Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δύο καταπληκτικά φυτά που βελτιώνουν τη μνήμη, τη μάθηση, την εξυπνάδα κ' το άγχος






Έχετε ακούσει για τα μύρτιλλα; 
Τη ροδιόλα; 
Είναι σίγουρο, πως κάποια στιγμή λόγω των καταπληκτικών ιδιοτήτων τους και των αποτελεσμάτων τους, θα τα ακούσετε και ίσως τα δοκιμάσετε. 

Οι ιδιότητές τους έχουν εκπλήξει πολλούς ειδικούς...

22 Απαγορευμένες Τοποθεσίες Από το Google Maps!!


dick2
1. Baker Lake Inuit έδαφος στο βόρειο Καναδά
Ένας άνδρας ο οποίος συστήθηκε ως «Δρ Boylan », λέει ότι στον σκοτεινό χώρο σε αυτή την εικόνα και σε ορισμένες άλλες περιοχές, κρύβονται  εξωγήινοι φάροι.

--- ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ! ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΕΣΜΗ ΦΩΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΝΤΑΛΙΚΑ! ---




Πονοκέφαλο προκάλεσε πριν λίγες μέρες στις αρχές της Στουτγάρδης μία μυστηριώδες σφαίρα φωτός, που πέρασε μέσα από μία σήραγγα αυτοκίνητων και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και μια εξίσου μυστηριώδη δέσμη φωτός που χτυπούσε μια νταλίκα σε σημείο της εθνικής οδού!

Υπερτροφές με λιγότερο από 1 ευρώ; Κι όμως υπάρχουν



Υπερτροφές με λιγότερο από 1 ευρώ; Κι όμως υπάρχουν

Στην εποχή μας ακόμη και το 1 ευρώ έχει μεγάλη αξία. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με 1 ευρώ στην τσέπη; Κάποιοι θα πουν υποτιμητικά, ότι το 1 ευρώ δεν φθάνει για τίποτα, ούτε για τσίχλες. Ευτυχώς όμως έχουμε αρκετά παραδείγματα για να τους διαψεύσουμε.

 Δεν αναφερόμαστε μόνο στο μπουκαλάκι νερού των 0,50 λεπτών ή στην φρατζόλα του ψωμιού. Υπάρχουν ευεργετικές για τον οργανισμό μας υπερτροφές, που το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό και η διατροφική τους αξία, εξαιρετικά υψηλή. Ο ιδανικός δηλαδή συνδυασμός.

Σίγουρα με το 1 ευρώ, δεν μπορούμε να γεμίσουμε το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς», μπορούμε όμως να «γεμίσουμε» με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό μας, με μερίδες υγιεινών τροφών που κοστίζουν ιδιαίτερα φθηνά…

10 βότανα για αδυνάτισμα




Θα πρέπει να τονίσω, όμως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με βότανα χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.
Αυτό που μπορούν να κάνουν τα βότανα είναι να αποτελέσουν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης που, ούτως ή άλλως, πρέπει κανείς να ακολουθήσει προκειμένου να μειώσει το βάρος του και να έχει καλή υγεία.

Η ζούγκλα του κινητού!



Αποικίες βακτηρίων φωλιάζουν στα κινητά τηλέφωνα. Πρωτότυπο πείραμα έδειξε το «ποιόν» τους, αποκαλύπτοντας τις καθημερινές μας συνήθειες
Στην εποχή της τεχνολογίας, όπου το ατελείωτο «ταξίδι» της επικοινωνίας ξεκινά από τα έξυπνα κινητά μας, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές χαϊδεύουμε τις συσκευές μας ημερησίως; Εχετε σκεφθεί πόσο συχνά «σέρνουμε» το δάχτυλό μας στην οθόνης αφής; Αν ναι, τότε ενδεχομένως να έχετε αναρωτηθεί για τον «ζωολογικό κήπο» βακτηρίων που ζει πάνω στα κινητά μας και μάλιστα… «θεριεύει» κάθε φορά που τα προικισμένα με νέες ποικιλίες δάχτυλά μας γλιστρούν και πάλι στην επιφάνειά τους.

Γνωρίζετε από πού προέρχεται η λέξη "καπουτσίνο";


Ιστορία του Cappuccino: Από πού προέρχεται αυτό το όνομα; Όταν ψάχνεται σε ένα ιταλο-ελληνικό λεξικό προσπαθώντας να απομνημονεύσετε  βασικές λέξεις της ιταλικής γλώσσας, πριν τις διακοπές σας στην Ιταλία, υπάρχουν μερικές λέξεις που αμέσως τις ξεχωρίζετε ως γνώριμες. Λέξεις όπως “spaghetti” και “ravioli” σας είναι γνωστές, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ιταλικά γεύματα γνωστά σε όλο τον κόσμο. Και όταν συναντάτε τη λέξη "καπουτσίνο" σε ένα μενού, σίγουρα θα αναστενάξετε από ανακούφιση γιατί ξέρετε ακριβώς τι είναι. Γνωρίζετε όμως από πού προέρχεται η λέξη "καπουτσίνο";

Η Αντοχή στα Αντιβιοτικά αποτελεί «Καταστροφική απειλή» για την Ιατρική, λέει Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βρετανίας


ΛΟΝΔΙΝΟ, 11 Μαρτίου (Reuters) - Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αποτελεί μια καταστροφική απειλή για την ιατρική και θα μπορούσε να σημαίνει ασθενείς που έχουν μικρό κίνδυνο κατά τη χειρουργική επέμβαση να πεθαίνουν από μολύνσεις που δεν θα μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου υγείας της Βρετανίας,  τη Δευτέρα.

Δύο δημοσιογράφοι λαμόγια συζητούν περί επικείμενης «αλλαγής πλεύσης» των ΜΜΕ





Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Αγριεύουν τα πράγματα.
- Το βλέπω.
- Και τι κάνουμε;
- Ε, τι να κάνουμε; Συνεχίζουμε τη δουλειά μας.
- Να υποστηρίζουμε δηλαδή τις μαλακίες που κάνουν οι πάνω. Πότε μνημόνια και πότε μίζες.
- Γι’ αυτό πληρωνόμαστε.
- Για την ώρα.
- Τι εννοείς;
- Εννοώ, πως τα πράγματα αγριεύουν. Θ’ αλλάξουν τα πράγματα. Αλλάζουν. Ώρα την ώρα. Είναι εμφανές, το τσουνάμι άρχισε, το βλέπεις κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Άλλο αν παριστάνουμε ότι δεν αλλάζει τίποτα. Από κάτω, πίσω από την κουρτίνα βράζουν όλα.
- Δεν κρίνουμε εμείς. Εμείς εκτελούμε. Άλλοι μας δίνουν το θέμα και τη «γραμμή» κι εμείς απλά φτιάχνουμε το περιτύλιγμα της πληροφορίας.

Η Αρχαία Υπόγεια Πυραμίδα στην Αλάσκα είναι πραγματική


Η Αρχαία Υπόγεια Πυραμίδα στην Αλάσκα είναι πραγματική λέει η Linda Moulton Howe

Μερικοί λένε ότι η πυραμίδα στην Αλάσκα είναι μια φάρσα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πραγματική. 

Στις 10 Αυγούστου,  η Linda Moulton Howe αναφέρθηκε για πρώτη φορά  σε ένα πολύ περίεργο εύρημα στην Αλάσκα: μια ορατή πυραμίδα θαμμένη περίπου 50 μίλια από το  Mt. McKinley, σύμφωνα με την Whitley Strieber από το  Unknown Country . Αναφέρει ότι «το αντικείμενο είναι προφανώς πολύ παλιό,  χτίστηκε και θάφτηκε από άγνωστους " και είναι μεγαλύτερο από την Πυραμίδα του Χέοπα.

Η πυραμίδα , σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται Τρίγωνο των Βερμούδων της Αλάσκα.

Ναύαρχος Χρηστίδης στον ΥΕΘΑ:'Θυμήσου τον Κουντουριώτη". Βίντεο της ΗΔ, από κινητό τηλέφωνο, λόγω της απαγόρευσης καμερών!!!!!!


του  Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη

Αντιστράτηγος ΛΟΚ για πολιτικούς: Θα τους φάμε τα σπλάχνα! (βίντεο)

Αγριεύουν τα πράγματα… Όλο και περισσότεροι επικαλούνται τον Τσάβεζ (των ΕΔ ήταν και αυτός).



«ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ.ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ,ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΤΑ ΣΠΛΑΓΧΝΑ.»

Project Snowbird


Τo Project Snowbird ήταν ένα μυστικό σχέδιο το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 1972,αν και αναφορές υπάρχουν και για προγενέστερες χρονολογίες, όπως το 1955 όπου και εκπαιδεύτηκαν στρατεύματα για πόλεμο στην υποπεριοχή της Ανταρκτικής(;) και σκοπό είχε την έρευνα εξωγήινης τεχνολογίας και ανάπτυξης αυτής καθώς και δοκιμαστικές πτήσεις με σκάφος εξωγήινης τεχνολογίας το οποίο είχε ανακτηθεί(;) από τον στρατό των Η.Π.Α...

Η Ρωσία δεν θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των μετεωριτών


Μάρτιος 12, 2013.


Στα μέσα Φεβρουαρίου 2013, στην περιοχή Τσελιάμπινσκ σημειώθηκε πτώση ενός μετεωρίτη ο οποίος σε υψόμετρο περίπου 25 χιλιομέτρων από τη Γη εξερράγη.

Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοκ περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, να καταστραφούν πάνω από 7.000 κτήρια και προκληθούν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

‘Αμφισβήτηση του Παρόντος...’



 Μόλις ήρθε η άνοιξη στην αυλή μου...

  Γράφει το Γιώργος Εχέδωρος


Από τη στιγμή που αποφασίσατε να διαβάσετε αυτό το κείμενο και αρχίσατε δειλά- δειλά να μετουσιώνετε σε νόημα τις λέξεις, στην πραγματικότητα θα καταστείτε γνώστες γεγονότων ή απόψεων που έχουν αμετάκλητα παρέλθει.
Οι σκέψεις που καταγράφονται σε αυτό το πόνημα δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ‘νέες’. 
Δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι αποκύημα ή δημιούργημα των εικόνων, των εντυπώσεων ή των πληροφοριών που τούτη ακριβώς τη στιγμή εμπλουτίζεται ή βομβαρδίζεται η εγκεφαλική διεργασία του συγγραφέα.

EPIC RAP BATTLES OF HISTORY: Nikola Tesla vs Thomas Edison [VIDEO]


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΣΚΛΗΡΟ . . . ΑΛΛΑ Ο ΣΑΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΩΝ ΔΟΥΛΩΝ


ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΑΜΑ ΤΡΟΜΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ και εγκλωβίζουν την δράση μας στα στενά όρια της ηττοπάθειας.

                               


Οι φοβίες γεννιούνται σαν μικροί και αδικαιολόγητοι φόβοι χωρίς να ενέχουν σοβαρές απειλές.
Οι φοβίες δυναμώνουν και μας πνίγουν όταν δεν τις αντιμετωπίζουμε κατάματα.
Οι φοβίες είναι η βάση για την μείωση της αυτοπεποίθησής μας,
εμποδίζουν την δράση μας και οικοδομούν την νοοτροπία του ηττημένου στην ζωή.
Ο εαυτός μας είναι σαν ένας κήπος.

Ζήσε με πάθος συνετό και σύνεση παθιασμένη

                           

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ Γ. ΝΗΜΑΣ

Πάσχα 2009 – στο χωριό Αστέρι Ρεθύμνου. Από τις προσωπικές μου σημειώσεις, μ’ αφορμή κάποιες κουβέντες που ανταλλάξαμε με έναν οικογενειακό φίλο, για τα παιδιά μας και τη νεολαία.
“Ο άντρας απ’ τη στιγμή που γίνεται πατέρας κάποια πράγματα που ήξερε (έκανε) πρέπει να τα ξεχνάει.”
“Το αγόρι για να βρει το δρόμο του πρέπει πρώτα να ξέρει ότι έχει καθαρή γενιά.”
Καλό είναι, για το κάθε παιδί, να έχει ακούσει απ’ τον πατέρα του για τους προγόνους του, για το ξεκίνημα της οικογένειάς του, για το σμίξιμο του πατέρα με την μάνα, για να δέσει καλά τις ρίζες του και μετά ν’ αρχίσει να παίρνει “μπόι”, ν’ απλώνει τα κλαδιά του και ν’ αντιστέκεται στις πρώτες θύελλες.

Δαλάι Λάμα


                                

Ρώτησαν κάποτε τον Δαλάι Λάμα τι τον εκπλήσσει περισσότερο στον κόσμο. Και η απάντησή του ήταν η εξής:

Ο άνθρωπος, διότι θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά.
Και μετά θυσιάζει τα λεφτά του για να ανακτήσει την υγεία του.
Και είναι τόσο αγχωμένος για το μέλλον, που δεν απολαμβάνει το παρόν.

Επίκουρος... Η Αληθινή Διδασκαλία του

                                                

Εισαγωγή
Η Ελληνική Φιλοσοφία, όλων των αιώνων, πολύ περισσότερο από μία θεωρητική προσέγγιση του «Είναι» και του «γίγνεσθαι», είχε πρακτικό σκοπό. Είχε σκοπό, με την γνώση, να οδηγήσει τον άνθρωπο στο αληθινό αγαθό, στην αληθινή και ευτυχισμένη ζωή... Το θεωρητικό «ειδέναι» λοιπόν, όχι μόνο φώτιζε και καθοδηγούσε τον πρακτικό βίο, αλλά, ακόμα πιό πέρα, μπορούσε να οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μίας ανθρώπινης πολιτείας, στα πλαίσια της οποίας οι άνθρωποι θα ήταν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) ολοκληρωμένοι κι ευτυχισμένοι...

Διατροφή και πνευματική και φυσική εξέλιξη

                             

Μετά την πύκνωση του φυσικού σώματος ως μέρος της εξέλιξης του ανθρώπου για να λάβει τις απαραίτητες εμπειρίες εδώ στη γη, έρχεται η ώρα της ρευστοποίησης, ή μάλλον, της αιθερικοποίησης του σώματός του, πάλι ως μέρος της εξελικτικής διαδικασίας.

Η εξέλιξη λοιπόν ζητά τη σταδιακή αποβολή των παχυλοτήτων που ανά τους αιώνες συσσώρευσε ο άνθρωπος, ώστε προοδευτικά να γίνει πιο αιθερικός, πιο πνευματικός. Η διατροφή του θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, καθώς είναι εκείνη που χτίζει το φυσικό σώμα αλλά και που επηρεάζει καθοριστικά τη συνειδητότητα του ανθρώπου.

Σεληνιακή διατροφή – Ηλιακή διατροφή


                               

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και η στροφή προς τη χορτοφαγία, το βεγκανισμό και την ωμοφαγία, δεν είναι ένα καπρίτσιο κάποιων ‘νεοεποχιτών’, αλλά έχει να κάνει με το ξεπέρασμα της σεληνιακής φύσης και της μητρικής προσκόλλησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό πνευματικό επίπεδο. Δηλαδή με το να υιοθετήσουμε νέες, πιο υγιεινές και κυρίως συνειδητές διατροφικές συνήθειες, κάνουμε βήματα προς την εξέλιξη, την αυτό-ενεργοποίηση και το ξεπέρασμα της αυτόματης, μηχανιστικής και κληρονομημένης φύσης μας. Ο πνευματικός άνθρωπος δεν έχει συνήθειες, λειτουργεί συνειδητά. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα