Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τι είναι οι Στοματικοί Ερεθισμοί και τα Στοματικά Έλκη;

                                      

Τι είναι οι Στοματικοί Ερεθισμοί και τα Στοματικά Έλκη;

Οι στοματικοί ερεθισμοί και τα στοματικά έλκη είναι οιδήματα, εξανθήματα ή πληγές στο στόμα, τα χείλη και τη γλώσσα. Οι συνήθεις στοματικοί ερεθισμοί είναι, τα ψυχρά έλκη, η στοματίτιδα,η λευκοπλακία και η μυκητίαση. Αν έχετε κάποιον από αυτούς τους στοματικούς ερεθισμούς δεν είστε μόνοι, το ένα τρίτο των ανθρώπων προσβάλλονται σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Τα στοματικά έλκη και οι ερεθισμοί είναι επώδυνοι, αόρατοι και μπορεί να σας δυσκολεύουν όταν τρώτε ή μιλάτε. Για οποιονδήποτε στοματικό ερεθισμό που επιμένει περισσότερο από μια εβδομάδα, πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας. Μια βιοψία θα αποκαλύψει την αιτία του ερεθισμού και θα αποκλείσει σοβαρά ενδεχόμενα, όπως ο καρκίνος και το AIDS.

Πώς θα Καταλάβω ότι Έχω Στοματικά Έλκη;

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορέι να δείχνουν ότι έχετε στοματικά έλκη:
  • Στοματίτιδα: μικρά άσπρα οιδήματα που περιβάλλονται από κόκκινους κύκλους. Δεν είναι μεταδοτικά, αλλά συχνά συγχέονται με τα ψυχρά έλκη, τα οποία οφείλονται στον έρπητα, που είναι μεταδοτικός ιός. Η στοματίτιδα εμφανίζεται μέσα στο στόμα ενώ τα ψυχρά έλκη έξω από το στόμα. Η στοματίτιδα μπορεί να επανεμφανίζεται, κατά διαστήματα, με οιδήματα μικρά, μεγάλα ή συρρέοντα ( σε ομάδες).

ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ- ΤΑΥΤΙΣΗ




Ειναι δυνατο  να ειμαστε ολοτελα  ελευθεροι  απο  την προσκολληση, που ειναι  ενα απο τα χαρακτηριστικα, μια απο  τις ιδιοτητες του εαυτου; Ο  ενας ειναι  προσκολλημενος στη φημη  του,στο  ονομα του, στις  εμπειριες  του. Ο αλλος ειναι  προσκολλημενος σε οσα εχει  πει. Αν θελετε πραγματικα  να ελευθερωθειτε απο τον εαυτο, τουτο σημαινει, καμια προσκολληση. Αυτο  δεν σημαινει  οτι γινεσαι ξεκομμενος, αδιαφορος, αποτραβιεσαι και κλεινεσαι, πραγμα που θα ηταν  μια αλλη δραστηριοτητα του εαυτου. Πριν ο εαυτος  ηταν προσκολλημενος, τωρα ο εαυτος  λεει << Δεν θα ειμαι προσκολλημενος>> Αλλα  αυτο ειναι παλι κινηση του εαυτου..

βασανίζομαι...




Φρόντισα μ' όλη μου τη δύναμη να ερευνήσω 
και με σοφία να διακρίνω όλα όσα γίνονται στον κόσμο αυτό· 
ασχολία δυσάρεστη που ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους, 
για να τους ταλαιπωρεί. 
Εκκλησιαστής 1:13


Ο φιλόσοφος Πύρρων βρισκόμενος μια μέρα πάνω σε πλοίο με θαλασσοταραχή, έδειχνε σε αυτούς που φαίνονταν οι πιο φοβισμένοι γύρω του, και τους εμψύχωνε με το παράδειγμα ενός γουρουνιού που ήταν εκεί, το οποίο δεν νοιαζόταν καθόλου για την καταιγίδα. "Τολμάμε να ισχυριστούμε ότι το πλεονέκτημα της λογικής, για το οποίο τόσο υπερηφανευόμαστε, και εξαιτίας του έχουμε ορίσει τους εαυτούς μας κυρίους και αυτοκράτορες των υπολοίπων δημιουργημάτων, μας έχει δοθεί, για να μας βασανίζει;¹"

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Ο  πολεμιστης  γνωριζει  οτι  ειναι  απλως   ενας ανθρωπος.   Το  μονο  που τον   στενοχωρει  ειναι  οτι   η ζωη   ειναι τοσο  συντομη, που δεν μπορει  να αδραξει και να βιωσει ολα οσα θα ηθελε.
  Αλλα για τον πολεμιστη  αυτο δεν ειναι προβλημα  ειναι απλως  κριμα....

Το  να νιωθει  σημαντικος  τον κανει δυσκινητο, αδεξιο  και ματαιοδοξο.  Για να γινει καποιος πολεμιστης  πρεπει να ειναι αβαρης και ρευστος.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (λίγα λόγια)

                            

H σεξουαλική ενέργεια θα έλεγε κανείς ότι είναι εκείνη η ενέργεια που κινεί τα νήματα της ζωής μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η σεξουαλικότητα στην πρωτόγονη της μορφή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ορμές, επιθυμίες, ένστικτα και αναπαραγωγή.
Τι γίνεται όμως όταν η σεξουαλικότητα μετατρέπεται σε σεξουαλική ενέργεια; Είναι εκείνη η κρίσιμη στιγμή που ο άνθρωπος ανεβάζει τον πήχη της συνειδητότητας του.
Τι είναι όμως η σεξουαλική ενέργεια; Είναι εκείνο το συστατικό της ύπαρξης μας, του πνεύματος που μετουσιώνει την ηδονιστική ύλη σε δημιουργική ενέργεια, και σε ενδελέχεια, ή αλλιώς είναι η ενδελέχεια της ύλης.

" ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ"


Ότι κάνουν οι άνθρωποι συνδέεται με την σεξουαλικότητα: η πολιτική, η θρησκεία, η τέχνη, το θέατρο, η μουσική, όλα είναι "σεξουαλική ενέργεια". Νομίζετε ότι οι άνθρωποι πάνε στο θέατρο ή στην εκκλησία για να προσευχηθούν ή για να δουν ένα έργο; Αυτό είναι η δικαιολογία.

Ο Θεός μέσα στους ανθρώπους, ο Θεός παντού!



Κινούμαστε , φερόμαστε, λειτουργούμε επιφανειακά, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, για μένα τους καιρούς της μετάβασης από το έχω στο είμαι, από το επιφανειακό στο ουσιαστικό, από το φόβο στην αγάπη, από το εγώ στο εμείς .
Παρατηρώ τους ανθρώπους σκυθρωπούς, προβληματισμένους, χωρίς χαμόγελο…
Κι όμως  αν ζυγώσεις τον κάθε άνθρωπο με χαρά, με αγάπη, αν είσαι εκεί για αυτόν ανοιχτός για να τον ακούσεις, να τον νιώσεις, να δεις πέρα από τα λόγια την ουσία, το συναίσθημα και κυρίως  τα μάτια του,  το βλέμμα που τα καθρεπτίζει όλα, πόνο, φόβο, θυμό, αλλά και την χαρά, την  αθωότητα, την αγάπη θα δεις το Θεό μέσα σε κάθε άνθρωπο!

Η Τέχνη του Ζην




Τη ζωή δεν τη ζεις με τα χρόνια,  τους μήνες,  τις  μέρες.
Τη ζεις με τις στιγμές.

Αν το βράδυ πριν κοιμηθείς φέρεις στο νου σου τη μέρα που πέρασες,
θα θυμηθείς μια δυο στιγμές κι όλο το υπόλοιπο θα έχει περάσει απαρατήρητο.
Έτσι κι η ουσία της ζωής
είναι φτιαγμένη από στιγμές μικρής διάρκειας.

MATRIX και το μάθημα της σιγής



Ήταν η ώρα του δειλινού που  χάνονταν  ο ήλιος πέρα στον ορίζοντα της θάλασσας.

Ήταν εκείνο το απόβραδο που μου ψιθύριζες, μέσα από το κύμα, με την σιωπή, την Αγάπη Του.

Μέσα στην ομίχλη, θυμάμαι, την φωτεινή εκείνη μορφή να λάμπει με ένα μειδίαμα στα χείλη, ένα μειδίαμα ταπεινό ευλαβικό σαν προσευχή.

Ευχαρίστηση ή Χαρά;



 Πηγαίνοντας μια βόλτα με το ποδήλατο πριν λίγες μέρες, είδα στην άκρη του δρόμου μια μεγάλη ανθισμένη αμυγδαλιά και χάθηκα μέσα στην ομορφιά της.Xαρά ανεξήγητη αναδύθηκε από τα σπλάχνα μου και μ’ έκανε να αναρωτηθώ: “Ποια είναι η προέλευση αυτής της χαράς; Πως εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά; Τι ρόλο έπαιξε η αμυγδαλιά;”

Το Stonehenge Tόπος Ταφής Της Ελίτ Της Λίθινης Εποχής

Stonehenge με ένα νέο φεγγάρι μέσα από μόνιμες πέτρες


Αποτεφρωμένα θραύσματα ανδρικών, γυναικείων και παιδικών οστών που βρέθηκαν στον χώρο τοποθετούν την καταγωγή του πρώτου κύκλου 500 χρόνια πίσω, στο 3000 π.χ.

Αιώνες πριν ακόμη η πρώτη τεράστια πέτρα συρθεί στην θέση της στο στόουνχετζ, το πιο γνωστό προϊστορικό μνημείο του κόσμου, σύμφωνα με μία θεωρία ίσως είχε άλλη χρήση, αυτήν ενός τεράστιου νεκροταφείου.

ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ( Ό χώρος πού μεγάλωσε ό Δίας, γιά νά προστατευθεί άπό τήν οργή τού πατέρα του Κρόνου)



Δίας ο κρηταγενής
Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Δίας, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων του Ολυμπιακού Πανθέου, ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας, οι οποίοι είχαν γονείς τη Γη και τον Ουρανό.
Ο Κρόνος, ο πατέρας του Δία, έτρωγε όλα τα παιδιά του μόλις γεννιόνταν, επειδή οι γονείς του του είχαν πει ότι είναι πεπρωμένο μια μέρα κάποιο από τα παιδιά του να του πάρει τη βασιλεία.
Η Ρέα, η μητέρα του Δία, όταν επρόκειτο να γεννήσει το Δία, παρεκάλεσε τους γονείς της, τη Γη και τον Ουρανό, να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο με το οποίο θα μπορούσε να διαφύγει κάπου μακριά, όταν θα γεννούσε το Δία, για να τον γλιτώσει από του Κρόνου τα δόντια. Αυτοί υπάκουσαν και την έστειλαν μια νύκτα με βαθύ σκοτάδι στην πόλη Λύκτο της Κρήτης και απ’ εκεί στο όρος «η Δίκτη» (ή το Δίκτον), όπου γέννησε κρυφά το Δία. Ωστόσο κάποια στιγμή έμαθε ο Κρόνος τα καθέκαστα και ήλθε και ζήτησε να δει το παιδί.

Γιγαντιαίος Κύβος Εντοπίστηκε Σε Κρατήρα Στον Άρη Με Πολλές Υπόγειες Εισόδους!!


Ο κύβος μπορεί να βρεθεί στο Google Mars κοντά στον κρατήρα του Ταντάλου  σύμφωνα με τον Scott C Waring , συγγραφέα του  UFO Sightings Daily

Ποσειδῶν: θεός τῶν ὑδάτων



Ἡ Λέξις ΟΝΟΜΑ εἶναι ὁ Νόμος, πού ὁρίζει τό ὀνομαζόμενον. Ἄν τό ὄνομα εἶναι ἀληθινόν, θά κριθῆ μετά τήν ἐξέτασιν, στήν ὁποίαν θά τό ὑποβάλλωμεν, ὡς γνωρίζοντες. Μέγας καί πολύτιμος βοηθός μας, πλήν τῆς παρατηρητικότητος καί τῆς γονίμου φαντασίας μας, εἶναι τό Λεξικόν τῆς Γλώσσης μας, ἀλλά καί ἡ σημασία τῶν γραμμάτων, κατά τόν Κώδικα τοῦ Ἕλληνος Λόγου.
Τό ὄνομα, λοιπόν, Ποσειδῶν συνδέεται μέ τήν θάλασσα, μέ τό ὑγρόν. Πράγματι, τοῦτο γίνεται φανερόν μέ τά τρία πρῶτα γράμματα, δηλαδή ΠΟΣ-ειδῶν.

Η πραγματική ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής

                      Η πραγματική ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής

Η  ιστορία  όπως  δεν  εγράφη:

Η Αμερική έχει πανάρχαια Ιστορία, όμως μερικοί επιμένουν να την αγνοούν και να την εμφανίζουν στα μετά Χριστόν μεσαιωνικά χρόνια, διότι έτσι συμφέρει στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.

Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Έλλην θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ, με ισπανική υπηκοότητα.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος –σύμφωνα με τις γραφές- ήταν Εβραίος της διασποράς, Ελληνικής καταγωγής εκ της νήσου Χίου, Ισπανικής υπηκοότητας, και ευνοούμενος της Βασιλίσσης Ισαβέλλας της Ισπανίας, η οποία χρηματοδότησε τις εξερευνήσεις & αποστολές προς το- άγνωστο για το μεσαίωνα- δυτικό ημισφαίριο της Γης.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ


Η τελευταία Νέα Σελήνη του χειμώνα γίνεται στις 11.3.2013, ώρα 21.51, στην 21ο των Ιχθύων, μοίρα που ενεργοποιεί όλο σχεδόν το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας (Σελήνη, Αφροδίτη, Β. και Ν. Δεσμό).




Τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει αυτή η Νέα Σελήνη, που είναι διακριτά με την πρώτη ματιά:

Active Member-Έξω απ' την πόρτα μας

                             


Γυρνάνε,
έξω απ την πόρτα μας οι μπάτσοι τριγυρνάνε, μάς ζητάνε.
Λυσσάνε..
κρύψτα βιβλία αν τα βρουν, θα μάς τραβάνε.
Χτυπάνε,
κι απ το μισάνοιχτο παράθυρο κοιτάνε και ρωτάνε,
που να ναι
αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε...

Αλογίσιο κρέας..(S)..Δούρειος Ίππος..(O)..Διατροφικός Κώδικας..(S)..Agenta 21...



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 
- Σε ποιά φάση βρίσκεται το «project horse»;
- Έχει μπει στη φάση της «απενοχοποίησης του κρέατος».
- Ωραία. Δρομολογήθηκε η επόμενη φάση;
- Ναι. Ήδη το ευρωπαϊκό κοινό προετοιμάζεται ψυχολογικά – και μάλιστα ταχύτατα - να αποδεχτεί αυστηρότερους όρους ελέγχου της διατροφής. Παραγωγή και Διακίνηση.

Όλα Όσα Ξέρεις Είναι Λάθος


nemesis Όλα όσα ξέρεις είναι λάθος

Παρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και βρίσκω ότι έχει ένα σημαντικό πρόβλημα . Είναι λίγο βαρετός . Όλοι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τα ίδια, γι αυτό τελικά όλοι βαριούνται . Είναι βέβαια και θέμα παιδείας . Όλοι ξέρουν τα ίδια , πάνω κάτω , πράγματα , βλέπουν τις ίδιες εκπομπές στην τηλεόραση , μιλούν συνέχεια για το παρελθόν τους . Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τίποτα ενδιαφέρον . Κανείς δεν αναρωτιέται για τα πιο βασικά πράγματα που ενώ τα ρωτούσε όταν ήταν παιδί και κανείς δεν του απαντούσε , αποφάσισε πια να μην ξαναρωτήσει και επομένως να μην μάθει .

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ


                                         

Ο Εμπεδοκλής ήταν ένας από αυτούς που έζησε στο μεταίχμιο του περάσματος από τα Μυστήρια στις φιλοσοφικές σχολές, αφήνοντας μας ένα μέρος της ΓΝΩΣΗΣ του, μέσα από τους λίγους σωσμένους εξάμετρους επικούς στίχους του, που όμως χαρακτηρίζονται από μία τεράστια δυναμική σε σκέψεις και αναλύσεις. Τα ποιήματα που σώζονται είναι οι «Καθαρμοί» (3.000 στίχοι) και το «Περί φύσεως»(2.000 στίχοι). Οι στίχοι που διασώθηκαν είναι 450.

Oι 'Ελληνες πεινάνε για τροφή..όχι για Ελευθερία..




...ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ ;..
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΑΣ;
ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ; ..
ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ,
ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΤΕ:"ΟΥΦ!..ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑ.."
ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;; ...
ΟΛΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ..;
ΟΛΑ;..

ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ Ε-Λ-Λ-Α-Δ-Α..
ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ε-Σ-..
ΝΤΡΟΠΗ ..

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΕΡΑ, ΜΗΤΕ ΜΥΗΣΕΙΣ,ΜΗΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΑΤΑ.ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΤΑΝ ΑΝΙΣΣΗ






ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 15ΧΡΟΝΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΘΕ ΜΟΥ!, 





ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΜΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. 





ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΧΘΕΣ (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΕΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΙΛΛΗΚΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ..


ΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΜΝΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛ ΛΗΝΑ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ. ΒΟΗ ΘΕ(Ι)Α.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ


Carl Sagan: «Δεν θέλω να πιστεύω, θέλω να γνωρίζω» 
Το πιο πάνω βίντεο, τελειώνει με την φράση του Carl Sagan: «Η γνώση του δωδεκάεδρου, θεωρούνταν πολύ επικίνδυνη για τον απλό κόσμο».
Οι πάνσοφοι και έτη φωτός πιο μπροστά από εμάς, προγονοί μας, μας άφησαν κωδικοποιημένη Άρρητη γνώση μέσα στα έργα τους.
Αυτοί… Ξέρετε… Οι ειδωλολάτρες, όπως αποκαλούνται ακόμη και σήμερα από κάποιους… (…).

H Kabbalah με απλά λόγια

                                           

Σε αυτό το άρθρο θα γίνει μια προσπάθεια παρουσίασης της μυστικής διδασκαλίας της Καμπάλα. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά κατά καιρούς για αυτό το θέμα, έχουν εγερθεί διχογνωμίες, παρανοήσεις, φανατισμός ή κατηγορίες. Εγώ απλά θα προσπαθήσω να σας εισάγω στα βασικά στοιχεία της, χωρίς όμως να εμβαθύνω, καθώς καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιοι είναι αδύνατον να γίνει σε ένα και μόνο άρθρο.

Η υπέρτατη μύηση και ο ρόλος του φόβου


Πολύ έχει κατηγορηθεί…

Οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να φοβούνται το φόβο. Τον αποφεύγουν. 
Και έτσι αποφεύγουν να Δουν.

Ο φόβος είναι βάσιμος. Σε οδηγεί.
Είναι εργαλείο και έχει κατηγορηθεί;
Όχι αρχικά… αρχικά είναι εχθρός, σ’ εμποδίζει.
Όχι ο φόβος όμως, αλλά η εκπαίδευσή σου. Έμαθες ότι πρέπει να τον αποφεύγεις. 
Έμαθες ότι το πρόσωπό του είναι σκοτεινό, εχθρικό και ότι αποτελεί απειλή η σύμπλευση 
μαζί του. Έμαθες ότι από αυτόν κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξή σου.
Στην πορεία, και όταν φιλέψεις μαζί του, όταν έχεις νικήσει την εκπαίδευσή σου,
 υψώνοντας το ανάστημα της βούλησής σου, ο φόβος είναι η πυξίδα και ο οδηγός σου.
Σου δείχνει αυτό που χρειάζεται ν’ αναλάβεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα