Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Το σέλινο καταπολεμά την απώλεια μνήμης.

Το σέλινο που τρώμε σπάνια μπορεί να εμποδίσει την απώλεια μνήμης όσο γερνάμε, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο, ένα λαχανικό που οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν ελάχιστες φορές, μπορεί να
καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, με βάση τα δεδομένα που έφερε στο φως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το σύμπαν που ζούμε δεν αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix;

                  Magnify Image

Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το σύμπαν που ζούμε δεν αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix; Ο φυσικός Silas Beane από το Πανεπιστήμιο της Βόννης θεωρεί πως έχει την απάντηση.

    
Ζούμε σε παράλληλο σύμπαν; Ή μήπως εγώ έχω δει πολύ Fringe;  Πάντως αν η ερώτηση είναι "Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το σύμπαν που ζούμε δεν αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix;", έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Silas Beane.
Η διατριβή του με τίτλο "Οι περιορισμοί στο σύμπαν ως αριθμητική προσομοίωση" υποβλήθηκε στο περιοδικό Physical Review D - και ο ίδιος μίλησε στον Justin Mullins του Slate. 
Απόδοση για το LIFO.gr: Σοφία Ζυγούμη.

Το "κύκνειο άσμα" του Περικλή - Θουκυδίδης

                              


ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΙ
ΘΟΥΚ 2.59.1–2.64.6
Ενώ η Αθήνα μαστιζόταν από τον λοιμό , οι Πελοποννήσιοι εισέβαλαν για δεύτερη φορά στην Αττική και προχωρώντας νότια λεηλάτησαν την περιοχή του Λαυρίου. Οι Αθηναίοι με τη σειρά τους λεηλάτησαν την Επίδαυρο και παραλιακές πόλεις της Πελοποννήσου, απέτυχαν, ωστόσο, να βοηθήσουν ουσιαστικά όσους πολιορκούσαν την Ποτίδαια, καθώς οι στρατιώτες που στάλθηκαν εκεί μετέδωσαν στους συμπολεμιστές τους την ασθένεια. Σε αυτό το σημείο ο ιστορικός αφηγείται το "κύκνειο άσμα" του Περικλή.

TOP TIMELAPSE VIDEO FOR GREECE BY STIAN REKDAL


                         
Το πανέμορφο βίντεο που έφτιαξε o Stian Rekdal παρουσιάζει τα μοναδικά φυσικά τοπία της χώρας μας.

Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος για να δείξουμε στον κόσμο το πόσο όμορφη είναι η χώρα μας;

Απολαύστε σε υψηλή ποιότητα, το βίντεο που αφιέρωσε ο καλλιτέχνης στην Ελλάδα και τα τοπία της.

Χιονίστρες: Μια χειμωνιάτικη ταλαιπωρία που μπορείς να αποφύγεις


Εμφανίζονται συνήθως μες στον χειμώνα (άλλωστε το αποκαλύπτει και το όνομά τους) δημιουργώντας μια δυσάρεστη κατάσταση. Οι χιονίστρες (ή χείμετλα, στην ιατρική ορολογία) ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους, αλλά φαίνεται να έχουν μια σαφή προτίμηση στις νεαρές γυναίκες. Μάθε τι τις προκαλεί και πώς θα τις αποφύγεις.

Ο αληθινός Λίνκολν και η μυθολογία του Σπίλμπεργκ


"Κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, απαλλάχθηκε από τη δουλεία χωρίς εμφύλιο πόλεμο .... Πόσο θα κόστιζε αυτό σε σχέση με τους 600.000 δολοφονημένους Αμερικάνους και ένα μίσος που παρέμεινε για 100 χρόνια." ~ Ron Paul (2007)

Του καθηγητή Thomas J. DiLorenzo / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πλέξιμο: Μία από τις καλύτερες Ζεν ασχολίες!



Λένε ότι το πλέξιμο – αυτή η αρχαία τέχνη – μοιάζει με τη ζωή: Είναι μια διαδικασία που την ευχαριστιέσαι καθώς προχωράς βήμα – βήμα, μέχρι να φτάσεις στον τελικό προορισμό του ταξιδιού σου. Γι’ αυτό και το έχουν κατατάξει στις πιο Ζεν ασχολίες. Εκτός αυτού όμως υπάρχουν 10 γνωστοί και άγνωστοι λόγοι για να πάρεις βελόνες και μαλλί και να ξεκινήσεις:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΨΕΥΔΟ - ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι αυξημένες θεάσεις εξωγήινων σε ολόκληρο το πλανήτη είναι ένα τεχνητό δημιούργημα που έχει σκοπό να μας παγιδεύσει σε μια πλάνη. Αυτό το Θέμα δημιουργήθηκε ως ένδειξη ότι το περιμένουμε και όταν συμβεί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. 

                                          


Κίνητρο: Παγκοσμιοποίηση Φυσικά
. Η γη πρέπει να ενωθεί για πολλούς λόγους κάτω από μια παγκόσμια ηγεσία. Για να γίνει αυτό πρέπει να εμφανιστεί μια εξωγενής απειλή η οποία θα προκαλέσει τρόμο σε τέτοιο επίπεδο που όλη η γη θα πρέπει να "ενωθεί" για να αντιμετωπιστεί ο "εισβολέας", και φυσικά τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να "προσαρμοστούν" στις απαιτήσεις της Νέας Εποχής. 

Ψυχοσωματικά συμπτώματα: το ξυπνητήρι του σώματος.


neasmyrnilive Ψυχοσωματικά συμπτώματα: το ξυπνητήρι του σώματος.
Πολλές φορές ακούγεται ο όρος «ψυχοσωματικά συμπτώματα» χωρίς να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται. Η απορία μήπως διάφορες ιατρικές παθήσεις έχουν ψυχολογική αιτία, αφορά σήμερα όλο και περισσότερους γιατρούς, ψυχολόγους αλλά και ασθενείς. Υπάρχουν στιγμές που η προέλευση της πάθησης, δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ιατρικούς όρους αλλά χρειάζεται και ψυχολογική ερμηνεία. Παρ’ όλα αυτά, για να μπορέσει να χαρακτηριστεί μία πάθηση ψυχοσωματική και να παραπεμφθεί ο ασθενής από το γιατρό σε ψυχολόγο, απαιτείται να έχει ολοκληρώσει ο ασθενής τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες από ιατρικής τουλάχιστον απόψεως, θα τον έχουν καταστήσει υγιή.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ «ΕΣΤΙ»


                               
Το ρήμα «είμαι», κατά τα διδασκόμενα στα σχολεία, είναι ένα ρήμα το οποίον μαζί με το ρήμα «έχω», λέγονται βοηθητικά διότι μας βοηθούν να σχηματίσουμε τους περιφραστικούς χρόνους των άλλων ρημάτων. Κλίνονται δε, με έναν ιδιαίτερον τρόπον. Αυτααά…
Αυτά(!), χωρίς να δίνεται καμμία περαιτέρω επεξήγησις. Ο σκοπός βεβαίως δεν είναι να κάνουμε κάποιο μάθημα γραμματικής, αλλά να προσδιορίσουμε ποιά η σημασία και ποιό το νόημα του (μοναδικού όντως σε αξία) ρήματος και τι μπορούμε να αντιληφθούμε και επωφεληθούμε απ’ αυτό.

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: για αισθησιακά μαλλιά, λιποδιάλυση, οδοντική πάστα!

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Από την Ινδία, και όχι από τη Γαλλία που φημίζεται για τις πρωτοποριακές εφαρμογές της στον τομέα της ομορφιάς, προέρχονται τα νέα καλλυντικά συστατικά που χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη, ζωντάνια, δύναμη, ακτινοβολία. Ο λόγος για τα μπαχαρικά, τα οποία δεν διακρίνονται μόνο για το ιδιαίτερο άρωμά τους, αλλά αποδεικνύονται ευεργετικά και για την υγεία της τρίχας. Οι κοσμετολόγοι τα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στις θεραπείες προστασίας, ενδυνάμωσης και αναδόμησης των μαλλιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γνωρίστε λοιπόν τις απρόσμενες ιδιότητες της πάπρικας, του τσίλι, της κανέλας και των υπόλοιπων καρυκευμάτων και δώστε… γεύση στην καθημερινή ζωή των μαλλιών σας!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ...περί του στοιχείου του ΠΥΡΟΣ.



ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ …..Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ 4…..
1. ΓΗ. ( ΣΤΟΙΧΕΙΟΝΑΝΟΙ , με ηγέτιδα την ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ _ VIRGOκαι το θειο της συμπλήρωμα της ΕΛΩΧΗΜ PELLEUR )
1. ΝΕΡΟ. ( ΝΗΡΗΙΔΕΣ , με ηγέτη τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και το θείο του συμπλήρωμα ΣΕΛΗΝΗ ).
3.ΑΕΡΑΣ . (ΣΥΛΦΙΔΕΣ, με ηγέτιδα την ARIES και το θείο της συμπλήρωμα THOR).
4. ΠΥΡ. (ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΕΣ , με ηγέτιδα την κυρία ΑΣΤΡΕΑ, συμπλήρωμα του ΕΛΩΧΗΜ CLAIRE). 

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΑΚΤΙΝΑΣ

(από το βιβλίο ΝΌΜΟς ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, Αρ. Παπασταύρου)




ΜΕΡΟΣ Ι
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι

Όταν ο άνθρωπος, παρακινούμενος από τον εσωτερικό του εαυτό, αναγνωρίζει μία δύναμη ανώτερη από τον εαυτό του και δίνει ευγνωμοσύνη στην Δύναμη αυτή, η θρησκεία αρχίζει να βρίσκει θέση στην ύπαρξη του. Τα κατώτερα του σώματα, ιδιαίτερα το νοητικό και το αισθητικό περιέργως επηρεάζονται από αυτή την αντίληψη και ολόκληρη η άποψη της ζωής του παίρνει διαφορετικό χαρακτήρα.

Ποιος είναι o Αντίνοος;


Ο Αντίνοος είναι ο αρχηγός των μνηστήρων,  αλαζονικός   εγωκεντρικός, θρησκόληπτος, υποκριτής, ιδιοτελής, άπληστος, απάνθρωπος,  δειλός, αυταρχικός δικτατορικός. Είναι ο μόνος που δεν  δοκιμάζει το τόξο  γιατί διαισθάνεται την ανικανότητα του και  γνωρίζει την ψευτιά του. Τον  συναντάει κανείς σε όλους τους φανατικούς τύπους των θρησκειών και ειδικά των μονοθεϊστικών που μιλούν συνεχώς για  τον θεό και την πίστη ως  εξαρτημένοι οπιομανείς. Πάνω του στηρίζονται όλοι οι υπόλοιποι και   “βασιλεύουν”   ελέω θεού  ακόμη και σε  ”δημοκρατίες ” κοινοβουλευτικού  τύπου κατά οξύμωρο σχήμα.

Το κέντρο των αποφάσεων ….στο ανθρώπινο σώμα και η Περσεφόνη η κόρη της Δήμητρας!


                                       
Το κέντρο των αποφάσεων βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού,
του θυρεοειδούς αδένος στο σημείο V.
Παρ΄όλο που η αρχική σκέψη κάποιου θα μπορούσε να ήταν ότι βρίσκεται στην καρδιά δεν είναι εκεί.
Η καρδιά σχετίζεται την θέληση, το Λιοντάρι της Νεμέας και το Ήλιο Απόλλωνα και την αρχή των Άθλων και οπωσδήποτε σχετίζονται και μαζί όταν ενεργοποιούνται.

Σιδερώνεις; Ευκαιρία να… ισιώσεις και τις σκέψεις σου


                                
Μην αντιμετωπίζεις το σιδέρωμα ως αγγαρεία. Διότι μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλός σύμμαχος στη λύση προβλημάτων! Άρχισε λοιπόν να το βλέπεις με άλλα μάτια. Όχι μόνο για να ισιώνεις τα τσαλακωμένα ρούχα αλλά και τα μπερδέματα του μυαλού.
Ακολούθησε αυτή την ανορθόδοξη τεχνική, χωρίς να παραπονιέσαι, γιατί αποτελεί μια καλή άσκηση για πνευματική τακτοποίηση…

Φαντάσου το και έγινε!


Μαλλιά που ξαναφυτρώνουν, καλογυμνασμένοι μύες χωρίς γυμναστική, χορτάτο στομάχι χωρίς φαγητό, βελτίωση της υγείας μέσω της καθημερινής εργασίας, επιβράδυνση της γήρανσης. Ακούγονται αδύνατα όλα αυτά; Και όμως ισχύουν, αρκεί κάποιος να εκμεταλλευτεί ένα πολύ ισχυρό όπλο με το οποίο είμαστε όλοι προικισμένοι: τη φαντασία. Αυτό απέδειξαν οι μέχρι τώρα έρευνες.

Το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου (μην διαβάσετε αν δεν αντέχετε..)


(του Ευθύμιου Χριστόπουλου, εκπ/κού-δημοσιογράφου)

Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β' τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου. Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ' τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές.

Φράσεις της αρχαίας ελληνικής που χρησιμοποιούμε σήμερα



- Eξ απαλών ονύχων: από μικρό παιδί, από νηπιακή ηλικία.
Η φράση χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη νηπιακή ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος έχει μαλακά νύχια.

Ίνκας και Ίκαρος



Σε κάποια μακρινή εποχή,στην μακρινή Εσπερία(Αμερική κατά την σύγχρονη εκδοχή)έφτασε πετώντας με την χρήση τεχνητών φτερών ένα Θεός ονόματι Incari.Η παράδοση των κατοίκων λέει πως τον θεό Incari 'στείλαν οι Θεοί που κατοικούσαν στην Γη πριν την ύπαρξη του ήλιου και του φεγγαριού,και τους κατονομάζουν με την ελληνικότατη λέξη "Ñaupamachus "!!!(Ναυπαυμάχους-ΝΑΥ(Σ) + ΠΑΝ + ΜΑΧΗ = NΑΥΠΑΝΜΑΧΟΥΣ!! )για να κατασκευάσει μια πόλη,και να δημιουργήσει τους Ί(ν)κα. 

ΞΥΠΝΑ . . . ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ!



ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΖΕΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΧΟΥΝ «ΕΙΣΕΛΘΕΙ» ΥΓΙΕΙΣ ΝΟΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΒΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ!

Τόσον ἁπλόν ἐστί!!!

                                      

Τό σύμπαν δέν ἀστειεύεται ...δέν εἲμεθα ἐμεῖς ποῦ θά ἐπικαλεσθῶμεν τίς ἀνώτερες ὀντότητες ...μόνη της ἡ ΝΕΜΕΣΙΣ θά ἐπιληφθῇ τῶν ὑβριστῶν...

ΜΑΛΒΙΝΑ


…Η αλλιώς … πως φτάσαμε … ως εδώ….
Να σε πιάσει η κουλαμάρα, να σε πιάσει και να πεις και άλλα !!!

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Μη τον ρωτάς τον ουρανό'' - Τζένη Καρέζη Μάνος Χατζιδάκις Γιάννης Ιωαννίδης & Παναγιώτης Κοκοντίνης

                                Τζένη Καρέζη


Η αγαπημένη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας στις μεταθέσεις τους γονείς της που ήταν εκπαιδευτικοί. Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Saint Joseph στην Αθήνα.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ … “ΕΜΕΙΣ” !!!


Αρχαίος κινέζικος Θρύλος…

09865245659635Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του:«Ποια είναι η
διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;»
Ο δάσκαλος του απάντησε: «Πολύ μικρή, ωστόσο έχει μεγάλες συνέπειες.
Έλα θα σου δείξω την Κόλαση»… Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων κάθοταν γύρω από μια τεράστια χύτρα γεμάτη ρύζι. Όλοι όμως έμοιαζαν απελπιστικά πεινασμένοι.

ΣΚΕΠΑΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ… ΜΗ ΜΑΣ ΚΡΥΩΣΕΙΣ

299505_528929203806736_1859318425_n
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα