Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τα λουλούδια μιλάνε με τις μέλισσες… ηλεκτρικά

                                     

Δείχνουν με ηλεκτρικά πεδία στα έντομα πόσο νέκταρ διαθέτουν


Τα έντομα προσελκύονται από τα λουλούδια για να τρυγήσουν το νέκταρ τους – και να μεταδώσουν τη γύρη τους, εξασφαλίζοντας έτσι αμοιβαία την πολυπόθητη διαιώνιση του κάθε είδους – με διάφορα «σήματα»: οπτικά, όπως τα χρώματα, τα σχήματα και τα μοτίβα των πετάλων τους ή οσφρητικά, όπως οι πτητικές ενώσεις που εκλύουν. Τώρα βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο «μέσο» σε αυτή την επικοινωνία. Διαπίστωσαν ότι τα άνθη στέλνουν μέσω ηλεκτρικών πεδίων στους βομβίνους λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο νέκταρ διαθέτουν προκειμένου να τους ενημερώσουν αν αξίζει τον κόπο να τα «επισκεφθούν» ή όχι για την εξασφάλιση του γεύματός τους.

Richard Dawkins: Η ρίζα όλων των κακών

                                                   Richard Dawkins: Η ρίζα όλων των κακών

Tο ντοκιμαντέρ του Richard Dawkins "root of all evil" που αναλύει το πως ο θεϊσμός αποτελεί μια ανθρώπινη αυταπάτη αλλά και το πως ο μεσαίωνας αναβιώνει στην εποχή μας.

Αποτελεί η "πίστη" έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου, ή αποτελεί τη ρίζα όλων των κακών όπως ισχυρίζεται ο Dawkins; Είναι δυνατόν η θρησκεία να "μπλόκαρε" την εξέλιξη του ανθρώπου;

Great Balls of Fire - ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

giant_comet

Τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μια αυξητική τάση στην πτώση μετεωριτών ανά τον πλανήτη.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;Είναι μία κυκλική εκδήλωση που λαμβάνει μέρος στον ουρανό ή είναι ένας οιωνός ότι κάτι μεγαλύτερο έρχεται;
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως αυτή τη στιγμή , αυτοί οι νέοι κομήτες προέρχονται από ένα κοινό σημείο του ηλιακού συστήματος.Το όνομα αυτών των κομητών είναι Kreutz comets.
Η Nasa επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.Το ερώτημα όμως είναι: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;

ΠΕΡΙ ΠΤΩΣΕΩΣ "ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΝΑΣΙΩΣΕΩΝ!



ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ
ΜΕ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΜΕ ΣΑΠΕΝΣ,
ΜΕ.. ΔΡΑΚΟ
ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ!

Βρήκα τον αγώνα, τη βούληση για δύναμη, τη φυσικότητα, την υγεία, τον πόνο και την εμορφιά που κρύβει η αρετή των ελλήνων.

                                                     

Στο Φαίδρο, που βρίσκεται το πιο βαθύ κύτταρο της φιλοσοφίας του Πλάτωνα, η θεωρία των ιδεών, βρήκα πολλά πράγματα.


Βρήκα, γιατί ο έρωτας αποβλακώνει, και γιατί ο έρωτας τρελαίνει τους ανθρώπους.


Βρήκα, γιατί οι Έλληνες θελήσανε μοιχαλίδα την πιο ωραία γυναίκα που έφτασε να πλάσει η φαντασία τους, την Ελένη της Σπάρτης.


Βρήκα, πόσο υπέροχο πράγμα είναι η ελληνική αρετή, και η ηθική ελευθερία των ελλήνων. 

"Το νόημα της ζωής" από έναν καθηγητή φιλοσοφίας


                          

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στη τάξη μ' ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο κι άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσανε μ' απορία. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-«Είναι γεμάτο το βάζο;» κι οι μαθητές απάντησανε:
-«Ναι, είναι γεμάτο».
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βοτσαλάκια κι άρχισε να γεμίζει το βάζο. Το κούνησε λίγο και τα βοτσαλάκια κυλήσανε και γεμίσανε τα κενά ανάμεσα στις πέτρες. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:-«Είναι γεμάτο το βάζο;» κι οι μαθητές απαντήσανε:-«Ναι, είναι γεμάτο».Αυτός χαμογέλασε και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι μ' άμμο κι άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισ' όλα τα κενά μεταξύ πετρών και βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:-«Είναι γεμάτο το βάζο;» Οι μαθητές διστάσανε για λίγο, αλλά απαντήσανε:
-«Ναι, είναι γεμάτο».

Λοβοτομή: μια παράλογη επέμβαση στον εγκέφαλο


Η λοβοτομή ήταν μια χειρουργική επέμβαση που εφαρμόστηκε στο παρελθόν, με την οποία ο χειρουργός απέκοπτε ή κατέστρεφε συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, με στόχο την απενεργοποίηση σημαντικών εγκεφαλικών λειτουργιών για την αντιμετώπιση διανοητικών διαταραχών, ψυχικών παθήσεων, ή ισχυρού πόνου.

Η αρχική ανακάλυψη
            Η ιδέα της λοβοτομής ανήκει στον Γερμανό γιατρό Γκόλτζ, ο οποίος το 1890 παρατήρησε ότι τα άγρια σκυλιά ηρεμούσαν, όταν τους αφαιρούνταν τμήματα από το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου τους.
Η λοβοτομή σε ανθρώπους εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1935 σε ασθενείς ψυχιατρείου από τον Πορτογάλο νευροχειρουργό Έγκας Μόνιτζ.  Το όργανο μάλιστα που χρησιμοποίησε για την εκτομή των εγκεφαλικών κέντρων, με τοπική αναισθησία και μετά από πολλαπλές ακτινογραφίες, το ονόμασε ΄΄λευκοτόμο΄΄, από τις ελληνικές λέξεις ΄΄λευκό΄΄ (το χρώμα της εγκεφαλικής ουσίας) και ΄΄τομή΄΄.  Η εφεύρεση αυτή, μάλιστα, του χάρισε το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1949, αφού κατάφερε να παραπλανήσει την επιτροπή κρίσης των βραβείων με έντεχνη παραποίηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων, σε διάφορες δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες.  Τα χρόνια, όμως, που ακολούθησαν η τεχνική αυτή επικρίθηκε σφοδρά από την επιστημονική κοινότητα, αφού αποδείχθηκε ότι οι συνέπειές της ήταν πολύ συχνά απρόβλεπτες και καταστροφικές.

Τα πειράματα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης


Ολοκαύτωμα ονομάστηκε η γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών κα ι πολιτικών ομάδων της Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εξοντώθηκαν, χωρίς οίκτο, στα τρομερά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Από το 1941 μέχρι το 1945, με την καθοδήγηση του πανίσχυρου Χάινριχ Χίμλερ, υπαρχηγού του Χίτλερ και διοικητή των ταγμάτων Ες Ες (SS), σακατεύτηκαν ή εξοντώθηκαν πάνω από 7.000 αθώοι άνθρωποι σε φρικιαστικά πειράματα, που υπερβαίνουν τους κανόνες όχι μόνο της ηθικής, αλλά και της ίδιας της λογικής.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία λειτούργησαν ως κολαστήρια αθώων ψυχών, προκαλούν και σήμερα τρόμο, ακόμη και με την απλή αναφορά του ονόματός τους: Άουσβιτς-Μπιρκενάου, Νταχάου, Σασενχάουζεν, Νατζβάιλερ, Ρέϊβενσμπρουκ, Μπούχενβαλντ.

Βαφές μαλλιών: τι κρύβεται πίσω από τη λάμψη;


Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, αλλά και η βαθύτερη επιθυμία των ανθρώπων να είναι αρεστοί στους άλλους, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε εκρηκτική αύξηση τη βιομηχανία καλλωπιστικών προϊόντων και τεχνικών. Ο τομέας των μαλλιών, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις της εποχής και έτσι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών, αλλά τελευταία και των ανδρών, καταφεύγει στη βαφή τους, είτε για να κρύψει τα σημάδια του χρόνου, είτε για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση.

Μην Φιλιέστε… Αγαπήστε και Φιληθείτε.


Όταν η στατιστική μιλάει για το ερωτικό φιλί. Το φιλί είναι φαινομενικά μια απλή πράξη αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων, η οποία είναι αισθαντική και σημαντική και μας συγκινεί κάθε φορά που συμμετέχουμε σε αυτήν. Αυτό όμως είναι μόνο φαινομενικό.

Στην πραγματικότητα συμβαίνουν κι άλλα πράγματα που ή δεν τα γνωρίζουν οι ερωτευμένοι ή δεν τους νοιάζει να τα γνωρίζουν και καλά κάνουν κατά την άποψη μου. Επειδή έχουμε εθισμό στις ερευνολογίες και στον επιστημονισμό ας λάβουμε τα φώτα τους και φυσικά δεν θα τα πάρουμε τις μετρητοίς, διότι αφ ενός μας είναι άχρηστα κι αφ έτερου διότι … είναι άχρηστα.

Ο μετεωρίτης στα Ουράλια και το «ιστορικό» ανάλογων περιπτώσεων στη Γη.


Εχεις συνειδητοποιήσει πόσο μικρος είσαι και πόσο γελοιές οι γνώσεις σου, οι αλήθειες σου και τα διακαιώματα σου; Εντελώς απροστάτευτη αποδεικνύεται ότι είναι η ανθρωπότητα στο αέναο συμπαντικό ταξίδι τρόμου του πλανήτη μας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς, που ενδέχεται να βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης μαζί του και να τον καταστρέψουν, με την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους να στηρίζεται στο νόμο των πιθανοτήτων. ...και είναι φυσικό μιας και αυτός ο ίδιος νόμος είναι που τον δημιούργησε.

Τα σημεία επαφής των σφαιρών

                                                   md-201211-11-balls-29-contacts

Μια ομάδα που αποτελείται από δύο σφαίρες μπορεί να έχει το πολύ ένα σημείο επαφής. Μια ομάδα από τρεις σφαίρες μπορεί να έχει το πολύ τρία σημεία επαφής. Τι συμβαίνει, όμως, σε μια ομάδα με 12 σφαίρες ;

Τα όρια του ήχου

                                                        RV-AA485_VIZ3_DV_20101028011011

Συγγραφέας: Γιώργος Καρουζάκης


Το μυστήριο για το πώς ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τον ήχο ενισχύεται ύστερα από μια πρόσφατη ανακάλυψη: μια ομάδα μουσικών συνέτριψε το σχετικό με την αντίληψη του ήχου όριο, που έχει επιβληθεί από έναν διάσημο αλγόριθμο.

Ο γνωστός Μετασχηματισμός Fourier, που επινοήθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια, είναι μια μαθηματική διαδικασία που διαχωρίζει ένα ηχητικό κύμα στις μεμονωμένες συχνότητές του. Είναι η πιο κοινή μέθοδος για την ψηφιοποίηση αναλογικών σημάτων, και κάποιοι πίστευαν ότι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ίδιο αλγόριθμο για να μετατρέψει την κακοφωνία και τους θορύβους που μάς περιβάλλουν σε μεμονωμένους ήχους και φωνές.

Νέα Παγκόσμια Τάξη - Σχεδιάγραμμα των Παράφρων



Το καινούριο ντοκιμαντέρ του Άλεξ Τζόουνς καταστρέφει την κοροϊδία της τρομοκρατίας, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της ιστορίας. 

Τώρα, μια τεχνοκρατική παγκόσμια εταιρική τυραννία του 21ου αιώνα προσπαθεί να σκοτώσει δισεκατομμύρια ανθρώπους με τα σούπερ όπλα που έχει δημιουργήσει σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ελέγχου της αστυνομίας και μέσα από το κεντρικό τραπεζικό πολεμικό μοντέλο που έφερε στη ζωή. 

Όταν η αρρώστια γίνεται το καταφύγιο του ανθρώπου

                                  


Από την Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Η «υγεία» στις μέρες μας
Για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, η υγεία θεωρείται υπόθεση του σώματος, η αποκατάσταση της υγείας αφορά στην απλή απομάκρυνση των συμπτωμάτων και η «θεραπεία» επέρχεται όταν «η  τιμή» βρίσκεται στα «φυσιολογικά όρια».
Γιατί αρρωσταίνουμε;

Η τέχνη του να συμπεριλαμβάνεις


                                    
ΣΥΝΘΕΣΗ
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ικανότητά μας να συνδεόμαστε με το μεγαλύτερο δυνατό σύνολο, αποφεύγοντας τον περιορισμό του μικρού εαυτού.
Είναι σημαντικό να έχουμε παρούσα την επίγνωση της στενότητας της μορφής, που μπορεί να χωρά ακόμα και την υψηλότερη σύλληψη της διάνοιάς μας.
Πως μπορεί να είναι σοφός κάποιος που ζει μέσα σε μια μικρή αλήθεια, που την θεώρησε τόσο εύκολα σαν το δικό του λαμπρό βασίλειο;

«Το Μεγάλο Μυστικό»


ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα:

                              
Να σας καλωσορίσω και να σας πω ότι ο λόγος για τον οποίο είχαμε σαν τίτλο στη σημερινή μας συνάντηση, το μεγάλο μυστικό είναι γιατί πρόκειται στο τέλος να γίνει μια ανακοίνωση, όπως ξέρετε μυστικό που το μοιράζονται πάνω από δυο, δεν είναι μυστικό.
Άρα, αυτό που πρόκειται ν’ ανακοινώσουμε, ήταν μυστικό μέχρι σήμερα, από δω και πέρα δεν θα είναι, από τη στιγμή που θα το μάθετε όλοι εσείς, έχει να κάνει όμως με εξελίξεις που θ’ ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, οπότε θεωρώ ότι καλό θα είναι να είστε πληροφορημένοι.
Τώρα, για να ξεκινήσουμε με το θέμα μας, οφείλω να πω σαν προοίμιο, σαν εισαγωγή, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια τάση για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα πράγματα και τις εξελίξεις, κατά κάποιο τρόπο να έχουμε διαμορφώσει έναν εγκέφαλο, ο οποίος να θέλει όλα τα πράγματα να τα κατατάσσει σε κουτάκια, για να μπορεί να τα παρακολουθεί καλύτερα και να αισθάνεται την απαραίτητη ασφάλεια που διαφορετικά, όταν νιώθει ότι τα πράγματα είναι χαοτικά, ή ότι όλα οδηγούν σ’ ένα κοινό σημείο ενδεχομένως ν’ αδυνατεί να τα παρακολουθήσει.
Αυτό γιατί το λέω;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα