Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Περού. Η Τοξική Διαρροή σπέρνει τον ΌΛΕΘΡΟ, ενώ η εταιρεία Συγκαλύπτει

Περού. Η Τοξική Διαρροή σπέρνει τον ΌΛΕΘΡΟ, ενώ η εταιρεία Συγκαλύπτει με όπλα, σφαίρες, προπαγάνδα, δηλ. τους γνωστούς κλασικά δοκιμασμένους τρόπους. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σε αγροτική περιοχή του Περού αρρώστησαν από τη διαρροή του τοξικού συμπυκνώματος χαλκού που παράγεται από ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλεία της χώρας των Άνδεων, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Το περιφερειακό υγειονομικό γραφεί ανέφερε ότι 140 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για “συμπτώματα ερεθισμού που προκλήθηκαν από την εισπνοή τοξινών” μετά τη διάρρηξη, μέσα στην κοινότητά τους, ενός αγωγού που μεταφέρει το συμπύκνωμα υπό υψηλή πίεση .
Ο αγωγός που έσπασε στις 25 Ιουλίου

Πρωτοφανής η ξηρασία που πλήττει φέτος τα Βαλκάνια


Σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία των χωρών των Βαλκανίων δημιουργεί η φετινή, άνευ προηγουμένου, ξηρασία με τις ζημιές να υπολογίζονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Η Βοσνία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα εδώ και 120 χρόνια αφού προηγήθηκε

Νήες Θαλασσοκρατών

Νοήμονα πλοία

Ελληνικό Ναυτικό στην Επανάσταση του 1821

 Τα Πλοία της Ύδρας που φέρονται να συμμετείχαν στον κατά θάλασσα αγώνα της Απελευθέρωσης του 1821 κατά αλφαβητική σειρά ήταν:

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΗΘΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ!...

Η αρχαία ελληνική γραμματεία δεν περιορίζεται μόνο στην πνευματική κηρήθρα που μας άφησε ο Όμηρος, ο Πλάτων ή ο Θουκυδίδης. Το μεγαλύτερο μέρος των σωζόμενων γραπτών θησαυρών παραμένει στο σκοτάδι. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, που είχε δημοσιευθεί το 2003 στην ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή»!...
Μοιάζει με ψέμα. Κι όμως, είναι αλήθεια. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φαίνεται να είναι τόσο καλοδεχούμε­νοι στην πατρίδα τους. Η μέχρι σήμερα πραγ­ματικότητα είναι ενδεικτική των δυσκολιών που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για να ξαναδούν το φως στη χώρα που έζησαν πριν από 2.500 χρόνια.
 
Στα 182 χρόνια νεοελληνικού βίου μόνον τρεις εκδότες έκαναν μια συστηματική προ­σπάθεια

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ...συλλογή των όμβριων υδάτων στο Όρεγκον της Αμερικής!

Russia Today

Γράφει ο Timothy A. Clary
Απόδοση: Πύρινος Λόγιος
Copyright Λόγιος Ερμής, 2012

Ένας άνθρωπος στο Όρεγκον της Αμερικής, αναμένεται να περάσει ένα μήνα στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε σε εννέα κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, κατηγορίες που σχετίζονται με την παράνομη χρήση ... νερού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα