Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το “μνημόνιο” του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα «στρατιωτικά μυαλά» που πέρασαν από τη Γη. Ο Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο ως στρατηλάτης, αλλά διέθετε και ιδιαίτερες γνώσεις στα οικονομικά θέματα. Ίσως, οι σημερινοί οικονομολόγοι θα έπρεπε να μελετήσουν πιο προσεκτικά τις κινήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Η ξεχωριστή σχέση του αρχαίου Έλληνα με τον σκύλο


Η ξεχωριστή σχέση του αρχαίου Έλληνα με τον σκύλο
Η φύση αποτέλεσε για του αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. Παρατήρησαν με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν. Έτσι, αναπτύχθηκε μια άλλη, ξεχωριστή σχέση με τα ζώα, που συμπληρώνουν, μαζί με τον άνθρωπο, τις φανερές μορφές έμψυχης εκδήλωσης της φύσης. Το ζώο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των όντων,μετά τον άνθρωπο και έχει άμεση σχέση με την κοινωνική ζωή του ανθρώπου είναι ο σκύλος.

«Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας» (Vid)



Ελληνική σημαία σχημάτισαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, δείχνοντας έτσι την επίγνωσή τους για την ελλληνική καταγωγή της πόλης, και γνωρίζοντας καλά την ιστορία ττης πόλης τους.
«Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας» έγραφε το πανό που ύψωσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στον αγώνα της Κυριακής με τη Λιλ, κάτω από ένα τεράστιο  coreo με την ελληνική σημαία στο κέντρο της οποίας απεικονιζόταν ένας αρχαίος Έλληνας.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ «Δεκέμβριος»…



ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ «Δεκέμβριος»…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;


Καθε ανθρωπος εχει ιδιαιτερη και μεγαλυτερη συμπαθεια και αγαπη σε εναν αλλον ανθρωπο. Αυτη η αγαπη, η ξεχωριστη αγαπη και εμπιστοσυνη που εχουμε σε εναν ξενο, που μεχρι χθες μας ηταν αγνωστος και σημερα γνωστος, λεγεται ΦΙΛΙΑ.


Η φιλια δεν μοιαζει με την συγγενεια. Ειναι κατι διαφορετικο, πιο βαθυ, πιο στερεο.
Η φιλια ενωνει δυο καρδιες πανομοιες, ενω με την συγγενεια ενωνομαστε με αιμα. 

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΡΑΪΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΡΙΛΚΕ!

                                        

Από το βιβλίο "η σοφία του Ρίλκε"
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΖΗΝ
Είμαστε οι μέλισσες του αόρατου.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
Φρουρός στην μοναξιά ενός άλλου.

Όσο μπορείς...


"Υπάρχουν δύο είδη καλλιτεχνών: αυτοί που δίνουν
απαντήσεις κι αυτοί που θέτουν ερωτήσεις. Εκείνος
που ρωτάει δεν ειν' ο ίδιος που απαντάει κιόλας.
Κάποια έργα χρειάζονται καιρό για να γίνουν
κατανοητά, διότι συνιστούν απαντήσεις σε ερωτήματα
που δεν έχουν ακόμα τεθεί. Και συχνά το ερώτημα
φτάνει πολύ μετά την απάντηση..."
                                                          Όσκαρ Ουάιλντ

Είναι Οκτώβρης στα 1905 όταν ο Καβάφης γράφει τα δικά του εις εαυτόν, ή το δικό του ιδέ ο

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ. Ο ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ


Ο χορός μας ενώνει. Φράση κοινότοπη θα σκεφτούν πολλοί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μέσα από το χορό το άτομο εκφράζεται. Συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ερωτάς, πάθος μπορούν να αποτυπωθούν σε μια χορογραφια. Η μαγεία του χορού βρίσκεται όταν οι θεατές νιώθουν αυτά τα συναισθήματα. Η γλώσσα του χορού είναι διεθνής, δεν περιορίζεται σε εθνικότητες, κουλτούρες και αλλά στεγανά.

ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!


Φυσικά, μας το πλασάρουν τώρα που είναι ακόμα στην αρχή ως ένα "αθώο παιχνίδι" ή ένα "ενδιαφέρον πείραμα"...φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει όταν ΚΑΠΟΙΟΙ θα θέλουν να αποσπάσουν συγκεκριμένα δεδομένα από το μυαλό μας (!!!) με Ή ΧΩΡΙΣ την θέλησή μας:

Το Hacking στον ανθρώπινο εγκέφαλο έγινε πραγματικότητα

Το οξυγόνο δραπετεύει από τον πλανήτη μας

Τέσσερα διαστημόπλοια (Cluster) πάνω από τους πόλους της Γης και σε ύψος από 30.000 έως 64.000 χιλιόμετρα σε όλη την ενδιάμεση έκταση μέτρησαν διαφυγή φορτισμένων ατόμων οξυγόνου (ιόντων) από την ατμόσφαιρα της Γης στο διάστημα και επέτρεψαν στους επιστήμονες της Σουηδίας να εξακριβώσουν, ότι το φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της διεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Χάρτης Σοκ - Πόσο θα ζήσουμε ανάλογα με τη... χώρα που μένουμε

Εντύπωση προκαλεί ο χάρτης - σοκ που βρίσκεται αναρτημένος στο δικτυακό τόπο CIA World Factbook.... Σε αυτόν αποκαλύπτονται οι δραματικές διαφορές στο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο!

Για την διατροφή της γκρίζας φυλής φτιάχνουν τα γενετικά τροποποιημένα


Η Ε.Ε. Απορρίπτει Έρευνα που Συνδέει το Γενετικά Τροποποιημένο Καλαμπόκι με τον Καρκίνο. Η επιτροπή ασφάλειας τροφίμων της Ε.Ε.την περασμένη Τετάρτη απέρριψε (τι πρωτότυπο) μία Γαλλική έρευνα που αφορούσε τη σχέση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού με τον καρκίνο. Ο λόγος της απόρριψης, όπως αναφέρθηκε «δεν πληρούσε τα αποδεκτά επιστημονικά δεδομένα.» Η επιτροπή της Ε.Ε. για την ασφάλεια των τροφίμων συμπλήρωσε ότι η έρευνα αυτή είχε σημαντικά λάθη στον σχεδιασμό και στη μεθοδολογία της, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί ανεπαρκής. Αυτό τουλάχιστον μας λένε.

Το Τραγούδι της Ημέρας-''Πρώτη του Δεκέμβρη'' Γ.Σπανός-Μ.Ελευθερίου-Γ.Νταλάρας.

                             


                                                    «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΟΙ ΗΛΙΟΙ ΜΟΥ» 
πετειακό" διπλό άλμπουμ του Γιώργου Νταλάρα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων στο τραγούδι. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1978 και ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 100.000 αντίτυπα. Μέσα από αυτό, ο σπουδαίος καλλιτέχνης επιχειρεί μία σύνθεση των ειδών τραγουδιού που είχε ερμηνεύσει ως τότε κι αυτό είναι ευδιάκριτο.

Ούζο & τσίπουρο: Τα αποστάγµατα της χαράς


Το ούζο

Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,
το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά.

Η γέννηση και η ζωή της Αφροδίτης


Η Αφροδίτη ήταν κόρη του Ουρανού και της Θάλασσας. Αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας στην Πάφο και, στη συνέχεια, πήγε στον Όλυμπο, συνοδευόμενη από τον Έρωτα και τον Πόθο, για να διεκδικήσει τη θέση της ανάμεσα στους θεούς. Στον Όλυμπο την ονόμασαν Αφροδίτη (γεννημένη μέσα από τον αφρό) Κυπρία (από τον τόπο στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά). Ήταν η θεά της ομορφιάς, της χαράς και του γέλιου, βασίλισσα όλων των μορφών αγάπης, προστάτιδα των νέων κοριτσιών καθώς και της γονιμότητας φυτών και ζώων. Για σύμβολά της είχε λαγούς, σπουργίτια, κατσίκες, ρόδια και μήλα.

Το "σπάσιμο" του κώδικα των Μάγια (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


Το σπάσιμο του κώδικα των Maya είναι ένα εκπληκτικό Ντοκιμαντέρ και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της αρχαιολογίας, που ποτέ δεν έχει πει σε βάθος η τηλεόραση. Ιερογλυφικά και εκπληκτικά πλάνα από ναούς των Μάγια και την τέχνη τους, και αποκρυπτογράφηση της μεθόδου αυτού του αρχαίου πολιτισμού της επικοινωνίας.

Φύτεψε μαϊντανό σε γλάστρα



maintanos2
Καλλιέργεια και πότισμα
Αν και έχουμε συνηθίσει να το βρίσκουμε εύκολα στις αγορές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα βότανο που απαιτεί υπομονή. Από την ώρα που θα φυτέψετε τους σπόρους, θα χρειαστούν 3 με 4 εβδομάδες μέχρι να αρχίσουν να βλασταίνουν. Θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη 2 με 3 μήνες μέχρι να μπορέσετε να δοκιμάσετε το μαϊντανό σας.

Διατροφή για Γερά Νύχια



Τα νύχια καθρεπτίζουν την υγεία οργανισμού μας και αποτελούν πολλές φορές μέσο διάγνωσης για πολλές παθήσεις. Η κατάσταση τους μπορούν να αποκαλύψουν ότι θα αποκάλυπταν πολύπλοκες εξετάσεις, όπως ασθένειες στον πνεύμονα, στο πεπτικό, στο ήπαρ, στα νεφρά και στα έντερα, λοιμώξεις, διαβήτη, έλλειψη σιδήρου, ψωρίαση και προβλήματα του θυρεοειδούς, Λευκά σημάδια στα νύχια, ευθραυστότητα, ξηρότητα, δισχρωματισμός, γραμμώσεις μπορούν να αποτελούν συμπτώματα κάποιας παθολογικής κατάστασης...

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/31/10/8e/filename-karpaz0121m.jpg

Η διακίνηση πληθυσμών, η παγκοσμιοποίηση έχουν φέρει πολλά καλά αλλά κρύβει και σοβαρούς κινδύνους. Σαν κοινωνιολόγος όταν ξεκίνησα να μελετώ θέματα παγκοσμιοποίησης διερωτόμουν κατά πόσο τελικά θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί μια κοινή κουλτούρα και μια κοινή γλώσσα σε όλους τους ανθρώπους για να μπορούν να επιβιώνουν σε όποια χώρα επέλεγαν να ζήσουν.
Θυμήθηκα τότε μια προσπάθεια που έγινε παλιά για μια διεθνή γλώσσα την Εσπεράντο, η οποία πέθανε στην δημιουργία της.

«Αλεπότρυπα» Το σπήλαιο που ρίχνει φως στο μύθο του Κάτω Κόσμου

Αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης αξίας προσέφερε η «Αλεπότρυπα»


Ο αρχαιοελληνικός μύθος για τον Κάτω Κόσμο του Άδη προέρχεται πιθανότατα από ένα σπήλαιο που βρίσκεται στον κόλπο του Διρού, στη Μάνη. Πρόκειται για το σπήλαιο «Αλεπότρυπα», το οποίο οι αρχαιολόγοι εξερευνούν τις τελευταίες δεκαετίες, φέρνοντας στο φως σημαντικά ευρήματα, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται μάλιστα 9.000 χρόνια πριν, δηλαδή λίγο μετά την παλαιολιθική εποχή.

Η Καταστροφή και η Δημιουργία στον Άνθρωπο


Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές προσεγγίσεις για την ανθρώπινη φύση.

(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ-Τεύχος 18-2010)

«Και αν ακόμα δεν υπήρχαν τα χρήματα, οι άνθρωποι θα πολεμούσαν για τις πέτρες. Και αν δεν υπήρχαν ούτε και οι πέτρες, οι άνθρωποι θα πολεμούσαν για τον ορείχαλκο. Τέτοια είναι η μανία τους για πόλεμο»
                                                               Ποσειδώνιος
  
                                                                image photo : Creation and destruction               

«Πάτησε γκάζι» το λιώσιμο των πάγων


Συρρικνώνονται τρεις φορές ταχύτερα από ό,τι 20 χρόνια πριν
«Πάτησε γκάζι» το λιώσιμο των πάγων
Οι πάγοι λιώνουν με πρωτοφανή ταχύτητα αυξάνοντας τα επίπεδα της θάλασσας (Credit:Ιan Joughin)
Σοκ προκαλούν οι νέες μετρήσεις για το λιώσιμο των πάγων στις πολικές περιοχές της Γης. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πάγοι λιώνουν στις περιοχές αυτές με ρυθμό τρεις φορές ταχύτερο σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν. Αυτό έχει ως επίπτωση την αξιοσημείωτη αύξηση των επιπέδων της θάλασσας, γεγονός που αποτελεί - μεταξύ άλλων - απειλή για πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του πλανήτη.

Προσομοίωση του εγκεφάλου με... ανθρώπινες δυνατότητες και αδυναμίες


Το Spaun αναγνωρίζει γραπτά σύμβολα, κάνει αριθμητικές πράξεις, λύνει λογικά προβλήματα
Ουάσινγκτον 
Ένα εντυπωσιακό μοντέλο του ανθρώπινου εγκεφάλου, το οποίο τρέχει σε έναν υπερυπολογιστή στον Καναδά, μπορεί να αναγνωρίζει γραπτά σύμβολα, να κάνει αριθμητικές πράξεις και να λύνει λογικά προβλήματα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο εικονικός εγκέφαλος μιμείται και ορισμένες παραξενιές των ανθρώπων, αναφέρουν οι δημιουργοί του στο Science.

Έρχεται η μέρα που οι μηχανές των εργοστασίων θα «μιλάνε»...


μηχανες, εκθεση, εργοστασιων, διαδικτυο
Ένα μέλλον όπου οι παραγωγικές μηχανές των εργοστασίων θα είναι συνδεδεμένες σε ένα δικό τους διαδίκτυο και έτσι θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ρυθμίζοντας και συγχρονίζοντας με αυτόματο τρόπο τις διάφορες λειτουργίες τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις που θα τις χωρίζουν, οραματίζεται η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική General Electric (GE), όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της.

Η έκθεση χαρακτηρίζει το «Βιομηχανικό Διαδίκτυο» το τρίτο μείζον κύμα επανάστασης στην οικονομική-τεχνολογική ιστορία του πλανήτη,

Τα μάθατε τα νέα; Ποιος φοβάται το AIDS;


Κύριε διευθυντά.


Σήμερα, Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ευρωπαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι «οι μολύνσεις από τον ιό που προκαλεί η ασθένεια μεταξύ χρηστών ναρκωτικών και άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου αυξάνονται γρήγορα και αν δεν αναληφθεί τώρα δράση, το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο στο μέλλον». 

Η... λαϊκή ιατρική για τις ασθένειες του δέρματος


14 ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Η θεραπεία της ακμής είναι επίπονη και απαιτεί προσπάθεια που διαρκεί χρόνια, ενώ και η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται είναι πολύ ισχυρή

Η ψωρίαση και η ακμή είναι δύο από τις πιο ενοχλητικές δερματικές παθήσεις που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων, κυρίως νέων, ανθρώπων. Αν και καμία από αυτές τις παθήσεις δεν απειλεί τη ζωή του ανθρώπου, και οι δύο υποχρεώνουν τον ασθενή να σηκώσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος για πολλά χρόνια.
Η... λαϊκή ιατρική για τις ασθένειες του δέρματος

Κατέρρευσε η μεγάλη απάτη κατά των Ελλήνων


Τον θυμάστε εκείνον τον ανεκδιήγητο Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να κάνει φαρμακερές δηλώσεις για την Ελλάδα; Τι θα πει τώρα για τη χώρα του ο μίστερ Ντε Γιάκερ; Τι έχει να πει για τη φούσκα των ακινήτων που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη; Ο κύριος αυτός, συνεπικουρούμενος από άλλους εταίρους, προσπάθησε και εν τέλει τα κατάφερε να πείσει την υφήλιο, αλλά και εμάς τους ίδιους ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας.
Το είχαμε πει στο παρελθόν, το ξαναλέμε και τώρα πως άλλα δείχνουν τα νούμερα. Τα στοιχεία για το 2010 φανερώνουν πως τα δάνεια των νοικοκυριών στην Ελλάδα ήταν ίσα με το 65% του ΑΕΠ, ενώ στην Ολλανδία έφταναν στο 130%.

1. Γη εδώ, καλώς ήρθαμε!


Σαρώνουμε το άπειρο, ψυχές ελεύθερες και πλήρεις ...
 
   
 
 
 
 
   
 
Πού θα πάμε σήμερα; ΄Οπου θέλουμε!
Πότε θα φτάσουμε στον προορισμό μας;
Τώρα αμέσως, φτάνει μόνο να το σκεφτούμε.
Με τι ταχύτητα τρέχουμε, δηλαδή;
Με την ταχύτητα της αυτοματοποίησης : διακτινιζόμαστε!

12 θεοί. του Ολύμπου.οι 6 αρσενικές και οι 6 θηλυκές ενέργειες


Τα 6 αρσενικά χαρακτηριστικά…των πολεμιστών! Οι ..6 θηλυκές ιδιότητες και η άνιμα  των πολεμιστών!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!




Πραγματευόμαστε μια πορεία ενός λαού ο οποίος έχει μια ομοιογένεια ως προς τους τρόπους αντίδρασης (απρόβλεπτος) , τότε, τώρα και στο διηνεκές. Φιλότιμος, με  έρωτα στην ελευθερία που τον έκανε να περιφρονεί τους κινδύνους. Εύστροφος, πολυμήχανος, φιλόξενος,  ερειστικός όταν ενοχλείται και όχι μόνο. 

Περιφρόνηση στον Θάνατο όταν αγωνίζεται υπέρ βωμών και εστιών.  Αυτά που του αναγνωρίζουμε σήμερα υπήρχαν ανέκαθεν όπως μαρτυρούν τα κείμενα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους και πολύπλοκες θεωρίες για ν' αποδείξουμε την συνοχή και συνέχεια της φυλής μας. Αποκαλυπτόμαστε αμέσως από την συμπεριφορά μας.  Είμαστε φτυστοί οι πρόγονοί μας.

Εάν όμως δεν πείθεστε τότε να σας πληροφορήσω ότι σε Ιταλικό Πανεπιστημιακό ίδρυμα έγινε εξέταση του D.N.A. από δείγματα οστών παλαιολιθικών, νεολιθικών,

Nέο επίτευγμα της Νέας Τάξης: Οι φωνές μας πλέον θα αποθηκευτούν σε τεράστια βάση δεδομένων!



Με "φακέλωμα" φωνής θα έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες των ΗΠΑ και σύντομα, και όλου του πλανήτη καθότι οποιαδήποτε υπέροχη ιδέα που εφαρμόζεται στην Εσπερία περνάει αυτόματα και στην έτερη ακτή του Ατλαντικού. Προφανώς η 11/9 του 2001 απέφερε πολλαπλά κέρδη στο κατεστημένο της Παγκόσμιας Ελίτ.

Η Φύση και το Ανεξήγητο: Οι Δαίμονες του Ινδικού Ωκεανού


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά, όσο και τρομακτικά, αεροναυπηγικά συμβάντα, είναι αυτό της Πτήσης 009 των British Airways, στις 24 Ιουνίου του 1982. Είναι ένα συμβάν που άλλαξε για πάντα τη ζωή των 263 επιβαινόντων (248 επιβάτες, 15 μέλη πληρώματος) του Boeing 747-200, με όνομα City of Edinburgh και έθεσε ένα προηγούμενο που θα άλλαζε για πάντα τη διεθνή αεροναυπηγική, ακόμα και σε επίπεδο εκπαίδευσης των πληρωμάτων. Το αεροπλάνο εκκίνησε στο Heathrow του Λονδίνου με προορισμό το Auckland, με στάσεις στη Βομβάη, στο Madras, την Kulala Lumpur, το Perth και τη Μελβούρνη. Επρόκειτο να φτάσει μόνο μέχρι τα μισά του δρόμου…

Νετρίνα: Αθήνα – Βόρειος Πόλος σε μια στιγμή.


Τα νετρίνα... έκοψαν ταχύτητα
Όταν περπατάμε αμέριμνοι, πηγαίνοντας βόλτα ή όταν τρέχουμε να φτάσουμε στη δουλειά, πολύ λίγο υποπτευόμαστε πως το σώμα μας διαπερνούν εκείνη τη στιγμή και κάθε στιγμή, τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά σωματίδια που ονομάζονται νετρίνα. Συγκεκριμένα, κάθε δευτερόλεπτο το σώμα μας διαπερνάν δέκα τρισεκατομμύρια νετρίνα, τα οποία, μέχρι να το σκεφτούμε, μας έχουν ήδη διαπεράσει και έχουν φτάσει στον Βόρειο Πόλο, με ταχύτητα σχεδόν ίση με την ταχύτητα του φωτός, δηλαδή σχεδόν τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Τι είναι τα νετρίνα???

Δημιουργία φωτός με πολύ λίγα λόγια


Η λυχνία του Thomas Edison
Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως αντιπροσωπεύει στην συλλογική ανθρώπινη συνείδηση σημαντικές ιδέες όπως το καλό, την αλήθεια, την αρετή, την ίδια τη ζωή. Αν δεν πιστεύετε εμένα τότε πιστέψετε το πλέον ευπώλητο βιβλίο της ανθρώπινης ιστορίας, τη βίβλο στην οποία μόνο η λέξη φως χρησιμοποιείται για να ταυτίσει ή να αναφερθεί στην έννοια του θεού. Ο άνθρωπος κατάφερε να αντιμετωπίσει από τα αρχαία χρόνια τις πραγματικές και φανταστικές απειλές που έφερνε η δύση του ηλίου με τη φωτιά…την καύση ξύλου, αργότερα ελαίων και στη συνέχεια αερίων. Η επανάσταση όμως που έφερε ο ηλεκτρισμός στην ανθρώπινη ιστορία κατά το 19ο αιώνα άλλαξε και τον τρόπο που φωτίζουμε τις ζωές μας.

George Michael


 George-Michael:-γεννήθηκε-σαν-σήμερα-το-1963
 
Έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων μέχρι σήμερα. Ο 1ος προσωπικός του δίσκος με τίτλο ‘’ Faith’’, πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την διάρκεια της καριέρας έχει κερδίσει 3 βραβεία Brit, 4  MTV Video Music Awards, 4  Ivor Novello Awards, 3  American Music Awards και 2 βραβεία  Grammy !

Κι όμως... ο εγκέφαλός μας αναγεννάται!



 Brain-cells

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που άκουσα στο σχολείο ήταν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι τα μόνα κύτταρα στον οργανισμό που δεν πολλαπλασιάζονται! Δηλαδή, μας έλεγαν, με όσα κύτταρα γεννιέσαι με τόσα θα πεθάνεις. Αδύνατον! Μα γιατί να συμβαίνει αυτό, αναρωτιόμουν.. Η εξήγηση δε δόθηκε ποτέ για έναν απλούστατο λόγο: ότι δεν ισχύει. Από τη δεκαετία του '60 γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος έχει ένα εκπληκτικό δυναμικό ανανέωσης των κυττάρων του (Altman 1969). Η συνεχής έρευνα τις επόμενες δεκαετίες απέδωσε αναλυτικά την εικόνα του εγκεφάλου όπως την γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. 

Δεν πεθαίνετε αλλά αλλάζετε. Τίποτα δεν θα πεθάνει και τίποτα δεν θα χαθεί, γιατί όλοι μαζί οδεύουμε προς ένα καινούργιο είδος ύπαρξης.

Η εξελικτικη αλλαγη της δομης του ανθρωπινου DNA και τα συμπτωματα που την συνοδευουν. Το ποιοι είστε δεν αλλάζει, η αντίληψη για το ποιοι είστε αλλάζει.


DNA ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 

Το καθισιό βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο


"Μην βλέπεις παιδί μου τόσες ώρες τηλεόραση, θα χαζέψεις…", λέγαν οι μαμάδες παλιά. Νέες μελέτες δείχνουν ότι το να κάθεσαι στήλη άλατος στην καρέκλα του γραφείου σου έχει ανάλογα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τουςNew York Times, πρόσφατες επιστημονικές έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η καθιστική ζωή εκτός από το να παχαίνει, να προκαλεί διαβήτη, καρδιοπάθειες και να οδηγεί σε πρόωρο θάνατο, επιπλέον σε …αποβλακώνει.

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα, και η αλήθεια για τα Οργανικά / Βιολογικά!


Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας (σύμφωνα με τελευταίες αποδεικτικές έρευνες, βλ εδώ), αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, άλλα ευτυχώς μπορούμε τουλάχιστον να σας ενημερώσουμε για τον μοναδικό τρόπο που είναι ανά πάσα στιγμή στο χέρι σας για να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με μεταλλαγμένο η φυσικό τρόφιμο. Θα μιλήσουμε για τα κοινά συνηθισμένα οπωρολαχανικά που σχεδόν όλοι μας αγοράζουμε στις λαϊκές για το σπίτι μας.

Ο Μύστης του Στρόβολου & οι ερευνητές της αλήθειας



Στυλιανός Αττεσλής

12/12/1912 - 26/08/1995


Δεν είναι απλή υπόθεση να περιγραφούν με απλά λόγια το ποιος και το τι ήταν ο Δάσκαλος, ο Δρ. Στυλιανός Αττεσλής. Δεν είναι εξίσου απλή υπόθεση να περιγραφούν συνολικά οι διδασκαλίες των Ερευνητών της Αλήθειας οι οποίες εκφράστηκαν αρχικά από το Δάσκαλό τους. Είναι όμως εύκολη υπόθεση να αγαπήσεις και να σεβαστείς το Δάσκαλο, το μύστη και θεραπευτή του οποίου τα «θαύματα» πραγματοποιήθηκαν επί επτά δεκαετίες του 20ου αιώνα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα