Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Λουκάνικα και μπέικον υπεύθυνα για τον καρκίνο του παγκρέατος

Άμεση συνάρτηση μεταξύ της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος, όπως μπέικον και λουκάνικα και του καρκίνου στο πάγκρεας, βλέπουν Σουηδοί ερευνητές, σύμφωνα με τους οποίους...

                              
η κατανάλωση επιπλέον 50γρ. κατεργασμένου κρέατος (περίπου ένα λουκάνικο), καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%. 

Η αγάπη νικά τον σωματικό πόνο;

                             

Μπορούν τα συναισθήματα αγάπης να νικήσουν τον σωματικό πόνο; αμερικανοί και καναδοί επιστήμονες λένε ναι! 
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η αγάπημπορεί να… καταπραΰνει τον ψυχικό πόνο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως αποδεδειγμένα πλέον, μέσω δύο ερευνών, η αγάπη μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο και στον σωματικό πόνο.

Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σας


Πώς να χτίσετε την αυτοπειθαρχία σας
Κατακτήστε την πειθαρχία του μυαλού και αποκτήστε τον έλεγχο της ζωής σας! Μπορεί ο δρόμος προς την αυτοπειθαρχία να έχει διάφορα εμπόδια, αλλά εκεί «κρύβεται» το κλειδί για την επιτυχία και την ελευθερία. Άλλωστε, όπως έγραψε ο Stephen R. Covey: «ο απείθαρχος είναι σκλάβος των διαθέσεων, των ορέξεων και των παθών του». Σκεφτείτε, ότι είτε είστε μισθωτός ή άνεργος, είτε χειρίζεστε τον έλεγχο της ζωής ή όχι… χρειάζεστε την αυτοπειθαρχία για να προχωρήσετε μπροστά, για να εξελιχθείτε. Πώς όμως μπορείτε να ενεργήσετε σύμφωνα με ο,τι νομίζετε και όχι ανάλογα με το πως αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή;

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου


love
Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Με τα θετικά μας και τα αρνητικά μας. Έχουμε άραγε την επιλογή αυτή;
Η αυτοεκτίμηση είναι επιλογή, όχι αυτονόητη και σίγουρα θέλει προσπάθεια. Το αν λοιπόν αγαπάμε ή όχι τον εαυτό μας, ουσιαστικά μας το δείχνει η ίδια μας η πορεία, η ίδια μας η ζωή, οι επιλογές μας σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το δείχνει το σώμα μας, το δείχνει η ψυχή μας.

ΗΠΑ: Ο δικαστής Τόμας έλυσε επτά χρόνια σιωπής

                              

Δεν είχε κάνει ούτε μία ερώτηση στο δικαστήριο σχεδόν για επτά ολόκληρα χρόνια. Και ξαφνικά ο δικαστής Κλάρενς Τόμας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ μίλησε... Ο 64χρονος Τόμας απευθύνθηκε σε έναν δικηγόρο που παρουσίαζε την υπόθεσή του. «Λοιπόν, αυτός δεν το...» είναι η τέσσερις λέξεις που εκστόμισε ο δικαστής σύμφωνα με τα πρακτικά, εν είδει σχολίου σχετικά με ένα αστείο για τους δικηγόρους που σπουδάζουν στο Χάρβαρντ και το Γέιλ. 

Ἄκου Ἑλληνάκο…


Ἄκου Ἑλληνάκο...Γειά σου και πάλι ελληνάκο… Ξέρω πως δε σου έλειψα. Ξέρω πως θα έκανες τα πάντα για να μ’ αποφύγεις. Ήρθα πάλι σαν τη τσουκνίδα να σε τσούξω. Ίσως να ‘ναι κι η τελευταία φορά. Γι’ αυτό θα σε τσούξω λίγο παραπάνω. 
Άκου ελληνάκο… σε βλέπω να κλαίγεσαι όλη μέρα κι όλη νύχτα. Σ’ ακούω να λες πως δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Χειρότερα ακόμη, σ’ ακούω να λες “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”… Άκου ελληνάκο, δεν είναι η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της. Είσαι ΕΣΥ που τρως την Ελλάδα. Τόσα χρόνια ελληνάκο, σου έδωσαν τη “δημοκρατία” τους και πίστεψες ότι είσαι “κυρίαρχος λαός”. Παραμυθιάστηκες ότι μπορείς ν’ ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις. Σε ψήσανε ότι η ψήφος σου έχει δύναμη. Και βολεύτηκες ελληνάκο. Κι όχι μόνο βολεύτηκες, αλλά βόλεψες κι όσους σου έταξαν.

Τα γονίδια ενώνουν τους Αυστραλούς με τους Ινδούς


Γενετική μελέτη δείχνει ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ινδία προς την Ωκεανία πριν από 4.000 χρόνια
Τα γονίδια ενώνουν τους Αυστραλούς με τους Ινδούς
To 11% των γονιδίων των Αβορίγινων προήλθε από την Ινδία
Ουάσινγκτον 
Εδώ και δεκαετίες οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η Ωκεανία έμεινε απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο για 40.000 χρόνια μετά τον πρώτο εποικισμό της. Κι όμως, γενετική μελέτη εντοπίζει ενδείξεις ενός μεγάλου κύματος μετανάστευσης από την Ινδία πριν από 4.000 χρόνια. Μάλιστα οι ασιάτες έποικοι δεν αποκλείεται να έφεραν μαζί τους σκύλους που εξελίχθηκαν αργότερα στο αγριόσκυλο ντίνγκο της Αυστραλίας.

Tα «διόδια των φόρων» στις εισόδους πόλεων. Οι αντιδράσεις από το χαράτσι που έριξαν τον Χαρίλαο Τρικούπη!


Η Συντονιστική Επιτροπή που κατήργησε τα «διαπύλια» το 1949.
του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά
Ευρηματικοί υπήρξαν ανέκαθεν οι φοροφυγάδες αλλά πιο ευρηματικοί οι… φορομπήχτες, όπως αποκαλεί ο λαός από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους όσους θεσπίζουν τις διάφορες μορφές φόρων και τελών. Ιδιαίτερα ευφυείς αποδείχθηκαν οι μηχανισμοί την περίοδο του Όθωνα. Οι μεν Βαυαροί χρησιμοποιούσαν τη διεθνή νομολογία, την οποία ορισμένοι εξ αυτών συνδύαζαν με την αρχαιολατρία, αναζητώντας στα αρχαία κείμενα την ιδεολογικοποίηση των πράξεών τους. Οι Έλληνες συνάδελφοί τους, κυρίως μορφωμένοι Φαναριώτες χρησιμοποιούσαν τις εμπειρίες τους από το σύστημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τις εφαρμοσμένες από την Τουρκοκρατία μεθόδους.

Ναρκωτικά και ναρκομανείς στην Αθήνα του Μεσοπολέμου


Presentatioaaaaaaaaaaaaan1narkotikaΓράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Την εποχή του Μεσοπολέμου η Ελλάδα αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη «επίθεση» του φαινομένου των ναρκωτικών στην πρωτεύουσά της, όπου το 1932 υπήρχαν «τριάντα πέντε χιλιάδες τοξικομανών εις τας Αθήνας και τον Πειραιά»! Δημοσιογραφικές έρευνες κατέγραφαν τους χώρους και τους τρόπους διακίνησης και αγοραπωλησίας των ναρκωτικών –λίγο απέχουν από τη σημερινή πραγματικότητα–, την αντίδραση της Αστυνομίας και τις πρώτες προσπάθειες για επιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νόμος απαγορεύει την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους


Με σχετικό νόμο  απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες μας.
Νόμος απαγορεύει την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α  η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

Εξαφανίζονται τα λιοντάρια από την Αφρική !!


Ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Αφρικής, το λιοντάρι, κινδυνεύει να σβήσει οριστικά από τον χάρτη, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στην έρευνα της βρετανικής ΜΚΟ Lionaid.

Σήμερα υπάρχουν ελεύθερα 15.000 λιοντάρια, έναντι 200.000 πριν από μόλις 30 χρόνια. Σε 25 χώρες το ζώο έχει εξαφανιστεί τελείως, ενώ σε άλλες 10 τελεί υπό εξαφάνιση. Πραγματικά αποτελεί θλίψη κάτι τέτοιο.

Εκπληκτικές χρωματιστές ζωγραφιές σε τοιχογραφίες 20.000 ετών !

To 1880 ανακαλύφθηκαν στην Ευρώπη οι σπηλιές της Αλταμίρας.Μέσα σε εκείνες τις σπηλιές,υπάρχουν χρωματιστές ζωγραφιές οι οποίες φτιάχτηκαν πριν από 20.000 χρόνια.Τα χρώματα όμως φαίνονται τόσο φρέσκα σα να ζωγραφίστηκαν εχθές.

Η αποκωδικοποίηση της ιερής φράσης Κονξ-Ομ-Παξ



Η φράση ΚΟΝΞ-ΟΜ-ΠΑΞ ακούγονταν από τον Μεγάλο Ιεροφάντη και ήταν η τελευταία επίσημη φράση για τα τελειωμένα Ελευσίνια Μυστήρια,η οποία έμεινε ακέραια και αναλοίωτη και έφθασε αυτούσια στις δικές μας μέρες,για να μας μεταφέρει το αγέραστο μήνυμα των προγόνων,ότι κατείχαν το κλειδί της γνώσης για τη μορφοπλάση των κόσμων.
Κονξ-Ομ-Παξ.Θα πει ελεύθερα μεταφρασμένο,να εκπληρωθούν οι πόθοι σου.Ξαναγύρισε στην παγκόσμια ζωή...

Το τραγούδι των βοτάνων



                                               
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων είναι πως να τις αξιοποιείτε. Γιατί δεν μας δίνουν όλα τα μέρη των φυτών με τον ίδιο τρόπο την ωφέλεια που περιμένουμε.
Άλλα χρειάζεται να τα βράζουμε, άλλα να τα μουσκεύουμε κι άλλα να τα χρησιμοποιούμε με άλλους τρόπους. Ποιοι τρόποι είναι αυτοί; Περιγράφω εδώ τους σπουδαιότερους, για να τους μάθετε μια και καλή.

Κρίση Επιληψίας και μέθοδος αντιμετώπισης



Η επιληψία είναι μία αρχαιότατη νόσος. Υπάρχουν δείγματα καταγραφής της στην Αρχαία Ελλάδα, τον Μεσαίωνα, ακόμα και την Αγία Γραφή. Στα χρόνια εκείνα (πριν τον Ιπποκράτη), θεωρείτο ότι πήγαζε από θεϊκές (η δαιμονικές) αιτίες και συγχεόταν με τον σεληνιασμό και τον δαιμονισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης όρισε την "ιερή νόσο" (όπως την αποκαλούσε) ως νόσο του εγκεφάλου. Βρήκε μάλιστα και βότανα με τα οποία μπορούσε να ιαθεί.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΘΛΙΨΗ!!

Στο σημερινό ποστ θα  μάθεις κάτι πάρα πολύ σημαντικό που θα σε σημαδέψει σε όλη την υπόλοιπη κηπουρική σταδιοδρομία σου. Άκου λοιπόν: όσο χάλια και να έχουν καταντήσει κάποια φυτά σου, σε όσο άθλια κατάσταση και να βρίσκονται ή όσο μαραζωμένα και να είναι αν τα έχεις αφήσει απότιστα και χωρίς μεταφύτευση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων. 
Αρκεί να τα γιατροπορέψεις και να τα ταχταρίσεις και θα έρθουν στα συγκαλά τους. Κοίτα για παράδειγμα τα δόλια φυτά της παρακάτω φωτογραφίας: δεν είναι καν μεταφυτεμένα, βρίσκονται απλά τοποθετημένα μέσα σε κασπό, ποτίζονται στη χάση και στη φέξη και είναι τίγκα στα κίτρινα και στα ξερά φύλλα.

Όταν η cola γίνεται ελληνική υπόθεση!


 Ετοιμαστείτε... 



Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον! Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει, με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ' αυτά και έχει βάλει στοίχημα σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή...
Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα... των συστατικών της λείπει η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά.

Ρωσική αποστολή στη Σελήνη το 2015



H πρώτη μετα-Σοβιετική αποστολή στη Σελήνη


Καλλιτεχνική άποψη της προσσελήνωσης του Luna-24, το 1976

Καλλιτεχνική άποψη της προσσελήνωσης του Luna-24, στις 9 Αυγούστου του 1976
Η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos) προτίθεται να στείλει μία μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2015, η οποία θα εκτοξευτεί από το σχεδιαζόμενο νέο κοσμοδρόμιο της χώρας που θα κατασκευαστεί στην Άπω Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Roscosmos, Βλαντιμίρ Ποπόβκιν.

Η ΡΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Συμφωνώ άρα Υπάρχω


500px-CollatzFractal

«Οι σκέψεις είναι ζωντανές.
Δίνουν μορφή στον κόσμο, την πραγματικότητα και το πεπρωμένο μας.
Οπότε το να σκεφτόμαστε θετικά είναι σημαντικό, καθόλου αμελητέο…
Αν έχετε την ίδια σκέψη αρκετά συχνά και την κάνετε με συναίσθημα,
με τον χρόνο αποκτά υλική μορφή.»
Petrene Soames

20 σαφείς ενδείξεις για επικείμενη κατάρρευση της Ευρώπης. Προετοιμαστείτε…

Οι αριθμοί μιλούν για ένα φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε ένα κραχ χειρότερο από την κρίση του 1929-1930 και 7 από τις 20 αυτές ενδείξεις αφορούν στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Γράφει ο Michael Snyder 
The Economic Collapse Blog, 14 Ιανουαρίου 2013 

Μετάφραση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης επιταχύνεται δραματικά. Ενώ τα συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να διατυμπανίζουν ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει «αποφευχθεί», τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από την Γηραιά Ήπειρο απλώς αποδεικνύουν ότι η κατάσταση ολοένα επιδεινώνεται. 

Αποκάλυψη - το καπιταλιστικό δίκτυο που τρέχει τον κόσμο!!!

                                  The 1318 transnational corporations that form the core of the economy. Superconnected companies are red, very connected companies are yellow. The size of the dot represents revenue <i>(Image: </i>PLoS One<i>)</i>
Καθώς οι διαμαρτυρίες κατά της οικονομικής δύναμης σαρώνουν τον κόσμο αυτή την εβδομάδα, η επιστήμη μπορεί να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους των διαδηλωτών ». Μια ανάλυση των σχέσεων μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιρίων εντόπισε μια σχετικά μικρή ομάδα  επιχειρήσεων , κυρίως  τραπεζικών, με δυσανάλογη εξουσία επί της παγκόσμιας οικονομίας.Οι Παραδοχές της μελέτης έχουν προσελκύσει κάποια κριτική, αλλά πολλοί αναλυτές συστημάτων   λένε ότι είναι μια μοναδική προσπάθεια να ξεμπερδέψουν τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας. Η περαιτέρω Ώθηση της ανάλυσης , λένε, θα μπορούσε να βοηθήσει να προσδιορισθούν οι τρόποι που κάνουν τον παγκόσμιο καπιταλισμό πιο σταθερό.

Πόσο θα κρατήσει αυτός ο βήχας;


                  

Ο,τι και να κάνετε για να τον καταπολεμήσετε, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο βήχας που οφείλεται σε κάποια εποχική λοίμωξη, έχει τη δική του άποψη για το πότε θα σας εγκαταλείψει και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προτού περάσουν...
...18 ημέρες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η μέση διάρκεια του βήχα από μία απλή λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως π.χ. κάποιο κρυολόγημα.
Προτού καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από 19 παλιότερες κλινικές μελέτες που είχαν διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 1976 και 2010 για να εξετάσουν τη διάρκεια του βήχα σε υγιείς ενήλικες.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!



Για να ξεφύγουμε λίγο από τα τετριμμένα και καθημερινά άρθρα μου, θα αναλύσω σήμερα, πώς μπορείτε εύκολα και απλά, να φτιάξετε κι εσείς τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό και θα εκπέμπετε από το δικό σας σπίτι, μέσω διαδικτύου, για σας και τους φίλους και ακροατές σας.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ! 

(CLICK ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ)

1. Κατεβάζουμε το προγραμματάκι SAM BROADCASTER (εγώ έχω τη version4.2.2-την κατέβασα από το www.piratebay.org), αλλά πολύ καλή είναι και η  4.9.2 (http://www.fileserve.com/file/PeTFBBP).

Αριστοτέλης Ωνάσης: ο «΄Υποπτος» - Πώς τον παρουσίαζαν τα αρχεία του FBI


* 800 σελίδες ανώνυμων πληροφοριών, εκθέσεων και κουτσομπολίστικων σημειωμάτων
* Γιατί τον υποπτεύονταν οι Αμερικανοί και πώς ξεγελούσε τις διωκτικές αρχές τους

             Αριστοτέλης Ωνάσης: ο «ύποπτος» - Πώς τον παρουσίαζαν τα αρχεία του FBI


Ο Αριστοτέλης Ωνάσης σκανδάλιζε το αμερικανικό κατεστημένο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως τον γάμο του με την Τζάκι Κένεντι, που ήταν και η κορυφαία «προσβολή» του έλληνα πλοιοκτήτη στο αμερικανικό υποσυνείδητο. «Το Βήμα» ανακάλυψε τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ, της γνωστής ως FBI, για τον Ωνάση. Πρόκειται για περισσότερες από 800 σελίδες ανώνυμων πληροφοριών, εκθέσεων και κουτσομπολίστικων σημειωμάτων που έφθασαν στο γραφείο του πανίσχυρου αρχηγού του FBI Εντγκαρ Χούβερ.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»


Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

Η ομιλία απόψε έχει τον τίτλο «πώς να δημιουργήσουμε ευημερία ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες».  Τώρα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ευημερία είναι πιο πολύ μία εσωτερική κατάσταση παρά μία εξωτερική.  Μπορούμε να δημιουργήσουμε ευημερία από τη μία πλευρά με το να έχουμε λιγότερες ανάγκες και από την άλλη με το να είμαστε πιο ικανοί να ικανοποιήσουμε, να πραγματοποιήσουμε τις ανάγκες.  Θα αναφερθώ και στις δύο πλευρές απόψε.  Ο Σάι Μπάμπα έχει πει «ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος με τις λιγότερες ανάγκες και ο πιο φτωχός αυτός με τις περισσότερες ανάγκες.»

Σιωπηλές Κλήσεις Στο Skype Μπορούν Να Κρύψουν Μυστικά Μηνύματα!!!

                                 Για τα μάτια σας μόνο <i> (Φωτογραφία: Patrick Sinkel / AP / PA) </ i>

Έχεις ένα μυστικό μήνυμα να στείλεις; Πες το με σιωπή. 

Μια νέα τεχνική μπορεί να ενσωματώσει, μυστικά, στοιχεία  κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης στο Skype. «Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι κλήσεις στο Skype μπορούν να υποκλαπούν και να αναλυθούν », λέει ο Wojciech Mazurczyk από το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών στη Βαρσοβία, Πολωνία. Έτσι, το σύστημα SkypeHide της ομάδας του επιτρέπει στους χρήστες να κρύψουν επιπλέον, non-chat μηνύματα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Δὲν εἴχαμε…

Δὲν εἴχαμε...τζαμὶ


*Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο κι ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκκύτη, μαγουλάδες,ανεμοβλογιά.
Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα, ούτε καπάκια στις πρίζες του δωματίου, εκείνες τις σκούρες τις φτιαγμένες από βακελίτη.*
Ζεσταινόμασταν με σóμπες με ξύλα η με… κάρβουνο, η με θερμάστρες πετρελαίου. Που να βρεθεί καλοριφέρ τότε.

Ακολούθησε τα ονειρά σου


Επιμονή και υπομονή στα όνειρά σου

Εάν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το ακολουθείς. Όσο και ακατόρθωτο και εάν φαίνεται. Και εάν είναι δυνατόν ταξίδεψε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με φίλους που θα σε υποστηρίξουν. Η φιλία μπορεί να κρατήσει την πίστη σου σε αυτό ζωντανή ακόμα και εάν κάθε σου ελπίδα να έχει εξανεμιστεί. Ένα άλλο πράγμα που μπορείς επίσης να κάνεις είναι να πας εκεί που οι πιθανότητες για επιτυχία είναι μεγαλύτερες.

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ





O  ανθρωπος  περιβαλλεται  απο  μια  ενεργεια   την  οποια   δεν  συνειδητοποιει  καθολου.
Ειναι  σχεδον  σαν  το  ψαρι  που  δεν ξερει  τιποτα  για τον  ωκεανο, επειδη  γεννιεται  μεσα  στον  ωκεανο,  ζει  μεσα  στον  ωκεανο,  και  μια μερα  θα πεθανει μεσα στον  ωκεανο.
Ηταν   μερος   του   ωκεανου,  ενα  κυμα,  αλλα δεν  ξερει  τιποτα  για τον  ωκεανο..

ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Υπαρχει  ειρηνη ,  μαλλον  φαινομενικη  παρα  πραγματικη , οταν το σωμα  καλοπερνα , 
η  οποια  σηκωνει πολλη  ταραχη   κατα της  ψυχης , ακομη  κι αν  τυχον  υποκρινεται  προσωρινα 
δηθεν  ηρεμια..Υπαρχει  και  αλλη  ειρηνη  που ακολουθει τον  αποκλεισμο  της  αισθησεως
και την  αποφυγη  των παντων  και  την  ησυχια. Αλλα  κι  αυτη ,  αν και  ειναι  ασυγκριτα 
καλυτερη  απο την  προηγουμενη , δε  διαρκει  πολυ...

ΝΑΣΑ "Αποφεύγουμε τον αστεροειδή που μπορεί να καταστρέψει τη Γη!"


Η μόνη επιβεβαιωμένη απειλή από το υπερπέραν έχει διάμετρο 300 μέτρα, λέγεται Άποφις και είναι ένας αστεροειδής που η τροχιά του υπήρχε φόβος πως μπορούσε να διασταυρωθεί με τη Γη!

Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ υπολόγιζαν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας το 2036, κάτι που όπως φαίνεται το αποφεύγουμε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ



<<;Ακινητος,> >. Παρατηρω  τις  σκεψεις  μου, και  βιωνω τα  συναισθηματα  της  παρατηρουμενης σκεψης  μου. Αποστασιοποιημενος απο  την  συναισθηματικη  φορτιση  που  αυτα  προκαλουν.
Η  μη  ισοροπημενη,  και  ανεξελεγκτη, σκεψη  οδηγει σε  ενα  εσωτερικο  χαος,  μια  εσωτερικη  ακαταστασια του  νου. Που  πρωτα   γινεται  αισθητη  πανω  μας, απο  τον  τροπο  που  μιλαμε, κινιομαστε,στην  συμπεριφορα  προς   τον εαυτο  μας , και  στους   αλλους...

Το μυστήριο της προϊστορικής αρκτικής: Θούλη

Το μυστήριο της προϊστορικής αρκτικής: Θούλη


ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ / Corriere Padano – Φεράρα, 13 Ιανουαρίου 1934
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μιαν ολόκληρη ομάδα πολύ πρόσφατων ερευνών για την προϊστορία, κάνουν την επανεμφάνισή τους αρχαίες ιδέες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως απλοί μύθοι. Μία από αυτές τις ιδέες αναφέρεται στην αρχέγονη θρυλική χώρα των Υπερβορείων. Με μεγάλη επιφύλαξη όσον αφορά στην υποτιθέμενη  βεβαιότητα πως στην προϊστορία  έχει ζήσει μόνο μια πιθήκεια ανθρωπότητα, έχοντας σήμερα ανακαλέσει  αυτήν την ιδέα, φθάνουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της προέλευσης με μια νέα και απροκατάληπτη άποψη των διαφόρων ερευνητών, ως «υπόθεση εργασίας», ως μια συμβολική και πνευματική πραγματικότητα για να επιτευχθεί μια μεγάλη ιστορική σύνθεση, καταλήγουμε δε να υποπτευόμαστε ότι ακόμη και η λίθινη εποχή  υπήρξε μάρτυρας  ενός  αυθεντικού πολιτισμού ανώτερου τύπου.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ





Οταν   ενας  ανθρωπος   ανησυχει, η  απελπισια του  τον κανει  να προσκολλαται  σε οτιδηποτε   και απο την στιγμη που εχει  προσκολληθει   ειναι γραφτο  να εξαντληθει  η να εξαντλησει  οποιονδηποτε  η  οτιδηποτε  ειναι αυτο απο το οποιο  κρεμεται.  Απο την  αλλη, ενας πολεμιστης- κυνηγος  ξερει  οτι θα βρει θηραματα   στις παγιδες του   ξανα και ξανα, και γιαυτο   δεν  ανησυχει Η  ανησυχια  καθιστα καποιον διαθεσιμο, ασυναισθητα διαθεσιμο.

Το Τραγούδι της Ημέρας - «Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει» Ελένη Βιτάλη - Γιώργος Ανδρέου

                              

Το τραγούδι του Γιώργου Ανδρέου «Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει» έχει έναν ρεαλιστικό και ταυτόχρονα, συγκλονιστικό στίχο που αποτυπώνει, εύστοχα, τη νεοελληνική κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Ποια συγκεκριμένα λοιπόν ερεθίσματα το γέννησαν; Ζητήσαμε από το δημιουργό του – στα πλαίσια συνέντευξης που μας παραχώρησε – να μας διηγηθεί την ιστορία του τραγουδιού. Ο λόγος στον ίδιο τον Γιώργο Ανδρέου ...
 

ΆΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ

Τι ήταν οι ναοί-θεραπευτήρια που ονομαζόταν "Ασκληπιεία" στην αρχαία Ελλάδα;

                   

"Ο Απόλλωνας , ο ιδιαίτερος ιατρός των Θεών εκπροσωπούσε τον Ήλιο, φωτοβόλο και Θερμουργό του Σύμπαντος, στον οποίο είχαν αποδώσει εξαιρετικές ιατρικές ιδιότητες. Στον ήλιο απέδιδαν την σωτηρία της Γης και επομένως εξήρτησαν από τον Ήλιο την προέλευση της Ιατρικής. Στους πρώτους χρόνους, οι πάσχοντες κατέφευγαν στους ναούς των Θεών επικαλούμενοι την βοήθειά τους για την απαλλαγή τους από τα δεινά για τα οποία θεωρούσαν τους ίδιους τους Θεούς υπεύθυνους.

Το δαιμόνιο του Σωκράτη ... σήμερα


                       



«… αντιλαμβάνομαι μέσα μου κάτι σαν σημείον θείον και υπερφυσικόν… Τούτο δε, το οποίον ήρχισεν από την παιδικήν μου ηλικίαν, είναι έν είδος φωνής, η οποία ομιλεί και πάντοτε μεν με αποτρέπει, από τούτο το οποίον μέλλω να πράξω, ουδέποτε δε με προτρέπει …» Πλάτωνος Απολογία του Σωκράτους 31cd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα