Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντισταθείτε στην ασχήμια των καιρών!

images

Μετά τα τελευταία γεγονότα της τρικομματικης κυβέρνησης, των εντολοδόχων των δανειστών της ελλάδας, να κλείσει η κρατική τηλεόραση τη στιγμή που σε ολόκληρο τον πλανήτη, ολα τα κράτη, ακόμη και τα πιό φτωχά, γιά λόγους δημοκρατίας έχουν την κρατική δημόσια ενημέρωση, καλούμε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να παραδώσουν ειρηνικά τις βουλευτικές τους έδρες στον Ελληνικό λαό!!!

Αρχή του τέλους τους


Η κίνηση Σαμαρά να διαλύσει την ΕΡΤ έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία, για επιχείρηση φίμωσης της πληροφόρησης, για εκχώρηση της ενημέρωσης μονοπωλιακά στα κανάλια της διαπλοκής, για υποχώρηση στην υποκουλτούρα των αγοραίων σίριαλ. Καμιά χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν εγκαταλείπει και δεν κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντιθέτως, επενδύει σ' αυτήν ως αγωγό της πολιτισμικής αυτογνωσίας, της δημοκρατικής συνειδητοποίησης των πολιτών, της διαμόρφωσης της εθνικής αφήγησης και της εθνικής παρουσίας διεθνώς.

ΑΔΕΛΦΙΑ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣA ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΕΡΤ

Ήταν, λέει, κάποιος που δεν άντεχε να βλέπει την ΥΕΝΕΔ στην τηλεόραση. Πάτησε λοιπόν το κουμπί και πήγε στην ΕΡΤ, οπότε παρουσιάζεται στην οθόνη ένας φαντάρος με τη λόγχη εφ’ όπλου και διατάζει “Γύρνα πίσω στην ΥΕΝΕΔ, ωρέ!”
Αν και έχει καιρό που όλοι έχουμε αντιληφθεί οτι η Δημοκρατία στον τόπο μας όλο και συρρικνώνεται, είναι η πρώτη φορά που αισθάνθηκα αυτή την ανατριχίλα, αυτό το σφίξιμο στην καρδιά που δεν το είχα νοιώσει από την εποχή της Χούντας. Ειλικρινά!

Λίγο λευτεριά-λίγο αξιοπρέπεια!



Πίκρα.Ένα ενημερωτικό δίκτυο η ΕΡΤ κλείνει.Δεν είναι μόνο αυτό.Δεν χάνουμε μόνο μία αγαπημένη εκπομπή ή ένα καλό sait.Χάνουμε λίγο από τον εαυτό μας λίγο από το εγώ μας κάθε φορά που δεν μας επιτρέπεται να επιλέξουμε ή να ΜΗΝ επιλέξουμε κάτι.


Αύριο θα πουν όχι στο να ζούμε,στο να αναπνέουμε....ξέρω θα τρέξετε κάποιοι να πείτε ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση με την ΕΡΤ θα πιάσατε το δήθεν οικονομικό σας δαιμόνιο για να πείσετε τον εαυτό σας κυρίως ότι η ΕΡΤ ήταν ασύμφορη,ότι ήταν κομματόσκυλόσπιτο!

Ο Νέλσον Μαντέλα πεθαίνει

нельсон мандела юар бывший президент

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα βρίσκεται στο νοσοκομείο με υποτροπιάζουσα πνευμονοπάθεια. Η κατάστασή του θεωρείται βαριά, αλλά σταθερή. Ωστόσο, ένας στενός φίλος και συνεργάτης του 94χρονου Μαντέλα δήλωσε, ότι ήρθε η ώρα να τον αφήσουν να φύγει.

Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης

“Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Αλλά αυτό δεν είναι μικροψυχία. Φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός που μόλις λίγες μέρες πριν εγκαινίασε έργα που δεν ξεκίνησαν ποτέ και στη φιέστα που διοργάνωσε νοίκιασε εργαζόμενους και φορτηγά για να στολίσουν την ψεύτικη γιορτή.
Δίκιο έχει. Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Γιατί είναι επιτυχία της κυβέρνησης η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική και πολιτιστική αποσάθρωση, τα ρατσιστικά εγκλήματα. Η κυβέρνηση έκανε και θα κάνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αλήθεια είναι, ότι μερικοί δεν αντέχουν αυτήν την επιτυχία.
Μερικοί δεν αντέχουν την πείνα

Όλα τα παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος στην σύγχρονη Ελλάδα

                                                                               


Ήταν χειμώνας 74-75 όταν ξεκινήσαμε με τον Γιάννη την καθημερινή μας εκπομπή στο Α΄ Πρόγραμμα κάθε πρωί από τις 6 μέχρι τις 8, 
ο Γιάννης έκανε εκπομπή μέρα παρά μέρα εκ περιτροπής  με κάποιον  σημερινό βουλευτή  και νομίζω κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο 
κόμματος που προφανώς για να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του έβαλε τα κλάμματα όταν μίλησε στην ΕΡΤ για το επερχόμενο κλείσιμο.
Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, η εκπομπή έγινε απογευματινή και με τη βοήθεια του αείμνηστου Μάικ Ροζάκη που το εισηγήθηκε 
στον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι, η εκπομπή έγινε καθημερινή, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας που χάρις στον Μάνο, ποτέ 
δεν θα ήταν πια η ίδια

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ

                                                              


Προφανώς είναι πολλά τα αίτια που οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, όπως όμως και να το σκεφτεί κανείς αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει μόνο στο ότι χάνουν τη δουλειά τους αρκετοί συνάνθρωποί μας που στην πλειοψηφία τους θα προστεθούν στα εκατομμύρια των ήδη ανέργων.
Αντικρύζοντας το μαύρο χρώμα στην οθόνη της τηλεόρασης δύσκολα δεν θα νοιώσει ο καθένας μας  ένα κόμπο στο στομάχι αν αναλογισθεί τις συνέπειες που θα έχει  αυτό το κλείσιμο στην καθημερινή μας ζωή.

Δημοκρατία αλά φασιστικά



Στην κουζίνα της παγκοσμιοποίησης, κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τη συνταγή της δημοκρατίας αλά φασιστικά, για μαζική εστίαση.
Διότι όπως είπε και γνωστός δημοσιογραφος σε σχετική ερώτηση...δεν επιχειρείται ξαναμοίρασμα της πίτας, αλλά θέλουν την πίτα ολόκληρη.
Και ο μόνος διαχρονικά αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο πόλεμος είτε με συμβατικά μέσα είτε με την κοινωνική κατακρύμνηση αξιών και υποδομών.
Κύριοι στόχοι...τόχουμε ξαναπεί..η ενέργεια, τα ΜΜΕ, το νερό, και οι άλλοι πόροι.

Τ(ΕΡΤ)ελεσται…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ο τίτλος στο σημερινό σύντομο σχόλιό μου δεν θέλω να θεωρηθεί από τους φίλους και τις φίλες του blog ότι αποτελεί μια βάρβαρη κατάχρηση της τελευταίας λέξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού έλαβε το όξος, αντί ύδατος, που του ‘προσέφεραν’ οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχοντας ήδη ‘διαμεριστεί τα ιμάτιά  Του’ ρίχνοντας τον κύβο!

Με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα με την ΕΤ-3, με συνδέουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας είτε ως προσκεκλημένος στα ποικιλώνυμα τηλεοπτικά ‘παράθυρα’ είτε ως ΑΜΙΣΘΟΣ παρουσιαστής για μια σειρά ετών της δικής μου εκπομπής «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω!»

Η ανατομία ενός φιάσκου - του Τάσσου Τέλογλου


Του Τάσσου Τέλογλου

Χθες, υπολόγιζα και εγώ -όπως άλλωστε και η κυβέρνηση, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς- ότι η Gazprom θα έκανε δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ. Δεν έκανε όμως και την ακολούθησε και η ρωσική εταιρεία Sintez για τον ΔΕΣΦΑ, που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς. Πώς ναυάγησε μία ιδιωτικοποίηση στην οποία ενεπλάκη η 
κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο, άλλαξαν δύο φορές οι όροι της και εξασφαλίστηκε η ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Γλυτώσαμε από την ΕΡΤ !!!!

Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με το φερέφωνο της κυβέρνησης.Από δω και πέρα θα απολαμβάνουμε την πολυφωνία των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, επομένως είναι ανεξάρτητα και δεν χρειάζεται να την λιβανίζουν. Να χαρούμε, βρε αδερφέ, αδέσμευτη δημοσιογραφία.

Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με τον στρατό των βολεμένων δημοσιογραφίσκων. Καιρός ήταν να πάνε και κάποιοι αργόσχολοι σπίτια τους. Κι όσοι δημοσιογραφίσκοι είχαν μάθει στις αργομισθίες τής ΕΡΤ, καιρός να αλλάξουν πλευρό. Από δω και πέρα μόνο λίγοι και καλοί θα βολεύονται στα γραφεία τύπου των υπουργείων. Τέλος οι χαραμοφάηδες των 700 και 800 ευρώ. 

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας

Του Κώστα Βαξεβάνη
Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;

Γάμος Και Μοιχεία -Με Επιστημονικά Στοιχεία

αρχείο λήψης
Γράφει ο ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ
Ας ξεκινήσουμε με μια αληθινή ιστορία:
Η Πετρούλα ήταν γέννημα-θρέμμα Αθηναία. Άκουγε Τσανακλίδου και Γαλάνη, διάβαζε λογοτεχνία (κυρίως ροζ) και έπινε τεκίλα. Στα τριάντα της αποφάσισε να μετοικήσει στην Νάξο, όπου επιβίωνε κάνοντας τουριστικές εργασίες. Ένα καλοκαιρινό βράδυ, δουλεύοντας ως μπαργούμαν, γνώρισε το Σήφη.

Ψέματα και λάθη

Photo: Θανάσης Τρομπούκης
Πώς κλείνει και πώς ξανανοίγει ένα κανάλι που θέλει να κρατήσει το ελάχιστο από το ακροατήριό του; Όχι με τον τρόπο του Σίμου Κεδίκογλου. Ένα κανάλι, που μένει επί μήνες κλειστό, δεν ξανανοίγει εύκολα. Αν θέλεις να το κλείσεις για να "σπάσεις" τη συνδιοίκηση των συνδικαλιστών, το κάνεις το προηγούμενο βράδυ και το ανοίγεις την άλλη μέρα το πρωί.
Αν θέλεις να καταργήσεις τα έξι λογιστήρια που έχει η ΕΡΤ, προσπαθείς να τα ενοποιήσεις, δεν χρειάζεται να την κλείσεις. Αν θέλεις να κλείσεις τους τοπικούς σταθμούς, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τους βουλευτές που αντιδρούν. Αν θέλεις χρηστή διοίκηση, δεν στέλνεις στο πλατό τις κόρες πρώην υπουργών του κόμματός σου. Και αν θέλεις να εξορθολογίσεις τις παραγωγές, δεν επιβάλλεις τις παραγωγές της αρεσκείας σου με σημειώματα που φέρουν την ένδειξη «εντολή υπουργού».

Μισθός κάτω από 586 ευρώ με υπουργική απόφαση


«Κερκόπορτα» για μισθό κάτω από τα 586 ευρώ με έκδοση υπουργικής απόφασης άνοιξε η τρόικα «ακυρώνοντας» τον καθορισμό της με νόμο, όπως προέβλεψε αρχικά η πράξη υπουργικού συμβουλίου του υπουργείου Εργασίας.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η τρόικα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο, προέβαλε ενστάσεις και ζήτησε να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.

Κι ἐσύ τί ἄλλαξες γιά νά ἀλλάξουν οἱ ἄλλοι;

Κι ἐσύ τί ἄλλαξες γιά νά ἀλλάξουν οἱ ἄλλοι;«Κύττα τὶ κάνουν…»
«Κύττα τὶ ψηφίζουν…»
«Κύττα πῶς πηγαίνουν σὰν τὰ πρόβατα…»
Ναί, κυττῶ… Κυττῶ καὶ θλίβομαι.
Ὄχι αὐτούς…
Ἐσέναν. 
Ναί, ἐσέναν. 
Ξέρεις γιατί;
Διότι αὐτοὶ εἶσαι ἐσύ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ

Για την ΕΡΤ In memoriam - In mnemonium

Magnify Image

Για να μην σκαλίζω τώρα το αρχείο μου και βρω όλα τα επεισόδια της σειράς ''Ο Χριστός ξανασταυρώνεται'' ή κάποιες θρυλικές ηχογραφήσεις της Εθνικής Ραδιοφωνίας μας, επέλεξα δύο ντοκουμέντα που βρήκα μπροστά μου: Το cd ''Φλέρυ Νταντωνάκη - Η αιώνια εφηβεία της φωνής'' και το dvd με την παράσταση της ''Δόνιας Ροζίτα'' του Lorca από τη χρυσή εποχή του τηλεοπτικού ''Θεάτρου της Δευτέρας''. 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!!!



ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πυρηνικές βόμβες φωτίζουν τα μυστήρια του εγκεφάλου


Οι πυρηνικές δοκιμές φωτίζουν το μυστήριο της γέννησης νέων νευρώνων
Οι πυρηνικές βόμβες λύνουν το μυστήριο της γέννησης νέων νευρώνων 
Μπορεί μια ατομική βόμβα να έχει σχέση με τον εγκέφαλο και μάλιστα ενός ανθρώπου που γεννήθηκε δεκαετίες μετά την έκρηξή της; Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μια διεθνής επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε στοιχεία από τις πυρηνικές δοκιμές του Ψυχρού Πολέμου στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 για να αποδείξει ότι οι εγκέφαλοι των ενήλικων ανθρώπων συνεχίζουν να γεννούν νέα κύτταρα (νευρώνες).

Ο Μαίανδρος ….. Το μήνυμα πίσω από τον μύθο...



Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο μπορεί ο κάθε ένας να διαβάσει πολλά και διάφορα.
Πιθανότατα θα φτιάξει μια υποκειμενική εικόνα  για το πού περίπου κινείται ιδεολογικά ο κόσμος  σήμερα, και ποιες είναι οιτάσεις που διαμορφώνονται .
Συμπεράσματα όμως υπεύθυνα  για  την<< αλήθεια>> που πιθανότατα  αναζητά δεν θα βρει έξω από τον εαυτό του, αλλά ούτε και κάποια  συμπεράσματα  για το μέλλον δεν μπορεί να κάνει,  διότι  η κάθε στιγμή διαμορφώνει την επόμενη .

Χυμός που σε αδυνατίζει ενώ κοιμάσαι;

Χυμός που σε αδυνατίζει ενώ κοιμάσαι; Μάθαμε τη μαγική συνταγή του Dr.Oz και σας την αποκαλύπτουμε!


Δοκιμάστε το και δείτε τα ευεργετικά του αποτελέσματα
Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για χυμούς και smoothies που βοηθούν στην αποτοξίνωση και στο αδυνάτισμα. Είναι αλήθεια ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να λειτουργεί σωστά. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ιδανικές τροφές για τον οργανισμό μας. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τις τοξίνες και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, καλό θα ήταν να δοκιμάζατε να εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας detox smoothies.

Η ώρα μηδέν




Σέ απόλυτη σύγχυση ευρίσκεται η κυβέρνηση τού Αντώνη Σαμαρά καί ειδικότερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς (Βενιζέλος – Κουβέλης ετοιμάζονται νά ανακρούσουν πρύμνα μήπως καί περισώσουν ψηφοφόρους καί βρεθούν πρό εκπλήξεων), Η ανικανότητα γιά διακυβέρνηση τού Αντώνη Σαμαρά είναι πιά εμφανέστατη χαρακτηριζόμενη από παιδαριώδεις καί σπασμωδικές 
κινήσεις. Μετά τήν αποτυχημένη επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν “πρώτων σημαδιών ανάκαμαμψης” (ενώ ο λαός βέβαια ένοιωθε πιό βαθειά τό μαχαίρι), ήρθαν οί καταιγιστικές εξελίξεις μέ τήν άφιξη τής τρόϊκας, τό φιάσκο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, τίς εκτιμήσεις ξένων οικονομικών αναλυτών περί μή ουδεμίας θετικής εξέλιξης στήν οικονομία τής χώρας, η κυβέρνηση βρέθηκε σέ ελεύθερη πτώση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα