Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ! TΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΣΎΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΈΝΩΝ (ILLUMINATI)! (ΒΙΝΤΕΟ)




Είναι απλά απίστευτα αυτά που διαβάζει ο άνθρωπος στο βίντεο!
Αυτό που λέει στο βίντεο ισχύουν σήμερα!
Τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων ΔΕΝ είναι πλέον συνομωσία!
Ονομάζεται ''The Secret Covenant of the Illuminati''
Τι λέει; Δείτε ή μάλλον ακούστε καλύτερα το βίντεο και ταυτοχρόνως να διαβάζετε αυτά που μετάφρασα δια ακοής και από το κείμενο.
Η αφήγηση του ξεκινά στο 01:03 τελειώνει στο 09:42 γι αυτό μην ανησυχείτε ότι είναι πολύ...
Αν κάποιος μπορεί να τα βάλει σαν υπότιτλους στο βίντεο να το κάνει και να μου στείλει το λίνκ στο: dependentworldcy@gmail.com
Αν έπρεπε να επιλέξω δυο άρθρα για να αφυπνίσω τον κόσμο το ένα είναι αυτό που θα διαβάστε τώρα και το άλλο:
Πολύ καλό Άρθρο! ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ‏
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!!!

Οι παράξενοι σχηματισμοί σε σχήμα Χ των chemtrails. [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]



Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο πολύ γνωστό πλέον σχήμα Χ που σχηματίζουν λευκές
 χημικές ουρές στον ουρανό μας.
Το φαινόμενο αυτό τον τελευταίο καιρό παρατηρείται όλο και πιο συχνά ιδιαίτερα πάνω 
από πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Για όποιον προσπαθήσει να αντιπαραθέσει την άποψη ότι... 
πρόκειται για τυχαίο γεγονός έχουμε να αντιπαραθέσουμε δεκάδες φώτο και βίντεο που 
απεικονίζουν το φαινόμενο αυτό.

Ελιξήρια που χαρίζουν νιάτα και υγεία!




Όχι, δεν χρειάζεται να μετακομίσουμε στη μακρινή Ασία, να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά της διατροφής των Ίνκας ή να τρεφόμαστε ξαφνικά μόνο με φύκια, εξωτικά βότανα και τροφές που ούτε το όνομά τους δεν μπορούμε να προφέρουμε. Η πρόταση των ειδικών είναι πολύ πιο απλή και κυρίως βρίσκεται δίπλα μας. Οι επιστήμονες χρόνια τώρα γνωρίζουν ότι η ελληνική μεσογειακή δίαιτα, που βασίζεται στα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα ψάρια, αποτελεί την πιο σίγουρη διατροφική συνταγή αντιγήρανσης.

Ηρωικό ένστικτο


Πέρα από τα ατομικά πλαίσια, μέσα στα οποία κρύβεται, 
θρέφεται ο ηρωισμός, η ίδια η κοινωνία, ο πολιτισμός και η 
εξέλιξή τους  (άρα και η επιβίωσή τους) στηρίζονται στον 

ηρωισμό. 

Η Αληθινή Αξία του Δαχτυλιδιού


Υπάρχει μια παλιά ιστορία για ένα παιδί που πήγε να ζητήσει τη βοήθεια ενός σοφού: Ήρθα, δάσκαλε, γιατί νοιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πως μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;”
Ο δάσκαλος, χωρίς να τον κοιτάξει, του είπε: “Πόσο λυπάμαι, αγόρι μου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρώτα πρέπει να λύσω ένα δικό μου πρόβλημα. Μετά, ίσως..” και ύστερα από μια παύση συνέχισε : “Αν θέλεις να με βοηθήσεις εσύ, μπορεί να λύσω γρήγορα το πρόβλημά μου και μετά να μπορέσω να σε βοηθήσω.”
“Ε…μετά χαράς, δάσκαλε” είπε διστακτικά ο νεαρός, νοιώθοντας ότι τον υποτιμούσαν για άλλη μια φορά και μετέθεταν τις ανάγκες του.

Προκαλεί ο καφές υπογονιμότητα;

                                           Προκαλεί ο καφές υπογονιμότητα;

Αποτελέσματα ερευνών μας σοκάρουν


Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια παγκοσμίως. Τα αίτια μπορούν να είναι πολλά. Ερευνητές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην επιρροή του καφέ και κατά πόσο βοηθάει στην υπογονιμότητα. Πως η καφεΐνη μπορεί, λοιπόν, να επηρεάσει τη γονιμότητα ενός ζευγαριού;

Βιονικός άνθρωπος,παρουσιάστηκε στο Science Museum στο Λονδίνο

Bionic man

Βιονικός άνθρωπος, που έχει τεχνητά όργανα, συνθετικό αίμα και ρομποτικά άκρα,παρουσιάστηκε  στο Science Museum στο Λονδίνο την Τρίτη. Η σχέση ανθρώπου-μηχανής, έχει κοστίσει περισσότερο από £ 500.000 για να πραγματοποιηθεί, αλλά οι επιστήμονες που τον δημιούργησαν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως αντικατάσταση τμημάτων του ανθρώπινου σώματος χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία

Το μυστικό που κρύβεται κάτω από τον διάσημο πίνακά του!

              Το μυστικό που κρύβεται κάτω από τον διάσημο πίνακά του!


Ο Ρέμπραντ είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο με πλούσια ιστορία… Πρόκειται για το έργο: «ηλικιωμένος άνδρας με στρατιωτική στολή».
Ύστερα από την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει εδώ και 380 χρόνια ο πίνακας, η ιστορία αυτή ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο…
Το μουσείο «Getty» στο Λος Άντζελες, που φιλοξενεί το πορτρέτο, αναφέρει πως: «η στρατιωτική στολή ίσως συμβολίζει τη δύναμη και τον πατριωτισμό των Ολλανδών κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την Ισπανία. Αν και το βλέμμα του άνδρα είναι στραμμένο μπροστά, το κορμί του είναι γυρισμένο κατά τρία τέταρτα. Τα υγρά μάτια του που κοιτούν στο πλάι, δίνουν στην εικόνα μία αίσθηση αμεσότητας«.

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ


                                             

Ο Εμπεδοκλής ήταν ένας από αυτούς που έζησε στο μεταίχμιο του περάσματος από τα Μυστήρια στις φιλοσοφικές σχολές, αφήνοντας μας ένα μέρος της ΓΝΩΣΗΣ του, μέσα από τους λίγους σωσμένους εξάμετρους επικούς στίχους του, που όμως χαρακτηρίζονται από μία τεράστια δυναμική σε σκέψεις και αναλύσεις. Τα ποιήματα που σώζονται είναι οι «Καθαρμοί» (3.000 στίχοι) και το «Περί φύσεως»(2.000 στίχοι). Οι στίχοι που διασώθηκαν είναι 450.

Top 5 τεχνολογικών επιτευγμάτων με ελληνική πρωτιά




Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Wired Magazine συνέταξε τη λίστα των πέντε σπουδαιότερων επιστημονικών ανακαλύψεων του 2012 που άλλαξαν την παγκόσμια επιστημονική σκέψη. Η Ελλάδα φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει από τα μεγάλα επιτεύγματα της χρονιάς. Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα είναι παρούσα και μας κάνει για άλλη μια φορά περήφανους!

Ας ξεκινήσουμε όμως την αντίστροφη μέτρηση:

Σεξουαλικότητα και Yποδούλωση


«The word of Sin is Restriction.»
Aleister Crowley - Liber Al, Chapter I

                                             
Σε αυτό το άρθρο προσπάθησα να φέρω σε συνάντηση τις ιδέες του Γερμανού ερευνητή και συγγραφέα Karlheinz Deschner, και του Βρετανού αποκρυφιστή και μαθητή του Crowley, Kenneth Grant. Μελετώντας, έστω και επιφανειακά τα δυο έργα τους, το «Σεξουαλικότητα και Χριστιανισμός» ή «Opus Diaboli», όπως προκλητικά τιτλοφορήθηκε από τον Karlheinz Deschner, και το «Aleister Crowley and the Hidden God» του Kenneth Grant ανακάλυψα ότι οι δυο συγγραφείς, αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα όσο αφορά στο θέμα της υποδούλωσης της σεξουαλικότητας.


Όπως αναφέρει ο Karlheinz Deschner, η σπουδαιότητα και αξία της σεξουαλικότητας εκφράζεται στην θρησκευτική πίστη όλων των λαών – πρωτογενώς πάντοτε με θετικό τρόπο. Για τους αρχαίους ανθρώπους το αιδοίο και ο φαλλός, ως φορείς γονιμότητας, ήταν ιερά, όπως ιερές ήταν και οι σεξουαλικές πράξεις, οι οποίες αποτελούσαν το βασικό στοιχείο της θρησκευτικής ζωής.

Η Εσωτερική Έννοια του Σεξ


                                                 

Kάποια ενδιαφέροντα σημεία από το βιβλίο της Dion Fortune, Η εσωτερική φιλοσοφία του έρωτα και του γάμου (εκδ. Ιάμβλιχος) που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα.


Για την εσωτερική επιστήμη το ανθρώπινο πλάσμα θεωρείται ότι έχει επταπλή μορφή. Υπάρχουν 7 επίπεδα ύπαρξης, το ΕΒΔΟΜΟ (το Ανώτερο Πνευματικό), το ΕΚΤΟ (του Συγκεκριμένου Πνεύματος), το ΠΕΜΠΤΟ (του Αφηρημένου Νου), το ΤΕΤΑΡΤΟ (του Συγκεκριμένου Νου – χαρακτηρίζεται από μνήμη), το ΤΡΙΤΟ (το Ανώτερο Αστρικό – χαρακτηρίζεται από ανταπόκριση στην έλξη, από επιθυμία για ένωση), το ΔΕΥΤΕΡΟ (το Κατώτερο Αστρικό – χαρακτηρίζεται από την επιθυμία για έλξη ή κατοχή), το ΠΡΩΤΟ ή ΦΥΣΙΚΟ (ο υλικός κόσμος).


Το ζευγάρωμα σε κάθε επίπεδο εξαρτάται από τη συγκεκριμένη συνοχή της ουσίας του. Στο φυσικό επίπεδο η ένωση εξαρτάται από τη συνεύρεση των γεννητικών οργάνων. Στο δεύτερο επίπεδο το ζευγάρωμα συντελείται λόγω του αμοιβαίου πάθους. Στο τρίτο επίπεδο η ένωση εξαρτάται από τη συναισθηματική συμπάθεια. Στο τέταρτο από ένα κοινό περιεχόμενο συνείδησης και ενδιαφέροντος. Στο πέμπτο επίπεδο από τη διανοητική συμπάθεια και στο έκτο από τα κοινά πνευματικά ιδανικά. Στο έβδομο επίπεδο Όλα είναι Ένα και το Ένα είναι Όλα και δεν είναι δυνατό να υπάρξει στενότερη επαφή από εκείνη της «αυγής της εκδήλωσης.»


Κατά την Fortune, o άνθρωπος γνωρίζει με έναν διαισθητικό τρόπο πως μόνο η ένωση με κάποιο άτομο αντίθετης πολικότητας μπορεί να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι πλήρεις δυνατότητες της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι νόμοι του ζευγαρώματος, όπως κατανοούνται από την εσωτερική φιλοσοφία, περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από τη φυσική ένωση. Ο άνθρωπος διαθέτει επτά σώματα τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμα είδη έρωτα ή πολικότητας. Αν ο άνθρωπος δεν ζευγαρώσει όλα τα σώματά του, η ένωσή του είναι ατελής. Το πιο συνηθισμένο είναι οι άνθρωποι να ζευγαρώνουν στα τρία πρώτα σώματα (φυσικό, ενστίκτων, συγκινήσεων). Επομένως ο μέσος άνθρωπος είναι ικανός για φυσική συνουσία, ενστικτώδη επιθυμία και τρυφερό συναίσθημα για το ταίρι του, αλλά έχει μικρή μόνο νοητική επικοινωνία. (για τα υπόλοιπα σώματα ... καλά…)


Για τον εσωτεριστή ο όρος «σεξ» εννοείται ως η «ζωϊκή δύναμη» την οποία η Fortune παρομοιάζει με μια ενέργεια ηλεκτρο-υδραυλικής μορφής, μια «ακτινοβολούσα και μαγνητίζουσα κραδασμική δραστηριότητα» όμοια με τον ηλεκτρισμό. Αυτή η δύναμη εκπορεύεται από τη Μεγάλη Πρώτη Αιτία και είναι θεία στη φύση της.

Το λεξικό της Τρούμπας (Πειραϊκόν Λεξικόν)



Μορφωθείτε Πειραϊκά από το Μέγα Λεξικόν της Τρούμπας


Αλανιάρα = γυναίκα ρέμπελη του δρόμου 
Αλαμπουρνέζικα = αυτά που δεν βγάζεις νόημα. Κατά τον Μπαμπιώτη προέρχονται από την φυλή Μπουρνού του Σουδάν που όταν μιλάνε ακούγονται απλά ήχοι περίεργοι.
Άμπακο = αυτό που δεν έχει τέλος (έφαγε τον άμπακο). Βγήκε από τον Άβακα τον τρόπο που οι άραβες έκαναν υπολογισμούς, κάτι σαν μικρό κομπιουτεράκι, με χάντρες που μπορούν ωστόσο να κάνουν υπολογισμούς τεράστιους άνευ τέλους
Αντάμικα = αντρίκια, θαρραλέα
Αρκουδόμαγκας = ψευτόμαγκας
Ασίκης = ωραίος, λεβέντης

Το «τρίγωνο των Βερμούδων» των ταχυδρομικών περιστεριών


Περιστέρια - αρχείο #1

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες απορούσαν γιατί τα συνήθως εξαιρετικά στον προσανατολισμό τους ταχυδρομικά περιστέρια χάνονταν όποτε απελευθερώνονταν από ένα συγκεκριμένο σημείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με μία τελευταία μελέτη, το μυστήριο του «τριγώνου των Βερμούδων» των ταχυδρομικών περιστεριών έφτασε στη λύση του.

Μην τρώτε αργά αν θέλετε να χάσετε κιλά


Λένε Ισπανοί ερευνητές
Νέα Υόρκη
Το πότε τρως και όχι μόνο το τι τρως, ίσως παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυποInternational Journal of Obesity.

Η μελέτη που εστίασε σε δείγμα υπέρβαρων γυναικών οι οποίες συμμετείχαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους έδειξε ότι, όσες έτρωγαν το γεύμα τους μετά τις 15:00 μ.μ. κατάφεραν να χάσουν μόνο το 25% του βάρους τους σε διάστημα 20 εβδομάδων, συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν νωρίτερα. 

Το άγχος συρρικνώνει τον εγκέφαλο - Τρομακτικές επιδράσεις του στρες στον οργανισμό

Το άγχος συρρικνώνει τον εγκέφαλο - Τρομακτικές επιδράσεις του στρες στον οργανι


Το άγχος είναι γνωστό ότι βλάπτει όχι μόνο σε ψυχικό, αλλά και σε βιολογικό επίπεδο. Ωστόσο πρόσφατα οι επιστήμονες κατέγραψαν τις αρνητικές επιδράσεις του στρες στον οργανισμό και οι διαπιστώσεις τους ήταν τουλάχιστον τρομακτικές.
Συγκεκριμένα, συλλέγοντας όλες τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίδραση του άγχους στο ανθρώπινο σώμα, συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα σε ορισμένες κατηγορίες:

Η ζωή είναι ένα δώρο

                                         

Σήμερα, προτού σκεφτείτε να πείτε μια κακή κουβέντα -
σκεφτείτε κάποιον που δεν μπορεί να μιλήσει.

Πριν να παραπονεθείτε για τη γεύση του φαγητού σας
σκεφτείτε κάποιον που δεν έχει να φάει.

Πριν να παραπονεθείτε για τον άντρα ή τη γυναίκα σας-
Σκεφτείτε κάποιον που φωνάζει στο Θεό για έναν σύντροφο.

Ρίγανη: Η ισχυρότερη Πανάκεια της Φύσης

                                                 


Origanum heracleoticum
Greek Oregano
Origanum vulgaris hirtum
αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum

A Tribute to Aaron... (Επειδή την ιστορία, την γράφουν πάντα οι νικητές...)

Πριν λίγες μέρες διάβασα (όπως πολλοί ίσως) μία είδηση, που θα περάσει και στα "ψιλά" ίσως για τους περισσότερους μας...
Αυτοκτόνησε (λέει) ένας 26χρονος hacker... Ο Aaron Swartz...
Πιέστηκε πολύ από τις δικαστικές αρχές (λέει) και επειδή είχε εκδηλώσει καταθλιπτικές τάσεις στο παρελθόν, προέβει στο απονενοημένο, υπό το φάσμα μιας καταδίκης η οποία θα τον έστελνε φυλακή για πολλά χρόνια...

A Tribute to Aaron... (Επειδή την ιστορία, την γράφουν πάντα οι νικητές...)Στην μνήμη ενός Ανθρώπου που έφυγε άδικα, μια μετάφραση (επιείκια για τις δυνατότητες μου) από ένα άρθρο, το οποίο δίνει άλλη διάσταση στην "αυτοκτονία"...

Να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία εκείνης της εποχής είναι σα να μοιράζουμε στο καθένα ολόκληρο το Αιγαίο πέλαγος.»

                                         

«Σε λόγο πεζό θέλω να ειπώ ότι, όσο ο άνθρωπος θα ζει σε τούτο το γαλαζοπράσινο πλανήτη, και όσο η πολιτική του συνείδηση θα αναζητεί το τέλειο πολίτευμα για να συμβιώνει ειρηνικά και δίκαια στις κοινωνίες του, πάντα θα σημαδεύει σα στόχο τη δημοκρατία του Σόλωνα. Θα γυρίζει προς το κέντρο της, όπως η πυξίδα γυρίζει προς το βοριά.

Ακόμη, σε λόγο πεζό θέλω να ειπώ ότι, αν υπάρχουν σκεπτόμενα όντα σε άλλα σημεία του σύμπαντος, και έχουν δημιουργήσει προχωρημένους πολιτισμούς και τη δική τους ιστορία, ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν οργανώσει τις κοινωνίες τους θα κατατείνει σταθερά στο μοντέλο της δημοκρατίας του Σόλωνα. Με δεδομένη, βέβαια, τη θέση των αστροφυσικών σήμερα ότι η δομή του σύμπαντος, από τα στοιχεία έως τους νόμους του, είναι ενιαία και ομότροπη.

Οι κυβερνήσεις Παγκόσμια αφήνουν τους κακούς ”aliens” να απαγάγουν εκατομμύρια ανθρώπους, σε αντάλλαγμα μυστικής τεχνολογίας. Πολύ τραβηγμένο;;; (video)


Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο κρυφό τρομερό μυστικό που «αποσιωπήθηκε» από όλα τα μέσα γιατί είναι πολύ τρομερό για να είναι αληθινό… Εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο και η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν ξαναβρίσκονται και επίσης δεν είναι ποτέ στις ειδήσεις. 
Εδώ είναι μερικά λυπηρά και σοκαριστικά γεγονότα σχετικά με το μέσο αριθμό των εξαφανισθέντων ατόμων κάθε χρόνο.
Γαλλία …. 39.000 … Αγνοούνται και δεν έχουμε νέα ποτέ ξανά … κάθε χρόνο …

Φυσικό Λευκαντικό για τα Ρούχα

                                 

Βρίσκετε ότι τα λευκά σας είναι γαριασμένα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο;  Φτιάξτε το δικό σας λευκαντικό, χρησιμοποιώντας λεμονάκι και οξυζενέ.  

Αναμίξτε 10 φλυτζάνια νερό, με μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού και 1 φλυτζάνι οξυζενέ, το απλό του φαρμακείου, που καθαρίζουμε τις πληγές (3%).  

Ἡ ἀλήθεια τῆς συγγνώμης.


Ἡ ἀλήθεια τῆς συγγνώμης.
Κάποια στιγμή η “φούσκα” της Εικονικής Πραγματικότητας η οποία σε περιβάλλει σκάει.
Και η Αλήθεια λάμπει σαν νεογέννητος Ήλιος στα αβυσσαλέα σκοτάδια των ψυχών που έσφαλαν.
Η Αλήθεια είναι μία … και δεν μπορεί να μένει κρυμμένη για καιρό.

Ήταν γίγαντας ο Αχιλλέας;



Ο Αρριανός γράφει ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος βρέθηκε στην Μ.Ασια πήγε στον τάφο του Αχιλλέα. Εκεί βρήκε την ασπίδα του Αχιλλέα του ζύγιζε 150 κιλά και μπορούσαν να την σηκώσουν ν 3 γεροδεμένοι άντρες. 

Έρχεται λοιπόν η ερώτηση . 

Πως την μεταχειριζόταν ο Αχιλλέας; Μήπως ήταν γίγαντας;. Θα αρχίσουν μερικοί να λένε ότι πετώ τούβλα. Διαβάστε όμως τα πιο κάτω που έγραψαν αρχαίοι ιστορικοί. 

Μάρκος Αυρήλιος «ΤΑ ΕIΣ ΕΑΥΤΟΝ»


                              2 Marcus_Aurelius_Metropolitan_Museum
* Πρέπει πάντα να θυμούμαι ποια είναι του συνόλου η φύση και ποιά η δική μου και τι σχέση έχει μ’ εκείνη και ποιο μέρος ποιου συνόλου είναι, καθώς και ότι κανείς δεν μ’ εμποδίζει να κάνω πάντα και να λέω ό,τι είναι συνεπές με την παγκόσμια φύση της οποίας είμαι ένα τμήμα.
* Του ανθρωπίνου βίου η διάρκεια είναι στιγμή, η ουσία του ρευστή, η αίσθηση αμυδρή, όλου του σώματος η σύσταση φτιαγμένη για να σαπίσει. Η ψυχή είναι στρόβιλος, η τύχη ακαθόριστη και η φήμη αόριστη. Με λίγα λόγια, του σώματος όλα ποταμός, τα της ψυχής όνειρο και αχνός, τα της ζωής πόλεμος και ξένων άφιξη και η υστεροφημία λήθη. Τι λοιπόν μπορεί να μας οδηγήσει; Ένα και μόνο η φιλοσοφία. Και τούτο σημαίνει, να έχουμε ασφαλή τον εσωτερικό μας δαίμονα από προσβολή και βλάβη, δυνατότερο από τις ηδονές και τους πόνους.

Η Ζωή μια τρύπα στο νερό




Η ζωή είναι ένα τίποτα που ανα πάσα στιγμή μπορεί να σημαίνει τα πάντα.


Φανταστείτε λίγο την θεωρία της μαύρης τρύπας και του Big Bang. Πριν από την μεγάλη έκρηξη δεν υπήρχε χρόνος διότι αυτός μαζί με τον όλο χώρο ήταν συρρικνωμένος σαν μια μαύρη κουκκίδα στο πουθενά. Αν όμως σκεφτεί κανείς ότι αυτή η μαύρη κουκκίδα είναι "ΚΑΤΙ" τότε αυτό το κάτι θα αποκτήσει νόημα και ύστερα υπόσταση.

Μια τέτοια αιτία θα οδηγήσει εσένα να φορέσεις την στολή του δύτη και να βουτήξεις μέσα στον βυθό της ζωής.

Η Μαγεία του Χάους


Έχετε πρόβλημα στύσης; Ελέγξτε την καρδιά σας

Όσο πιο σοβαρό πρόβλημα στύσης αντιμετωπίζει ένας άνδρας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πάσχει από κάποιο «σιωπηλό» καρδιολογικό πρόβλημα, που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.


alt
Είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω σε αυτό το θέμα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα συμπεράσματα προηγούμενων μικρότερων μελετών. Αλλά ενώ οι προηγούμενες μελέτες είχαν απλώς διαπιστώσει τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα στύσης και σε εκείνα της καρδιάς, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι όσο χειρότερα είναι τα πρώτα, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος και για τα δεύτερα.

Τα πολλά φρούτα την ημέρα φέρνουν ηρεμία

                               alt


Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ήρεμους, ευτυχισμένους και ενεργητικούς, σύμφωνα με μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής του πανεπιστημίου του Οτάγκο, με επικεφαλής τη δρα Τάμλιν Κόνερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα ψυχολογίας της υγείας "British Journal of Health Psychology", μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στα καθημερινά συναισθήματα και στην κατανάλωση τροφών.

Μαρία Πολυδούρη - Ἀνεπίδοτη ἐπιστολὴ



Ἀγαπητοὶ φίλοι!
Ἴσως τὸ γράμμα αὐτὸ νὰ μὴν διαβαστεῖ ποτέ, ἀπὸ κανέναν, ἀλλὰ στ᾿ ἀλήθεια δὲ μὲ νοιάζει. Ἴσως μέχρι νὰ φτάσει στὰ χέρια σας νἄχω πειὰ ὁλότελα ξεχαστῆ ἀπ᾿ ὅλους. Ἀλλά, οὔτε δὰ κι᾿ αὐτὸ τὸ τελευταῖο μὲ νοιάζει. Ἐξάλλου, δὲν ἔχω καὶ πολλὰ νὰ σᾶς πῶ, θέλω μόνο νὰ σᾶς θυμίσω ὅτι κάποτε ὑπῆρξα. Κάποτε ὑπῆρξα κι᾿ ἤμουν καὶ ζωὴ καὶ θάνατος μαζί. Καὶ ζωὴ καὶ Χάρος ἤμουν!

Ἔζησα, τὁμολογῶ, μιὰ ζωὴ δηλητηριασμένη, γι᾿ αὐτὸ θαρρῶ ἀποφάσισα νὰ τὴν ἐγκαταλείψω. Ἐκεῖνο ποὺ γιὰ τοὺς ἄλλους ἤτανε ζωή, γιὰ μένα θάνατος ἦταν. Γεννιόμουνα καὶ πέθαινα κάθε μέρα, ὥρα καὶ στιγμή. 

Ζοῦσα μὲ τὸ θάνατο, ζοῦσα γιὰ νὰ πεθάνω, μὰ τουλάχιστον δὲ ζοῦσα νεκρὴ ὅπως οἱ γύρω μου, τὰ μικρὰ ἀστεῖα ἀνθρωπάκια ποὺ λέγαν πὼς μ᾿ ἀγάπησαν, κι᾿ ἂς μὴν μπόρεσαν ποτέ, κι᾿ ἂς μὴν τόλμησαν ποτὲ νὰ διαβάσουν τὴν ψυχὴ ποὔκρυβε περίσσιο φῶς καὶ σκοτάδι μέσα της. 

“Ούτε δήμιοι ούτε θύματα” Albert Camus

                                             


Ναι, πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας. Μέχρι αυτό το σημείο, έχω αποφύγει μια επίκληση στο συναίσθημα. Είμαστε κομματιασμένοι από μια λογική της ιστορίας που έχουμε επεξεργαστεί με κάθε λεπτομέρεια — ένα δίχτυ που απειλεί να μας πνίξει. Δεν είναι το συναίσθημα που μπορεί να κόψει το δίχτυ μιας λογικής που έχει φτάσει σε παράλογα μήκη, αλλά μονάχα ο λόγος που μπορεί να συναντήσει τη λογική στο έδαφός της. Αλλά δεν θα ήθελα να αφήσω την εντύπωση… ότι κάθε πρόγραμμα για το μέλλον μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις δυνάμεις μας της αγάπης και της αγανάκτησης.

Οκτάβιο Πας - Καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει (Απόσπασμα)


                                     Εσείς τι λέτε πιο εύκολα στη ζωή σας: το «ναι» ή το «όχι»;

«Το “όχι”. Το διαπιστώσατε νομίζω και εσείς εμπράκτως. Για να σας πω αυτό το “ναι”, για μια συνάντηση, είπα πολλά “όχι” πρώτα!». (χαμογελάει)

Γιατί σήμερα οι άνθρωποι λένε τόσο εύκολα «ναι»;

«Η μοναξιά… Φοβούνται τη μοναξιά του “όχι”!

Να ζεις ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις - Leo Buscaglia (απόσπασμα)


Να ζεις ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις - Leo Buscaglia (απόσπασμα)

image

«Τι κρίμα για σένα, αν πιστεύεις ότι υπάρχει μόνο ό,τι μπορεί να μετρηθεί στατιστικά. Πραγματικά σε λυπάμαι αν διευθύνει τη ζωή σου μόνο αυτό που μπορεί να μετρηθεί, γιατί εμένα με κεντρίζει το απροσμέτρητο. Με κεντρίζουν τα όνειρα, όχι μόνο αυτό που είναι μπροστά μου. Δε δίνω δεκάρα γι’ αυτό που βρίσκεται μπροστά μου. Αυτό το βλέπω. Αν θες να περάσεις τη ζωή σου μετρώντας το, είναι δικαίωμά σου, εμένα όμως με ενδιαφέρει αυτό που βρίσκεται πιο έξω. Υπάρχουν τόσα που δε βλέπουμε, δεν πιάνουμε, δε νιώθουμε, δεν καταλαβαίνουμε.

Χίπηδες και «αλητοτουρίστες» στην Ελλάδα του 1960


                                                     
Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που κάνει ο άνθρωπος είναι να κρίνει τα πάντα σύμφωνα με τα κριτήρια της εποχής του.
Στη μελέτη της Ιστορίας η τάση αυτή έχει και όνομα. Λέγεται «παροντισμός» (presentism).Διαπράττουμε διαρκώς το σφάλμα να κρίνουμε το παρελθόν με τα κριτήρια του (εκάστοτε) παρόντος. Κι όχι μόνο στην ιστορική μελέτη. Διαπράττουμε το σφάλμα να προσμένουμε και ένα μέλλον-προέκταση του παρόντος –κάτι που είναι η άλλη μεριά του νομίσματος.
Αλήθεια, πώς θα κρίνουν το (δικό μας) παρόν οι άνθρωποι του μέλλοντος (του δικού τους παρόντος);
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα