Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αμερικανική κατάργηση στις πατέντες για ανθρώπινα γονίδια

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι μόνο οι συνθετικές αλληλουχίες DNA μπορούν να κατοχυρώνονται
Αμερικανική κατάργηση στις πατέντες για ανθρώπινα γονίδια
H ανακάλυψη γονιδίων δεν ισοδυναμεί με εφεύρεση, έκρινε το δικαστήριο

Ουάσινγκτον 
Δύο διαβόητα γονίδια που προδιαθέτουν για καρκίνο του μαστού, τα οποία ήρθαν πρόσφατα στην επικαιρότητα λόγω της Αντζελίνα Τζολί, δεν αποτελούν πια ιδιοκτησία της εταιρείας Myriad Genetics: το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι τα φυσικά ανθρώπινα γονίδια δεν μπορούν να κατοχυρώνονται με πατέντες.

Η Myriad Genetics είχε εξασφαλίσει δεκάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μεταλλάξεις των γονιδίων BRCA 1 και 2, τα οποία προδιαθέτουν για καρκίνο του μαστού περίπου το 1% των γυναικών. Στις ΗΠΑ, η Myriad απαιτούσε να αμείβεται για κάθε ασθενή που εξετάζεται για αυτά τα γονίδια. 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 33 ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΗ ΒΙΟ-ΝΑΝΟΕΛΙΚΑ




ο ανθρωπινος Γενετικος Κωδικας- η Ελληνικη διπλη βιο-νανοελικα - η Ε.Ε. τα αρχικα των λεξεων Ελληνικη Ελικα- η D.N.A. Διακρινονται τα 8αρια -τα [Ε] και τα [3] καθως και το οτι ειναι διπλη ελικα.

Ο αριθμός 33 προκύπτει από τον αριθμό των « γραμμάτων» σε κάθε μια από τις δυο έλικες του μορίου που είναι [3] δισεκατομμύρια. Έτσι έχουμε ένα σύνολο 3+3 =6 δισεκατομμύρια «γραμμάτων» σε κάθε μόριο αριθμός [6] αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο.

Επίσης προκύπτει από τις αποστάσεις των «γραμμάτων» αυτών μεταξύ τους είναι 3,3 angstroms*.Τα 3 δις «γράμματα» επί το 3,3 μας δίνουν και το μήκος κάθε έλικας του μορίου που είναι 3Χ3.3 =99 εκ. του μέτρου. 

Αχ καταραμενοι Ελληνες, τιποτα δεν αφησατε να ανακαλυψουν και οι Αμερικανοι ......Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΤΗΧΤΗ



Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΤΗΧΤΗ-475 π.Χ, Ποσειδωνία της κάτω Ιταλίας.
Η νωπογραφία αυτή κοσμούσε την εσωτερική πλευρά σκεπάσματος τάφου και παρουσιάζει με άριστη τεχνική τελειότητα της στάσης του σώματος σε κατάδυση από βατήρα αθλητού.

Σεροτονίνη & δράση SSRIs αντικαταθλιπτικών

σεροτονίνη
Η Σεροτονίνη είναι μια μονοαμίνη που χρησιμεύει ως νευροδιαβιβαστής, δηλαδή φέρει σε πέρας την επικοινωνία μεταξύ νευρώνων. Παράγεται από νευρώνες που το κυτταρικό τους σώμα βρίσκεται κυρίως στους πυρήνες της ραφής που εδράζονται νευροανατομικά στο μέσο εγκέφαλο και τη γέφυρα του εγκεφαλικού στελέχους. Οι νευρώνες αυτοί ονομάζονται σεροτονινεργικοί. Ο τελικός νευράξονας των νευρώνων αυτών καταλήγει σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Εκεί ο τελικός νευράξονας δημιουργεί συνάψεις με άλλους νευρώνες, στις οποίες απελευθερώνει τη σεροτονίνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα