Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Φασκόμηλο, ένα ρόφημα στο φαρμακείο σου

Φασκόμηλο, ένα ρόφημα στο φαρμακείο σουΦρούτα και λαχανικά έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν μιλάμε για υγιεινές τροφές. Βιταμίνες και ανόργανες ουσίες και απίστευτα οφέλη για την υγεία συνδέονται με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ας μην ξεχνάμε, όμως, τα φρέσκα βότανα και τα μπαχαρικά με την εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική τους ικανότητα.
Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο που φύεται στη Μεσόγειο, και ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae μαζί με τη ρίγανη, τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τον βασιλικό.
Πιθανή θεραπεία της νόσου Alzheimer
Σε μια μελέτη σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο Alzheimer, οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε εκχύλισμα φασκόμηλου είτε εικονικό φάρμακο για 4 μήνες. Όσοι έλαβαν εκχύλισμα φασκόμηλου βελτιώθηκε η γνωστική λειτουργία. Παράλληλα, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το φασκόμηλο βελτιώνει τη μνήμη σε νέους και υγιείς ενήλικες.

Μείωση της γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Complimentary Theories in Medicine, σε 40 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και υπερλιπιδαιμία (υψηλά επίπεδα χοληστερόλης) δόθηκε εκχύλισμα φασκόμηλου για 3 μήνες. Στο τέλος της μελέτης, οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης, ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και LDL, αλλά υψηλή HDL (καλή χοληστερόλη).
Πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως το φασκόμηλο, έχουν επίσης αντι-φλεγμονώδη, αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση.
Πώς να ενσωματώσετε το φασκόμηλο στην καθημερινότητά σας
Φασκόμηλο, ένα ρόφημα στο φαρμακείο σουΤο φασκόμηλο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ή αποξηραμένο (ολόκληρα ή σε σκόνη). Προσθέστε φασκόμηλο σε ένα πιάτο για να ενισχύσετε τη γεύση, χωρίς την προσθήκη επιπλέον θερμίδων ή νατρίου.
Λόγω του ευχάριστου αρώματός του, το φασκόμηλο χρησιμοποιείται συχνά σε σαπούνια και καλλυντικά.
Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία
Το φυσικό φασκόμηλο είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους και προκαλεί μικρές παρενέργειες. Η αποτελεσματικότητα και οι παρενέργειες από συμπληρώματα φασκόμηλου διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα και την τυποποίηση.
Η συνολική δίαιτα ή το συνολικό διατροφικό πρότυπο είναι το πιο σημαντικό μέρος στην πρόληψη των ασθενειών και την επίτευξη καλής υγείας. Είναι καλύτερα να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας ποικιλία τροφίμων από ό, τι να επικεντρωθείτε σε ατομικά τρόφιμα ως το κλειδί για την απόκτηση καλής υγείας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα