Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Βιάγκρα: Πως δημιουργήθηκε η λέξη!



Όλοι γνωρίζουμε το γνωστό χάπι βιάγκρα, της εταιρείας Pfizer, το οποίο χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού για την ενίσχυση της σεξουαλικής τους ζωής.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία που το κατασκευάζει η λέξη βιάγκρα είναι αρχαία ελληνική. Προέρχεται από το βία και άγρα, που σημαίνει σύμφωνα με την εταιρεία το κυνήγι της χαμένης ερωτικής ορμής. Βέβαια αυτό που είναι ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι αυτό δεν αποτελεί είδηση για τα ΜΜΕ. Δεν το γνωρίζει σχεδόν κανείς Έλληνας.

Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων; Περισσότερες αποδείξεις!


                            
Μία ακόμη απόδειξη για το ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Η αριστερή προπαγάνδα έχει κατακλείσει τα σχολεία της Ελλάδας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Κυριολεκτικά χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι διδάσκουν στα παιδιά μας ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Ο Άνθρωπος Ρομπότ

                                                 


Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους ανθρώπους. Φαίνεται να πάσχουν από ένα μόνιμο «ψυχικό κρυολόγημα» χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Το έχουν συνηθίσει, ζουν με αυτό, μια σιδερένια μέγγενη σφίγγει συνεχώς το στήθος τους, αλλά εκείνοι συνεχίζουν τυπικά τις δουλειές τους.

Και ο φόβος και η οικονομική κρίση κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Μήπως έχουμε πάψει τελικά να είμαστε άνθρωποι, μήπως έχουμε γίνει μηχανικά αυτόματα, προγραμματισμένα ρομπότ, απλές μηχανές.

Τεράστιος όγκος δεδομένων μπορεί να καταχωρηθεί σε ένα γραμμάριο υλικού


Η τεχνολογία έρχεται να συναντήσει τη βιολογία και από την ένωση «γεννιέται» το μέλλον στην αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων. Δεν μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για το αποτέλεσμα έρευνας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Agilent Technologies.

Προς το παρόν, για την αποθήκευση δεδομένων, χρησιμοποιούμε μέσα όπως usb stick, DVD, Bluray. Στο μέλλον, όμως, δεν αποκλείεται τα παραπάνω να αντικατασταθούν με… DNA, καθώς οι επιστήμονες κατάφεραν να αποθηκεύσουν ένα τεράστιο όγκο ψηφιακών δεδομένων σε… γενετικό υλικό.

Η ΔΕΙΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ


Ο σπαρτιάτικος στρατός ήταν, ίσως, η πιο τρομερή πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου. Αυτή η πολεμική μηχανή με την απίστευτη πειθαρχεία και εκπαίδευση κατάφερνε πολύ καλά για αιώνες να καλύπτει το μεγαλύτερο και βασικότερο ελάττωμά της, που βεβαίως δεν ήταν άλλο από την αριθμητική της σύσταση. Οι Σπαρτιάτες οπλίτες φορούσαν πάντα κόκκινο μανδύα, γιατί κάλυπτε το αίμα εάν πληγώνονταν και επίσης, κατά το Λυκούργο, τρόμαζε κατά κάποιο τρόπο τον αντίπαλο. Στις μάχες οι Σπαρτιάτες οπλίτες δεν φορούσαν σανδάλια, αλλά πήγαιναν ξυπόλητοι, για να διατηρείται πιο σταθερή η φάλαγγα. Στη Σπάρτη υπήρχε η αντίληψη ότι οι στρατιώτες έπρεπε να γυρίσουν από τη μάχη νικητές ή πεθαμένοι, αν και δεν υπήρχε νόμος που καταδίκαζε αυτούς που εγκατέλειπαν τη μάχη, αλλά αυτοί τότε περιθωριοποιούνταν από την κοινωνία, όπως ο Αριστόδημος που έφυγε από τις Θερμοπύλες με διαταγή του Λεωνίδα να ειδοποιήσει ότι οι Έλληνες είχαν περικυκλωθεί.

ΓΕΡΑΚΑΡΗ, Η ΑΤΡΟΜΗΤΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ

                             

Οι Βενετοί με αρχηγό τον Μοροζίνι, αυτόν που δεν σεβάστηκε ούτε την Ακρόπολη και την βομβάρδισε με τα κανόνια του ανελέητα, εγκατέλειψαν τους Έλληνες συμμάχους τους στα χέρια των τουρκικών ορδών. Ήταν 1667 όταν και τα τελευταία βενετικά πλοία άφηναν τον Μοριά στην μοίρα του. Όλοι οι Έλληνες περίμεναν την βοήθεια των δυτικών για να αποτινάξουν τον τούρκικο ζυγό, αλλά για πολλοστή φορά προδόθηκαν οικτρά και οι τελευταίες τους ελπίδες σωτηρίας από την τυραννία των τούρκων. Οι τούρκοι είχαν θυμώσει πολύ με την αντίδραση των ανυπότακτων Μανιατών και ήθελαν να τους «συνετίσουν», όπως μόνο οι Τούρκοι ήξεραν.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΙΟΤΙΜΑ



Η Διοτίμα φέρεται ότι έζησε στο β' μισό του 5ου αι. π.Χ. και συγκαταλέγεται μαζί με τους Πυθαγόρα, Σωκράτη, Ιπποκράτη και Πλάτωνα, στους μεγάλους κλασσικούς δασκάλους του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Φέρεται σαν ιέρεια στην Αρχαία Μαντινεία, φιλόσοφος, Πυθαγόρεια και μάλιστα γνώστρια της πυθαγόρειας αριθμοσοφίας. Η κύρια αναφορά και η φιλοσοφική φυσιογνωμία της Διοτίμας βρίσκεται στο λόγο του Σωκράτη στο "Συμπόσιο" (ή "περί Έρωτος") του Πλάτωνα, όπου εμφανίζεται σαν πολύ σημαντικό πρόσωπο.

ΚΩΔΙΚΟΣ 5 (συνέχεια....)


ΚΩΔΙΚΑΣ 4 (συνέχεια....)




.) ΓΑΙΑ / ΟΙΚΟΣ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
 Αληθώς διατί εις την παιδικήν μας ηλικία πάντοτε ζωγραφίζαμεν μία μικρήν οικία....ένα μικρόν σπιτάκι Αληθώς, διατί όλα τα παιδιά.....φτιάχνουν πάντοτε τούτο το σχήμα…;
ΑΠΟΛΛΩΝ=ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.
ΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ (7) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. (3+4), (2+5), (1+6).  
Από την στιγμή που ερχόμεθα εις τούτον τον πλανήτη ...κυριαρχεί μέσα μας....ο σεπτός ιερός αριθμός 7. Τα επτά ενεργειακά μας κέντρα.....αντιστοιχούν στις ΕΠΤΑ (7) ΠΛΕΙΑΔΕΣ....δηλα δή ΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.....στις ΕΠΤΑ ΠΥΛΕΣ....όπου κάθε Πλειάδα...μας υποδηλώνει και μία διαφορετική ιδιότητα.....που συγχρόνως διακοσμούν την Ανθρώπινη Ψυχή.

Ένα σύμπαν από το τίποτε

universe                 

Όταν λέμε ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από «τίποτε» σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε να θεωρούμε ως τίποτε τον κενό χώρο.(…) ο κενός χώρος είναι πολύπλοκος. Μοιάζει με σούπα δυνάμει σωματιδίων που κοχλάζουν, και τα οποία δημιουργούνται σε χρονικά διαστήματα τόσο σύντομα ώστε δεν μπορούμε να τα δούμε άμεσα. Τα δυνάμει σωματίδια υποδηλώνουν μια βασική ιδιότητα των κβαντικών συστημάτων. Στην καρδιά της κβαντικής μηχανικής βρίσκεται ο κανόνας που λέει, πως όταν δεν υπάρχει παρατηρητής, τα πάντα μπορούν να γίνουν.

Ο άνθρωπος που έζησε 256 χρόνια!

                                              Li_chingYuen

Έζησε όσο κανένας άνθρωπος στη γη. Έφτασε 256 χρονών, μεγάλωσε 180 παιδιά με 23 γυναίκες που πέθαναν χρόνια πριν τον ίδιο. Ποιος είναι;
O Li Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κίνας και μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Μετά ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κίνας όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά. Σύμφωνα με τους New York Times, μετά από αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΦΥΛΑΞΤΕ και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!! Όλα τα σκάνδαλαΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΦΥΛΑΞΤΕ και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!! Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα


Διαβάστε, φυλάξτε και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Αν νομίζουν ότι με έναν Τσοχατζόπουλο και έναν Παπαγεωργόπουλο "καθάρισαν", είναι γελασμένοι.

Ιδού τα πραγματικά αίτια κατάρρευσης της χώρας, τα οποίο σκοπίμως έθαψαν και θάβουν πράσινοι και μπλε πολιτικοί, τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι της διαπλοκής για να σας πουν έπειτα με θράσος πως "Μαζί τα φάγαμε".

Μην τους ακούτε, μην τους πιστεύετε και κυρίως ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ! Την ίδια ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατάθλιψης, που ΧΡΟΝΙΑ άρρωστοι μένουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη και εκατοντάδες χιλιάδες τρέφονται από τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, αυτοί απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια που απολάμβαναν και αυτοπαρουσιάζονται ως "εθνοσωτήρες"

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Η Άννυ, η Συννεφούλα και οι Bee Gees

Μπαρδόν;

Αυτό δεν είναι blog για Πρώτες Βοήθειες; Τί σχέση έχει η Συννεφούλα και οι Bee Gees;

Μεγάλη...

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Να σου συστήσω την Άννυ (ή κατά το Ελληνικότερον, Αννούλα):


Μάλλον δεν είναι αυτό ακριβώς που περίμενες...

Εξέταση αναπνοής για τον καρκίνο στομάχου


                              
Ένα γρήγορο και απλό τεστ αναπνοής μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του στομάχου, αποκαλύπτει νέα έρευνα.
Επιστήμονες από το Ισραήλ και την Κίνα ανακάλυψαν ότι το τεστ ήταν 90% ακριβές στον εντοπισμό και τον διαχωρισμό καρκίνων από άλλα προβλήματα στομάχου σε 130 ασθενείς,
Το 'British Journal of Cancer' αναφέρει ότι το τεστ μπορεί ενδεχομένως να επιταχύνει τον τρόπο που διαγιγνώσκεται ο καρκίνος.
Επί του παρόντος οι γιατροί διαγιγνώσκουν τον καρκίνο στομάχου λαμβάνοντας βιοψία από τα τοιχώματα.

Σχέσεις Θεών και ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα. Παραδείγματα προσευχών και επικλήσεων





Εισαγωγή

Οι σχέσεις θεών και ανθρώπων αποτελούν προσφιλές θέμα στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Ωστόσο, αντιμετωπίζονται ποικιλοτρόπως, ανάλογα  με τα εξελικτικά στάδια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα, οι προσευχές των θνητών στην Ιλιάδα διαφέρουν σε ύφος, περιεχόμενο και σε προσέγγιση του θέματος από τις αντίστοιχες επικλήσεις της Σαπφούς προς την Κύπριδα Αφροδίτη. Είναι γραμμένες σε διαφορετικές εποχές, επομένως είναι ευνόητο να απηχούν τις αντίστοιχες ιδέες και αντιλήψεις που διακρίνουν εκείνες τις συγκεκριμένες εποχές.

ΕΘΝΟΣ ΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΗΘΙΚΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΑΩΝ

                     

Χθές καταστήκαμε μάρτυρες μιας των απεχθέστερων στιγμών της κανιβαλικής τηλεοπτικής εκμετάλλευσης ανθρώπινου πόνου κι ανάγκης, αυτού της εξ ανάγκης κι δια της βίας επιβαλλόμενης, αλλά ακόμα κι εξ πεποιθήσεως, πορνείας, την οποία ο «συγγραφέας και πρωταγωνιστής» της Λάκης Λαζόπουλος, «ταύτισε» ουσιαστικά -όπως προέκυπτε, κατά την έλλογη εκτίμησή μου, από το περιεχόμενο του «σκέτς»- με τις μάνες, κόρες και γυναίκες ενός εκ των ενδοξότερων λαών του κόσμου. Του Ουκρανικού!

Η τακτική του Συγνώμη...


Πόσες φορές μας έχει τύχει να ζητήσουμε συγνώμη; Πολλές φαντάζομαι. Τι είναι όμως αυτό το συγνώμη τελικά για αυτόν που το λέει; Είναι άραγε μια ειλικρινής δήλωση μεταμέλειας όπως αυτομάτως μας έρχεται στο μυαλό ή απλά είναι μια τακτική για να χειραγωγούμε ανθρώπους και καταστάσεις;
Ίσως μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο αν και συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι το δεύτερο. Δεν αλλάζουμε καθόλου πραγματικά και σε πρώτη ευκαιρία ξανακάνουμε το ίδιο λάθος και ξανασυζητάμε συγνώμη. Δεν αναμορφώνουμε τον εαυτό μας, παρά μόνο την εικόνα μας.

Η αληθινή έννοια της μοιχείας.



Η πρωταρχική έννοια της μοιχείας είναι το να κάνεις έρωτα με κάποιον άλλον από εκείνον με τον οποίο είσαι παντρεμένος. Η αληθινή έννοια της λέξης όμως είναι το να κάνεις έρωτα όταν δεν είσαι ερωτευμένος.
Ο άλλος άνθρωπος μπορεί να είναι ο σύζυγος σου ή η γυναίκα σου, αν όμως δεν είσαι ερωτευμένος, τότε το να κάνεις έρωτα μαζί του είναι μοιχεία.

Στον ίσκιο της γης



 XVIII

Τω καιρώ εκείνω η χώρα πάλι δυστυχούσε.

Αόρατοι πόλεμοι μα θανατηφόροι εξίσου, αρρώστιες συχνά και το φριχτόν τέλος όχι στην όμορφη θέα του μοναστηριού που οι καλόγεροι κρατούν στη μέση τα κλειδιά των κρανίων μήτε στον λόφο με τα κυπαρίσσια· μα στη σκόνη μέσα και στα σκουπίδια και στα υπόγεια αζήτητοι νεκροί –με το στανιό τα μάτια ορθάνοιχτα για τη φωτογραφία και την επικήρυξη. Και άλλη πείνα και ανέχεια ψυχής κάτω απ’ τον ίδιο πάντοτε ουρανό του κόσμου.

17/9/2047



Σήμερα τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Άννα Βίσση η οποία έφυγε από κοντά μας πριν από τρεις ημέρες. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να αποχαιρετήσει τη μεγάλη τραγουδίστρια η οποία στιγμάτισε με τα τραγούδια της και την πολυτάραχη ζωή της την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ


                                            

…Γενικά, μια από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις της παλαιοανθρωπολογίας είναι  ότι τα δύο φύλα μοιάζουν περισσότερο, όσο παλιότερα είναι τα ευρήματα. Με άλλα λόγια: οι διαφορές ύψους ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα δεν υπάρχουν «από τη φύση» ή «ανέκαθεν», παρά είναι συνέπειες της κοινωνικής εξέλιξης:  συνέπειες της κατανομής εργασίας και της επακόλουθης τεχνητής επιλογής. Μόνο με την κατανομή εργασίας αρχίζει η πόλωση των σεξουαλικών διαφορών.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

                                                   

...Διότι σε μια πρώτη προσέγγιση, παρά το μικρό του μέγεθος, -ή μάλλον εξ αιτίας του μικρού του μεγέθους, που του επιβάλλει να αγωνιστεί για να φτάσει το στόχο του- το  μικροσκοπικό ανδρικό κύτταρο εμφανίζεται ως το λίκνο της προόδου, ως το κύτταρο του ανικανοποίητου, που θέτει όλο και νέους στόχους, που αναζητεί καινούργιες ενασχολήσεις, με δυο λόγια σαν στοιχείο που αναπτύσσεται με την προσπάθεια και υπό το κράτος της ανάγκης. Μοιάζει με μια γραμμή που ανελίσσεται επ’ άπειρον, χωρίς να γνωρίζουμε πού θα καταλήξει, ενώ το θηλυκό ωάριο είναι εγγεγραμμένο σ’ έναν κλειστό κύκλο από τον οποίο ποτέ δεν εξέρχεται.

Η συνειδητή σου παρουσία....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ...Η ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...Τα "τυχαία" και "συμπτωματικά"...Πραγματικά θετική σκέψη

                                   
Δώσε προσοχή στο παρόν. Δώσε προσοχή στη συμπεριφορά σου, στις αντιδράσεις, τις διαθέσεις σου, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις επιθυμίες σου, όπως εκδηλώνονται στο παρόν. Εκεί είναι το παρελθόν για σένα. Αν μπορείς να είσαι αρκετά παρών ώστε να τα παρατηρείς όλα αυτά, όχι επικριτικά ή αναλυτικά, αλλά χωρίς κρίσεις, τότε αντιμετωπίζεις με επιτυχία το παρελθόν και το διαλύεις με την δύναμη της παρουσίας σου. Δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με το να μπαίνεις στο παρελθόν.Βρίσκεις τον εαυτό σου με το να έρθεις στο παρόν.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



-Ρε...φίλε με βλέπεις;
-Ασφαλώς...! Είσαι ένα μεγάλο δέντρο.
-Και...συ είσαι ένας μεγάλος άνθρωπος...!
-Εγώ όμως ως άνθρωπος...έχω νοημοσύνη.
-Έτσι λες; Τι δυστυχία...!!! Εγώ ως δέντρο όμως θα ζήσω αρκετά χρόνια ακόμη. Στις ρίζες μου θα έρχονται τα εγγόνια σου και θα παίζουν ...κι εγώ θα τα καμαρώνω. Εσύ όμως....πάπαλα...!
-Είσαι...ένα αισχρό και απαίσιο...δέντρο. Λυπάμαι...!
-Τι λυπάσαι μωρέ...δώσε ένα χεράκι συνεργασίας και θα τα βρούμε....!
-Σιγά...μην σε ποτίσω κιόλας...!
-Η αέανη φύση με κρατάει....ζωντανό φίλε μου.
-Να το ξέρεις...αν σε κάψω όμως....από δέντρο...θα γίνεις κάρβουνο...!
-Είδες....δεν σκέφτεσαι λογικά.
-Δηλαδή δεντράκι....τι θέλεις τελικά από εμένα;

Άγρια σπαράγγια: ο αλήτης αριστοκράτης

του Φιλάρετου Ψημμένου


Τα σπαράγγια θεωρούνται- και είναι- ο αριστοκράτης των λαχανικών. Επιστημονικά (από μια γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο) "είναι μονοκότυλα, αναρριχώμενα ή θαμνώδη φυτά, αυτοφυή ή καλλιεργούμενα ως λαχανικά ή καλλωπιστικά και αποτελούν σαρκώδεις βλαστούς του φυτού Asparagus officinalis της οικογένειας των Λιλιιδών"! Είναι το αγαπημένο λαχανικό των Ευρωπαίων στη λευκή, πράσινη ή μωβ (;) εκδοχή του και τρώγεται σαν σαλάτα ή είναι συνοδευτικό gourmet πιάτων.
Αλλά για μας τους τροφοσυλλέκτες, το αγαπημένο μας είναι το άγριο σπαράγγι, ο αλήτης δηλαδή της αριστοκρατικής αυτής οικογένειας. Το άγριο βλαστάρι που σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης!
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας στο διαβήτη τύπου 2


Οι έρευνες προτείνουν ότι η κανέλα έχει πιθανά χρήσιμες φαρμακευτικές  ιδιότητες στη θεραπεία του διαβήτη.
cinammon
Πρόσφατες μελέτες επισημαίνουν ότι η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα στη μείωση της γλυκόζης του αίματος όπως επίσης και στα επίπεδα της χοληστερόλης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Επίσης, μελέτες σε άτομα με προδιαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη και με μεταβολικό σύνδρομο αποδείχτηκε ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τι γλυκαιμικό έλεγχο και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Φαίνεται λοιπόν ότι οι πολυφαινόλες της κανέλας παρουσιάζουν ιδιότητες της ινσουλίνης και κινητοποιούν την εναπόθεση γλυκόζης στους σκελετικούς μύες και στο λιπώδη ιστό.

Η μεγάλη διατροφική αξία της quinoa (κινόα)


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει επισήμως δηλώσει ότι το έτος 2013 έχει αναγνωρισθεί ως «Διεθνές Έτος της Quinoa».
Η quinoa (Κινόα) έχει ήδη ξεχωρίσει από τον FAO ως τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία,εντυπωσιακή βιοποικιλότητα καθώς και για την ασφάλεια του ως τρόφιμο σε όλο τον κόσμο.
Οι ερευνητές την τοποθετούν περίπου στο 3000 π.Χ., όταν η κατανάλωση της έγινε ευρέως διαδεδομένη σε περιοχές της Νότιας Αμερικής . Μαζί με το καλαμπόκι, η κινόα ήταν ένα από τα δύο κύρια τρόφιμα της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Παραδέχομαι μόνο ένα σύστημα, το ηλιακό……….

Ένας Άνδρας που είναι στα τελευταία του κερδίζει 

με 12 πόντους διαφορά τον αντίπαλο του στις εκλογες.. 
Παρόλο τον πόλεμο των έξω..
Στα τελευταία δέκα χρόνια…. 
Η δαπάνη για την κοινωνική πολιτική του αυξήθηκε κατά 60,6 % ήτοι 772 δις δολάρια
Τα τελευταία 13 χρόνια που κυβερνάει, τα  στοιχεία δείχνουν 
Τι σημαίνει επανάσταση .. 
Επανάσταση που το σύστημα δυσκολεύεται 
να σπάσει τα στεγανά της..

"Η Αγάπη δε δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της , και δεν παίρνει τίποτα παρά απο τον εαυτό της.




Η Αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται , γιατί η Αγάπη αρκείται στην Αγάπη. 
Όταν αγαπάς , δε πρέπει να λες :"Ο Θεός είναι στην καρδιά μου", αλλά μάλλον "Εγω βρίσκομαι μέσα στην καρδιά του Θεού".
Και μη πιστέψεις ότι μπορείς να κατευθύνεις την πορεία της αγάπης , γιατί η Αγάπη,θα σε βρεί άξιο, θα κατευθύνει εκείνη τη δική σου πορεία.
Η Αγάπη δεν έχει καμιά άλλη επιθυμία εκτός απο την εκπλήρωση της .Αλλά αν αγαπάς κι είναι ανάγκη να έχεις επιθυμίες , ας είναι αυτές οι επιθυμίες σου: 

24



Κάθε αριθμός είναι ένα σύμβολο . Ένα  σύμβολο σημαντικότερο και από τον ίδιο τον αριθμό . Και τα σύμβολα αυτά αποκρυπτογραφούνται μόνο από τους μυημένους . Άλλωστε η λέξη αριθμός προέρχεται από το ρήμα αραρίσκω που σημαίνει συναρμόζω . Ο αριθμός δηλαδή συναρμόζει . Με τι όμως ?

Ο πιο μυστικιστικός αριθμός της ανθρωπότητας είναι το 24.

ΕΚΕΙ




Εκεί που το πνεύμα είναι ανήσυχο και ο νους δεν βολεύεται
Εκεί που το ποτάμι της γνώσης δεν έχει στερέψει απο την ανομβρία της αυθεντίας
Εκεί που τα δέντρα της προσπάθειας καρπίζουν
Εκεί που η θάλασσα της τιμής γλυστράει στις αμμουδιές του καθήκοντος
Εκεί που στο χωράφι του λόγου δεν φυτρώνουν αγριάδες ψέματος , αλλά ανθίζουν πράξεις
Εκεί που η λίμνη της λογικής δεν αποξηράθηκε από την συνήθεια
Εκεί που ο ουρανός του μέλλοντος ρίχνει αστραπές ελπίδας
Εκεί παιδί μου προσπάθησε να πας
Εκεί είναι η πατρίδα μας .

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , η Ολυμπιάδα , από μικρή ηλικία βρέθηκε στο μαντείο της Δωδώνης . Αργότερα μυήθηκε στα Καβείρια μυστήρια και έγινε ιέρεια του Βάκχου στη Σαμοθράκη . Εκεί ήταν που την γνώρισε και ο Φίλιππος ο Β και την έκανε γυναίκα του . Η έλξη της Ολυμπιάδας από την μαγεία και τις μυστικιστικές τελετουργίες φαίνεται και από το γεγονός οτι εξημέρωνε φίδια και κοιμόταν μαζί τους.(Πλούταρχος 12,13) .
Όταν έμεινε έγκυος κυοφορώντας τον Αλέξανδρο , κάλεσε κοντά της τον μεγαλύτερο μάγο που έχει ζήσει ποτέ στη γη . Τον ΝΕΚΤΑΝΕΒΩ(Σ) .

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες μετά από μάχη με τον καρκίνο



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφερει ότι ο Τσάβες περνά τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα