Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Γυναίκα στον Πλανήτη Γη


1 (12)
Έξαρση και ξαφνική «ευαισθησία» παρατηρείται στον τύπο σχετικά με τη θέση της γυναίκας στον Ισλαμικό κόσμο. Μάλιστα αναδεικνύεται το ερώτημα πως ο ισλαμισμός μπορεί να φτάνει σε τέτοια σημεία εξευτελισμού τη γυναικεία υπόσταση. Αριστοτεχνικά υφαίνεται το νήμα εξύψωσης του Χριστιανισμού και μιας εύστοχης επισήμανσης της ανωτερότητάς του, αφού -λένε- ο Χριστιανισμός «μιλάει για ισότητα και το δείχνει και στην πράξη».
Χριστιανισμός και Γυναίκα:  Ποια είναι άραγε στάση των θρησκειών και ιδιαίτερα του Χριστιανισμού απέναντι στο γυναικείο φύλο. Το σωστό κατά τον Παύλο για έναν άνδρα είναι να μην αγγίξει ποτέ του γυναίκα! Συμβιβάζεται όμως με την κατώτερη ηθικά λύση της μονογαμίας, για να αντιμετωπίσει  δήθεν την πορνεία. Επίσης συμβουλεύει τις χήρες να μείνουν άγαμες. Για την αντιμετώπιση όμως της ερωτικής επιθυμίας, κάνει την παραχώρηση να επιτρέψει και σε αυτές το γάμο. Ο γάμος δηλαδή παρουσιάζεται ως «αναγκαίο κακό» για την αποτροπή της αχαλίνωτης σεξουαλικότητας, ενώ για «προγαμιαίες σχέσεις» κουβέντα …

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 προειδοποιεί για «ρατσιστικές» βόμβες



Πριν από 15 χρόνια υπήρξαν οι πρώτες δημόσιες αναφορές για μια υποτιθέμενη ανάπτυξη «εθνοβομβών» - όπλα που σκοτώνουν μόνο ορισμένες ομάδες του πληθυσμού μιας χώρας. Πολλοί έχουν γελάγει γι 'αυτό. Εν τω μεταξύ, είναι μια πραγματικότητα.

Το 1998 για πρώτη φορά ένα άρθρο της Λονδρέζικης Sunday Times έτυχε της παγκόσμιας προσοχής, όπως έγραφε ότι Ισραηλινοί επιστήμονες εργάζονται σε μια βιολογική βόμβα που θα σκοτώνει μόνο τον αραβικό πληθυσμό - αλλά όχι τον εβραϊκό. Αλλά και η εξειδικευμένη στρατιωτική έκδοση Jane's Foreign Report έχει αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί εργάζονται σε μια επιδημία πανώλης, η οποία θα αποδεκατίζει μόνο Παλαιστίνιους.

Πλοία και πλοηγήσεις στην αρχαία Ελλάδα




       Οι Έλληνες ειδικεύτηκαν στην κατασκευή μικρών αλλά γρήγορων και εύκολων στην χρήση πλοίων. Έχοντας πολλά μικρά λιμάνια χρειαζόταν μικρά και ευέλικτα πλοία! Αλλά παρ' όλα αυτά μπορούσαν να ταξιδεύουν εύκολα τουλάχιστον μέχρι την Κύπρο κουβαλώντας χαλκό από το 3000 π.Χ.!
Υπάρχουν όμως ενδείξεις κατεργασμένων πετρωμάτων της Μήλου που βρέθηκαν στις Μυκήνες και μας οδηγούν να δεχόμαστε ακόμα αρχαιότερη ναυτική δραστηριότητα. Στο Μάνδαλο της Πέλλας βρέθηκαν αντικείμενα από οψιδιανό των Καρπαθίων ηλικίας 5000 ετών. Κατά συνέπεια δεν ήταν και τόσο δύσκολες οι μετακινήσεις εκείνη την εποχή! 

Τop 3 ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας!


Τop 3 ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας!

Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε

Ποια συμπτώματα μας προειδοποιούν για Alzheimer;


Ποια συμπτώματα μας προειδοποιούν για Alzheimer;

Τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ συνήθως εμφανίζονται σταδιακά. Προοδευτικά εντείνονται σε σημείο που προκαλούν μεγάλη βλάβη. H νόσος διακρίνεται  σε ήπιο, μέτριο και έντονο στάδιο και καθένα από αυτά έχει ξεχωριστά συμπτώματα. Αλλά τα συμπτώματα ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πάμε να τα μάθουμε ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε για να βοηθήσουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο ή ακόμη και εμάς τους ίδιους.

Απλή άσκηση δείχνει πόσο θα ζήσουμε!


Απλή άσκηση δείχνει πόσο θα ζήσουμε!Σύμφωνα με την «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» (EJCP) μια απλή άσκηση συνδέεται με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία. Η άσκηση αυτή είναι να καθίσετε στο πάτωμα και να σηκωθείτε χωρίς κανένα στήριγμα.  Αυτό δείχνει πόσο καλή είναι η μυοσκελετική κατάσταση και αποτελεί δείκτη μακροζωίας, ιδίως για άτομα ηλικίας πάνω από 50 ετών.
Το τεστ δοκιμάστηκε σε 2.000 εθελοντές από την Βραζιλία και ήταν «εκπληκτικά προγνωστικό» για τη θνησιμότητα.

Η αυξητική ορμόνη προκαλεί διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά



Τα παιδιά που λαμβάνουν αυξητική ορμόνη έχουν 8,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσα δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους ορμονοθεραπεία, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές από τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακάλυψαν ότι επί συνόλου 11.000 μικρών Αμερικανών που έλαβαν αυξητική ορμόνη, 11 διαγνώσθηκαν με διαβήτη τύπου 2 μετά την έναρξη της θεραπείας (κανένα παιδί δεν έπασχε από τη συγκεκριμένη μορφή διαβήτη πριν την έναρξη λήψης της αυξητικής ορμόνης). Συγχρόνως 26 επιπλέον παιδιά εμφάνισαν πρόβλημα στην ικανότητα επεξεργασίας του σακχάρου, κατάσταση που θεωρείται προ-διαβητική.

Έχεις μαύρα στίγματα στη μύτη; Πώς θα τα εξαφανίσεις!


Αφαίρεσε τα μαύρα στίγματα από τη περιοχή της μύτης με το πιο απλό και εύκολο τρόπο!
 Είναι σίγουρα πολύ αντιαισθητικά και προσπαθείς επίμονα να απαλλαγείς από αυτά! Δες τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ταινίες που θα σε βοηθήσουν να τα αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα.

Θα χρειαστείς:
1 κυπελάκι μιας χρήσης
 Είτε ένα παλιό πινέλο μακιγιάζ ή μια μπατονέτα για την εφαρμογή
1 κσ ζελατίνη σε σκόνη
1 ½ - 2 κουταλιές γάλα

Η μαστεκτομή της Δημοκρατίας

jolie

Κάποιος είπε ότι η Δημοκρατία είναι η μάνα των αδυνάτων. Ότι είναι το μόνο πολίτευμα που θα φροντίσει τους φτωχούς, τους μη ευνοημένους, όπως η γυναίκα που μόλις έχει φέρει στο φως μια νέα ζωή και σφιχταγκαλιάζει το βρέφος και το τοποθετεί προσεκτικά πάνω της, για να του προσφέρει τροφή από το σώμα της το ίδιο.

Ότι, όταν της γης οι αδικημένοι πληθύνουν, θα τους περιβάλλει όλους με αγάπη και θαλπωρή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θα είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους, για να τους προστατεύσει από τις διάφορες απειλές, όπως ακριβώς θα έκανε και η μητέρα εκείνη, με το που αντιλαμβανόταν ότι τα παιδιά της παρασύρθηκαν και εκτέθηκαν σε κινδύνους, τους οποίους ακόμα αγνοούν. Ότι θα δει τους ανθρώπους σαν να πρόκειται για τα δάκτυλα στα χέρια της τα ίδια, όλα όμοια και διαφορετικά την ίδια στιγμή.

"Ενέσεις" Αυτοπεποίθησης



Ποιος είμαι;», «Τι ξέρω;», «Τι μπορώ;», «Αξίζω;», «Πόσο;».
Όποιος απαντά σε αυτά τα ερωτήματα με θετικό τρόπο, πατάει σχετικά γερά στα πόδια του.

Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικό εφόδιο για μια καλή ζωή, για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Και δεν είναι κάτι που μας πέφτει μια μέρα από τον ουρανό, ούτε ένας λαχνός που έτυχε σε μερικούς τυχερούς…

Η καλύτερη ευχή από το στόμα του Γούντυ Άλλεν



"Την επόμενη ζωή μου θέλω να τη ζήσω ανάποδα.

Ξεκινάς από νεκρός κι έτσι το γλιτώνεις αυτό.

Μετά ξυπνάς σε ένα γηροκομείο κι αισθάνεσαι

κάθε μέρα και καλύτερα.

Σε πετάνε έξω από το γηροκομείο, γιατί δεν είσαι 
πλέον τόσο γέρος.

Ποιοί λόγοι οδηγούν έναν άνθρωπο να παντρευτεί ;


Κάθε προσωπική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, κινείται πάνω σε μια βασική πρόθεση :

Γάμος για μια καλύτερη ζωή, μέσα από τη χαρά της σχέσης.

Η θέληση κάποιου να βελτιώσει τη ζωή του και μέσα από τον γάμο, είναι γεμάτη από όνειρα και προσδοκίες.
Σε αυτές επενδύει κόπους και προσπάθειες και περιμένει την ανταμοιβή του :

Πως επηρεάζει το εργασιακό στρες την σεξουαλική ζωή


Ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι το άγχος για θέματα επαγγελματικά επηρεάζει τη σεξουαλική  ζωή, λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει τη σύνδεση των δύο.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μελέτη (Stulhofer, 2012) που είχε σκοπό να διερευνήσει τη σχέση του επαγγελματικού στρες με τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή. Η μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ανδρών από τη Νορβηγία, την Κροατία και την Πορτογαλία.

Δεν βλέπετε να περάσετε την κλωστή στη βελόνα




Θέλετε να ράψετε κάτι, αλλά δεν βλέπετε καλά κι έχετε δυσκολία να περάσετε την κλωστή στη βελόνα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα