Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ

(από το βιβλίο ΝΌΜΟς ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, Αρ. Παπασταύρου)




ΜΕΡΟΣ Ι
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι

Όταν ο άνθρωπος, παρακινούμενος από τον εσωτερικό του εαυτό, αναγνωρίζει μία δύναμη ανώτερη από τον εαυτό του και δίνει ευγνωμοσύνη στην Δύναμη αυτή, η θρησκεία αρχίζει να βρίσκει θέση στην ύπαρξη του. Τα κατώτερα του σώματα, ιδιαίτερα το νοητικό και το αισθητικό περιέργως επηρεάζονται από αυτή την αντίληψη και ολόκληρη η άποψη της ζωής του παίρνει διαφορετικό χαρακτήρα.


Η ανθρωπότητα, η οποία είναι το σύνολο όλων των ανθρώπων, δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή την άποψη και ποτέ δεν υπήρξε εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι ομαδικά, έχοντας αυτή την αντίληψη δεν αναγνώρισαν την εξάρτηση τους σ’ αυτή την Ανώτερη Δύναμη. Ακόμα και αυτοί οι πιο άγριοι αναγνωρίζοντας αυτή την εξάρτηση και σύμφωνα με την δικιά τους αντίληψη προσπαθούν να βρουν την σχέση τους με αυτή την Δύναμη μέσω φόβου, θυσίας η εξευμενισμού.
Έτσι από τα σκοτεινά βάθη των αιώνων εξελίχθηκαν οι μεγάλες θρησκείες του κόσμου οι οποίες αν και ανακριβείς ως προς τον τρόπο της λατρείας, της τελετουργίας και της εφαρμογής της αλήθειας, παρ’ όλα αυτά όλες ενώνονται στην κύρια και βασική έννοια- ότι η ζωή και η ύπαρξη του ανθρώπου έχουν την πηγή τους και εξαρτιόνται από αυτή τη μεγάλη Δύναμη- ότι η Δύναμη αυτή δημιούργησε τα πάντα, ορατά και αόρατα και για αυτό ο άνθρωπος οφείλει συνεχώς να στρέφει τα μάτια του προς αυτήν και με προσευχή η επίκληση να ζητάει κάλυψη των αναγκών του. Αυτά υπήρξαν οι Αρχές όλων των μεγάλων θρησκειών του παρελθόντος και η νεώτερη – η θρησκεία της Τελετουργικής Λατρείας και Ελευθερίας- δεν είναι διαφορετική από αυτές.
Μεγάλες θρησκείες δεν εμφανίζονται συμπτωματικά, ούτε ιδρύονται λόγω της ανθρώπινης θέλησης. Κάθε μια από αυτές εμφανίζεται κατά περιόδους 2000 χρόνων, ακολουθώντας την κανονική σειρά που έχει βάλει ο Κοσμικός Νόμος, ο οποίος προχωράει σε γιγάντιους κύκλους για να φτάσει την ολοκλήρωση των 14.000 χρόνων. Αυτός είναι ο χρόνος ο οποίος δίνεται για την τέλεια στροφή των Επτά Ακτίνων. Κάθε ακτίνα περιλαμβάνει 2000 χρόνια και κάθε μια από αυτές σύμφωνα με την ιδιαίτερη της ποιότητα που εκδηλώνει, επηρεάζει την ανθρωπότητα διαφορετικά, παραδείγματα της οποίας έχουμε με την παρορμητική επίδραση που φαίνεται σε κάθε μια από τις κυριότερες θρησκείες.
Έτσι βλέπουμε ότι με την είσοδο κάθε Ακτίνας στην Γη μια νέα θρησκεία παρουσιάζεται, η οποία προωθείται από το Νόμο εκείνο που αντιπροσωπεύει την θεότητα εκείνη την περίοδο. Η θρησκεία αυτή βασίζεται στην φυσική στάση του κόσμου, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός στόχος για την ίδρυση και συντήρηση της πνευματικής μόρφωσης κατά την περίοδο αυτή.
Ερευνώντας το παρελθόν και χωρίς να έχουμε στοιχεία πριν από 4000 χρόνια, βλέπουμε τον Ιουδαϊσμό να εξελίσσεται κάτω από την προστασία της Πέμπτης Ακτίνας, ενώ ο διάδοχος του Χριστιανισμός προωθημένος από την επίδραση της Έκτης Ακτίνας διατήρησε κάποιες από τις ποιότητες της προκατόχου της, αλλά διέφερε από πολλές άλλες απόψεις.

Με ίδιο τρόπο η Νέα Θρησκεία, η οποία μόλις εισέρχεται με την επίδραση της έβδομης ακτίνας – την Ακτίνα της Τελετουργίας – παρόλο που θα διατηρήσει πολλά από την χριστιανική διδασκαλία, θα διαφέρει από αυτή σε πολλές απόψεις, ειδικά στον τύπο της θρησκευτικής λατρείας, η οποία θα είναι κυριότερη ενέργεια του κόσμου στο μέλλον. Καθώς αυτή θα προωθείται με τον χρόνο και με την είσοδο στη Γη του κόσμου της έβδομης ρίζας φυλής, οι οποίοι είναι ανώτερης εξέλιξης, η επίδραση θα είναι σχεδόν ριζοσπαστική σε σύγκριση με τις προηγούμενες θρησκείες. Θα δει την ανθρωπότητα, τους αγγέλους και τα στοιχειώδη να βρίσκονται σε συνειδητή συνεργασία και με κοινό σκοπό να προχωρούν πάνω στο μονοπάτι της εξέλιξης όπου ομαδικά θα εξυπηρετούν¨ μαζί θα κτίζουν το ουράνιο βασίλειο πάνω στη Γη και με κοινό πνεύμα θα λατρεύουν σε Τελετουργίες άγνωστες μέχρι σήμερα στον τρίτο αυτό διαστατικό κόσμο.
Στα μάτια του σημερινού ανθρώπου θα είναι ένας ονειρικός κόσμος. Παρόλα αυτά θα είναι πραγματικός με πολλά από τα παλαιότερα διδάγματα να απορρίπτονται. Η Βίβλος Γενέσεως μαζί με πολλές άλλες από τις βιβλικές παραδόσεις έχουν γραφτεί ξανά και γράφτηκαν όχι από ενσαρκωμένους ανθρώπους που προσπαθούν να επηρεάσουν άλλους προς τις νέες αυτές διδασκαλίες, αλλά από Θεϊκές Ελεύθερες Υπάρξεις. Είναι Βίβλος που έχει γραφτεί με την ενέργεια των Αρχαγγέλων, Κοσμικών Υπάρξεων και Αναληφθέντων Διδασκάλων, η οποία θα παραμείνει και θα διαρκέσει σε όλη την πορεία του πολιτισμού , ο οποίος προωθείται πάνω στη Γη σήμερα.
Στο ξεκίνημα της κάθε νέα μεγάλη θρησκεία σαν παιδί της Κοσμικής Ακτίνας, κάτω από την επίδραση της οποίας θα εκδηλωθεί, αρκετά νωρίς αρχίζει να προβάλλει τα ευεργετήματα της στην ανθρωπότητα. Η επίδραση αυτή είναι εντελώς αόρατη αλλά όμοια με τις ακτίνες του ήλιου της άνοιξης, ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων και με ένα περίεργο τρόπο τις κατευθύνει σε μια ορισμένη ενέργεια και αίσθημα, για το οποίο δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση. Οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν αυτή την εμπειρία και η Νέα Θρησκεία της Έβδομης Ακτίνας δεν θα μειονεκτήσει. Αντίθετα η επιρροή της είναι ήδη εμφανής και ελευθερία που είναι μια από τις βασικές ποιότητες της δεν χρειάζεται ανώτερη διορατική ικανότητα για να δει ο καθένας ότι από την είσοδο της, εκατομμύρια κόσμου που βρισκόντουσαν σε υποτέλεια απέκτησαν πολιτική ανεξαρτησία και χώρες που θεωρούντο αδύναμες αυτοκυβέρνησης, βλέπουμε να έχουν γίνει <<έθνη>> και να έχουν ήδη καταγραφεί στους σχολικούς χάρτες σαν ελεύθερες και ανεξάρτητες χώρες.
Όπως αναφέραμε η είσοδος μιας Νέας Θρησκείας στη Γη δεν επεμβαίνει ενεργά στην λειτουργία της προηγούμενης θρησκείας, αλλά με Κοσμικό Νόμο η τελευταία καθώς η ιδιαίτερη της Ακτίνα αποσύρεται και διαρκώς μειώνεται, με τον καιρό χάνει την ενεργητική της δράση καθώς και την επιρροή της πάνω στον λαό και καθώς περνάει ο χρόνος σβήνει και μένει μόνο σαν ιστορικό γεγονός. Πριν όμως αυτό συμβεί, ας μην ξεχνάμε ότι περνάνε πολλοί αιώνες χρόνου. Όσο για την χριστιανική Θρησκεία αυτό δεν θα συμβεί αλλά θα συγχωνευθεί με την Νέα Θρησκεία της Έβδομης Ακτίνας και θα προχωρήσουν συνεργαζόμενες αλλά και με την κατευθυνόμενη ηγεσία του Τσοχάν Αγίου Γερμανού. Πολύ πριν η νέα θρησκεία εκδηλωθεί στον κόσμο της ύλης- κάτω από την επίδραση της Ακτίνας που έρχεται - <<εγκυμονεί>> στις εσωτερικές σφαίρες κάτω από την καθοδήγηση Κοσμικών Υπάρξεων, ιδιαίτερα του Κοσμικού Διδασκάλου και του Τσοχάν της Ακτίνας κάτω από την επίδραση της οποίας η θρησκεία αυτή θα εκδηλωθεί.

Οι δύο αυτές Κοσμικές Υπάρξεις μαζί με τους βοηθούς τους , αφού λάβουν υπ’ όψιν ποια είναι η πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας κατά την περίοδο εκείνη καθώς και την μελλοντική της δυνατότητα, φτιάχνουν και βάζουν σε δράση σχέδιο για την κατάλληλη διδασκαλία, τρόπο λατρείαςκ.λ.π. τα οποία θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπότητα για τα επόμενα 2000 χρόνια. Περιττό να πούμε ότι πάνω στο σχέδιο αυτό είναι πολύ προσεκτικοί και με τρόπο επιστημονικό προσπαθούν να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή, γιατί αλλιώς θα είναι τελείως ανώφελο αν η διδασκαλία που σκοπεύουν να δώσουν είναι πάνω από την διανοητική αντίληψη και πνευματική εξέλιξη εκείνων, τους οποίους προσπαθούν να βοηθήσουν.
Το πρώτο πράγμα που θα εξετάσει ο Κοσμικός Διδάσκαλος είναι οι κύριες ενέργειες και ραδιοβολίες της επερχόμενης Ακτίνας καθώς αυτή θα γίνει αισθητή πάνω στη Γη. Κατόπιν με την συνεργασία του Τσοχάν της Ακτίνας αυτής και των βοηθών του, εξετάζουν την πνευματική ανάπτυξη των ψυχών, οι οποίες θα ενσαρκωθούν κατά την διάρκεια αυτής της Ακτίνας, καθώς και την ικανότητα τους να απορροφούν την ενέργεια της τόσο όσο χρειάζεται να είναι σε ισομετρία το Θείο Σχέδιο. Καθώς γίνεται αυτό αναπτύσσουν την τελετουργική πλευρά καθώς και τις λεπτομέρειες της λατρείας οι οποίες θα αναζωπυρώσουν το φως της ψυχής και θα προωθήσει την πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων τα επόμενα 2000 χρόνια.
Με αυτό τον τρόπο είχε την έναρξη του το οικοδόμημα της Χριστιανικής Θρησκείας κάτω από την καθοδήγηση του Κυρίου Ματρεια ( Χριστού) – Κοσμικού Διδασκάλου της εποχής εκείνης, πολύ πριν ο Ιησούς ενσαρκωθεί. Με τον ίδιο τρόπο η Νέα Θρησκεία με την προστασία της Έβδομης Ακτίνας και την κατεύθυνση του Αγίου Γερμανού θα αναπτυχθεί και θα επεκταθεί.
Όταν στις Ανώτερες Σφαίρες το σχέδιο για την Χριστιανική Διακονία τελειοποιήθηκε, ένα Κοσμικό Συνέδριο έλαβε χώρα εκεί και ολόκληρη η μελλοντική Χριστιανική προσπάθεια προβλήθηκε πάνω στην οθόνη, δείχνοντας την ταπεινή της έναρξη, την ανάπτυξη της και μακρινή της παρακμή. Ήταν τότε που εθελοντικά εκλήθησαν να βοηθήσουν το έργο αυτό της νέας θρησκείας στον κόσμο της ανθρωπότητας. Ήταν τότε που ο Ιησούς, η Μητέρα Μαρία, ο Ιωσήφ, οι Απόστολοι και άλλοι πρόσφεραν την εξυπηρέτηση τους.
Όταν ο Κύριος Ματρέια ( Χριστός) σαν Κοσμικός Διδάσκαλος μαζί με τον Άγιο Γερμανό ξεκίνησαν το σχέδιο της νέας θρησκείας που θα διαδεχόταν την Χριστιανική, είχαν να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι το νέο σχέδιο διέφερε από εκείνο της Χριστιανοσύνης με προβλήματα εντελώς διαφορετικά. Μέσα σε αυτά και το σοβαρότερο ήταν το τελεσίγραφο του Κοσμικού Νόμου* προς την Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη, με τον οποίο οι τελευταίοι είχαν την εντολή ότι εκτός και εάν η ανθρωπότητα αφυπνιζόταν και ανελάμβανε τις ευθύνες της προς το Σύμπαν, με τρόπο όμοιο όπως και οι άλλοι πλανήτες του Συστήματος, οι συνέπειες μέχρι και διάλυσης του Πλανήτη ήταν αναπόφευκτες.

--------------------------------------------------------------------------------------------
*Το 1952, ο Κοσμικός Νόμος, μέσω του Τσοχάν Μορύα πληροφόρησε την πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη, ότι έφτασε ο καιρός για τα Ηλιακά Συστήματα του Γαλαξία μας Άλφα και Ωμέγα, να προχωρήσουν σε ανώτερη εξέλιξη και ότι από όλους τους πλανήτες του Γαλαξία μόνο η Γη βρέθηκε νωθρή και εντελώς απροετοίμαστη για την εξέλιξη και προαγωγή.

Επειδή αυτό εμπόδιζε την πορεία των άλλων πλανητών οι οποίοι δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερο, μια παραχώρηση είκοσι ετών δόθηκε στη γη για να βελτιωθεί. 
Σε περίπτωση που και αυτή η προσφορά θα αποτύγχανε, η Γη θα εγκαταλειπόταν από το Ηλιακό Σύστημα, η οποία θα δημιουργούσε μια κατάσταση ίδια με διάλυση. Αυτό θα άφηνε την ανθρωπότητα –ενσαρκωμένη και μη- χωρίς πλανήτη, για να τελειώσει την εξέλιξη της. Η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης έφερε την Πνευματική Ιεραρχία σε αδιέξοδο και καθώς γνώριζε όχι μόνο ότι ήταν αδύνατο να επιτευχθεί η εντολή αυτή μέσα σε είκοσι χρόνια ,αλλά και ότι δεν θα έβρισκε βοήθεια από την ανθρωπότητα, επικαλέστηκε Μεγάλες Δυνάμεις του Κόσμου για βοήθεια και Κοσμικές Υπάρξεις απ’ όλα τα Ηλιακά Συστήματα του Γαλαξία μας μέσα σε Θεϊκή Αγάπη πρόσφεραν την βοήθεια τους. Στην συνέχεια ο Τσοχάν Μορύα έκανε προσωπική επίκληση στους Ηλιακούς Λόγους - Ήλιο και Εστία- με σκοπό όπως δημιουργηθεί ένας νέος πλανήτης μικρότερου κραδασμού από εκείνο της Γης και στον οποίο όλοι εκείνοι από την ανθρωπότητα ενσαρκωμένοι και μη, οι οποίοι για χιλιάδες χρόνια απέδειξαν στους εαυτούς τους ότι ήταν ανίκανοι προς την ανώτερη εξέλιξη, να μεταφερθούν εκεί μετά θάνατον, αφήνοντας έτσι ελεύθερους τους υπόλοιπους να προχωρήσουν με τους άλλους πλανήτες του ηλιακού Συστήματος.
---------------------------------------------------------
Το άλλο ήταν το πρόβλημα των ανθρώπινων ψυχών στο παρόν στάδιο της εξέλιξης τους ν’ απορροφήσουν τα ανώτερα διδάγματα της Έβδομης Ακτίνας. Οι δυσκολίες οι οποίες παρουσιάστηκαν και στα δύο αυτά προβλήματα, αν και φαινόντουσαν άλυτες, αισίως λύθηκαν με σοβαρότερο εκείνο της μεταφοράς των ατίθασων της ανθρωπότητας, είτε σε ενσάρκωση είτε όχι, στον νέο πλανήτη ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά για αυτούς. Αυτό με την πάροδο του χρόνου θα επιτρέψει στα μέλη της Έβδομης Ρίζας Φυλής που είναι πολύ εξελιγμένα, να ενσαρκωθούν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα