Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Ερμής στον Υδροχόο και τι θα φέρει στο κάθε ζώδιο


Ο Ερμής στον Υδροχόο μπαίνει σήμερα στις 19.1.2013 και θα μείνει μέχρι και 5.2.2013.
               Ο Ερμής στον Υδροχόο και τι θα φέρει στο κάθε ζώδιο



Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και της επαφής. Στον Υδροχόο θεωρείται πολύ καλή θέση και θα προωθηθεί η αλήθεια μαζί με την αυθεντικότητα και την αντικειμενικότητα. Ευνοούνται οι Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί, Τοξότες, Υδροχόοι.

Δεξί ημισφαίριο και ασυνείδητη σκέψη



  Είναι γνωστά στην επιστήμη τα πειράματα ψυχολογίας σε ανθρώπους με καταστροφή του μεσολόβιου. Το μεσολόβιο είναι μία εγκεφαλική δομή που επιτρέπει την επικοινωνία του αριστερού με το δεξιό λοβό του εγκεφάλου. Σε ασθενείς που μετά από ατύχημα ή χειρουργική επέμβαση σταμάτησε να λειτουργεί αυτή η δομή, παρατηρήθηκαν περίεργες συμπεριφορές που έδειχναν ότι οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούσαν με δυο διαφορετικούς εγκεφάλους.
Για παράδειγμα, όταν παρουσιάστηκε σε έναν άνδρα η εικόνα μιας γυμνής γυναίκας στο δεξί του οπτικό πεδίο (αριστερό ημισφαίριο) χαμογέλασε και σχολίασε την εικόνα κάνοντας χιούμορ. Όταν του παρουσιάστηκε η ίδια εικόνα στο αριστερό οπτικό πεδίο (δεξί ημισφαίριο) ένιωσε αμηχανία και κοκκίνισε. Σε ερώτηση του τί είδε τη δεύτερη φορά, δεν ήξερε να απαντήσει.

Κοίτα με στα μάτια

Από τον «ζωικό μαγνητισμό» του Μέσμερ μέχρι τη «νέα ύπνωση» του Μίλτον Έρικσον, ένα ταξίδι στην ιστορία ενός φαινομένου που δεν είναι τόσο μυστηριώδες όσο πιστεύουν κάποιοι.

Μύθοι και αλήθειες
Συγγενεύει με τις τελετουργίες βουντού αλλά δεν είναι «μαγεία». Είναι μια αλλοίωση της συνείδησης που μας συμβαίνει καθημερινά, όταν είμαστε απορροφημένοι από σκέψεις.
Χρησιμοποιεί μυστηριώδη τεχνάσματα για να ελέγξει τη θέληση των άλλων... Ερευνά το ασυνείδητο του ατόμου και ανακαλύπτει τα μυστικά του... Μπορεί να θεραπεύσει με μαγικό τρόπο κάθε είδος ασθένειας...

«Εξαφανιστείτε» από το Internet

                     delete


Το τελευταίο διάστημα, γίνονται πολλές συζητήσεις για τα κέρδη των ηλεκτρονικών εταιριών που βασίζονται στις διαφημίσεις…
εκμεταλλευόμενες τα προσωπικά μας δεδομένα. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα νομοσχέδιο που έχει σαν στόχο την προστασία του απορρήτου και κατ’ επέκταση των πολιτών.

Τρόπος Διατροφής Των Πολεμιστών Σαολίν




Οι Σαολίν τρώνε συχνά, έτσι ώστε το στομάχι τους να είναι πάντα μισοάδειο. Όλες οι τροφές τους είναι 100% φυτικές, vegan και τρώνε με τη μέθοδο της μονοφαγίας. Δηλαδή τρώνε κάθε φορά ένα είδος τροφής. Π.χ. τρώνε το πρωί 2 μήλα, μετά από 2 ώρες π.χ. καρότο, πριν το μεσημέρι – μια χούφτα ρύζι, ύστερα λίγο φασόλια και μετά κάτι σαν το κολοκυθάκι ή λάχανο.
Ένας πρώην καταδρομέας από την Ρωσία πήγε και έζησε στους Σαολίν. Το γκρουπ τους είχε 18 άτομα από διάφορες χώρες και ζούσαν σε ένα δωμάτιο. Λέει ότι κάθε πρωί, πριν την ανατολή του ηλίου, αυτοί τρέχανε 5 χιλιόμετρα πάνω σε ένα βουνό που έχει το άγαλμα του Βούδα. Είχαν για προπονητή έναν μοναχό δρομέα που ήταν 135 ετών. Μόνο το πρόσωπό του έδειχνε ότι ήταν μεγάλος, το κορμί του ήταν νέου ανθρώπου. Λέει, ότι όταν ο προπονητής τους κατέβαινε από το βουνό, αυτοί ανέβαιναν πάνω.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

                                   

            ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ.

Life — Συναισθήματα που θα θέλαμε να διαρκούσαν για πάντα!


Πολλά είναι αυτά που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να απολαμβάνουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια γίνεται και πάντα στενοχωριόμαστε όταν τελειώνουν, ενώ αγωνιούμε μέχρι να έρθει πάλι η ώρα που θα τα γευτούμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από μια στιγμή με ένα αγαπημένο πρόσωπο μέχρι μια βουτιά στη θάλασσα και από ένα ταξίδι έως ένα τραγούδι ή ένα καλό βιβλίο, η λίστα είναι σίγουρα μακριά και εμπεριέχει αρκετές δόσεις υποκειμενικότητας για τον καθένα. 11 πράγματα όμως μοιάζουν να είναι κοινά και αγαπημένα για τους περισσότερους από εμάς!
11. Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

ΎπερΣτοά Ελλάδος


Κολλέγιο Αθηνών (Κολλέγιο Ψυχικού) ex Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών


Το Κολέγιο Αθηνών δεν είναι ένα ακόμα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από τα πολλά, που έχει πλέον η πατρίδα μας. Απλά παριστάνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα, γιατί θα έπρεπε να έχει και ένα επίσημο αντικείμενο ενασχόλησης, για να δικαιολογεί την ύπαρξή του. Στην πραγματικότητα αυτό το "σχολείο" ιδρύθηκε από το κύκλωμα του <<εθνάρχη>> διπλής καταγωγής Βενιζέλου και του επίσης διπλής καταγωγής Μπενάκη ως ένα ασφαλές και κλειστό "εκκολαπτήριο" γόνων διαδοχής ...

Porn: Μία σύντομη ιστορία του πορνό

                                              πορνό

Μιας και το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ποτέ, αρκετοί Έλληνες (και όχι μόνο) θα ξαναγυρίσουν στην αγαπημένη τους ασχολία: το σερφάρισμα του ίντερνετ για τσόντες. 

Εμείς, για τους λάτρεις της ιστορίας, ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό της πορείας του θεσμού τουπορνό ανά τις χιλιετίες. 

• 32.000 π.Χ.: βρίσκονται οι πρώτες εικόνεςγυμνόστηθων γυναικών σκαλισμένες σε μία σπηλιά. 

Είναι η Μουσική καλύτερη από το σεξ;

                                    μουσική σεξ

Το τραγούδι Bohemian Rhapsody των Queenθεωρείται πλέον και επίσημα ως το πιο δημοφιλές από σειρά τραγουδιών τα οποία άντρες και γυναίκες θεωρούν ....καλύτερα από το σεξ!

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως πάνω από το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αρκετά κομμάτια είναι πιο απολαυστικά από το οριζόντιο μάμπο.

Στο τοπ 20 πάντως των τραγουδιών, εμφανίστηκαν και τα Sex on Fire των Kings of Leon αλλά και το Living Prayer του Bon Jovi. 

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα;

                        λάστιχο αυτοκινήτου
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Καθημερινά τα χρησιμοποιούμε. Μας μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο, και είναι η επαφή μας με το έδαφος. 

Όχι, δε μιλάω για τα παπούτσια στα πόδια μας, αλλά για τα… υποδήματα του αυτοκινήτου, της μοτοσικλέτας, του λεωφορείου… μιλάω για τα ελαστικά, τους τροχούς!! Επάνω τους, αν παρατηρήσουμε, έχουνε διάφορα νούμερα και γράμματα. Ξέρουμε όμως τι σημαίνουν όλα αυτά; 

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!

συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!



Αν θέλουμε να κάνουμε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας, καλό είναι να προσέξουμε λίγα πραγματάκια, ώστε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο οδόστρωμα και φυσικά, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής! 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! 

Μέσα στο «μυστικό» εργαστήριο της Google οι μηχανές αντιγράφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο


Ένα νευρωνικό δίκτυο, που δημιουργήθηκε συνδέοντας 16.000 επεξεργαστές υπολογιστών, φαίνεται να ακολουθεί, ως προς τη λογική τους, τις θεωρίες βιολόγων που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ένας ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει αντικείμενα.



Ερευνητές της Google, που εργάζονται στα μυστικά «X Labs» της εταιρείας και ασχολούνται εκτεταμένα με θέματα «υπολογιστικής νοημοσύνης», φαίνεται πως έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο να κάνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές να μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τα εργαστήρια «X» της Google έχουν έρθει αρκετές φορές στην επικαιρότητα τελευταία, χάρη σε «εφευρέσεις», όπως τα αυτοκίνητα που μπορούν να οδηγούν μόνα τους ή τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Memoto, η φωτογραφική μηχανή που καταγράφει τη ζωή σου κάθε 30 δευτερόλεπτα



Η σουηδική εταιρεία Memoto ανακοίνωσε τη νέα μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή της η οποία στερεώνεται στα ρούχα του χρήστη και απαθανατίζει σημαντικές στιγμές της ζωής του τραβώντας φωτογραφίες (5MP) κάθε 30 δευτερόλεπτα.


Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που κρατά δύο περίπου μέρες και ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο που φροντίζει η λήψη των φωτογραφιών να γίνεται από τις κατάλληλες γωνίες.

Πώς μπορεί η κβαντική φυσική να βελτιώσει τις αγορές από το διαδίκτυο;


Eρευνα ελβετών επιστημόνων
DVD - φωτογραφία αρχείου

Ελβετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι φυσικοί κανόνες που καθορίζουν τη συμπεριφορά των φωτονίων και των ηλεκτρονίων μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις προτάσεις διαδικτυακών αγορών.
Οι περισσότεροι καταναλωτές που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους, πιθανότατα γνωρίζουν τις προτάσεις τύπου «σας άρεσε το προϊόν Χ, σας προτείνεται το προϊόν Υ», που παράγονται από τα λογισμικά των σύγχρονων μηχανών online αγορών. Αυτές οι προτάσεις αποκτούν ολοένα και σπουδαιότερο ρόλο για τα διαδικτυακά καταστήματα, καθώς μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των αγορών.

Οι κήποι στα αστικά σπίτια της αρχαιότητας

Tου Δημήτρη Παντερμαλή* 


Oι πόλεις των κλασικών χρόνων είχαν αναπτυχθεί ή ρυμοτομηθεί με πυκνή δόμηση, μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για κήπους. H καθιέρωση του αστικού κήπου έγινε όταν ο Eπίκουρος οργάνωσε ένα μεγάλο κήπο μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Aθήνας και ίδρυσε εκεί τη φιλοσοφική του σχολή.

 

Tα αρχαία σπίτια διέθεταν μια πλακόστρωτη αυλή στο κέντρο, το λεγόμενο αίθριο, προορισμός της οποίας
ήταν να δίνει ανάσα και φως στις στοές και τα δωμάτια γύρω της. Oρισμένα σπίτια ωστόσο φαίνεται
ότι διέθεταν κάποιο μικρό κήπο.

ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ‘40




 29 Σεπτεμβρίου 1943: Η εκτέλεση των Προκρίτων της Παραμυθιάς

 Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1993 στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ως απότιση φόρου τιμής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το φοβερό έγκλημα.    

 Επειδή εσχάτως άρχισε μετ' επιτάσεως να ανακινείται το θέμα των Τσιάμηδων και της Τσιαμουριάς από μέρους του καθεστώτος Σαλί Μπερίσα (και όχι μόνον), κρίνουμε σκόπιμο προοιμιακά να δώσουμε συνοπτικά το «ιστορικό» των Τσιάμηδων και της Τσιαμουριάς.

Μαστίχα Χίου, κρόκος Κοζάνης και πολλά ακόμη... Στην ελληνική γη ανθούν οι «σούπερ» τροφές



Εδώ και χρόνια, έχει αναγνωριστεί η μεγάλη αξία της ελληνικής χλωρίδας, που είναι από τις 
πλουσιότερες στην Ευρώπη, 6.200 φυτικά είδη, από τα οποία τα 1.150 είναι ενδημικά ή 
ενδοχώρια κατά τον Ιπποκράτη.Μακρύς επίσης, ο κατάλογος με ονόματα, πολλά από τα οποία γνωστά, των ελληνικών υπερτροφών (super foods), δηλαδή των φυτικών ειδών υψηλής, για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας.
Ανάμεσα στα παραδοσιακά, που καλλιεργούνται ήδη συστηματικά στην ελληνική ύπαιθρο και η
 φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, όπως η μαστίχα Χίου και ο κρόκος Κοζάνης,
 υπάρχουν και τα λιγότερο γνωστά, τα «καινοτόμα», τα οποία έχουν μεγάλα περιθώρια 
ανάπτυξης και δίνουν προοπτική σε νέους καλλιεργητές.

Ομοιοπαθητική Ιατρική


Για να κατανοήσει κανείς την ομοιοπαθητική ιατρική χρειάζεται συχνά να ανατρέξει σε πολλά συγγράμματα και πηγές. Στο άρθρο αυτό επιχειρείται μια σφαιρική αλλά συνοπτική επισκόπηση με την οποία μπορεί κανείς να πάρει μια εισαγωγική απάντηση στο ερώτημα τι είναι η ομοιοπαθητική ιατρική.

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ 14-01-2013 του Γ. Κασιμάτη

Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη “Σύμβαση Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” που υπεγράφη στις 7.12.2012 μεταξύ δανειστών και Ελλάδας. Με τη διαδικασία αυτή οι Βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτή τη Σύμβαση θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν.

Με τη Σύμβαση αυτή συνεχίζει να νομιμοποιείται ολόκληρο το σύστημα όρων και διαδικασιών που θεσπίστηκαν με τα προηγούμενα Μνημόνια και παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του Συντάγματος, των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Δικαίου. Συγκεκριμένα, αναφέρω επιγραμματικά τα έξης:

Η θεραπευτική δύναμη του ήχου….. Υπεραισθήσεις...


<< Στην αυγή της δημιουργίας,  οι πατέρες των θεών δίδασκαν στους κατασκευαστές του σύμπαντος τους κοσμικούς νόμους,   τραγουδώντας τους….. γλυκά… >>

Γνωρίζουμε ότι τα ευχάριστα λόγια , η όμορφη μουσική , οι ήχοι της φύσης, το κελάηδισμα των πουλιών , μας φτιάχνουν την διάθεση , υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ήχοι που  μας χαλούν την διάθεση , όπως είναι οι θόρυβοι της πόλης  ,  τα κορναρίσματα, και οι πολλές δυνατές φωνές .
Ένας ήχος ..είναι, ένας….. κραδασμός, ο οποίος λόγω της ιδιότητας του, της συχνότητας του, προσλαμβάνετε από το αισθητήριο της ακοής, προκαλεί  μια εντύπωση, και σαν αντίδραση, εκφράζουμε ευχάριστα ή  δυσάρεστα συναισθήματα .

Πως τα ζώα επιδρούν στην υγεία;


Πολλοί άνθρωποι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από κατοικίδια ή ζώα φάρμας. Το να μεγαλώνουν με έναν χνουδωτό, τρυφερό φίλο είναι ένα ικανοποιητικό μέρος της παιδικής ηλικίας των περισσότερων ανθρώπων.  Πολλές από τις ικανότητές μας για τη διαμόρφωση υγιών, ενήλικων σχέσεων μπορεί να προέρχονται από τις πρώτες ευχάριστες εμπειρίες με κατοικίδια. Τα κατοικίδια αποτελούν πραγματικά, κοινές εμπειρίες για τους περισσότερους ανθρώπους. Η Αμερικάνικη Κτηνιατρική Φαρμακευτική Ένωση εκτιμά ότι 59,1 εκατομμύρια γάτες, 52,9 εκατομμύρια σκύλοι, 12,6 εκατομμύρια πουλιά, 4 εκατομμύρια άλογα, 24 εκατομμύρια ψάρια, και εκατομμύρια άλλων ζώων μοιράζονται τα σπίτια μας μαζί μας. Τα νοικοκυριά με κατοικίδια είναι πιθανό να είναι γονείς με παιδιά.  Το ποσοστό της ιδιοκτησίας κατοικίδιων είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο στις Η.Π.Α από ότι είναι στα βιομηχανικά έθνη της Ευρώπης και πέντε φορές μεγαλύτερο από ότι στην Ιαπωνία. 

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης μετακινειται ταχυτατα

Ο ΒOΡΕΙΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚOΣ ΠOΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΕIΤΑΙ ΑΠO ΤΟΝ ΒOΡΕΙΟ ΚΑΝΑΔΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ


Ο μαγνητικός βόρειος πόλος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο βόρειο Καναδά, το 1831, από τον σκωτσέζο εξερευνητή Τζέημς Κλαρκ Ρος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να τοποθετήσει μια Βρετανική σημαία στο σημείο, ώστε να το "κατοχυρώσει" για λογαριασμό της Βρετανίας. Δυστυχώς γι' αυτόν, ο πόλος έκτοτε… έφυγε από εκείνο το σημείο.

Σταφύλι για την καρδιά


Από φάρμακα για τη στεφανιαία νόσο μέχρι και κρέμες περιποίησης προσώπου, κατάφεραν να παρασκευάσουν Έλληνες επιστήμονες αξιοποιώντας μικρό μέρος από τους χιλιάδες τόνους στερεών αποβλήτων που προέρχονται από την επεξεργασία σταφυλιών στη χώρα μας. 

Το Τραγούδι της Ημέρας - «Αχάριστη» Βασίλης Τσιτσάνης-Ιωάννα Γεωργακοπούλου-Στελλάκης Περπινιάδης



.
Τι μπορεί άραγε να πει κανείς, για ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού τραγουδιού που ακούει στο όνομα Βασίλης Τσιτσάνης! Αναμφισβήτητα, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της μουσικής του αιώνα που πέρασε, ένας μεγάλος δάσκαλος που άλλαξε την ιστορία του τραγουδιού ανοίγοντας νέους δρόμους, με όπλο το τρίχορδο μπουζούκι του και τα μοναδικής ομορφιάς και αξίας τραγούδια του. Δεν ήταν καθόλου υπερβολικός ο Γιάννης Τσαρούχης όταν έλεγε ότι «ο Τσιτσάνης είναι η μοναδική απόδειξη ότι έχουμε πολιτισμό»!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα