Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σέλινο και ευεργετικές ιδιότητες


ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΟ, το σέλινο είναι και φαρμακευτικό βότανο. Η ιατρική της Ανατολής το κατατάσσει στα γλυκόπικρα βότανα άρα είναι υγρό και δροσιστικό και συνεπώς κατάλληλο για να εξισορροπεί τα θερμά, πικάντικα φαγητά. Ολόκληρο το φυτό είναι ήπια διεγερτικό, θρεπτικό και βοηθό στην αποκατάσταση από την αδυναμία. Παλαιότερα, το σέλινο καλλιεργούνταν ως λαχανικό για το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης, λόγω των αντιτοξικών του ιδιοτήτων ήταν ένα αποκαθαρτικό τονωτικό μετά την αδράνεια του χειμώνα. Το εκχύλισμα των σπόρων χρησιμοποιείται από την ομοιοπαθητική στη Γαλλία για να ανακουφίσει την κατακράτηση ούρων.

Σέλινο στο μπαλκόνι μας.



Το σέλινο (Apium graveolens) είναι διετές, ιθαγενές φυτό του γένους Σέλινον (Apium) της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae). Έντονα αρωματικό φυτό, με σκληρό βλαστό, ρίζες σαρκώδεις και ινώδεις, φύλλα με διαιρεμένο έλασμα, οι μίσχοι κυρτωμένοι δημιουργούν αυλάκι. Το ύψος του φτάνει τα 90 εκατοστά και τα σπόρια του είναι αρωματικά, με ίδιο άρωμα με αυτό του φυτού αλλά με πικρότερη και πιο καυστική γεύση.

Υποθερμία: Αυτά που πρέπει να ξέρετε.





Ο ανθρώπινος οργανισμός, ρυθμίζει την εσωτερική του θερμοκρασία με πολύ ακριβή τρόπο. Όταν υπάρχει ζέστη ιδρώνουμε για να αποβάλουμε θερμότητα και να δροσιζόμαστε. Όταν κρυώνουμε, το ρίγος που μας κυριεύει έχει στόχο την παραγωγή θερμότητας για να διατηρούμε μια κανονική θερμοκρασία σώματος. 'Όμως η παρατεταμένη παραμονή μας σε κατάσταση κρύου, οδηγεί στην ανεπάρκεια των μηχανισμών που έχει ο οργανισμός μας για να κρατά σε φυσιολογικά πλαίσια τη θερμοκρασία του. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος μας πέφτει κάτω από 35 βαθμούς Κελσίου, το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία.

Με κοιλιακούς δεν φεύγει η κοιλιά!

Με κοιλιακούς δεν φεύγει η κοιλιά!


Το καλοκαίρι είναι ήδη προ των πυλών και οι περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν ήδη να ανησυχούν για το σώμα τους.
Δεν αρκεί, όμως, να ξεκινήσει κάποιος γυμναστική ή να αλλάξει συνήθειες τις επόμενες ημέρες για να χάσει κιλά... Απαιτούνται ειδικές γνώσεις, τις οποίες θα μπορούσε να μας παράσχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Κουμαντάκης.
Αυτό που προβλάλει ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Κουμαντάκης είναι η αλλαγή στάσης ζωής. Το πρώτο που ζητά είναι να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, να ξεκινήσουμε δηλαδή από την αρχή. Εξάλλου, το σώμα, μερικές φορές απαιτεί να ξεκινήσουμε από την αρχή. 

Συναισθηματική ή σωματική απιστία

Συναισθηματική ή σωματική απιστία

Και τα δύο φύλα ζηλεύουν, όμως τη ζήλια τους αλλιώς την εκφράζουν οι άνδρες και αλλιώς οι γυναίκες.
Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Μπήλεφελντ, οι γυναίκες ζηλεύουν πιο συχνά όταν νοιώθουν ότι ο άνδρας τους προσπαθεί απλά και μόνο να φλερτάρει με άλλη γυναίκα.
Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες είναι πιο συγκεκριμένοι: εκφράζουν τη ζήλεια τους, συνήθως, εκ των υστέρων, μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο: όταν, δηλαδή, μάθουν ότι το ταίρι τους έκανε έρωτα με άλλον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτές οι διαφορές πηγάζουν από την ίδια τη φύση των ανθρώπων.

Πέντε κινήσεις κλειδιά που θα κρατήσουν ψηλά το μεταβολισμό σας κάνοντας δίαιτα


Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί για τους περισσότερους την κλασσική δίμηνη περίοδο ενασχόλησης με το χάσιμο βάρους. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό, καθώς το να προσέχουμε τι τρώμε και να μην παίρνουμε βάρος θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητάς μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. 
Δυστυχώς όμως έτσι είναι. Για το λόγο αυτό θα συζητήσουμε κάποιους απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να μην δυσκολευτείτε στην προσπάθειά σας, κρατώντας το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας, τις καύσεις σας δηλαδή, σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Μύθοι και αλήθειες για το βραδινό φαγητό



Είστε από αυτούς που λείπετε όλη την ημέρα στη δουλειά και επιστρέφετε νηστικοί το βράδυ έτοιμοι διατροφικά για όλα; Μήπως πάλι επειδή η οικογένεια μαζεύεται το βράδυ κρατάτε το κυρίως γεύμα σας για τις βραδινές ώρες; 
Αν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες ή αν γενικώς σας αρέσει να τρώτε το βράδυ, θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Κάνε τη διατροφή σύμμαχό σου ενάντια στο άγχος



Για πολλούς η διατροφή αποτελεί μέσο για να ανακουφιστούν από το άγχος. Έτσι άλλοι μπορεί να τρώνε μεγάλες ποσότητες και μάλιστα από παχυντικές και ανθυγιεινές τροφές, άλλοι μπορεί να μην τρώνε καθόλου κ.ο.κ. Αν λοιπόν έχεις καταλάβει ότι κάποιες φορές υπό την επήρεια του άγχους αντιδράς με
χρησιμοποιώντας το φαγητό προσπάθησε να κάνεις πράγματα για να διαχωρίσεις τη διατροφή από τη διάθεσή σου όπως: 

Το Λαμόγιο



ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ 
Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα.

Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε - μτφ.: η σύζυγος).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα