Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το τέλος της Ειρήνης και της Ελευθερίας στην Ευρώπη

edito-26-3


Το τριήμερο είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς από τον πολιτικό κόσμο. Έμεινα πραγματικά έκπληκτος από τη «γερμανοποίηση» της αντίληψής τους για τα πράγματα. Αντίληψη που τους οδηγεί στη λάθος εκτίμηση πως οι εικόνες που μεταδίδονται από την Κύπρο , κάνουν τους Έλληνες να λένε «δόξα τω Θεώ». Αν αυτό ίσχυε, οι παρελάσεις δεν θα γίνονταν …κεκλεισμένων των οδών. Αδυνατούν όπως φαίνεται να κατανοήσουν την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται και στο εσωτερικό και στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον και μοιραία αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Η "συναινετική πραγματικότητα"



Άνθρωποι της Γης, Φωτεινοί άνθρωποι της Γαίας, ακούστε τα λόγια μας.
Στις διακυμάνσεις της ενέργειας που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, είναι υποχρεωτικό οι πράξεις και οι προθέσεις σας να είναι αποφασιστικές. Και το πιο σημαντικό - είστε σε θέση να δηλώσετε καθαρά και με σαφήνεια, ότι βρίσκεστε στη νέα εποχή του Φωτός επάνω στον πλανήτη Γη;

Αυτή η νέα εποχή δεν γεννιέται, έχει ήδη γεννηθεί - και για εκείνους που το αναγνωρίζουν αυτό στις καρδιές τους, στα λόγια τους και στις πράξεις τους, για εκείνους αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν.

Η αίθουσα των αναμνήσεων



Πολλές φορές εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτήθηκαν με το φαινόμενο του θανάτου και της ζωής μετά απ’ αυτόν. Καταστράφηκαν δάση ολόκληρα για το χαρτί και τόνοι μελάνι για να γραφτούν πολλά και διάφορα. Άλλα έχουν δόση αλήθειας αλλά καμία σχέση και άλλα είναι η αλήθεια.
Εγώ θα σας πω μια ιστορία που αν τη διαβάσετε στο τέλος της θα βρείτε μια μαγική συνταγή. Θα ξέρετε πως θα νικήσετε τον θάνατο και θα μάθετε τι υπάρχει μετά απ’ αυτόν.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ





Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι , πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως θα δούμε παρακάτω, αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να πετάει σαν την πεταλούδα από σκέψη σε σκέψη. Από την στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια και θα καλωσορίσουμε το καινούριο πρωινό θα αναλωθούμε σε διάφορες δραστηριότητες επίπονες ή ευχάριστες μέχρι την ώρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι στην χώρα των ονείρων, όλο αυτό το διάστημα το μυαλό μας τριγυρίζει αδιάκοπα και ανεξέλεγκτα στο παρελθόν, σε γλυκές ή πικρές θύμισες, αναζητά εικόνες απ’ το μέλλον με χαρά ή με φόβο έχοντας μόνιμα την τάση να δραπετεύει από το παρόν ,απ’ το σήμερα απ’ το τώρα.

Δύο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά κοιτάζουν το φεγγάρι




Όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι που αισθάνονται μοναξιά βλέπουν πάντοτε ο ένας τον άλλον. Όταν είναι μαζί δυο άνθρωποι που έχουν γνωρίσει τη μοναχικότητα, βλέπουν κάτι ανώτερο και από τους δύο.

Πάντοτε δίνω αυτό το παράδειγμα: Δυο συνηθισμένοι εραστές που αισθάνονται και οι δύο μοναξιά, κοιτάζουν πάντοτε ο ένας τον άλλον.

Θυμήσου εκείνον που βρίσκεται μέσα σου



Πάντοτε να θυμάσαι εκείνον που βρίσκεται μέσα στο σώμα σου. Όταν περπατάς, όταν κάθεσαι, όταν τρως ή όταν δεν κάνεις τίποτα, να θυμάσαι εκείνον που ούτε περπατάει, ούτε κάθεται, ούτε τρώει.

ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ (ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) ΤΟΥ ΕΡΚΟΛΑΝΟ


                             

Τα απανθρακωμένα χειρόγραφα (ολόκληρη βιβλιοθήκη) του Ερκολάνο
Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Μαραγκός παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι στη Μεγάλη Ελλάδα και πρωτοπαρουσιάζει στους συνέλληνες, και όχι μόνο, την περιπέτεια της αποκρυπτογράφησης των 2000 παπύρων του Ερκολανο Herculaneum ( Ηράκλειο), κοντά στη Νάπολη, που παρόλο που ανακαλύφθηκαν πριν 250 χρόνια (πρόκειται για κομμάτια κάρβουνου) ήταν αδύνατον μέχρι πρότινος να διαβαστούν. 

Παίδες, πάμε για ένα ελληνικού τύπου Μπανκ-ραν



Παίδες, πάμε για ένα ελληνικού τύπου Μπανκ-ραν



Πηγαίνετε στις τράπεζες και σηκώστε το 90% των καταθέσεων σας. 

Ναι, επαναλαμβάνω. 

Πηγαίνετε στις τράπεζες και σηκώστε το 90% των καταθέσεων σας

Όπως ακριβώς το μιντιακό κατεστημένο επαναλαμβάνει τις ειδήσεις με το τρόπο που εκείνο θέλει ώστε να σας κάνει να τις πιστέψετε έτσι και εγώ ως μια φωνή υποκίνησης της αλλαγής σας υπνωτίζω να πάτε στις τράπεζες και να σηκώσετε τις καταθέσεις σας.
Όχι μόνο εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο αλλά και οι οικογένειες σας, οι φίλοι σας, οι γνωστοί σας. Να τους πείσετε να το κάνουν. 

Κάντε αναλήψεις της τάξης του 90%. 

Bail-in: Μετάβαση στην εποχή της απόλυτης ανασφάλειας και της νόμιμης κλοπής





Η κλοπή ιδιωτικού πλούτου από το κράτος, όπως συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Κύπρο, όταν μάλιστα ως πρώτη και ύψιστη αρχή στα καταστατικά του αναφέρεται η άνευ όρων προστασία του, αποτελεί μια πρωτάκουστη στροφή της Ευρώπης από τα προτάγματα του φιλελευθερισμού στα οποία για αιώνες γαλουχήθηκε, στην αυθαιρεσία των δικτατοριών και ακόμα πιο πίσω, σε εποχές ασύντακτες και πολιτειακά αδιευκρίνιστες.

Η Απληστία


Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανθρώπινης  συμπεριφοράς είναι και η απληστία. Η λέξη παράγεται από το στερητικό «α» και το «πληστός» που σημαίνει πλήρης - γεμάτος. Άπληστος, επομένως, είναι ο πλεονέκτης, ο ακόρεστος, ο ανεκπλήρωτος από την επιθυμία.

Η ψυχολογία του τυχαίου.


Κατά πόσο ορίζουμε τις τύχες μας;

Κατά πόσον νομίζετε ότι μπορείτε να αφήσετε την τύχη να καθορίζει την … τύχη σας; Κατά πόσον κρατάτε τις τύχες της ζωής σας στα χέρια σας; Ο βρετανός ψυχολόγος Richard Wiseman, μετά από μελέτες 10 ετών υποστηρίζει ότι, αν και η τύχη είναι κάτι το απρόβλεπτο, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει τη δική του τύχη και να κάνει, τη ζωή, να του φερθεί ευνοϊκά. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο ή ουτοπικό, εμείς προκαλούμε την τύχη ή την ατυχία μας.

Τι ξέρετε για τον Κολλοειδή Χρυσό;


2


Πιθανώς έχετε διαβάσει για την θαυματουργή δράση του κολλοειδούς αργύρου, αλλά γνωρίζετε για τον κολλοειδή χρυσό; Ο κολλοειδής χρυσός, ο οποίος είναι άγευστος και μη τοξικός, έχει μερικά θαυμαστά πλεονεκτήματα σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών στην υγεία και μια μακρά ιστορία χρήσεως μαζί με τον κολλοειδή άργυρο.
O κολλοειδής χρυσός αυξάνει την Νοητική Ικανότητα, την Συγκέντρωση και την Διάθεση.

Η κατάθλιψη πονάει τα κόκαλα



Η συναισθηματική κατάσταση «καθρεφτίζεται» στα οστά ως πόνος. Οι πόνοι στα οστά και στη σπονδυλική στήλη μπορεί να οφείλονται και σε κατάθλιψη. Τα κόκαλα και η σπονδυλική στήλη είναι θέση προβολής της συναισθηματικής φόρτισης και η συναισθηματική κατάσταση «καθρεφτίζεται» στα οστά ως πόνος. «Όταν ένα άτομο αποταθεί στον ορθοπεδικό, λόγω πόνων στα οστά, και οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι αρνητικές και δεν δείχνουν κάτι παθολογικό, τότε το πιο πιθανό είναι ο πόνος να οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια, μεταξύ των οποίων και η κατάθλιψη. 

Σπυράκι; Εξαφάνισε το με ασπιρίνη!



Μην αφήσεις ένα σπυράκι να σου χαλάσει τη διάθεση, αφού υπάρχει λύση.

Εάν μέχρι τώρα σε βοηθούσε να ξεπεράσεις το πονοκέφαλο, τώρα θα γίνει και ο σύμμαχος σου ενάντια στα ενοχλητικά σπυράκια.

Θα χρειαστείς:

Η Σπαρτιάτική ασπίδα δύναμη ... "ατομικής βόμβας" της εποχής


Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!!! Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.

H υπερσύγχρονη διάνοια της... Σπάρτης



ANTON POWELL, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (Αγγλία)

Ποια κοινότητα ήταν το σχολείο της κλασικής Ελλάδας;». Ο κάθε μορφωμένος άνθρωπος νομίζει ότι ξέρει: «Η Αθήνα, φυσικά». Αλλά, και προς τιμήν τους, οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν τόσο σίγουροι. Γνώριζαν κάποια άλλη ελληνική πόλη, πολύ μικρότερη, της οποίας η διάνοια επισκίαζε τα αθηναϊκά όνειρα. Ο Περικλής έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυψώσει την Αθήνα και να υποβαθμίσει τη Σπάρτη. Ο Θουκυδίδης τον κατέγραψε να ισχυρίζεται, στον Επιτάφιο του το 431/30 π.Χ., ότι η Αθήνα παρείχε της Ελλάδος παίδευσιν.

Ένας απίθανος τρόπος για να ρίξετε τη χοληστερίνη


Ένα από τα μυστικά για καλύτερα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL) δεν κρύβεται ούτε στα φάρμακα, ούτε και στη διατροφή...

Επιστήμονες από τη σχολή δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ συμπέραναν μετά από έρευνα ότι όσοι βλέπουν τη ζωή με αισιόδοξη ματιά μπορούν να έχουν καλύτερα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL). Υψηλά επίπεδα HDL έχουν ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται η κακή χοληστερόλη αλλά και να δημιουργείται μια προστατευτική ασπίδα γύρω από την καρδιά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κακή χοληστερόλη στους μεσήλικες αλλά και τα τριγλυκερίδια μπορούν να βρίσκονται στον οργανισμό σε χαμηλότερα επίπεδα όταν αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία.

Ο καφές προλαμβάνει τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα


                          

Αποτελεί αναμφισβήτητα το αγαπημένο ρόφημα των περισσοτέρων ανθρώπων στον κόσμο.


Επιστημονικά δεδομένα έρχονται να δείξουν ότι τροφές και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, μπορεί να είναι και πολύ χρήσιμα. 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματίες οδηγούς μεγάλων αποστάσεων στην Αυστραλία έδειξε ότι η καφεΐνη προλαμβάνει την επικίνδυνη κόπωση στο τιμόνι. 

Το γάλα με χαμηλά λιπαρά δεν βοηθάει τα μικρά παιδιά να ελέγξουν το βάρος τους


                      

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood, επιστήμονες βρήκαν ότι το άπαχο και ημιάπαχο γάλα δεν βοηθάει όσο νομίζαμε στην απώλεια βάρους στα παιδιά.

 Ανάμεσα στα παιδιά της μελέτης, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι παιδιά με φυσιολογικό σωματικό βάρος δεν έπιναν γάλα χαμηλών λιπαρών.

Εκείνα μάλιστα που έπιναν είχαν 57 % αυξημένη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέχρι τα τέσσερά τους χρόνια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα