Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κοινωνική Ευθανασία και Κατάθλιψη


Σύμφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα στη χώρα μας. Κάποια από αυτά θα τα δούμε νεκρά στην άκρη ενός δρόμου και το θέαμα δεν θα μας προξενήσει έκπληξη διότι πρόκειται για κάτι σύνηθες, μια εικόνα που την βλέπουμε χρόνια και έχουμε όλοι απευαισθητοποιηθεί. Μερικά από αυτά θα καταλήξουν σε κάποιο “πάρκο” φιλοξενίας το οποίο εάν δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα τους και δεν καταφέρει να βρει για αυτά σπίτι θα τα στείλει για ευθανασία.

Οι μητέρες με τραυματικό παρελθόν αποφεύγουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα των παιδιών τους



Οι μητέρες με τραυματικό παρελθόν αποφεύγουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα των παιδιών τους
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Notre Dame[1] , μητέρες οι οποίες έχουν κακοποιηθεί -ψυχολογικά ή/και σωματικά- κατά την παιδική τους ηλικία, αργότερα αποφεύγουν να ανοίγουν συναισθηματικές συζητήσεις με τα παιδιά τους. Στην έρευνα του πανεπιστημίου συμμετείχαν μητέρες από χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, οι οποίες είχαν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης από το οικογενειακό τους περιβάλλον κατά την παιδική τους ηλικία. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι μητέρες αυτές, σε σύγκριση με μητέρες που δεν είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία, έδειχναν έντονα αποφευκτική συμπεριφορά όταν έπρεπε να κατανοήσουν τη συναισθηματική κατάσταση των παιδιών τους.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ


της Άννα Απέργη


Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει εκφράσεις όπως “τρέχω μακρυά από το παρελθόν μου”, “έσβησα το παρελθόν μου σαν μια λέξη γραμμένη με μολύβι”! Τέτοιες εκφράσεις δείχνουν μία απέχθεια, μια αμυντική αλλά ταυτόχρονα και απόμακρη στάση από το παρελθόν μας!

Μυστικά & Ψέματα


Μυστικά και ψέματα, μπορεί να είναι ο τίτλος Χολιγουντιανής ταινίας αλλά όχι μόνο. Είναι δύο έννοιες που βρίσκονται σε όποια ανθρώπινη σχέση μπορεί να πάει ο νους μας: κυβερνώντων-πολιτών, συναδέλφων, ενός ζευγαριού, γονιού-παιδιού, φίλων, ακόμη και στην πιο στενή σχέση που έχουμε, αυτή με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αναρωτηθείτε για μια στιγμή “πόσο συχνά λέω ψέματα;” και “πόσα μυστικά έχω από τους κοντινούς μου ανθρώπους;”. Σκεπτόμενοι τα δικά σας μυστικά και ψέματα κάποιοι θα αναστενάξουν από το βάρος που αυτά μπορεί να προκαλούν. Άλλοι θα χαμογελάσουν φέρνοντας στο μυαλό τους πράγματα τα οποία είναι αποκλειστικά δικά τους. Κι άλλοι θα σπεύσουν να πουν ότι είναι «ανοιχτό βιβλίο» και δε λένε ποτέ ψέματα στους αγαπημένους τους. 

Μερικές σταράτες κουβέντες προς την ηγεσία της ΟΛΜΕ αλλά και προς όλους τους εκπαιδευτικούς!




Ιδου η ΡΟΔΟΣ ιδου και το ΠΗΔΗΜΑ!

Μετά την ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ της κυβέρνησης (λέμε τώρα) δηλαδή την επιστράτευση σας, σας δίνετε ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να κάνετε ότι δεν έκανε κάνεις έως τώρα! Να την ΞΕΥΤΙΛΙΣΕΤΕ και να την στείλετε στον ΚΑΙΑΔΑ!
Να ΣΩΣΕΤΕ την ΕΛΛΑΔΑ, τους ΕΛΛΗΝΕΣ, Τους ΕΑΥΤΟΥΣ σας, τα ΠΑΙΔΙΑ Σας, τον ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ σας και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σας.

Είσθε 85.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ, υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ από σας που πιστεύει αληθινά ότι θα τον συλλάβουν, θα τον δικάσουν, θα τον καταδικάσουν και θα οδηγηθεί στις φυλακές εάν σκίσει το φύλλο επιστράτευσης και τους το πετάξει στα μούτρα; Εάν ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; Πολύ απλά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι η Παλιά Τάξη Πραγμάτων





Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο μαγικό κόσμο του internet..μια ανηλεή επίθεση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων,η Νέα Τάξη Πραγμάτων,που αλίμονο και αν όσοι καταφέρονται εναντίον της καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάνε και σε τι υποτίθεται αντιστέκονται...Η Νέα Τάξη Πραγμάτων φταίει για όλα...Ωραία ας το δούμε λίγο καλύτερα το θέμα..η καραμέλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με τους συνωμοσιολόγους να χοροστατούν και να δημιουργούν μια νέα θρησκεία..εντάξει αυτοί τη δουλειά τους κάνουν..

Ευθύνη: η βασική φύση του ανθρώπου



Όλες οι εξωτερικές μορφές αλλαγής που επιφέρονται από πολέμους, επαναστάσεις, μεταρρυθμίσεις, νόμους και ιδεολογίες έχουν αποτύχει εντελώς ν’ αλλάξουν την βασική φύση του ανθρώπου και επομένως την κοινωνία.

Σαν ανθρώπινα όντα που ζούμε σ’ αυτό τον τερατόμορφο, άσχημο κόσμο, ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, μπορεί αυτή η κοινωνία, που’ ναι βασισμένη στον ανταγωνισμό, στην βαρβαρότητα και τον φόβο να σταματήσει να’ ναι έτσι; Όχι σαν κάτι το θεωρητικό, όχι σαν ελπίδα, αλλά σαν πραγματικό γεγονός, έτσι που το πνεύμα να γίνει φρέσκο, καινούριο και καθαρό και να μπορεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κόσμος;

Η Μεγάλη Μητέρα δια μέσω των αιώνων




Η Μεγάλη Μητέρα , η αλλιώς Μητέρα Γη είναι ένα μητριαρχικό αρχετυπικό μοντέλο που επαναλαμβάνεται σε όλες σχεδόν τις παραδόσεις.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Γιουνγκ το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο νου ακόμα και πριν την κύηση.

Συνήθως τη συναντάμε σε τρεις βασικές μορφές - ως Παρθένο, ως Μητέρα και ως Γριά - και ανάλογα με τη μορφή που έχει συμβολίζει την αγνότητα, τη γονιμότητα, τη σοφία.
Υπάρχει πολυάριθμες δοξασίες, μύθοι και παραδόσεις,  που σχετίζονται με τη γη, τις θεότητές της και το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας.

Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τις αυτοάνοσες ασθένειες


“Αυτό που είναι τροφή για έναν άνθρωπο, μπορεί για κάποιον άλλον, να είναι ισχυρό δηλητήριο.
“-Λουκρήτιος
Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τον θυρεοειδή  και γενικά για τις αυτοάνοσες ασθένειες.
Οχι γλουτένη.
Οχι γαλακτοκομικά.
Οχι ζάχαρη.

Μπρόκολο: Ο πρωταθλητής των λαχανικών!

Μπορεί το μπρόκολο να γίνει πιο νόστιμο; Φυσικά, με ένα απλό «τρικ»!
Tο μπρόκολο είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, περιέχει, σε μικρότερη ποσότητα, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες! Το ζωντανό πράσινο χρώμα του αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως εγγύηση της περιεκτικότητάς του σε αυτά τα πολύτιμα συστατικά. Το μπρόκολο έχει μελετηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό, λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών, και όχι μόνο, ιδιοτήτων του. 

Όλοι οι εφιάλτες είναι πραγματικοί, μέχρι να ξυπνήσουμε.



«Όταν λέω ότι οι φόβοι μας είναι ψευδαισθήσεις , δεν λέω ότι δεν είναι« πραγματικοί ». Εμείς, σε αυτό το αεροπλάνο Γη, δημιουργούμε πολλές ισχυρές αυταπάτες που γίνονται η πραγματικότητα μας. 

Πράγματι, κατά μία έννοια, γίνονται « πολύ πραγματικές »  για μας. 

ΟΗΕ: τα έντομα θα ταΐσουν τον πλανήτη – Δώστε κίνητρα για επενδύσεις

entoma-fao-99881


Στροφή στα έντομα προτείνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) για την αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος του πλανήτη και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού, που το 2050θα έχει φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια.
Ειδικότερα, στην έκθεσή του, με τίτλο «Φαγώσιμα έντομα: μελλοντικές προοπτικές για τη διατροφική ασφάλεια», ο FAO επισημαίνει ότι σήμερα τουλάχιστον δυο δισεκατομμύρια άνθρωποιτρέφονται με έντομα, υποστηρίζοντας ότι είναι θρεπτικά και εκτρέφονται με περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους.

Greenpeace: τοξικά φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά – Οι ουσίες που εντοπίστηκαν

greenpeace-futofarmaka-frouta-99876Έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeaceαποκαλύπτει την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας.
Συνολικά βρέθηκαν 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες (πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης), των οποίων οι επίσημες εγκρίσεις αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα και πολλά άλλα.
Αυτές οι ουσίες πλήττουν ανεπανόρθωτα την υγεία των αγροτών, θέτουν σε κίνδυνο την κτηνοτροφία και τον υδάτινο ορίζοντα, για να καταλήξουν στο δικό μας πιάτο χωρίς να το ξέρουμε. Η Greenpeace καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει επειγόντως δράση για το θέμα της χρήσης φυτοφαρμάκων και να προχωρήσει αμέσως στο δρόμο της βιώσιμης γεωργίας χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα, με σεβασμό στην υγεία και το περιβάλλον.

Ο μύθος για τη δημιουργία της ανθρώπινης κοινωνίας



Πλάτωνος Πρωταγόρας

Ήταν κάποτε μια εποχή, που υπήρχαν θεοί, αλλά δεν υπήρχαν ζώα καμιάς ράτσας πάνω στη γη. Και όταν ήρθε η ώρα που όρισε και γι αυτά η μοίρα να 'ρθουν στον κόσμο, τα πλάθουν οι θεοί μέσα στη γη από ένα μείγμα που έκαναν από χώμα και φωτιά και απ' ότι μπορεί να ενωθεί με χώμα και φωτιά.
Λοιπόν, την ώρα που ήταν να τ' ανεβάσουν στο φως του ήλιου, έδωσαν εντολή στον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα φροντίσουν και να τους μοιράσουν αξιοσύνες, τέτοιες που να ταιριάζουν στο καθένα τους. Τότε ο Επιμηθέας ζητά από τον Προμηθέα τη χάρη, μόνος του να κάμει τη μοιρασιά: «Κάνω εγώ τη μοιρασιά, του είπε, κι εσύ έρχεσαι μετά και κάνεις επιθεώρηση».

Αλατόνερο: ποια τα οφέλη και ποιες οι παρενέργειές του;



ακούγονται (και δυστυχώς ακολουθούνται) διάφορα «γιατροσόφια»

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για το αλατόνερο και τα οφέλη του στον οργανισμό. Αρκετοί ισχυρίζονται, ότι καταπολεμά το βήχα, την κούραση, την πίεση ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει την αίσθηση της πείνας. Ισχύει κάτι από όλα αυτά; 

Κατά καιρούς ακούγονται (και δυστυχώς ακολουθούνται) διάφορα «γιατροσόφια» και συνταγές, οι οποίες διακινούνται από στόμα σε στόμα, αναφορικά με το αλατόνερο. 

Ωστόσο, πριν μπείτε στη διαδικασία να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συνταγές, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Το click@Life σας παραθέτει, παρόλα αυτά, ορισμένα οφέλη αλλά και τις παρενέργειες του «θαυματουργού» αυτού …ροφήματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα