Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι!!!

Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι

Η λιπώδης διήθηση ήπατος ή στεάτωση είναι η υπέρμετρη συσσώρευση λίπους υπό μορφή τριγλυκεριδίων στο κυτταρόπλασμα των ηπατοκυττάρων. Οι κυριότερες αιτίες είναι η κατάχρηση αλκοόλ και η παχυσαρκία.
Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ηπατική έκφραση του μεταβολικού συνδρόμου και συνδυάζεται με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, δηλαδή με την κεντρικού τύπου παχυσαρκία, την ινσουλινοαντίσταση, τη δυσλιπιδαιμία και την υπέρταση. Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Οι διατροφικές αλλαγές φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση της παρουσίας λίπους στο ήπαρ.

H αξία του δαχτυλιδιού…η δική μας αξία



Μια παλιά ιστορία…

Υπάρχει μια παλιά ιστορία για ένα παιδί που πήγε να ζητήσει τη βοήθεια ενός σοφού: Ήρθα, δάσκαλε, γιατί νοιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πως μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;”
Ο δάσκαλος, χωρίς να τον κοιτάξει, του είπε: “Πόσο λυπάμαι, αγόρι μου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρώτα πρέπει να λύσω ένα δικό μου πρόβλημα. Μετά, ίσως..” και ύστερα από μια παύση συνέχισε : “Αν θέλεις να με βοηθήσεις εσύ, μπορεί να λύσω γρήγορα το πρόβλημά μου και μετά να μπορέσω να σε βοηθήσω.”

Το στάδιο της μετάβασης




γράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Το μεγάλο όν στάθηκε μόνο του, στο κέντρο.
Κοίταξε ψηλά, πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά.
Τίποτα οικείο, τίποτα γνωστό.
Όλοι οι γνωστοί, οι αγαπημένοι, οι γονείς, οι οικείοι, οι συνοδοιπόροι, είχαν εξαφανιστεί από κοντά του.
Ήταν μόνο.
Μια μοναξιά χωρίς ματαιότητα,
Μια μοναξιά χωρίς πόνο,
Μια μοναξιά γεμάτη,
Μια μοναξιά με μια αίσθηση πληρότητας.

Εσύ Είσαι Ο Ήρωας Του Εαυτού Σου


γράφει η Αντωνία Σοφού
Μια από τις πιο επίπονες διαδικασίες της αφύπνισης, είναι να δεχτείς ότι εσύ είσαι ο σωτήρας και ο ήρωας του εαυτού σου.
Κανείς άλλος, κανείς άνθρωπος, καμία θρησκεία, καμία ιδεολογία, καμιά πράξη έξω από σένα δεν μπορεί να σε σώσει.
Όπως εσύ δεν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές των άλλων, έτσι κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τη δική σου ζωή.
Κανείς δε θα σε κάνει ευτυχισμένο πέρα από σένα.
Όλοι οι άλλοι μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία σου, όχι όμως και να τη δημιουργήσουν.
Όταν αποφασίσεις εσύ να είσαι ευτυχισμένος, τότε μόνο θα είσαι.

Αποκλίνουσα Σκέψη


Το παρακάτω κείμενο αφορά μια ερώτηση που τέθηκε σε μια εξέταση Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
“Περιγράψτε πως μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο”
Ένας φοιτητής απάντησε :
“Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου, και κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα του ουρανοξύστη στο έδαφος. Το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρομέτρου θα είναι ίσο με το ύψος του κτιρίου.”
Αυτή η πρωτότυπη απάντηση, έκανε έξω φρενών τον εξεταστή έτσι ώστε ο φοιτητής κόπηκε αμέσως. Ο φοιτητής προσέφυγε στις αρχές του πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενος ότι η απάντησή του ήταν αναμφίβολα σωστή, και το πανεπιστήμιο όρισε έναν ανεξάρτητο εξεταστή να διερευνήσει την υπόθεση. Ο διαιτητής αυτός έκρινε ότι η απάντηση ήταν πράγματι σωστή, αλλά δεν έδειχνε καμιά  αξιοσημείωτη γνώση της φυσικής.

Η ένωση του Διονύσου και του Απόλλωνα. Πόσο στ' αλήθεια θα υπόφεραν οι Έλληνες; - ΦΡ. ΝΙΤΣΕ



Η μουσική και ο τραγικός μύθος εκφράζουν στον ίδιο βαθμό τη διονυσιακή ικανότητα ενός λαού, κι είναι αχώριστοι μεταξύ τους. 
Και η μια και ο άλλος προέρχονται από μια περιοχή της τέχνης που βρίσκεται πέρα απ' το απολλώνειο στοιχείο. 
Και η μια και ο άλλος δοξάζουν ένα βασίλειο, στο οποίο η δυσαρμονία, 
όπως και η τρομαχτική εικόνα του σύμπαντος, 
αντηχούν όλο θέλγητρο. 

Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝ

Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝ ΜΕ ΝΥΜΦΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΊΑ 
Μία από τις πιο αγαπητές θεότητες των προγόνων μας , που ενέπνευσε τόσο τους αρχαίους όσο και τους νεότερους συγγραφείς και ποιητές , είναι ο Παν .
Για την γέννηση του Πανός υπάρχουν διάφορες εκδοχές , διαφορετικές σε κάθε περιοχή της Ελλάδας .
Μερικοί πίστευαν ότι ήταν 
γιος του Ουρανού και της Γης , για άλλους ότι ήταν γιος του Διός και της Ύβρεως ή Θύμβρεως , ή του Διός και της Καλλίστούς ή της νύμφης Οινηΐδας , ή του Αιθέρος και της Ήρας , ή του Αιθέρος και της Οινηΐδας , ή του Ερμή και της Πηνελόπης ή ακόμα ότι ήταν γιος της Πηνελόπης και όλων των μνηστήρων , γι’ αυτό και ονομάστηκε Παν .

H IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένας από τους μύθους που κατατρέχει τη σημερινή Θεσσαλονίκη είναι αυτός της«ερωτικής πόλης». Πρόκειται για μια πεποίθηση-ταμπού, που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Η κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη, με την πανσπερμία των φυλών της, τις πανέμορφες φορεσιές των γυναικών, τις περίφημες πιάτσες και τα ονομαστά μπορντέλα της, ασκούσε πάντοτε μιαν ακαταμάχητη γοητεία στους κατοίκους της επαρχίας, που κατέφευγαν συχνά σ’ αυτήν για να γευτούν τις απαγορευμένες ηδονές της.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που με την πάροδο του χρόνου, η Θεσσαλονίκη απέκτησε τη φήμη της «ερωτικής πόλης» με φαλλικό μάλιστα σύμβολο της τον… Λευκό Πύργο!

Αν και πλέον η Θεσσαλονίκη δεν είναι και τόσο ερωτική πόλη, εντούτοις η φήμη της είναι απολύτως δικαιολογημένη διότι στο παρελθόν υπήρξε όντως η πλέον ερωτική πόλη των Βαλκανίων. Και θα δούμε αμέσως το γιατί.

Μια διαφορετική λύση για τις πετσέτες κουζίνας




Μεταμορφώστε τις  λευκές πετσέτες της κουζίνα σας.
 Διακόσμησε τες με το δικό σου γούστο . Τι θέλεις; μόνο λίγο ύφασμα για να τις αλλάξει όψη.Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

Δείτε τρεις τρόπους για να αλλάξετε τις πετσέτες στην κουζίνα σας. Εύκολα και απλά. Με μερικά ακόμα κομμάτια υφάσματος που θα τις κάνουν μοναδικές και ξεχωριστές.
Κόψε το ύφασμα, και γαζώσετε στο κάτω μέρος της πετσέτας.

Φτιάχνουμε μόνοι μας παραδοσιακό ξυλόφουρνο, με χώμα, νερό και άχυρο



Μια εύκολη κατασκευή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις θα παρακολουθήσουμε σήμερα. Απαραίτητες προϋποθέσεις να «πιάνουν» λίγο τα χέρια μας, να μη «φοβηθούμε» να τα λερώσουμε (ούτε τα πόδια μας) και να διαθέτουμε έστω λίγο από αυτό που λέγεται μεράκι.
Θα δούμε με ποιον τρόπο, δυο γυναίκες από το χωριό Αγράμπελο Αιτωλοακαρνανίας, θα κατασκευάσουν έναν παραδοσιακό φούρνο σαν αυτούς που χρησιμοποιούν στο χωριό τους. Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:

Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα

 Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα
Η ενότητά τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά και μας θεραπεύει.
Η πηγή των ασθενειών φαίνεται άγνωστη παρ’ όλες τις έρευνες: Οι επιστήμες με θέμα τον άνθρωπο, όπως Ιατρική, Ψυχολογία, Βιολογία κτλ. έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε, όπως και στις περισσότερες επιστήμες,  μία υπέρ-εξειδίκευση που επιτρέπει, με μακροχρόνιες προσπάθειες, την βαθιά ανάλυση, διατύπωση θεωριών και πειραματικές διαδικασίες. Οι γνώσεις μας για τον άνθρωπο προχωρούν λοιπόν σταθερά σε κάθε ειδικότητα και η τεχνολογία παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα, όπως η παρατήρηση του εσωτερικού του σώματος, τα καινούρια υλικά για τη κατασκευή προθέσεων, οι χειρουργικές διαδικασίες, μεταμοσχεύσεις, βλαστοκύτταρα, παρατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, κτλ.

Η ανθρώπινη ανατομία όπως δεν την έχετε ξαναδεί

 Η περίεργη φωτογραφική συλλογή Modische Atlas der Anatomie του καλλιτέχνη Koen Hauser δεν προορίζεται για κάποιο ιατρικό εγχειρίδιο – αν και θα μπορούσε

Koen-Hauser-photography1

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ..Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΕΙΛΙΝΩΝ ΜΑΣ..

Ζεστη, αποπνικτική…Ζέστη και περίεργα χαμηλή υγρασία ( 29-39%)..Χρειάζεσαι κλιματισμό όλη μέρα..Οι παραλίες γεμάτες. Ανδρες, γυναίκες, παιδιά, να τρέχουν, δήθεν προστατευμένα με κάποιο δήθεν αντηλιακό..Αγγούρια με μπολικο αλάτι να δροσίζουν μεσήλικες, που χωμένοι σε μια πολυθρόνα θαλάσσης, να αλληθωρίζουν προς τις ξανθές καλλονες, που βρίσκουν τον ήλιο της πατρίδας μας υπέροχο, μια κι ο Βοράς ( απ όπου προέρχονται) δεν τους επιφυλάσσει αυτή την πολυτέλεια, κι έτσι τον απολαμβάνουν χωρίς να νοιάζονται για τα…καρδιακά προβλήματα που προκαλούν στους φτωχούς ημεδαπούς μιας κάποιας ηλικίας, που τις βλέπουν σχεδόν γυμνές, ξενοιαστα να ξαπλωνουν στην καυτή άμμο…Αυτά γίνονται τα πρωϊνά, μέχρι αργά το απόγευμα, που αδειάζουν οι παραλίες απ τον κόσμο, που μιας και δεν έχει δουλειά, τουλάχιστον λέει οτι πηγε για…μπάνιο.

Oι περισσότεροι από μας έχουμε πονέσει ή έχουμε νιώσει αρνητικά ως επακόλουθο της επαφής μας με έναν αρνητικό άνθρωπο. Πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευάλωτοι στην αρνητικότητά τους;



Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
H αντιμετώπιση της αρνητικής συμπεριφοράς των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας , εξαρτάται από μια πολύ λεπτή και συχνά δύσκολη ισορροπία μεταξύ της κατανοησης και της πνευματικής αποταύτισης και διαύγειας.

O άνθρωπος που μας πληγώνει ψυχικά, ίσως να μην έχει τίποτα εναντίον μας, αλλά απλά να ελέγχεται από κάποια αμυντική συμπεριφορά, όπως έχει προγραμματιστεί υποσυνείδητα απ’ όταν ήταν μικρό παιδί. Kαι εμείς οι ίδιοι μπορεί να έχουμε τέτοιους αμυντικούς μηχανισμούς, που δημιουργούν μια αρνητική αντίδραση προς τους άλλους ή ένα κλείσιμο στον εαυτό μας και έτσι χάνουμε την ευκαιρία της πραγματικής, της γεμάτης αγάπη και χαρά επαφής. Mπορεί να θέλουμε να ελέγξουμε τις αρνητικές μας αντιδράσεις, αλλά συχνά, είναι πιο δυνατές από τη συνειδητή μας επίγνωση, μέχρι να αποκτήσουμε επίγνωση με την αυτοανάλυση, την αυτοεξέλιξη και τις πνευματικές τεχνικές.

Σατ (αλήθεια), Τσιτ (συνειδητότητα), Αναντ (ευδαιμονία). Καταπιέζουμε την ευτυχία και εκφράζουμε τη δυστυχία. Αυτό έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Πρέπει να εγκαταλείψεις όλον αυτό τον μηχανισμό της λαγνειας για τη δυστυχια. / Οσσο




Η δυστυχία έχει πολλά πράγματα να σου δώσει, που δεν μπορεί να σου τα δώσει η ευτυχία. Η ευτυχία σου παίρνει πολλά πράγματα. Η ευτυχία παίρνει όλα όσα είχες ποτέ, όλα όσα ήσουν ποτέ. Η ευτυχία σε καταστρέφει! Η δυστυχία θρέφει το εγώ σου και η ευτυχία είναι βασικά μια κατάσταση χωρίς εγώ. Αυτό είναι το πρόβλημα, το επίκεντρο του προβλήματος. Γι’ αυτό οι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να είναι ευτυχισμένοι.

Γι’ αυτό, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αποφασίσει να ζουν μίζερα και δυστυχισμένα. Αυτό σου δίνει ένα πάρα πολύ αποκρυσταλλωμένο εγώ. Όταν είσαι δυστυχισμένος, υπάρχεις. Όταν είσαι ευτυχισμένος, δεν υπάρχεις. Μέσα στη δυστυχία αποκρυσταλλώνεσαι, μέσα στην ευτυχία σκορπίζεσαι. Αν αυτό γίνει κατανοητό, τότε τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα.

Η μεγαλύτερη πηγή της ανθρώπινης δυστυχίας μας



Αν η ανάπτυξη του παιδιού καθηλωθεί, αν τα συναισθήματά του καταπιεστούν, ιδιαίτερα το συναίσθημα του θυμού και του πόνου, τότε το άτομο θα ενηλικιωθεί έχοντας μέσα του ένα θυμωμένο, πληγωμένο παιδί. Αυτό το παιδί, αναίτια θα μολύνει την ενήλικη συμπεριφορά του ατόμου.
Μπορεί να φαίνεται παράλογο ότι ένα μικρό παιδί συνεχίζει να ζει στο σώμα ενός ενηλίκου. Όμως αυτό το παραμελημένο, πληγωμένο μέσα παιδί του παρελθόντος είναι η μεγαλύτερη πηγή της ανθρώπινης δυστυχίας. Μέχρι να διεκδικήσουμε εκείνο το παιδί, θα συνεχίζει να μολύνει την ενήλικη ζωή μας.
Και την μολύνει, σαμποτάροντάς την με μερικούς από τους παρακάτω τρόπους:

Και ο πιο τέλεια αρρενωπός άνδρας κλείνει μέσα του κάτι θηλυκό ενώ και η πιο θηλυκή γυναίκα κρύβει έναν άνδρα.

Ανθρωπος


Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ασυνείδητο του άνδρα υπάρχει κληροδοτημένη μια ομαδική(γενική) εικόνα γυναίκας, με την βοήθεια της οποίας ο άνδρας κατανοεί την γυναικεία φύση και το ίδιο, στο ασυνείδητο της γυναίκας υπάρχει μια ομαδική(γενική) εικόνα άνδρα, που με την βοήθειά της η γυναίκα κατανοεί τον άνδρα.
Πρόκειται για μια οντότητα που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες ψυχικές λειτουργίες και παρεμβαίνει στη ζωή του ατόμου είτε βοηθητικά είτε καταστρεπτικά, αλλά πάντα καθοριστικά και επίμονα.

Και όμως… υπάρχει ένας άλλος κρυμμένος εαυτός


η ιστορία της Μαρίας... από την ίδια.

Μόλις χθες πέσανε στα χέρια μου κάποιες παλιές κιτρινισμένες πολυκαιρισμένες φωτογραφίες από τα πρώτα παιδικά μου χρόνια… ξέρετε από αυτές που όταν τις βλέπουμε, είτε χαμογελάμε με νοσταλγία, είτε αισθανόμαστε άβολα για την εικόνα μας, γι΄ αυτό που ήμασταν ως παιδιά. Έμεινα έκθαμβη να κοιτάζω με δέος το χαριτωμένο μελαχρινό κοριτσάκι της φωτογραφίας. Αυτή τη φορά η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική. Ήταν σαν να έβλεπα βαθιά μέσα σε αυτό το κοριτσάκι πρώτη φορά και θυμήθηκα … 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα