Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

(Βίντεο): Αποθέωση Ασαντ μετά το πέρας της ομιλίας του.

Άσαντ: Να προστατεύσουμε το έθνος από τους τρομοκράτες

Η αντιπολίτευση στη Συρία απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ λέγοντας ότι αυτή αποσκοπεί στο να καταστρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.






Μνημόνιο – Δούλοι του φόβου και της ελπίδας…


Γράφει ο Χρήστος Μητσάκης
Δρ. Ψυχολογίας
                              
Ο Λουκιανός (125-180 μ.Χ.) στο σύγγραμμά του «Βίος Δημώνακτος» μάς πληροφορεί πως ο εκ Κύπρου κυνικός φιλόσοφος Δημώναξ, στην αναζήτησή του για τό τι είναι ελευθερία και ποιός είναι πραγματικά ο ελεύθερος άνθρωπος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ελεύθερος είναι εκείνος που ούτε ελπίζει τίποτα, ούτε φοβάται («Ἀλλ’ ἐκεῖνον νομίζω [ἐλεύθερον] τὸν μήτε ἐλπίζοντά τι μήτε δεδιότα.»)
Είχε φαίνεται εντοπίσει ο Δημώναξ έναν από τους πιό αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου και χειραγώγησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, είτε όταν αυτή εκδηλώνεται ατομικά, είτε όταν αυτή εκδηλώνεται στα πλαίσια μιάς ομάδας ή της μάζας. Ο μηχανισμός αυτός, ο βασιζόμενος στην παράλληλη χρήση του φόβου και της ελπίδας, υπήρχε φυσικά πολύ πριν τον Δημώνακτα και τον Λουκιανό, που έζησαν στα μέσα του 2ου μ.Χ. αιώνα, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, εξασφαλίζοντας σε αυτούς που τόν χειρίζονται, πως η συμπεριφορά εκείνων επάνω στους οποίους εφαρμόζεται, θα κινηθεί προς την επιθυμητή κατεύθυνση και θα αποφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη.

Ναι η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ της Ανθρωπότητας Επραγματοποιήθει


Ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε τελείωσε και αυτός που διαφαίνεται στον ορίζοντα, δεν δείχνει να είναι ανθρωποκεντρικός. Οι Μάγια είχαν δίκιο εν τέλει, απλά το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να δει μόνο ότι υπάρχει μέσα σε αυτό και τίποτε άλλο. Έτσι δεν αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις που τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός και μάλιστα ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ. Όταν τον αγγίξει το ατσάλι του χασάπη, θα νοιώσει σαν την Αντουανέτα όταν την συνέλαβαν οι Ιησουίτες και οι Ιησουίτες Ιακωβίνοι είναι ξανά εν δράση.

Ο 7,5 ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ YELLOWSTONE ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ



Τα παρακάτω γραφήματα / διαγράμματα δείχνουν ότι ο 7,5 σεισμός
που έπληξε την Αλάσκα, χτύπησε επίσης τόσο στο Yellowstone υφαίστειο, καθώς
και στην Καταβόθρα της Λουιζιάνα. Ο σεισμός έπληξε την Αλάσκα στις 05.01.2013 στις 8:58:19.

Πέρασες τα 30, ώρα να αλλάξεις τη διατροφή σου...Τι πρέπει να τρως όταν αφήσεις πίσω σου τη δεκαετία των 20.


Φτιάξε τη διατροφή σου, αφήνοντας έξω από τη ζωή σου όλα αυτά τα πεντανόστιμα, αλλά τρομερά ζημιογόνα για τον οργανισμό σου τηγανητά, σάλτσες, λιπαρά, junk food.
Αν καταναλώσεις τα παρακάτω, σε μερικές μέρες θα νιώσεις άλλος άνθρωπος!

Κική Δημουλά στη Herald Tribune: "Θα ζήσουμε χειρότερα απ' ό,τι στη Χούντα"


Τι δήλωσε η Ελληνίδα ποιήτρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην International Herald Tribune
Η Κική Δημουλά φιλοξενείται στο εξώφυλλο της  International Herald Tribune, την παγκόσμια, έντυπη έκδοση των New York Times.
Αφορμή για το αφιέρωμα στην Ελληνίδα ποιήτρια είναι η έκδοση ποιημάτων της στα αγγλικά από το πανεπιστήμιο Yale.

"Σκοτάδι και χάος"
Όταν ο δημοσιογράφος της ζήτησε, μεταξύ άλλων, να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα, η 81χρονη ποιήτρια είπε χαρακτηριστικά: "Σκοτάδι και χάος".

H μέθοδος ομογενοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού



Πώς θα ομογενοποιηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός;

Πώς όλοι θα σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, πώς θα πιστεύουν όλοι τα ίδια πράγματα, πώς στο ίδιο ερέθισμα ο πλανήτης θα ενεργεί με τον τρόπο, που θέλουν οι παγκοσμιοποιητές;
Απλώς, όλοι οι άνθρωποι εκπαιδεύονταν, εκπαιδεύονται και θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται.
Πώς;

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!


Γύρω από τους καθρέφτες υπάρχει ένα συγκεκριμένο μυστήριο, που δημιουργεί μία μαγεία, γεννάει μύθους και θρύλους, σχηματίζει πεποιθήσεις και προκαταλήψεις.
Μεταξύ άλλων, οι καθρέφτες θεωρούνται «εργαλεία του διαβόλου», «παγίδες» της ψυχής, πρόαγγελοι γεγονότων, πύλες προς μία άλλη διάσταση και πηγή κακοτυχίας.
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι πεποιθήσεις, οι μύθοι και οι προκαταλήψεις και από πού προήλθαν;Τι βλέπει αλήθεια κάποιος όταν κοιτάζει στον καθρέφτη; Βλέπει την αντανάκλαση του ειδώλου του ή πολλά περισσότερα;

Γέλιο: Πολύτιμη Αξία στη Ζωή μας

Το γέλιο συνιστά πηγή χαράς και υγείας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια για τον άνθρωπο. Τα παρόν κείμενο αποτελεί μια μελέτη για αυτόν τον αέναο σύντροφο του ανθρώπου, βασισμένο τόσο σε επιστημονικά στοιχεία, όσο και σε διαπιστώσεις των εσωτερικών παραδόσεων του κόσμου.
«Ευλογημένος νάσαι εάν τοποθετώντας τις πέτρες
μπορείς να τις στεριώνεις με το γέλιο»

Μορύα
Το γέλιο αναβλύζει πηγαία από μέσα μας, εκφράζει συναισθήματα, μεταβιβάζει ολόγυρα την πληροφορία της ευχαρίστησης, της χαράς, της χαλάρωσης, της έκπληξης και όλης της συναισθηματικής κατάστασης εκείνου που το βιώνει. Ξεκινώντας από το μικρό χαμόγελο και φτάνοντας έως το τρανταχτό ξεκάρδισμα, είναι ένα κομμάτι του συναισθηματικού μας κόσμου που μας χαρακτηρίζει, είναι δώρο της εξελικτικής διαδικασίας από την πρωτόγονη φύση μας έως σήμερα.

87% των ανθρώπων εκπέμπουν αρνητική ενέργεια... ΕΣΥ?


Εξισορροπώντας την ενέργεια

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας γι' αυτό η ενεργειακή συχνότητα ( σκέψεις, συναισθήματα ) καθενός από μας επηρεάζει όλους μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.

Ηθική κατάπτωση και υλική ανηθικότητα.


Οι ημέρες που θα διανύσουμε το 2013 είναι συνέχεια τουλάχιστον για την πατρίδα μας μιας ελεεινής συνέχειας που κρατάει πολλά , μα πάρα πολλά χρόνια. Νέες γενιές συνεχώς έρχονται σε αυτό τον τόπο με προσδοκίες μεγάλες και κρυφές δοσμένες ευχές, αλλά τίποτα δεν αλλάζει και ούτε πρόκειται να αλλάξει. Όχι βέβαια γιατί τάχα κάποια δύσμοιρη και δύστροπη μοίρα εχθρεύεται τον πράγματι παράξενο αυτό τόπο, αλλά γιατί οι «μεγάλες» και «φίλιες» δυνάμεις είχαν σχεδιάσει δηλαδή, όχι αυτοί οι λαοί ακριβώς, αλλά η επιβληθείσα συμμορία των banksters που πριν τρεις αιώνες δημιούργησαν τα ληστρικά καταστήματα των άνομων και ατελείωτων κερδών, τις λεγόμενες τράπεζες.

Ο νόμος S510 της Αμερικής που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών!!!


                                    Ο νόμος S510 της Αμερικής που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών!!!

Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.
Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες...
Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους...

Ένα σκάνδαλο που αναδεικνύουν οι Γάλλοι, και κρύβουν τα ελληνικά βοθροκάναλα βιντεο



Χρήστος Πάχτας Το μεγάλο λαμόγιο και πρώην υπυργός του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ
Κύριε Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, είσαι ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να  σταματήσει αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ και τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που το έστησαν, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Παπακωνσταντινου. Οι ξένοι δημοσιογράφοι το ανέδειξαν... και μόνο το βίντεο που ακολουθεί, τα λέει όλα...

Οι δράκοι μόνο στα παραμύθια

Φαφούτη Λαλίνα

Φωτογραφία για Οι δράκοι μόνο στα παραμύθια,


Οι λάτρεις τους ίσως θα απογοητευθούν. Όπως όμως έδειξε η πρώτη φυλογενετική ανάλυση των απανταχού απεικονίσεων δράκων, τα όντα αυτά κατοικούν μόνο στη φαντασία μας,

Αποκυήματα της φαντασίας των παραμυθάδων ή πραγματικά πλάσματα που κάποτε περπάτησαν σε αυτή τη γη; Οι δράκοι περιγράφονται με τρομακτικές λεπτομέρειες σε μύθους και θρύλους των περισσότερων λαών του κόσμου. Σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η «σύμπτωση» απόψεων αντανακλά μια μακρινή μεν αλλά απτή πραγματικότητα – ότι αποτελεί δηλαδή μια ανάμνηση κάποιων υπαρκτών αλλά χαμένων από καιρό ζώων του παρελθόντος. 

«Φως» στο μυστικό της Μαύρης Ντάλιας


Οι επιστήμονες γνωρίζουν τους μοριακούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι άσπρες, κόκκινες, κίτρινες και μωβ ντάλιες παίρνουν τα διαφορετικά χρώματά τους, όμως έως τώρα η μαύρη ντάλια παρέμενε ένα χρωματικό μυστήριο. Τώρα, για πρώτη φορά, Αυστριακοί επιστήμονες ρίχνουν φως στο τόσο ξεχωριστό και μυστηριώδες μαύρο (κι ελαφρώς κόκκινο) χρώμα της ντάλιας.

ΠΡΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ-ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ



Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρχε μιά εποχή όπου η Γη ήταν χωρίς φεγγάρι.
Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Ελληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό. Γι αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες.

Μην το σκέφτεσαι... ζήσε!

                                        

Η συνήθεια της σκέψης Αν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό, το πολύ φαγητό, τον καφέ, τη ζάχαρη ή απλώς το δάγκωμα των νυχιών σου, πρέπει να ξέρεις ότι αυτά είναι συνήθειες που δύσκολα κόβονται! Η συνήθεια όμως που είναι δυσκολότερο να κοπεί και η οποία βλάπτει περισσότερο τη συναισθηματική σου κατάσταση είναι ίσως η συνήθεια που περνάει πιο απαρατήρητη από όλες: η συνήθεια της αρνητικής σκέψης. Μπορείς να δέσεις τα χέρια σου πίσω από την πλάτη για να σταματήσεις να δαγκώνεις τα νύχια σου, μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ και τα τσιγάρα, έτσι ώστε να μην είναι πια στη διάθεσή σου, μπορείς να υπομείνεις μερικές μέρες πονοκεφάλων και κούρασης για να κόψεις τον καφέ, αλλά ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι!

Το αρχαιότερο επάγγελµα του κόσµου δεν είναι αυτό που νοµίζουµε!


                                          

Η µελέτη παλαιολιθικών εργαλείων έχει δείξει πως εδώ και τουλάχιστον δυόµισι
 εκατοµµύρια χρόνια ακόµη και οι πιο µακρινοί... πρόγονοι του ανθρώπου 
µετέδιδαν τις γνώσεις τους από τη µια γενιά στην άλλη. 


Η εκπαίδευση είναι αρχαιότερη από τη γραφή, αρχαιότερη από την ιδιοκτησία, 
αρχαιότερη από την κατάκτηση της φωτιάς, αρχαιότερη ακόµη και από τον 
έναρθρο λόγο. 

O γάτος του Schrödinger είναι χοντρός !


Μεγαλομόρια στο μέγεθος πρωτεϊνών συμπεριφέρονται κβαντομηχανικά
Ο Erwin Schrödinger, το 1935, για να τονίσει τα προφανή παράδοξα της κβαντικής θεωρίας, παρουσίασε το διάσημο πλέον πείραμα στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ένας γάτος – ο γάτος του Schrödinger

Ο πληθωρισμός στο αρχέγονο σύμπαν


Oι λόγοι που οδηγούν στον πληθωρισμό είναι σωστοί;

Mια κριτική στην πληθωριστική κοσμολογία από τον Roger Penrose

inflationΗ πληθωριστική κοσμολογία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοσμολογικής σκέψης…. Πριν προχωρήσω στην κριτική μου, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι οι ενστάσεις μου δεν αποδεικνύουν ότι η πληθωριστική κοσμολογία είναι λάθος. Απλώς αποτελούν ένα κίνητρο για να αμφισβητήσουμε την πλειονότητα των λόγων που παρουσιάζουν την πληθωριστική θεωρία ως απαραίτητη. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές σημαντικές επιστημονικές ιδέες του παρελθόντος είχαν βασιστεί (εν μέρει) σε λόγους που δεν άντεξαν στο φως της μεταγενέστερης νόησης.

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τον εαυτό μου!


Έχουμε ακούσει, πει γράψει, τραγουδήσει, συζητήσει πάρα πολλά για τις συντροφικές σχέσεις.
Σχέσεις που τις ονειρευόμαστε, που τις υποδεχόμαστε με χαρά προσδοκίες και όνειρα, κι όμως κάτι στο δρόμο χαλάει. «Δεν είναι αυτός/η που παρουσιάστηκε στην αρχή, δεν εκπλήρωσε τα όνειρά μας, χάσαμε τον εαυτό μας, δώσαμε πάρα πολλά….κάναμε τα πάντα για να τους ευχαριστήσουμε!!!!!!!!!»
Είμαι σίγουρη πως έχουμε πει και έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτές τις φράσεις.

Η αγάπη είναι επιλογή


Υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από την αγάπη;
-          «Υπάρχει!», ίσως απαντήσουν πολλοί, (υγεία, χρήμα, καταξίωση) αλλά αν το καλοσκεφτούμε, δύσκολα θα βρούμε κάτι πιο πολύτιμο…
Χωρίς αγάπη κινδυνεύει σοβαρά η υγεία μας, το έχουν αποδείξει πάμπολλες έρευνες!
Το χρήμα ούτε μας αγαπά ούτε αγοράζει αγάπη, και η καταξίωση δεν γλυκαίνει  την ψυχή μας τις ηλιόλουστες μέρες ή  τις κρύες νύχτες.
-          Πως μπορούμε λοιπόν να την κρατήσουμε ζωντανή;

Ταξίδι προς τον Εαυτό





Ο Ήλιος γυρνάει γύρω από την Γη, ή η Γη γύρω από τον Ήλιο; Ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις μας θεωρούνται προφανείς, είναι όμως έτσι; 
Δηλαδή, οι θεωρίες που μας διδάσκουνε στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ή που αναπαράγουμε μεταξύ μας οι άνθρωποι, κατα πόσο είναι βάσιμες και κατα πόσο μπορούμε να τις επαληθεύσουμε;
-Ναι, ισχυρίζεται κάποιος!, η Γη γυρνάει όντως γύρω από τον Ήλιο. Το έχει αποδείξει η επιστήμη!
Αλλά ποιός αποδίδει το αλάθητο στην επιστήμη; Και πως είναι δυνατό να αποδεχόμαστε αυτό το οποίο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μόνοι μας;

Το Αφυπνισμένο Πνεύμα και τα Διαταραγμένα Συναισθήματα


                                                  
Το «ελεφάντινο» πνεύμα [Το εξαγριωμένο δηλαδή πνεύμα] είναι γεμάτο από τις τοξίνες των διαταραγμένων συναισθημάτων. Για το λόγο αυτό οφείλετε να το δέσετε στη δυνατή και μεγάλη, την ακλόνητη στήλη της πνευματικής άσκησης. Με όλη σας τη δύναμη εξετάστε το πνεύμα σας και προσπαθήστε αυτό να μην περιπλανηθεί ούτε για μια στιγμή. Παρακολουθήστε τι πρόκειται να κάνει και τι τώρα κάνει. Όταν για παράδειγμα πρόκειται να αρχίσετε το διαλογισμό σας, στην αρχή πρέπει να επιμείνετε στην πρόθεση σας να είσαστε προσεκτικοί και να μην διασπαστείτε. Είναι καλό αποτέλεσμα, αν αυτό το κρατήσετε γύρω στα 15 λεπτά χωρίς διάσπαση. Από τη στιγμή που το συνηθίσετε, μπορείτε να επιμηκύνετε το κάθισμά σας, την παραμονή σας δηλαδή στο διαλογισμό.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ



Όσοι ισχυρίζονται ή και ακόμα διακηρύττουν ότι ο Θεός δεν υπάρχει, όχι επειδή το έχουν αποδείξει ή το πιστεύουν, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχουν και όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει, το κάνουν απλά από αντίδραση για να προκαλέσουν τους υπόλοιπους έχοντες την αντίθετη γνώμη.

Προσωπικά πιστεύω ότι να ενστερνίζεται κάποιος την ανυπαρξία του Θεού βολεύει τα καθεστώτα, και κυρίως την Νέα Τάξη, γιατί μπορεί να βασιστεί 
σ' ένα άκρως υλιστικό μοντέλο χειραγώγησης των μαζών οι οποίες ακολουθούν τυφλά. 

Η μάχη των φύλων



Το σεξ, όπως και η ίδια η ζωή, είναι ασύμμετρο. Υπάρχει μια βασική ανισότητα μεταξύ των φύλων, που προκύπτει από το μέγεθος και την αξία του σπερματοζωαρίου και του ωαρίου. Ένας άνδρας παράγει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια την ημέρα. Μία γυναίκα παράγει μόνο ένα ωάριο το μήνα, ίσως 400 σε όλη της τη ζωή, δηλαδή λιγότερους γαμέτες από ότι παράγει ο σύντροφός της κάθε δευτερόλεπτο.

Το τεστ του Alan Turing

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων κλάδος με ιστορία λίγων μόνο δεκαετιών. Ο θεμελιώδης στόχος αυτού του κλάδου δεν είναι η απλή μίμηση της νοημοσύνης ή η δημιουργία μιας έξυπνης απάτης. Τίποτε από όλα αυτά. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιδιώκει το αυθεντικό: μηχανές προικισμένες με νόηση. Αυτή η προσπάθεια βασίζεται σε μία τολμηρή θεωρητική αντίληψη η οποία πρεσβεύει ότι και οι άνθρωποι είναι, κατά βάθος, και οι ίδιοι υπολογιστές.

Πρωτοπόρος σ' αυτόν τον τομέα θεωρείται ο Alan Turing, ο Βρετανός μαθηματικός που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μια μηχανή με σκοπό να σπάει τα κωδικοποιημένα μηνύματα των Γερμανών. Αμέσως μετά παρουσίασε μια άλλη μηχανή, η οποία προς τιμήν του ονομάστηκε «μηχανή Turing», εξαιρετικά απλή στο σχεδιασμό της, η οποία μπορούσε, θεωρητικά, να κάνει κάθε δυνατό υπολογισμό. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΣΗ;



Επιζητούμε τη Φώτιση. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Φώτιση σημαίνει να ρίξει κανείς Φως στις σκιές του εαυτού του, να τις συνειδητοποιήσει και να τις εξαγιάσει.

Δεν καις το φώς και γι’ αυτό είμαστε ακόμη εδώ, βέβαια το φως έχει και βάρος…

Νίκος Λυγερός, Ελλάδα


«Δεν καις το φώς και γι’ αυτό είμαστε ακόμη εδώ, βέβαια το φως έχει και βάρος…»

«Είμαστε ένας λαός του θορύβου, σιγά-σιγά θα δείτε, θα συντονιστείτε και με τον θόρυβο και με τον ήχο... Εμάς μας ενδιαφέρει όταν ο Ελληνισμός βγαίνει προς τα έξω.

Η Αλίκη-Μανταλένα των Φώτων.


                                              Wiki cinema mantalena.jpg

Ο καπετάν – Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. 

Ο παπά – Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει ανήμερα των -Θεοφανείων-Φώτων.

Ελεύθερη Σκέψη - Πόλεμος Πατήρ Πάντων



"Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους" Ηράκλειτος 

Δεν άντεξα στην πρόκληση του να εκφραστώ σε σχέση με το άνωθεν ρητό. Ένα ρητό , που εντός του αγκαλιάζει την μεγαλύτερη αλήθεια, μα που δυστυχώς στις μέρες μας χρησιμοποιείται με τον αισχρότερο και βαρβαρότερο τρόπο.

 Για να κατανοήσουμε ομως, τον Πόλεμο, ως πατέρα των πάντων, θα πρέπει πρώτα να εμβαθύνουμε σε εναν αρχαιότερο "Θεό". Τον Έρωτα.

Τα οκτώ είδη νοημοσύνης


Σύμφωνα με τον Howard Gardner, η νοημοσύνη δεν είναι μια μοναδική και ενιαία οντότητα, αλλά αποτελείται από ξεχωριστές, διακριτές και ανεξάρτητες μονάδες. Τα οκτώ είδη νοημοσύνης που πρότεινε είναι τα εξής:

Περί Αιγυπτίων Μυστηρίων


                          

Οι δυνάμεις των ανθρωπίνων παθών που υπάρχουν μέσα μας, όταν είναι απολύτως καταπιεσμένες, γίνονται πιο βίαιες. Όταν όμως προάγονται σταδιακά σε ενέργεια, ευχαριστιούνται σε ανάλογο βαθμό και εκτονώνονται. Στη συνέχεια, καθώς καθαρίζονται, αδρανοποιούνται και υποτάσσονται αβίαστα. Γι αυτό το λόγο, στην κωμωδία και στην τραγωδία, θεωρώντας τα πάθη των άλλων, μετριάζουμε τα δικά μας και τα καθαρίζουμε. 

Η αθλιότητα της φιλανθρωπίας





Στη λέξη φιλανθρωπία υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, στα όρια του οξύμωρου. Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος. Όπως ο λύκος δεν μπορεί να είναι φιλόλυκος, ούτε η κότα φιλόκοτα και ο σκύλος φιλόσκυλος. Ο σκύλος, ναι, μπορεί να είναι φιλάνθρωπος, ως το κατεξοχήν κατοικίδιο που έχει μια σχεδόν αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο είδος μας. Η κότα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ φιλάνθρωπη, αν είχε μια ελάχιστη επίγνωση του προορισμού της ως σούπας ή κοκκινιστής.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ


Οι άνθρωποι ανήκουν σε μία φυλή. Μία ημέρα στη ζωή του πατέρα και της μητέρας μας έφερε όλους στο κόσμο. Κανείς δεν έχει γεννηθεί ανώτερος από τους άλλους“.
I_AM_HUMAN_by_a_humanist
“Eν φῦλον ἀνθρώπων, μί’ ἔδειξε πατρὸς
καὶ ματρὸς ἡμᾶς ἁμέρα τοὺς πάντας· οὐδεὶς
ἔξοχος ἄλλος ἔβλαστεν ἄλλου.” -(Σοφοκλής, Τηρεύς)

7 Θανασιμα Αμαρτηματα

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία, την οποία εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ κατά τη διάρκεια της θητείας του 590-604 μ.Χ. στην εργασία του Magna Moralia. 


Οι Μάγισσες του Σάλεμ!!



Το χειμώνα του 1692, 200 περίπου χρόνια μετά την έναρξη του κυνηγιού των μαγισσών στην Ευρώπη και την έκδοση του Malleus Maleficarum, η Ελίζαμπεθ Πάρις (Μπέτι), 9 ετών, και η Άμπιγκεϊλ Ουίλιαμς, 11 ετών, άρχισαν να παρουσιάζουν περίεργα συμπτώματα, τα οποία κανείς γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει, μέχρι που ένας εξ αυτών, o Γουίλιαμ Γκριγκς, απεφάνθη ότι τα κορίτσια ήταν δαιμονισμένα. Τα συμπτώματα περιλάμβαναν κραυγές, βλασφημίες, σπασμούς, μυστήριες επικλήσεις και κατάσταση έκστασης και σύντομα παρατηρήθηκαν και σε άλλα κορίτσια της πόλης. Έτσι ο αιδεσιμότατος Σάμιουελ Πάρις, πατέρας της Μπέτι, ζήτησε βοήθεια και από γειτονικές πόλεις, ενώ και οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να πιέζουν τα κορίτσια να κατονομάσουν τους ανθρώπους που καταπιάνονταν με «έργα του Διαβόλου».

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Η Σαλώμη'' Λουδοβίκος των Ανωγείων - Λιζέττα Καλημέρη - Σωκράτης Μάλαμας

                               Λουδοβίκος των Ανωγείων: Πύλη της άμμου (LYRA)

Η «Πύλη της άμμου» είναι το τρίτο κατά χρονολογική σειρά (1997) άλμπουμ του Λουδοβίκου των Ανωγείων που επανακυκλοφορεί, μαζί με το «Μεϊντάνι» και τη Χαρματούσα». Έρχεται από το 1997 και είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον από τα τρία δισκάκια, το πιο κεντητά ενορχηστρωμένο (από τον Γιώργο Παυλάκο) και το περιέχον τις καλύτερες ερμηνείες. 
Υπάρχει και σε αυτό το δισκάκι η υποφώσκουσα μελαγχολία που χαρακτηρίζει όλες τις δουλειές του Λουδοβίκου, καθώς και η κρητική ψυχή, πλήρης, με όλες της τις αρετές και όλες τις εμμονές. 
Το ομότιτλο «Πύλη της άμμου» είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει τόσο θεματικά όσο και ερμηνευτικά. 
Πρόσεξε το τραγούδι «Σαλώμη» με τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Λιζέτα Καλημέρη και θα καταλάβεις τι εννοώ. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα