Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλείνουν το μόνο νόμιμο ραδιοτηλεοπτικό μέσο της χώρας


Το κτίριο της ΕΡΤ είναι γεμάτο άνδρες της ασφάλειας. Τα ΜΑΤ κινούνται προς το ραδιομέγαρο προκειμένου να αναλάβουν «δράση» αμέσως μετά την λήξη λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Παγκόσμια πρωτοτυπία, το κλείσιμο με κρατικές δυνάμεις καταστολής μίας κρατικής τηλεόρασης!!!
Την στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει την εξάρτηση της ενημέρωσης από ιδιώτες…
Την στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει αστυνομικές δυνάμεις για να κλείσει το μόνο νόμιμο ραδιοτηλεοπτικό μέσο της χώρας…

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΟΣΤΑΛΓΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ!


georgalas2
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΠΑΡΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ!
του Μάκη Βραχιολίδη
Από αυτή την κυβερνητική-τρικομματική μαριονέτα να τα περιμένουμε όλα να τα δούμε. Όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι ικανοί να βάλουν λουκέτο οι πολιτικοί ολετήρες. Δεν τον ακούγατε τον δωσίλογο Σαμαρά που καλούσε τους εταίρους να πάρουν τα κοιτάσματα του Αιγαίου γιατί ανήκουν στην Ευρώπη; Ήξερε τι έλεγε ο Μεσσήνιος. Έχει κανονίσει να ξεπουλήσει ακόμη και το Αιγαίο μας στους τοκογλύφους. Αυτός και η τρισάλθια κυβέρνησή του είναι ικανή να βάλουν λουκέτο και στην βουλή, παραδίδοντας τα κλειδιά απευθείας στην Μέρκελ!

Σύμμαχος κατά της αρθρίτιδας τα κεράσια

κερασια

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κεράσια παρέχουν στον οργανισμό μας ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που μπορούν να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, στις ευεργετικές ιδιότητές των κερασιών έρχεται να προστεθεί η δράση τους κατά της αρθρίτιδας.

Το «ναυάγιο» και οι αυτουργοί του


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠΟΤΥΧΙΑ, κι εμείς ψάχνουμε την αιτία της σαρώνοντας, ως παρατηρητές (και μόνο) τα επίπεδα, καχύποπτοι για τους πάντες, ακόμα και για τον…εαυτό μας. Θα φτάσουμε στις ευθύνες του «λαού του μικρού του μέγα», ξεκινώντας από ψηλά. Εκεί όπου φτιάχνονται σχέδια και χαράζονται πολιτικές. Για την Ευρώπη των «μακρινών» Αμερικανών που λειτουργεί ως εξάρτημα για τα συμφέροντά τους, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια.
ΔΕΝ βρισκόμαστε στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και των (φανερών και κρυφών) ανταγωνισμών.

φραγκοσυκιά για το ανοσοποιητικό και όχι μόνο

Φραγκοσυκιά για το ανοσοποιητικό και όχι μόνο

Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.
Είναι από τα λίγα φυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ’ολοκλήρου και επιπρόσθετα είναι
και προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα.
Η χρήση των καρπών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της φραγκοσυκιάς είναι οι εξής:

Χλωρέλλα Chlorella Bulgaris

relax



Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο άλγος που ευδοκιμεί σε νερό, το οποίο περιέχει έναν πυρήνα και τεράστια ποσότητα διαθέσιμη χλωροφύλλης. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνη (περίπου 58%), υδατάνθρακες, όλες τις βιταμίνες Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, αμινοξέα, και σπάνια ιχνομέταλλα. Ουσιαστικά είναι μία ολοκληρωμένη τροφή. Περιέχει περισσότερη βιταμίνη Β12 από το ήπαρ, καθώς και σημαντικές ποσότητες βήτα-καροτίνης. Έχει ισχυρό κυτταρικό τοίχωμα, το οποίο καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στα συστατικά της. Γι’ αυτό χρειάζεται βιομηχανική επεξεργασία ώστε να είναι αποτελεσματική.

ET1 – τέλος προγράμματος : εθνικός ύμνος


Νέο, ιστορικό ρεκόρ, στην μη έκδοση αποδείξεων σε ταβέρνα στην Σπάρτη!

Μια ανεπανάληπτη επιτυχία σημειώθηκε σε ταβέρνα στην περιφέρεια της Σπάρτης, όπου ο ιδιοκτήτης κατόρθωσε να πληρωθεί από 45 τραπέζια χωρίς να κόψει απόδειξη, σπάζοντας το ρεκόρ  συνάδελφου του από το Γύθειο από το 2001, με 39 πληρωμένους λογαριασμούς χωρίς απόδειξη!.
«Ο κ. Νίκος είχε έρθει φορτσάτος από νωρίς εκείνο το βράδυ», θυμάται η κα Νίτσα, λαντζέρισσα του καταστήματος. «Έπαιρνε τις παραγγελίες και, όπως κάθε βράδυ ξεκίνησε την αγαπημένη του συνήθεια να μην κόβει αποδείξεις. Μέχρι να τελειώσει το πρώτο κύμα των θαμώνων είχαν πληρώσει μόνο πέντε τραπέζια χωρίς απόδειξη. Φαινόταν κάπως προβληματισμένος, όμως δεν το έβαλε κάτω». Πράγματι η επιμονή του κ. Νίκου ανταμείφθηκε, αφού στη συνέχεια ξεκίνησε να πετυχαίνει το στόχο του όλο και συχνότερα. Μέχρι τις 11.30 μμ είχε καταφέρει να ξεπεράσει τους 30 λογαριασμούς χωρίς αποδείξεις και συνέχιζε. «Δεν άφησα να καταλάβει κάτι, αλλά τον παρακολουθούσα από νωρίς. Έκανα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Σε εκείνο το σημείο ήξερα όμως ότι ο κ .Νίκος ήταν κοντά στο όνειρο του», παραδέχεται η κ. Νίτσα.
Image
Σε άριστη κατάσταση η ταμειακή του κ. Νίκου, σχεδόν αχρησιμοποίητη.

Κλείνει το Νοσοκομείο Σπάρτης! Έκτακτη ανακοίνωση υπουργού.

Την προσωρινή διακοπή των εργασιών του Νοσοκομείου Σπάρτης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.  Δεν θα δέχεται νέους ασθενείς από σήμερα. Το νοσοκομείο θα ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο με λιγότερο προσωπικό.
Image
Χαρακτηριστικό παράδειγμα άναρχης και παράνομης στάθμευσης στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Επιτέλους κλέινει
Με μια σκληρή όσο και αληθινή δήλωση ο υπουργός έθεσε τέρμα στην αμαρτωλή λειτουργία του Νοσοκομείο Σπάρτης Ο υπουργός τόνισε τα παρακάτω:
  • Θέτουμε τέρμα στους νερωμένους καφέδες του κυλικείου

Μα, διάολε, εγώ σε έκλεψα, σε λήστεψα! Και μου λες κι ευχαριστώ;

To παρακάτω είναι απόσπασμα από διήγημα του Αντόν Τσεχωφ.

Εκπληκτικό πόσα διαμάντια για το σήμερα ανακαλύπτει κανείς διαβάζοντας.

Επίκαιρο όσο ποτέ !!!!

**************************************************************

Ένας αριθμός

Στο σύντομο αφήγημα του Τσέχωφ «Ένας αριθμός» η δεσποινίς Ιουλία αντιπροσωπεύει τον άβουλο ανθρώπινο τύπο• δεν τολμά να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και συχνά πέφτει θύμα οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης. O Τσέχωφ σκιαγραφεί με απλό και ευτράπελο τρόπο την παθητική ψυχολογία, η οποία χαρακτήριζε σε μεγάλο βαθμό τη γυναικεία συμπεριφορά τα παλαιότερα χρόνια.

Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού

ERT-END

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικαςνα κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού.

Όλα Είναι Ένα...

Aπό τον Homo Sapiens στον Homo Universalis
Απόσπασμα από συνέντευξη του Μάνου Δανέζη, καθηγητή Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτό το οποίο γνωρίζουμε σήμερα με αποδείξεις, από την Επιστήμη, είναι ότι η ανθρώπινη βιολογία έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τις πέντε αισθήσεις μας, δεν έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται μορφές και σχήματα που είναι παραπάνω από τρεις διαστάσεις.
Δεν βλέπουμε το Σύμπαν έτσι όπως είναι, επειδή καθετί που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας δεν είναι πραγματικό, είναι απλά η σκιά αυτού που πραγματικά υπάρχει. Αυτά που σου λέω τα γνωρίζουμε στην Αστροφυσική, δεν είναι τίποτε παράξενο.
Οι αισθήσεις μας έχουν βασικά αδυναμίες. Ας πάρουμε το μάτι μας.

Κολλημένος; Εγω;;.............



Ένας περιποιημένος ευγενής μεσήλικας επισκέφθηκε ένα ψυχίατρο. Ντυμένος κομψά με ένα μαύρο κοστούμι Αρμάνι, κάθισε  με έναν «καθώς πρέπει» αλλά επιφυλακτικό τρόπο και άρχισε να περιγράφει το λόγο που τον έφερε στο γραφείο του ψυχιάτρου.

 Ο ψυχίατρος τον  υπέβαλε στις συνηθισμένες ερωτήσεις: το πρόβλημα που παρουσιάζει, την ηλικία του, το υπόβαθρο, την οικογενειακή κατάσταση…

 «Αυτή η σκύλα!»  ούρλιαξε ξαφνικά και η φωνή του έτρεμε από την οργή.  « Ανάθεμα τη γυναίκα μου! Την πρώην γυναίκα μου τώρα πια. Είχε μια παράνομη σχέση τόσο καιρό, χωρίς να μου έχει πει τίποτα! Μετά από όσα έχω κάνει γι’ αυτήν! Αυτή η βρομο… η βρομο… Πουτάνα!».

Η Εσωτερική Πορεία



Το αληθινό ταξίδι αργά ή γρήγορα θα αρχίσει. Δε μπορείς να αναβάλεις την αναχώρησή σου για πάντα. Δεν γίνεται αιώνια να καταχωνιάζεις την ανάμνηση του παραδείσου. Θυμάσαι! Ίσως τότε που ήσουν παιδί να έζησες συνειδητά για μικρό διάστημα σ’ αυτόν τον παράδεισο!

Αρκεί μια στιγμή πραγματικής σιωπής, μια στιγμή αληθινής αταραξίας κι ορθολογικού διαλόγου με τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις. Κι ύστερα τα αμείλικτα ερωτήματα:


Γιατί τόση δυστυχία γύρω μου;

Γιατί τόση στέγνα κι ερημιά μέσα μου;

Η εξέλιξη του Δημόσιου χρέους: Το Success Story των Μνημονίων παράγει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 300.000 ευρώ ανά αυτόχειρα


Το 1954 ο Σαμαράκης έλεγε "Ζητείται ελπίς"
Το 2013 προσθέτω ότι ζητείται και Δικαστής…


31/03/2010 = 310,50 ΔΙΣ
31/03/2013 = 309,00 ΔΙΣ (χωρίς τις εγγυήσεις των τραπεζών 233 ΔΙΣ)
-----------------------------------------------------------------------------
Ήτοι, SUCCESS STORY = 1,5 ΔΙΣ

Και κατά κεφαλήν Success Story :...
1,5 ΔΙΣ / 5.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ = 300.000 ευρώ ανά αυτόχειρα.

Μπλοκάρουν την ομιλία Παπανδρέου στο Εδιμβούργο – Αστυνομικές δυνάμεις, ένταση, πανό!!! [εικόνες]




Διαδηλωτές αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει σε συνέδριο του TEDGlobal στο Εδιμβούργο έχουν συγκεντρωθεί ήδη με πανό και πλακάτ έξω από το κτίριο της εκδήλωσης, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να τους κρατήσει σε απόσταση...

Ισραηλινός κινηματογραφιστής διαλύει τον μύθο ότι οι ναζί έκαναν σαπούνια τους Εβραίους!!!



Ένας Ισραηλινός κινηματογραφιστής που έχει ομολογήσει ότι έχει «εμμονή» με το Ολοκαύτωμα, «αποτελειώνει» οριστικά τον αστικό μύθο ότι οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τα απομεινάρια από τα πτώματα των Εβραίων για να δημιουργήσουν σαπούνια. ……………


“Soaps”, (“Σαπούνια”) λέγεται η νέα ταινία του σκηνοθέτη Εγιάλ Μπάλλας (Eyal Ballas), 43 ετών, ο οποίος διαπιστώνει ότι ο μύθος του σαπουνιού προέρχεται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν υπήρχε η φήμη ότιοι Γερμανοί μετέτρεπαν τα πτώματα σε σαπούνι. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι φρουροί SS παρενοχλούσαν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν και θα τους μετατρέψουν σε σαπούνι.

Καρκίνος στομάχου: Συμπτώματα και θεραπεία



είναι ανάγκη να είμαστε σε επαγρύπνιση και να γνωρίζουμε

Ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να μην είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου, ωστόσο λόγω των κοινών συμπτωμάτων με τα οποία κάνει την εμφάνισή του, είναι ανάγκη να είμαστε σε επαγρύπνιση και να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε.

Τι είναι ο καρκίνος του στομάχου;

Τι σκέφτεστε αυτή τη στιγμή;

Η ποιότητα των σκέψεών μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας, το πως βιώνουμε το τώρα, την κάθε στιγμή του παρόντος μας. Φανταστείτε ότι η κάθε σκέψη είναι μια πινελιά σε ένα ένα μεγάλο καμβά ζωγραφικής που είναι η ζωή σας. 

Τι χρώμα έχει η σκέψη σας ΤΩΡΑ; Είναι ένα φωτεινό γαλάζιο, ένα ζωηρό κίτρινο, ένα χαρούμενο πράσινο η ένα καταθλιπτικό γκρι, ένα αποπνικτικό μαύρο; 
Αν ήταν στο χέρι σας να διαλέξετε, τι χρώμα θα διαλέγατε για το τώρα σας;

Δεν έχει όρεξη για σεξ

Δεν έχει όρεξη για σεξ ο σύντροφός σας; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να οφείλεται αυτό:

- Στυτική δυσλειτουργία
Αν ο σύντροφός σας παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στη στύση του τότε πολύ πιθανό να αισθάνεται άσχημα απέναντί σας και να θέλει να το αποφύγει.
Λύση: Αν το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί λίγες φορές προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να το αποφύγετε. Αν δείτε ότι επιμένει τότε, συζητήστε το μαζί του όσο πιο ήρεμα μπορείτε χωρίς να τον κάνετε να νιώσει άσχημα. Δείξτε κατανόηση και συμβουλέψτε τον να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ένα συνειδητό «αντίο»



Είναι άραγε τα προβλήματα του χωρισμού και του αποχωρισμού προβλήματα αποκλειστικά των γυναικών;
Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν υιοθετήσει για τον εαυτό τους αποκλειστικά τον ρόλο της μητέρας, έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσουν τον αποχωρισμό από τα παιδιά τους.
Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι οι μητέρες αντιδρούν στον αποχωρισμό με κατάθλιψη, εν αντιθέσει με τις γυναίκες οι οποίες αποδέχονται την οντότητα του παιδιού τους σαν μια τελείως ξεχωριστή από τη δική τους.

Φωνάζει ο Κλέφτης για να Φοβηθεί ο Νοικοκύρης

Άρτεμις Μίχα

Ελλάδα - Κόσμος 2013: Τρέχεις. Αγώνας για την διατήρηση, την απόκτηση, την αποφυγή κατάχρησης, αυτών που με κόπο δημιούργησες. Απώλεια ζωής, ταυτότητας, νοήματος, εργασίας, εισοδήματος. Κλοπή ακίνητης και κινητής περιουσίας.  
Περιουσία... μεγάλη κουβέντα!
Κατά μια έννοια, πλούτος, βιος, αφθονία. Από μια άλλη όψη... αυτό που περιβάλλει την ουσία σου. 
Αυτό το τελευταίο κρατάω και συλλογιέμαι:

Γιατί καπνίζουμε;


Οι άνδρες καπνίζουν για την ευχαρίστηση του τσιγάρου, ενώ οι γυναίκες προκειμένου να ηρεμήσουν τα τεντωμένα τους νεύρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Στην πλειονότητά τους (56%), οι άνδρες καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα όταν είναι έξω με φίλους, συγκριτικά με το 48% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κάπνισμα μάλλον είναι περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό για αυτούς.

Κρατάς τα καλλυντικά σου στο μπάνιο; Για ξανασκέψου το...


Είναι το πιο σύνηθες να έχεις τα προιόντα μακιγιάζ στο μπάνιο, καθώς συνήθως εκεί βάφεσαι, αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες!
Κρατώντας τα προιόντα του μακιγιάζ σου στο μπάνιο τα εκθέτεις σε πάρα πολλά αερομεταφερόμενα βακτήρια, πολύ ζέστη, πολύ ατμό και υγρασία ... 

Μύθοι και ασυναρτησίες ...περί γονιμότητας


Όσον αφορά στη γονιμότητα, αυτά που ακούγονται είναι πολλά. Ενίοτε αστεία και διασκεδαστικά, άλλες φορές πάλι άκρως εκνευριστικά.
-Μύθος πρώτος: Πρέπει να υπάρξει οργασμός την στιγμή της σύλληψης
Ο οργασμός είναι σίγουρα επιθυμητός. Ως προς τη γονιμοποίηση όμως, δεν είναι απαραίτητος. Μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη σύσπαση της μήτρας διευκολύνοντας έτσι το σπέρμα να φτάσει στον προορισμό του, αλλά δεν είναι απαραίτητος.

Freddie Mercury: Η ζωή του μύθου... βραβεύτηκε!

Freddie Mercury: Η ζωή του μύθου... βραβεύτηκε!

Το επιβεβαιώνουν πολλές λίστες, ψηφοφορίες, έρευνες και σφυγμομετρήσεις: ο Freddie Mercury παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς μύθους της ποπ κουλτούρας που δεν έχουν φθείρει καθόλου τα 20+ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον θάνατό του.

Σταθερά -κυρίως- οι Άγγλοι τον επιλέγουν σαν ένα από τα πιο δημοφιλή, σπουδαία και επιδραστικά πρόσωπα της μουσικής ακόμη και τώρα διατηρώντας ζωντανό τον προσωπικό του μύθο αλλά και τον ήχο των Queen που παραμένει ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών με πωλήσεις που έχουν φτάσει τα 300 εκατομμύρια και με 18 άλμπουμ αλλά και 18 σίνγκλς στην πρώτη θέση.

Είδαν το νερό να… «σπάζει» υπό πίεση

Η πρώτη απευθείας παρατήρηση σε ακραίες συνθήκες πιέσεως
Είδαν το νερό να… «σπάζει» υπό πίεση
Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα την παραπάνω εικόνα. Μια κρυσταλλική μορφή πάγου όπου τα άτομα οξυγόνου εμφνίζονται με μπλέ χρώμα και τα άτομα υδρογόνου με ροζ. Τα άτομα υδρογόνου που έχουν απομακρύνει τα μόρια νερού εμφανίζονται με χρυσό χρώμα. Αυτά τα μόρια βρίσκονται σε πολυεδρικά κενά στο πλέγμα του οξυγόνου που εμφανίζεται με ανοιχτό γκρι χρώμα. Στο παρελθόν αυτά τα κενά πιστευόταν ότι διατηρούνται ακόμη και μετά τον διαχωρισμό των μορίων του νερού σε συνθήκες πολύ υψηλών πιέσεων

Τεστ αίματος εντοπίζει το έμφραγμα 2 εβδομάδες νωρίτερα


Νέα δεδομένα για την πρόληψη του εμφράγματοςemfragma
Ένα νέο αιματολογικό τεστ θα μπορούσε κάποια μέρα να αποτελεί πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια των καρδιολόγων, στην προσπάθεια πρόληψης των εμφραγμάτων.
Το συγκεκριμένο τεστ διερευνά την ύπαρξη κυττάρων τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες επικαλύπτουν τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Όταν αυτά τα κύτταρα, γνωστά και ως ενδοθηλιακά, αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά στο αίμα, τότε, όπως λένε οι ερευνητές, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί προγνωστικό σημάδι κινδύνου, αρκετές μέρες πριν το καρδιακό επεισόδιο.
«Όταν αρχίζουν να αποβάλλονται από τα τοιχώματα των αρτηριών και να ρέουν στο αίμα, αυτό είναι πραγματικά κακό σημάδι», παρατηρεί ο καθηγητής γονιδιακής θεραπείας του Scripps Translational Science Institute της Καλιφόρνια, Έρικ Τόπολ.

Ας το σκεφθούμε: ζούμε με δανεικές σκέψεις και όνειρα


manτου Στέλιου Συρμόγλου
Τα ιδανικά μας έγιναν ιδανικά των άλλων. Και τα “ιδανικά” μας ανταλλάχθηκαν με δανεικά. Ανθρωποι του άρτου και του θεάματος, εσχάτως μάλιστα μόνο του θεάματος, ξεχνάμε τις παχυλές υποσχέσεις των πολιτικών και επιδιδόμαστε στην ονειροβασία, που μας προτρέπουν οι τεχνίτες των “αλχημικών” δημοσκοπικών ποσοστών και των στοχαστικών προσαρμογών της πολιτικής.

Economist: Επαίτες Οι Έλληνες! Το Ελ. Βενιζέλος Στο Δρόμο Των Ολυμπιακών Ακινήτων

Ως “επαίτες” που “δεν μπορούν να έχουν επιλογή” παρουσιάζει τους Έλληνες το περιοδικό “Economist” σε δημοσίευμα με θέμα το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

elvel Economist: Επαίτες οι Έλληνες! Το Ελ. Βενιζέλος στο δρόμο των Ολυμπιακών Ακινήτων

 “Άνοιξε με πολλές φανφάρες πριν από 12 χρόνια αλλά ήδη δείχνει ότι έχουν περάσει και καλύτερες μέρες”, επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι αρκετές ξένες εταιρείες το έχουν εγκαταλείψει και πως ελλείψει χρημάτων ο κλιματισμός παραμένει κλειστός μέχρι τον Ιούνιο. 

Ηλιακή Καταιγίδα: Σύμφωνα Με Έκθεση Της Lloyd Και Βρετανών Επιστημόνων, Θα Είναι Η Πραγματική Απειλή!!!

Ηλιακή καταιγίδα: σύμφωνα με μια έκθεση της Lloyd και Βρετανοί επιστήμονες, θα είναι η πραγματική απειλή


Μια διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να αφήσει όλες τις δυτικές χώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μήνες, στην περίπτωση μιας ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας. Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο του διευθυντή της NASA Charles Μπόλντεν, αλλά και μια νέα επιστημονική έκθεση, η οποία υποστηρίζει ότι είναι «σχεδόν αναπόφευκτο ότι αυτό θα συμβεί στο μέλλον», ενώ ο Ήλιος πλησιάζει την κορυφή του ηλιακού μέγιστου κύκλου.

Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα είναι διασυνδεδεμένη με τα γεωμαγνητικά πεδία του πλανήτη μας, που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τη ζωή στη Γη, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος. Επί του παρόντος η δραστηριότητα του Ήλιου κινείται προς αυτό που είναι γνωστό ως ηλιακό μέγιστο, το οποίο είναι η κορυφή του 11ου ηλιακού κύκλου που αναμένεται το 2015.

Υδρογονάνθρακες: Έγκλημα & τιμωρία …οι δράστες είναι ανάμεσά μας

Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν καλείται μόνο να πληρώσει τον λογαριασμό για τον αλόγιστο δανεισμό του ανίκανου και ιδιοτελούς – ενίοτε και διεφθαρμένου – πολιτικού της συστήματος, αλλά και συμπεριφορές που συνδέονται με τα ανωτέρω, οι οποίες έχουν ακόμα μεγαλύτερο κόστος που μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό.
Η είδηση που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης σχετίζεται με τον ρυθμό υλοποίησης των έργων και των συνεννοήσεων που απαιτούνται με σκοπό να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πως να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαπούνι από ελαιόλαδο!



Το ελαιόλαδο, το μυστικό της μακροζωίας των Ελλήνων, κατείχε την πρώτη θέση ως γιατρικό κατά την αρχαιότητα για τις ασθένειες του δέρματος.

Στον ιπποκράτειο κώδικα διαβάζουμε πάνω από 60 φαρμακευτικές χρήσεις. Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μας είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία κάθε οργανισμού.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για να επουλώσουν πληγές, για να θεραπεύσουν την αϋπνία, τη ναυτία, τη χολέρα.Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαπούνι χωρίς χημικά πρόσθετα  και να προσφέρεται στον εαυτό σας και στην οικογένεια σας όλες τις ευργετικές του ιδιότητες.

Τι ειναι ο ανθρωπος; Ενας μικρος θεος;


5

Ε λοιπον, καιρος πια ειναι να ορισω την μεταφυσικη -και οχι την κυριολεκτικη εκ του θεομαι-  εννοια του ΘΕΟΥ (ολα καεφαλαια).
ΘΕΟΣ καλειται η οντοτητα η ικανη να δημιουργησει εκ του μηδε-ενος (απο το τιποτα), τα παντα. Ακομα και τον εαυτο Της! (σ.TP. Αυτός αποκαλείται ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ φίλε μου κι όχι ΘΕΟΣ) Ολοι οι αλλοι θεοι μπροστα του ειναι μικροτεροι κι απο νετρινο! Τι ειναι ο ανθρωπος;  Ενας μικρος θεος;  Χαλαρωστε! Θα καψω τους κοιλιακους μου !!!
(σ.TP. Ένας μικρός Δημιουργός, σίγουρα είναι ο άνθρωπος, ένα μικρό δημιούργημα του Δημιουργού-Θεού, να θυμάσαι ό,τι ο ΘΕΟΣ – με όλα κεφαλαία- δεν περιγράφεται με λέξεις, σκέψεις συναισθήματα κλπ ούτε γίνεται αντιληπτός με καμία από τις 27 ανθρώπινες αισθήσεις μας)

Μόλις το 5% πλένει σωστά τα χέρια του στην τουαλέτα



Αφού έχουν χρησιμοποιήσει το μπάνιο, η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων (ποσοστό 95%) δεν πλένουν τα χέρια τους όπως και όσο χρειάζεται για να σκοτώσουν τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρλ Μπορτσγκρέβινκ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα περιβαλλοντικής υγείας Journal of Environmental Health, παρατήρησαν με διακριτικό τρόπο τον τρόπο που 3.750 άνθρωποι έπλεναν τα χέρια τους στις τουαλέτες μπαρ, εστιατορίων και άλλων δημόσιων χώρων.

Η κατάθλιψη βασικός παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία



Ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία είναι η κατάθλιψη, ενώ οι αυτοκτονίες των ανδρών είναι σχεδόν τριπλάσιες των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του σουηδικού πανεπιστημίου Λουντ και του Ιατρικού Τμήματος του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαν Σάντκουιστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ψυχικής υγείας Psychological Medicine, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 8.700 αυτοκτονιών στη Σουηδία.

Η ύπαρξη της φτώχειας και του πλούτου είναι φυσικό φαινόμενο;


Είναι «φυσικό φαινόμενο»
σε συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σε έκθεση ινστιτούτου της Βοστώνης, οι ζάπλουτοι να αυξηθούν το 2012 κατά 10% κατέχοντας 52,8 τρισεκατομμύρια δολάρια; Ενώ το ένα τέταρτο των παιδιών του κόσμου υποσιτίζεται και δεν έχει ικανοποιητική απόδοση στο σχολείο; Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Βρετανική οργάνωση «SaveTheChildren», η οποία απευθύνει έκκληση στους ηγέτες της ομάδας των οκτώ πιο ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη G8 που θα βρεθούν τον ερχόμενο μήνα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «Τροφή για Σκέψη», βασίζεται στις μελέτες που έγιναν σε χιλιάδες παιδιά σε Αιθιοπία, Ινδία κ.α. 

ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Η GAZPROM... FT: "ΤΟ ΔΝΤ φεύγει - H δραχμή έρχεται"...


Κάτι ήξεραν οι υπεύθυνοι της ρωσσικής εταιρείας Gazprom που επέμεναν να μπει ρήτρα δραχμής στην συμφωνία τους για την ΔΕΠΑ: Μετά την αναγνώριση από το ΔΝΤ για τους λάθος χειρισμούς...
στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στο Ταμείο και την Ε.Ε., ο χαμένος είναι σύμφωνα και με τους Financial Times η Ελλάδα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα