαζί με άλλα νεκρά πουλιά. 
      Φλυαρούσε με τους φίλους κι έμοιαζε πέρα για πέρα αδιάφορος. 
      Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να ρίξει όσα πιο πολλά πουλιά μπορούσε και δεν τον αφορούσε τίποτα παραπάνω. 

Τι είναι οι μεταβολές της πραγματικότητας;




Μεταβολή της πραγματικότητας 1. εκδήλωση αντικειμένων που εμφανίζονται, εξαφανίζονται, μετασχηματίζονται και μεταφέρονται. 2. αλλαγές στον τρόπο που βιώνουμε το χρόνο. 3. οποιαδήποτε ξαφνική, απότομη μεταβολή της φυσικής πραγματικότητας χωρίς εμφανή φυσική αιτία. 4. πηγή της συγχρονιμότητας.

Η μεταβολή της πραγματικότητας είναι ένας σχετικά νέος όρος που περιγράφει ένα αρχαίο φαινόμενο. Οι αλλαγές στην πραγματικότητα έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από εκείνους που ασκούν μαγεία, δουλεύουν ως σαμανικοί ή θεραπευτές ενέργειας ή πιστεύουν στις μετασχηματιστικές δυνάμεις της προσευχής ... και τώρα γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό ως ένα πολύ πραγματικό φαινόμενο που μας επηρεάζει όλους . 

Υπάρχουν δυο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτα να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν το οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα.
- Albert Einstein

Οι μεταβολές της πραγματικότητας συμβαίνουν γύρω μας όλη την ώρα, παρόλο που συνήθως δεν παρατηρούμε ότι συμβαίνουν. 

Με την πρόθεση να παρακολουθήσετε τις αλλαγές της πραγματικότητας και να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο φυσικό σας περιβάλλον από ό, τι συνήθως, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δείτε τις αλλαγές της πραγματικότητας να συμβαίνουν ακριβώς μπροστά σας. 



Όταν για πρώτη φορά άρχισα να βιώνω πολυάριθμες αλλαγές της πραγματικότητας το 1994, σκέφτηκα ότι το 
μυαλό μου έπαιζε τεχνάσματα και ότι αν απλά έδινα λίγο περισσότερη προσοχή στα πράγματα γύρω μου τότε θα σταματούσα να σκέφτομαι ότι τα πράγματα εμφανίζονταν, εξαφανίζονταν και μεταφέρονταν ολόγυρά μου. 

Έμεινα έκπληκτη όταν ανακάλυψα ότι το αντίθετο ήταν αλήθεια ... όσο περισσότερο έδινα προσοχή στο περιβάλλον μου, τόσο ανακάλυπτα ότι τα πράγματα πολύ συχνά δεν ήταν καθόλου όπως πίστευα ότι ήταν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα