Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε o Λάρι Χάγκμαν, ο θρυλικός Τζέι Αρ της δημοφιλούς σειράς «Ντάλας»


                    

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο ηθοποιός Λάρι Χάγκμαν, ο θρυλικός «Τζέι Αρ» της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Ντάλας», μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χάγκμαν άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ντάλας. 'Επασχε από κίρρωση του ήπατος από τη δεκαετία του 1990 ύστερα από χρόνια εξάρτησης από το αλκοόλ.

Σοκ από το Wikileaks: Οι gay Έλληνες πολιτικοί και οι εθισμένοι από ναρκωτικές ουσίες γόνοι, στα Αρχεία της CIA!


                   Φωτογραφία για Σοκ από το Wikileaks: Οι gay Έλληνες πολιτικοί και οι εθισμένοι από ναρκωτικές ουσίες γόνοι, στα Αρχεία της CIA!
Ντοκουμέντα-σοκ για την ερωτική ζωή κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών στα Αρχεία της CIA. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε γερμανική ιστοσελίδα, το φοβερό Wikileaks, διαθέτει έγγραφες αναφορές σοκ, Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα, με μοναδική αποστολή την έρευνα στις προσωπικές ζωές κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.

Οι κίνδυνοι από το εναλλασσόμενο ωράριο

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_87761.jpg
  Εχουν λεχθεί και έχουν γραφεί πάρα πολλά για το στρες της εργασίας και την επίδρασή του πάνω στην καρδιά. Ομως τίποτα δεν έχει ειπωθεί για το ωράριο εργασίας.
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας, το «British Medical Journal», μια μελέτη που αναφερόταν στη σχέση των καρδιοαγγειακών συμβάντων και του ωραρίου εργασίας. Εκείνο που προέκυψε από αυτή τη μελέτη ήταν ότι όσοι εργάζονταν σε εργασία βάρδιας με εναλλασσόμενο ωράριο είχαν αυξημένη πιθανότητα να υποστούν καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια σε σύγκριση με τους εργαζομένους σε κανονικά ωράρια.

Φτιάχνω θρεψίνη-σταφυλόκρεμα ή σταφιδίνη

Η σπιτική σταφιδίνη μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη… χρειάζεται όμως προσοχή γιατί είναι αρκετά πιο γλυκιά.
Ταιριάζει με  φρέσκα, μαλακά κατσικίσια τυριά, με γιαούρτι, παγωτό  και πολλές γλυκές δημιουργίες 
Becky Luigart-Stayner; Lydia DeGaris-Pursell
Μπορείτε να τη χρησιμοποιείται στο ψωμί, στις κρέπες, στα κέικς ακόμα και να αντικαταστήσετε την μερέντα που είναι γεμάτη συντηρητικά και θερμίδες, με την θρεψίνη που σας προσφέρει γλυκιά γεύση σταφυλιού χωρίς ζάχαρη και χημικά πρόσθετα. 

Δηλητηρίαση του εγκεφάλου προκαλεί το γρήγορο φαγητό

 Δηλητηρίαση του εγκεφάλου προκαλεί το γρήγορο φαγητό Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση γρήγορου φαγητού οδηγεί στην δηλητηρίαση του εγκεφάλου και τελικά επιταχύνει την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Animal Welfare. Παλιά και Αγαπημένα Μπαζάρ


                                               Animal Welfare. Παλιά και Αγαπημένα Μπαζάρ


Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο Europa Club (Ι. Δραγούμη 5), μεταξύ 17:00 και 20:00 θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μπαζάρ της Φιλοζωικής Ρόδου.

Μια πολύ καλή ευκαιρία για να βρείτε μεταχειρισμένα ρούχα, διάφορα αντικείμενα για το σπίτι όπως επίσης και παιχνίδια για τα παιδιά.

Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κα την τύχη σας στην λοταρία αλλά και να δοκιμάσετε σπιτικά κέικ και γλυκά!

Δέκα εξωγήινες επαφές απομυθοποιούνται


Η αυτοψία του εξωγήινου από τη συντριβή του Roswell

Πολλοί από τους μακρόχρονους ερευνητές των ασυνήθιστων φαινομένων δεν αμφιβάλλουν για το γεγονός ότι υπάρχουν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, UFO. Βέβαια, το "άγνωστης ταυτότητας" σημαίνει απλώς πως αυτό που είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες δεν αναγνωρίστηκε αυτομάτως από αυτούς τη στιγμή που το είδαν και κάτω από τις συνθήκες που το είδαν. Υπάρχουν ωστόσο πολλά πράγματα στον ουρανό που δε θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να ταυτοποιήσει ο μέσος άνθρωπος με μια γρήγορη ματιά, αλλά που ένας πιλότος, ένας μετεωρολόγος ή ένας αστρονόμος θα τα αναγνώριζε αμέσως. Υπάρχουν ακόμα φαινομενικά ασυνήθιστες εμπειρίες που οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως δεν κατανοούν αλλά που θα μπορούσε να εξηγήσει ένας ψυχολόγος.

Πακιστάν> Στο "φως" τα μυστικά της κοιλάδας Σαβάτ

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφους 3.000 ετών στην κοιλάδα Σαβάτ από την παρατήρηση των οποίων προκύπτει ότι γίνονταν κάποτε «πολύπλοκες τελετές ταφής» σε αυτή την περιοχή που ελεγχόταν πριν από μερικά χρόνια από τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αποστολής.

Οι ΗΠA κάποτε ήθελαν να καταστρέψουν τη Σελήνη


Το να θέλει κάποιος να καταστρέψει τη Σελήνη ακούγεται τρελό. Γιατί να θέλει να το κάνει; Αλλά όταν οι ΕΣΣΔ φαινόταν να έχουν κερδίσει την κούρσα του διαστήματος, οι ΗΠΑ έπρεπε να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν το ηθικό των πολιτών τους.

Το άκρως απόρρητο σχέδιο ονομάστηκε "A Study of Lunar Research Flights"

Νευρο-Επιστήμη της Μουσικής και Μικροί Καλλιτέχνες σε ένα Κυριακάτικο Πρωινό Περίπατο


                                      Νευρο-Επιστήμη της Μουσικής και Μικροί Καλλιτέχνες σε ένα Κυριακάτικο Πρωινό Περίπατο



1. Τι σχέση μπορεί να έχει η μουσική με την ανθρώπινη ιδιοφυία;
2. Πώς συμβάλλει ως αναγκαιότητα στην επαύξηση της ανθρώπινης νοημοσύνης;
3. Η υγεία του εγκεφάλου και του νου σχετίζεται με τη μουσική;

ΨΥΧΟΚΙΝΗΣΗ



Ποιος είναι εκείνος που δε θα ήθελε όλες του οι επιθυμίες να γίνονται πραγματικότητα και ποιος είναι εκείνος που δεν απογοητεύεται όταν αυτό δε συμβαίνει; Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι η λογική στήνει μπροστά μας αόρατα εμπόδια που εμποδίζουν την υλοποίηση των επιθυμιών μας.

Ηλεκτρικό Σύμπαν: Κεραυνοί, Μαμούθ και Μαζική Καταστροφή


               00
Σιβηρία, Αλάσκα, τη Μάλτα! Τρία μέρη όπου έγιναν μαζικές καταστροφές μαμούθ! Τοποθεσίες γεμάτες με πτώματα και σκελετούς μαμούθ που αιχμαλωτίστηκαν βιώνοντας μία επιθανάτια αγωνία. Μερικά από αυτά μετατράπηκαν σε βράχους (Μάλτα), μερικά σώζονται σε πάγο (Σιβηρία), και μερικά περιβάλλονται από ασβεστόλιθο. Άλλα είναι ενταφιασμένα σε άσφαλτο (La Brea-LA) και τύρφη (Snowmass-Colorado). Πολλά είναι άψογα διατηρημένα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος είναι διασκορπισμένα και διαμελισμένα από τις τόσο βίαιες και αθέατες για εμάς σήμερα αιτίες. Αυτά τα εξαφανισμένα είδη συνάντησαν έναν στιγμιαίο και φρικτό θάνατο.

Που διαμένει ο θεός;


Ο αμερικανοί νευροφυσιολόγοι Andrew Newberg και Eugen d’ Aquili, ενέχυσαν ένα ραδιενεργό ισότοπο, στα εγκεφαλικά αγγεία Θιβετιανών βουδιστών, την ώρα του διαλογισμού και σε φραγκισκανές μοναχές την ώρα που προσεύχονταν.


Όπλισαν την φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας, με την ονομασία «Single Photo Emission Computed Tomografy » και κατάφεραν το ασύλληπτο! Διαπίστωσαν ότι

Phil Collins


Ο Philip Charles David Collins, (γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου το 1951), είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ντράμερ και έγινε πιό γνωστός ως ντράμερ και τραγουδιστής των Genesis που ήταν ένα αγγλικό προοδευτικό ροκ συγκρότημα. Αργότερα έδρασε ως σόλο καλλιτέχνης.

Μέρες που έσπειραν το θάνατο και θερίζουν θάνατο



Μπορεί πράγματι να είναι «πολυπαραγοντικό» φαινόμενο  η αυτοκτονία και κανένας παράγοντας από μόνος του να μην είναι ικανός να εξαντλήσει την  πολυπλοκότητά του, μπορεί ακόμα  να συναρτάται  με μια σοβαρή ψυχοπαθολογία όπως κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την καταιγιστική συμβολή της κρίσης στη θεαματική αύξηση των αυτοκτονιών. 

Μήπως είσαι gay και δεν το ξέρεις;


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - Από το Παγκόσμιο Συνέδριο για το AIDS   
                                                     
Μία από τις πιο σημαντικές αρχές του δημοσιογραφικού επαγγέλματος είναι η ακριβής διατύπωση. Αν παραφράσεις το παραμικρό, μπορεί άθελά σου να αλλάξεις και όλο το νόημα του ρεπορτάζ σου.  Και να ενημερώσεις λάθος το κοινό σου. Να σε διαβάζουν και να καταλαβαίνουν κάτι άλλο. Και επίσης μπορεί να βρεθείς εύκολα αντιμέτωπος με τον νόμο.
Και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο του επαγγέλματος, σε όποιο μέρος του πλανήτη και άν εργάζεται.

ΣΕ «ΜΗΔΕΝΙΚΗ» ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΠΕΡΝΑ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

15Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένας αστεροειδής  πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μια απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται πρακτικά "μηδενική". Πρόκειται για τον αστεροειδή 2012 DA14 ο οποίος ήρθε "από το πουθενά" καθώς ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας.

Ο Αποκρυφισμός στα “Anime”



Ένα ευρέος διαδεδομένο κύμα κινουμένων σχεδίων σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου είναι τα γνωστά σε όλους Animations. Όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουμε, μια και όταν ήμασταν παιδιά, περνάγαμε ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση σκοτώνοντας τον χρόνο μας με τους χαρακτήρες των cartoon. Ειδικά όσοι ανήκουν στις πιο νέες γενιές αλλά και κάποιοι από τις παλιότερες είναι ίσως πιο εξοικειωμένοι σε animations τύπου Tom & Jerry, Αστυνόμου Σαΐνη, Χελονονιτζάκια και άλλων πολλών μα αγαπημένων,που έβαζαν τον θεατή τους σε ένα χαρούμενο και ψυχαγωγικό κλίμα.

"Γαία"-Ένα ποίημα στη Μητέρα Φύση (ΒΙΝΤΕΟ)


                          

Το Πολιτιστικό κέντρο Αρχαίων Οίκος - Ο Κήπος του Ιπποκράτη το οποίο ειδικεύεται στην ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού τρόπου ζωής και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δημιούργησε το φιλμ "Γαία".

Η ταινία μας είναι μια μυθοπλασία στην οποία παρουσιάζεται η πνευματική υπόσταση της γης.

Οι δέκα τεχνολογικά προηγμένοι κορυφαίοι αρχαίοι πολιτισμοί



Οι δέκα κορυφαίοι αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία 

Βαμπίρ, η πραγματικότητα μέσα στο Μύθο



Ένας από τους σημαντικότερους προβληματισμούς του ανθρωπίνου γένους αφορά τη μετά το θάνατο ζωή. Πρόκειται για ένα ζήτημα πανάρχαιο, πρωταρχικό και παντοτινό. Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με τον πρωταρχικό φόβο του ανθρώπου, που είναι ο Θάνατος. Κι ο φόβος του προσωπικού θανάτου ή η θλίψη για την αποχώρηση από τη ζωή αγαπημένων προσώπων, είχε ως αποτέλεσμα την αρχέγονη αναζήτηση σε ένα αναπάντητο ερώτημα. Υπάρχει ζωή μετά το Θάνατο ;

- Στο μονοπάτι του Πολεμιστή -


του Δημήτρη Τουσιάδη
Είμαστε, λοιπόν, οι τρελοί της ιστορίας...


Τρελούς μας είπανε οι "λογικοί". Και οι τρελοί, παιδιά. Ίσως και να γέλασαν κάποτε μαζί μας απαξιωτικά. Μα είμαστε στ' αλήθεια παιδιά. Σε έναν κόσμο γηρασμένο. Είμαστε εμείς που θα ανανεώσουμε την ανθρωπότητα. Εμείς που θα φέρουμε τη ζωντάνια σε έναν κόσμο που παρακμάζει στην υλιστική του νωθρότητα. Εμείς, οι κήρυκες της έλευσης του Νέου Ανθρώπου. Το όραμά μας, ακούγεται τόσο τρελό και ακατόρθωτο, όσο μπορεί και να είναι. Μα οι «φρόνιμοι» δεν έγραψαν ποτέ την ιστορία. Την άλλαξαν πάντα οι πολεμιστές. Αυτοί οι αιώνιοι «τρελοί» της ιστορίας. Οι φαινομενικά «παράλογοι» στην αντι-ηρωική κοσμική αντίληψη.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Πλάσμα... αγνώστου ταυτότητας εντοπίστηκε στην Λεμεσό


Σοκαριστήκαμε, αναρωτηθήκαμε και ίσως... φοβηθήκαμε.
Μία είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη. Ένα περίεργο ον βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού στον Ασώματο Λεμεσού στην Κύπρο.

Το Έπος του Γκιλγκαμές

Image

To Έπος του Γκιλγκαμές είναι ένα επικό ποίημα από την περιοχή της Βαβυλωνίας κι αποτελεί το αρχαιότερο καταγραμμένο λογοτεχνικό έργο της ανθρωπότητας.

Η οικονομική σχολή του Σικάγου, οι θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν και το πειραματικό εργαστήριο Ελλάδα


chicago_school_4001
«Μόνο μία κρίση-είτε είναι, είτε απλώς εκλαμβάνεται ως πραγματική-οδηγεί σε πραγματικές αλλαγές. Όταν ξεσπάει μια κρίση, οι δράσεις που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τις περιρρέουσες ιδέες. Πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική λειτουργία μας: να αναπτύσσουμε εναλλακτικές πολιτικές που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες, να τις διατηρούμε ζωντανές και διαθέσιμες έως ότου το πολιτικά αδύνατον καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο.»
(Μίλτον Φρίντμαν «Καπιταλισμός και ελευθερία» University of Chicago press 1962)

H Ιστορία των MP3

                      

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια τα ΜΡ3 έχουν καταφέρει να σημειώσουν μια τεράστια πρόοδο και εξέλιξη, ενώ έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές μήλα της έριδος ανάμεσα σε χρήστες και "εταιρίες" προστασίας καλλιτεχνικών δικαιωμάτων. Τί είναι όμως το ΜΡ3; Το ΜΡ3 ή αλλιώς MPEG-Layer ΙΙΙ (Moving Picture Experts Group, Audio Layer III) είναι ένα είδος συμπιεσμένου αρχείου ήχου με ελαφρώς μικρότερη ποιότητα από αυτή των Audio CDs.

 Αρχεία ΜΡ3 μπορούν να συμπιεστούν σε διαφορετικό βαθμό, όπου όσο μεγαλύτερη είναι η συμπίεση, τόσο μικρότερη είναι η ποιότητα ήχου. Ένα τυπικό ΜΡ3 της τάξης του ενός δεκάτου της ποιότητας ενός κανονικού μουσικού αρχείου από CD, καταλαμβάνει περίπου 1ΜΒ για κάθε λεπτό μουσικής. H θυσία πάντως στην ποιότητα είναι σχετικά μικρή σε σχέση με την εξοικονόμηση χώρου που επιτυγχάνεται με τη συμπίεση αυτή. Γι’αυτό άλλωστε και έχουν γίνει τόσο δημοφιλή εδώ και μια δεκαετία περίπου. Πώς όμως άρχισε η όλη ιστορία;

ANIMUS & ANIMA


σύμφωνα με τον
ΓΙΟΥΝΓΚ
Όπως ακριβώς ζούμε σ’ ένα εξωτερικό κόσμο όπου μια ολόκληρη ήπειρος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να βυθιστεί , ή ένας πόλος να μετακινηθεί, έτσι και εσωτερικά ζούμε σ’ ένα κόσμο όπου σε κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο, που αν θα’ χει τη μορφή μίας ιδέας (έμμονης ή παράλογης) ή διάθεσης (αόριστης ή απρόβλεπτης) δεν θα είναι γι’ αυτό το λόγο λιγότερο επικίνδυνο και αξιόπιστο.

Μάτι Της Τίγρης-Πολύτιμοι Λίθοι

   Είναι μία ημιδιάφανη ποικιλία χαλαζία, με χρυσοκίτρινο χρώμα. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτής της πέτρας είναι ένας γραμμωτός ιριδισμός, που μοιάζει σαν κινούμενη μεταξωτή ανταύγεια. Οι γραμμές αυτές έχουν εναλλάξ, χρυσαφί και καφέ χρώμα και η σύστασή τους είναι ινώδης κροκκιδόλιθος. Το πολύ χαρακτηριστικό αυτό οπτικό φαινόμενο αυτό είναι γνωστό με την γαλλική λέξη  chatoyancy, που θα πει στα ελληνικά το «μάτι γάτας», και είναι εντονότερο σε πέτρες κομμένες καμπουσόν. Το chatoyancy, το συναντάμε ακόμα   στο χρυσοβήρυλλο, και ειδικά στην ποικιλία  που λέγεται κυμοφάνης. Παλαιότερα για το μάτι της τίγρης, χρησιμοποιείτο και η ονομασία

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων

Aπό την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία)

Οι Κρύσταλοι Της Ατλαντίδας


οι άτλαντες χρησιμοποιούσαν την γνώση της κρυσταλλικής διάθλασης, ενίσχυσης και αποθήκευσης. είναι γνωστό ότι μία δέσμη φωτός κατευθυνόμενη έντονα και εστιασμένα ειδικά σε ορισμένες σειρές πλευρών ενός πολύτιμου λίθου μπορεί, όταν φεύγει από το ανακλαστικό πλάνο του λίθου, να εξέλθει ενισχυμένη παρά αποδυναμωμένη.

Τα 7 πέπλα της αλήθειας-Βιβλίο

Το Μυστικό Γίνεται Συνείδηση... Από το συγγραφέα του "Μυστικού του Μαγνήτη της Καρδιάς"
Όποιος ψάχνει την αλήθεια βρίσκει το νόημα της ζωής και την αγάπη.
Ο δρόμος που οδηγεί στην αλήθεια διέρχεται από εφτά ψευδαισθήσεις. Αυτές οι ψευδαισθήσεις θυμίζουν πέπλα τα οποία μας κρατούν μακριά από την ουσία. Όταν τα πέπλα γίνουν κατανοητά και εξουδετερωθούν, τα πάντα στη ζωή θα γίνουν απλούστερα, χαρίζοντας ψυχική ανάταση και ολοκλήρωση: Οι συγκρούσεις επιλύονται, οι διαπροσωπικές σχέσεις βαθαίνουν και δημιουργείται χώρος για εσωτερική γαλήνη και σταθερότητα.

Η λήθη των ψυχών κατά την κάθοδό τους εν τη γενέσει


                                               
Ο Σωκράτης της πλατωνικής «Πολιτείας, 621. a.4 – b.1», στο 10ο βιβλίο, εκεί που οι ψυχές πάνε στο πεδίο Λήθης μας λέγει ότι: «Όταν πια έφτασε το βράδυ, κατασκήνωσαν όλοι τους κοντά στον Αμέλητα ποταμό, που το ύδωρ του δεν μπορούσε να το κρατήσει κανένα αγγείο. Κάθε ψυχή λοιπόν ήταν αναγκασμένη να πιεί μια ορισμένη ποσότητα από το ύδωρ αυτό, αλλά όσοι δεν μπορούσαν να κρατηθούν, εξ αιτίας  της αφροσύνης τους, έπιναν περισσότερο από όσο έπρεπε. 

Το πρώτο υλικό στον κόσμο που αυτοθεραπεύεται…!!!

                                 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Stanford δημιούργησαν το πρώτο υλικό στον κόσμο που μπορεί να αυτοθεραπεύεται όταν...
φθαρεί επανειλημμένα (σε θερμοκρασία δωματίου), ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ελάχιστη πίεση όταν αγγίζεται, με αποτέλεσμα να φαντάζει ιδανικό για χρήση σε μελλοντικές αυτοσυντηρούμενες συσκευές.

15.000 ευρώ για σπάνιες επιστολές του Γεωργίου Καραϊσκάκη

                                 
Σε τιμές πολλαπλάσιες από την αρχική εκτίμηση πουλήθηκε σημαντικός αριθμός από 
τα περίπου 500, συνολικά, σπάνια βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά στην δημοπρασία του οίκου Βέργος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Η ενότητα επιστολών του αρχιστράτηγου του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, που είχε 

τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, πωλήθηκε στα 15.000 ευρώ, όσο ήταν και η
 αρχική  τιμή εκτίμησης.

Τα φαγητά των Αρχαίων Ελλήνων


Πόσο έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες των νεοελλήνων σε σχέση με την αρχαιότητα; Υπάρχουν σήμερα κοινά φαγητά με τους αρχαίους Αθηναίους; Τα παραδοσιακά ελληνικά ποτά και τρόφιμα που είναι γνωστά σε κάθε γωνιά της γης,ήταν εντελώς άγνωστα στην αρχαιότητα. Το ούζο που είναι διάσημο ελληνικό brand name οι αρχαίοι το αγνοούσαν, επειδή δεν γνώριζαν τον τρόπο της απόσταξης. Προϊόντα όπως η ζάχαρη, ο καφές, το ρύζι, οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι πατάτες δεν υπήρχαν στο καθημερινό τους τραπέζι.

ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ.Αποφθέγματα

Αρχαία Ολυμπία: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τη ληστεία στο Μουσείο - Ταυτοποίηση των κλοπιμαίων


                                          

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία. Εντοπίστηκαν πολλά από τα κλοπιμαία. Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν, να προσπαθούν αν πουλήσουν ένα από αυτά.


Τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Γάζα: Φρίκη και θάνατος [δολοφονίες & παραπληροφόρηση]

[IMG]
Η γενοκτονία των Παλαιστίνιων στην Γάζα συνεχίζεται.
  1. Παιδιά, γυναίκες, άμαχοι, άοπλοι, νοσοκομεία, όλα βομβαρδίζονται από τους Ισραηλινούς. 
  2. Και ο κόσμος σιωπά.
  3. Τι να χωρέσει πια ο νους του ανθρώπου; Γιατί να συμβαίνει αυτό;
    Ποιος είναι αυτός η αυτοί που αποφασίζουν πως οι λαοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά;

Το Τραγούδι της Ημέρας-'' The Show Must Go On'' Queen

                                 



O Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury, 5 Σεπτεμβρίου 1946 - 24 Νοεμβρίου 1991, πραγματικό όνομα Farrokh Bulsara) ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen. Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.

Μία εξήγηση για τά ανεξήγητα που συμβαίνουν γύρω μας.




11/22/2012
Ένας άλλος πόλεμος, ο πόλεμος των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται πίσω από την εμφύλια σφαγή στην Συρία, αφού νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από
γαλλικά think tank και ιστοσελίδες συνδεδεμένες με αυτά "φωτίζουν" κάποιες άγνωστες πτυχές που υπάρχουν: Τώρα αποκαλύπτεται ότι το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία είχαν συμφωνήσει στις 25 Ιουνίου του 2011, λίγο προν ξεκινήσει η εξέγερση, δηλαδή στην Συρία, την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα ανεφοδίαζε την Δύση με ιρανικό φυσικό αέριο.

Αν αγαπούσαμε την Ελλάδα...

Του Μόσχου Εμμανουήλ ΛαγκουβάρδουΣτην εποχή μας υπάρχει μεγάλη σύγχυση όσον αφορά την πολιτική. Για τους παλιούς, πολιτικός είναι ο πολιτισμένος και πολιτική είναι η πολιτισμένη ζωή.

Αυτό το νόημα έδιναν στον πολιτικό και στην πολιτική οι παλιοί, γιατί ήταν δεμένοι με την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια.





Οι παλιοί που είχαν αυτές τις αντιλήψεις ονομάζονται στην εποχή μας υποτιμητικά «μικροαστοί», επειδή δεν ενθουσιάζονταν με τις μεγάλες γενικές ιδέες περί διεθνισμού κ.α..


«Μας έδωσαν» 156 δις και τους δώσαμε 202! Ποιος πληρώνει ποιον; Του Νίκου Μπογιόπουλου

Οι κυβερνώντες μας λένε ότι δανείζονται γιατί η Ελλάδα έχει χρέη. Ψέμα!Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα - και κάθε καπιταλιστικό κράτος- έχει χρέη επειδή δανείζεται. Και δανείζεται γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός.
Μέσα από τις πιστώσεις και την τροφοδότηση του κεφαλαίου για την αναπαραγωγή του. Με μόνιμο, βέβαια, οφειλέτη το λαό, στις πλάτες του οποίου μετακυλίονται τα βάρη που χρεώνει στο

“Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000″!

Σε ένα κρατικό νοσοκομείο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων ήρθε στο φως το βρέφος που ανεβάζει τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη στα επτά δισεκατομμύρια. («», ΕΘΝΟΣ, 31 Οκτωβρίου 2011).Βρέφος υπ’ αριθμόν 7 δισεκατομμύρια
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όρισε επίσημα την 31η Οκτωβρίου ως Ημέρα των 7 δισεκατομμυρίων (‘7 Billion Day’). Την ημέρα αυτή, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της γης έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια για την πρώτη φορά. Όμως, αντί να γιορτάζουμε το ορόσημο που οι 7.000.000.000 άνθρωποι

Σταφυλόμελο που «στάζει μέλι»

Το Ηλέσιον, στο πλαίσιο της ερευνητικής οινοποίησης, παρασκεύασε φέτος «σταφυλόμελο» από ροδίτη χωρίς ίχνος μάλιστα συντηρητικών, θειωδών και άλλων χημικών προσθέτων.
Το «νεοαφιχθέν» σταφυλόμελο παρασκευάστηκε  δίχως πρόσθεση ζάχαρης, με ένα πλήθος φαινολών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων απαραίτητων για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι πετιμέζι, δεν έχει βραστεί, ούτε έχει κοπεί με στάχτη, ασπρόχωμα ή άλλα χημικά και έτσι όλα τα ωφέλιμα συστατικά του είναι ζωντανά.
Σύμφωνα με το Ηλέσιον, με το σταφυλόμελο είναι δυνατόν:

Πόνος στο στήθος. Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν θωρακικό πόνο; Πώς θα καταλάβετε αν οφείλεται στην καρδιά;

Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr

Ο πόνος στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά (σε ακινησία), πρέπει να διερευνηθεί αμέσως από γιατρό.

Επίμονος ή οξύς θωρακικός πόνος, μπορεί να οφείλεται σε στεφανιαία νόσο ή σε πνευμονική εμβολή και γι΄ αυτό θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή να καλέσετε γιατρό ή να μεταφερθείτε σε νοσοκομείο- ιδιαίτερα εάν είστε άνδρας άνω των 40 χρονών ή γυναίκα άνω των 50.
Η στηθάγχη (πόνος λόγω ισχαιμίας) προκαλείται από κακή ροή του αίματος προς την καρδιά και συνήθως εμφανίζεται όταν η καρδιά χρειαστεί να εργαστεί σκληρότερα από το συνηθισμένο. Πολλοί άνθρωποι με στεφανιαία νόσο (ή με φραγμένα αιμοφόρα καρδιακά αγγεία), παθαίνουν στηθάγχη. Αυτό συμβαίνει συχνά με

Ο αρχαίος Ελληνικός μύθος της Αράχνης

Πηγές:
www.ellinikoarxeio.com

Από το eleysis-ellinwn

Η Αράχνη ήταν κόρη του βαφέα Ίδμονα από την Κολοφώνα. Κατοικούσε στην πόλη της Λυδίας Ύπαιπα. Η υφαντική της τέχνη ήταν τόσο ξακουστή ώστε ακόμα και οι Νύμφες πήγαιναν για να θαυμάσουν τα έργα της.


Όλοι πίστευαν πως η Αράχνη είχε διδαχθεί την τέχνη της από τη θεά Αθηνά. Εκείνη όμως το αρνιόταν και προκάλεσε μάλιστα τη θεά σε διαγωνισμό για να φανεί ποια υφαίνει καλύτερα.Η Αθηνά μεταμορφώθηκε σε γριά και συμβούλεψε την κοπέλα ότι ήταν ασέβεια να προσπαθεί κάποιος να αναμετρηθεί με τους θεούς. Όμως η Αράχνη δεν άκουσε τις συμβουλές της και συνέχισε να προκαλεί τη θεά. Τότε η Αθηνά πήρε την κανονική της μορφή κι ο αγώνας άρχισε.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα