Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάτι δε μου πάει σε αυτό το παραμύθι



Κάτι δε μου πάει σε αυτό το παραμύθι: όλα τα "μεγάλα ΜΜΕ" έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες και εξιστορούν τη "επανάσταση" της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου κατά της "διαβολικής" Τρόικας που ζητάει νέα οριζόντια μέτρα. Ο κ. Σαμαράς τάχα έχει πει το μεγάλο όχι στους "υπαλλήλους" της Τρόικας, και ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση που είχε κάποτε παρουσιάσει ο εταίρος του κ. Βενιζέλος (μετά τους παρακάλαγε να γυρίσουν).

Κανείς μας δεν μπέρδεψε την Τρόικα με τον Ερυθρό Σταυρό. Διότι οι δανειστές - big surprise - νοιάζονται να πάρουν πίσω αυτά που δάνεισαν, και προστατεύουν τα συμφέροντά τους - another big surprise. 

Αλλά τώρα, σύμφωνα με το παραμύθι που πρέπει να φάμε, οι δανειστές είναι "κρετίνοι" - γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι άλλα οριζόντια μέτρα δεν τα αντέχει η χώρα - ή "σαδιστές" - διότι γουστάρουν να επιβάλουν επώδυνα μέτρα. Και όλα αυτά σε κάθε λογική που όχι απλώς δεν εξυπηρετεί όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά ούτε καν τα δικά τους!



Κάτι δε μου πάει σε αυτό το παραμύθι. 

Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τι συμβαίνει όσο συνεχίζουμε να μην έχουμε ενημέρωση, την οποία φυσικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν παρέχει, και τα ΜΜΕ που συναλλάσονται με την κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένα να την αναζητήσουν.

Σας ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ένα κραυγαλέο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ που το έφερε στην επιφάνεια η πονόψυχη δωρεά καυσίμων του κ. Βαρδινογιάννη στον κ. Αβραμόπουλο προκειμένουν ο τελευταίος να βγάλει τα άρματα για παρέλαση: τα καύσιμα στην Ελλάδα είναι πανάκριβα. Πέρυσι τον χειμώνα τα νοικοκυριά περιόρισαν δραματικά την κατανάλωση πετρελαίου με αποτέλεσμα να ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ τα έσοδα από την φορολογία ενώ αποψιλώθηκαν αστικά και περιαστικά δάση για να καούν στα τζάκι. Τα δε υλικά που κάηκαν σε τζάκια και σόμπες δημιούργησαν αφόρητες συνθήκες από τον καπνό πάνω από τις πόλεις.

Μα ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να πέσει το κόστος τον καυσίμων. Τον έχει υποδείξει η (κακή) Τρόικα στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου!

Το (κακό) Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να σπάσει το μονοπώλιο στα καύσιμα, και στην έκθεση που διέρρευσε στην Wall Street Journal και που παρουσίασε σε άρθρο του ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Alkman Granitsas, αναφέρει ονομαστικά το μονοπώλειο Βαρδινογιάννη-Λάτση. 

Το ΚΟΣΤΟΣ αυτού του μονοπωλίου στους ΕΛΛΗΝΕΣ καταναλωτές (σύμφωνμα με την κακή Τρόικα) είναι ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ τον χρόνο. Σκεφτείτε, και ΜΟΝΟ αυτό θα αρκούσε για να βρεθούν τα χρήματα που αναζητά η κυβέρνηση από νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς που έρχονται (χωρίς αμφιβολία).

Και τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; 

Πριν από λίγες o πρώην υπουργός της ΝΔ Stefanos Manos κατείγγειλε στη σελίδα του στο Facebook και ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ που ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ το μονοπώλιο και στα λιπαντικά, διασφαλίζοντας προνομιακή θέση πάλι στις δύο εταιρείες. Δηλαδή ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ στους Έλληνες.

Το παραμύθι της σφοδρής σύγκρουσης με την Τρόικα παρουσιάζεται με μια οχλαγωγία παραπληροφόρησης και ελλειπούς ενημέρωσης. 

Κάθε κάμποσο οι κινήσεις της κυβέρνησης που έρχονται στην δημοσιότητα - πολλές φορές παρά την προσπάθεια που κάνουν κυρίαρχα ΜΜΕ να τις κρύψουν - δείχνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μάχεται την Τρόικα, αλλά μάχεται τις μεταρρυθμίσεις που θα βόηθαγαν τους Έλληνες, που θα έφερναν ανάπτυξη, που θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.

Θυμηθείτε την διπλή απόπειρα για την κατάργηση της Διαύγειας (του μηχανισμού που παρουσιάζει δημόσια τι χρήματα πληρώνει η κυβέρνηση, σε ποιους τα δίνει, και για ποιο λόγο). Λιγότερη διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα (το χρήμα που δίνουμε από φόρους) σημαίνει περισσότερη διαφθορά, δηλαδή περισσότερο χρήμα που πρέπει να πληρώσουμε. 

Τα μονοπώλια θριαμβεύουν, τα εμπόδια για νέες επενδύσεις παραμένουν και αυτό σημαίνει λιγότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερα δημόσια έσοδα, άρα μεγαλύτερη φορολόγηση αυτών που ήδη πληρώνουν φόρους. 

Θα πρότεινα να εντείνουμε πολύ την προσοχή μας και κοιτάξουμε τι κρύβεται πίσω από τις βροντερές φωνές, τις μεγάλες δηλώσεις, και τις διακυρήξεις για συγκρούσεις. Θα πρότεινα να ρωτήσουμε με μεγαλύτερη επιμονή ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Οι ένοχοι για την καταστροφή της χώρας επανήλθαν ντυμένοι σωτήρες. Μην τους αφήσουμε να μας πουν το ίδιο παραμύθι που έλεγαν και πριν από χρόνια.


Stratos Safioleas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα