Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Λεβάντα

Η γνωστή σε όλους μας λεβάντα με το υπέροχο άρωμα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Σαν αφέψημα ανακουφίζει από πονοκεφάλους που προέρχονται από αδυναμία ή υπερβολική κούραση.

Είναι το Madness το καλύτερο τραγούδι των Muse;

 
Τι άλλο να κάνουν πια οι Muse για να μας πείσουν πως είναι η καλύτερη βρετανική μπάντα των τελευταίων δεκαετιών; 

Το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

prasino_tsai 
Μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αναφέρει νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

SEXUALITY: Η σύγχρονη γυναίκα είναι ο νέος Δον Ζουάν

 Η γυναίκα της σύγχρονης κοινωνίας σήμερα εργάζεται, συμμετέχει στα κοινά, διεκδικεί πολιτική παρουσία και δικαιώνεται στην ερωτική πρωτοβουλία χωρίς τις προκαταλήψεις της σχέσης με τον άνδρα στον ενεργητικό και την γυναίκα στον παθητικό και εύθραυστο ρόλο.

Φυσική κάλυψη γκρίζων μαλλιών σε 5 λεπτά

Αρκετές επώνυμες εταιρείες έχουν λανσάρει στην αγορά ένα προϊόν το οποίο είναι εύκολο και γρήγορο στη χρήση, με χτένα ενσωματωμένη στο στόμιο του μπουκαλιού, δίνοντας έτσι 3 σημαντικές διαστάσεις απόδοσης χρώματος. Φυσικό αποτέλεσμα, κάλυψη και περιποίηση.

Η πατρότητα ...μαλακώνει ακόμα και τους πιο σκληρούς άντρες

Tumblr_lwzcx7hjoz1r7p4d1o1_500_large
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συσχετίσει την τεστοστερόνη με την αύξηση των μυών στα αρσενικά θηλαστικά και με την επίδραση που μπορεί να έχει στη συμπεριφορά τους, κάνοντάς τα περισσότερο επιθετικά όταν κινδυνεύουν, ή στο ζευγάρωμα, όταν βρίσκονται κοντά σε ένα θηλυκό. Μια μελέτη της συμπεριφοράς μικρών πιθήκων (marmoset) της Ν. Αμερικής δείχνει πως η οσμή ενός μωρού μετατρέπει έναν πατέρα από προστάτη σε γονιό, μειώνοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Ο αετός και το γεράκι

Νίκος Λυγερός, Ο αετός και το γεράκι - Ο φύλακας του φάρου - Ανθρωπότητα


- Πρέπει να σας ρωτήσω κάτι.
- Τώρα;
- Ναι, τώρα.
- Τι έχεις;
- Αλλάζω.
- Σωστά.
- Το θέμα είναι αν είναι αρκετά γρήγορα.
- Εξαρτάται από τις κινήσεις τους.
- Γι’ αυτό ρωτώ.
- Ο χρόνος είναι μαζί μας.
- Έχετε δίκιο. Δεν θα έπρεπε να σας…

O Πολεμιστης Του Φωτος

Tumblr_ljgh71gsqu1qe0tgxo1_500_large

Ενας Πολεμιστής Του Φωτός δεν παραβρίσκεται μπροστά σε μια αδικία με αδιαφορία.
Ξέρει πώς όλα είναι ενα πράγμα μόνο και πως κάθε μεμονωμένη πράξη χτυπάει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.Γι' αυτό, οταν βρίσκεται μπροστά στα βάσανα αλλων, χρησιμοποιεί το σπαθί του για να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Ποιο παιχνίδι να αγοράσω στο παιδί μου;

 

Το μυστικό του Αδάμ - (έρευνα μυθιστόρημα για το 2012)


Guillermo Ferrara -απόσπασμα

Φωτογραφία

«Στο αρχείο στο οποίο ο πατέρας σου αναφέρει τον ‘’Πέμπτο Ήλιο’’ είδα ότι οι προφητείες των Μάγια αναφέρουν ότι θα είναι ο τελευταίος αυτής της εποχής».

Ο Έντουαρντ κάθισε σε μια καρέκλα λίγο πιο πέρα και άρχισε να τους ακούει με προσοχή.

«Και η Βίβλος αναφέρει κάτι που συμπίπτει με το Βιβλίο των Αποκαλύψεων».

 «Και τι είναι αυτό;» ρώτησε η Αλεξία με ενδιαφέρον.

«Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως λέει περίπου το εξής: Και η γη, στολισμένη με τον 

καλύτερο μανδύα τον φωτός, θα ανυψωθεί και θα αντικρίσει έναν άλλον Ήλιο».

Η απάτη της Κλιματικής Αλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ)




Κανείς, ποτέ, δεν αμφισβήτησε ότι το κλίμα της γης αλλάζει. Όπως είπε και ο Κουτσογιάννης, το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια.  Και, πρώτα ο Θεός, θα αλλάζει για άλλα τόσα. Τις γνωστές αιτίες της διαχρονικής αλλαγής τις ανέφερα εδώ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  
ΜΑ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑ Η  ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ!   


ΠΗΓΗ                                                                                                                                
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ                                                                       

ΔΝΤ προς Ελλάδα: Η δόση είναι «κώνιο», μην την πάρετε!

Economist: Πώς θα γλιτώσει η Ελλάδα;
Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ,  το ΔΝΤ προειδοποιεί με ειδική νότα την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα πιέσει και πετύχει εκταμίευση της δόσης, θα διασπάσει την τρόικα, το ίδιο θα αναγκασθεί να αποχωρήσει  και η τύχη της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γερμανίας. Αξιωματούχοι του Ταμείου προειδοποίησαν συνεργάτη του πρωθυπουργού, λέγοντάς του "η δόση είναι κώνιο, μην την πάρετε".

Παύλος Σιδηρόπουλος... "Ο Ασυμβίβαστος"

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος (27 Ιουλίου 1948 - 6 Δεκεμβρίου 1990) ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνή                                         

Βιογραφία
Πρώτα Χρόνια

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ?


Όπως είναι τοις πάσιν γνωστό, ο Σωκράτης, κατόπιν της καταδίκης του δικαστηρίου των Αθηναίων, που αποτελούνταν από τον όχλο των Αθηνών- ήπιε το κώνειο και πέθανε. 

Είναι επίσης γνωστό, ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δραπετεύσει από την φυλακή, να γλιτώσει, αλλά αυτός προτίμησε τον θάνατο. 

Στο δικαστήριο ο Σωκράτης με την στάση του σαν να επεδίωκε αυτήν την κατάληξη. 

Είναι ολοφάνερο, ότι η ψυχή του επιζητούσε την απελευθέρωση από τα γήινα δεσμά της. 

Ρώσοι επιστήμονες : Η γη κοντά σε νέα εποχή παγετώνων !!




Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε 2 χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον 2 αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας, τονίζουν οι Ρώσοι.

Απόλλων


ΖΩΗ  σημαίνει ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ
ήτοι …. ΑΠΟΛΛΩΝ  Φοίβος και του Ανθρώπου η καρδιά.
Ποιος είναι ο Απόλλων ο θεός του τόξου  των ακτίνων βελών και του φωτός;
Είναι η Συνείδησις του καθενός.
Γιατί  η γέννηση του στάθηκε τόσο δύσκολη και κανένας τόπος δεν τον δεχόταν για να γεννηθεί;

Ας πάρουμε πίσω τα ονόματά μας



Αν η ετυμολόγηση λέξεων της γλώσσας μας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, τότε ακόμα μεγαλύτερο έχουν τα ονόματά μας, μιας και προσδίδουν διάφορες ιδιότητες και χαρακτηριστικά σε αυτούς που τα φέρουν. 

Ποιοι υπάλληλοι θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο


2.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2012




Αθήνα

Έτοιμη είναι η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013. 

Το Τραγούδι της Ημέρας- '' Σαββατόβραδο '' Μ.Θεοδωράκης-Τ.Λειβαδίτης.

Πολιτεία - Καζαντζίδης


Το τραγούδι «Σαββατόβραδο» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Τάσου Λειβαδίτη, από τον κύκλο τραγουδιών «Πολιτεία», ( Βράχο-βράχο τον καημό μου, Σαββατόβραδο, Έχω μια αγάπη, 
Το παράπονο, Ο μετανάστης, Καημός) το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ένα τραγούδι, που γράφτηκε στα 1961 και τυγχάνει καθολικής αποδοχής. Υπάρχει μια γλαφυρή ιστορία σχετική με το τραγούδι αυτό, που καταδεικνύει το βαθμό στον οποίο λογοκρίθηκαν πολλά τραγούδια της δεκαετίας του 60 και όχι μόνο.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ


Κάθε σκέψη που κάνετε έχει την δικιά της συνείδηση. Είναι σαν μιά ξεχωριστή συνείδηση μέσα στην συνείδηση. Μέσα σε κάθε σκέψη ζεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο πιθανοτήτων. Αυτές οι σκέψεις έλκονται με μαγνητικό τρόπο με άλλες ενέργειες παρόμοιων κραδασμών.

Γιατί να μην ανεβάζετε υλικό από τις προσωπικές σας στιγμές στο Διαδίκτυο


Σύμφωνα με έρευνα που έκανε σε 47 μόλις ώρες το Internet Watch Foundation, το 88% των φωτογραφιών και βίντεο που δημιούργησαν και ανέβασαν στο Διαδίκτυο οι ίδιοι οι νέοι, αντιγράφηκε και βρέθηκε σε 68 άλλους δικτυακούς τόπους, στους οποίους οι δημιουργοί τους δεν είχαν κανέναν έλεγχο. Μάλιστα, οι δικτυακοί τόποι στους οποίους κατέληξαν περιείχαν μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού περιεχομένου, συμπεραίνει η έρευνα.

Ηλεκτρικό ρεύμα από το αφτί τροφοδοτεί εμφυτεύματα

Η βιομπαταρία είναι ήδη μικρή, οι ερευνητές πιστεύουν όμως ότι μπορούν να τη συρρικνώσουν περισσότερο (Πηγή: Patrick P. Mercier)
Η βιομπαταρία είναι ήδη μικρή, οι ερευνητές πιστεύουν όμως ότι μπορούν να τη συρρικνώσουν περισσότερο (Πηγή: Patrick P. Mercier)

Λονδίνο 
Μια τεχνολογία που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που φορτίζαμε μέχρι σήμερα ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και βασίζεται στην εκμετάλλευση της ηλεκτροχημικής κλίσης νευρικών κυττάρων στο εσωτερικό του αφτιού ανέπτυξαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στις ΗΠΑ.

Να φύγουμε τώρα από το ευρώ

Σε αυτή την κτηνώδη, γκανγκστερική συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, με τον ιεροεξεταστή Σόιμπλε να μας λέει ότι «δεν βλέπει αποφάσεις για τη δόση (που μας χρωστάνε) των 31,5 δισ., γιατί η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά», μία απάντηση μόνο υπάρχει από την πλευρά μας:

Να φύγουμε τώρα από το ευρώ
Σήμερα κιόλας επίσημη αναγγελία από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα φεύγει από την ευρωζώνη, διακόπτει κάθε επαφή της με την τρόικα, δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τα χρέη της και τα επιτόκια και επιστρέφει στη δραχμή.

Δοκιμή αντικαρκινικών φαρμάκων, μέσω «μίνι» κυττάρων από βακτήρια


Μια τελείως νέα τεχνική χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους. Η μέθοδος, δημιούργημα Αυστραλών ερευνητών, χρησιμοποιεί «μίνι» κύτταρα από βακτήρια για να «στοχεύσει» με μεγαλύτερη ακρίβεια τους όγκους στο σώμα, μειώνοντας έτσι τις τοξικές παρενέργειες της συμβατικής χημειοθεραπείας. Η μέθοδος κρίθηκε ασφαλής, καλά ανεκτή από τον οργανισμό και μάλιστα σταθεροποίησε την κατάσταση ασθενών με εξελιγμένες μορφές της νόσου για τις οποίες δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.

Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις;


Ο εγκέφαλός μας ακολουθεί διαφορετική διαδικασία όταν λαμβάνει πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις, σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθεί όταν έχει την άνεση να πάρει πιο ακριβείς αποφάσεις.
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι ο εγκέφαλός μας ακολουθεί περίπου την ίδια βασική μέθοδο, είτε πρόκειται να πάρει μια γρήγορη απόφαση, είτε πρέπει να αποφασίσει προσεκτικά. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Vanderbilt ωστόσο έδειξε ότι ο εγκέφαλός μας ακολουθεί διαφορετικό... δρόμο, ανάλογα με το είδος της απόφασης που πρέπει να λάβει.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ- ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Photo

©Επειδή ο νόμος δεν καλύπτει απόλυτα τα περιστατικά των θανατώσεων απο φόλα και των κακοποιήσεων, ασχέτως αν ένα μερος του εχει αυστηροποίησει τις ποινές, παραμένει το αδίκημα πταίσμα και στην δικαιοδοσία του κάθε δικαστή τι ποινή θα επιβάλλει.

Λεμόνι: Μια διατροφική έκπληξη για τον οργανισμό

Λεμόνι: Μια διατροφική έκπληξη για τον οργανισμό

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C.

Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.
Πέρα από την βιταμίνη C, το λεμόνι περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6.
Με λίγα λόγια αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Σύστημα «διαπλανητικού Διαδικτύου» δοκιμάστηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


ISS, εργαστήριο για την ανάπτυξη ενός πραγματικά Παγκόσμιου Ιστού (Φωτογραφία: NASA)
ISS, εργαστήριο για την ανάπτυξη ενός πραγματικά Παγκόσμιου Ιστού (Φωτογραφία: NASA)
Μια «διαπλανητική» εκδοχή του Διαδικτύου, η οποία βασίζεται σε διαφορετικό πρωτόκολλο επικοινωνίας, δοκιμάστηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με την προοπτική να γίνει το στάνταρτ για τις διαστημικές επικοινωνίες του μέλλοντος. Το πλήρωμα του ISS χρησιμοποίησε το σύστημα για να τηλεκατευθύνει ένα μικρό τροχοφόρο ρομπότ στη Γερμανία.

Η στάχτη και η κατά φύση χρήσεις αυτής

Η απομάκρυνση των ανθρώπων από την μάνα φύση και ο οικειοθελής εγκλεισμός τους μέσα στις τεράστιες παρά φύση μεγαλουπόλεις επέφερε πολλές αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στον τρόπο σκέψης. Εκ πρώτης όψεως τούτες οι αλλαγές φαίνεται να περιορίζονται σε πράγματα και καταστάσεις που αφορούν την απολαβή εκ μέρους των ανθρώπων όλων εκείνων που η φύση του προσφέρει αλλά όντας διαβιών εντός των μεγαλουπόλεων τα έχει είτε απολέσει είτε ξεχάσει.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Είναι γεγονός ότι δεν γεννιόμαστε με υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη αλλά την αποκτούμε μέσα από την ανεπίσημη εκπαίδευση σε αυτήν κατά την παιδική και ενήλικη ζωή μας. Είναι λοιπόν ένα είδος νοημοσύνης το οποίο χτίζεται στην πορεία της ανάπτυξης ενός ανθρώπου.

Ευκάλυπτος: η φυσική µας προστασία από την γρίπη

Ένα χειµωνιάτικο έλαιο για όλη την οικογένεια µε άρωµα καµφοράς και χλόης. Η εισπνοή των αναθυµιάσεων του ελαίου έχει αντισηπτική και καθαριστική δράση.
Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι σπουδαίο αντισηπτικό και καθαριστικό όταν καίγεται ή εξατµίζεται σε δωµάτια µε αρρώστους για να καθαρίσει τον αέρα και να επισπεύσει την ανάρρωση. ∆ρα προληπτικά όταν χρησιµοποιείται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια επιδηµιών για να εµποδίσει την εξάπλωση της µόλυνσης.

Η πανάρχαια γνώση των ΟΡΦΙΚΏΝ για τα άστρα.

Ἄστρων οὐρανίων ἱερὸν σέλας ἐκπροκαλοῦμαι εὐιέροις φωναῖσι κικλήσκων δαίμονας ἁγ[ν]ούς. Ἀστέρες οὐράνιοι, Νυκτὸς φίλα τέκνα μελαίνης, ἐγκυκλίοις δίναισι † περιθρόνια κυκλέοντες. ἀνταυγεῖς, πυρόεντες, ἀεὶ γενετῆρες ἁπάντων, μοιρίδιοι, πάσης μοίρης σημάντορες ὄντες, θνητῶν ἀνθρώπων θείαν διέποντες ἀταρπόν, ἑπταφαεῖς ζώνας ἐφορώμενοι, ἠερόπλαγκτοι, οὐράνιοι χθόνιοί τε, πυρίδρομοι, αἰὲν ἀτειρεῖς, αὐγάζοντες ἀεὶ νυκτὸς ζοφοειδέα πέπλον, μαρμαρυγαῖς στίλβοντες, ἐύφρονες ἐννύχιοί τε· ἔλθετ᾽ ἐπ᾽ εὐιέρου τελετῆς πολυΐστορας ἄθλους ἐσθλὸν ἐπ᾽ εὐδόξοις ἔργοις δρόμον ἐκτελέοντες.
Επεξήγησης

Κινητές "βόμβες" τα ανασφάλιστα Ι.Χ. - "Στροφή" στα προγράμματα υγείας ιδιωτικής ασφάλισης

φωτό αρχείου

Η οικονομική κρίση και οι αλλαγές στον χάρτη της υγείας αλλάζουν τα δεδομένα και στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικότερα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασφαλισμένοι, να είναι ασφαλισμένοι μόνο στα χαρτιά. 

Τι συμβαίνει στον Άρη;ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ

Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα μυστήρια που περιτριγυρίζουν τον κόκκινο πλανήτη (που όλοι ξανά άρχισαν να συζητούν), να τα βάλουμε στη σωστή τους θέση και να συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά για αυτά;… 


 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ: O Πλανήτης Άρης ως πιθανώς κατοικημένος από ευφυή όντα, ήλθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο όταν διάφοροι επιστήμονες του 18ου και 19ου αιώνα προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν με πιθανούς εξωγήινους που ίσως κατοικούσαν
στο ηλιακό μας σύστημα, και η πρώτη τους επιλογή στόχου, στις διάφορες προτάσεις τους μεθόδων επικοινωνίας, ήταν ο πλανήτης Άρης. 

Με ανοιχτή επιστολή τους 100 προσωπικότητες ζητούν τη σωτηρία του προγράμματος Erasmus

Εκατό προσωπικότητες από όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιήθηκαν για τη σωτηρία του προγράμματος Erasmus από το οποίο χρηματοδοτούνται υποτροφίες φοιτητών σε άλλες χώρες, την παραμονή της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των
χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εξετάσει το αίτημα επιμήκυνσης της χρηματοδότησής του.

Πετιμέζι: Ιδιότητες και συνταγή


Παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται :

Νόηση, Εγκέφαλος & Συστήματα Αντίληψης


Ή πώς να αποδεσμευτείτε από μια ανεπαρκή κοσμοθεώρηση.
...της Ειρήνης Λεονάρδου. «Ένα σημαντικό μειονέκτημα που έχω ν’ αντιμετωπίσω όταν γράφω, κι ακόμα περισσότερο όταν εξηγώ κάτι, είναι ότι αδυνατώ να σκεφτώ με λέξεις. Συχνά μου συμβαίνει, μετά από σκληρή δουλειά, που με οδήγησε σε αποτελέσματα που βρίσκω απολύτως σαφή και ικανοποιητικά, όταν θέλω να τα διατυπώσω με λέξεις, να έχω το αίσθημα ότι για να ξεκινήσω θα πρέπει πρώτα να μεταφερθώ σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο νόησης. Πρέπει να μεταφράσω τις σκέψεις μου σε μια γλώσσα, μέσα στην οποία δεν ταιριάζουν και πολύ –μοιάζουν να «κλωτσάνε».

Πότε επιτέλους θα γίνουμε πραγματικοί άνδρες;


  • Έχετε προσέξει πως οι γυναίκες δεν δυσκολεύονται να παίξουν τους παραδοσιακούς ρόλους μας (δύναμη, αποφασιστικότητα, συνέπεια), ενώ εμείς δείχνουμε ανίκανοι να αναλάβουμε έστω και ένα μικρό μέρος από τους θεωρούμενους ως δικούς τους (συμπάθεια, τρυφερότητα, φροντίδα);
  • Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν μπορούν να βγάλουν γένια. (Να μείνει και κάτι αποκλειστικά δικό μας.)
  • Βαφτίσαμε τον εαυτό μας "ισχυρό φύλο" γιατί έχουμε μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη. Να υποθέσω πως φοβόμαστε να κουβεντιάσουμε για το μυαλό μας;
  • Όταν μια γυναίκα αποκτά περίοδο όλο το σώμα της επαναστατεί και της φωνάζει πως

Τα χρώματα της ψυχής


'Ερωτας, κίνητρο ζωής, η απόλυτη ένωση ψυχής και σώματος. Αν χωρίσεις το σώμα από την ψυχή, κάνεις κάτι που μοιάζει με θάνατο....Στον έρωτα υπάρχει μια τέτοια ευφράδεια στη σιωπή, που διεγείρει περισσότερο κι απ'τη γλώσσα.

Η Ψυχή σαν Πεταλούδα, Θεά Μητέρα και Διπλός Πέλεκυς


Κατά την διάρκεια των αιώνων η ψυχή υπήρξε αντικείμενο συζήτησης, επιχειρηματολογίας και προσπαθειών ορισμού. Προκάλεσε και προκαλεί ακόμη το μέγιστο διανοητικό ενδιαφέρον όλων των εποχών και αποτελεί το ιδιαίτερο θέμα όλων των θρησκειών και των φιλοσοφικών συστημάτων. Η λέξη Ψυχή προέρχεται από το ρήμα ψύχω, που σημαίνει πνέω, αναπνέω, φυσώ. Ετσι η ψυχή αρχικά σημαίνει πνοή, φ'υσημα, δηλ. αναπνοή, ζωή, αφού η αναπνοή είναι ένδειξη και ο κύριος λειτουργικός όρος της ζωής.

Η ΑΝΑΛΗΨΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Τα τρία είδη της Ανάληψης της Ψυχής.

-         Η απλή ανάληψη
-         Η φωτεινή ανάληψη

-         Η κρυσταλλική φωτεινή ανάληψη στην Πέμπτη διάσταση.


Όταν αναφερόμαστε στη λέξη «ανάληψη», εννοούμε την ανάληψη της ψυχής.

Ch. McGrath: "Φοβάμαι ότι κάποιοι σπρώχνουν την Eλλάδα σε εμφύλιο

  Ο δημοσιογράφος Charlie McGrath, πολιτικός αναλυτής και ιδρυτής του ανεξάρτητου αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Wide Awake News, σε συνέντευξή του στο Russia Today News δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι ήδη χρεοκοπημένη και να ξεκινήσει από την αρχή, σε ορθές βάσεις. 

Χαλαρώνουμε για να ζούμε καλύτερα

Από τις Κική Τριανταφύλλη, Γεωργία Γεωργακαράκου, Διονυσία Μαρίνου


Μια πρόσφατη έρευνα φέρνει τους Έλληνες εργαζόμενους πέμπτους στη λίστα με τους 36 πιο αγχωμένους λαούς. Μπορουμε να καταπολεμήσουμε το άγχος; Ναι λένε ειδικοί γιατροί, ψυχολόγοι, σύμβουλοι, γυμναστές αλλά και άνθρωποι με στρεσογόνα επαγγέλματα. Γιατί η χαλάρωση είναι μια δεξιότητα ζωής.
Το ζητούμενο είναι η χαλάρωση. Πού και πώς, όμως, θα τη βρεις όταν στην εποχή μας των μεγάλων ταχυτήτων η ηρεμία τείνει να γίνει άπιαστος στόχος; Oλοι θέλουμε να την κατακτήσουμε, κανένας όμως δεν κάνει το πρώτο βήμα. Είναι ωστόσο κάτι που μαθαίνεται, λένε οι ειδικοί. Προσωπικά το έμαθα στην πράξη, αφού έπαθα υπερκόπωση περισσότερες από μία φορά, υπακούοντας σε μια εξωτερική φωνή (του διευθυντή) που έλεγε «δώσε κι άλλο» και ταυτόχρονα σε μια εσωτερική δική μου φωνή που με παρότρυνε να το κάνω.
Γίνεται όμως να συνδυάσεις και τα δύο; Η γνώμη μου είναι πως ναι. Το δικό μου τρικ είναι να σπάω την πολυάσχολη ημέρα σε πολλά κομμάτια με μικρές οάσεις ηρεμίας ανάμεσά τους. Ακολουθώ επίσης τις οδηγίες του δρος Ντάνιελ Ζίγκελ, ο οποίος

Το Τραγούδι της Ημέρας- '' Τσάμικος '' Μ.Χατζιδάκις-Ν.Γκάτσος


Ο  Νίκος Γκάτσος είναι ο ποιητής που σφράγισε με τους στίχους του το έντεχνο ελληνικό 

τραγούδι από τη δεκαετία του 1950 ως εκείνη του 1980, φέρνοντας  σ’ αυτό τον υπερρεαλιστικό 

λόγο αλλά και συνδυάζοντάς τον με τη δημοτικήπαράδοση.

Έγινε κοινωνός του ρεύματος του υπερρεαλισμού και μέλος της συντροφιάς των κυριοτέρων εν 

Ελλάδι εκπροσώπων του. Η συναναστροφή αυτή θα οδηγήσει στο κορυφαίο ποιητικό του έργο, 

την «Αμοργό»,  ένα «παιχνίδι υπερρεαλιστικής μίμησης» και εξελίχτηκε  σε ένα από τα 

σημαντικότερα κείμενα του σύγχρονου ελληνικού υπερρεαλισμού. 

Η άσκηση φάρμακο για την κόπωση


Η άσκηση θεραπεύει το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (ΣΧΚ). Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» εξέτασε ποια θεραπεία είναι καλύτερη για το ΣΧΚ, του οποίου η αιτία παραμένει άγνωστη, και κατέληξε ότι οι αλλαγές στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των πασχόντων καθώς η άσκηση που εντείνεται σταδιακά έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ανάμεσα στα συμπτώματα του ΣΧΚ είναι το αίσθημα σοβαρής κόπωσης, η έλλειψη συγκέντρωσης, η αδύνατη μνήμη, οι πόνοι στους μύες και στις αρθρώσεις και οι διαταραχές στον ύπνο. Οι επιστήμονες που συνέταξαν την μελέτη θεωρούν ότι η σταδιακή άσκηση μειώνει το αίσθημα κόπωσης και αυξάνει την σωματική αντοχή. Όμως η φιλανθρωπική οργάνωση «Δράση για το ΣΧΚ» θεωρεί ότι

Εύα Ομηρόλη - Σεισάχθεια


"Μπορώ απλώς να υπάρχω, χωρίς να σκέφτομαι, και να ελπίζω πως θα ξεχάσω και θα σωθώ.

Κάποτε κουράστηκα να εμβαθύνω και να φιλοσοφώ. Η νεανική μου διάθεση ν' αλλάξω τον κόσμο γερνούσε πολύ γρήγορα. Σιγά σιγά την εγκατέλειπα και διατηρούσα μόνο μια ψευδαίσθηση πως εγώ δεν αποτελούσα μέλος εκείνου του συνόλου, μου άρεσε ακόμη να φαντάζομαι πως είμαι διαφορετικός.


Δεν είναι που εμείς είμαστε σκλάβοι, είναι που

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης


Ενίσχυσε τον εαυτό σου προσφέροντάς του κάποιο δώρο όταν έχεις πετύχει κάποιο στόχο.


Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, βιβλία, ταινίες και καταστάσεις που σε καθηλώνουν στη παρακμή. Αναζήτησε ανθρώπους και ερεθίσματα που μπορούν να σου προσφέρουν ενθάρρυνση και στήριξη.


Μη συζητάς τα σχέδια, τους στόχους και τα όνειρά σου με ανθρώπους που

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα