Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ.......ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ..με ΑΓΑΠΗ..ΑΛΗΘΕΙΑ..και ΦΩΣ στην ΨΥΧΗ

''Μακάρι να ‘ναι η καρδιά μου ρόδι τυχερό

να στο χαρίσω να στάζει αγάπη ένα σωρό'' Καλή Χρονιά με 

Υγεία και Ευτυχία! Χρόνια Πολλά!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



......ΑΓΑΠΗ...... 
...για τον εαυτο σου και τους αλλους...
......ΒΕΛΤΙΩΣΗ......
...σε σενα και σε ολο τον κοσμο...
......ΓΑΛΗΝΗ......
...στην ψυχη σου και στην ανθρωποτητα...
...
...ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ......
...στην συμπεριφορα σου και στους αλλους...
...
...ΕΥΤΥΧΙΑ......
...σε σενα και στην οικογενεια σου...
......ΖΩΝΤΑΝΙΑ......
...στην ζωη σου...
......ΗΡΕΜΙΑ......
...σε σενα και στην γη...
......ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ......
...στις σκεψεις σου και στις ενεργειες σου...
......ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ......
...στην ζωη σου...
......ΚΑΛΟΣΥΝΗ......
...Στις πραξεις σου...
......ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ......
...στις ενεργειες και στα δημιουργηματα σου...
......ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ......
...στον εαυτο σου...
......ΝΙΚΗ......
...στις επιδιωξεις και στους στοχους σου...
......ΞΑΣΤΕΡΙΑ......
...στα ονειρα σου και στα οραματα σου...
......ΟΜΟΡΦΙΑ......
...στην συντροφια σου...
......ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ......
...στα ταξιδια σου και στις επιλογες σου...
......ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ......
...στις σχεσεις σου και στις εκδηλωσεις σου...
......ΣΥΝΕΣΗ......
...στις αποφασεις σου...
......ΤΥΧΗ......
...στις επιθυμιες και στα ονειρα σου...
......ΥΓΕΙΑ.........σε σενα και στην οικογενεια σου...
......ΦΑΝΤΑΣΙΑ......
...στους στοχους σου και στις επιθυμιες σου...
......ΧΑΡΑ......
στα γεγονοτα σου...
......ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.........στις δυσκολες στιγμες της ζωης σου...
......ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ.........σε ολοκληρη την ΖΩΗ σου...

... Το αλφαβηταρι των ευχων μου...
...ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ..με ΑΓΑΠΗ..ΑΛΗΘΕΙΑ..και ΦΩΣ στην ΨΥΧΗ 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τηλεφωνική τηλεπάθεια - Tο πείραμα Nolan Sisters


Φαινομενικά οι τηλεπαθητικές εμπειρίες με τα τηλέφωνα είναι ένα κοινό φαινόμενο. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι δίχως κάποιον προφανή λόγο, όταν αρχίζουν να σκέπτονται κάποιο ιδιαίτερο πρόσωπο, κατόπιν το τηλέφωνο χτυπά και το συγκεκριμένο άτομο επικοινωνεί μαζί τους. Εναλλακτικά, όταν το τηλέφωνο αρχίζει να κτυπά έχουν μια διαίσθηση για ποιος καλεί, η οποία αποδεικνύεται ορθή. Συνήθως τέτοιες κλήσεις προέρχοναται από ανθρώπους που γνωρίζει κανείς καλά. Τέτοιες εμπειρίες ανήκουν στο κοινότερο είδος προφανούς τηλεπάθειας στη σύγχρονη εποχή μας (Sheldrake, 2001, 2003; Brown & Sheldrake, 2002). Το σημαντικό είναι σε αυτή την περίπτωση ότι οι ψυχικοί ερευνητές και οι παραψυχολόγοι δείχνουν να αγνοούν το φαινόμενο.

H 1η Ιανουαρίου δεν ήταν πάντα πρωτοχρονιά!!!


Ολα τα ημερολογιακά συστήματα είναι επινοήσεις. Αυτό όμως που τα συνδέει είναι η ύπαρξη κάποιου σημείου αναφοράς, όπως στο χριστιανικό ημερολόγιο, στο οποίο κεντρικό σημείο είναι η γέννηση του Ιησού Ολα τα ημερολογιακά συστήματα είναι επινοήσεις. Αυτό όμως που τα συνδέει είναι η ύπαρξη κάποιου σημείου αναφοράς, όπως στο χριστιανικό ημερολόγιο, στο οποίο κεντρικό σημείο είναι η γέννηση του Ιησού Μέρες που είναι, ας κάνουμε ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στα χρονολογικά-ημερολογιακά συστήματα. Μια πρώτη, πολύ γενική, διαπίστωση είναι ότι όλα είναι επινοήσεις και κατασκευές. Συνδέονται, βεβαίως, με αστρονομικά φαινόμενα, και ειδικά τον ήλιο και τη σελήνη ή τον συνδυασμό των κινήσεών τους (αστρονομικό έτος), αλλά η Πρωτοχρονιά είναι μια επαναλαμβανόμενη εφεύρεση, μέχρι να επιβληθεί η 1η Ιανουαρίου. Η 1η Ιανουαρίου δεν ήταν πάντα… Πρωτοχρονιά 

H IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν.
Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. Αναφέρει ο λαογράφος Φίλιππος Βρετάκος (“Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των”):
“Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφερον εις τους θεούς, ως απαρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη εις την Δήμητρα, κατασκευάζετο από το νέον σιτάρι ένας μεγάλος εορταστικός άρτος (ένα καρβέλι), που ελέγετο “Θαλύσιος άρτος”, κατά δε την προς τιμήν Απόλλωνος εορτήν των Θαργηλίων εψήνετο, κατά το έθιμον,ο “θάργηλος άρτος”.

Η Αφύπνιση (Μαξ Ίγκαν : The Awakening)





Ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ παραγωγή του Max Igan, καλύπτοντας αμφιλεγόμενα θέματα και σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο Max Igan (ψευδώνυμο) είναι ένας Αυστραλός ερευνητής/ ακτιβιστής/ συγγραφέας. 
Από τον συγγραφέα Max Igan: 

Σε αυτή την ταινία προσπάθησα να σας εξηγήσω, την πραγματική δομή αυτής της πραγματικότητας, τη φύση της ενέργειας και του φωτός και του ήχου που συνθέτουν όλο το σύμπαν και τους πάντες και τα πάντα που περιέχονται σε αυτό. Έχω προσπαθήσει να σας δείξω ότι αυτή η κατανόηση υποστηρίζεται τόσο από αρχαίες παραδόσεις, αλλά και από τη σύγχρονη επιστήμη.

Πρωτοχρονιά 1523: Η Άλωση της Ρόδου από τους Οθωμανούς

Ήταν η δεύτερη προσπάθεια των Οθωμανών το 1522να εκδιώξουν τους Ιωαννίτες Ιππότες από τη Ρόδο και να διασφαλίσουν με την κατάληψη του νησιού την κυριαρχία τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά στέφθηκε από επιτυχία, σε αντίθεση με την πρώτη το 1480. 

oth

Τα πρώτα ηχητικά πειράματα


talkingmovie
Τεχνικά ο ήχος συγχρονιζόταν στην αρχή με μια αδέξια, αναξιόπιστη μέθοδο που χρησιμοποιούσε κυλίνδρους και δίσκους γραμμοφώνου, ακολουθώντας τις κινήσεις των χειλιών των ηθοποιών.
Το 1889, ο Τόμας Έντισον παρουσίασε τον Κινητοφωνογράφο του -το Κινητοσκόπιό του συνδεδεμένο με ένα γραμμόφωνο. Ακολούθησαν διάφορες βελτιώσεις τις μεθόδου: στη δεκαετία του '10, οι Γάλλοι παρουσίασαν το χρονόφωνο και στην Αμερική οι εφευρέτες δημιούργησαν το κινητόφωνο.

Φούσκωμα στη κοιλιά. Τι είναι και πώς να το αποφύγουμε;


φούσκωμα κοιλιάςΗ διαιτολόγος-διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου, μας ενημερώνει για το φούσκωμα στην κοιλιά και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε!

Πρόκειται για διόγκωση της κοιλιάς, που οφείλεται σεδιαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας της κοιλιάς, με αποτέλεσμα τη παραγωγή αερίων. Μπορεί να οφείλεται είτε αυξημένη κατάποση αέρα, είτε σε αυξημένα αέρια δημιουργούν φούσκωμα όπως επίσης άλλα συμπτώματα όπως αυξημένη αποβολή αερίων από τον πρωκτό κλπ.
Τι προκαλεί το φούσκωμα:

Στην Μνήμη 9 Γιγάντων Της Τεχνολογίας Που Έφυγαν Από Κοντά Μας Το 2012

Jack Tramiel

Κατασκευάσαμε μηχανές για τις μάζες.
 δήλωσε ο Jack Tramiel , ο ιδρυτής της εταιρείας που έδωσε στον κόσμο το Commodore 64. Στη συνέχεια, ο ίδιος έγνεψε στον άνδρα που καθόταν δίπλα του, συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak. 

"Κατασκεύασαν μηχανές για τις τάξεις."

To Διάστημα το 2012 σύμφωνα με το New Scientist

Κοσμικός απολογισμός
Η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από οτν δίσκο του Ηλιου που σημειώθηκε το 2012 θα επαναληφθεί ξανά το 2117 (Φωτογραφία: NASA)
Η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από οτν δίσκο του 

Ηλιου που σημειώθηκε το 2012 θα επαναληφθεί ξανά 

το 2117 (Φωτογραφία: NASA)
Λονδίνο — Ακολουθώντας πιστά την παράδοση αυτών των ημερών το περιοδικό «New Scientist» κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε μέσα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημειώθηκαν σε διάφορους τομείς. Σας παρουσιάζουμε τις δέκα «στιγμές» που οι συντάκτες του επέλεξαν ως πλέον αξιομνημόνευτες στην πορεία της ανθρωπότητας προς την κατάκτηση - ή και απλώς την καλύτερη γνώση - του Διαστήματος.

Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας




Αυτή την περίοδο ίσως είναι πιο εύκολο για τους περισσότερους να βρουν χρόνο για διάβασμα. Ακόμη όμως και αν το πρόγραμμά είναι φορτωμένο αξίζει τον κόπο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για αυτόν το σκοπό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχετε τουλάχιστον 5 καλούς λόγους για να το πράξετε.

Ο χορός του πολικού σέλαος


Aurora over Komagfjord, Norway
To βόρειο σέλας όπως το συνέλαβε ο φακός του Thierry Legault
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε το βόρειο σέλας στον ουρανό του Komagfjord, στη Νορβηγία ( βόρειο άκρο Σκανδιναβίας), όπως το συνέλαβε ο φακός του Γάλλου αστροφωτογράφου Thierry Legault . Οι φωτογραφίες λήφθηκαν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2012:

Δ. Νανόπουλος: Ο συμπαντικός χρόνος είναι ο αληθινός χρόνος

                                    


“Το σύμπαν είναι μια συμπυκνωμένη μορφή του χωροχρόνου”

«Το σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια συμπυκνωμένη μορφή του χωροχρόνου. Αυτή την ερμηνεία τη χρωστάμε στη μεγάλη επανάσταση που έφερε στη Φυσική ο Αϊνστάιν, «ανατρέποντας» τον Νεύτωνα. Κατήργησε, κατά κάποιο τρόπο, την ανεξάρτητη μορφή του χρόνου σε σχέση με τον χώρο. Που παλαιά σήμαινε ότι σ’ όλα τα αδρανειακά συστήματα υπάρχει η έννοια του απόλυτου χρόνου. Στον Αϊνστάιν, ο χρόνος παύει να είναι απόλυτος και γίνεται σχετικός, εξαρτώμενος από το συγκεκριμένο αδρανειακό σύστημα.»

Τι ενδιαφέρον κρύβει το 2013


Ο αριθμός 2013 που είναι μια αναδιάταξη των αριθμών (0123), αναλύεται σε πρώτους παράγοντες ως:
2013=3x11x61
παριστάνεται στο λατινικό σύστημα αρίθμησης ως:
MMXIII
και στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης ως:
(11111011101)2

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ «ΚΑΤΩ»!

Πρωτοχρονιά του 1941-42.-Μαύρη κατοχή! Η πατρίδα να στενάζει!- Η πείνα να θερίζει. Πτώματα  παντού. Μια δυστυχισμένη γυναίκα ξαπλωμένη στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού μου με το στόμα ορθάνοιχτο .Είχε ξεψυχήσει  με τη μυριόστομη λέξη «πεινάααω»!…

Η μάννα έχει εξασφαλίσει μπομπότα του δελτίου , μερικά χαρούπια και κάμποσες λαχανίδες! Ούτε λάδι, ούτε ψωμί. Τα είδα, παιδί εγώ τότε, και με έπιασαν τα κλάματα..«Σώπασε, μην το βάζεις κάτω, κάνει ο πατέρας .Θα σε πάω στο θείο  Βασίλη . Μας έχει ετοιμάσει αρνάκι στο φούρνο»!.
Με πήγε στο θείο, φάγαμε το καταπέτασμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα