Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ



Οι Νύμφες ήταν γυναικείες μορφές θεϊκής καταγωγής, νεαρές στην ηλικία, που ζούσαν μέσα στην άγρια φύση, τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη παίζοντας μαζί της. Ήταν όλες τους πανέμορφες, η Άρτεμη όμως ξεχώριζε με τη θωριά της ανάμεσά τους. Τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τον Πάνα στα λιβάδια και στις πλαγιές, συνήθως κοντά στις πηγές. Υμνούσαν με τις γλυκιές φωνές τουςΟλύμπιους Θεούς και ιδιαίτερα τον πατέρα του Πάνα, τον Ερμή. Μαζί τους χόρευε και η Αφροδίτη, μαζί με τις Χάριτες, όπως λέει ο Όμηρος, στο βουνό Ίδα, στην Τροία. Άλλοτε το χορό τους τον οδηγεί ο ίδιος ο θεός Απόλλωνας.

SEXUALITY: «Μερικοί το προτιμούν… καυτό»

To αυτοκίνητο του μέλλοντος θα "βλέπει" τους πεζούς!

Πως θα επιτυγχάνεται όλο αυτό; Το σύστημα θα αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο παρμπρίζ, οι οποίες θα δίνουν στο όχημα τη δυνατότητα να "βλέπει" στερεοσκοπικά.

Η Ευρώπη μπροστά στο μέγεθος της ΚΛΟΠΗΣ που έκανε ο Έλγιν στην χώρα μας...


Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaBFMfIJ0-fUpLIP4PbB7sAE1OwMM8aSLWDS5zYY73xo-MOVrPRBPAP_FdnRLqw8tHv900kVCivkn0IKfZ372f0k_t5UL5J3KCMyC4u6dAHKlUawrIZdH2J4Nw2CiVngOnDS1ExVyBKcOT/s320/Alexis.jpg

Μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα ... Κοίταξε τί μπορείς ΕΣΥ να κάνεις για αυτή...


Ε λοιπόν αυτή την φράση που τόσο λοιδορήθηκε στην Ελλάδα , την έκανε ΠΡΑΞΗ ο Έλληνας (εκ Γερμανίας...) κ.Alexis Mantheakis μαζί με μερικούς φίλους του .

Όσα λεφτά και αν έδωσε το Ελληνικό δημόσιο για να προωθήσει την επιστροφή των μαρμάρων από την εποχή της Μελίνας και πιο μπρος μέχρι σήμερα , δεν έφεραν τα αποτελέσματα που έφερε αυτή η ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία...

Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό στις 14 Νοεμ. – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις δυσκολίες που θα προκαλέσει σε όλα τα ζώδια

                         
                    
     
 
Στην αστρολογια η προτελευταία εκλειψη του 2012 την Τετάρτη 14/11 είναι μια Ολικη Εκλειψη Ηλιου στον Σκορπιό, στις 00:08 ώρα Ελλάδος στο τρίτο δεκαήμερο, όπου θα επηρεάσει αρνητικά και θα βγάλει τεράστιες εντάσεις και πολλές απώλειες κυρίως για θέματα που αφορούν την ασφάλειά μας, τα οικονομικά, τις συντάξεις, τα κληρονομικά, τα φορολογικά και φέρει δυσάρεστες εξελίξεις που θα είναι δύσκολο να αντιστραφούν. Όπως και κάθε Εκλειψη Ηλιου στην αστρολογια θα φέρει πολλές αποφάσεις και γεγονότα ιδιαίτερα σημαδιακά όπου θα αλλάξουν τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με την αστρολογια έχει ήδη αρχίσει να μας επηρεάζει από τις 31 Οκτωβρίου και θα συνεχίσει μέχρι και την επόμενη έκλειψη στις 28 Νοεμβρίου. 

Η Κραυγή κηρύχνει μέσα μου επιστράτεψη.


Δεν είμαι καλός, δεν είμαι αγνός, δεν είμαι ήσυχος! Αβάσταχτη είναι η ευτυχία κι η δυστυχία μου, είμαι γιομάτος άναρθρες φωνές και σκοτάδι. Κυλιούμαι όλο δάκρυα κι αίματα μέσα στη ζεστή τούτη φάτνη της σάρκας μου. Φοβούμαι να μιλήσω. Στολίζουμαι με ψεύτικα φτερά, φωνάζω, τραγουδώ, κλαίω, για να συμπνίγω την ανήλεη κραυγή της καρδιάς μου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ «ΕΓΩ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΨΑΧΝΕΣ ΠΟΤΕ ...ΜΕΣΑ ΣΟΥ.


ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΟ «ΕΓΩ» ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ....


ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΤΟ «ΕΓΩ» ΤΟΥΣ...


ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΤΟ «ΕΓΩ» ΤΟΥΣ...

ΤΟ «ΕΓΩ» ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
 
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ «ΕΓΩ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ».

ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΜΙΛΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ...ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΓΩ»....

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ «ΕΓΩ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΨΑΧΝΕΣ ΠΟΤΕ
...ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

Η εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ: Μπράιαν Σέλζνικ

Ορφανός, συντηρητής ρολογιών και κλέφτης, ο δωδεκάχρονος Ουγκό ζει ανάμεσα στους τοίχους ενός πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού του Παρισιού. Η επιβίωσή του εξαρτάται από τα μυστικά και την ανωνυμία του. Όταν όμως ο κόσμος του μπλέκεται με τη ζωή ενός παράξενου κοριτσιού και του ιδιοκτήτη ενός μικρού μαγαζιού παιχνιδιών στον σιδηροδρομικό σταθμό, το πολύτιμο μυστικό του Ουγκό κινδυνεύει. Ένα ακατανόητο σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και ένα κρυμμένο μήνυμα συναντιούνται στην Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ. 

Ζωή μετά θάνατον: μία εφικτή πραγματικότητα

Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα εργαστήριο δίχως παράθυρα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κόβοντας εγκεφάλους σε υπερβολικά πολύ λεπτές φέτες. Σχέδιό του να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα φορτώσει σε ένα ρομποτοειδές σώμα.

Αυτός ο εγκέφαλος θέλει να είναι ο δικός του εγκέφαλος, με όλους τους 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του και τις 100 τρισεκατομμύρια συνάψεις του, ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσα σε διάφανη κεχριμπαρένια ρητίνη προτού πεθάνει από

φυσικά αίτια.

Ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει και μέσα στη μαύρη τρύπα του σύμπαντος.



                                        

Ας παρακολουθήσουμε πρώτα (video) τι συνέβη την ώρα που η μαύρη τρύπα βρισκόταν σε πλήρη «δράση». Η περιγραφή του συμβάντος, σύμφωνα με τη NASA, είναι η εξής: «Καθώς το αστέρι πέφτει στη μαύρη τρύπα, διαλύεται από τις ισχυρές δυνάμεις που ασκούνται. Τα αέρια εγκλωβίζονται σε ένα δίσκο που περιστρέφεται γύρω από τη μαύρη τρύπα και αναπτύσσονται τεράστιες θερμοκρασίες. Τα αέρια που βρίσκονται στους εσωτερικούς δακτυλίους του σπιράλ κοντά στο κέντρο της
μαύρη τρύπας σε συνδυασμό με τις μαγνητικές δυνάμεις και τις ταχύτητες που αναπτύσσονται, δημιουργούν ένα διπλό “τούνελ”. Από αυτό μερικά σωματίδια μπορούν να ξεφύγουν. Τα σωματίδια αυτά κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες κατά 80 με 90% από αυτήν του φωτός.»

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ 99 - Μήπως λοιπόν κι'εμεις ψάχνουμε το 100 φλουρί; Ναι..σκέψου το!!!

 (από το βιβλίο του Αργεντινού ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι, "Να σου πω μια Ιστορία")
Ζούσε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς πολύ θλιμμένος που είχε έναν υπηρέτη χαρούμενο και αισιόδοξο. Κάθε πρωί ξυπνούσε τον βασιλιά πηγαίνοντας του το πρόγευμα, τραγουδούσε χαρούμενα στιχάκια, του έκανε αστείους μορφασμούς. Στο κεφάτο πρόσωπό του υπήρχε πάντα ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, αλλά και όλη του η ζωή ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη. 
Κάποια μέρα ο βασιλιάς δεν άντεξε και τον ρώτησε:
-Ποιο είναι το μυστικό σου?

Κεντρική πηγη δημιουργιας

Υπαρχει μια κεντρική πηγη δημιουργιας. 

Καποιοι άνθρωποι τη βλέπουν σαν φως, σαν προσωμοιωτή,οπου δημιουργούνται προγράμματα, οπως στις ταινίες Matrix και Star Treck.

Αυτή η πηγή φωτός διαιρειται σε 12 πυραμίδες φωτός. 

Η σπειροειδής κίνηση γύρω από την κεντρική πηγή δημιουργεί ένα μάτριξ, έναν ιστό αράχνης, μια συλλογική συνειδητότητα, τα Ακασικά Πεδία – διαλέξτε όποιον όρο θέλετε. 

Το δημιουργούν αυτό με πολλές διαφορετικές συχνότητες,

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ



Φίλοι σήμερα αναφέρομαι στην διατροφή μας και ειδικά στο μπέρδεμα που υπάρχει και την κατάκριση σχετικά με το είδος τροφής που λαμβάνουμε.
Μπορεί ο άνθρωπος να παίρνει τροφή μόνο από τον αέρα?ναι μπορεί , όμως είναι πολύ δύσκολο λόγω της ανεπάρκειας στοιχείων στην σημερινή ατμόσφαιρα από την μόλυνση.
Μπορεί ο άνθρωπος να ζει μόνο με ηλιακή ενέργεια? ναι μπορεί , όμως πάλι η μεγάλη τρύπα του Όζοντος και διάφορες διακυμάνσεις στο δικό μας ενεργειακό πεδίο όπως της γης, καθιστά πολύ δύσκολο να ζει κανείς μόνο με την ηλιακή ενέργεια.
Σε τρόπους λήψης ενεργειών που είναι παρασιτικής φύσεως δεν είναι αναγκαίο να ασχοληθώ !

Το τέρας του Λοχ Νες (VIDEO)

                                 Το τέρας του Λοχ Νες


Εδώ και περίπου 80 χρόνια η λίμνη του Λοχ Νες, βόρεια της Σκοτίας, κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό ή... ένα τουριστικό τρικ.

Ήδη, από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά. Οι πιο «μαζικές» μαρτυρίες, όμως, που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέρατος, της «Νέσι», αρχίζουν τον Ιούλιο του 1933. Τότε, το αυτοκίνητο του ζεύγους Σπάισερ, που κινείτο σε δρόμο κοντά στη λίμνη, μόλις και κατάφερε να αποφύγει ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο, που εξαφανίστηκε στα λασπωμένα νερά.

Ο προφήτης του Χίτλερ... Erik Jan Hanussen

Η επίδρασή του στον Φύρερ και στους Ναζί ίσως άλλαξε την ιστορία

Erik Jan Hanussen

Ήταν χαρισματικός επαγγελματίας μάντης και πνευματιστής και τράβηξε την προσοχή της συντροφιάς των Ναζί καθώς αύξανε η δύναμή της στις αρχές του 1930 στη Γερμανία. Ο Eric Jan Hanussen είχε ίσως γνήσια ψυχικά χαρίσματα, αλλά χρησιμοποίησε τη φήμη του και τις δυνάμεις της πειθούς του για να αυξήσει το δικό του κέρδος και τη θέση του στους διαδρόμους της πολιτικής εξουσίας. Ίσως και να είχε συμβάλλει άμεσα στην πρώιμη επιτυχία της ναζιστικής Γερμανίας. Αλλά στο τέλος, μια από τις πιο τρομακτικές του προφητείες θα τον οδηγούσε στο θάνατό του.

Χριστουγενιάτικη Διακόσμηση.Βάλτε Ομορφιά Και Χαρά Στο Σπίτι Σας Τις Κρύες Μέρες Του Χειμώνα

 Την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα χριστουγεννιατικα είδη διακόσμησης έχουν την τιμητική τους.

Κοντεύει η εποχή των διακοπών των Χριστουγέννων και εσείς πρέπει να προετοιμαστείτε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με όλη την λαμπρότητα. Οι περισσότεροι αγαπάμε τη διακόσμηση με τα χριστουγεννιατικα. Είναι μία εποχή που μας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε το σπίτι μας πιο ζεστό και να δημιουργήσουμε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα .

Η ΤΑΥΤΙΣΗ



Φίλοι μου, σε αυτή την ανάρτηση θα αναλύσουμε την ιδέα της ταύτισης.
Η ταύτιση είναι ο συγχρονισμός, είναι ο ομοιοκραδασμικος χαρακτήρας, είναι συντονισμός   κυμάτων συχνοτήτων φωτός.
Οτιδήποτε συμβαίνει, είναι επειδή υπάρχει συγχρονισμός.
Όλη η φύση είναι συγχρονισμός, όλη η φύση είναι μια Ορχήστρα που παίζει μια μελωδία πολλών τόνων.

Είπαμε ότι εκπέμπουμε, ότι ακτινοβολούμε, αυτό βιώνουμε!    Με άλλα λόγια ότι ακτινοβολούμε ,  μέσα από αυτό το φάσμα ακτινοβολίας θα βιώνουμε την κάθε πραγματικότητα.

Stevie Wonder .Ενα παιδί-θαύμα.(video)

http://www.onlinesheetmusic.com/static/images/image/steviewonder.jpg

Το καλοκαίρι του 1963 ο Stevie Wonder, σε ηλικία 13 ετών και 6 μηνών, έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στην ιστορία που κατάφερνε να φτάσει στην πρώτη θέση του αμερικανικού καταλόγου με τα δημοφιλέστερα άλμπουμ.

Οι πειρατείες που συγκλόνισαν τον κόσμο


Οι αρπαγές των κουρσάρων που πέρασαν στην Ιστορία

Τον Νοέμβριο του 2008, σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ένα supertanker από τη Σαουδική Αραβία που μετέφερε πετρέλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Ήταν αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες πειρατείες της σύγχρονης εποχής!
 

Η πλούσια δράση των πειρατών δεν αρχίζει -ούτε και τελειώνει βέβαια- εδώ, καθώς στο διάβα του χρόνου έχουν τρομοκρατήσει καράβια και καράβια, χώρες και χώρες.
 

Τα συμπόσια των αρχαίων Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους αρχαίους Έλληνες, ήταν κάτι το αδιανόητο να τρώνε μόνοι τους. Ο Πλούταρχος τόνιζε ότι το να φάει κανείς μόνος του δεν σημαίνει να γευματίσει, αλλά να γεμίσει το στομάχι του σαν τα ζώα. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που έτρωγαν μόνοι τους, προκαλούσαν ενόχληση στους άλλους. Επομένως, με την νοοτροπία αυτή, δικαιολογείται η μεγάλη τους αγάπη για τα συμπόσια που πολλά έμειναν στην ιστορία.

Ειδικότερα, ο αριθμός των καλεσμένων

Το Mυστικό των Mυστικών!!!! (ήλιος-άνθρακας-666 & συνειδησιακό άλμα!)

Καθώς ο καιρός για την πλήρη μετουσίωση της πραγματικότητας μας με την απελευθέρωση της συνείδησης μας πλησιάζει, ολοένα και μεγαλύτερες αλήθειες και κρυμένα μυστικά βρίσκουν το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα.

Βέβαια όπως και για πολλά άλλα θέματα το ζήτημα είναι να προσέξει κανείς τις αποκαλύψεις αυτές και να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις για να δει τη μεγαλύτερη εικόνα.

Ξαφνικά δεν είναι πλέον θέμα της εκλησσίας να μιλήσει ή όχι για τον αριθμό "666" που εί αιώνες χαρακτηρίζει ως τον αριθμό του θηρίου... μιας και οι μάσκες έπεσαν

Η Ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι το να σκοτώσουμε τους άρρωστους παππούδες και γιαγιάδες μας είναι ‘cool’ και ‘trendy’

The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τι πρέπει να γίνει με τους ηλικιωμένους Αμερικανούς, όταν αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά; Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τις ζωές τους ή θα πρέπει να τους αφήσουμε να πεθάνουν; Δυστυχώς, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ της «πνευματικής ελίτ» ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν αρκετά υψηλή "ποιότητα ζωής" για να δικαιολογήσουν τη δαπάνη και τις δαπανηρές διαδικασίες για να σωθεί μια ζωή.

Αυτή η φιλοσοφία προωθείται τώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον mainstream τύπο και τα κανάλια, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, και μεγάλων ταινιών του Χόλυγουντ. Η ελίτ προσπαθεί να μας πείσει ότι η εξόντωση των αρρώστων παππούδων μας είναι

Μάριος Γκόλιας : Αρνητικές σκέψεις – Η στάση μου απέναντι σε αυτές !


Ποιά είναι η ορθή στάση μας απέναντι στις αρνητικές σκέψεις μας; 


«Η στάση μας απέναντι στις αρνητικές σκέψεις πρέπει να είναι όμοια με αυτή που πρέπει να έχουμε απέναντι στους καλεσμένους μας. Οι σκέψεις μας είναι οι καλεσμένοι μας και εμείς ένας φιλόξενος οικοδεσπότης».

Οι σκέψεις μας δεν βρίσκονται τυχαία στον ιδιωτικό εσωτερικό μας “χώρο” αλλά έχουν “κάτι” να πουν για εμάς, κάτι να «αποκαλύψουν». Κάτι σχετικά με τις «ιδέες» και τις «πεποιθήσεις» που έχουμε διαμορφώσει για τον εαυτό μας, για τη ζωή και τον κόσμο.
Στην πραγματικότητα θέλουν να μας αποκαλύψουν

Πυθαγόρας ο λαϊκός ποιητής των στίχων.

                                 

 Ο Πυθαγόρας Παπασταματίου, γνωστός απλώς με το μικρό του όνομα, «Πυθαγόρας» ήταν στιχουργός, ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
Ήδη από το Γυμνάσιο υπέγραφε ως «Πυθαγόρας», χωρίς το επώνυμό του, και στην ερώτηση καθηγητή του γιατί δεν γράφει και το επώνυμο, αυτός απάντησε: «Ένας είναι ο Πυθαγόρας, όλοι με ξέρουν, δε χρειάζεται το επώνυμο». Με το μικρό του όνομα έμελλε να γίνει και αργότερα γνωστός ως  λαϊκός ποιητής των στίχων.

Δημήτρης Λιαντίνης... Η επιστροφή και η καταφυγή στον εαυτό μας.



Απόσπασμα επιστολής του Λιαντίνη (αρχές του 1971) από τη Γερμανία όπου σπούδαζε, προς τον δίδυμο αδερφό του.


"Μιλάς για την ανθρώπινη αθλιότητα, που γεννιέται από την ευθύνη των μεγάλων, και μάλιστα κατονομάζεις και ορισμένους λαούς. 
Δεν φταίνε οι λαοί, που σήμερα η ιστορική καλομοιριά τους τους έχει βάλει στην κορυφή της δύναμης. 
Αν δεν υπήρχαν αυτοί σήμερα, τα σύμβολα της αδικίας και της αθλιότητας, θάταν στη θέση τους κάποιοι άλλοι. 
Και θα τους κράζαμε Άγγλους, Ρωμαίους, Έλληνες, Μήδους,

Ψυχοτρονικά Όπλα. Ο Αόρατος Κίνδυνος για την Ανθρωπότητα.



του Γιώργου Παντούλα

Oι νέες εξελίξεις και τα μυστικά της ρωσικής υπεροχής
«Όσα περισσότερα σου κάνουμε, τόσο λιγότερο φαίνεται να πιστεύεις ότι σου τα κάνουμε!»

Γιόζεφ Mέγκελε, αρχίατρος των Ναζί

Tόσο τα πρόσφατα επεισόδια στην Eλλάδα, όσο και γενικότερα τα φαινόμενα της άλογης βίας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζουν μια σημαντική έξαρση, την οποία κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ή της γενικής κοινωνικής κατάστασης, με τις μεγάλες ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες.

2012 τίποτα δεν έχει τελεσιδεικίσει!!

Εχει διαμορφωθεί ήδη σε επίπεδο ανθρωπότητας μια μεγάλη κρίσιμη μάζα από ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αλλάξει πραγματικά, έχουν αλλάξει προς το θετικό, έχουν εξελιχθεί και αυτή την αλλαγή που έχουν επιφέρει στον εαυτό τους, έχουν κατορθώσει να την προβάλλουν και προς τα έξω με τα έργα τους, με τον τρόπο που σκέφτονται, με τον τρόπο που συναισθάνονται, με τον τρόπο που συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους.
Πάντα χρειάζεται για οποιαδήποτε αλλαγή να υπάρχει ένα υγιές εξελιγμένο κρίσιμο υπόστρωμα και μόνο τότε μπορεί να υπάρξει η βάση, μπορούν να υπάρξουν οι ρίζες, στις οποίες θα πατήσει οποιαδήποτε ευεργετική επίδραση από τα ανώτερα πεδία.δεν είναι ασφαλώς μια αλλαγή και το έχουμε ξανατονίσει, η οποία πρόκειται να συμβεί, ή να ολοκληρωθεί μέσα σε ενα χρόνο!  

TΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.............


1. Ποτέ μην ξεχνάς ότι ο κόσμος που «βλέπουν» οι τυφλοί πρέπει να είναι φανταστικός, διότι το πώς είναι πραγματικά τους είναι άγνωστο. Αυτοί πρέπει να συμπεραίνουν αυτό που θα μπορούν να βλέπουν από μαρτυρίες που είναι πάντα έμμεσες ∙ και έπειτα θα ανασυγκροτούν τα συμπεράσματά τους καθώς θα σκοντάφτουν και θα πέφτουν εξαιτίας αυτού που δεν αναγνώρισαν, ή θα περπατούν ανέπαφοι μέσα από ανοιχτές πόρτες που νόμιζαν ότι ήταν κλειστές. Το ίδιο γίνεται και με σένα. Δεν βλέπεις. Τα στοιχεία αναφοράς σου είναι εσφαλμένα, κι έτσι σκοντάφτεις και πέφτεις

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

           
                         "Ατομικά είμαστε μιά σταγόνα.

                    Μαζί είμαστε ένας ωκεανός."


Μαλούχος Γεώργιος Π. Η μοίρα των δούλων


Του Γιώργου Μαλούχου

Όταν το πολιτικό σύστημα αλλά και συνολικά η ηγέτιδα τάξη ενός λαού είναι τόσο πρόθυμοι να δεχθούν την απώλεια της κυριαρχίας τους...

Όταν οι κυβερνήτες μεταβάλλονται σε αχυρανθρώπους και υποτάσσονται τυφλά…

Όταν είναι τόσο δεκτικοί στην αλλοίωση και την υποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών και του πολιτεύματος…

Όταν είναι τόσο έτοιμοι να αποδεχθούν Γερμανούς υφυπουργούς και επιτρόπους…
 
Όταν καλοδέχονται την ξένη παρέμβαση στη βάση μιας απόλυτης ανισότητας…

Όταν σκύβουν το κεφάλι και δεν μιλούν αλλά

εκτελούν τυφλά ό,τι τους απαιτηθεί…

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί "τρέχει" ο χρόνος!


Ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που οι επιστήμονες θα μπορούν να διαχειρίζονται την αίσθηση που έχουμε για τον χρόνο!
Νέα επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι η χρονομέτρηση στον εγκέφαλο είναι αποκεντρωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαφορετικά νευρωνικά κυκλώματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το χρόνο σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες.
Η διαπίστωση αυτή εξηγεί ίσως γιατί η αίσθηση του χρόνου που έχουμε αλλάζει υπό διαφορετικές συνθήκες όπως, για παράδειγμα, όταν περνάμε καλά ή βρισκόμαστε υπό πίεση.

Στο πλαίσιο της μελέτης, δύο

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες.
 Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Πίτσαβος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παπαϊωάννου και ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε με ανώδυνο τρόπο (χωρίς να το καταλάβετε) το προφίλ της.υγείας σας. 
 Αφαιρέστε ένα γραμμάριο αλάτι την ημέρα από το φαγητό σας Μεγάλη έρευνα από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σαν Φραντσίσκο, έδειξε

Η φορολόγηση στην αρχαία Αθήνα


Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α' Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της... θεάς Αθηνάς- ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να χτιστεί ο περίφημος ναός.

Πριν από 2.500 χρόνια τα κρατικά ταμεία της Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς τη βοήθεια των οικονομολόγων του Χάρβαρντ. Η οικονομική κρίση ήταν άγνωστη λέξη και το πλεόνασμα έφτανε

Για το Εξελικτικό Επίπεδο Ανδρών-Γυναικών




Aρχικά να τονίσω:
  • Οι «απόψεις» αυτές δεν είναι πρωτογενώς δικές μου! Το βασικό τους περίγραμμα το πρωτοάκουσα από τον Γ. Λόγγο (Φυσιογνώστη και Χημικό), άνθρωπο με κοφτερό μυαλό, διακεκριμένο πρώην  δάσκαλο- καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Τα παρακάτω, εννοείται, δεν διεκδικούν δάφνες επιστημοσύνης. Είναι, σαφώς, απλές (κατά μια άποψη ενδεχομένως και …απλοϊκές)  διαπιστώσεις, οι οποίες - ίσως- μπορούν να συνδράμουν στο να μπουν τα πράγματα, και κοινωνικά - προσωπικά, στη σωστή τους θέση.
  • Ως Βιολόγος δε σταματώ να εντυπωσιάζομαι από  το γεγονός ότι η εξελικτική προσέγγιση αποτελεί ένα μοναδικό «φακό» διερεύνησης της πραγματικότητας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα