Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κάτι δεν καταλαβαίνω


Στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς που μετακόμισαν από την νεολαία της ΕΠΕΝ σε “δημοκρατικά” κόμματα παρατώντας τα ρόπαλα, και τώρα  τους ενοχλεί τώρα  η Χρυσή Αυγή.
Στην Ελλάδα έχουμε δικηγόρους που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στο παραδικαστικό και τώρα υπηρετούν ξανά την δικαιοσύνη.

20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!


Φρντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα.
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!

2013 ΤΟ ΦΩΣ ΡΕΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ




   Η σύμπτυξη των πλανητών που ξεκίνησε στις 15/5/2013 στους Διδύμους ελαφραίνει το κλίμα, οι δονήσεις ανεβαίνουν, ενώ οι Αγγελικές δυνάμεις και ενέργειες θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη Γη για τις επόμενες εβδομάδες.
 


Τα πάντα βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία για το Κοσμικό Άνοιγμα της Υπερπύλης στις 25 Μαΐου, όπου οι ενέργειες τότε θα ανταποδίδονται επί 11 εκατομύρια φορές (11.000.000), και χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στις σκέψεις, στις πράξεις και στα λόγια μας, γιατί όπως καταλαβαίνετε θα μας επιστραφούν όσα εκπέμψουμε με τα ανάλογα πολλαπλάσια....

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ 25/5/2013



                                                               COBRA 14/5/2013


  Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση και πάλι! 
Είναι ώρα να πάρουμε τη μοίρα του κόσμου μας στα χέρια μας!
Ως εκ τούτου θα συναντηθούμε σε ομάδες μικρές και μεγάλες ως άτομα και ζευγάρια, κατά τη στιγμή της πανσελήνου, αυτό τον Μάϊο. Πολλοί από εμάς θα συγκεντρωθούμε για να οραματιστούμε την απελευθέρωση του πλανήτη μας από την τυραννία του αρνητικού ενεργειακού δικτύου, έτσι ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουνμε τη δική μας μοίρα ως ελεύθεροι πολίτες της Γης και συνεπώς εξουσιοδοτούμε πλήρως την παράδοση των εαυτών μας για τη διαδικασία της Ανάληψης μας.  

Η εμπειρία σώζει… [20-05-2013]



Οι απαισιόδοξοι, την κατάληξη της υπόθεσης των καθηγητών την βλέπουν ως ήττα. Οι αισιόδοξοι ως ένα γερό crash test, ένα ακόμη μάθημα, στην ατέλειωτη προσπάθεια για να ξεμπερδεύουμε με ότι μας μειώνει, φτωχαίνει, εξαθλιώνει. Ο γράφων δεν ανήκει σε καμιά από τις δύο κατηγορίες. Διότι δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος για μάχες που χάθηκαν χωρίς καν να δοθούν, ούτε μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την όποια κατάληξη μιας παράστασης επαρχιακού τσίρκου, (πόσο μάλλον που δεν έκοψε και εισιτήρια…)

Η κλιματική αλλαγή έφερε τον πολιτισμό…



Ραγδαίες κλιματικές αλλαγές στα μέσα της Λίθινης Εποχής πυροδότησαν σημαντικές πολιτιστικές καινοτομίες, σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανικούΠανεπιστημίου Καρντίφ, σε συνεργασία με τοΠανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν θαλάσσια ιζήματα ανοιχτά των ακτών τηςΝοτίου Αφρικής και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις κλιματικές συνθήκες στην ξηρά τα τελευταία 100.000 χρόνια.

Γιατί οι γυναίκες βάζουν νωρίτερα γυαλιά πρεσβυωπίας


Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια επιχειρεί να μάθει γιατί οι γυναίκες συνήθως φορούν γυαλιά πρεσβυωπίας νωρίτερα από τους άντρες.
Οι επιστήμονες εξηγούν, ότι συνήθως κρατούν τα βιβλία πιο κοντά στα μάτια τους σε σχέση με τους άντρες και ίσως γι' αυτό το λόγο να χρειάζονται τα γυαλιά πρεσβυωπίας νωρίτερα.

Μήπως είστε εθισμένοι στη ζάχαρη;



Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Μάλλον κανείς είναι η απάντηση! Πότε μιλάμε, όμως, για εθισμό στη ζάχαρη και πότε για έναν απλό γλυκατζή; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την ποσότητα της ζάχαρης που κατανάλώνουμε, χωρίς να στερηθούμε τη γλυκιά γεύση;

Μπορείς να είμαστε στ’ αλήθεια «εθισμένοι» στη ζάχαρη;

Αυτοκτονία: μια σκοτεινή πραγματικότητα



Αυτοκτονία: μια σκοτεινή πραγματικότητα
Το θέμα της αυτοκτονίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα-ταμπού για τις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου, παρά την αντικειμενικά μεγάλη έκταση του φαινομένου. Σχεδόν όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας -συνήθως κατά την εφηβεία- έχουμε σκεφτεί, έστω και φευγαλέα, την αυτοκτονία ως λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή που φοβόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε. Πολλοί ίσως έχουμε ιστορίες από συγγενείς ή φίλους που δοκίμασαν να βάλουν τέρμα στην ζωή τους, κάτι που ευτυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται πραγματικότητα.

Ψυχοϊστορικά: 22 Μαΐου 427 π.Χ. – Η γέννηση του Πλάτωνα



Ψυχοϊστορικά: 22 Μαΐου 427 π.Χ. – Η γέννηση του Πλάτωνα
Υπολογίζεται ότι σαν σήμερα, στις 22 Μαΐου 427 π.Χ., γεννήθηκε ο Πλάτωνας. Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος γεννήθηκε στην Κολλυτό της Αττικής. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα, ενώ αργότερα έκανε και ταξίδια σε άλλες πόλεις-κράτη, όπως τις Συρακούσες.  Ως απόγονος Αθηναίων αριστοκρατών, ο Πλάτωνας έγινε δέκτης μιας πλούσιας και πλήρους εκπαίδευσης κατά την παιδική και εφηβική του ηλικία, η οποία περιλάμβανε γράμματα, ποίηση, μαθηματικά, γυμναστική και μουσική. Είχε την τύχη να είναι μαθητής εξαιρετικών δασκάλων με πιο σημαντικό φυσικά τον Σωκράτη.

Το δευτερεύον όφελος

Το δευτερεύον όφελος


Δευτερεύoν όφελος είναι ένας ψυχολογικός όρος ο οποίος περιγράφει τους κρυφούς λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να εμμένει σε μια καταστροφική συμπεριφορά, κατάσταση η σχέση. Ο όρος αυτός βασίζεται στην άποψη ότι υπάρχουν πολλά, μη εμφανή πλεονεκτήματα κυρίως κοινωνικά και διαπροσωπικά που οδηγούν τα άτομα στο να διατηρούν και να διαιωνίζουν αρνητικές καταστάσεις.

Βρετανός γιατρός... «ανασταίνει» τους νεκρούς! [βίντεο]

brddbctlf 22-5-2013

Ο Δρ. Σαμ Πάρνια είναι ένας Βρετανός γιατρός που ζει κι εργάζεται στην Αμερική και έχει μία πραγματικά πολύ σπάνια...
ειδικότητα, καθώς δεν διδάσκεται πουθενά, ούτε και αναγνωρίζεται επίσημα, η οποία δεν είναι άλλη από την... ανάσταση των νεκρών.
Συγκεκριμένα, ο Δρ. Πάρνια διευθύνει μία μονάδα εντατικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη, η ιδιαιτερότητα της οποίας είναι ότι στους χώρους της έχουν επανέλθει στη ζωή δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι ήταν νεκροί επί ώρες!

Μαμά γερνάω πριν την ώρα μου




Ξέρετε σε τι ποσοστό οι γυναίκες της Βρετανίας αποκτούν λευκές τρίχες προτού καλά καλά κλείσουν τα 30; Μεγάλο. 32% συγκεκριμένα, δηλαδή 14% παραπάνω από όσο πριν δύο δεκαετίες. Και, όπως είναι αναμενόμενο, τα 2/3 των γυναικών που δέχονται επίθεση από λευκές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής τους ρίχνουν το φταίξιμο στο στρες.

“Κουρεύονται” Οι Καταθέσεις Πάνω Από 100.000 Ευρώ

xrima1 Κουρεύονται οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ

Το «πράσινο φως» για το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε μελλοντικές διασώσεις/εκκαθαρίσεις τραπεζών ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σε ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της κοινοτικής οδηγίας για τις τραπεζικές διασώσεις «εκ των έσω» (bail-in) που θα υιοθετήσει όπως όλα δείχνουν το κυπριακό μοντέλο. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο που ενέκρινε η Επιτροπή, οι μεγαλοκαταθέτες θα μπορούν να υποστούν ζημίες αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί οι υπόλοιπες πηγές άντλησης κεφαλαίων, δηλαδή οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι των τραπεζών. 

Έτσι τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου




-Αν βρήκες τον εκλεκτό της καρδιάς σου αλλά εκείνος το παίζει "βαρύ πεπόνι" τότε υπάρχει λύση...
Διαβάστε 5 ανήθικους τρόπους με τους οποίους θα τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου σαν "σκυλάκι" σε περίπτωση που το παίζει "δύσκολος". Οι τρόποι αυτοί βασίζονται στην αντρική ψυχολογία και κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι θεωρούνται ακόμα και ανήθικοι. Ορίστε λοιπόν πώς θα τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου:

Παραξενιές στο φαγητό; Υπάρχουν λύσεις




Τα δύο τρίτα σχεδόν των γονέων έχουν έστω μια ιστορία να διηγηθούν σχετικά με το πρόβλημα φαγητού του παιδιού τους. Αν και είναι φυσιολογικό τα παιδιά να είναι κάπως παράξενα με το φαγητό, ίσως ακόμα αισθάνεστε ότι κάτι πρέπει να κάνετε, διότι το παιδί σας ζει μόνο με πατάτες τηγανιτές και μακαρόνια….
 -Το φαγητό του… μια ατέρμονη πάλη για την εξουσία
Λίγο πολύ τα παιδιά επιθυμούν να ελέγχουν τον κόσμο τους, και τους έρχεται με φυσικό τρόπο να το κάνουν μέσω της διατροφής τους. Για να σπάσει ο κύκλος του ποιος επιβάλλεται σε ποιον:

Συγκρούσεις με την αστυνομία σε προάστιο μεταναστών στην Στοκχόλμη

Αρκετά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν


«Θρυαλλίδα» θανάσιμα πυρά αστυνομικών


Στοκχόλμη, Σουηδία
Πετροπόλεμος με την αστυνομία και πυρπόληση αυτοκινήτων τάραξε, για δεύτερη ημέρα, προάστιο της Στοκχόλμης. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στο Χούσμπου, στα βορειοδυτικά της πόλης, προάστιο όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

To βράδυ της Τρίτης, επίθεση δέχτηκε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ, στα βορειοδυτικά της πόλης, ενώ πυρπολήθηκαν δύο σχολεία και ένα πολιτιστικό κέντρο, παρά την έκκληση για ηρεμία που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ.

Μίκη… τ’ ακούς;

Μίκη… τ’ ακούς; της Μαρίας Λεβέντη

Ιούλιος του 1975.
Θα ‘μουν δε θα ‘μουν 5 χρονών τότε. Πόσες μνήμες μπορεί να έχει ένα παιδάκι από αυτή την ηλικία; Λίγες! Λίγες αλλά σημαντικές, ιδιαίτερες και έντονες. Έτσι κι εγώ θυμάμαι εκείνο το καλοκαιρινό απόγευμα στο γήπεδο του Πανελευσινιακού. Δεν είχα ξαναπάει σε γήπεδο, πόσο μάλλον σε συναυλία.

Κόσμος! Κόσμος πολύς.

Ήταν όλοι χαρούμενοι, μιλούσαν δυνατά πηγαινοέρχονταν, αγκαλιάζονταν κι έλεγαν κάτι παράξενα πράγματα που δεν καταλάβαινα πολύ καλά για την ελευθερία.
Όταν πια το γήπεδο είχε γεμίσει ασφυκτικά, άναψαν τα φώτα στη σκηνή και μια μουσική χωρίς λόγια άρχισε ν’ ακούγεται από κάπου που δεν μπορούσα να δω.

Ποια Αυγά Είναι Καλύτερα;


Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια αυγά να αγοράσουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα  ράφια των σούπερ μάρκετ. Θέλουμε να ξέρουμε ότι τα αυγά μας είναι θρεπτικά και καλής ποιότητας , παράγονται από ευτυχείς και υγιείς κότες, και ότι έχουν χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Όταν οι πλανήτες «χορεύουν»



Σπάνια τριπλή πλανητική σύγκλιση - Δία, Αφροδίτης και Ερμή- θα παρατηρηθεί στις 26 και 27 Μαΐου, όταν οι τροχιές των τριών πλανητών θα τους φέρουν πολύ κοντά τον ένα στον άλλο. Παρόμοια σύγκλιση αναμένεται να γίνει ορατή από τη Γη μετά από πολλά χρόνια, το 2026.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: «ΚΙΝΕΖΟΧΟΡΤΟ»



Του Μιχάλη Τζανάκη

Οι οδηγίες είναι σαφείς. Η χώρα μας πρέπει ν’ αξιοποιήσει πλέον τους παραγωγικούς τομείς που διαθέτει ως «στρατηγικό» πλεονέκτημα. Ποιοι είναι αυτοί; Τουρισμός, ναυτιλία και πρωτογενής τομέας. Σκοπός του κειμένου είναι να δούμε τις προοπτικές αφύπνισης του αγροτικού τομέα μέσα από πρωτότυπες και ρηξικέλευθες καλλιέργειες και κυρίως αυτές που είναι «εξωστρεφείς», δηλαδή δυνατό να εξαχθούν. Ανά την επικράτεια τελευταία γίνονται ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια για την καλλιέργεια αλόης, ιπποφαούς, φραγκόσυκου και ρίγανης (άνευ κολοκυθιού), καθώς και άλλων θαυματουργών «υπερτροφών» και ματζουνίων βεβαίως-βεβαίως.

Προεφηβεία - Ίσως η πιο κρίσιμη ηλικία για το βάρος ενός παιδιού


Η προεφηβεία, δηλαδή η ηλικία από τα εφτά με οχτώ χρόνια μέχρι τα δώδεκα, αποτελεί μια ιδιαίτερη ηλικία για την ψυχοσύνθεση και την ανάπτυξη ενός παιδιού. 
Ιδιαιτέρως όσον αφορά τη σύσταση σώματος και το βάρος του, είναι ίσως η πιο κρίσιμη ηλικία, που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό και τις πιθανότητες για εμφάνιση παχυσαρκίας στο μέλλον.

Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ...ΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ..



Οι ΗΠΑ διαθέτουν τρεις:


- Το ρήγμα του Αγ. Ανδρέα, που είναι το μεγαλύτερο ενεργό ρήγμα στον πλανήτη και έχει την αφετηρία του στην Αλάσκα, διέρχεται από τις πολιτείες Ουάσιγκτων, Όρεγκον και Καλιφόρνια και καταλήγει μέσω Μεξικού, στην Κόστα Ρίκα. 

Το ρήγμα αυτό έχει χαρτογραφηθεί και διέρχεται μέσα από τις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο, κατευθυνόμενο στο Μεξικό. Παρά το ότι είναι γνωστό από που διέρχεται και τι συνέπειες θα έχει ένας καταστροφικός σεισμός, εν τούτοις οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω του σαν μύγες.

Εικόνες του Αγ. Γεωργίου δακρύζουν και άλλα χαριτωμένα...




Την είδηση θα την έχετε δει σίγουρα όλοι,αν δεν την έχετε δει εν συντομία την περιγράφω,στη Κύπρο δύο εικόνες του Αγ.Γεωργίου δάκρυσαν και ευωδίαζαν μύρο..η μία στην Ιερά Μονή Λάρνακας,το γεγονός το αποκάλυψε ο μητροπολίτης στα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγ.Γεωργίου του Κοντού..και η άλλη στη κοινότητα Καμπιού Φαρμακά όπου κατά τη διάρκεια της λιτανείας της εικόνας του Αγ.Γεωργίου παρατηρήθηκε το εξής θαυμαστό φαινόμενο,το βάρος της εικόνας αυξήθηκε και χρειάστηκαν 6 άντρες να σηκώσουν την εικόνα,ένα παχύρευστο υγρό έτρεξε και ευωδίαζε μύρο,μαλιστα το εξέτασαν λέει και εμπειρογνώμονες που κάλεσε ο μητροπολίτης και αποφάνθηκαν ότι το υγρό δεν τρέχει από φυσικά αίτια...αυτή μάλιστα χρονικά ήταν και η πρώτη περίπτωση..

Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΗΤΑΝ GAY;


Kemal Ataturk-Gay

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία μια φωτογραφία που αναρτήθηκε σε μια τουρκική ιστοσελίδα και δείχνει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας σε μια χαρακτηριστική σκηνή σε κάποια πλαζ να κοιτάζει σε στάση που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν ήταν και… πολύ άντρας.

Η αναφορά στην φωτογραφία αυτή που συνοδεύεται από την άποψη ότι ο Κεμάλ  μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος, ήδη έχει περάσει και σε μερίδα του τουρκικού τύπου προκαλώντας κυριολεκτικά σεισμό καθώς όπως είναι γνωστό ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της σύγχρονης Τουρκίας είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ τον οποίο οι Τούρκοι έχουν θεοποιήσει σε βαθμό που θα ζήλευαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι δικτάτορες όπως οι Χίτλερ, Μάο, Στάλιν, κλπ.

Πειραματικό χάπι καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου

Πειραματικό χάπι καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου

Πειραματικό χάπι καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου
Ο δραστικός περιορισμός έως 40% στη λήψη θερμίδων μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, ακόμα και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες σε διάφορα ζώα. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ένα τρόπο να μιμούνται τα αντιγηραντικά οφέλη του θερμιδικού περιορισμού, αναπτύσσοντας ένα πειραματικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, που δρα στον εγκέφαλο, καθυστερώντας την εκφύλισή του και την άνοια. Τα πρώτα πειράματα σε ζώα είναι πολύ ενθαρρυντικά και μπορεί στο μέλλον να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός χαπιού που, αν αποδειχτεί ασφαλές, θα επιβραδύνει την άνοια στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Οδοιπορικό στον Πόντο: Από το χθες στο σήμερα


του Κωνσταντίνου Φωτιάδη*undefined
Ο Πόντος, ως γεωγραφική ενότητα, από την αρχαιότητα περιλάμβανε την ευρεία παραλιακή χώρα του Εύξεινου Πόντου. Η έκταση κάλυπτε τις περιοχές ανάμεσα στον Φάση ποταμό, κοντά στον οποίο σήμερα βρίσκεται η πόλη Βατούμ της Γεωργίας, και την Ηράκλεια την Ποντική, όπως αναφέρουν οι αρχαίοι ιστοριογράφοι Ηρόδοτος, Ξενοφώντας και άλλοι.

Πρωτοποριακή επέμβαση Ελλήνων επιστημόνων σε ασθενή με πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια



Μια πρωτοποριακή επέμβαση σύγκλεισης μίας σπάνιας ανατομικής μορφής πνευμονικής αρτηριοφλεβώδους επικοινωνίας με ειδική συσκευή απόφραξης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο από τον Δ/ντή του Επεμβατικού Τμήματος Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Θανόπουλο και τους συνεργάτες του, κκ Γ. Παπαϊωάννου και Γ. Τσαούση σε ασθενή ηλικίας 60 ετών.

Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για αυτά που τρώνε;



Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, του βιοτικού επιπέδου και της συνεχής εκπαίδευσης, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να διαβάζουν, να κρίνουν και συνεπώς να σχηματίζουν τη δική τους άποψη για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και τηςδιατροφής.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους πολίτες πιστεύουν ότι πολλά φαγητά και ροφήματα περιέχουν χημικές ουσίες. Είναι σημαντικό να τονιστεί όμως ότι οι ερευνητές δεν προσδιόρισαν την έννοια «χημικές ουσίες» στους συμμετέχοντες, επειδή σκοπός τους ήταν να τους αναγκάσουν να απαντήσουν βασισμένοι στη δική τους γνώση και αντίληψη. Παρ’ όλα αυτά παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, τα άτομα που πίστευαν περισσότερο ότι τα φαγητά και τα ροφήματα που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν χημικές ουσίες, ήταν οι αυτοαπασχολούμενοι και αυτοί που σπούδαζαν ή διάβαζαν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Μαζικός θρήνος στην Κίνα για την αναχώρηση Σαμαρά! Πρωτοφανείς εκδηλώσεις πένθους και οδύνης!

 Μαζικός θρήνος στην Κίνα για την αναχώρηση Σαμαρά! Πρωτοφανείς εκδηλώσεις πένθους και οδύνης!


Από τον Νίκο Ζαχαριάδη
Με δάκρυα απόγνωσης μούσκεψαν τα πορτραίτα του Αντώνη Σαμαρά οι πολυάριθμοι θαυμαστές του, μόλις έμαθαν ότι το αεροπλάνο του Γητευτή των Κινέζικων κεφαλαίων (άλλη μια προσφώνηση του Έλληνα πρωθυπουργού…), απογειώθηκε.
Ήδη τα γιγαντιαία αυτόγραφα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μοιράσει με την υπογραφή του, στον κόσμο που τον πολιορκούσε συνέχεια, φαίνεται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενα πόθου για την κινεζική νεολαία.

Πιπίλες, ναι ή όχι στη χρήση τους


πιπίλες, ναι ή όχι στη χρήση τους
Τα βρέφη γεννιούνται με το ένστικτο του θηλασμού,το οποίο αφενός ικανοποιεί την ανάγκη της διατροφής, αφετέρου υποκαθιστά τη σύνδεσή τους με τη μητέρα και ως εκ τούτου τους προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση.  Πολλές φορές ο χρόνος που χρειάζονται τα παιδιά για να ικανοποιήσουν το ένστικτο του θηλασμού ξεπερνάει το χρόνο που διατρέφονται και τότε οδηγούνται σ' αυτό που λέγετε μη τροφικός θηλασμός δηλαδή στο θηλασμό του δάκτυλου ή της πιπίλας.  Η πιπίλα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος κάλυψης της ανάγκης του θηλασμού, πού μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά κατά της συνήθειας θηλασμού του δακτύλου.  Προσπάθεια αποφυγής της χρήσης της πιπίλας στα παιδιά που χρειάζονται να θηλάσουν οδηγεί στο θηλασμό του δακτύλου το οποίο σαν υποκατάστατο της συνήθειας έχει σοβαρότερες συνέπειες στην ανάπτυξη των γνάθων.

Μερικές συμβουλές για να έχετε σωστή πέψη



Υπάρχει ένα παλιό ινδιάνικο ρητό που λέει "φωτιά έξω σημαίνει φωτιά μέσα". Δηλαδή, όσο υπάρχει ήλιος έξω η πεπτική φωτιά σας είναι στο maximum, προσπαθήστε να τρώτε τα μεγάλα σας γεύματα μέσα σε αυτές τις ώρες και προσπαθήστε να μην τρώτε γεύματα αφού δύσει ο ήλιος (ειδικές περιπτώσεις εξαιρούνται). Άρα, "τρώτε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος".

Ο μύθος της πρωτείνης


Πρωτείνη
Το πρόβλημα της πρωτεΐνης στην φυτοφαγία είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο. Σίγουρα ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έτσι οι ανάγκες ποικίλουν. Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ως βάση το 0.7 έως 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους, ανάλογα με το φύλο, το σωματότυπο, την ομάδα αίματος. Προσωπικά θα προσέθετα και τον προσανατολισμό- τρόπο ζωής και το βαθμό σωματικής εργασίας.
Αν παρατηρήσουμε τη φύση, μεγάλα ζώα όπως ο ελέφαντας, οι γορίλλες και τα άλογα, με μεγάλη μυϊκή μάζα τροφοδοτούμενη από φυτικές τροφές, αποδεικνύουν ότι βαριά πρωτεϊνούχα γεύματα δεν είναι απαραίτητα.

Ρήγμα απειλεί την Εθνική Κορίνθου-Τρίπολης

Ρήγμα απειλεί την Εθνική Κορίνθου-Τρίπολης

Το φαινόμενο είναι πολύ ανησυχητικό και πρέπει να ελεγχθεί

«Στην περιοχή μεταξύ Σπαθοβουνίου και Βεληννιάτικων υπάρχει ένα ρήγμα εδώ και μέρες το οποίο συνεχώς διευρύνεται. Θα πρέπει η Πολιτεία να έρθει να ελέγξει το φαινόμενο, γιατί υπάρχουν προβλήματα και με ιδιοκτησίες και κατοικίες, αλλά και με αγροτικές εκμεταλλεύσεις που κινδυνεύουν να βρεθούν σε παρακείμενο ρέμα! Το φαινόμενο είναι πολύ ανησυχητικό και θεωρώ ότι πρέπει να ελεγχθεί και παράλληλα να παρθούν αποφάσεις όσον αφορά την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής».

Τρομακτικές Φωτογραφίες Των Ανεμοστρόβιλων Της Οκλαχόμα!!



A mile-wide tornado touched down in Moore, Okla., a region to the south of Oklahoma City on Monday afternoon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα