Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Χρονολόγιο – Σαν σήμερα στην Ιστορία » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)

 Σαν σήμερα το 1915  κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι νοτιοαφρικανικές δυνάμεις υπό τον Λούις Μπότα εξανάγκασαν σε υποχώρηση τις γερμανικές δυνάμεις στη Νοτιοδυτική Αφρική.
postsΤο 1955  εννέα επιστήμονες διεθνούς κύρους ύψωσαν τη φωνή τους κατά των κινδύνων ενός ατομικού πολέμου. Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την έκκληση περιλαμβάνονταν ο Άγγλος φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ καθώς και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που πέθανε τον περασμένο Απρίλιο. Τρεις ημέρες αργότερα, υπογράφηκε παρόμοια έκκληση από μια σύνοδο προσωπικοτήτων που είχαν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.
Το 1956 ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα 53 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν. Από τον σεισμό προκλήθηκε τεράστιο παλιρροϊκό κύμα, που απλώθηκε στα νησιά των Κυκλάδων, τη Ρόδο, την Κρήτη και τις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου
Το 1983 με μια αποκάλυψη προς τους δημοσιογράφους, ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ιταλικές φυλακές, για απόπειρα δολοφονίας που Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, δήλωσε ότι στο σχέδιο δολοφονίας του Ποντίφηκα είχαν αναμειχθεί σοβιετικές και βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες. Επίσης κατονόμασε τον συνεργό του Σεργκέι Ιβανόφ Αντόνοφ, ο οποίος και συνελήφθη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα