Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

'' ΛΑΣ ΦΕΥΓΑΣ-Οδηγός Κυριλέ Μετανάστευσης '' Β' Μέρος- Από τη ΒΕΡΑ ΝΤΙΚΕΫ



                         


… Λας Φεύγας ;


-Τι πάει να πει αυτό δηλαδή ;

- Ποιος ρωτάει παρακαλώ ;


B' Μέρος

Σπορά και καλλιέργεια με οδηγό το φεγγάρι


Τα παλαιά χρόνια, πριν την εφεύρεση του προσωπικού ρολογιού, ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να λέει κάποιος το χρόνο ήταν ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια. Ακόμη και σήμερα, δε γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς ήταν οι πρώτοι που συνέλαβαν το ημερολόγιο σποράς με βάση το φεγγάρι.
Το πιο πιθανό είναι η κάθε αγροτική κοινωνία να είχε το δικό της ημερολόγιο και κάθε ημερολόγιο να ήταν προσαρμοσμένο στην εκάστοτε γεωγραφική τοποθεσία. Καθώς αυτά τα ημερολόγια περνούσαν από γενιά σε γενιά, εξελίσσονταν ώστε να καλύπτουν τις διάφορες καλλιέργειες που προσπαθούσαν να μεγαλώσουν αλλά και να προσαρμόζονται στις καλλιεργητικές τεχνικές.

Πώς οι σκύλοι μαθαίνουν τις λέξεις


Τις συνδέουν με το μέγεθος και την υφή των αντικειμένων και όχι με το σχήμα, όπως οι άνθρωποι
Πώς οι σκύλοι μαθαίνουν τις λέξεις
Ο Γκέιμπλ, ένα πεντάχρονο Border Collie σαν αυτό της φωτογραφίας, έδειξε στους επιστήμονες ότι οι σκύλοι μαθαίνουν λέξεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους

Αλκμάν ο αρχαίος Στίβεν Χόκινγκ


Η ΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Με βάση το κείμενο του παπύρου οι επιστήμονες συνοψίζουν το κοσμογονικό μοντέλο του Αλκμάνος ως εξής:

Αλκμάν ο αρχαίος Στίβεν Χόκινγκ

Είκοσι επτά αιώνες πριν από τον περίφημο φυσικό ο λυρικός ποιητής Αλκμάν περιγράφει με παρόμοιο τρόπο τη γέννηση του Σύμπαντος 

Οσα λέει σήμερα ο περίφημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ για την κβαντική κοσμολογία ­ η οποία, ως γνωστόν, περιγράφει τις διαδικασίες δημιουργίας του Σύμπαντος ­ περιέχονται σε ποιήματα που έγραψε ο Αλκμάν, ένας από τους

''Αυτό που είμαστε'' Ίρβιν Γιάλομ- Η ζωή και το έργο του (ΒΙΝΤΕΟ)

                  
         
Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

Τα Ωραιότερα Παραμύθια.Ο Τζάκ Και Η Φασολιά(βίντεο)

  
Περιγραφή
Ήταν κάποτε ένα αγόρι που τον έλεγαν Τζακ. Το αγόρι αυτό κατείχε σπόρους από φασόλια που όταν  τα έριχνε στο έδαφος δημιουργό ταν ένα μεγάλο δέντρο που έφθανε μέχρι τον ουρανό. Χάρη σε αυτήν την μεγάλη φασολιά ξεδιπλώνεται η ιστορία όπου ζωντανεύουν οι γίγαντες και τα χρυσά αυγά.

ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ...

..ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΤΑΙ 

ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ....

.


(ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ)...΄΄ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ, ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ, ΧΑΡΙΝ ΥΠΟΘΗΚΗΣ (=ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ) ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΠΕΙΡΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ΄΄. 
ΣΤΡΑΒΩΝ Γ΄C 155

Η Τέχνη του Διαλογισμού

ΓΟΥΙΤΝΕΙ ΧΙΟΥΣΤΟΝ 1963 - 2012.Επική άνοδος, τραγική πτώση



Γεννήθηκε με ασυνήθιστα καλά μουσικά γονίδια. Ηταν κόρη της γκόσπελ τραγουδίστριας Σίσσι Γουόργουϊκ, εξαδέλφη της ποπ ντίβς των 60s Ντιόν Γουόργουϊκ, αλλά και πνευματικό παιδί του «ιερού τέρατος» Αρέθα Φράνκλιν.

Μη φοβάστε την εμμηνόπαυση

Παρ’ όλα αυτά, όλες αυτές οι αντιλήψεις κάθε άλλο παρά σωστές είναι. Oι γυναίκες μπαίνουν κατά μέσο όρο στην εμμηνόπαυση στα 51-52 τους χρόνια και συνεχίζουν να θεωρούνται νέες, καθώς έχουν ακόμα μπροστά τους τουλάχιστον άλλα 30 χρόνια υγιούς και παραγωγικής ζωής. Όσο για τα όποια προβλήματα επιφέρει η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιστήμη στις μέρες μας έχει πολλές προτάσεις για να βοηθήσει τις γυναίκες.

Η μυστηριώδης γεώγλυφη τρίαινα στο Παράκας του Περού (βίντεο)


Παράκας (300-200 π.χ.) Στα νότια του Περού κοντά στα σύνορα με τη Χιλή ήκμασε ο πολιτισμός των Παράκας. Σημαντικά ευρήματα από τον πολιτισμό αυτό είναι οι Νεκροπόλεις, και το μυστήριο της χαραγμένης στην άμμο τρίαινας.

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα



 

 ''Όλοι οι καλοί χωράνε'' 

Κοινοποίησε τώρα την ιδέα, την προσπάθεια, την 

υπηρεσία,το προϊόν, το έργο σου.

Μοιράσου ότι θες μαζί μας στο email της σελίδας μας 

και..Αποκαλύψου!

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

 Σίγουρα, είναι μια τέχνη το να είσαι καλός γονιός. Στις συνηθισμένες περιπτώσεις, η κοινωνία, ο πολιτισμός και η οικογενειακή ιστορία εξοπλίζουν τους γονείς με την τεχνογνωσία και με τους ψυχικούς πόρους που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν αρκετά καλά, δηλαδή επαρκώς, σαν γονείς.

Ακασικά Αρχεία



Τα Αρχεία της Γνώσης


                                  

Κατά καιρούς, πολλοί και πυκνά συχνά, αναφέρονται στα περίφημα «Ακασικά Αρχεία».
Αναφέρονται σε αυτά προσπαθώντας να περιγράψουν μια «κατάσταση» ή ορθότερα ένα από τα επίπεδα ανόδου της Ανθρώπινης Εξελικτικής Διαδικασίας.
Διαβάζοντας λοιπόν, τις αναφορές αυτές, διέκρινα ότι υπάρχει μια σύγχυση σχετικά  με το «ΤΙ ΕΙΝΑΙ» αυτά τα «αρχεία», ΕΑΝ είναι αρχεία…
Προσπαθώντας να τηρήσω μια υπόσχεση – δέσμευση, που έδωσα, για ένα μικρό άρθρο – αναφορά σε αυτά τα «αρχεία», θα προσπαθήσω δια του παρόντος μικρού πονήματος να ερευνήσουμε αυτά τα περίφημα «αρχεία γνώσης»…

Και ξεκινώντας την έρευνα αυτή, ας δούμε πρώτα, ποια

Σκέψεις πάνω στον ‘Συντονισμό Schumann’, στην Ανωτάτη Ταχύτητα και στα Όντα του Πλανήτη

                                    
Το φαινόμενο του Παγκοσμίου Ηλεκτρομαγνητικού Συντονισμού πήρε το όνομά του από τον Γερμανό φυσικό Winfried Otto Schumann, ο οποίος το προέβλεψε με μαθηματικό τρόπο το 1952. Οι συντονισμοί Schumann συμβαίνουν διότι το διάστημα μεταξύ της επιφάνειας της Γης και της αγώγιμης Ιονόσφαιρας λειτουργεί ως κλειστός κυματοδηγός. Οι περιορισμένες διαστάσεις της Γης αναγκάζουν αυτόν τον κυματοδηγό να δρα ως κοιλότητα συντονισμού για Η/Μ κύματα της μπάντας των ELF (Extremely Low Frequency), δηλαδή στις πολύ χαμηλές συχνότητες τις Η/Μ ακτινοβολίας που κυμαίνεται από 3Hz έως 300Hz και αντιστοιχούν σε μήκη κύματος 100.000km έως 1.000km.

Ο ρόλος των κυμάτων Schumann στην υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)



Το μέγεθος, το σχήμα και η φύση της Γης καθορίστηκαν από τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη δημιουργία της, όπως η θερμοκρασία, η βαρύτητα, η πίεση κ.α. Ο πλανήτης μπόρεσε να αναπτυχθεί μέσα στο «κενό», με τις προϋποθέσεις που οι κοσμικοί νόμοι προκαθόρισαν. Το ίδιο ισχύει και με το σχηματισμό των πρώτων μορίων, των πρωτεϊνικών δομών και τελικά με τη ζωή με τη μορφή των κυττάρων και, αργότερα, των πιο εξελιγμένων οργανισμών. Μπορούν να ζουν πάνω στο πλανήτη αυτό με τη μορφή με την οποία δημιουργήθηκαν. Οποιαδήποτε μεγάλη απόκλιση θα ήταν ασύμβατη για τη ζωή.

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ



Τα κομμάτια από την εστία υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 23.000 έως 34.000 ετών και οι ειδικοί είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιοι ότι χρησιμοποιούνταν κυρίως για μαγείρεμα από κατοίκους της περιοχής κατά την προϊστορική εποχή.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Προμηθέας χάρισε στους ανθρώπους το ύψιστο δώρο, τη φωτιά. Σύμφωνα με την αρχαιολογία, το παλιότερο είδος τζακιού ανήκε στους ...λάτρεις του Προμηθέα!

Οι κακοδοξίες του παπισμού

  Οι διαφορές ανάμεσα στη Ορθοδοξία και τον παπισμό είναι πολλές και μεγάλες, παλαιές και νεότερες και αφορούν τόσο σε δογματικά ζητήματα όσο και σε θέματα εκκλησιαστικής εμπειρίας, λατρείας, τέχνης και γενικώτερα αντιλήψεων και βιοθεωρίας. Θα επιχειρήσουμε εδώ μία συνοπτική παρουσίασή τους αντλώντας από τα κείμενα των Αγίων Πατέρων και συγχρόνων θεολόγων, Μητροπολιτών και Γερόντων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με ενάργεια και ορθόδοξο φρόνημα αναδεικνύουν την παρεκτροπή από την ορθή πίστη και τις κακοδοξίες του παπισμού.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η βασική φροντίδα της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι το χρέος, αλλά η βιωσιμότητα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας - έτσι ώστε να μην αντιστραφεί η τάση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και να μετατραπεί σε πλεονασματικό
Βασίλης Βιλιάρδος  
“Αν και το κράτος μας έχει εισπράξει ενδιάμεσα (μετά την «εισβολή» του ΔΝΤ) περί τα 30 δις $ από ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε σήμερα το υψηλότερο δημόσιο χρέος από την ίδρυση της Δημοκρατίας…...Είμαστε εναντίον του «αχαλίνωτου» καπιταλισμού. Ποιος κερδίζει από τη σημερινή ανάπτυξη της χώρας μας; 

Οι εισοδηματικές ανισορροπίες στην Τουρκία είναι πλέον τεράστιες. Ταυτόχρονα, παρά την ανάπτυξη του ΑΕΠ μας, η απασχόληση παραμένει υποτονική. Αυτό το φαινόμενο μου ήταν καινούργιο μέχρι σήμερα: η οικονομία αναπτύσσεται, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας” (K.Kilicdaroglu, πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP).

Αμύγδαλα κατά του καρκίνου




Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.

Coming soon... και στην Ελλάδα!



Η μυστηριώδης καταγωγή του ανθρώπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Φεβρουάριο του 1996 το βιβλίο μου. Απαγορευμένη Αρχαιολογία (Forbidden Archeology), παρουσιάστηκε σε ένα ειδικό αφιέρωμα του τηλεοπτικού καναλιού NBC, το οποίο λεγόταν "Η Μυστηριώδης Καταγωγή Του Ανθρώπου" (The Mysterious Origins of Man). 

Η παραγωγή και η σκηνοθεσία έγινε από τον Μπιλ Κόουτ (Bill Cote) και τους συνεργάτες του. Το τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα το είδαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και προκάλεσε εξαιρετικά παθιασμένες, αρνητικές αντιδράσεις από τον επιστημονικό κόσμο ο οποίος σοκαρίστηκε από τις τεκμηριωμένες αποδείξεις του προγράμματος για την πανάρχαια καταγωγή του ανθρώπινου είδους.


'' Θεράπευσε τον Εαυτό σου και ένα μέρος της Ανθρωπότητας θα θεραπευτεί ''.




H ημερομηνία 21.12. αφορά το χειμερινό ηλιοστάσιο...


Μια ημερομηνία που έχει συνδυαστεί με πάρα πολλούς μύθους ή αλήθειες, μέσα στο 2012.

Μια ημερομηνία ορόσημο για τις συνειδήσεις των ανθρώπων, που είτε περιμένουν καλό, είτε περιμένουν κακό, είτε δεν περιμένουν τίποτα, γυρίζουν στην ίδια τροχιά εξέλιξης,


ενός Σχεδίου, που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να γνωρίζει, μια και οι πληροφορίες αναφέρουν
 ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά της Παρουσίας της Ζωής του Ανθρώπου, πάνω στον Πλανήτη Γη.



Η μόνη Αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια το τι θα συμβεί...

ΑΚΟΥ ¨ΣΥΣΤΗΜΑ¨. . .





ΕΙΜΑΙ ΔΙΟ-ΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝ…!
ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ.

ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΙΖΩΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Do you like the Greece?'' Αργύρης Κουνάδης-Μάρ.Ποντίκας-Αντ.Καλογιάννης




Αργύρης Κουνάδης (1924 – 2011)


   

Έλληνας συνθέτης, με ευρύτητα έργου, που ξεκινά από τη λαϊκή μουσική και φθάνει έως τη μουσική πρωτοπορία. Ο Αργύρης Κουνάδης πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 2011, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Μεταλλαγμένα. Θάνατος!!! Όλες οι λίστες τροφίμων που υπάρχουν στα ελληνικά σούπερ μάρκετ



Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.







"Ευχαριστώ" και "Συγγνώμη"



«Ευχαριστώ» και «Συγγνώμη».

Δύο λέξεις παντοδύναμες.
Δύο λέξεις που οι Έλληνες δεν έχουν αρθρώσει εδώ και μία ή δύο δεκαετίες.
Αντικαταστάθηκαν από τα άυλα και ελαφρά “Thanks” και “Sorry”, αντίστοιχα!

Είναι τόσο εύκολο να πετάξεις ένα θενξ και ένα σόρρυ. Μα είναι τόσο δύσκολο να αρθρώσεις τις αντίστοιχες ελληνικές λέξεις.

Είναι τόσο δύσκολο να πεις «Συγγνώμη», πώς να ρίξεις τόσο τον άρρωστο εγωισμό σου; Είναι δυνατόν ο τέλειος εαυτός σου να έχει ίδια γνώμη, μετά από αντιπαραθετικό διάλογο, με έναν κοινό θνητό; Πόσο μάλλον όταν πρέπει να δεχθείς ότι έχεις βλάψει κάποιον με την πράξη ή τον λόγο σου.

Είναι τόσο δύσκολο να πεις «Ευχαριστώ». Πώς γίνεται ο τέλειος εαυτός σου να νιώσει ευγνωμοσύνη για τη διευκόλυνση που σου κάνει κάποιος θνητός;

Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση για αυτά.  

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι περισσότεροι άνθρωποι εσφαλμένα, νομίζουν πως η θεωρία του Μάτριξ, δηλαδή της εικονικής πραγματικότητας που έχει φυλακιστεί η ανθρωπότητα, είναι μια νέα θεωρία, που έγινε γνωστή μέσω της γνωστής χολυγουντιανής ταινίας.
Η αλήθεια όμως, είναι πως πρώτος, μίλησε για το Μάτριξ ο Πλάτων, μέσα από μια ιστορία, γνωστή, ως η σπηλιά του Πλάτωνα.                     Του Χρίστου Λογαρίδη

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων.


                           

Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας των Χρωμάτων έγινε στην αίθουσα «Παλλάς» της Αθήνας,
 στις 23 Νοεμβρίου του 1989, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της, Μάνου Χατζιδάκι. 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα Vivaldi, Bach, Mozart και Brahms με σολίστ τη Ντόρα Μπακοπούλου.

Matrix.



Το μυαλό πάει στην γνωστή ταινία, γαμάτη. 
Είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ή μήπως όχι;


Δε λέω ότι μας έχουν υπνωτίσει όλους μέσα σε ένα κοινό όνειρο, αλλά υπάρχει μία δόση πικρής συνειδητοποίησης σε αυτήν την ταινία. 

ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ MATRIX



Υπάρχουν άνθρωποι που τόλμησαν με τη σκέψη τους ν’ αγγίξουν τα άστρα, να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του σύμπαντος και να χαρίσουν τις γνώσεις τους στην ανθρωπότητα.

ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΑΤΡΙΞ”


Περί Αφύπνισης



Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη απ’ όση νομίζουν. Οι επικυρίαρχοι το γνωρίζουν. Το ποιοί είναι οι επικυρίαρχοι και οι υποτακτικοί τους, υπάρχουν εκτενείς αναφορές στα κείμενα της Ο.Ε.Α. Το ερώτημα είναι πώς οι άνθρωποι θα ενεργοποιήσουν αυτή τη δύναμη. Φανταστείτε ότι πάνω σε μια ζυγαριά γέρνει από την μια το σαθρό Σύστημα/Matrix και από την άλλη η βούληση/συναισθήματα των ανθρώπων.

MATRIX RELOADED -Τα Παραλειπόμενα



· Το όνομα του Νίο (Neo) είναι αναγραμματισμός του One.

· Το όνομα του Μορφέα, συμβολίζει το θεό των ονείρων σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ο Μορφέας στην τριλογία, βγάζει ανθρώπους από το πλαστό 'όνειρο' τους.

To Matrix, ο Πλάτωνας και ο Max Planck ! (ΒΙΝΤΕΟ)


 Από Sesilia

Όλη η ύλη είναι απλά συμπυκνωμένη ενέργεια σε χαμηλή δόνηση..
όλοι είμαστε μια συνείδηση η οποία βιώνει τον εαυτό της υποκειμενικά..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ...
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ...
ΚΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τι είναι αγάπη;
Δεν είναι συμπόνοια μήτε καλοσύνη.
Στη συμπόνοια είναι δύο, αυτός που πονά κι αυτός που συμπονάει.

The Matrix


The Matrix
Ταινία που τα είχε όλα. Δράση, εντυπωσιακή πλοκή, όμορφους πρωταγωνιστές, έντονη μουσική και υψηλών προδιαγραφών κινηματογραφικά εφέ. Ίσως να έκοβε τόσα πολλά εισιτήρια, ακόμη κι αν δεν κουβαλούσε το βάθος του σεναρίου της. Κι αυτό το βάθος ήταν πραγματικά τόσο μεγάλο, που αναρωτιέται κανείς αν οι δημιουργοί της είχαν συνείδηση όλων αυτών ή αν τελικά η ταινία (αυτό γίνεται στην τέχνη άλλωστε) ήταν απλώς μια εμπνευσμένη σύλληψη.
Η ταινία εμπεριείχε όλα τα στοιχεία ενός  Ηρωικού Έπους. Κεντρικό σημείο πάντα ο Ήρωας, ο οποίος είναι ένας κοινός άνθρωπος. Το μόνο που αρχικά ίσως να τον ξεχωρίζει είναι μια τάση προς την έρευνα. Σε κανένα Μύθο όμως δεν φτάνει κάποιος στην αλήθεια μόνος του. Πάντα, υπάρχει ένας Δάσκαλος, ένα Ον που τον καθοδηγεί. Στην περίπτωση του δικού μας Ήρωα ο Δάσκαλος είναι ο Μορφέας (Θεός του ύπνου στην Ελληνική Μυθολογία, ο οποίος στη συγκεκριμένη ταινία ξυπνά τον Ήρωα από το λήθαργο).

Παντελής Γιαννουλάκης - «Matrix»



25_3
1. Κε Γιαννουλάκη, τι είναι για σας το Matrix;
Η λέξη «Matrix», σύμφωνα με το λεξικό μου, σημαίνει: καλούπι, πλέγμα, δίκτυο, μήτρα, μήτρα αναπαραγωγής προϊόντων, μαθηματικός πίνακας, υλικό περίβλημα. Εμείς το χρησιμοποιούμε περισσότερο με την έννοια του δικτύου ή του πλέγματος, αν και οι άλλες ερμηνείες της λέξης είναι περισσότερο αποκαλυπτικές. (Επίσης, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η αγγλική λέξη προέρχεται από το λατινικό Matrix, που όμως στα λατινικά σημαίνει το θηλυκό και τον καρπό, και παράγεται από το Materia που σημαίνει ύλη, και αυτό από το Mater που σημαίνει μητέρα).

Από τη Μήτρα στο Μάτριξ

                                 
Σε μια διάλεξή του το 1923, ο μεγάλος Άγγλος γενετιστής Τζον Μπ. Σ. Χαλντέιν παρουσίασε, με τη γνωστή αμφισημία της βρετανικής ειρωνείας, ένα σενάριο για μια μελλοντική εποχή (τοποθέτησε την έναρξή της στο 1951) όπου η σεξουαλικότητα θα έχει πλήρως αποδεσμευτεί από την αναπαραγωγή και τα έμβρυα δεν θα αναπτύσσονται πια μέσα στην κοιλιά μιας μητέρας, αλλά σε κάτι σαν θερμοκοιτίδες. Ο Χαλντέιν έπλασε μάλιστα και έναν όρο γι΄ αυτό τον τρόπο τεκνοποιίας: εξωγένεση. 

MATRIX

                                            

 "Συχνά ακούμε για ταινίες ή και τραγούδια προσπαθούν να υποβάλουν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου «σκοτεινά» μηνύματα και συμβολισμούς. Μέσα στα έργα αυτά υπάρχουν κάποια στοιχεία πολύ καλά κρυμμένα και για να τα εντοπίσουμε θα πρέπει να τρέξουμε ανάποδα την ταινία, κάποια λιγότερο κρυμμένα που για να τα δούμε θα πρέπει να δούμε καρέ – καρέ την ταινία, και στο τέλος κάποια άλλα που είναι απροκάλυπτα φανερά αλλά εξίσου επικίνδυνα

Matrix Pedagogy | Παιδαγωγική Matrix (ΒΙΝΤΕΟ)



Έρευνα που δημοσιεύτηκε την 16η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους (2012), στο περιοδικό Science, δείχνει ότι μπορεί να είναι δυνατή η χρήση της τεχνολογίας του εγκεφάλου για να μάθουμε να παίζουμε πιάνο, να μειώσουμε την ψυχική πίεση ή να χτυπήσουμε μια κυρτωμένη μπάλα με ελάχιστη ή καμία συνειδητή προσπάθεια.

Μυστηριώδεις βραχογραφίες σε όλον τον κόσμο !

Οι βραχογραφίες ως παγκόσμιο αίνιγμα

Στην ιστορία της έρευνας, αρχαιολόγοι -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- και ερευνητές/εραστές της πρωτοπορίας και της αναζήτησης έχουν αρκετές φορές έρθει αντιμέτωποι με ανακαλύψεις, που είτε δεν μπόρεσε ποτέ να δοθεί ικανοποιητική ερμηνεία για την προέλευση τους είτε δεν κατέστη δυνατόν να συνδεθούν με άλλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις ανά τον κόσμο. Με άλλα λόγια, δεν στάθηκε δυνατή η ένταξη τους στο σημερινό οικοδόμημα της επιστήμης.


Οι πανάρχαιες βραχογραφίες ή πετρογλυφικά, που έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά μέρη του πλανήτη εμπίπτουν στον παραπάνω «προβληματισμό».

Οι μυστικές γνώσεις του Θιβέτ

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος αυτής της «χώρας των χιονιών» δεν μένουν ασυγκίνητοι, ίσως γιατί ακούν ένα κάλεσμα . σαν να θυμούνται κάτι σημαντικό που έχουν λησμονήσει και ξαφνικά έλκει το βλέμμα του νου, το κάνει να υψώνεται και να προσπερνά τη μικρότητα και καθημερινότητα για να εστιαστεί σε κάτι πραγματικό υψηλό, άγνωστο και γνώριμο συγχρόνως κάτι περίεργο και μυστικιστικό αυτό το όνομα είναι: Θιβέτ !

" Matrix Reloaded "



Μια προσπάθεια ανάλυσης - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ
της ταινίας " Matrix Reloaded ", υπό το πρίσμα του 
ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και με σημείο αναφοράς την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


από τον
Κέλσο το Φιλαλήθη

*********
Ο κινηματογράφος, η ΕΒΔΟΜΗ αυτή τέχνη, κατά διαστήματα ασχολείται με μια θεματολογία
 που αγγίζει τους κόσμους του Μεταφυσικού.
Όσο παλαιότερα πάμε, τόσο αραιότερα συναντάμε αυτό το γεγονός, ενώ στις μέρες μας,  η 
μία μετά την άλλη ταινία της μεγάλης οθόνης εμπεριέχει έντονα τα στοιχεία, όχι απλά της
 Μεταφυσικής γενικά, αλλά και εξειδικεύεται σε θέματα που θα μπορούσαν εύκολα να 
χαρακτηριστούν ως  και Αποκρυφιστικά…

ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ



Το Σπήλαιο του Πλάτωνα ονομάζεται στη σύγχρονη εποχή Μάτριξ. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να "βγουν" από αυτό. Όμως η έννοια "βγαίνω" είναι κι αυτή μια ιδέα...

Ο Πλάτωνας υποστήριξε ότι οι ιδέες υπάρχουν χωριστά από τον κόσμο μας. Χωρίς να διαφωνήσω απαραίτητα, θεωρώ πως η λέξη "χωριστά" μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση. Μας κάνει να σκεφτούμε ότι ο κόσμος των ιδεών βρίσκεται κάπου αλλού. Πού θα ήταν αυτό το "αλλού"; Ο κόσμος αυτός δε θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου, γιατί οι ιδέες δεν έχουν κανενός είδους φυσική υπόσταση.

Η εκδίκηση των τόνων, του Στάντη Αποστολίδη


Οι συνέπειες από την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος.
Όταν ψηφιζόταν σε μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής η τροπολογία Βερυβάκη για το μονοτονικό, η τότε κυβέρνηση, θωπεύοντας τον αριστερίστικο λαϊκισμό, ξεπούλαγε κάτι που ούτως ή άλλως δεν γνώριζε και δεν την ενδιέφερε! Ένα κομμάτι της Παιδείας συνυφασμένο, όχι μόνο με την αρχαιοελληνική παράδοση, αλλά και με την πνευματική παρακαταθήκη του νέου Ελληνισμού από το 18ο ήδη αιώνα! Ολ’ οι θαυμαστοί 300, μαζί, συμπεριφέρθηκαν σαν αγράμματη γριούλα που βρίσκοντας στο σεντούκι της παλιά μπαρουτοκαπνισμένα κουμπούρια, τα δίνει στο γύφτο για ν’ αδειάσει τον τόπο από τη «σαβούρα». Δεν ρωτάει κανέναν, και δεν θα μάθει ποτέ τι έχασε…
Georgios Roilos “Poets. Parnassos Literary Club”

Το οξυγόνο δραπετεύει από τον πλανήτη μας!

Τέσσερα διαστημόπλοια (Cluster) πάνω από τους πόλους της Γης και σε ύψος από 30.000 έως 64.000 χιλιόμετρα σε όλη την ενδιάμεση έκταση μέτρησαν διαφυγή φορτισμένων ατόμων οξυγόνου (ιόντων) από την ατμόσφαιρα της Γης στο διάστημα και επέτρεψαν στους επιστήμονες της Σουηδίας να εξακριβώσουν,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα