Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι Κατάσκοποι του Βατικανού


kataskopoi_vaticanou
CIA, NSA, KGB, Στάζι, ΜΙΤ, Μοσάντ, NKVD… Ονόματα μυστικών υπηρεσιών που έσπερναν -και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν να το κάνουν- τον φόβο στους απανταχού αντιπάλους των κυβερνήσεων που υπηρετούσαν. Μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών που κατά καιρούς έχουν καθορίσει τις τύχες εθνών, υπάρχουν κάποιες οι οποίες είναι πρακτικά άγνωστες: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μυστικές υπηρεσίες ενός εκ των αρχαιοτέρων πόλων ισχύος του κόσμου, του Βατικανού.

Forbes> Με εκπλήσσει το πόσοι άνθρωποι έχουν διατηρήσει τα χρήματά τους σε καταθέσεις στην Ελλάδα!




Από τον Karl Whelan

Κάθε τόσο, έρχεται μια στιγμή που μαθαίνεις κάτι σημαντικό αναφορικά με το πώς λειτουργούν οι οικονομίες. Χάρη στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, θα έχουμε μια ακόμα τέτοια στιγμή. Την επόμενη εβδομάδα, θα μάθουμε πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν κινδυνεύουν με κατάσχεση των τραπεζικών τους καταθέσεων. 

Πόσες ουσίες χρειάζομαι;


                                   μυαλό
Στην τουαλέττα. Όχι δεν είναι δύσκολη ώρα. Κάθε άλλο. Είναι από αυτές τις ώρες που απλά υπάρχεις. Σαν το σαλιγκάρι. Ή σαν το πλατανόφυλλο. Είναι κάποιες φορές που προσπαθείς να αδειάσεις το μυαλό από σκέψεις και κάποιες άλλες που το μυαλό αδειάζει από μόνο του χωρίς να σε ρωτήσει. Έτσι δεν είναι; Ελάχιστες μεν αλλά υπάρχουν. Κάθεσαι στη λεκάνη της τουαλέττας, έχεις τελειώσει τη δουλειά σου και έτσι χωρίς λόγο δε σηκώνεσαι. Δε μοιάζει με το να μη θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είναι διαφορετικό. Εκεί είναι κατάθλιψη. Στην τουαλέττα είναι απλά άδειασμα. Κένωση. Μάλλον το θέλει ο χώρος.

Το Μυστήριο των Συμπτώσεων ο Carl Jung και η Συγχρονικότητα


Σας έχει συμβεί κάποια φορά να συναντάται συνέχεια μπροστά σας για ένα διάστημα το ίδιο αριθμό; Ή να σιγοτραγουδάτε ένα τραγούδι και ανοίγοντας το ραδιόφωνο να το ακούτε;Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι κάποια υπερφυσική αιτία, κρύβεται πίσω απ' αυτές τις συμπτώσεις. Αλλά η πλειοψηφία των σύγχρονων επιστημόνων μιλάει απλά για άγνοια των φυσικών νόμων που τις προκαλούν, μια δημιουργία γεγονότων απ' αυτά που είναι δυνατόν να συμβούν. Τίποτα το περίεργο ή μυστικιστικό ! Αντίθετα οι συμπτώσεις θεωρούνται αναπόφευκτες απ' τους στατιστικολόγους.

Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΚΑ ΟΝΤΑ

                                   








Στο πρώτο Κεφάλαιο της Γενέσεως της Παλαιάς Διαθήκης διαβάζουμε: 

«Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ εποίησεν αυτούς». 

Και στο δεύτερο κεφάλαιο διαβάζουμε: 

«Και έπλασε Κύριος ο Θεός τον άνθρωπον ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΦΥΣΗΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΚΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΠΝΟΗΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΈΓΕΙΝΕΝ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣ ΨΥΧΗΝ ΖΩΣΑΝ». 

Τα δυο αυτά εδάφια της παλαιάς διαθήκης αναφέρουν τη δημιουργία δύο ξεχωριστών ειδών ανθρώπων: ενός ερμαφρόδιτου ή ανδρόγυνου (άρσεν και θήλυ) με ενωμένα τα δύο φύλα μέσα του σαν το δημιουργό του κι ενός δεύτερου, αρσενικού φύλου, του Αδάμ, δημιουργημένου από το Θεό (ή καλύτερα τους Ελοείμ) από το χώμα της, γης στον οποίο ο Θεός εμφύσησε την πνοή της ζωής και έγινε αυτός μια «ψυχή ζώσα». Από τη πλευρά αυτού του δεύτερου ανθρώπου θα κατασκευάσει ο Θεός στη συνέχεια το θηλυκό του αντίστοιχο, την Εύα. 

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση

Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;


κατάθλιψη και φαγητό

Στο προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε με τις γενικές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη και κάποιους τρόπους καταπολέμησης. 


Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το φαγητό, τη διατροφή και τις τροφές που επηρεάζουν την κατάθλιψη

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό

Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;

κατάθλιψη

Αρχικά να ξέρετε ότι η κατάθλιψη είναι πολλές φορές μια φυσιολογική κατάσταση που την περνάμε όλοι μας. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας όταν μας έχει συμβεί κάτι άσχημο. 

Δεν υπάρχει κάποια μαγική θεραπεία σε αυτήν τη φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας, κανένα μαγικό χάπι, καμία μαγική τροφή. 

Αντίθετα όμως, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν αυτό το συναίσθημα παρατεταμένα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο άσχημο γεγονός στη ζωή τους ή έχοντας συμβεί αρκετό καιρό πριν. 

Σύγκριση: λάμπες led vs λάμπες οικονομίας (φθορισμού)!

Κάνουμε εδώ μία σύγκριση μεταξύ των λαμπών led και φθορισμού (οι λεγόμενες λάμπες οικονομίας). Ποιές είναι οι καλύτερες και γιατί;

λάμπες

Εντάξει, πάνω κάτω πλέον όλοι μας ξέρουμε ότι οι λάμπες led είναι καλύτερες, αν και σε πολλούς από εμάς, προς το παρόν, μας περνάνε ελαφρώς αδιάφορες και προτιμάμε τις λάμπες οικονομίας -φθορισμού. 

Αυτό κυρίως λόγω της φωτεινότητας: πολλές λάμπες led που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν αρκετά πιο ασθενή φωτισμό σε σχέση με τις άλλες, σε συνδυασμό και με τη διαφορά τιμής. 

Οπότε για να μην πάνε τα λεφτά μας χαμένα, θα πρέπει να προσέξουμε τι λάμπες led να πάρουμε. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! 

Πόσα γράμματα έχει το αλφάβητο της Χαβάης;!

Χαβάη γράμματα


Θα εκπλαγείτε με το πόσα γράμματα έχει το αλφάβητο της Χαβάης! Αν και εξωτικός προορισμός και όλα πέρα από κάθε φαντασία... στην αλφαβήτα τους είχαν αρκετά μεγάλη έλλειψη αυτής! 

Δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω.


Θεωρίες συνωμοσίας,προφητείες ένας κόσμος φτιαγμένος από συνωμότες και προφήτες,πληροφορίες και καινούριοι συνωμοσιολόγοι βγαίνουν κάθε μέρα,βιβλία που υποτίθεται φανερώνουν τα μυστικά σχέδια αυτών που θέλουν να ωφεληθούν από την ανθρωπότητα ή προφητεύουν τα μελλούμενα...Σίγουρα κάποια θέματα που απασχολούν φαίνεται να έχουν κάποια βάση,το θέμα είναι ότι όλα αποκαλύπτονται κατόπιν εορτής...Φανταστείτε λοιπόν σε μερικά χρόνια από τώρα οι μελλοντικοί συνωμοσιολόγοι να αποκαλύπτουν το τι πραγματικά έγινε στις μέρες μας και τίποτα από όσα ψάχνουμε και ερευνούμε να μην ευσταθεί..

Ο Τειρεσίας και... η απόλαυση του έρωτα

Ποιός ήταν ο τρόπος με τον οποίον ο Τειρεσίας απέκτησε αυτές τις τόσο σημαντικές μαντικές του ικανότητες και τι σχέση έχει με την ερωτική απόλαυση;
Ο Τειρεσίας και... η απόλαυση του έρωτα



Στις μέρες μας, το όνομα του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» έχει καταλήξει να είναι κυρίως γνωστό, ως μία διατραπεζική εταιρία, η οποία συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την οικονομική συμπεριφορά επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκειμένου οι τράπεζες να γνωρίζουν την πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουν απέναντι τους.
Βεβαίως, το όνομα του Τειρεσία είναι δανεισμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και η επιλογή του για την συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο Τειρεσίας, ο οποίος καταγόταν από την Θήβα, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και φημισμένους ΜΑΝΤΕΙΣ, ο οποίος μάλιστα ήταν ΤΥΦΛΟΣ.

Έλληνες και ελληνολάτρες στην Ουρουγουάη


Στην Ουρουγουάη συμβαίνει το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχουν πάνω από 3.000 Έλληνες μετανάστες αλλά και διπλάσιος αριθμός Ουρουγουανών που μιλούν ελληνικά. Σε αυτή τη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής οι πολίτες της δεν είναι απλά φιλέλληνες, είναι ελληνολάτρες.

Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ουρουγουανών απάντησε ότι πολιτιστικά ταυτίζονται με την Ευρώπη και στην δεύτερη ερώτηση για το ποιά χώρα από την Ευρώπη έρχεται πρώτη στο μυαλό τους, η πλειοψηφία απάντησε: Η Ελλάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Το ABC Australia μεταδίδει οτι η Κύπρος συζητάει για Plan B' !!!


Απίστευτες εξελίξεις! Τώρα πριν από λίγο το ειδησεογραφικό κανάλι ABC μετέδωσε την είδηση ότι η Κύπρος πλέον συζητάει για ...έξοδο απ το ευρώ και Plan B'
Τον γενικό χαμό που προκάλεσε ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης προχτές το βράδυ με την αναπάντεχη συμφωνία του για κούρεμα των καταθέσεων, φαίνεται οτι θα τον πληρώσει πολύ ακριβά τόσο αυτός, όσο και ...όλη η Ευρώπη πιθανότατα!

Η ΜΕΝΟΡΑΧ – Επτάφωτη Λυχνία


                          

Τι είναι το Φως; Φως στο σκοτάδι της ζωής –η ζωοποιός δύναμη του Ήλιου –αλλά και συνάμα η αβεβαιότητα της ζωής, καθώς το φως δύναται να σβήσει: η ματαιότητα.
Όσοι κοιτάμε κατάματα το φως που αναδύεται από τη φλόγα ενός κεριού, νιώθουμε μια εσωτερική θαλπωρή, μια γαλήνια «ζεστασιά» στη ψυχή και στη καρδιά μας. Είναι βάλσαμο ψυχής, όταν βλέπουμε την εκπληκτική φύση του μικρού αυτού φωτός της φλόγας με πόση δύναμη σκορπά τα σκοτάδια της ψυχικής Νύκτιος!

Παλάτια Μνήμης


                                            


Αναμφίβολα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές για τεχνικές ενίσχυσης της μνήμης καθώς και για μνημοτεχνικές μεθόδους που επιτρέπουν στους τυχερούς (και κατά μερικές δεκάδες ευρώ φτωχότερους) αγοραστές τους να επιτύχουν την ανάλυση και την αποθήκευση περισσότερων πληροφοριών με μεγαλύτερη ταχύτητα..

OSHO - ΑΠΑΝΘΙΣΜΑΤΑ




 
Διαλογισμός είναι απλώς το θάρρος να είσαι σιωπηλός και μόνος σιγά-σιγά, αρχίζεις να αισθάνεσαι μια καινούρια ποιότητα τον εαυτού σου, μια καινούρια ζωντάνια, μια καινούρια ομορφιά, μια καινούρια ευφυΐα, που δεν είναι δανεισμένη από κανέναν, αλλά που μεγαλώνει και αναπτύσσεται μέσα σου, που έχει ρίζες μέσα σου. Κι αν δεν είσαι δειλός, θα ανθίσει και θα δώσει καρπούς.

Μέδουσα, η δύναμη του ασυνείδητου κόσμου

                                      Σύμβολα - Μύθοι

Η λέξη Μέδουσα σημαίνει «κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση». Στα Σανσκριτικά η ίδια λέξη αποδίδεται ως Μεντχά, στα Ελληνικά Μήτις, και στα Αιγυπτιακά Μετ ήΜάατ. Τούτη η θεότητα ήρθε στην Ελλάδα πιθανώς από τη Λιβύη, όπου λατρευόταν από τις Αμαζόνες ως Θεά-Ερπετό. Ως Μέδουσα (Μήτις) ήταν η καταστροφική όψη της μεγάλης τριπλής Θεάς που επίσης αποκαλείται, Νιθ, Ανάθ, Αθήνη ή Αθήνα στη Β. Αφρική και Αθάνα περίπου το 1400. π.Χ. στη μινωική Κρήτη. 

Ωροσκόπος: Η Πύλη της Συνείδησης

                                     Αστρολογία

Ο ωροσκόπος συμβολίζει το σημείο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησής μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται ο εστιακός φακός μέσω του οποίου χρωματίζεται η ζωή μας. 

Καθένας μας επηρεάζεται από το ανατέλλον του σημείο στον πλανητικό ουράνιο θόλο, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται και οι προσδοκίες μας για το μέλλον. Ο ωροσκόπος, από πολύ παλιά, θεωρείται τρόπος ανακάλυψης της προσωπική μας έκφρασης μέσω του εγώ. Και σαν εγώ θεωρούμε την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας.

Δομημένη Διαμεσολάβηση

                                           Δυτική εσωτερική παράδοση

Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ένα εστιακό σημείο διαμεσολάβησης, ανάμεσα στον Λόγο-Δημιουργό και το εκδηλωμένο Σύμπαν, τη Δημιουργία. Το σύνολο της κατασκευής του, ενεργό σε διαφορετικά επίπεδα της εκδήλωσης, από την παχυλή ύλη έως το αφηρημένο νοητικό και τα πνευματικά επίπεδα αποκαλύπτει πως αυτή η διαμεσολάβηση διαθέτει δομή, είναι δηλαδή μια δομημένη διαμεσολάβηση που επιτρέπει την παρέμβαση σε διαφορετικά επίπεδα της Δημιουργίας. Το ζήτημα για την ανθρώπινη εξέλιξη ήταν και παραμένει με ποιόν τρόπο χρησιμοποιεί αυτή τη δυνατότητα για παρέμβαση.

Φτιάξε σπιτική λαγάνα

lagana_introΥλικά
· 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις · 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο (κίτρινο) · ½ φλιτζάνι βιολογικό πίτουρο από σιτάρι * · 2 κουτ. του γλυκού μαγιά στιγμής, σκόνη · 1 ½  κουτ. του γλυκού αλάτι και επιπλέον κρυσταλλικό για πασπάλισμα – αν θέλετε · 2-3  κουτ. του γλυκού μείγμα αλεσμένα μυρωδικά : μαχλέπι, κόκκοι κόλιανδρο και γλυκάνισο · ½ κουτ. φρεσκοαλεσμένο λευκό πιπέρι (προαιρετικά) · 3 ½ - 4 φλιτζάνια νερό εμφιαλωμένο, χωρίς χλώριο
· ελαιόλαδο
 


The Green Beautiful (ελληνικοί υπότιτλοι)

 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μια γυναίκα από ένα υποτιθέμενο εξωγήινο πολιτισμό έρχεται στη Γη. Βλέπει με καινούργια, "αθώα" μάτια όλα αυτά τα οποία εμείς παίρνουμε ως δεδομένα στο πολιτικό, οικονομικό αλλά και ψυχολογικό! μας σύστημα, συγκρίνοντάς τα με τα ανάλογα δεδομένα του δικού της πολιτισμού - ο οποίος όμως δεν διέφερε κάποτε από τον δικό μας! Μαθαίνουμε πώς εκείνοι μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο και μαζί σοφότερο και πνευματικότερο πολιτισμό και παίρνουμε μια γεύση από την απλότητα και την ουσία ενός τέτοιου πολιτισμού.
Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό.

Αντιμετωπίστε τα εγκαύματα με... μέλι!




Αν είσαι από αυτούς που προτιμούν τις φυσικές λύσεις και τα γιατροσόφια, μάθε ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης μικρών εγκαυμάτων... Ξέχνα το βούτυρο κι άλλα γιατροσόφια, που αντίθετα με όσα πίστευες μπορούν να επιδεινώσουν το έγκαυμα ή να προκαλέσουν μόλυνση και μάθε ποιος είναι ο πιο ασφαλής φυσικός τρόπος να περιποιηθείς το «κάψιμο», αν δεν έχεις πρόχειρη αλοιφή.

Το Ιερό Δισκοπότηρο και το Μυστήριο της Αιώνιας Ζωής

Δισκοπότηρο, μαγικός λέβητας, Σινδών, ομιλούσα λίθος ή βιβλίο... Όποια μορφή κι αν του προσδίδουν, όλοι συμφωνούν στο ότι το Γκράαλ είναι το σύμβολο της απόλυτης εξουσίας και γνώσης...

Οι ειδικοί είναι κάθετοι: το Γκράαλ είναι ένας σκοτεινός μύθος για τον οποίο δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Μερικοί εμμένουν ότι πρόκειται για αντικείμενο, το ιερό δισκοπότηρο που κρατούσε ο Χριστός στο Μυστικό Δείπνο. Άλλοι κάνουν λόγο για το κύπελλο στο οποίο ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, κρυφός μαθητής του Ιησού, συνέλεξε το αίμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα