Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η οδός Πατησίων 100 χρόνια πριν!


Εκπληκτικές φωτογραφίες της οδού Πατησίων όπως ήταν πριν από 100 χρόνια και απαθανατίστηκε στο φακό μάς δείχνουν πόσο διαφορετική και όμορφη ήταν. Ένας διαφορετικός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας, που σε τίποτα δεν θυμίζει ό,τι υπάρχει σήμερα, αποκαλύπτεται  στο φωτογραφικό υλικό από τη Συλλογή του Πέτρου Πουλίδη, κυριότητας του Αρχείου της ΕΡΤ, με το οποίο η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στην πολιτιστική δράση «Μια φωτογραφία για την Πατησίων», που διοργανώνεται μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου.

Το πιο λεπτό ρολόι στον κόσμο!


Ζυγίζει 12 γραμμάρια, όσο δηλαδή και ένα μικρό νόμισμα και έχει πάχος μόλις 0,80 χιλιοστά. Ο λόγος γίνεται για το πιο λεπτό ρολόι χειρός που έχει δημιουργηθεί ποτέ, το CST-01. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη στα gadgets διαδικτυακή πύλη, slashgear.com, το νέο μοντέλο διαθέτει οθόνη τεχνολογίας e-ink, η οποία μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει.

To WiMe NanoWatch είναι ένα τηλέφωνο που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι


                                nanowatch_03
To NanoWatch WiMe είναι ένα μεγέθους ρολόι τηλέφωνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να δείτε την ώρα, να βάλετε ξυπνητήρια ή να εκτελέσετε μια-δυο άλλες βασικές ενέργειες. Αλλά αυτό που πραγματικά κάνει το NanoWatch ξεχωριστό είναι ότι μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα τηλέφωνο Android μέσω σύνδεσης Bluetooth με το τηλέφωνό σας να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, να δείτε τις επαφές ή να διαβάσετε τα email σας.

Οι Μώροι



Μώροι λέγονται τα πνεύματα που φυλάνε τα μεγάλα αρχοντόσπιτα και τους θησαυρούς τους. Συνήθως ήταν ψυχές ανθρώπων ακόμη και μικρών παιδιών που οι άρχοντες σκότωναν στα θεμέλια ή στα σαγράδα (υπόγεια) του αρχοντικού γα να τους φυλάνε τον θησαυρό.Όπως εξηγεί ο Σιναραδίτης λαογράφος Νίκος Πακτίτης: «Ο Μώρος είναι φάντασμα που δεν κάνει κακό στους ανθρώπους.

ΜΕΤΕΜΨΎΧΩΣΗ


faery8
Η μετεμψύχωση (ή μετενσάρκωση) είναι η επιστροφή στη ζωή κάποιας ψυχής -της οποίας το σώμα έχει πεθάνει- με διαφορετικό σώμα. Η θεωρεία της Μετενσάρκωσης ή της Προΰπαρξης ήταν γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα και περικλειόταν στα Ελευσίνια δόγματα και στα Ορφικά θεσπίσματα. Στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία και ειδικότερα στους προσωκρατικούς φιλόσοφους, όπως στον Ηράκλειτο με το αείζωο πυρ του και σε άλλους, Εμπεδοκλή, Αναξαγόρα, η προΰπαρξη των ψυχών ήταν προϋπόθεση της ύπαρξης αιωνίων κόσμων και όντων. Ο Πυθαγόρας στη θεωρία του περί μετεμψύχωσης στήριξε όλο το περί αθανασίας και μέλλουσας ζωής σύστημά του. Ο Σωκράτης επίσης υποστήριζε την προΰπαρξη των ψυχών.

Το χρέος σου είναι να ενδίδης, να ενδίδης πάντοτε εις τας Επιθυμίας που είναι τα τελειότερα πλάσματα των τελειοτέρων θεών.





Η ανέλιξη στην Αγάπη, η αυτοπραγμάτωσή μας, η οποία ισοδυναμεί με την κατάκτηση της θεϊκής εξίσωσης «να αγαπήσουμε τον πλησίον ως σεαυτόν», περνά μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας.
Η επιθυμία είναι η έννοια που παρήγαγε τον ίδιο τον άνθρωπο και αυτήν υπηρετεί. Η επιθυμία είναι αυτή που οργανώνει τη δομή του ίδιου του ανθρώπου έτσι ώστε να λάβει την υλοποίησή της.

Διατροφή και πονοκέφαλος - ελαφρύνετε το μυαλό σας


Πολλοί πάσχοντες από ημικρανία υποστηρίζουν ότι τα επεισόδιά τους προκαλούνται από ορισμένα τρόφιμα. Η αδυναμία του σώματος να αδρανοποιήσει τις φυσικές αμίνες που υπάρχουν στα τρόφιμα μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από άλλους.
Οι ημικρανίες είναι κλινικά αναγνωρίσιμες καταστάσεις, που έχουν επίπτωση στο 8 με 20% του πληθυσμού. Μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο, δριμύ πόνο, με συνέπεια χαμένες εργάσιμες ημέρες και διαταραγμένη οικογενειακή ζωή. Πολλοί παράγοντες είναι γνωστό πως σχετίζονται,με τις ημικρανίες, συμπεριλαμβανομένων του οικογενειακού ιστορικού ημικρανιών, της πίεσης και των ορμονικών αλλαγών. Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τους άνδρες.

Η ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ



   Σχετικά με την προέλευση του όρου «αλχημεία» δεν υ­πάρχει συμφωνία στις απόψεις που έχουν διατυπωθεί. Κατά μία θεωρία ο όρος προέρχεται από το αραβικό άρθρο al και τη λέξη Kemi, την κοπτική ονομασία της Αιγύπτου. Άλλοι υποστηρίζουν πως προέρχεται από την ελληνική λέξη «χυμός» και χρησιμοποιήθηκε στον Με­σαίωνα μέχρι τον ΙΖ' αιώνα, για να προσδιορίσει τη χη­μεία. Από τότε όμως που η χημεία έλαβε επιστημονική μορφή, ο όρος αλχημεία χρησιμοποιείται προκειμένου να δηλώσει τις προσπάθειες μεταβολής μη ευγενών με­τάλλων σε ευγενή, με στόχο την παραγωγή χρυσού.

Ο ΕΑΥΤΟΣ


«Πιο ακτινοβόλος και από τον ήλιο, πιο αγνός από το χιόνι, πιο λεπτός από τον αιθέρα είναι ο Εαυτός. Το πνεύμα μέσα στην καρδιά μου. Είμαι εκείνος ο Εαυτός, εκείνος ο Ε ΑΥΤΟΣ είμαι εγώ».

ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ


Όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά όλες οι ζωντανές μορφές στη φύση έχουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Το πεδίο αυτό είναι ένα λεπτό πρότυπο γύρω από το οποίο δομείται το φυσικό σώμα.
Σε παλιότερες εποχές οι άνθρωποι γνώριζαν γι’ αυτό το σώμα και το ονόμαζαν
αιθερικό ή λεπτό σώμα.

Με ποιό τρόπο δημιουργείς την αρρώστεια σου;

Γιατί αρρωσταίνουμε; Ποιά θα είναι η δική σου εμφάνιση όταν θα γεράσεις;

Συχνά , αυτά που λέμε «αρρώστιες» του σώματος μας, δημιουργούνται από εμάς. Το σώμα μας, όπως και κάθε άλλο στη ζωή είναι ο καθρέφτης των εσωτερικών σκέψεων και των πεποιθήσεων μας . Το σώμα μας μιλάει πάντα, μας στέλνει τα μηνύματα και εμείς πρέπει να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα αντιληφθoύμε. Κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα μας αντιστοιχεί σε κάθε απλή σκέψη που κάνουμε και κάθε λέξη που προφέρουμε.

Οι τρόποι με τους οποίους εκφράζουμε τις σκέψεις μας και οι λέξεις που προφέρουμε προκαλούν

Σ'ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ...Μ'ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩ....




Μην κλαίς ψυχή μου.
Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.
Τα όνειρά σου είναι η αλήθεια που περιμένεις να δείς.
Τα δακρυά σου είναι ο πόνος σου που με πνίγει
σαν θάλασσα με τεράστια κύματα.
Μην κλαίς γιά την στενοχώρια.

Η Επόμενη Εξέλιξη Της Ανθρώπινης Συνειδητότητας




"Η ανθρώπινη συνειδητότητα δεν είναι κάτι πάγιο και αμετάβλητο: η πολιτισμική ανθρωπολογία δείχνει ότι αναπτύχθηκε βαθμιαία σε ένα διάστημα χιλιετιών. Μέσα στα τριάντα ή πενήντα χιλιάδες χρόνια ιστορίας του σύγχρονου ανθρώπου, το ανθρώπινο σώμα δεν άλλαξε σημαντικά, ενώ η ανθρώπινη συνειδητότητα άλλαξε. Ποια θα είναι η επόμενη αλλαγή της; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει απλώς θεωρητικό ενδιαφέρον: θα μπορούσε να καθορίσει την επιβίωση του είδους μας".

Η Συγγνώμη

Η συγγνώμη είναι μιά λέξη μικρή
Πόσα πολλά όμως εμπεριέχει μέσα της?
Πες συγγνώμη όταν

Δώσε Χρόνο,νιώσε Πόνο και η Αγάπη θα είναι εκεί να σε περιμένει..




Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσεις την Αγάπη.

Πόσο δύσκολο να την αποδεχτείς.

Πόσο δύσκολο να την υπηρετήσεις.


Μα πόσο εύκολο να την μοιραστείς...

Το Δώρο Της Συγχώρεσης



Η Συγχώρεση είναι ένα δώρο που προσφέρουμε στους εαυτούς μας.

"Το να συγχωρείς σημαίνει να απελευθερώνεις έναν φυλακισμένο και να ανακαλύπτεις ότι ο φυλακισμένος ήσουν εσύ".
Lewis B. Smedes

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΡΟΦΗ

eye_perception_picture

Οι τροφές που μπαίνουν στον οργανισμό μας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Την πρώτη, δηλαδή τον πρώτο τύπο διατροφής, μπορούμε να τον ονομάσου­με "φαγητό". Αναντίρρητα, για τις τροφές που μπαί­νουν από το στόμα και μόνο από το στόμα, υπάρχει ένα μέσον που επιτρέπει το μετασχηματισμό αυτών των ζωτικών αρχών. Αναφέρομαι στο στομάχι.
Εάν δεν υπήρχε το στομάχι, δεν θα ήταν δυνα­τός ο μετασχηματισμός της πρώτης κατηγορίας τροφών. Ωστόσο η τροφή που μπαίνει από το στόμα δεν είναι η πιο σημαντική. Ξέρουμε καλά πώς μετασχηματίζονται οι τροφές μέσω της πέψης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε τελική ανάλυση οι ζωτικές αρχές μένουν απο­θηκευμένες μέσα στο αίμα και αυτό τις κατευθύνει σε όλα τα όργανα του σώματος. Ωστόσο μπορεί κανείς να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να φάει.
Ο Μαχάτμα Γκάντι μπορούσε να μείνει χωρίς τροφή μέχρι

Τα χέρια μας εκπέμπουν φως




Τα ανθρώπινα χέρια λάμπουν, αλλά τα νύχια απελευθερώνουν το περισσότερο φως, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η οποία βρήκε ότι όλα τα μέρη του χεριού εκπέμπουν ανιχνεύσιμα επίπεδα φωτός.

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ (ερμηνεία)


Λαβύρινθος, ένα διαχρονικό κι επίκαιρο σύμβολο. Πριν όμως αναλύσουμε τι είναι ο λαβύρινθος ας κάνουμε μια μικρή απόπειρα να ερμηνεύσουμε τι είναι ένα  σύμβολο.


Kβαντική Συνείδηση - Μια απάντηση στην κρίση του πολιτισμού


«Η συνείδηση πρέπει να κατέχει μια θεμελιακή σχέση σε οποιαδήποτε αξιόπιστη κοσμοθεώρηση, ακριβώς όπως η ύλη, η ενέργεια, ο χώρος και οι αριθμοί…»
Thomas Nagel
«Εάν οι απόψεις μου είναι αποτέλεσμα χημικών διεργασιών που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλό μου, τότε καθορίζονται από τους νόμους της χημείας και όχι της λογικής»
J. B. Haldane

«Η νόηση είναι μία πραγματικότητα του εγκεφάλου αλλά μόνο εφόσον ο εγκέφαλος νοείται ως η κβαντική πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από τα πνευματικά γεγονότα της συνείδησης»
Michael Lockwood
«Όλα όσα έχεις δει, το κάθε λουλούδι, το κάθε πουλί, ο κάθε βράχος, θα χαθούν και θα γίνουν σκόνη, όμως το ότι τα είδες δεν θα χαθεί»
παλιό καμπαλιστικό απόφθεγμα

... προσοχή... συνείδηση...







Η προσοχή μας είναι όπως η δέσμη φωτός που

βγαίνει  από ένα   φακό μέσα στο σκοτάδι ..και σε

όποιο αντικείμενο πέσει ,αυτό το αντικείμενο

φωτίζετε , βγαίνει από την αφάνεια, και αποκτά

παρουσία μέσα στο χώρο.


Το ίδιο συμβαίνει και στην καθημερινότητα μας, η

δέσμη του φωτός είναι η προσοχή μας , [θα

μπορούσαμε να το πούμε ίσως  και συνείδηση μας.]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα