Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς τα παιδιά διδάσκουν τους μεγάλους!



Γιατί όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να δραπετεύσουμε σε ψεύτικα κάστρα, αντί να είμαστε κλεισμένοι σε γραφεία που μας πνίγουν, να πολεμήσουμε με δράκους, αντί για τον έφορο που μας χτυπάει την πόρτα και να ανησυχούμε για το τι θα φορέσει η Barbie μας στην πισίνα, αντί για το πόσα έχουμε να ξοδέψουμε στο σούπερ μάρκετ! Κι, όμως, αν αντιγράψουμε απλά πράγματα που κάνουν καθημερινά, τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν πώς θα ζούμε τη ζωή στο μέγιστο…

2012 - Ο Κομήτης NEAT, η NASA και ο Nibiru


Συγγραφέας: Αντωνόπουλος Παν/της (aka Quendi)
Πλήρης τίτλος: Ο Κομήτης NEAT, η Συγκάλυψη της ΝΑΣΑ και ο Nibiru
Πριν από 6.5 περίπου χρόνια ένα μυστηριώδες αντικείμενο εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα και ανακαλύφθηκε επίσημα στις 6 Νοεμβρίου 2002.
Το ουράνιο αυτό αντικείμενο καταχωρήθηκε ως κομήτης, δηλαδή ένα σώμα μικρών διαστάσεων που αποτελείται κυρίως από πάγο και προσμίξεις διαφόρων στοιχείων, τους οποίους οι αστρονόμοι ονομάζουν «βρώμικες χιονόμπαλες». Η επίσημη ονομασία του ήταν NEAT (C/2002 V1). Όμως ο συγκεκριμένος κομήτης έγινε το επίκεντρο διάφορων παράξενων γεγονότων κατά τη διάρκεια του περάσματός του από τη γειτονιά μας.

Εμείς και οι ΄Ελληνες

Ένα σπουδαίο κείμενο του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη για την τραγωδία του να είσαι Έλληνας.



 του Δημήτρη Δημητριάδη 
(πρωτοδημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ στις 20-05-2000)


Παραλλάσσοντάς τον, δανείζομαι τον τίτλο από το κείμενο του Ph. Lacoue-Labarthe «Ο Χέλντερλιν και οι Έλληνες», ένα κείμενο που, με τη συγγενική του θεματογραφία, διατρέχει υπόγεια το δικό μου, όπως το διατρέχει και το κείμενο του Dominique Grandmont «Η Ελλάδα του Καβάφη», το οποίο υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την οργάνωση και διατύπωση των παρακάτω σκέψεών μου. Από το κείμενο του Lacoue-Labarthe κρατώ επίσης την προμετωπίδα του Heiner Muller στην οποία θα επανέλθω αργότερα.

  
Ο κληρονόμος αναλογίζεται την κληρονομιά του από τη στιγμή που απειλείται με την απώλειά της. Ο κίνδυνος να τη χάσει ή να αποδειχθεί ότι δεν του ανήκει κινητοποιεί τον μηχανισμό της ιδιοποίησης μέσα του.

Ό,τι θεωρείται δεδομένο και εξασφαλισμένο αποκλείει τη στοχαστική αναφορά σε αυτό.

Η καλλιέργεια της οικειότητας στα ζευγάρια




Η άρνηση των ανδρών για οικειότητα στις σχέσεις τους με τις γυναίκες οδηγεί σε ανισόρροπες συγκρούσεις.

Η επιβολή της εξουσίας τους από το φόβο μήπως γίνουν αντιληπτά στο άλλο φύλλο τα συναισθήματά τους, τους διατηρεί σε πλεονεκτική θέση, εφόσον η αποχή τους από την επικοινωνία είναι ένα παιχνίδι εξουσίας.

Χαρτογράφηση μύθων στις σχέσεις των δυο φύλων

της Παρθένας Τσοκτουρίδου

Ένας καταστροφικός μύθος που σχετίζεται 

με τις γυναίκες και επιδράει στις σχέσεις 

τους με 

τους άντρες, είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο 

καλές από εκείνους, λόγω του ότι 

εκφράζουν τα 

συναισθήματά τους πιο ανοιχτά. 

Δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι πιο 

ανοιχτές στο να 

συζητούν διάφορα θέματα και να 

εκφράζουν στοργή και φιλία, συναισθήματα 

που μπορεί 

μεν να δημιουργούν ευχαρίστηση, αλλά όχι 

πάντα απαραίτητα και ειλικρίνεια.


Πολλές φορές οι συζητήσεις τους οδηγούν 

στο θυμό, ο οποίος με τη σειρά του τις 

οδηγεί 

στο δρόμο της κατάθλιψης, εξαιτίας του

Μάθετε για τον Ώρο έναν μεσσία πριν το Χριστό που Σταυρώθηκε και αναστήθηκε!"


• Ο Ώρος γεννήθηκε στις «25η Δεκέμβρη" σε μια φάτνη.

• Η μητέρα του ήταν η "παρθένα Ίσιδα-Mery."


• Γέννηση Ώρος ανακοινώθηκε από ένα αστέρι στην Ανατολή και στην οποία συμμετείχαν τρεις "μαγοι".


• Σε ηλικία 12 ετών, μιλησε σαν ένας δάσκαλος μέσα στο Ναό, και

Η ΕΛΛΑΔΑ ακόμα μία φορά αγκαλιά με τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ της…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Φημιζόμαστε πως είμαστε από κύτταρο λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας. Όλα παίζουν στο τραπέζι του Έλληνα. Ακόμα και μια γιαγιά σ΄ενα απομακρυσμένο χωριό να βρεις μπορεί να σου φτιάξει μια ιστορία συνωμοσία έτσι για πλάκα. Όμως πλέον, το θέμα έχει ξεφύγει από εμάς. Το θέμα αφορά εμάς τους ίδιους και τους ξένους να στοιχηματίζουν για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.

ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟ 9 27



ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Όταν άλλος ψέγη σε, ή μισή, ή τοιαύτα τινά εκφωνώσιν, έρχου επί τα ψυχάρια αυτών, δίελθε έσω και ίδε, ποίοι και τινές εισιν. Όψει ότι ου δει σπάσθαι, ίνα τούτοις τι ποτέ περί σου δοκή. Ευνοείν μέντοι αυτοίς δει, φύσει γαρ φίλοι και οι θεοί δε παντοίως αυτοίς βοηθούσι, δι’ ονείρων, δια μαντειών, προς ταύτα μέντοι, προς α εκείνοι διαφέρονται.

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Όταν κάποιος άλλος σε κατηγορεί ή σε μισεί ή λέει διάφορα τέτοια για σένα, κάνε μια

Οι Νόμοι της Ατυχίας


terrapapers-art-smail (38)

Τύχη είναι η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις ώστε να έχουν θετική κατάληξη. Στην αρχαιότητα η Τύχη ήταν θεά, κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης, και λατρευόταν από τους αρχαίους Έλληνες ως προστάτιδα των πόλεων. Η αντίστοιχη ρωμαϊκή θεότητα ονομαζόταν Φορτούνα.
Η αντίθετη έννοια της τύχης, είναι η ατυχία. Ετυμολογικά, πλην της ατυχίας, προκύπτει και μία σειρά λέξεων, όπως ευτυχία, δυστυχία, ατύχημα, δυστύχημα, τυχοδιώκτης, το επίρρημα τυχόν κλπ.

5 λάθη που κάνουμε στη ζωή μας


H Bronnie Ware μας μαθαίνει πως να ζήσουμε καλύτερα μέσα από εξομολογήσεις ανθρώπων που ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο.
Φιλόσοφος της ζωής, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware. μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα βήμα πριν το θάνατο.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα τα οποία τους λυπούσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν.  Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν

Η ΖΩΗ


Η ζωή είναι σίγουρα τυφλή..δεν βλέπει που πηγαίνει, ποιον ζωοποιει, αν ει ναι καλός η κακός , Ελληνας η Τούρκος, άνθρωπος η ζώο, για μεγάλη διάρκεια η μικρή.
Είναι μια ενέργεια , μια πνοή που μεταμορφώνει σε μια οργανική κατάσταση κάτι αδρανές , για την αντίληψη του ανθρώπου. Είναι η αγάπη του θεού, είναι δικαιοσύνη, είναι αιώνια και έχει πολλές καταστάσεις όπως ο θάνατος .
Αυτό το δώρο που έχουμε να ζούμε, πρέπει να το εκτιμούμε και να μη σφετεριζόμαστε ζωές άλλων υπάρξεων.

Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση ;



 Το 1982 μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Παρισιού υπό την διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect, πραγματοποίησε ίσως το σπουδαιότερο πείραμα του 20.ου αιώνα. Οι παραπάνω ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπό  κατάλληλες συνθήκες υποατομικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία  με άλλα υποατομικά σωμάτια ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει τόσο αν πρόκειται για απόσταση 5 εκατοστών ή για απόσταση 100 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως να ήξερε κάθε ανεξάρτητο σωμάτιο ακριβώς τι κάνουν τα άλλα.
Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο  με δύο τρόπους  :  ή θεωρία του Einstein,

Ένας Κόσμος αναδύθηκε από το Τίποτα


Μπορεί άραγε η επιστήμη να εξηγήσει πώς άρχισε το Σύμπαν; Κάθε άποψη γίνεται πεδίο διενέξεων από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Αθεϊστές, θεολόγοι, κοσμολόγοι, φυσικοί μπλέκουν σε ζητήματα που δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί για την επιστήμη. Το κουβάρι όμως των αναπάντητων ερωτημάτων αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται, υπέρ της επιστήμης.

Έτσι, ολόκληρο το Σύμπαν μπορεί να έχει ξεπηδήσει κυριολεκτικά από το τίποτα, να έχει δηλαδή δημιουργηθεί από μια κβαντική διακύμανση με τον ίδιο τρόπο που η κβαντική απροσδιοριστία επιτρέπει σ' ένα φανταστικό ζευγάρι σωματιδίου-αντισωματιδίου να έχει ξεπηδήσει από το κενό και να ζήσει για κάποιο διάστημα, προτού αλληλοεξουδετερωθεί.

ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΧΗΣ (Αποσπάσματα από το βιβλίο)



Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετείχε στον Πόλεμο, αν δεν υπήρχε ο «Αβέρωφ» και ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα ήταν ακόμη στη Μελούνα. 

Σέρβοι και Βούλγαροι δεν μας ήθελαν για «συνεταίρους». 

Δεν είχαν όμως Στόλο και έτρεμαν το ότι 250.000 Οθωμανοί έφεδροι θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη Μακεδονία και να αντιπαρατεθούν στα μέτωπα των μαχών, αλλάζοντας πιθανότατα την εξέλιξη του Πολέμου. Τα υποτυπώδη ως ανύπαρκτα σιδηροδρομικά και δίκτυα της εποχής δεν επέτρεπαν την ταχεία οδική μετακίνηση μεγάλων στρατιωτικών μονάδων και εφοδίων, ενώ η θαλάσσια μεταφορά τους απαιτούσε τον έλεγχο του Αιγαίου.

 Έτσι, Σέρβοι και Βούλγαροι υποχρεώθηκαν

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ... (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΟΧΗ , ΕΛΛΗΝΕΣ , ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

Η ΛΑΙΛΑΨ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΑΣΠΡΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΛΟΓΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ , ΚΛΟΠΕΣ , ΑΠΑΤΕΣ , ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ , ΑΡΠΑΓΕΣ , ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ
 ΙΣΤΟΡΙΑΣ , ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.


Απαγορευμένα είναι πλέον τα γλυκά αναψυκτικά σε μεγάλα μπουκάλια στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, οι Αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση γλυκών αεριούχων αναψυκτικών σε μεγάλες συσκευασίες.  

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στα ταχυφαγεία, στους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα