Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εγώ και ο Εαυτός μου


                                     

«Δεν είμαι πια ο εαυτός μου», «Έχω χάσει τον εαυτό μου», «Θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου», «Θα ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου πλέον», είναι φράσεις που ακούμε πολύ συχνά γύρω μας ή και ο καθένας από εμάς το έχει ξεστομίσει σε κάποιες φάσεις της ζωής του.

Ο εαυτός, μία από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς έννοιες στο χώρο της ψυχολογικής έρευνας, παραμένει ακόμη και σήμερα πεδίο διαφωνιών και αντιθέσεων όσον αφορά στον ορισμό του. Η έννοια του εαυτού έχει φανερά μεταβληθεί με το πέρασμα των αιώνων, ξεκινώντας από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, οι οποίοι ώθησαν την ανθρώπινη σκέψη προς την εσωτερικότητα του εαυτού και το δικαίωμα για απόλυτα εσωτερική ιδιωτική ζωή. Στα χρόνια της Αναγέννησης, την ανάπτυξη της ιδέας της εσωτερικότητας του εαυτού προέκτεινε ο καρτεσιανός εαυτός, του σκεπτόμενου ανθρώπου.(Ευαγγελία Φουντουλάκη, 2005)

Συνέντευξη με τον Howard Philip Lovecraft



s17

Αρχικός Τίτλος: Συνέντευξη με τον Howard Philip Lovecraft, ο συγγραφέας του αλλόκοσμου μιλάει για τις σκοτεινές πτυχές της ζωής του.
Μία σκοτεινή φιγούρα έκανε για λίγα δευτερόλεπτα την εμφάνιση της διασχίζοντας την οδό Εγνατία, πριν χαθεί ξανά πίσω από μία νεκρή, βεβηλωμένη, εκκλησία. «Οδός Ελευθέριου Βενιζέλου» σκέφτηκε, καθώς τα μάτια του έτρεχαν κατά μήκος ενός τσαλακωμένου χαρτιού που στιγμές πριν είχε βγάλει από την τσέπη του.

ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ...ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

mythbuster - spartans


Ο μύθος

Μη υγιή μωρά ή μωρά με ειδικές ανάγκες   που γεννιόνταν στην μιλιταριστική Σπάρτη ρίχνονταν στον γκρεμό.

 Οι Σπαρτιάτες δεν μετέφεραν ποτέ επιβάτες. 

FORTEANA...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ!! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

                                          

Πτώσεις ψαριών, βατραχιών, φουντουκιών και πάγου που εμφανίζονται ξαφνικά, αντικείμενα που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατασκευής τους χωρίς κάποια λογική εξήγηση.
Ιδού μερικά από τα ανεξήγητα φαινόμενα, στη μελέτη των οποίων ένας άνθρωπος αφιέρωσε όλη την ζωή του.Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται κάποια από εκείνα τα φαινόμενα που ακροβατούν ανάμεσα στο κωμικό και το υπερφυσικό.
Κυρίες και Κύριοι, καλώς ήλθατε στον παράδοξο κόσμο του Charles Fort.

Αττάβυρος – Το βουνό όπου λατρευόταν ο Θεός Δίας

ZeusTempelAtt130496835


Στην κορυφή του Αταβύρου, εκτός από το ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας (πανομοιότυπο με αυτό του λόφου του Παραδεισίου), βρίσκεται ο Ναός του Αταβυρίου Διός, θεμελιωμένος ήδη από την ύστερη τρίτη χιλιετία π.Χ., σε υψόμετρο 1.215 μ. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει σημαντικά αρχιτεκτονικά λείψανα, όπως τον ιερό περίβολο με το μεγάλο κτιστό ορθογώνιο βωμό, το προστώο ή ιεροθυτείο, δύο οίκους ή θησαυρούς, χρονολογημένα στους κλασικούς χρόνους (5ος αι. π. Χ.).

Αν είσαι άνθρωπος ή αριθμός, εσύ θα το αποφασίσεις...


                                     

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι που θα σου πουν ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο: Εκείνοι που φοβούνται να προσπαθήσουν κι εκείνοι που φοβούνται ότι θα πετύχεις.
Ετούτες τις αλυσίδες που μου βάζουν, δεν τις μπορώ, δεν τις αντέχω. Δεν το έχει το αίμα μου να σκύψω το κεφάλι, να δεχτώ τις αποφάσεις εκείνων που βάλανε την ζωή μου στο καντάρι για να την πουλήσουν όσο - όσο. Δεν αντέχει η ψυχή μου να δεχτεί πως θρασύδειλα ανθρωπάκια που έχουνε για θεό τους το χρήμα, που έχουνε για επάγγελμα το ψέμα και για όνειρο μία δοτή εξουσία, θα ορίσουν το πως θα ζήσω, πως θα σκέφτομαι και πως θα πεθάνω...

Εξωγήινο Voyager στην Ινδονησία


Ένας κάτοικος της Kupang NTT (πρωτεύουσα και κέντρο της ανατολικής επαρχίας της Ινδονησίας) ο Willi Soeharly έχει μερικές εικόνες που θεωρούνται αντικείμενα UFO. Τις εικόνες τις έχει από τον μακαρίτη C. A. Castillo, έναν Ισπανόφωνο γεωλογικό ερευνητή που ζούσε στην Kupang και πέθανε το 1994. Η πέτρα ανακαλύφθηκε όταν ο Castillo έκανε έρευνα στο βουνό του Σατανά, Oesu’u – Kupang. Σε ένα σπήλαιο είδε ένα σωρό από βράχους που έμοιαζαν περίεργοι αλλά δεν προσπάθησε ποτέ να τους καθαρίσει. Το σχήμα του περίεργου βράχου μοιάζει με δύο βράχους κολλημένους και περιέχει εικόνες από αστέρια, τον ήλιο και η όλη η εικόνα κοιτάζει προς τα πάνω. Επίσης υπάρχουν βέλη που δείχνουν μόνο ένα αστέρι. Θυμίζει εκπληκτικά τον χρυσό δίσκο του Voyager.

Η κλίση του κεφαλιού το μυστικό της γοητείας

                                         

Η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο, σύμφωνα με αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Τέσσερα ηφαίστεια απειλούν την αεροπορία στην Καμτσάτκα

                       извержение вулкан Плоский Толбачик Камчатский край Камчатка


Τέσσερα ηφαίστεια, που εκρήγνυνται στην Καμτσάτκα (ρωσική Άπω Ανατολή) – Σιβέλουτς, Καρίμσκι, Κιζίμεν και Επίπεδο Τολμπάτσικ – κατατάσσονται σε μία από τις πιο απειλητικές κατηγορίες πορτοκαλί συναγερμού κινδύνου για την αεροπορία.

Στόχος: θερμοπυρηνική μικροέκρηξη

лазер наука лаборатория рука прибор россия


Η πιο ισχυρή στον κόσμο εγκατάσταση λέιζερ θα τεθεί σε λειτουργία στη Ρωσία το 2020. Θα κατασκευαστεί στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ (Βόλγας), κοντά στην πόλη Σαρώφ. Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι ξένοι επιστήμονες. Το λέιζερ θα έχει μήκος 360 μέτρα και το ύψος του θα ισοδυναμεί με το ύψος ενός δεκαώροφου κτιρίου.

Ανέτοιμη η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση με αστεροειδή

Ανέτοιμη η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση με αστεροειδή

Εντελώς απροστάτευτη αποδεικνύεται ότι είναι η ανθρωπότητα στο αέναο συμπαντικό ταξίδι τρόμου του πλανήτη μας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς, που ενδέχεται να βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης μαζί του και να τον καταστρέψουν, με την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους να στηρίζεται στο νόμο των πιθανοτήτων. Οι βγαλμένες από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη» σκηνές της βροχής μετεωριτών που έπληξε τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω της 1.200 τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές σε ακτίνα χιλιομέτρων σοκάρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη και προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα. Ο «Αρμαγεδδών» στα Ουράλια και, ταυτόχρονα, το πέρασμα σε απόσταση διαστημικής αναπνοής από τη Γη του αστεροειδούς «2012 DA14», επαναφέρουν τη συζήτηση για το εντελώς πρώιμο στάδιο που βρίσκεται η επιστημονική έρευνα αναφορικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών φαινομένων και τα πραγματικά όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Οι κοσμικές ακτίνες προέρχονται από κρουστικά κύματα σουπερνόβα



Τα απομεινάρια των αυτοκαταστρεφόμενων αστεριών μπορούν να επιταχύνουν σωματίδια σε υψηλές ενέργειες από ό, τι ο πιο ισχυρός επιταχυντής στον κόσμο.
Είναι μια κοσμική σειρά μυστηρίου, που κρύβει τα μυστικά της από τους  αστρονόμους εδώ και 100 χρόνια.Τι  είναι αυτό που εξακοντίζει πρωτόνια μέσω  του Γαλαξία μας σε ενέργειες μέχρι χιλιάδες φορές μεγαλύτερες από εκείνες του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, κοντά στη Γενεύη, τον πιο ισχυρό επιταχυντή σωματιδίων στη Γη; Δύο νέες  παρατηρήσεις εμπλέκουν και πάλι τους συνήθεις 'ύποπτους: κατάλοιπα σουπερνόβα, η επέκταση θραυσμάτων από αστρικές εκρήξεις. Αλλά μπορεί να μην είναι οι μόνοι ένοχοι.

Η ψηφιακή «ματιά του αετού»..Δείτε προσεκτικά το βίντεο...


Ένα υψηλής ευκρίνειας σύστημα επόπτευσης που ακούει στο όνομα «Αργος» και φέρει υπογραφή Έλληνα ερευνητή ετοιμάζεται να διαπρέψει στην παρακολούθηση από αέρος
Η ψηφιακή «ματιά του αετού»

Η αυταρέσκεια του ανθρώπου και ο κομπασμός του ότι είναι το τελειότερο δημιούργημα της πλάσης, σίγουρα έχουν να κάνουν με τον εξελικτικό θρίαμβο του εγκεφάλου του - και μόνο. Διότι, κατά τα λοιπά... ποιος άνθρωπος δεν έχει ζηλέψει την όραση του αετού; Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο συνειρμικός λόγος που το πτηνό αυτό κυματίζει ακόμη στις σημαίες πολλών χωρών του πλανήτη;

Τα όρια της επιστημονικής αλήθειας


Η επιστημονική αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο είναι όμηρος τόσο του πλαισίου αναφοράς μας στον χωρόχρονο όσο και της γλώσσας που χρησιμοποιούμε για να την εκφράσουμε
Τα όρια της επιστημονικής αλήθειας
Ακόμη και να μπορούσαμε να ταξιδέψουμε σε άλλο Σύμπαν, δύσκολα θα καταφέρναμε να αντιληφθούμε την αλλαγή!
Εχουμε κλείσει ήδη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και το θέμα μιας ερμηνείας της επιστημονικής αλήθειας και των ορίων της είναι πάντοτε επίκαιρο με δεδομένη τη φρενήρη εξέλιξη της θετικής επιστήμης και των τεχνολογιών αιχμής στο σύνολό τους. Τα ερωτήματα «βάθους» ωστόσο παραμένουν αναπάντητα: Υπάρχει ανάγκη μιας μεταφυσικής οντότητας-δημιουργού του γνωστού τουλάχιστον Σύμπαντος; Γιατί τελικά να υπάρχει κάτι παρά τίποτα;

Στους Ουρανούς Πάνω Από Τα Κεφάλια Μας...Project Camelot


RUSSIAMETEOR2 copy
Ποιες είναι οι πιθανότητες, κατά τις οποίες την ίδια ημέρα που ένας αστεροειδής, αναμένεται  να προσεγγίσει σε ασυνήθιστα μικρή απόσταση, τη Γη,  η Ρωσία (και η Κούβα?) Θα βομβαρδιστεί από μετεωρίτες με έναν τρόπο που δεν έχουμε γίνει μάρτυρες εδώ και αιώνες; Ποιες είναι οι πιθανότητες;
 Αυτό σημαίνει ότι κάτι κακό έρχεται!!

Σκηνές τρόμου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική


Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρωτοφανή επίθεση στις Σκουριές

                              Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρωτοφανή επίθεση στις Σκουριές

Σκηνές τρόμου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική: Ομάδα περίπου 50 ατόμων έκανε έφοδο με μολότοφ και καραμπίνες στο εργοτάξιο. Δείτε τις εικόνες της καταστροφής

Sandy Hook, συμπτώσεις ή ένα μεθοδευμένο σχέδιο;



Για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν αυτές τις τελετές, είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή του κοινού, έτσι ώστε να επινοήσουν τρόπους ότι τα τελετουργικά και οι θυσίες τους, μπορούν να μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο.Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούν τα συναισθήματα και τρέφονται από τη θλίψη της μάζας , έτσι οι τελετουργίες τους απαιτούν μαζική συμμετοχή του κοινού. Είναι ο δικός τους κανόνα  για να μας πουν εκ των προτέρων τι σχεδιάζουν, και το κάνουν αυτό με  σύμβολα, αριθμολογία, χειρονομίες και άλλα κρυμμένα στοιχεία.

O ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ


Οι Βαβυλώνιοι αποκαλούσαν τον Δία Βήλο. Το ύψος αυτού του οικοδομήματος ήταν κάπου 300 πόδια και με τον καιρό μπλέχτηκε γύρω απο αυτό ο Εβραικός μύθος του πύργου της Βαβέλ. Ο ναός χτίστηκε απο την βασίλισσα Σεμιράμι.

Τώρα καθώς οι ιστορικοί διαφωνούν για αυτόν τον ναό στο μεταξύ κατέρρευσε απο την πολυκαιρία, είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς την αλήθεια σχετικά με αυτόν. Συμφωνούν πάντως όλοι, ότι είχε υπερβολικό ύψος και ότι οι Χαλδαίοι μέσα σε αυτόν έκαναν τις παρατηρήσεις των άστρων,των οποίων κανείς μπορούσε κανείς να παρατηρήσει με ακρίβεια την ανατολή και την δύση χάρη στο μεγάλο ύψος του κτιρίου.

Παραίτηση Πάπα....Πραξικόπημα εναντίον του ...Αγίου Πνεύματος.

Ο Διάβολος ζωντάνεψε στη Ρώμη.

                                                           

Αναμφισβήτητα ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των καιρών μας είναι και η "αναπάντεχη" παραίτηση του Πάπα. Μια παραίτηση, της οποίας η σημασία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποιον, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ...Συνδυασμό γνώσεων, συγκεκριμένα, οι οποίες αφορούν τόσο τα περί της λειτουργίας του συστήματος εξουσίας όσο και τα περί θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο και οι αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να "κυκλοφορήσουν", είτε στον τύπο είτε στο διαδίκτυο, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι θα είναι στην πλειονότητά τους εσφαλμένες και στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Θα στερούνται της "διεισδυτικότητας" και του "εύρους" εκείνου, που απαιτεί η ανάλυση του μεγέθους αυτού του φαινομένου.

ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 <<<  ΕΣΤ’ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ >>>
                                    ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ


ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΦΟΙΒΟΣ –ΑΠΟΛΛΩΝ- ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Μόλις Γεννήθηκε Ο Θεός Ένα Χρυσό ΦΩΣ Πλημμύρισε Τη Δήλο

Το Νησί Όπου Γεννήθηκε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα