Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ποιo είναι το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου αυτήν την εποχή;

Φωτογραφία: Ποιο είναι το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου αυτήν την εποχή;
Γύρω από τον πλανήτη μας υπάρχει ένα τεράστιο ενεργειακό «Πλέγμα», που μοιάζει με έναν τεράστιο κρύσταλλο το οποίος πάλλεται με 7.8 Hertz, ακριβώς στην ίδια συχνότητα που πάλλεται και ο ανθρώπινος εγκέφαλος .Το πλέγμα αυτό έχει κατασκευαστεί  πριν από εκατομμύρια χρόνια από  άγνωστους υπερκόσμιους μηχανικούς. Αυτό το πλέγμα  επηρεάζει όχι μόνο την ατμόσφαιρα και τον καιρό ή τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και  τη σκέψη των  ανθρώπων! Αν κατορθώσουν να το ελέγξουν τότε κατόρθωσαν να ελέγξουν όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτό, με κατευθυνόμενες εκπομπές,  μπορεί κάποιος να αλλάξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Μπορεί να προκαλέσει επαναστάσεις, και να σταματήσει πολέμους, να προκαλέσει ή να εξουδετερώσει παγκόσμιες επιδημίες και να κατευθύνει γενικά την συμπεριφορά των ανθρώπων όπως θέλει. Το HAARP δεν ειναι ένα πρόγραμμα ιονοσφαιρικής μελέτης, ή ένα μυστικό όπλο μικροκυματικής ακτινοβολίας, όπως υποψιάζονται κάποιοι, αλλά μια προσπάθεια, να κατανοηθεί αυτό το πλέγμα. Μην γελάτε.. Δεν έχω χώρο για ανάλυση . Ένα σας λέω. Η ατμόσφαιρα του πλανήτη μας πάλλεται στα 7.8 Hertz, ακριβώς στην ίδια συχνότητα που πάλλεται  και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Όταν όμως οι αστροναύτες φεύγουν από τη γήινη ατμόσφαιρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, νιώθουν ότι «χάνουν την πραγματικότητα», και για αυτό στα διαστημόπλοια η NASA τοποθετεί σήμερα γεννήτριες Σούμαν, που παράγουν μέσα στις καμπίνες των διαστημοπλοίων ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που πάλλεται με τον ρυθμό των 7.8 Hz.και έτσι δεν χάνουν την πραγματικότητα. Φωτο  Κάτω πως είναι το πλέγμα. Ας σημειωθεί ότι οι πρόγονοι μας το ήξεραν πολύ καλά ιδίως ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων . Το έχουν περιγράψει.Γύρω από τον πλανήτη μας υπάρχει ένα τεράστιο ενεργειακό «Πλέγμα», που μοιάζει με έναν τεράστιο κρύσταλλο το οποίος πάλλεται με 7.8 Hertz, ακριβώς στην ίδια συχνότητα που πάλλεται

και ο ανθρώπινος εγκέφαλος .

Το πλέγμα αυτό έχει κατασκευαστεί πριν από εκατομμύρια χρόνια από άγνωστους υπερκόσμιους μηχανικούς. Αυτό το πλέγμα επηρεάζει όχι μόνο την ατμόσφαιρα και τον καιρό ή τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τη σκέψη των ανθρώπων! Αν κατορθώσουν να το ελέγξουν τότε κατόρθωσαν να ελέγξουν όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτό, με κατευθυνόμενες εκπομπές, μπορεί κάποιος να αλλάξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Ο συμβολισμός του δελφινιού στην αρχαία Ελλάδα και η σημασία τους.



Όπως με πολλά άλλα μυστήρια της φύσης, εμείς οι 'Eλληνες συλλέξαμε ένα εντυπωσιακό ποσό γνώσης και σοφίας σε σχέση με τα δελφίνια. Αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά αναμείχθηκαν με τις ζωές των Ολύμπιων θεών των οποίων οι πράξεις περιγράφονταν αλληγορικά σε σχέση πάντα με τον τρόπο ζωής των θνητών.

Ο Απόλλωνας, η Δήμητρα, η Αφροδίτη και ο Διόνυσος είναι μερικοί από το δωδεκάθεο που συνδέονται με τα δελφίνια. Παράλληλα, μύθοι από τους πολυταξιδεμένους ναυτικούς, άνθρωποι που σώθηκαν από δελφίνια στις άγνωστες θάλασσες και έγιναν φίλοι μαζί τους, έρχονται να μας δώσουν άλλη νότα μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και να ερμηνευτούν μέσα από τα θαυμάσια κείμενα του Ομήρου, του Πλούταρχου, του Ηρόδοτου και άλλων ιστορικών και ποιητών της αρχαίων χρόνων.

H Eπαφή....


Eκλεισα τα μάτια.Ενα μικρό πετάρισμα στο κέντρο των πάνω βλεφάρων μου έδειξε πως το ταξίδι είχε ξεκινήσει.
Μιά αίσθηση απότομης βουτιάς στο κενό μετέτρεψε το βάρος του σώματος μου σε άυλο-αιθερικό σώμα.Ενοιωθα ότι ήμουν πιά μακριά.

Δράκοι, Ωοζωτόκα και λεκάνη στενότερη από την πλάτη.

         


Βλέποντας τις φωτογραφίες με τα αγαλματίδια από terracotta της περιόδου Ubaid από την Μεσοποταμία έβαλα ξανά τα γέλια! Με τί; Μα με την βλακεία των ανθρώπων. Ενώ αυτοί μας μετατρέπουν σε όντα τύπου Μπάρμπι, δηλαδή σε παθητικούς (από κάθε άποψη) άνδρες και γυναίκες, χωρίς λεκάνη, στενότερη από τις πλάτες τους, οι άνθρωποι ασχολούνται ακόμη με τα χαμένα ευρώ τους και τα «δικαιωματά» τους.

" Για τι ετοιμάζεστε;"


Ο Δρόμος της Γνώσης της Ευρύτερης Κοινότητας[1] είναι μία πολύ μεγαλειώδης ετοιμασία. Είναι μεγαλειώδης γιατί ανταποκρίνεται σε μία μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στον κόσμο. Έχετε έρθει στην Γη σε μία εποχή τεράστιας αλλαγής και πρόκλησης. Δεν είναι μία εύκολη εποχή, αλλά εάν η προσφορά είναι ο σκοπός και η πρόθεση σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να είστε στον κόσμο.
Έχετε έρθει σε μία χρονικά καθοριστική περίοδο αλλαγών. Δεν είναι η αρχή μίας νέας εποχής. Είναι η αρχή μίας μεγάλης μετάβασης, μίας μετάβασης από την κουλτούρα της φυλής, σε μία παγκόσμια κοινότητα και στην ανάπτυξη σχέσεων με την Ευρύτερη Κοινότητα, της ο­ποίας ένα μικρό μέρος αποτελεί ο κόσμος σας.

Τι τρέχει με τα Παιδιά του 1983;



Το Δεκέμβριο του 2005, η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα Πύλες του Ανεξήγητου ανακίνησε το θέμα της πανεπιστημιακής έρευνας που έγινε γύρω από τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Αυτό το θέμα το είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά το 2002 στο περιοδικό Strange (τεύχος 44 και 45, Μάιος και Ιούνιος 2002), σε μια μεγάλη συνέντευξη του γνωστού συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα, στο τεύχος 48, δημοσίευσα ένα άρθρο στο οποίο, εκτός άλλων, προσπάθησα να δώσω τη δική μου ερμηνεία για το τι μπορεί να έψαχναν οι ακαδημαϊκοί ερευνητές στα συγκεκριμένα παιδιά: Ανθρώπους που αναπτύσσουν ένα διαφορετικό μοντέλο συμπεριφοράς ή ακόμη και ένα διαφορετικό γενετικό προφίλ από το συνηθισμένο του μέσου ανθρώπου.

Συντέλεια: Μετά τις 21 Δεκεμβρίου, το επόμενο "τέλος" έρχεται τον Ιανουάριο


Κατακλυσμοί, αιώνιο πυρ, αμμοθύελλα, λυκόφως των θεών: εδώ και χιλιετίες ο τρόμος για το τέλος του κόσμου αγχώνει τους ανθρώπους, επιλέγοντας διαφορετικούς δρόμους ανάλογα με τον πολιτισμό, τη χρονική περίοδο και την πρόοδο της γνώσης.
Σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια, το τέλος του κόσμου θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Τα νέα σενάρια ωστόσο, το καθυστερούν λίγο, δίνοντας μικρή... παράταση ζωής στη Γη και τους κατοίκους της.

2012: Μπαίνουμε στην εποχή των παγετώνων;


Η κινητήριος δύναμη του κλιματικού συστήματος της Γης είναι ο ήλιος. Το ηλιακό φώς θερμαίνει τον κόσμο μας. Η δύναμη των ηλιαχτίδων μέσα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης δίνουν ζωή στα φυτά και τα αναπτύσσουν. Το φως του ήλιου μεταδίδει θερμότητα, η οποία αναπτύσσει την θερμοκρασία του αέρα με αποτέλεσμα την εξάτμιση και τη συγκέντρωση των υδρατμών στον ουρανό όπου με τη μορφή των σύννεφων έχουμε το φαινόμενο της βροχής.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ!!!

Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική-

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ!!


                       

Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26 & 1029a.20  & 1036a.23»,  η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες στο ζώδιο του Τοξότη

Η Νέα Σελήνη (13 Δεκέμβρη 2012, 10.40π.μ.) γίνεται στις 21ο του Τοξότη, με αντισκιά ακριβώς πάνω στον Πλούτωνα, κάτι που της δίνει και ένα «Μοιραίο» χαρακτήρα (θυμίζουμε πως με ίδια Νέα Σελήνη στον Τοξότη, που είχε και τότε εμπλοκή με τον Πλούτωνα προτάθηκε το Δεκέμβρη του 2004 από τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ο κ. Παπούλιας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Greenpeace -Τι είναι αυτό που φοράς;


Τα τοξικά δεν γίνεται να είναι στη μόδα!

Τι είναι αυτό που φοράς;

Θυμάσαι γιατί το αγόρασες; Ήταν η μάρκα, η τιμή, το χρώμα ή το στυλ; Θα το αγόραζες και πάλι αν ήξερες πως αυτό το ρούχο μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ρυπαίνει τα νερά μας με επικίνδυνες τοξικές ουσίες;

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Είμαι αετός χωρίς φτερά'' - Μάνος Χατζιδάκις-Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου-Γρηγόρης Μπιθικώτσης


                              Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, όπως χαρακτηρίστηκε, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 στο Περιστέρι. Πρωτότοκος ήταν ο Χρήστος και ακολουθούσαν η Κοντιλιώ, ο Γιώργος, ο Κώστας και τελευταίος ο Γρηγόρης. Φτωχή οικογένεια, πάλευαν να τα βγάλουν πέρα. Μέσα στη θύελλα του '40 τα αδέλφια του έφυγαν για το Μέτωπο, στην Αλβανία.

Η αληθινή ομορφιά...

Ο κεραυνοβόλος έρωτας «δουλεύει» σαν την...κοκαΐνη


Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι ζήτημα που διαρκεί μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου και η ευφορία που προκαλεί με φυσικό τρόπο στον ερωτευμένο, είναι ανάλογη με τη διέγερση που προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι χημικές ουσίες της κοκαΐνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επίσης ανακάλυψε ότι παράλληλα ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που έχουν σχέση με τη νόηση (άρα ίσως ο κεραυνοβόλος έρωτας να μην είναι και τόσο «τυφλός» τελικά!).

Ηταν καλοφαγάδες.οι αρχαίοι Έλληνες!


Δεκάδες από τις σημερινές τροφές ήταν εντελώς άγνωστες στους αρχαίους Έλληνες, όπως η πατάτα. Aπό τα βασικότερα είδη της σημερινής διατροφής έγινε γνωστή στους Ευρωπαίους το 1530 και οι Έλληνες γεύτηκαν τη νοστιμιά της 300 χρόνια αργότερα, το 1832. 
Άγνωστα επίσης ήταν στους προγόνους μας το ρύζι, η ζάχαρη, το καλαμπόκι, ο καφές, οι ντομάτες και τα ζαρζαβατικά (μελιτζάνες, πιπεριές, μπάμιες) τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, το κακάο και διάφορα μπαχαρικά, τα ποικίλα ποτά, ακόμη και το ούζο -αφού φαίνεται να αγνοούσαν τον τρόπο της απόσταξης- και τα ζυμαρικά.

“Τα πάντα εξισορροπούνται” ή “Η τύχη δεν έχει μνήμη”


Ο Αναξίμανδρος εξηγούσε τις αλλαγές της τωρινής εποχής μας ως μια πάλη μεταξύ αντιθέτων. Η ζέστη της ημέρας δίνει τη θέση της στο κρύο της νύχτας. Η δροσιά του πρωινού δίνει τη θέση της στην ξηρότητα του μεσημεριανού ήλιου. Ο χειμώνας πρέπει να δώσει τη θέση του στο καλοκαίρι και στη συνέχεια, το καλοκαίρι στο χειμώνα. Τα πάντα εξισορροπούνται.

Αυτό που είναι το νόημα της μοναδικής πρότασης που έχει σωθεί από το βιβλίο του Αναξίμανδρου «περί φύσεως: «από αυτά (τους ουρανούς και τους κόσμους που βρίσκονται μέσα τους) δημιουργείται η γέννηση για τα όντα και σ αυτά επιστρέφουν με τη φθορά τους κατά φυσική αναγκαιότητα – γιατί το ένα αποζημιώνει το άλλο για την αδικία που του έχει κάνει, σύμφωνα με τη χρονική τάξη».

Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν(+Βίντεο)


Πότε επιτέλους θα διεκδικήσουμε τα τρις που μας χρωστάνε και όχι μόνο οι Γερμανοί;
Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;



Γνωρίζατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά.

Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα; Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του...
Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.

Μια μικρή επαφή


- Δύστυχοι άνθρωποι, σα να ακούω να βροντοφωνάζει από πάνω ο ουράνιος Ηράκλειτος, από τότε που σας παράτησα σε τίποτα δεν προχωρήσατε, τίποτα δεν καταλάβατε, είναι λάθος, δύσμοιροι, τα μέτρα σας και οι τιθέμενες ανθρώπινες αναλογίες.

Σταμάτημα των σκέψεων



Οι σκέψεις σου δεν έχουν ρίζες, δεν έχουν σπίτι, περιπλανιώνται όπως ακριβώς τα σύννεφα.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να πολεμάς μαζί τους, δεν χρειάζεται να είσαι εναντίον τους, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις να σταματήσεις τις σκέψεις.
Θα πρέπει να γίνει αυτό βαθιά κατανόηση μέσα σου, διότι, όποτε ένας άνθρωπος αρχίζει να ενδιαφέρεται για το διαλογισμό, αρχίζει να προσπαθεί να σταματήσει τις σκέψεις.

Πριν από την 21 Δεκεμβρίου του 2012



Πριν από την 21 Δεκεμβρίου του 2012, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του ημερολόγιου των Μάγιας.
Στην Κίνα και τη Ρωσία έχει αναφερθεί έκρηξη στις πωλήσεις κεριών και προϊόντα πρώτης ανάγκης επιβίωσης
Το πιο διάσημο βιβλίο της Κίνας για προφητείες που είναι γραμμένο τον 7ο αιώνα Tui Bei Tu, δεν κάνει καμία άμεση αναφορά για το τέλος του κόσμου, ωστόσο η πηγή του πανικού εντοπίστηκε από την Κινεζική έκδοση του Twitter, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν τρεις μέρες σκότους όταν θα έρθει η αποκάλυψη.
Ο επικεφαλής της αλυσίδας των καταστημάτων υλικού στην Τσίτα της Σιβηρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ζήτηση είχε τριπλασιαστεί τις τιμές των κεριών.

Σεξουαλικές σκεπτομορφές και φαντασιώσεις



Η σεξουαλική φαντασίωση και η αποδοχή σεξουαλικών σκέψεων από άλλα άτομα είναι δυο τρόποι μόλυνσης της αύρας μας. Αν πολλοί άνδρες σκέφτονται για μια γυναίκα και δημιουργούν σεξουαλικές σκεπτομορφές γι' αυτήν, αυτές οι σκεπτομορφές πηγαίνουν και προσκολλώνται στην αύρα της και αρχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή της. Σιγά-σιγά μπορεί να αναγκαστεί να δράσει σύμφωνα με αυτές τις σκεπτομορφές. Μια γυναίκα μπορεί να γίνει ακόμη και πόρνη εξαιτίας της επιρροής των σεξουαλικών σκεπτομορφών των ανδρών γι' αυτήν.

''Για να αλλάξει η ψυχή σας'' !






Τώρα με το κρύo,



ας μην ξεχνάμε …



εκτός από τους συνανθρώπους μας,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΡΕΙΟΝ


Σέ αὐτά ἀπάντησε μέ ἐπιστολή ὁ Ἀλέξανδρος καί ἔστειλε τόν Θέρσιππον, μαζί μέ αὐτούς πού ἦρθαν ἐκ μέρους τοῦ Δαρείου, ἀφοῦ τόν διέταξε νά ἐγχειρίσῃ τήν ἐπιστολή στό Δαρείο, αὐτός δέ νά μήν συνδιαλέγεται γιά τίποτα. Τό δέ γράμμα τοῦ Ἀλεξάνδρου εἶχε ὡς ἑξῆς:
Οἱ δικοί σας πρόγονοι, οἱ ὁποῖοι ἦρθαν στή Μακεδονία καί τήν ἄλλη Ἑλλάδα, προξένησαν κακά σέ ἐμᾶς, χωρίς νά ἔχουν πάθει κανένα ἀδίκημα πρωτύτερα ἀπό ἐμᾶς. Ἐγώ δέ ἀφοῦ ἐκλέχτηκα ἀρχηγός τῶν Ἑλλήνων καί ἐπειδή ἤθελα νά τιμωρήσω τούς Πέρσες, πέρασα στήν Ἀσία, πού ἤσασταν ἐσεῖς.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ἤ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ»


CHE FECE … IL GRAN RIFIUTO
 
                                 Σέ μερικούς ἀνθρώπους ἔρχεται μιά μέρα
                                 πού πρέπει τό μεγάλο Ναί ἤ τό μεγάλο Ὄχι
                                 νά ποῦνε. Φανερώνεται ἀμέσως ὅποιος τὄχει
                                 ἕτοιμο μέσα του τό Ναί, καί λέγοντάς το πέρα


                                 πηγαίνει στήν τιμή καί στήν πεποίθησί του.
                                 Ὁ ἀρνηθείς δέν μετανοιώνει. Ἄν ρωτιοῦνταν πάλι,
                                 ὄχι θά ξαναέλεγε. Κι ὅμως τόν καταβάλλει
                                 ἐκεῖνο τ᾿ ὄχι – τό σωστό – εἰς ὅλην τήν ζωή του.
                                                                                 Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ (1901)

ΑΙΑΝΤΑΣ Ο ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ



Από τον «Ηρωϊκό» του Φιλόστρατου βλέπουμε την περιγραφή που κάνει ο Πρωτεσίλαος για τόν Αίαντα τον Τελαμώνιο από τη Σαλαμίνα. Ο Αίαντας αποτελούσε υπόδειγμα φίλου και διακρινόταν για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Ήταν γενναιότατος στίς μάχες και έντιμος πολεμιστής. 

Αμπελουργός:

Κεφ. ΧΙΙ


Τον Αίαντα, τον γιό του Τελαμώνα, οι Αχαιοί τον ονομάζουν μέγα όχι εξαιτίας του ύψους του ούτε επειδή ο άλλος Αίαντας (ο Λοκρός) ήταν κοντύτερος, αλλά από τις πράξεις του, και τον θεωρούσαν καλό οιωνό για τον πόλεμο εξαιτίας της πράξης του πατέρα του. Όταν δηλαδή ο Λαομέδοντας είχε εξαπατήσει τον Ηρακλή, ο Τελαμώνας πήγε μαζί με τον Ηρακλή στο Ίλιον και το κυρίευσαν. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα