Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

1. Η Επιστροφή του Νοστράδαμος... Τετράστιχα που αφορούν στο Παρελθόν






Κρίνω σκόπιμο να ερμηνεύσω επιλεκτικά μερικά τετράστιχα που αφορούν στο παρελθόν και σε γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί. ΄Ετσι θα κατανοήσετε τον τρόπο που σκέπτομαι, τη χρήση των πολύπλοκων συμβολισμών και τη λογική του κώδικα ερμηνείας.
Μην ξεχνάτε, επίσης, πως ένα τετράστιχο μπορεί να αναφέρεται σε περισσότερα από ένα γεγονότα, καθώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν, λοιπόν, το τετράστιχο έχει ήδη επαληθευτεί, μπορείτε να έχετε πληρέστερη εικόνα του τι συνέβη και στα δύο γεγονότα και να δείτε με ποιο τρόπο ένα τετράστιχο εξυπηρετεί και τα δύο.
Σας προτείνω, λοιπόν, να επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα τετράστιχα που περιγράφουν κάποια γεγονότα των τελευταίων 100 ετών περίπου.



 «Ένας αιώνας πολύ διαβολικός»


Όχι ύστερα από πολύ, όλα θα οργανωθούν΄ 
περιμένουμε έναν αιώνα πολύ διαβολικό. 
Η πολιτεία των μασκοφόρων και μοναχικών πολύ αλλαγμένη, 
λίγοι θα διαπιστώσουν ότι επιθυμούν να διατηρήσουν τη θέση τους. (II -10)


Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, η ιστορία της Ασίας σφραγίστηκε από επαναστάσεις και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. «Η πολιτεία των μασκοφόρων και μοναχικών» που εμφανίζεται «πολύ αλλαγμένη»είναι η κατάργηση του κοινωνικού συστήματος με τις κάστες στην Ινδία. Ο στίχος«λίγοι θα διαπιστώσουν ότι επιθυμούν να διατηρήσουν τη θέση τους» αφορά το νέο καθεστώς στο Ιράν, μετά τον Σάχη. ΄Οσοι ήταν μαζί του προσπάθησαν, μετά το θάνατό του, να παρουσιαστούν διαφορετικοί και να αρνηθούν κάθε σχέση μαζί του. Όσο για τον «πολύ διαβολικό αιώνα»,αναφέρεται στα 100 περίπου χρόνια που θα μεσολαβήσουν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι και το τέλος της Εποχής των Ταραχών στη Γη, χρόνια κάθε άλλο παρά ειρηνικά.


 Ο Παστέρ - σταθμός στην ιστορία της Ιατρικής


Κρυμμένο για πολλούς αιώνες, εκείνο που ήταν χαμένο ανακαλύπτεται. 
Ο Παστέρ θα δοξάζεται σχεδόν σαν Θεός. 
Αυτό συμβαίνει όταν η σελήνη συμπληρώσει τον μεγάλο κύκλο της, 
αλλά σύμφωνα με άλλες διαδόσεις, θα δυσφημιστεί. (Ι-25)


Τα μυστικά της φαρμακολογίας που
ανακάλυψε ο Παστέρ είναι απλά
επαν-ανακάλυψη γνωστών πραγμάτων,
από τον καιρό της Ατλαντίδας, που όμως
χάθηκαν κατά τον μεγάλο σκοτεινό
αιώνα. Κάποιες από τις ανακαλύψεις τού
Παστέρ θα ξεπεραστούν αργότερα από
άλλες πρακτικές΄ θα θεωρηθεί μάλιστα ότι
 και αυτά που έκανε δεν έγιναν με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό εννοώ όταν λέω ότι «σύμφωνα 
με άλλες διαδόσεις, θα δυσφημιστεί».
Το «όταν η σελήνη συμπληρώσει τον μεγάλο 
κύκλο της»αναφέρεται στους πολλούς
κύκλους της σελήνης, τους οποίους οι
επιστήμονες αγνοούν γι' αυτό και επικρατεί
 σύγχυση ως προς τον σκοπό της
κατασκευής οικοδομημάτων, όπως το
Στόουνχετζ, για παράδειγμα.

Για κάποιον, ο μεγάλος κύκλος της
σελήνης, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον
 χρόνο από την πτώση του πολιτισμού
της Ατλαντίδος μέχρι τη σταδιακή
παλινόρθωση του πολιτισμού και την
επανανακάλυψη της γνώσης που χάθηκε πριν
από αιώνες.
Μερικές φορές, κάποιο πρόσωπο διακρίνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η σύγχρονη ιατρική, όπως τη γνωρίζετε, δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προηγηθεί το
έργο του Παστέρ.



Άνοδος του κομμουνισμού στη Σοβ. Ένωση


Σε κείνους τους τόπους και καιρούς που το κρέας δίνει τη θέση του στο ψάρι, 
ο κοινός νόμος θα επιβληθεί με αντίδραση. 
Ο παλιός θα μείνει ισχυρός, κατόπιν αποσύρεται από τη σκηνή, 
κατόπιν το «Πάντα κοινά φίλων» φεύγει πολύ μακριά. (IV -32)


Εδώ περιγράφεται η άνοδος και η ανάπτυξη του κομμουνισμού στη Σοβιετική ΄Ενωση. Οι αρχές του κομμουνισμού είναι αναμφίβολα σωστές, ωστόσο οποτεδήποτε επιχειρείται η χειραγώγηση των ανθρώπων, τα συστήματα αποτυγχάνουν. «Το κρέας» που «δίνει τη θέση του στο ψάρι» είναι ένας τρόπος να μιλήσω για τη Ρωσία, καθώς αναφέρομαι στη γη που επεκτείνεται προς τον Αρκτικό Ωκεανό. Στην εποχή μας είχαμε βασιλείς, τώρα έχετε δικτάτορες και προέδρους. Βλέπετε, ο κόσμος δεν αλλάζει και πολύ ακόμα και μέσα σε πέντε αιώνες!

 Ο Πρόεδρος Ρούσβελτ


Ο Νοστράδαμος, γράφει η Κάννον, σχολίασε τις κυριότερες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιέργως, όταν αναφέρθηκε στον Πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ, σκιαγράφησε μία τελείως διαφορετική εικόνα απ' αυτήν που είχαν όσοι ζούσαν τη συγκεκριμένη εποχή στις ΗΠΑ. Προσωπικά, λέει η Κάννον, θεωρούσα πάντα τον Ρούζβελτ έναν μεγάλο άνδρα που μας έσωσε από τον πόλεμο.
Αντίθετα, ο Νοστράδαμος τον περιέγραψε ως έναν άνδρα, που μεταχειρίστηκε επιδέξια τη δύναμη που είχε ως πρόεδρος για να γίνει σχεδόν βασιλιάς. (VIII-74). Διετέλεσε πρόεδρος περισσότερες θητείες απ' ό,τι οποιοσδήποτε άλλος και υπήρξαν συζητήσεις την εποχή εκείνη ότι θα γινόταν κάτι σαν βασιλιάς. Εξαιτίας του ήταν που το Κονγκρέσο μείωσε τον αριθμό των θητειών που μπορεί να διατελέσει κανείς ως πρόεδρος. Τόνισε, επίσης, ο Νοστράδαμος ότι ο Ρούζβελτ έκανε διάφορες μηχανορραφίες για να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο. Στο I-23η «λεοπάρδαλη» αντιπροσωπεύει την Αγγλία και ο «αγριόχοιρος» τους Ναζί, επειδή ήταν ένα μάτσο ακάθαρτων ανθρώπων. Η Αμερική αναφέρεται σαν τον «αετό που παίζει γύρω απ' τον ήλιο»θέλοντας να δείξει ότι ήταν δήθεν ουδέτερη.
Η χρονική αναφορά «ο τρίτος μήνας, στην ανατολή του ήλιου»δεν είναι αστρολογική αλλά αναφέρεται στην εποχή που η Αγγλία είχε αρχίσει να νιώθει απειλημένη από τη Γερμανία και προσπαθούσε να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναμιχθούν στον πόλεμο. Ο Ρούζβελτ, πρόσθεσε ο Νοστράδαμος, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να μπει στον πόλεμο, με την υποστήριξη του λαού. Η έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό είναι σωστό. Τον Μάρτιο του 1941, ο Ρούζβελτ πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια στην Αγγλία για να "καθαρίσει" με τον πόλεμο. Οι πιο ισχυροί αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι προετοιμάζει τη χώρα για κήρυξη πολέμου, με σκοπό να βοηθήσει την οικονομία.
Στο I-84, ο Ρούζβελτ περιγράφεται ως «ο μεγάλος, κρυμμένος στη σκιά, που κρατάει ένα ξυράφι πάνω απ' τη ματωμένη πληγή»Αυτό σημαίνει ότι έκανε κινήσεις για να προκαλέσει την Ιαπωνία. Η Αγγλία αναφέρεται σ' αυτό το τετράστιχο ως «ο αδελφός του»Υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις που ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Αγγλία ως τον αδελφό των ΗΠΑ.
Ο Ρούζβελτ αναφέρεται και πάλι στο II-9 ως ο «λεπτός άνδρας, ο οποίος κυβερνά ειρηνικά για εννέα χρόνια πριν αναπτύξει μία δίψα για αίμα»Εκλέχθηκε το 1932 και οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 1941. Τα εννέα αυτά χρόνια, παρ' όλο που περιλάμβαναν την εποχή του μεγάλου Κραχ, ήταν σχετικά ειρηνικά. Υπήρξαν αρκετά ακόμα τετράστιχα, αυτά όμως αρκούν για να δείξουν με ποιο τρόπο ο Νοστράδαμος είδε τον Ρούζβελτ και την είσοδο των Η.Π.Α. στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα