Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Γιατί όταν παίρνουμε αντιβιοτικά πρέπει να τρώμε γιαούρτι

Τόσο οι γιατροί όσο και οι διαιτολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη κατανάλωσης γιαουρτιού κατά τη λήψη αντιβιοτικών σκευασμάτων. Γιατί όμως οι επιστήμονες του χώρου υγείας συστήνουν την πρόσληψη γιαουρτιού μαζί με την αντιβίωση;

Στον ανθρώπινο εντερικό σωλήνα κατοικούν ποικίλα βακτήρια τα οποία συμβιώνουν ειρηνικά με τον ανθρώπινο οργανισμό παρέχοντάς του συνάμα και ποικίλα οφέλη. Τα βακτήρια της περιοχής του εντέρου αποτελούν τη λεγόμενη εντερική μικροχλωρίδα και η διατήρηση της ακεραιότητας των πληθυσμών τους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του πεπτικού σωλήνα.

Shibari / Kinbaku: H Ερωτική Τέχνη των Σχοινιών


Τι είναι το Shibari / Κinbaku;

Πριν ξεδιπλώσουμε τις σημαντικότερες  - μιας κι ένα κείμενο-άρθρο δεν θα ήταν αρκετό – σελίδες ιστορικής αναδρομής, αυτής της τόσο «ιδιαίτερης» πρακτικής να ξεκαθαρίσουμε κάτι ευθύς εξαρχής στον αναγνώστη:
Το Shibari Kinbaku δεν είναι για όλο τον κόσμο! Είναι ακατάλληλο για τους πουριτανούς ή για εκείνους που βλέπουν με σκωπτική ματιά τον ερωτικό συναινετικό σαδομαζοχισμό (BDSM), με τον οποίο έχει στενή σχέση, όπως θα δούμε παρακάτω. Επιπροσθέτως, ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει ότι η πρακτική του, όπως και οι περισσότερες BDSM πρακτικές, άλλωστε, εμπεριέχει το στοιχείο του ρίσκου και του πιθανού τραυματισμού – φυσικού ή και ψυχολογικού. Μοιραία, λοιπόν, απευθύνεται σε άτομα ενήλικα, υπεύθυνα, ώριμα και συναινούντα.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ απειλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ή μήπως καταρρέουν;



  • Μήνυμα των ΗΠΑ προς τους ευρωπαίους ηγέτες ή κατάρρευση των μυστικών τους υπηρεσιών;
    • Μήνυμα των ΗΠΑ προς τους ευρωπαίους ηγέτες η «διαρροή» των παρακολουθήσεων
    Και ξαφνικά, όλοι οι πολιτικοί άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή τους… κατασκοπεύουν.
    Το όλοι, βέβαια, αφορά τους «ισχυρούς» (βλ. πολιτικούς) σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος και όχι τους απλούς πολίτες που παρακολουθούνται νόμιμα είτε με τη Συνθήκη Σένγκεν (αφορά την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών), είτε με τον διεθνή αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος είναι σε ισχύ μετά το χτύπημα των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης.

    Μικρές αγγελίες: "Ζητείται αγάπη"


    Κάποιος διάβασε κάποτε μια αγγελία στην εφημερίδα, που τότε του φάνηκε πολύ αστεία: «Ζητείται αγάπη». Δυο λέξεις που κρύβουν μέσα τους έναν κόσμο ολόκληρο. Μια κραυγή ανθρωπιάς, ίσως, στον υπερμοντέρνο κόσμο μας. Αγάπη, είναι εκείνο το συναίσθημα που σε κάνει να θες να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο και να τον κλείσεις στην καρδιά σου, εκείνο το συναίσθημα που σε κάνει να πονάς με τον πονεμένο, να γελάς με τον ευτυχισμένο, ο ήλιος να σου φαίνεται πιο λαμπρός.
    Η αγάπη δεν κοιτά τάξεις, φύλο και ηλικία. Είναι πλατιά κι εκεί μπορούν να βρουν ζεστό καταφύγιο και θαλπωρή όλοι. Μέσα σ’ αυτό το υπέροχο συναίσθημα που δεν έχει μέτρο και όριο, μπορείς να νιώσεις ολόκληρος, άνθρωπος πραγματικός.

    Ασπίδα ενάντια στις ασθένειες η μητρική αγάπη

    Η μητρική αγάπη δεν είναι μόνο ανεκτίμητη, αλλά μπορεί και να προστατεύει από ασθένειες στη μέση ηλικία.
    Σύμφωνα με … νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Brandeis στη Βοστώνη, όσο περισσότερη στοργή και αγάπη δείχνει μια μητέρα στο παιδί της, τόσο πιο προστατευμένο είναι από σοβαρά νοσήματα, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, μέχρι να γεράσει.
    Η μελέτη συσχέτισε την αγάπη της μητέρας κατά την παιδική ηλικία με την μείωση του κινδύνου αναπτύξεως διαβήτη και καρδιοπάθειας στις ηλικίες 50-60 ετών.
    Οι ερευνητές εξέτασαν 1.000 εθελοντές οι οποίοι προέρχονταν από φτωχές οικογένειες.

    Παχαίνει το βραδινό;


    Παπαδοπούλου Βασιλική
    Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
    Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως κόβοντας το βραδινό γεύμα, αδυνατίζουν.
    Αυτοί που πιστεύουν σε αυτό, είναι κυρίως άτομα που δεν ακολουθούν σωστή διατροφή. Συμβαίνει βέβαια, σε αυτούς, γιατί το βράδυ τρώνε το "κυρίως γεύμα τους"…Δηλ. μεγάλη ποσότητα τροφής. Το αποτέλεσμα είναι να παχύνουν.
    Οπότε σίγουρα θα αδυνατίσουν, αν κόψουν το βραδινό!!!....
    Για πόσο διάστημα όμως μπορούν να αντέξουν σε αυτό; Μπορεί κανείς να μην τρώει βραδινό για πάντα;

    Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το λάδι στο φαγητό



    Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία...
    Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Food Research International», το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα άλλα έλαια, καθώς και βιοενεργά συστατικά που λέγονται φαινολικές ενώσεις και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

    Όταν όμως θερμαίνεται, η ποιότητά του μειώνεται δραστικά, καθώς κάθε είδους μαγείρεμα καταστρέφει τις φαινολικές ενώσεις.

    Απορρόφηση σιδήρου: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

    Ο σίδηρος είναι ένα αναπόσπαστο μέρος πολλών πρωτεϊνών και ενζύμων που διατηρούν την καλή υγεία. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό συστατικό των πρωτεϊνών, που εμπλέκονται στην μεταφορά του οξυγόνου. 
    Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση της κυτταρικής ανάπτυξης και διαφοροποίησης. Για τον λόγο αυτό, μια ενδεχόμενη ανεπάρκεια του σιδήρου θα προκαλούσε πρόβλημα στην σωστή μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα, με αποτέλεσμα την κόπωση, την κακή απόδοση στην εργασία καθώς και τις μειωμένες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την άλλη πλευρά, οι περίσσειες ποσότητες σιδήρου μπορεί να οδηγήσουν σε τοξικότητα, ακόμη και στο θάνατο.
     

    Ψαλιδίζοντας κι άλλα όνειρα, κι άλλες ζωές...

    Είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δημο(σ)κόποι είναι λίγο μπαγαπόντηδες. Εξάλλου, άμα είσαι καλός στη δουλειά σου κι έχεις και λίγη φαντασία, τους κάνεις ό,τι θέλεις τους αριθμούς. Μπορείς να λες ψέματα, ακόμα και χωρίς να παραποιείς τα στοιχεία, με απλές αναγωγές ή στριμώχνοντας τα νούμερα μέσα σε εξωτικά τεστ στατιστικής σημαντικότητας κι άλλα περίτεχνα, ακατανόητα από τους πολλούς.

    Αλλά είναι και μερικά πράγματα που όσο κι αν θέλεις να τα κρύψεις, δεν κρύβονται: ούτε ένας στους τέσσερις Έλληνες αν αγνοηθούν οι αναγωγές και τα μπουρδουκλώματα, δεν είναι ευχαριστημένος από τον μεγάλο μας ηγέτη, Αντωνάκη "Πρωθυπουργό", σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των δημο(σ)κόπων. 

    Μυστηριώδες Αντικείμενο 5.000 Ετών Φαίνεται Να Είναι Μέρος Ενός Αρχαίου Άγνωστου Προηγμένου Μηχανισμού


    Μυστηριώδες κομμάτι προηγμένης τεχνολογίας που θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία - 
    Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι με τι έχουν να κάνουν 
    Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι με τι είδους ασυνήθιστο αντικείμενο  ασχολούνται ...
    Αυτό το περίεργο αντικείμενο που δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια φαίνεται να είναι μέρος  ενός αρχαίου άγνωστου προηγμένου μηχανισμού.

    Ο δρόμος της καρδιάς ….. Εσωτερική τεχνολογία



    Όταν βάζουμε την καρδιά μας σε ότι κάνουμε, κερδίζουμε σε πλούσια εμπειρία και γνώση.

    Για να συγκροτήσουμε μια εικόνα στο νου μας, ή μια ιδέα ,ή ένα στόχο στη ζωή μας , χρειάζεται << κάτι>> το οποίο θα στηρίζει και θα τρέφει  αυτό το οποίο έχουμε βάλει στον νου μας ή σαν στόχο μας  .
    Αν δοκιμάσουμε να προβάλουμε μια εικόνα  στην οθόνη του νου μας , θα δούμε ότι  μετά από λίγο ξεθωριάζει ,εμφανίζεται αρχικά ,μετά  σιγά- σιγά  θαμπώνει, και τελικά χάνεται.
    Η νοητική ενέργεια ίσως εδώ  δεν είναι αρκετή από μόνη της, για να συγκροτήσει την σκέψη η την εικόνα.

    Η θεραπευτική δύναμη του ήχου….. Υπεραισθήσεις...



    << Στην αυγή της δημιουργίας,  οι πατέρες των θεών δίδασκαν στους κατασκευαστές του σύμπαντος τους κοσμικούς νόμους,   τραγουδώντας τους….. γλυκά… >>

    Γνωρίζουμε ότι τα ευχάριστα λόγια , η όμορφη μουσική , οι ήχοι της φύσης, το κελάηδισμα των πουλιών , μας φτιάχνουν την διάθεση , υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ήχοι που  μας χαλούν την διάθεση , όπως είναι οι θόρυβοι της πόλης  ,  τα κορναρίσματα, και οι πολλές δυνατές φωνές .
    Ένας ήχος ..είναι, ένας….. κραδασμός, ο οποίος λόγω της ιδιότητας του, της συχνότητας του, προσλαμβάνετε από το αισθητήριο της ακοής, προκαλεί  μια εντύπωση, και σαν αντίδραση, εκφράζουμε ευχάριστα ή  δυσάρεστα συναισθήματα .

    Κλιματισμός: 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

    Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τα κλιματιστικά. Ωστόσο, υπάρχουν 20 ακόμη, που ενδεχομένως να μας πιάσουν…αδιάβαστους.


    10 ελληνικές γεύσεις που δεν αλλάζουμε με τίποτα

    Εκτός από το κλασικό greek σουβλάκι που έχει γίνει συνώνυμο της ελληνικής κουζίνας στο μυαλό των τουριστών, υπάρχει και μια πληθώρα γεύσεων και συνταγών που μαγειρεύονται καθημερινά στα σπίτια της χώρας μας και αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση της ελληνικής νοστιμιάς.


    Συνταγή: Οδοντόκρεμα που καταπολεμά την τερηδόνα και λευκαίνει τα δόντια

    Συνταγή: Οδοντόκρεμα που καταπολεμά την τερηδόνα και λευκαίνει τα δόντια
    Τη συνταγή μας έδωσε η Σοφία Αθανασίου
    Όπως γνωρίζετε, το λάδι καρύδας, σε πρόσφατες έρευνες διαπιστώθηκε ότι καταπολεμά την τερηδόνα. 

    Οπότε αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της τερηδόνας αλλά και την διατήρηση της καλής υγείας των ούλων, ενώ η Σοφία διαβεβαιώνει ότι είναι και λευκαντική!

    Οι αρχαιολόγοι επιστρέφουν στην Leptis Magna


    Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους καλύτερους διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

    Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής


    Ο αρχαιολόγος Guillaume Dagnas 
    και ο αρχιτέκτονας Michel Paulin 
    μπροστά από την κύρια είσοδο των λουτρών. 
    Προτεραιότητά τους είναι να κατανοήσουν 
    την ένταξη των λουτρών στην υπόλοιπη πόλη.

    Η Leptis Magna, η τρίτη πιο σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους καλύτερους διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

    Αποτελεί επίσης ένα εκπληκτικά καλά κρατημένο μυστικό - ενώ συναγωνίζεται ισάξια παρόμοιους αρχαιολογικούς χώρους όπως της Καρχηδόνας και της Παλμύρας σε μέγεθος και σκοπό, παραμένει εν πολλοίς άγνωστος στο ευρύ κοινό.

    Η Ελλάδα Μισθώνει τις Goldman Sachs, Rothschild Για Να Βοηθήσουν Την Οικονομία!!! Κι Εσύ Νεοέλληνα Ραγιά Συνέχισε Τον Ύπνο Σου...

    Σύμφωνα με το Reuters σχετικά με την εταιρική σχέση μεταξύ του ελληνικού ταμείου διάσωσης των τραπεζών και του διεφθαρμένου τραπεζικού tag team Goldman και Rothschild σε ένα άρθρο που έχει λάβει σχεδόν μηδενική προσοχή.

    Φωτογραφία: Διαρροή Story

    By Anthony Gucciardi

    June 30, 2013
    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, όπως αναφέρεται από το Reuters , το ταμείο διάσωσης των τραπεζών στην Ελλάδα έχει στραφεί προς το δίδυμο της μαφίας προκειμένου να πουλήσει δύο ελληνικές τράπεζες (Proton και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), που αποδεκατίστηκαν από την οικονομική αναταραχή στο έθνος. 

    Όταν σας «στοιχειώνουν» σκέψεις και προκαταλήψεις


    Οι προκαταλήψεις και τα κοινωνικά στερεότυπα για τις γυναίκες είναι πολλά.

    Ακολουθούν τα 10 πιο συνηθισμένα από αυτά και συμβουλές για να τα υπερκεράσετε...

    Η ομορφιά είναι το παν
    Δυστυχώς στην κοινωνία μας δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και την ομορφιά, ωστόσο, δεν είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δίνετε την περισσότερη σημασία. Αν επιθυμείτε να ζήσετε μια αυθεντική, αληθινή αγάπη, αν θέλετε να έχετε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους κι ένα σοβαρό σκοπό στη ζωή σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα από αυτά δεν συνδέεται με την ομορφιά. 

    Ποιος ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έγινε ποτέ;



    Αν το δούμε ιστορικά, έχουν γίνει αναμφίβολα ισχυρότεροι σεισμοί. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει ποτέ καταγραφεί από σεισμογράφους ήταν εκείνος που εκδηλώθηκε στις 22 Μαΐου του 1960, έξω από τις ακτές της Χιλής. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι ήταν μεγέθους περίπου 9,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 150 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών μιας αραιοκατοικημένης περιοχής, κι έτσι «μόνο» 2.000-3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω των δονήσεων και του τσουνάμι που ακολούθησε.

    Τα 10 φυτά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

    Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς από μεγάλα πανεπιστήμια έδειξαν ότι τα βότανα- πολλά από τα οποία βρίσκονται μέσα στην κουζίνα μας- βοηθούν ώστε να μειωθούν έως και 27% οι πιθανότητες εκδήλωσης του διαβήτη τύπου 2.Είναι, όπως λένε οι επιστήμονες, η απάντηση...που έχει δώσει η ίδια η φύση για τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και υιοθετήθηκαν σε βάθος χρόνου από πολλούς πολιτισμούς.  

    Αλόη

    Η αλόη είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, μια εκ των οποίων είναι ο διαβήτης. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χορήγηση αλόης μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς. Η θεωρία αυτή αποδείχτηκε και πειραματικά όταν σε ασθενείς που δεν είχαν εξάρτηση από την ινσουλίνη δόθηκε ένα κουταλάκι αλόης την ημέρα για χρονική περίοδο 14 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι η γλυκόζη στο αίμα τους είχε μειωθεί κατά 45% χωρίς να αλλάξει το βάρος τους.

    Η Διδασκαλία του Γκουρτζίεφ και η Σημασία της στο Σύγχρονο Κόσμο

    \\\

    Στέφανος Ελμάζης




    Φέτος κλείνουν ακριβώς εκατό χρόνια από τότε που ο Γκουρτζίεφ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μόσχα, το 1912, ως φορέας και εκφραστής μιας διδασκαλίας, που δεν έμοιαζε με τίποτε από όσα γνώριζε ή είχε ακούσει ο σύγχρονος κόσμος.
    Αν και από τότε οι ιδέες του έχουν διατυπωθεί, μελετηθεί, ερευνηθεί σε εκατοντάδες βιβλία και άρθρα, αν και συνεχώς νέα κείμενα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αν και έννοιες που πρώτος εκείνος διατύπωσε τις έχουν οικειοποιηθεί ψυχολόγοι, στοχαστές και πολλά ρεύματα της νέας (λεγόμενης) πνευματικότητας και οι ιδέες του έχουν ασκήσει σημαντική επίδραση στο δυτικό κόσμο, εντούτοις η διδασκαλία του παραμένει ουσιαστικά τόσο άγνωστη, νέα και αληθινά ελπιδοφόρα, σχεδόν όσο και όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα