Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σ’ εσένα υπέροχε τρελέ!


Σ’ εσένα υπέροχε τρελέ!

Που δεν σπατάλησες τα νιάτα σου υπηρετώντας τη λογική.
Που γέμισες με όνειρα το νου και την καρδιά σου και τα άκουσες και τ’ αγάπησες
και γι’ αυτά πολέμησες και έκλαψες και γέλασες και μαζί τους μεγάλωσες.
Σ’ εσένα τον υπέροχο τρελό, που είπες τόσες καλημέρες στις τρεις το μεσημέρι
και τόσες καληνύχτες όταν ξημέρωνε ο ήλιος.

Λάδι «εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο»

Bread and olive oil (1)



Μύθοι και αλήθειες για το λάδι: Βασικό συστατικό της διατροφής μας, το ελαιόλαδο συχνά πρωταγωνιστεί σε διατροφικούς μύθους.  Όσο ελκυστικά κι αν είναι, τα διάφανα μπουκάλια είναι ακατάλληλα για το λάδι γιατί το φως το οξειδώνει. «Θέλουμε να αγοράζουμε λάδι, όχι κολόνια!»
«Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο» θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μπροστά σε ένα μπουκάλι με «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», τώρα μάλιστα που μερικοί παραγωγοί αποφάσισαν να πουλήσουν πιο πολύ μπουκάλι παρά περιεχόμενο. Διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες αλήθειες για ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της διατροφής μας. Σκούρα ή διάφανη συσκευασία; Ελαιοτριβείο με μυλόπετρες ή μεταλλικούς κυλίνδρους; Τι ακριβώς είναι το άθερμο λάδι; Πόσο ωφέλιμο; Οξύτητα και οξείδωση είναι το ίδιο πράγμα; Ποιοι παράγουν το περισσότερο ελαιόλαδο και ποιοι το χειρότερο στην Ευρώπη; Ποιος ο ρόλος του ελληνικού λαδιού σε σχέση με το ιταλικό;

H Φυσιογνωμική Τέχνη

Η φυσιογνωμική είναι μια τεχνική η οποία μας βοηθά να γνωρίσουμε τον άνθρωπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο παρατηρώντας μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. 

Για χιλιάδες χρόνια μεγάλοι δάσκαλοι, φιλόσοφοι, ιατροί, επιστήμονες, ασχολήθηκαν με τη φυσιογνωμική. 

Η φυσιογνωμική χωρίζεται σε δύο σχολές στη δυτική και στην ανατολική. 
Η δυτική ξεκίνησε από τον Εμπεδοκλή (μαθητή του Πυθαγόρα) . Tην ίδια εποχή 470-440 πχ ξεκινά 
η κινεζική γνωστή ως προσωπομαντεία . 
Με το πέρασμα του χρόνου ο κάθε ερευνητής έβαλε την δική του γνώση και τεχνική έτσι ώστε σήμερα να έχουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. 

Πλαστικές σακούλες: 8 διαφορετικές χρήσεις.





Καθημερινά πράγματα που δεν σκεπτόμαστε και όμως βρίσκονται γύρω μας και μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας. Έχουμε γεμίσει πλαστικές σακούλες,μικρές μεγάλες, όπου κι αν ψωνίσεις πάντα μια πλαστική σακούλα θα σε συνοδεύει μέχρι το σπίτι. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε πριν τις πετάξετε. 




Δείτε μερικές χρήσεις για σακούλες που μπορούν να παίξουν διαφορετικό ρόλο στην καθημερινότητα μας.

Απλά βήματα για να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας. Η εξαντλητική άσκηση είναι επικίνδυνη για την υγεία



Επιμέλεια Ξενοφών Τσούκαλης, M.D.
Η τακτική άσκηση που αυξάνει την καρδιακή συχνότητα στο 60%-80% της μέγιστης τιμής της, όλες ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων της HDL χοληστερόλης έως και 30% και να συμβάλλει στην πρόληψη ή τη βελτίωση της υπέρτασης, της αντίστασης στην ινσουλίνη και του σακχαρώδη διαβήτητης παχυσαρκίαςτου άγχους και της κατάθλιψης. Η τακτική άσκηση μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50% ή περισσότερο, να ελαττώσει τον κίνδυνο μετεμφραγματικής θνητότητας κατά 25% και να βελτιώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με διαλείπουσα χωλότητα εξαιτίας περιφερικής αρτηριοπάθειας.

» Να ζεις χάνοντας «

Μας έχει συνηθίσει ο κόσμος αυτός που ήλθαμε μη γνωρίζοντας τίποτα, πως ζούμε για να κερδίζουμε. Να κερδίζουμε σε πείρα, σε γνώση, σε σοφία, να κερδίζουμε υλικά αγαθά,  ανέσεις, ηδονές, απολαύσεις, να κερδίζουμε οπωσδήποτε κι ας περνούν τα χρόνια του βίου μας. Και δεν έχουμε νιώσει πως την ίδια στιγμή που πιστεύουμε πως κερδίζουμε, την ίδια ακριβώς στιγμή χάνουμε. Χάνουμε σε χρόνο, χάνουμε σε νιάτα, χάνουμε σε δυνάμεις, και χάνουμε συγγενείς, φίλους και γνώριμους  Κι ωστόσο δεν αποτολμούμε να συμπεράνουμε, σε κάποια κρίσιμη στροφή του βίου μας, πως ενόσω ζούμε κερδίζοντας, περνώντας ο καιρός, όλο και περισσότερα χάνουμε. Για να φτάσουμε σε μια βαθμιαία απογύμνωση που λέγεται «ωριμότητα» και είναι «γήρας», που σημαίνει έναν κλιμακωτό αποχαιρετισμό του κόσμου.

«Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του κόσμου τούτου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό»...(Έφεσ. 6,12).... (Βίντεο)



Η όλη αυτή η κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ταιριάζει απόλυτα μ'αυτά που μας αναφέρει το βίντεο. Ζούμε στο πιο πηχτό σκοτάδι και η η καθημερινότητά μας σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Το θέμα είναι ότι η ανθρωπότητα δέχεται εδώ και πολλούς αιώνες έναν μη αντιληπτό και αόρατο πόλεμο από έναν εχθρό ασώματο, ο οποίος μισεί αφάνταστα τον άνθρωπο... 

Οι Ευρωπαίοι ΣΗΚΩΝΟΥΝ το τσεκούρι κατά του Ισλάμ!!! (Μέρος Δεύτερο)

Από τον Geert Wilders
Ο νόμος της Σαρία επηρεάζει επίσης τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας, όπως η ελευθερία του λόγου. Η Σαρία απαγορεύει την κριτική απέναντι στο Ισλάμ. Αυτό θεωρείται βλασφημία. Η ποινή είναι θάνατος.
Αυτός είναι ο λόγος που έχω στοχοποιηθεί με θάνατο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι σαν εμένα και τον Lars Hedegaard αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Γι' αυτό πριν από τρία χρόνια ένας άνθρωπος με ένα τσεκούρι προσπάθησε να κατακρεουργήσει τον σκιτσογράφο Kurt Westergaard. Γι 'αυτό εμείς, ο Salman Rushdie και άλλοι  κρυβόμαστε . Γιατί αν επικρίνεις το Ισλάμ, θα πληρώσεις ένα πολύ υψηλό τίμημα.
Αυτό με φέρνει στο δεύτερο μεγάλο θέμα του άρθρου μου. Η φύση του Ισλάμ.

Αποκαταστήστε Φυσικά Τα Επίπεδα Μαγνησίου Σας

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου. Ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία;

Στις ΗΠΑ, το 75% των ανθρώπων δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο στη διατροφή τους.Εδώ είναι μερικά συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου.  

-Πονοκέφαλοι 

-Αϋπνία 

-κόπωση 

-υπερβολική μυρωδιά σώματος 

-μυϊκές κράμπες 

, δυσκοιλιότητα 

-Μειωμένη λειτουργία  μνήμης 


-Επιθετικότητα  

-Άγχος

Φυτικές πρωτείνες για χορτοφάγους



Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρειάζεται πρωτεΐνη για να μείνουμε ζωντανοί. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών και για την κατασκευή των νέων ιστών.

 > Οι μύες σας, τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα και τα μάτια αποτελούνται από πρωτεΐνες. Έτσι είναι τα κύτταρα που συνθέτουν όλα τα όργανα στο σύστημα του οργανισμού σας - τα νεύρα, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά, τον εγκέφαλο και τους σεξουαλικούς αδένες σας. 

Ανακαλύψτε πώς ο καφές επιδρά στο αίσθημα της όρεξης


Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων ατόμων παγκοσμίως και από πολλούς η πρωινή κατανάλωσή του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αρχή της ημέρας τους.
Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καφέ με ποικίλα οφέλη για την υγεία του ανθρωπίνου σώματος μεταξύ των οποίων εντάσσεται η προστασία από την εμφάνιση διαφόρων τύπων καρκίνου αλλά και άλλων χρόνιων νοσημάτων φθοράς.

Απωθημένα συναισθήματα




Η ''σιωπηλή'' πρόκληση
Άρθρο της ψυχολόγου Ο. Μουλάκη, περιοδικό Popular Medicine
Υπάρχουν συναισθήματα που θέλουμε ν’ αποφύγουμε και τις καταστάσεις που μας τα προκάλεσαν. «Δεν θέλω να θυμάμαι..», λέμε, «τη στιγμή που ένοιωσα…». Αν συμπληρώνατε εσείς αυτή τη φράση τι θα λέγατε; Τι σας έρχετε στο νου; Μήπως δεν θέλετε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο; Στο βάθος της ύπαρξης μας, οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβουμε ή κυριολεκτικά θάβουμε αυτά που μας πονάνε όταν τ’αγγίζουμε. Με άλλα λόγια «τ’ απωθούμε». Συχνά δεν ξέρουμε και τι άλλο καλύτερο να κάνουμε. Ή δεν μπορούμε, να κάνουμε κάτι άλλο.

Η ζημιά στον εγκέφαλο του Νεύτωνα από την πτώση του μήλου.



Προφητείες,ένας μαγικός κόσμος,η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο,αποκάλυψη του Ιωάννη,Νοστράδαμος,γέροντες της ορθοδοξίας,να μην ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει.

Νοιώθω μόνος... και μαζί με τους άλλους!




Ανακαλύψτε τις κρυμμένες αιτίες...
Άρθρο της Όλγας Μουλάκη ψυχολόγου, περιοδικό Popular Medicine 2010.

Είμαι αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεύτρια, τελευταία παρατηρώ πόσο συχνότερα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι το θέμα της μοναξιάς. Μπορεί να φαινόμαστε στους άλλους κοινωνικοί, να έχουμε φιλικές συναναστροφές ακόμα και ‘’συντροφική’’ σχέση αλλά μέσα μας να νοιώθουμε μόνοι, διαφορετικοί, χωρίς αληθινή επαφή κι επικοινωνία. «Γιατί νοιώθω έτσι; Τι μου συμβαίνει;», «τι κάνω λάθος;» αναρωτιούνται οι άνθρωποι. Έχουν δίκιο, μιλούν για μια από τις πρωταρχικές μας ανάγκες ως είδος, ν’ ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, ν’ ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Οι επιστημονικές έρευνες  πάνω σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς στο κοντινότερο μας είδος, τους πιθήκους , έδειξε πόσο απαραίτητη είναι η ουσιαστική κοινωνική επαφή. Εκείνοι οι πίθηκοι που δεν τους αποδεχόταν η ομάδα, ήταν περισσότερο θλιμμένοι, μαζεμένοι και φοβισμένοι ή έγιναν περισσότερο επιθετικοί και ευερέθιστοι.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ


1. Η δύναμη της μαγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να επιφέρει βλάβη,να τραυματίσει ή να ελέγχει τους άλλους.Όμως, εάν παραστεί ανάγκη,η ισχύς πρέπει να χρησιμοποιείται για την προστασία της ζωής σας ή της ζωή των άλλων.

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας!


Αντιμετωπίστε τους φόβους σας!
Με ρεαλιστική αισιοδοξία και δημιουργικότητα

Όταν προσπάθησα να οδηγήσω ξανά, μετά από μερικά χρόνια που δεν είχα αυτοκίνητο, κυριεύτηκα από φόβο. Κάθισα στη θέση του οδηγού και τη στιγμή που πήρα το κλειδί της μηχανής στο χέρι κι έκανα να βάλω μπρος, άρχισα να ιδρώνω, να τρέμουν τα γόνατα μου, αισθάνθηκα ταχυπαλμία κι ελαφρά θολούρα. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες, προσπάθησα να ηρεμήσω αλλά η ταραχή δεν έφευγε. Ήταν αδύνατο να οδηγήσω, κι όσες φορές κι αν το προσπάθησα τότε, η αντίδραση μου ήταν σχεδόν πάντα η ίδια. Έβλεπα σε νοερές εικόνες κάθε πιθανή σκηνή που θα μπορούσε να μου φύγει ο έλεγχος του αυτοκινήτου, να κάνω ατύχημα ίσως και να σκοτώσω άνθρωπο. Φοβόμουν το χειρότερο… Ήταν αδύνατο να φανταστώ πως θα κατάφερνα κάποτε να οδηγήσω ξανά!

Το σιρόπι του βιασμού… Έτσι εξηγούνται όλα!



Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Συνεχώς όλοι αναρωτιούνται: «μα καλά τι παίρνουν οι Έλληνες;», «πόσο ναρκωμένοι είναι;», «τους ψεκάζουν με κάτι;». ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να ανακαλύψουμε το μυστικό της κοινωνικής και πολιτικής αφασίας που έχουμε περιέλθει. Το ανακάλυψε μια κοπέλα στη Θεσσαλονίκη που ξύπνησε γυμνή και βιασθείσα, χωρίς να θυμάται τίποτα. Κάπου εκεί ανακάλυψαν ότι νεαροί κατείχαν τις νέες ναρκωτικές ουσίες, γνωστές ως «σιρόπι του βιασμού»

Το Τορόντο του Καναδά Κάτω Από Το Νερό!!! (Βίντεο Και Φωτογραφίες)

Τεράστια τμήματα της πόλης του Τορόντο στον Καναδά είναι τώρα κάτω από το νερό,έπειτα από  καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και μετά τη λήψη 90 χιλιοστών βροχής μέσα στις τελευταίες δύο ώρες. 

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν τι συμβαίνει στην περιοχή αυτή τη στιγμή.



Φοβάστε την κριτική απ’ άλλους;

ΚΡΙΤΙΚΗ
Μια επιδέξια κριτική έχει ως στόχο το έργο ή την συμπεριφορά κάποιου, δεν έχει στόχο να στιγματίσει ή να κρίνει το χαρακτήρα του ατόμου. Πως μπορείτε να κάνετε κριτική σε κάποιον χωρίς να τον προσβάλλεται;
Ο στόχος της κριτικής είναι να βοηθήσει το άτομο να βελτιώσει το έργο του ή την συμπεριφορά του. Όταν κάποιος κάνει κριτική χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς ή ταμπέλες, για παράδειγμα «Είσαι ανίκανος ή ανεύθυνος», τότε φέρνει αυτόματα το άτομο που του ασκείται η κριτική σε άμυνα. Επομένως, το άτομο δεν είναι πια δεκτικό στο να ακούσει συμβουλές για να βελτιωθεί.
Μερικές συμβουλές για την τέχνη της κριτικής:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα