Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Επιθυμίες: Τι φταίει όταν δεν λαμβάνουμε!


Πολλοί άνθρωποι δυσφορούν όταν οι επιθυμίες τους δεν πραγματοποιούνται, με αποτέλεσμα να τα βάζουν με τη τύχη τους και φυσικά με τον αποδέκτη της προσευχής τους. Τίποτε όμως δεν γίνεται τυχαία και καμιά προσευχή δεν απορρίπτεται. Όλες οι επιθυμίες πραγματοποιούνται αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Οπότε με βάση αυτή τη παραδοχή , τι είναι αυτό που επηρεάζει τη ταχύτητα υλοποίησης της στο φυσικό πεδίο, στη καθημερινότητα των ανθρώπων. Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται και δημιουργούν προβλήματα , μπλοκάρουν με λίγα λόγια τη ροή κι η ευχή μας δεν πραγματοποιείται.
Ας δούμε όσο πιο απλά κι αναλυτικά γίνεται τι κάνουμε που ΔΕΝ πρέπει και τι ΔΕΝ κάνουμε όπως θα έπρεπε. Αυτές οι δυο κατηγορίες ευθύνονται για το αποτέλεσμα μιας προσευχής και κυρίως για την καθυστερημένη υλοποίηση της ευχής-επιθυμίας.

Τι ΔΕΝ κάνουμε ενώ θα έπρεπε.

Απόδραση απ' την εικονική πραγματικότητα.

«Δάσκαλε τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα;» Ρώτησε ο μαθητής αγναντεύοντας την φύση που απλωνότανε γύρω του γαλήνια ντυμένη με τα ζωηρά χρώματα της άνοιξης.
«Αυτό που προβάλλεται στα μάτια σου και κρύβει την αλήθεια. Ένα πέπλο που στέκεται μπροστά σου και μοιάζει να είναι το πραγματικό σκηνικό, αλλά πίσω του βρίσκεται το αληθινό»
«Κι εγώ που ζω; Πως μπορώ να περάσω πίσω απ’ το πέπλο για να δω την αλήθεια της ζωής;»
«Ο άνθρωπος της γης παιδί μου είναι μια σκιά του ουράνιου ανθρώπου που παλεύει να γίνει φως. Υπάρχουν δυο δρόμοι για να αντικρίσεις το αληθινό. Ό ένας είναι να φύγεις απ’ εδώ αφήνοντας πίσω το σώμα σου αφυπνίζοντας την συνείδηση σου. Ο άλλος είναι να ξυπνήσεις τώρα εδώ και τότε το πέπλο θα τραβηχτεί μόνο του στο πλάι.»

Ψηφίστηκε η απαγόρευση των τσιγάρων slim



Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωβουλής ψήφισε την Τετάρτη την απαγόρευση των τσιγάρων slim σε όλη την Ευρώπη ενώ επέβαλε νέους κανόνες για τη συσκευασία των τσιγάρων!

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του Κοινοβουλίου πρότεινε να καταστεί υποχρεωτική η εικονογραφημένη προειδοποίηση για την υγεία που θα καλύπτει το 75% του πακέτου τσιγάρων, μπροστά και πίσω. Θα θες να καπνίσεις δηλαδή και θα το σκέφτεσαι καθώς το εικονίδιο θα κάνει μπαμ!

H αισιοδοξία προστατεύει την καρδιά!



Τα χαρούμενα άτομα έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαίο επεισόδιο όπως καρδιακή προσβολή ή αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, υποστηρίζει  νέα έρευνα από το Johns Hopkins

Στη συζητηση μου,λοιπον,με τον εαυτο μου εγινε η ανακαλυψη οτι η μοναξια δημιουργηθηκε απο τη σκεψη




~Στη συζητηση μου,λοιπον,με τον εαυτο μου εγινε η ανακαλυψη οτι η μοναξια δημιουργηθηκε απο τη σκεψη.

Η σκεψη τωρα εχει συνειδητοποιησει μονη της οτι ειναι περιορισμενης δυνατοτητας κι ετσι δεν μπορει να λυσει το προβλημα της μοναξιας.

Όχι η μέρα ΔΕΝ έχει 24 ώρες

 «Ότι δεν υπάρχει ο χρόνος που ρέει προς μια κατεύθυνση
και κυριολεκτικά χρόνος σε συμπαντική κλίμακα ΔΕΝ υφίσταται.»
Richard Feynman.
Στον νέο κόσμο ο άνθρωπος είναι αιχμάλωτος του Χρόνου, είναι αιχμάλωτος σε έναν αριθμητικό υπολογισμό ωρών, λεπτών, ετών. Ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει και αν κάποια στιγμή έχει λίγο παραπάνω ή δεν ξέρει τι να τον κάνει!!! ή τον σπαταλάει σε ανοησίες!!! Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δεν υπάρχουν αλλά και ούτε που ξέρει ο άνθρωπος αν υπάρχει αυτό που δεν έχει.
Πάντα έτσι ήταν στο γραμμικό κόσμο του “Εγώ”,  ο άνθρωπος και όλα τα όντα που συνυπάρχουν μαζί του, οργανικά και ανόργανα, είναι κάτω από την κηδεμονία, την εξουσία και τα καπρίτσια του χρόνου.

Μάθετε τι μας οξειδώνει και αντιδράστε

Το στρες, το χρόνιο άγχος, ότι εισπνέουμε και η διατροφή είναι παράγοντες που οξειδώνουν τον οργανισμό.

Μάθετε τι μας οξειδώνει και αντιδράστε
Γράφει: Σταυρόπουλος Λεωνίδας
Σύμβουλος Υγείας και Ευεξίας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Το στρες και το χρόνιο άγχος: Το βάζω ως πρώτο στη σειρά, γιατί επιφέρει τόση οξείδωση στον οργανισμό μας όσο τίποτε άλλο, όπως και γιατί δεν μπορούμε να το παρατηρήσουμε, να το μετρήσουμε ή να το ελέγξουμε αρχικά.
Δεν είναι τυχαίο που αναφερόμαστε για κάποιον ότι: ‘…του πρήστηκε το συκώτι’ ή ‘άσπρισαν τα μαλλιά του από την στεναχώρια’ κλπ.

Μπορούμε να νικήσουμε το έμφραγμα!



Καθημερινά χάνουμε ανθρώπους από έμφραγμα, δηλαδή τη νέκρωση ενός τμήματος της καρδιάς λόγω αιφνίδιας έμφραξης της αρτηρίας που το τροφοδοτούσε με αίμα. Η έμφραξη της αρτηρίας συνοδεύεται από ηλεκτρική αστάθεια, η οποία οδηγεί στην απώλεια του ασθενούς σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ξέρουμε πως μειώνουμε την πιθανότητα να μας συμβεί ένα έμφραγμα, όταν βαδίζουμε καθημερινά, διατρεφόμαστε υγιεινά, ελέγχουμε την πίεση, το σάκχαρο μας και τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερίνης στο αίμα μας, καθώς και αποφεύγοντας κλειστούς χώρους όπου καπνίζουν. 

Τα κινεζικά πολεμικά πλοία στα ανοικτά της Νέας Υόρκης

le-porte-ac3a9ronefs-chinois-liaoning
Norman POLLACK*      (μτφ. Κριστιάν)

Έκτακτο!  Ο Πρόεδρος Ξi, της Κίνας, σε δήλωση που έκανε στο Foreign Affairs, ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη ατλαντική του στρατηγική, βάσει της οποίας μια μεγάλη ομάδα μάχης με μεγάλα αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν τακτικά στα ύδατα μεταξύ του Πόρτσμουθ και του Τσάρλεστον, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μετά την υπογραφή μιας αμοιβαίας συνθήκης ασφάλειας με τις Βερμούδες, όπου τα αεροπλανοφόρα έδεσαν σήμερα, φέροντα βομβαρδιστικά  μεγάλης ακτίνας δράσης με πυρηνικό εξοπλισμό.

Ομολογία ήττας από την Τουρκία: Το ΡΚΚ κυριαρχεί στο νομό Βαν και στην ΝΑ Τουρκία!


Δεν είναι λίγοι οι τομείς αλλά και οι φορές που οι προκαταλήψεις που επικρατούν στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουν την ψύχραιμη ανάλυση και εκτίμηση των γεγονότων και των καταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και έχουν άμεση σχέση με την ακεραιότητα ακόμα και με την επιβίωση της πατρίδας μας.
Ένα από τα ζητήματα που οι προκαταλήψεις δεν επιτρέπουν την ψύχραιμη ανάλυση και προσέγγισή του, είναι το Κουρδικό. Το τραύμα που έχει αφήσει στην ελληνική δημόσια διοίκηση αλλά και στον πολιτικό κόσμο η κρίση που αναγκάστηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση Σημίτη, με την έλευση του Οτζαλάν στην Ελλάδα, η άκρως ταπεινωτική έως προδοτική παράδοσή του στους Τούρκους και τα όσα επακολούθησαν, δημιούργησαν μια κατάσταση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ !


Της Θωμαής Στεφανοπούλου
Δεν γράφεται πάντα με τη λογική η ομορφιά στη ζωή…χρειάζεται η τρέλα για να ταρακουνήσει, ν’ ανατρέψει, να γκρεμίσει συθέμελα καθετί σαθρό και αρρωστημένο και να ανοίξει τον δρόμο, ώστε να γίνει η καινούργια αρχή…
Στιγμές πλήρους υποταγής και απελπισίας βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. Ακολουθούν με σκυμμένο κεφάλι τις επιταγές των τυράννων που με κυνισμό και αδιαφορία μιλούν για τις καταστροφικές αποφάσεις τους, οι οποίες όπως λένε, είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου!

Αν η άγνοια είναι ευτυχία,οι εξορκιστές πρέπει να βρίσκονται σε νιρβάνα.




Ο εξορκισμός είναι ένα θρησκευτικό τελετουργικό που σκοπό έχει την απομάκρυνση των δαιμόνων ή του ίδιου το Σατανά μέσα από το σώμα των ανθρώπων που υποτίθεται έχουν καταλάβει..

Επίσης χρησιμοποιείται και για την απομάκρυνση δαιμόνων και από άψυχα αντικείμενα..περίεργο ε; Όχι για την εκκλησία,δεν λειτουργεί καλά ο κινητήρας του αυτοκινήτου;Μην το ψάχνετε,ο Σατανάς φταίει,μην τρέχετε σε συνεργεία,η εκκλησία είναι δίπλα σας...

Στο τελετουργικό αυτό χρησιμοποιούνται όλα τα όπλα της εκκλησίας,αγιασμός κλπ...

Μπορώ να πίνω τσάι για ενυδάτωση;



Τι δείχνουν οι έρευνες

Οι ανάγκες του κάθε ατόμου σε υγρά, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, η κατάσταση της υγείας, η θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος, το κλίμα και η ενεργειακή πρόσληψη και δαπάνη.

Οι κύριες οδοί αποβολής είναι τα ούρα, το δέρμα, οι πνεύμονες και -σε μικρότερο βαθμό- τα κόπρανα. Η αίσθηση της δίψας αρχίζει να αναπτύσσεται, όταν έχουμε απώλεια υγρών πάνω από 1% του σωματικού βάρους. Αν το σωματικό βάρος μειωθεί πάνω από 5% λόγω αφυδάτωσης, τότε παρατηρούνται συμπτώματα, όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης, εξάντληση, πονοκέφαλος, μειωμένη αντοχή και συγκέντρωση, θαμπό και κουρασμένο δέρμα, ενώ αν το ποσοστό ξεπεράσει το 20%, μπορεί να επέλθει ακόμη και θάνατος.

Ήρθε η ώρα της δικής μας επίθεσης.

Ήρθε η ώρα της δικής μας επίθεσης. Του Γιάννη Μακριδάκη

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, λένε με κάθε ευκαιρία οι κυβερνητικοί εταίροι ενώ έχουν ήδη υπογράψει αυτόματη λήψη νέων μέτρων για την κάλυψη κάθε εκτροχιασμού των εσόδων.

Θα βγουν στην κινητικότητα αλλά δεν θα απολυθούν, θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, λένε όλοι, ο καθένας με τη σειρά του, ενώ έχουν ήδη υπογράψει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.

Έχουν μπλέξει μέσα στις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά τους, γι’ αυτό έχουμε αρχίσει να βιώνουμε σουρεαλιστικές καταστάσεις, οι οποίες από δω και πέρα θα πληθαίνουν μέχρι τον πλήρη ευτελισμό, μέχρι την τελική πτώση του καθεστώτος.

Στην εποχή μας, υπάρχει συσσωρευμένος θυμός. Τρόποι αναγνώρισης και διαχείρισης του θυμού


Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, οι φόροι, η ανεργία, η ένταση στην εργασία ή στο σπίτι, η απογοήτευση, φέρνουν απρόβλεπτες καθημερινές δυσκολίες που έχουν κατάληξη τα νεύρα, τον θυμό και…
ξεσπάσματα πολλές φορές χωρίς λόγο και αιτία. Ξεσπάσματα σε λάθος χρόνο και απέναντι σε λάθος ανθρώπους.

Συγκλονιστική επιστολή καρκινοπαθή δημοτικού αστυνομικού: ''Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν''

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, από την Κρήτη,  περιγράφει την κατάσταση της υγείας του (καθώς πάσχει από καρκίνο) και εξηγεί πως θέλει να περάσει τις 77 μέρες που μένουν μέχρι...το θάνατο του! Ο Ν.Μ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας), αναφέρεται στην Ελλάδα με συγκλονιστικό τρόπο. Αξίζει να διαβάσετε την επιστολή.


«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Πεθαίνω. Τόσο απλά. Από καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς, ο καρκίνος του ήπατος είναι συχνά ανεγχείρητος, επειδή ο όγκος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος ή να έχει επεκταθεί σε μεγάλα αιμοφόρα αγγεία ή σε άλλες ζωτικές δομές. Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών. Ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Βαλσαμέλαιο και το βοτάνι του Προδρόμου!

βάλσαμο2.jpg



Ένα από τα αγαπημένα μου βοτάνια είναι το βάλσαμο, επισήμως ονομαζόμενον Υπερικό το διάτρητον. Θά'ναι καμιά δεκαριά χρόνια που το γνώρισα, όταν μια γυναίκα μου μίλησε με τα θερμότερα λόγια γι'αυτό καθώς και για τις εκπληκτικές ιδιότητες του βαλσαμέλαιου που κατασκευάζεται απ'τις ανθισμένες κορφούλες του. Κι αναγνωρίζοντάς το, άρχισα να το συλλέγω. Η αλήθεια είναι πως εκείνο που με διασκέδαζε ήταν οι μεταμορφώσεις του! Τα κατακίτρινα ανθάκια του που καθώς βουτάνε στο πρασινοχρυσαφένιο ελαιόλαδο το μεταμορφώνουν σιγά-σιγά σ'έναν κατακόκκινο πολτό! Πάντα με εντυπωσίαζε αυτή η αλλαγή των χρωμάτων. Για το λόγο τούτο και πολύ πιτσιρίκα είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στο μπρόκολο, το οποίο τότε (σήμερα μάλλον εξαφανίστηκαν αυτές οι ποικιλίες) με το βράσιμο άλλαζε απόχρωση και μόλις το πότιζες με χυμό λεμονιού τα "λουλουδάκια" του ροζίζανε. Αντιθέτως, το συγγενές του κουνουπίδι, με άφηνε αδιάφορη.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ




1. Η ζωή, δε σου χρωστάει τίποτα.


2. Δε θα σου ανταποδοθεί απαραίτητα το καλό που θα κάνεις.


3. Μπορεί να κοπιάσεις και να μην πετύχεις τίποτα.


4. Μπορεί να είσαι φιλότιμος και να πετύχεις μόνο να θέσεις τον εαυτό σου οικειοθελώς υπό ζυγό.


5. Όχι, ούτε στο διπλανό σου είναι βέβαιο πως θα επιστραφούν όσο ζει όσα άσχημα πράττει.

Δυόσμος φαρμακευτικός, ἀρωματικός, ἐντομοαπωθητικός.

Δυόσμος φαρμακευτικός, ἀρωματικός, ἐντομοαπωθητικός.Ἔχω ἕναν δυόσμο ἀπὸ τὸν προπάππο μου.
Μία ῥιζούλα ἦταν, τόση δὰ ὅταν τὴν πῆρα καὶ τώρα πιὰ ἔχω γεμίσῃ, μετὰ ἀπὸ τόσα χρόνια, γλάστρες καὶ γλάστρες. Καὶ μοσχομυρίζει ὁ ἄτιμος… Ἔτσι, γιὰ πλάκα, μόλις περάσω ἀπὸ δίπλα του, ἁπλώνω τὸ χέρι καὶ τὸν χαϊδεύω… Καὶ μένει ἡ θεσπέσια μυρωδιά του γιὰ ὥρα πολύ… Δὲν πλένω τὰ χέρια μου γιὰ νὰ μοῦ γαργαλάῃ τὴν μύτη…
Δυόσμος ὅμως ὄχι μόνον γιὰ ἀρωματικὴ χρήσι..
Δυόσμος γιὰ τοὺς κοιλοπόνους, γιὰ τὸ μαγείρεμα…
Δυόσμος γιὰ …διακόσμησι ἀλλὰ καὶ γιὰ τὰ ἔντομα. 
Κληρονομιὰ κι αὐτὴ ὅμως… 
Ἡ Φύσις μόνη της ξέρει τὸν δρόμο νὰ ἐξακολουθῇ τὰ ὅσα τῆς ἔχουν ὁριστῇ.

Το γυναικείο ζεϊμπέκικο



Καταρχάς αρέσκομαι στον χορό. Πολύ. Τον θαυμάζω. Κι όταν ο άνδρας που το χορέψει είναι λεβέντης, δίνω ρέστα. Και λεβέντης να μην είναι, αν το χορέψει σωστά, ανεβαίνει στην εκτίμησή μου.


Το ίδιο θέλω να νοιώθω και για την γυναίκα που θα χορέψει αυτόν τον ιδιόρρυθμο χορό. Τον αποκαλώ έτσι γιατί δεν είναι ο χορός του μέτρου, των βημάτων, της διδασκαλίας. Το ζεϊμπέκικο είναι ο χορός της ψυχής, της μαγκιάς, της σκέψης, του πόνου, της επαφής με τον στίχο και την πενιά. Θαυμάζω και υποκλίνομαι στον Χαριτόπουλο που έχει πει πως όταν μια γυναίκα χορέψει ζεϊμπέκικο ο άνδρας, που την συνοδεύει, πρέπει να κρυφτεί. Είναι ο χορός του πόνου.

Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου


Το γονίδιο μας έχει μνήμη όπου εγγράφει την καλή, αλλά και την κακή μας συμπεριφορά. Ας το φροντίσουμε με αγάπη, ας του δίνουμε την ενέργεια και τις αφορμές να σκέφτεται και να δρα θετικά και θα μας ανταμείψει με υγεία και μακροβιότητα.

Η συμπεριφορά μας είναι καθοριστική στο να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να έχει μία πορεία, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: εξασκήσου στο βλέμμα



Και αν αξίζει να εξασκηθείς σε κάτι στην ζωή σου, είναι να διαβάζεις τα βλέμματα των ανθρώπων. Απλώς να τα διαβάζεις. Να μην ερμηνεύεις, να μην υποθέτεις, απλώς να ξέρεις να τα διαβάζεις. Φαίνονται τα πάντα. Ο εγωισμός, η έπαρση, η ανασφάλεια, η κακία, η προδοσία, η χαρά, η καλοσύνη, η εκδίκηση, ο έρωτας, η αλήθεια, ο πόνος.

7 θεραπευτικές «ικανότητες» του γέλιου

Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και έχουν δίκιο. Είναι ένα από τα πιο απελευθερωτικά συναισθήματα, με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία.

Εκτός από το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχοσύνθεση και την ευφορία του κάθε ανθρώπου, το γέλιο είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το στρες, να βελτιώσει την καρδιακή υγεία, να προσφέρει μακροζωία.
Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς». Γελάτε λοιπόν γιατί είναι θεραπευτικό και για του λόγου το αληθές, το γέλιο...

Όσοι ξυπνούν πρωί είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και λεπτοί!

Ανοίγετε τα μάτια σας μόλις χαράζει ή σας… πλακώνει το πάπλωμα μέχρι το μεσημέρι; Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε μάλλον θα είστε και πιο χαρούμενοι, πιο υγιείς και πιο λεπτοί από τους υπναράδες, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί είναι κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι, πιο υγιείς και περισσότερο ικανοποιημένοι στη ζωή τους, σε σχέση με τους απογευματινούς τύπους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιόεργκ Χούμπερ του πανεπιστημίου Ροεχάμπτον στο Λονδίνο, διαπίστωσαν ότι όσοι δεν αγνοούν το ξυπνητήρι, κάνουν πιο γρήγορα τις πρωινές δουλειές ρουτίνας, καταφέρνουν να ετοιμάσουν ταχύτερα τα παιδιά τους για το σχολείο και, στη συνέχεια, τα πάνε καλύτερα στο εργασιακό περιβάλλον τους.

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά του λύκου


Πολλές φορές τα γεγονότα έχουν δύο αναγνώσεις.  Καλό είναι να μην γαντζωνόμαστε σε μία άποψη που δεν αλλάζει, προτού ακούσουμε προσεκτικά την άποψη του άλλου και δούμε τα πράγματα και από την δική του οπτική γωνιά. Ας δούμε το παραμύθι από την άλλη πλευρά :

Μια μικρή εισαγωγή στο πρόβλημα του Είναι και του Πρέπει.

hipokrit

Στη φιλοσοφία διακρίνουμε τις προτάσεις του Είναι και τις προτάσεις του Πρέπει:
[α] οι προτάσεις που περιγράφουν γεγονότα, οι περιγραφικές προτάσεις, είναι οι προτάσεις του Είναι, ενώ
]οι προτάσεις που αναφέρονται σε κρίσεις, οι αξιολογικές προτάσεις, είναι οι προτάσεις του Πρέπει.
Για παράδειγμα η πρόταση «το ψυγείο είναι άδειο» είναι μια πρόταση του Είναι
Ενώ η πρόταση «πρέπει να πάω για ψώνια στο super market» είναι μια πρόταση του Πρέπει.

Ελευθερωθείτε από τα προβλήματα και τους όζους στο θυρεοειδή αδένα



Όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα θέτουμε σε συναγερμό τον ερπετικό μας εγκέφαλο (αυτόνομο νευρικό σύστημα) και αυξάνεται η κορτιζόλη. Η αύξηση της κορτιζόλης προκαλεί μείωση της ορμόνης του θυρεοειδή, το λεγόμενο υποθυρεοειδισμό, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι, ξηροδερμία, ξηροφθαλμία, τα νύχια γίνονται εύθραυστα, κρυώνουμε, γινόμαστε υπέρβαροι, χάνουμε τα μαλλιά μας, πάσχουμε από δυσκοιλιότητα, παθαίνουμε κράμπες στους μυς μας, έχουμε προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη.

Μέθοδος EFT (Τεχνικές απελευθέρωσης των συναισθημάτων)

eft

Οι τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων EFT (emotional freedom techniques) απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας γίνεται με την επανάληψη ενός συναισθήματος ή με τη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα σημείο που μας προκαλεί πόνο. Τότε γίνεται μπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας σε έναν συγκεκριμένο ενεργειακό μεσημβρινό (υπάρχουν 14 ενεργειακοί μεσημβρινοί). Εφαρμόζοντας το EFT, που μερικά χτυπήματα στα ενεργειακά σημεία, διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και αποκαθίσταται η ροή της ενέργειας.

Αυτοθεραπεία για όλες τις ασθένειες με την αλλαγή του νου

maze1

Εμείς δημιουργούμε το μέλλον μας.

Η ευτυχία μας εξαρτάται από τις σχέσεις μας και οι σχέσεις εξαρτώνται από την αγάπη και την εκτίμηση που έχουμε στον εαυτό μας.
Τα πάντα είναι ένας καθρέφτης, όπου όλοι αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω μας και τα συναισθήματα μας.
Μην ψάχνετε αλλού την αιτία μιας ασθένειας, μιας αποτυχημένης σχέσης, της έλλειψης χρημάτων, όλα βρίσκονται μέσα σας στα περιοριστικά σας πιστεύω, τα πιστεύω που σας προγραμμάτισαν όταν είσαστε μικροί.
Ανακαλύψτε τα περιοριστικά σας πιστεύω και αλλάξτε τα άμεσα. Με τα βιβλία, τις εκπομπές, τα δωρεάν σεμινάρια μου, σας προσφέρω όλες τις τεχνικές για επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό σας και να ξεκινήσετε μια νέα πανέμορφη ζωή.
Οι σχέσεις μας εξαρτώνται από το πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα.

Είσαι σημαντικός

violet-flame
Εκείνο που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι η διαυγής σκέψη. Έχετε σκεφθεί, στοχασθεί και διαλογιστεί πάνω στο νόημα και την σημασία της ελευθερίας, αλλά και την μισαλλοδοξία και την φαυλότητα όλων εκείνων των κινημάτων που σκλαβώνουν το ανθρώπινο πνεύμα και παρεμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση της ψυχής του;

Στόχοι και Πορεία – Χόρχε Μπουκάϊ


Υπάρχει διαφορά μεταξύ των λέξεων : στόχος και πορεία και ο καλύτερος τρόπος για να την αναλύσουμε είναι μέσω της παρακάτω ιστορίας:
Πάει κάποιος μια μέρα στη θάλασσα για να κάνει μια βόλτα με το ιστιοφόρο του και, ξαφνικά, ξεσπά μια δυνατή καταιγίδα και παρασύρει ανεξέλεγκτα το σκάφος του στ’ ανοιχτά. Μες την καταιγίδα, ο άνθρωπος δεν βλέπει προς τα που πάει το ιστιοφόρο. Με κίνδυνο να γλυστρήσει και να πέσει από το κατάστρωμα, ρίχνει την άγκυρα για να μη συνεχίσει να τον παρασύρει ο άνεμος, και καταφεύγει στην καμπίνα του μέχρι να κοπάσει λίγο η καταιγίδα. Όταν πέφτει ο αέρας, βγαίνει ο άντρας από το καταφύγιό του και επιθεωρεί το σκάφος από την πρύμνη ως την πλώρη. Το εξετάζει σπιθαμή προς σπιθαμή, και με χαρά διαπιστώνει ότι το σκάφος είναι ανέπαφο. Η μηχανή δουλεύει μια χαρά, το κύτος δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά, τα πανιά είναι άθικτα, το πόσιμο νερό δεν έχει χυθεί και το τιμόνι λειτουργεί σαν καινούργιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα