Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ….ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Κατά την ερωτική επαφή των δύο φύλων….επέρχεται η συνεύρεση του ωαρίου-σπερματοζωαρίου….που καθορίζει την πορεία της νέας ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ της ΨΥΧΗΣ….και έχει φυσικά σημασία ο τρόπος….διότι σε περίπτωση βιασμού ή καταναγκασμού η Ψυχή θα φέρει ….και τα ανεξίτηλα σημάδια της άγριας επαφής…ως μια αναγκαστική ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ….όπως αλληγορείται με το αφηνιασμένο ίππο….του συνευρισκόμενου Κρόνου….μετά της ωραίας Νύμφης Φιλύρας. Οπότε η ψυχική επαφή των ερωτευμένων ζευγαριών έχει πολύ μεγάλη σημασία….ώστε κατά την απόφαση της Ψυχής να κατέρθει…αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ενοποιημένου πεδίου της βαρύτητας…μέσα στο χωροχρόνο ώστε να λάβει την κατάλληλη ενέργεια….διότι η άσαρκος Ψυχή εις την προ ενσάρκωση κατάσταση της…υπάρχει εντός του ενοποιημένου πεδίου….όπου έχει εξισορροπημένη βαρύτητα….και ενέργεια διότι ο όγκος και η επιφάνεια….είναι εν «δυνάμει»...... καταστάσεις της Ουσίας….οι οποίες αναπτύσσονται με αργό ρυθμό….ώστε να διασπούνε την έννοια της ενότητας.

Ξυπνήστε τον οδηγό!


Μέσα μας κρύβονται όλα τα στοιχεία για μια ζωή όπως θα την θέλαμε. Για να τα βρούμε, όμως, πρέπει πρώτα να …ξυπνήσουμε.
Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό που αποκαλύπτει το μυστικό του πεπρωμένου κάθε ανθρώπου. Εξηγεί τους μυστικούς μηχανισμούς που διαμορφώνουν την πραγματικότητά μας.

ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ


(Ένα ανθυγιεινό κείμενο για τους απροετοίμαστους)

Πόσοι απο εμάς καταλαβαίνουν πραγματικά τι εστί το Γνώθι σεαυτόν?
Οι περισσότεροι θα απαντήσουμε- γνώρισε τον εαυτό σου και κει όλα τελειώνουν.

Πως να γνωρίσεις τον εαυτό σου?
Εδώ ο καθένας θα πει ότι του κατέβει, χωρίς να εφαρμόσει ποτέ στην πράξη αυτό που είπε… 

Εγκοίμηση, Placebo και Μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα.



Εγκοίμηση ήταν όλη η διαδικασία του να κοιμηθεί κανείς σ' έναν ιερό χώρο, ώστε να δεχτεί ένα αποκαλυπτικό όνειρο είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, είτε για να μάθει για το μέλλον του. Εγκοιμητικά μαντεία υπήρξαν σε όλα τα μέρη του αρχαίου κόσμου. Το ίδιο αρκετά υπήρξαν τα ιερά όπου ο θεραπευτικός χαρακτήρας προεξείχε. Οπωσδήποτε τέτοιο ρόλο έπαιξαν όλα τα Ασκληπιεία αλλά και άλλα ιερά.

ΧΡΟΝΟΣ η ιστορια και ο Γηινος περιορισμός του

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6hre2mWhTq7FvKEydEntOfcNjbQxnhx0CvmhPI_E4q3Pnx-m8u6VspMQmtIx5dlAWmPjT8Dk7D1ltbJJ4v5xSR3Lep255OnjYPCHNmRu7wh7-2U17sSZ4cYTQqBY-TO9LwaEbIAIOcZ0/s1600/tribute-2-dali.jpg
Λέμε συχνά ότι ο χρόνος «ρέει», «κυλά» και «φεύγει», χωρίς ποτέ να προσδιορίζουμε επακριβώς τι είδους «πράγμα» είναι αυτό που κυλά και φεύγει ασταμάτητα ή, τουλάχιστον, ποιος ή πώς μπορεί κανείς να μετρά την αδιάκοπη ροή του.
Αναμφίβολα, ο «χρόνος» αποτελεί το πιο σκοτεινό και άπιαστο αντικείμενο της ανθρώπινης σκέψης (φυσικής και μεταφυσικής): πρόκειται για κάτι που υπάρχει «πραγματικά» ή, αντίθετα, είναι ένας βολικός τρόπος να «μετράμε» ό,τι συνεχώς μεταβάλλεται και παρέρχεται γύρω από εμάς και μέσα μας; Άραγε, θα συνεχίσει να κυλά αιωνίως, αδιαφορώντας για τις αδυναμίες και τις αγωνίες των ανθρώπων, ή κάποτε θα «τελειώσει», επαναφέροντας στο μηδέν το Σύμπαν και τους κατοίκους του;

Στα Βήματα του Σαμάνου


Αν ρίξουμε μία ματιά στους καιρούς που η ανθρωπότητα κατάφερε κάποια μεγάλα εξελικτικά άλματα θα δούμε πως όλοι τους ήταν καιροί που την απειλούσαν με πιθανό αφανισμό. Όταν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει φυσικά καμμία ανάγκη για αλλαγή. Μόνο μπροστά στην άμεση απειλή αφανισμού της η ανθρωπότητα καταφέρνει να υπερβεί τον προηγούμενο εαυτό της και σε μία τέτοια απειλή βρισκόμαστε ξανά μπροστά σήμερα. Έτσι αρκετοί υποχρεωνόμαστε να επανανακαλύψουμε τα ξεχασμένα νευραλγικά μας κλειδιά για να πραγματοποιήσουμε το απαραίτητο “πέρασμά” μας προς τον χωροχρόνο που μας αποκάλυψαν πολλές φορές στο παρελθόν μας προικισμένοι medicine men (αυτό που χυδαία λέμε «μάγοι της φυλής») και οι οραματιστές.

- Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙ -



Στις 25/4/2013 εχουμε πανσεληνο με μερικη εκλειψη σεληνης που λαμβανει χωρα ακριβως στο αστρο που είναι αμεσα συνδεδεμενο τοσο με τα χριστιανικα Μυστηρια του Πασχα ( λογο της σταυρωσεως του σωτηρα ) όσο και με τα ηλιακα μυστηρια μιας και ο Ηλιος κατα την ουρανια πορεια του φαινομενικα σταυρωνεται ,δηλαδη συναντα και περνα μπροστα απο τον crux αν δεν κανω λαθος κατα τις 17 Νοεμβριου καθε χρονο , πραγμα το οποιο ο Μεγας Κωνσταντινος σαν Ιερεας του Απολλωνα Ηλιου το ηξερε οταν μαγειρευε τα χριστιανικα τυπικα πρωτου κανει επισημη θρησκεια της Νεας Ρωμης τον Χριστιανισμο . Ο αξονας στον οποιο γινεται αυτη η μερικη εκλειψη ειναι ακριβως αυτος ο οποιος ειναι συμβολισμος στα 4 ιερα ζωα η' ζωδια των ευαγγελιστων << π. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου - Σύμβολα τῶν Εὐαγγελιστῶν

The Detailed Universe: This will Blow Your Mind.(Βίντεο)



Δυτική Οκλαχόμα: Υπερκυτταρική Δομή Στις 22/04/2013

042313c

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Χρησιμοποιώντας το μηλόξιδο για να καθαρίσετε το σώμα και τους νεφρούς σας


Υποδεχθείτε το μηλόξυδο για τον καθαρισμό του σώματος και των νεφρών σας.

Αυτό το ισχυρό φυσικό θεραπευτικό είναι φαινομενικά άγνωστο.

Φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης




Σκόρδο: Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σκόρδο που λαμβάνεται ως συμπλήρωμα μπορεί να έχει κλινική χρήση για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση σκόρδου έχει ως αποτέλεσμα πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Ο διαβάτης, το άλογο και ο σκύλος



Κάποτε, ένας άντρας, το άλογο και ο σκύλος του περπατούσαν σε έναν δρόμο και καθώς περνούσαν κάτω από ένα τεράστιο δέντρο έπεσε ένας κεραυνός και τους έκανε και τους τρεις στάχτη. Όμως, ο άντρας δεν κατάλαβε ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο, και συνέχισε την πορεία του με τα δυο του ζώα (κάποιες φορές περνάει κάποιος χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι νεκροί την καινούρια τους κατάσταση…)
     Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς και ανέβαιναν σε ένα λόφο. Ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός κι αυτοί ίδρωναν και διψούσαν. Σε μια στροφή του δρόμου είδαν μία πανέμορφη μαρμάρινη πύλη που οδηγούσε σε μια πλατεία στρωμένη με πλάκες από χρυσάφι. Ο διαβάτης κατευθύνθηκε προς τον άνθρωπο που φύλαγε την είσοδο και είχε μαζί του τον εξής διάλογο:

Γράμμα στην κόρη μου...



Πριν πεθάνω, κόρη μου, θα’θελα να’μαι σίγουρος ότι σου έμαθα:
* Να χαίρεσαι τον έρωτα
* Να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου
* Να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου
* Να ενθουσιάζεσαι με τη ζωή
* Να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι
* Να επιτρέπεις να σε παρηγορούν όταν πονάς
* Να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις
* Να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου
* Να είσαι φίλη του εαυτού σου

Μυστηριώδες φως στον ουρανό της Ρωσίας (Βίντεο)

Το βίντεο που παρουσιάζουμε έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο από Ρώσο οδηγό περίπου 20 ημέρες πριν.Ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του ο μάρτυρας κατέγραψε ένα περίεργο φως στον ουρανό, μια έντονη λάμψη κίτρινου χρώματος όπως μπορείτε να δείτε στα λίγα δευτερόλεπτα της ταινίας. Για ορισμένους οπαδούς των μυστηρίων, θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο UFO, ενώ ορισμένοι ερευνητές είπαν ότι θα μπορούσε να είναι φωτοβόλα σύννεφα, που  πολύ συχνά συνδέονται με ηλεκτρικά φαινόμενα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ή σχετίζονται με την άφιξη σεισμών. Δείτε το βίντεο.

Μυστηριώδεις φως στον ουρανό της Ρωσίας - το βίντεο

Μετεωρίτης Στον Ουρανό Του Μεξικού Λίγα Λεπτά Πριν Από Τον Σεισμό!! (Βίντεο)


Μετεωρίτης στα ύψη μέσω των ουρανών του Μεξικού λίγα λεπτά πριν από τον σεισμό

Μετά την πτώση ενός μετεωρίτη στην Αργεντινή, άλλος ένας μεγάλος μετεωρίτης εντοπίστηκε στον ουρανό του Μεξικού στις 21 Απριλίου  μερικά λεπτά πριν συμβεί  σεισμός μεγέθους 5,9 με αποτέλεσμα τον πανικό χιλιάδων κατοίκων και την εκκένωση των σπιτιών στην πόλη του Μεξικού.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η παρατήρηση έγινε στο δήμο της Τολούκα του Μεξικού περίπου στις 20:00 τοπική ώρα, 16 λεπτά πριν συμβεί ο σεισμός που συγκλόνισε τη χώρα. Λίγο μετά άρχισαν να κυκλοφορούν μέσω των κοινωνικών δικτύων φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν ένα ίχνος της φωτιάς στον ουρανό.

Όλα αυτά είναι παραμύθια





Όταν ήμουν μικρή δεν πίστεψα ποτέ στα παραμύθια.
Τα άκουγα όμως. Με ευχαρίστηση. Κάπου κάπου αναρωτιόμουνα τι δουλειά έχουν οι κακές μάγισσες και οι ίντριγκες σε ένα παραμύθι που σκοπό του έχει να σε ταξιδέψει για να κοιμηθείς γλυκά σαν πουλάκι.
Πέρασαν τα χρόνια. Άρχισα να υποψιάζομαι…μήπως όλα αυτά ήταν συμβολισμοί της πραγματικής ζωής;

Περί ευγνωμοσύνης


Το άτομο που είμαι σήμερα, το οφείλω στους ανθρώπους που γνώρισα και συναλλάχτηκα μαζί τους. Τους ευγνωμονώ γι’αυτό.
Γνώρισα τους γονείς μου, που μου έδωσαν την αγάπη και μου δίδαξαν τη δύναμη. Μου έδωσαν όμως και τα όριά μου και τα περιοριστικά πιστεύω που με προσδιόρισαν ως προσωπικότητα. Έμαθα έτσι τους τοίχους που έπρεπε να ρίξω στη ζωή μου χρησιμοποιώντας τα όπλα που μου χάρισαν. Έμαθα ότι μπορώ να γίνω περισσότερα από ότι εκείνοι μπορούσαν να σκεφτούν, επειδή είμαι αποτέλεσμα της συνεύρεσης δύο ευφυϊών, άρα είμαι διπλά εξοπλισμένος από εκείνους. Τους ευγνωμονώ γι’αυτό.

Σακχαρώδης διαβήτης: Μπορούμε να τον πολεμήσουμε!


Η κατάσταση με την… ασυμμάζευτη διατροφή μας και την έλλειψη άσκησης είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Οι δύο αυτοί παράγοντες, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, έχουν συμβάλει στην αλματώδη εξάπλωση του σακχαρώδη διαβήτη, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλον τον κόσμο. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε η ασθένεια να θεωρείται παγκόσμια επιδημία, συνοδευόμενη στις περισσότερες περιπτώσεις (80%) από παχυσαρκία. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στις επιπλοκές της νόσου ελλοχεύουν σοβαρές βλάβες για την υγεία, όπως στεφανιαία επεισόδια, εγκεφαλικά, διαβητική νευροπάθεια, διαβητική νεφροπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια και θρομβώσεις περιφερικών αρτηριών των άκρων.

Δώσε χαρά και άνεση στη σπονδυλική σου στήλη


Δώσε χαρά και άνεση στη σπονδυλική σου στήλη
Σου προσφέρει πάρα πολλά και ζητάει πολύ λιγότερα. Η σπονδυλική στήλη είναι ο κορμός της υγείας του σώματος. Δεν είναι μόνο ένα οστέινο θαύμα που μας κρατάει όρθιους αλλά και ένα κέντρο ισορροπίας από όπου ξεκινούν πολυάριθμα νεύρα, μύες και σύνδεσμοι. Γι’ αυτό της αξίζει η μέγιστη δυνατή φροντίδα και προσοχή.
Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση είναι:

Γιατί Stargates;



Λες καλόβολα, «τι με νοιάζει εμένα για τα Stargates (Αστροπύλες) εάν υποθέσουμε ότι υπάρχουν κιόλας; Αφού έχω τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα με το Μνημόνιο, το ξεπούλημα της χώρας, τα χαράτσια και επιπλέον τις ματωμένες φράουλες»  (sic). Έτσι θα αντιδράσει ο μέσος Έλληνας αναγνώστης διαβάζοντας και μόνο την λέξη Stargates ! και μιλάω για έμψυχο αναγνώστη, γιατί οι Οργανικές Πύλες, οι έχοντες ερπετικά συμβιωτικά, τα υβρίδια ανθρώπων και τα MK/kids θα οχυρωθούν ΠΙΣΩ από την Κατευθυνόμενη ΛΟΓΙΚΗ τους και θα κεραυνοβολήσουν!

Γιατί τα πουλιά δεν παθαίνουν ηλεκτροπληξία στα καλώδια της ΔΕΗ;

πουλιά στα καλώδια της ΔΕΗ


Έρχεται το καλοκαιράκι και έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα στο σπίτι μας. Ξαφνικά από έξω ακούμε τιτιβίσματα! Βγαίνουμε έξω στο μπαλκόνι μας να χαρούμε τη μελωδία της φύσης μέσα στην τσιμεντούπολη του πολιτισμού, και ο… τραγουδιστής κάθεται επάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου!! 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα πουλιά έχουν κάποια… διαφορετική σωματική κατασκευή; Σχήμα; Μέγεθος; Αντοχές;; Ας δούμε!! 

Γιατί οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες όχι;

γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τύχει και στους άντρες να έχουνε κυτταρίτιδα, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις γυναίκες, καθώς επίσης, το πιο πιθανό είναι να φαίνεται λιγότερο.

Οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα λοιπόν, λόγω "διαφορετικής κατασκευής" από τους άντρες.

Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει εξατίας των οιστρογόνων! 

Η ΕΚΛΕΙΨΗ - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΤΑΥΡΟ - ΣΚΟΡΠΙΟ

Όπως σίγουρα θα ξέρετε, οι ηλιακές εκλείψεις γίνονται πάντα σε Νέα Σελήνη - που έχουμε συζυγία Ήλιου και Σελήνης - και οι Σεληνιακές εκλείψεις σε πανσέληνο, που έχουμε αντίθεση των δύο φώτων. έτσι και σ’ αυτήν την έκλειψη, που είναι έκλειψη Σελήνης, έχουμε πανσέληνο, με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη ακριβώς απέναντι, στο ζώδιο του Σκορπιού.

Η έκλειψη - πανσέληνος λαμβάνει χώρα στις 25 Απρίλη 2013, ώρα 10.56μ.μ. (θερινή ώρα) στην 5ο του άξονα Ταύρου - Σκορπιού.

Ας δούμε λίγο την αστρολογική φυσιογνωμία αυτής της μέρας:

ΜΠΑΝΑΝΕΣ : ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ





Ένας καθηγητής στο CCNY είπε σε µια τάξη φυσιολόγων για τις µπανάνες. Είπε ότι η έκφραση "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της µπανάνας στον εγκέφαλο. Διαßάστε την: 

Ποτέ, µη ßάλετε τη µπανάνα σας στο ψυγείο! 
Αυτό είναι ενδιαφέρον. 
Μετά την ανάγνωση αυτού του κειµένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε µια µπανάνα µε τον ίδιο τρόπο. 
Οι µπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασµό µε ίνες. Μια µπανάνα δίνει µια άµεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. 

Ο δρόμος έχει αγκάθια.


Να είσαι προετοιμασμένος. Ο δρόμος έχει αγκάθια. Αυτά που επέτρεψες να μεγαλώσουν στον κήπο σου. Ο δίπλα θα κοιτάξει να σε φρενάρει. Αυτό του ζήτησες όταν του επέτρεψες να σε κρίνει. Το μυαλό σου θα βλέπει αδιέξοδα. Έτσι στο εκπαίδευσαν να κάνει. Να είσαι προετοιμασμένος. Το σπόρο των προσδοκιών σου, μην τον ξεφυτεύεις συνέχεια για να δεις αν φύτρωσε.

Ιδέες...


   Οι ιδέες είναι σαν πουλιά που πετούν από τόπο σε τόπο ανάλογα με την εποχή, χτίζουν φωλιές και γεννούν τα μικρά τους. Οι ιδέες είναι λέξεις που χορεύουν ένα απόγευμα στη παραλία γεμάτες χαμόγελα. Είναι μαργαρίτες που φυτρώνουν την άνοιξη σε ένα άχαρο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης. Είναι σύννεφα που απλώνονται ψηλότερα από τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες.

Εστίαση στο παρόν και περισσότερη παρουσία στη στιγμή, προάγει υγεία και μακροζωία ( μεγαλύτερα τελομερή).


 Νέες επιστημονικές έρευνες
Το να μην γερνάς,  θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή της συναισθηματικής μας κατάστασης και του τρόπου που σκεφτόμαστε.
Οσοι ανέφεραν δέσμευση με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, είχαν μεγαλύτερα τελομερή, σε μετρήσιμο κυτταρικό επίπεδο, ακόμη και μετά την προσαρμογή στο τρέχον στρες / 




Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένας νους που βρίσκεται εστιασμένος στο παρόν υποδεικνύει την ευημερία, ενώ η μετατόπιση της ενέργειας μας στο παρελθόν ή στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε δυστυχία.

Ο Νόμος της Πρόθεσης και της Επιθυμίας



Κάθε πρόθεση και κάθε επιθυμία διαθέτει εγγενείς μηχανισμούς για την πραγματοποίηση της ... 
Η πρόθεση και η επιθυμία στο πεδίο της καθαρής δυνατότητας διαθέτει απεριόριστη οργανωτική δύναμη. Όταν εισαγάγουμε μια πρόθεση στο εύφορο έδαφος της καθαρής δυνατότητας, επιστρατεύουμε αυτήν την απεριόριστη οργανωτική δύναμη ώστε να εργαστεί για µας. 
Στην αρχή υπήρξε η επιθυμία, η οποία ήταν το πρώτο σπέρμα του νου. 
Οι σοφοί, αφού πρώτα διαλογίστηκαν βαθιά, ανακά­λυψαν μέσα στη σοφία τους τη σχέση του υπαρκτού µε το ανύ­παρκτο.  
(Ύμνος της Δημιουργίας, από τη Ριγκ Βέντα) 

"ΞΥΠΟΛΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ" by Manfred Max Neef βραβευμενος με το εναλλακτικο βραβειο Νομπελ

Κείμενο από τη συνέντευξη με το Χιλιανό Οικονομολόγο Manfred Max Neef βραβευμενος με το εναλλακτικο βραβειο Νομπελ
Αντώνης Χατζηθωμάς  ·

Όταν είσαι διαχωρισμένος, μπορείς να συσσωρεύεις γνώση, αλλά δεν μπορείς να

 κατανοήσεις!

Η επιστήμη είναι διαχωρισμένη σε κομμάτια, αλλά η κατανόηση είναι ολιστική.

Στη φτώχεια υπάρχει τεράστια δημιουργικότητα! Δεν μπορείς να είσαι ανόητος,

αν επιθυμείς να επιβιώσεις, τότε κάθε λεπτό πρέπει να σκέφτεσαι: τώρα τι κάνουμε; τι 

μπορώ να κάνω εδώ; τι αυτό, τι εκείνο κλπ

Γυναικεία Μύηση


Εστιάδες Παρθένες – Ρώμη
 (πίνακας «Ό Ναός της Βέστα» του Constantin Hölscher)

Η γυναικεία μύηση, η θηλυκή πνευματικότητα, σε συνεργασία με την ανδρική, ήταν πάντα παρούσα στα Αρχαία Μυστήρια. Με διαφορετική λειτουργία από αυτή των ανδρών αλλά πάντα συμμετέχουσα η γυναίκα… Στα μυστήρια του Διονύσου οι Μαινάδες, στα Ελευσίνια μυστήρια με τις τελετές της γονιμότητας της Μητέρας Γης και τον συμβολικό γάμο του Ιεροφάντη και της Iέρειας, στα Δελφικά μυστήρια με τις Σίβυλλες  τις προφήτισσες, στα Αιγυπτιακά με τα μυστήρια της Ίσιδας και του Όσιρι, στα Μυστήρια της Κυβέλης, αλλά και στη Ρώμη με τις Εστιάδες Παρθένες.

Το ανοιχτό και το κλειστό ρόδι




Το τρίτο σύμβολο που παρουσίασε ο Αρχιερέας στους καθιερωμένους πλέον νέους Επόπτες του Ελευσίνιου Κύκλου ήταν ο καρπός της ροδιάς.

Με τέχνη εξαίσια κατασκευασμένος, έδινε την εντύπωση νωπού καρπού ροδιάς, ενώ ήταν παμπάλαιο ομοίωμα.

«Το σύμβολο αυτό όπως και τα προηγούμενα, είναι πολύ παλιό. Βλέπετε πως δίνεται με δυο διαφορετικές όψεις – παρουσιάσεις. Η πρώτη παρουσίαση δείχνει τον καρπό, το ρόδι ανοιχτό. Η δεύτερη παρουσίαση, δείχνει τον καρπό κλειστό. Η πρώτη παρουσίαση συμβολίζει το υπαρκτό Σύμπαν. Η δεύτερη συμβολίζει την επαναφορά των κόσμων όλων, μέσα στην ίδια αρχική εστία.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Έχουμε διαπιστώσει όλοι μας…προφανώς ότι τα τελευταία έτη….οι καιρικές μεταβολές έχουν επηρεάσει τις κλιματολογικές συνθήκες…οπότε διαπιστώνεται να έχουμε εμφανώς …μόνο χειμώνα και καλοκαίρι. Όμως στον ορφικό Ύμνο του Ήλιου….μας προσδιορίζεται επακριβώς ο αριθμός των τεσσάρων «ωρών» δηλαδή….των 4ων ΕΠΟΧΩΝ του ΕΤΟΥΣ…..με το τέθριππο άρμα….όπου το οδηγεί ο ΗΛΙΟΣ…μ’ ένα μαστίγιο…παρότι και οι τέσσερις εποχές δεν αναφέρονται….όμως αναφέρονται εις τα ενδότερα αόρατα πεδία ….όπου κινείται η ΨΥΧΗ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πύλες της “κολάσεως” ανοίγουν στην Κύπρο.

20130422-233539.jpg


Κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Κύπρο.
Μιλάμε για το συνέδριο του ΑΚΕΛ όπου μπήκε επι τάπητος το “Σχέδιο Β”. Και δεν μιλάμε για γραφικούς δραχμοφονιάδες τύπου Αλαβάνου. Άλλωστε η Κύπρος δεν πλήρωσε το Ευρω τόσο ακριβά όπως η Ελλάδα, ώστε να είναι “προδοσία” να το εγκαταλείψει.
Γιατί παίρνουμε τόσο σοβαρά αυτη την εξέλιξη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα