Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αυτό που είμαστε (Irbin Gialom)...


Αυτό που είμαστε. Του Ίρβιν Γιάλομ | κοινωνία, άνθρωπος. Ιrbin Gialom...του Ίρβιν Γιάλομ. Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

To Φάντασμα της Πραγματικότητας


Ερευνώντας το Άγνωστο ο ερευνητής βρίσκεται μπροστά στο πιο αδυσώπητο φάντασμα απ’ όλα. Δεν μπορεί ούτε να το αποφύγει ούτε να το αγνοήσει. Είναι ένα φάντασμα που δεν αναγνωρίζει σύνορα, που περνά μέσα από τους τοίχους με άνεση, και που δε δέχεται κανέναν περιορισμό. Όσο κι αν προσπαθεί κανείς να το περιορίσει και να το εγκλωβίσει τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι αυτό είναι  αδύνατο και ακατόρθωτο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Benjamin Fulford 1/4/2013

Μια ισχυρή μπάλα πλάσματος εντοπίστηκε πάνω από το όρος Fuji και φωτογραφήθηκε από αυτό το συγγραφέα. Οι φωτογραφίες δείχνουν σαφώς την καύση πλάσματος πάνω από το μεγάλο ηφαίστειο.
 Η παραπάνω φωτογραφία και αυτή από κάτω ελήφθησαν από το Shinjuku, κτίρια γραφείων της κυβέρνησης κοντά στο Τόκιο.

Η έλλειψη ΘΥΜΟΥ ως case study στην πορεία του Έλληνα προς την υποδούλωση


                              

Είναι βέβαιο ότι στις μεγάλες πανεπιστημιακές έδρες ψυχολογίας το φαινόμενο «Έλληνας» θα αποτελεί το πλέον περιζήτητο μεταπτυχιακό. Πιστός ο Έλληνας στην Ιστορία του καταρρίπτει έναν ακόμη μύθο: Αμφισβητώντας ευθέως τους παραδεκτούς κανόνες της επιστήμης της ψυχολογίας αναδεικνύει νέα επιστημονικά δεδομένα, άγνωστα μέχρι χθές… 
Ότι στη διαδικασία προς το θάνατο το υποκείμενο είναι δυνατόν να οδηγηθεί από την άρνηση κατευθείαν στην αποδοχή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ το ενδιάμεσο στοιχείο του ΘΥΜΟΥ που χαρακτηρίζει την τυπική «ψυχολογία της πορείας προς το θάνατο». Κάτι τέτοιο ήταν μέχρι σήμερα άγνωστο…

Τα Χρώματα του Άρη


                            12

Ο Κόκκινος Πλανήτης. Αυτό το όνομα θέλουν να εμφανίζεται σε κάθε δημοσίευση για τον Άρη στον τύπο των κατευθυνόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Την ίδια σπουδαιότητα έχουν τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια σε δημοσιεύσεις των καθημερινών εφημερίδων της Γερμανίας όπως οι Allgemeine Zeitung ή Sueddeutsche Zeitung στις δημοσιεύσεις τους για τον μετεωρίτη ALH84001.
Χωρίς αμφιβολία, ο πλανήτης φαίνεται κόκκινος στο γυμνό μάτι στον νυχτερινό ουρανό, ενώ η γη όταν την βλέπουμε από τον Άρη φαίνεται καθαρά μπλε λόγω του ότι καλύπτεται 70% από νερό και λόγω της διαθλάσεως του φωτός στην ατμόσφαιρα. Με μια ανάστροφη αναλογία νερού – ξηράς θα φαινόταν σαν ένας καφέ – πράσινος πλανήτης από το διάστημα.

Διατροφή για να μην ανεβαίνει το σάκχαρό σας

                               

Οι χρυσοί κανόνες για να μην ανεβαίνει τα ζαχαρό σας.
Με τον όρο Σακχαρώδης Διαβήτης αναφερόμαστε σε ένα νόσημα, κατά το οποίο οι τιμές του σακχάρου του οργανισμού βρίσκονται υψηλότερα των φυσιολογικών ορίων.
Υπάρχουν δύο τύποι σακχαρώδη διαβήτη: αυτός που εμφανίζεται σε ηλικίες συνήθως άνω των 40 και ονομάζεται τύπου 2 κι αυτός που λέμε νεανικός διαβήτης ή τύπου 1 και εμφανίζεται από την παιδική ηλικία. Εμείς θα μιλήσουμε για τη σωστή διατροφική αντιμετώπιση που αφορά τον διαβήτη τύπου 2, που είναι και ο πιο συχνός. 

Οι χρυσοί διατροφικοί κανόνες

Καρύδια - Για να ξυπνάτε και να κοιμάστε καλύτερα



Τα καρύδια θεωρούνται από τα πλέον θρεπτικά και τονωτικά τρόφιμα καθώς έχουν ευεργετική δράση για ζωτικά μας όργανα όπως η καρδιά και ο εγκέφαλός μας. 
Αποτελούν από τις πλουσιότερες πηγές απαραίτητων ω- 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, καθώς επίσης και τα καρδιοπροστατευτικών στοιχείων όπως το ελλαγικό και γαλλικό οξύ.

Γαρύφαλλο: Αν νομίζετε ότι μόνο αρωματίζει είστε γελασμένοι

                                

Πολύ το έχουν ταυτίσει με την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.
Ως συστατικό της διατροφής μας όμως το γαρύφαλλο μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Πρόσφατες μελέτες που έγιναν από Ισπανούς ερευνητές, το κατατάσσουν στην κατηγορία των σούπερ τροφών χάρη στα περιεχόμενα αντιοξειδωτικά του. 

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ.....ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.



(Λάβετε γνώσιν....του «έρωτος»...τέκνον Πόρου και Πενίας.....αφού ΑΔΕΛΦΙΑ....η Πενία....με αναγραμματισμό μετατρέπεται εις Πείνα....οπότε εξ υπακούεται λοιπόν...ότι ο Έρως εκληρονόμησε από την μητέρα του την Πενία...την πνευματική μας πείνα.....σημαντικό εξ όλων των χαρακατηριστικών.....και φυσικά είναι και ο μπαμπάς...ο Πόρος....
( Π+όρος)...που μας οδηγεί εις το όρος...δηλαδή εις την θέαση ευρύτερων οριζόντων...λεπτοτέρας υφής και συστάσεως...διότι με την αναρρίχηση εις τας υψηλάς κορυφάς του όρους...μέσω περασμάτων....έχειςΑΔΕΛΦΕ..ΑΔΕΛΦΗ....ευρΕΙα θέαση υπάρξεως.....!)
Οι ελληνικοί μύθοι...με τη σωστή έρευνα και ερμηνεία μας δείχνουν τις πανάρχαιες....γεωλογικές μεταβολές....που πραγματοποιήθηκαν εις τον πλανήτη Γαία.

Λεηλασιες και αρπαγες πολιτιστικων θυσαυρων απο δηθεν πολιτισμενους, και οχι μονο...!


Η λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων από τους(πολιτισμένους) Ευρωπαίους!

Τα ελγίνεια μάρμαρα (γλυπτά του Παρθενώνα), για τα οποία γίνεται λόγος δεκαετίες τώρα, είναι ελαχιστότατα μπροστά στα τόσα μνημεία και τις αμέτρητες αρχαιότητες που άρπαξαν και κατέστρεψαν κατά καιρούς οι Ευρωπαίοι και κυρίως στη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Το Τέλος του Κόσμου

Megapolisomancy


Λοιπόν… Βγείτε λίγο από την υπνωτική υποβολή στην οποία ζείτε την καθημερινότητά σας και κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Δείτε τι συμβαίνει. Ο κόσμος πάει κατά διαόλου! Από κάθε άποψη, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Ο ίδιος ο πλανήτης καταστρέφεται, όλο και πιο πολύ. Μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα έχουμε καταστρέψει τα πάντα, έχουμε κάνει όσα κακά δεν έγιναν σε όλη την γνωστή Ιστορία του κόσμου! Και δεν το καταλαβαίνουμε!
Κι εμείς οι άνθρωποι αυξανόμαστε συνεχώς, σε λίγο θα ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον, πεινασμένοι και διψασμένοι και άρρωστοι ή μεταλλαγμένοι.

Η επανάσταση των σιωπηλών


Του Γιώργου Γραμματικάκη


                                      149329_21130

Οι Σειρήνες όμως έχουν ένα όπλο πιο φοβερό και από το τραγούδι: τη σιωπή τους. Και πιθανότερο, παρόλο που δεν έτυχε ποτέ, θα ήταν να γλιτώσεις από το τραγούδι τους, παρά από τη σιωπή τους.[Φραντς Κάφκα, Η σιωπή των σειρήνων]

Η επανάσταση που οραματίζομαι θα είναι μια επανάσταση των σιωπηλών. Δεν θα έχει σημαίες αναπεπταμένες, συνθήματα και ιδεολογικές διακηρύξεις. Θα είναι μια επανάσταση βουβή, που θα στηρίζεται απλώς στην αλληλεγγύη των βλεμμάτων. Θα ξεκινήσει από την απόλυτη, την οργισμένη σιωπή, και θα αποδώσει στον άνθρωπο ό,τι στερήθηκε, ό,τι ονειρεύθηκε, ό,τι ζήτησε με κραυγές -πριν επιλέξει τη σιωπή.

Ποια Νέα Τάξη Πραγμάτων;;


Νέα Τάξη Πραγμάτων παντού,μας κυβερνάει μια ελίτ η οποία είναι ερπετοειδής,πίνουν αίμα,έχουν τον απόλυτο έλεγχο,την εξουσία,το χρήμα...Οι πολιτικοί μιλάνε συνεχώς για Νέα Τάξη Πραγμάτων το ίδιο και θρησκευτικοί ηγέτες,ο κόσμος αναλώνεται στο κυνήγι των συνωμοσιών που έχει στήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων,έλεγχος των μαζών,εγκατάσταση παγκόσμιας κυβέρνησης,ενιαίο νόμισμα,μια ενιαία θρησκεία κλπ..

Ο Χρόνος Είναι Περιορισμένος - Είμαστε Οι Επόμενοι....Λίμνες, Ποτάμια, Θάλασσες Γίνονται Κόκκινες Την Ίδια Στιγμή Που Χιλιάδες Ζώα Πεθαίνουν Κατά Χιλιάδες!!!



Ήλπιζα ότι αυτή η  σπαρακτική ιστορία  των 500 περίπου νεκρών θαλάσσιων λιονταριών που ξεβράστηκαν στην Καλιφόρνια επρόκειτο να λάβει μια στροφή προς το καλύτερο.Ωστόσο, από ότι φαίνεται τα πράγματα συνέχεια χειροτερεύουν  (ENENews ). Σύμφωνα με τους εμπειρωγνόμονες υπάρχουν παντού νεκρά θαλάσσια λιοντάρια κάτι που όπως δήλωσαν ξεπερνάει κατά πολύ την ανθρώπινη φαντασία.Δεν υπάρχει καμμία λογική εξήγηση για αυτούς τους μαζικούς θανάτους. Το γεγονός αυτό όμως αποτελεί απλά ένα άτυχο περιστατικό ή είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας από παρόμοια γεγονότα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Ο Κύκλος Των 188 Ημερών Η Ευθυγράμμιση Του Ήλιου Με Τον Μαύρο Νάνο Στις 2 Απριλίου 2013 Και Η Εκδήλωση Καταστρεπτικών Σεισμών Στο Δακτυλίδι Της Φωτιάς!!!



O  ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ 188 ΗΜΕΡΩΝ

Οι εξειδικευμένοι αστρονόμοι  σε μελέτες τους για την επίγεια μετακίνηση των πόλων και τις συνέπειές της έχουν δημιουργήσει έναν τρόπο να κάνουν προβλέψεις των καταστροφών για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φύγουν πριν από το χτύπημα. Με αυτό, ήρθαν σε μια συσχέτιση μεταξύ της ευθυγράμμισης των πλανητών, τους σεισμούς και την μετακίνηση των πόλων της Γης. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, μια μεγάλη καταστροφή συμβαίνει περίπου κάθε 188 ημέρες. Μέχρι στιγμής, το μοντέλοείναι ακριβές.

 Από ένα πολύπλοκο μοντέλο που μόνο μερικώς έχει αποκαλυφθεί από τους επιστήμονες αυτούς,  είναι δυνατόν να προβλεφθεί το είδος της καταστροφής και η κατά προσέγγιση ημερομηνία και ο τόπος της εμφάνισής της. Με δεδομένο αυτό , επιστήμονες άρχισαν να βλέπουν ότι υπήρχε πράγματι μια σχέση μεταξύ των μοντέλων τους και μεγάλων σεισμών σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας το 2010, το μοντέλο δεν έχει πέσει έξω σε κανέναν μεγάλο σεισμό μέχρι τώρα.

Κοιτάξτε την παρακάτω λίστα:

Η μνήμη σας και η ενίσχυση της.

                                  


Η μνήμη σας, για να σας εξυπηρετεί χρειάζεται φροντίδα και εξάσκηση.
Όπως το υπόλοιπο σώμα χρειάζεται τακτική άσκηση για να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως ο αθλητής πρέπει να προπονείται για να μπορεί το σώμα του να ανταποκρίνεται στις δύσκολες στιγμές, έτσι και η μνήμη χρειάζεται τη δική της ιδιαίτερη προπόνηση για να σας προσφέρει τις πολύτιμες καθημερινές υπηρεσίες της.
Υπάρχει τρόπος να εκγυμνάζετε τη μνήμη σας με τρόπο τέτοιο που να την έχετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να αποδίδει το περισσότερο που μπορεί για σας;
Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όταν τα κάνετε, αυξάνετε ουσιαστικά την απόδοση της μνήμης σας. Ταυτόχρονα, συντηρείτε και έτσι δραστηριοποιείτε συνεχώς τα νευρικά κυκλώματα των κέντρων του εγκεφάλου που ευθύνονται για τη μνήμη.

Εθισμός στο σεξ: Αυτά που πρέπει να ξέρετε

[


Ο εθισμός στο σεξ είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή η οποία μπορεί να επηρεάζει σοβαρά την κοινωνική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή των ατόμων που υποφέρουν.
Οι ειδικοί δίνουν διάφορα ονόματα για τη σοβαρή αυτή πάθηση. Ορισμένοι γιατροί την αποκαλούν ψυχαναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλική μανία ή ακόμη έμμονη διαστρέφουσα σεξουαλική δραστηριότητα.
Η κατάσταση αυτή εκδηλώνεται όταν το άτομο που παρουσιάζει το πρόβλημα, νιώθει τόσο έντονα την ανάγκη για να ασχολείται με θέματα σεξ που επηρεάζονται οι σχέσεις του και η εργασία του.
Το άτομο υποφέρει πραγματικά και η προσωπική και οικογενειακή του ζωή κινδυνεύουν να καταστραφούν από τις συνέπειες της ψυχαναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Το Rock και οι Έλληνες – Η δεκαετία του ’60


Το Μωρό έβγαλε έναν αναστεναγμό καθώς κοιμόταν. Εκείνος ανησύχησε.
-Έχει γούστο να ξυπνήσει τώρα που θέλουμε να βγούμε έξω.
-Μην ανησυχείς αγάπη μου. Θα ξυπνήσει αφού γυρίσουμε. Ξέρω τις ώρες του.
-Στο λέω να το ξέρεις. Αυτή την ταινία δεν τη χάνω με τίποτα.
Ετοιμάστηκαν και βάδισαν προς την πόρτα, αλλά ξαφνικά, ένα κλάμα τους κοκάλωσε.
-Ώχ!!!
-Έλα σώπασε. Μην κάνεις έτσι. Θα το ησυχάσω.
-Μα θα χάσουμε την αρχή.
- Ουφ πια!!! Έχεις καταντήσει ανυπόφορος. Θα το πάρω μαζί μου.
-Κάνε ότι θέλεις αλλά γρήγορα. Τελείωνε.
Στο συνοικιακό σινεμά, προβάλλονταν “Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακος”. Μία ταινία που είχε κάνει πάταγο όχι μόνο για το θέμα της, αλλά και για το soundtrack. Tα εισιτήρια κόβονταν …βροχή. Μπήκαν στην αίθουσα. Το Μωρό κοιμόταν τρισευτυχισμένο στην αγκαλιά της μητέρας του. Δεν είχε λόγους να ανησυχεί. Δεν είχε άλλωστε ούτε τα προβλήματα που έχουν οι μεγάλοι. Τα φώτα έσβησαν, η ταινία άρχισε και το Μωρό ….ταράχτηκε μέσα στον ύπνο του. Τι μουσική ήταν αυτή που έρχονταν στ’ αυτιά του; Τι καινούργιο πράγμα ήταν αυτό;

Πως περιορίζουμε την κατανάλωση βενζίνης στο αυτοκίνητο

Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την ανηφόρα και η κάθε σταγόνα που βάζουμε στο ρεζερβουάρ μας ισοδυναμεί πια με…
χρυσάφι. Ας δούμε δέκα απλούστατα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να οδηγούμε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά το αυτοκίνητό μας.

Μπορεί μερικά απ’ αυτά να φαίνονται ασήμαντα, ωστόσο η παράλληλη προσοχή σε πολλές μικρές λεπτομέρειες μπορεί να αποφέρει σημαντική μείωση των εσόδων για την τσέπη μας.

ΑΝΑΣΕΜΙΑ ΜΟΥ

VERITA
 Όλο το βράδυ η Χαρά το πέρασε στη βεράντα του σπιτιού της,με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, κοιτάζοντας το φεγγάρι,τα αστέρια,το μαύρο του ουρανού,το μαύρο της ψυχής της.
    Η ζωή της όλη, μπροστά της,εικόνες,στιγμές,αποτυπώματα μέσα της.
    Ήταν δεν ήταν 6 χρονών και η αδελφή της 4,όταν παίζοντας στο δρόμο έξω απ' την αυλή του πατρικού σπιτιού τους, τις χτύπησε ένα αυτοκίνητο.Ο οδηγός χάθηκε ,κανείς ποτέ δεν έμαθε.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα