Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καμπάλα, το κλειδί του Καθρέπτη Μέρος Β

Γράφει ο Παναγιώτης Κάρδαρης

«Η Νύχτα της Νύφης»

Mια φορά και έναν καιρό…
Μια φορά και έναν καιρό, όταν η πλάση όλη ούτε που είχε φανταστεί την ύπαρξη της, το κενό τίποτα γέμισε επίγνωση και το τίποτα έγινε…κάτι. Αυτό το κάτι έστειλε μια άχρωμη παλλόμενη ακτίνα στα πέρατα της δικής του ύπαρξης και τότε συνειδητοποίησε την μοναξιά του, σαν το μωρό στην κούνια του, που επιζητά την παρέα των παιχνιδιών, του έτσι και το τίποτα επιθύμησε να εξερευνήσει τον χώρο γύρω του, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος και το κάτι ήταν ένα, ο χώρος ήταν το κάτι και το κάτι, που ήταν τίποτα, ήταν ο χώρος. Τότε το κάτι για να γεμίσει τον χώρο μέσα του έστειλε άλλη μια ακτίνα και με την φαντασία του έπλασε χρώματα, η ακτίνα ντύθηκε στα χρώματα της ίριδας και μέσα σε αυτήν την ίριδα έστησε έναν Θρόνο πάνω στον οποίο καθήμενο, το κάτι, θεάται τα πάντα.

Καμπάλα, το κλειδί του Καθρέπτη Μέρος Ά

Γράφει Ο Παναγιώτης Κάρδαρης

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι στην θάλασσα της Καμπαλά, θα ήθελα να πω τους λόγους που με οδήγησαν να γράψω αυτά εδώ τα λόγια, τα οποία δεν τα θεωρώ άρθρο, δεν τα θεωρώ δοκίμιο, ούτε καν κάποιους είδους «μαθήματος» ή ενημέρωσης, αλλά κατάθεση ψυχής, αγάπης καθώς και εμπειρίας γύρω από ένα βαθύ σύστημα εσωτερικής αναζήτησης του κλειδιού του Καθρέπτη, που καλείται από τις αισθήσεις μας, κόσμος. Ο Λόγος λοιπόν που αποφάσισα να γράψω αυτό που διαβάζετε τώρα είναι η αποσαφήνιση του τι είναι τελικά Καμπάλα. Αυτή η αποσαφήνιση δεν είναι μια διδασκαλία μιας αυθεντίας αλλά μια «διδασκαλία» - κατάθεση «μαρτυρίας» απλά ενός «εις αεί» μαθητή, που γηράσκει αεί διδασκόμενος. Σε αυτό το ταξίδι άλλωστε δεν υπάρχουν διδάσκαλοι - αυθεντίες, ούτε δήθεν κάτοχοι αρχαίων μυστικών, αλλά αιώνιοι ταξιδιώτες, μαθητές, ο καθένας εκ των οποίων βρίσκεται κάθε φορά στο δικό του εξελικτικό βήμα κατανόησης και αντίληψης.

Η Ουσία της Καμπάλα…

Τι μας συμβαίνει μετά τα 45;

Τα 45 είναι μια «δύσκολη» ηλικία για τους περισσότερους. Η νιότη μένει οριστικά πίσω μας ενώ μπροστά μας ανοίγεται η ωριμότητα και στη συνέχεια τα γηρατειά. Ο οργανισμός αλλά και το σώμα μας αλλάζουν. Και όχι, δεν είναι μόνο η ιδέα μας. Σημαντικές αλλαγές συντελούνται καθημερινά στο σώμα και στις λειτουργίες μας, οι οποίες γίνονται με τέτοιο τρόπο, που συχνά αδυνατούμε να τις εντοπίσουμε.

Δεν μας φταίει ο Σόιμπλε

Δεν μας φταίει ο Σόιμπλε. Του Πιτσιρίκου


Του Πιτσιρίκου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σόιμπλε έμεινε στην Αθήνα μόνο λίγες ώρες, ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν πάλι στους δρόμους οι Αθηναίοι. 

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους αλλά, ευτυχώς, η Ελλάδα έχει ανάπτυξη και success story και δεν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους.

Αυστραλία: Πρωτοφανείς αποφάσεις κατά των μεταναστών

Αυστραλία: Πρωτοφανείς αποφάσεις κατά των μεταναστών

Καμία άδεια παραμονής ή άσυλο δεν θα χορηγείται πλέον σε οποιονδήποτε έρχεται παράνομα στη χώρα με βάρκα δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd, ενώ διευκρίνισε πως όσοι φθάνουν με αυτόν τον τρόπο, θα προωθούνται στην Παπούα - Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η απόφαση αυτή του Kevin Rudd ελήφθη, στο πλαίσιο της «αναμόρφωσης της πολιτικής ασύλου», εν όψει και τον επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Γνωρίστε το υποκατάστατο αλατιού


Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, όπως υψηλή πίεση, κατακρατήσεις υγρών κ.α., πρέπει να αποφεύγουν το αλάτι. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από μπαχαρικά, αρωματικά και μυρωδικά, μια καλή εναλλακτική για να δώσουμε γεύση στο φαγητό μας είναι το υποκατάστατο αλατιού.

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ CABAL, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Η κλίκα (cabal) που παράνομα και κρυφά κατέλαβε την εξουσία στη Δύση ξέρει ότι έχει χάσει τον πόλεμο του πλανητικού ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι να εξαπλώνεται το χάος και ο πανικός μεταξύ της cabal ελίτ. Τα σημάδια αυτού είναι παντού τώρα τόσο στη δημόσια σφαίρα όσο ακόμα και στον μυστικό κόσμο των στρατιωτικών, κατασκόπων και οργανισμών γκάνγκστερς.  



Eric Holder, επόμενος στη σειρά για "απόλυση".

7 «μόδες» σχετικά με το φαγητό που πρέπει... να κοπούν

Αν υπάρχουν κάποια πράγματα στη σύγχρονη κουλτούρα του φαγητού ή κάποιες μόδες που σας ενοχλούν, σκεφθείτε ότι ίσως, να μην είστε εσείς ο περίεργος…


Οι ελιτίστικες τακτικές των μαγαζιών, ο καταιγισμός της αγοράς με ένα νέο προϊόν που είναι της μόδας και η δίαιτα με το ζόρι για «συμπαράσταση» είναι λογικό να σας ενοχλούν και καλό είναι να αντιταχθούμε σιγά σιγά σε όλα αυτά που έχουν αμαυρώσει την απόλαυση που μας προσφέρει το φαγητό.

Επιγραμματικά - μία λύση‏




Επιγραμματικά:

1.Χθές η Ελληνική Κυβέρνηση εξευτέλισε την χώρα και όσους κατοικούν σε αυτήν.

Για πρώτη φορά στην ελεύθερη Ελλάδα εμφανίζεται μία κυβέρνηση και βουλευτές γονυπετείς, να
παραδίδει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ενός Έθνους, χωρίς πόλεμο.

Χθές για ακόμη μία φορά κατελύθη η Δημοκρατία και το Σύνταγμα

Ειρηνιστές..Πόσο υποκρισία κρύβουν;


Οι διαδηλωτές για την ειρήνη,πόσο υποκρισία κρύβουν ή πόση ανοησία;Θα δούμε παρακάτω με ένα απλό παράδειγμα...

Οι πρόσφατοι πόλεμοι στην Μέση Ανατολή από την δεκαετία του '90 και μετά,πρόεδροι να δηλώνουν ότι δεν θα γίνει πόλεμος πετρελαίου κατά την διάρκεια της θητείας τους ,εντάξει,δίκιο είχαν δεν έγιναν για το πετρέλαιο,βρήκαν άλλες αφορμές,Σαντάμ Χουσείν,Αλ Κάιντα κλπ,τα γνωρίζετε...

Ξεφτίλα ο Σαμαράς στο εξωτερικό εισέπραξε την χλεύη του διεθνούς τύπου.


CNBC. "O Έλληνας πρωθυπουργός πιάστηκε να βρίζει στην κάμερα κατά την διάρκεια ομιλίας για το φορολογικό".



Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να πιάνεις τον ηγέτη ενός έθνους, να ρίχνει την βόμβα με το Γ. Όμως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε να κάνει ακριβώς αυτό την Τετάρτη κατά την εγγραφή μιας ομιλίας στην τηλεόραση για τους φόρους επί των πωλήσεων.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο Skai TV στην Ελλάδα, φαίνεται να δείχνει τον Σαμαρά να κολλάει σε μια πρόταση και στη συνέχεια να περπατάει μακρυά απ την κάμερα, καθώς ο ίδιος ακούγεται να λέει στον εαυτό του: «Γ… το κεφάλι μου, μαλάκα!» («F--- my head, malaka!»)

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ



Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων.
Στόχος να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου. Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν. Ο αγώνας άρχισε. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου και το μόνο που άκουγες ήταν:

«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν…».

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΗ-ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΣΣΟ


Αυτές οι δέκα μη-εντολές συνιστούν τη βασική μου στάση ως προς την πραγματικότητα, ως προς την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε είδος πνευματικής σκλαβιάς.

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΟΣΣΟ



Ο Πυθαγόρας αντιπροσωπεύει την αέναο αναζήτηση της  Αιώνιας Σοφίας (Philosophia Perennis). Αυτός είναι ένας κατ 'εξοχήν  αναζητητής της αλήθειας.  Διακινδύνεψε τα πάντα για την εσωτερική έρευνα. Ταξίδεψε σε μήκη και σε πλάτη, σχεδόν σε όλο τον τότε  γνωστό κόσμο, σε αναζήτηση των Δασκάλων, των μυστηριακών  σχολών και  όλων των  κρυμμένων μυστικών.
 Από την Ελλάδα πήγε στην Αίγυπτο – σε αναζήτηση της χαμένης  Ατλαντίδας  και των
Στην Αίγυπτο, η μεγάλη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ήταν ακόμα άθικτη. Είχε  διασώσει όλα τα μυστικά του του παρελθόντος.
Ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη που υπήρξε ποτέ στη γη. Αργότερα καταστράφηκε από φανατικούς. Η βιβλιοθήκη ήταν τόσο μεγάλη που όταν κάηκε, η φωτιά συνεχίστηκε  για έξι μήνες !

Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!


 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ!  Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ!
Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός...προς τον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της! Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ.

Troktiko: Η αληθινή ιστορία 3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη

Σωκράτης Γκιόλιας troktiko

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια συγγενείς και συνεργάτες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το blog και τον δημοσιογράφο.

Ξημερώματα 19ης Ιουλίου 2010. Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, δημιουργός του blog troktiko δολοφονείται με 17 σφαίρες κάτω από το σπίτι του.
Τρία χρόνια μετά αναρτάται στο blog το ντοκιμαντέρ με τίτλο «troktiko- η αληθινή ιστορία».

Northlandz ή όταν ο ανθρωπος έχει ΣΚΟΠΟ

5



Το Northlandz ξεκίνησε σαν χόμπι πριν 35 χρόνια αλλά τελικά κατέληξε Σκοπός Ζωής. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Bruce Williams Zaccagnino  (Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο) ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο κι όνειρο του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Flemington του New Jersey είναι γεγονός.
Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό δημιούργημα, με το  όνομα Northlandz, χρειάστηκε 16 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει στην σημερινή του μορφή και συνεχίζει να εξελίσσεται. Ο ευφυής δημιουργός του μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για τα 8 μίλια διαδρομής που διασχίζουν τα 100 τρένα του, αλλά και για τις 400 γέφυρες που συμπληρώνουν την κατασκευή.

Δεν εκφράζω εγώ Αγάπη…Είναι πιο εύκολο και απλό να της επιτρέψω να εκφραστεί μέσα από εμένα…


Φυσάει ένα δροσερό αεράκι…
Και ένας κλέφτης ανυψώνεται, ελαφρύς σαν την Αθωότητα…

Αυτό που μας κρατά κάτω, μέσα στις δηλητηριώδεις μας προσδοκίες, είναι το ότι δεν ξέρουμε πώς να αθωώνουμε τον Εαυτό μας…

Ότι και να σκεφτούμε, ότι και να νιώσουμε, ότι και να κάνουμε, είναι μέρος μιας επικριτικής επίδρασης στην Θέλησή μας…

“ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ” ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

Από την Σοφία
ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…
Κοιτάξτε ενθουσιασμό! Η εικόνα τα λέει όλα!
Συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους αδιάφοροι, ανεύθυνοι, αποκομμένοι από την χώρα και τους πολίτες της.



ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΦΑΝΤΑΣΙΑ Vs ΛΟΓΙΚΗ



9 8 7 6 5 4 3 2 2 1  0  1 2 3 4 5 6 7 8 9
                          [101]
O υπολογιστής λειτουργεί με το δυαδικό σύστημα.
Ο υπολογιστής είναι εφεύρεση του ανθρώπου.

Η υπάκουη Ελληνίδα σύζυγος.



O Πέτρος ήταν ένας Έλληνας μετανάστης που είχε δουλέψει όλη τη ζωή του, ό,τι έβγαζε το έκανε κομπόδεμα και ήταν ένας πραγματικός τσιγκούνης όσον αφορούσε τα χρήματά του. Λίγο πριν πεθάνει λέει στη σύζυγό του. «Βούλα, όταν πεθάνω, θέλω να μαζέψεις όλα μου τα χρήματα και να τα βάλεις στην κάσα μαζί μου. Θέλω να πάρω τα λεφτά μαζί μου στην επόμενη ζωή.

Καφές και Ομοιοπαθητική: ορκισμένοι εχθροί;

kafes2

Στις μέρες μας πολύς κόσμος έχει ακούσει για την Ομοιοπαθητική, και τα οφέλη που μπορεί να έχει για την υγεία ως εναλλακτική ή συμπληρωματική προσέγγιση προς την συμβατική ιατρική.
Οι περισσότεροι όμως διστάζουν να δοκιμάσουν, έχοντας πληροφορηθεί από γνωστούς τους ή από τον φαρμακοποιό της γειτονιάς ότι για να έχει αποτελέσματα η θεραπεία πρέπει να κόψουν δια παντός μια αγαπημένη συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το καθημερινό καφεδάκι!

Τα Bαρέα μέταλλα, ως επιμολυντές του πόσιμου νερού και των τροφίμων

barea_metalla Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Τα βαρέα μέταλλα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους επιμολυντές του πόσιμου νερού και των τροφίμων˙ οι άλλοι είναι οι μυκοτοξίνες και οι βακτηριακές τοξίνες (προϊόντα μεταβολισμού των μυκήτων και των βακτηρίων), τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) και οι διοξίνες, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα.
Τα βαρέα μέταλλα αποτελούν στο σύνολό τους συστατικά του φλοιού της Γης, άλλα από τα οποία εισέρχονται τυχαία στην τροφική αλυσίδα, ενώ άλλα εισέρχονται μέσω των αποβλήτων (αστικών, βιομηχανικών, αγροτικών και μεταλλευτικών), αφού τα περισσότερα εξ’ αυτών παρουσιάζουν πολλές εφαρμογές τόσο στη βιομηχανία όσο και στη γεωργοκτηνοτροφία. 

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση



Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση - Το
του Tony Barber
Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Τους επόμενους 12 μήνες θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της ευρωζώνης. Η αυλαία πέφτει με την τελική σύγκρουση πιστωτών και οφειλετών.
Έναν μήνα πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, αδιαμφισβήτητα οι ηγέτες της Ευρώπης θα ήθελαν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια να απολαύσουν τον ήλιο χωρίς να φοβούνται ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην ευρωζώνη. Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας δίνουν βάση αισιοδοξίας.

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το καλαμάρι... μπορεί να πετάξει;

flying-καλαμάρια

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το neon θράψαλο  ( Ommastrephes bartramii ) μπορεί να πετάξει πάνω από 30 μέτρα, με ταχύτητα μέχρι και 11,2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων στο  Hokkaido University  ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει ότι το neon θράψαλο μπορεί να πετάξει μέσω του αέρα, ωθώντας τον εαυτό του με το να χτυπάει το νερό με υψηλή πίεση.

Τα πρωτόκολλα της Σιών,η αλήθεια πίσω από τον μύθο.



Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και τι δεν έχει ακουστεί για να δείξουν ότι οι Σιωνιστές κρύβονται πίσω από τα δεινά του κόσμου,οι συνωμοσιολόγοι τα αναπαράγουν μετά μανίας για να μας πείσουν και αυτοί με την σειρά τους..Ακόμα και ότι έχουν γραφτεί πολλούς αιώνες πίσω!Ας μην αναπαράγω τι ακούγεται για αυτά,λίγο πολύ όλοι τα έχετε ακουστά.

Ποια η αλήθεια όμως και που αρχίζει η προπαγάνδα;;

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Προγονοπληξία = το  να  θεωρούμε  τους  προγόνους  αλάθητους .
Ο  πολιτισμός  , ενίοτε , αρχίζει  όταν  αρχίζουμε  να  αμφισβητούμε  τους  προγόνους . Αν  δεν  αμφισβητούσαμε  ποτέ  τους  προγόνους   θα  ήμασταν  ακόμη  στο  στάδιο   των  Νεάντερνταλ .
Άλλες  φορές  η  αμφισβήτηση  των  προγόνων  οδηγεί  σε  παρακμή .
Χρειάζεται  πολύ  οξυμένη  αίσθηση  της  αρμονίας  για  να  καταλαβαίνουμε  πότε  πρέπει  να  ακολουθούμε  τα  ίχνη  των  προγόνων και  πότε  πρέπει   να  παρεκκλίνουμε .

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ - είμαστε δυνατοί πέρα από κάθε μέτρο

immortality-aview

Το μόνο σίγουρο όταν γεννιόμαστε είναι, ότι μια μέρα θα φύγουμε από το σώμα αυτό επειδή είναι απολύτως προσωρινό. Μπορεί να φύγουμε μετά από μερικές μέρες, μήνες ή μετά από λίγα χρόνια ή μετά από πολλά χρόνια. Όμως θα φύγουμε. Τι θα γίνει από την μέρα που αναλαμβάνουμε το σώμα, μέχρι την μέρα που θα το εγκαταλείψουμε, είναι άγνωστο. Μπορεί να είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο - μπορεί να είμαστε πλούσιοι ή άποροι, ανήθικοι ή ηθικοί, ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, υγιείς ή άρρωστοι, αρτιμελείς ή με σωματικές δυσκολίες.

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

equal 2

Η ιστορία του ανθρώπου είναι σημαδεμένη από την συνεχή κατάχρηση της εξουσίας - περιλαμβάνοντας τους Ρωμαίους, Έλληνες, Τούρκους, Άγγλους, Ισπανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανούς, Αμερικάνους και σχεδόν κάθε κράτος, στρατός και αστυνομία σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Αν δεν διορθωθεί η μέχρι τώρα ανικανότητα των ανθρώπων στην εξουσία, να ενδιαφέρονται για το σύνολο πάνω από τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη στην Γη. Δυστυχώς, η ανθρώπινη φύση έχει ακόμα την τάση και την αδυναμία να αξιοποιεί την δύναμη για να επιβάλει αυτό που συμφέρει αυτόν που την έχει για όχι το καλό όλων. Είναι ένα κατάλοιπο από την ζωώδη μας φύση.

OI 4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΝΟΜΟΙ) ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Τα θεμέλια της Ομοιοπαθητικής
Από τον Χρήστο Κόντη 
Ο Γερμανός ιατρός Σάμουελ Χάνεμαν (1755-1843) εγκατέλειψε την ιατρική, για να μη διατρέχει τον κίνδυνο να βλάψει κανέναν και δήλωνε δημόσια: «η ιατρική σαν τέχνη να σώζει τη ζωή και να αποκαθιστά την υγεία είναι, στην παρούσα της κατάσταση, πλήρως ανεπαρκής. Ακόμα και στα πιο ικανά χέρια είναι στείρα και ανίκανη να κρατήσει τις υποσχέσεις της. Δεν μπορώ παρά να δω μόνο τις ανάγκες της σαν σταθερές αρχές της.Φαντάζομαι ότι η ιατρική, αν και είναι προφανώς εξαιρετικά επιστημονική στις θεωρίες της, στην πράξη είναι μόνο λίγο παραπάνω από εμπειρική και στερεότυπη εφαρμογή θεραπευτικών μετρήσεων, από τις οποίες δεν γνωρίζουμε ούτε τη βέβαιη επίδρασή τους, ούτε τους νόμους που θα έπρεπε να καθορίζουν την επιλογή τους. Δεν μπορώ λοιπόν να παραμείνω και άλλο συνδεδεμένος με μια τέχνη την οποία καταδικάζουν η λογική μου και η συνείδηση μου σαν ανεπαρκή και επιζήμια». Αυτά υποστήριζε πριν 200 χρόνια ο Χάνεμαν. Και παρότι η λεγόμενη «επιστημονική ιατρική» έχει αλλάξει ριζικά από τότε, τα συμπεράσματά του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

7 μύθοι και αλήθειες σχετικά με την ηρωίνη

psychosis

Το άκουσμα της λέξης «ηρωίνη» ακολουθείται σχεδόν πάντα από κάποιο συναίσθημα που πολύ συχνά είναι  φόβος ή αποδοκιμασία.
Επίσης, πολλοί από εμάς, όταν σκεφτόμαστε τους «χρήστες ηρωίνης» φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα κάποιου αδύνατου χλωμού ανθρώπου...

 με βαθουλωμένα μάτια, βρώμικα ρούχα ,που κουτουλάει από εδώ κι απο κεί ψάχνοντας τη δόση του. Πέρα από την δραματικότητα με την οποία έχει συσχετιστεί η ηρωίνη και οι χρήστες της, υπάρχει και η αντικειμενική αλήθεια που αν και ίσως δυσάρεστη δεν είναι τόσο σκοτεινή όσο νομίζουμε.

Ο πλούτος και η φτώχεια




 Όλοι περιμένουμε  στη ζωή τα μεγάλα γεγονότα. Τον μεγάλο έρωτα, το συναρπαστικό ταξίδι, τη μεγάλη ευκαιρία, την τέλεια δουλειά, την ιδανική οικογένεια, τη φώτιση  … κι άλλα πολλά.
Έχουμε μάθει ότι για να αξίζει η ζωή που ζούμε πρέπει ν’ αποτελείται από μεγάλες στιγμές, συναρπαστικά γεγονότα, ξεχωριστούς ανθρώπους.
Ίσως βέβαια κάποια στιγμή να έρθουν κι αυτά, αλλά πόσο συχνά έρχονται και για πόσο διαρκούν;;
 
Άραγε γιατί η ιστορία της ζωής μας πρέπει ντε και καλά να ισοδυναμεί με κάτι μεγαλόπνοο  και μεγαλοπρεπές  ειδάλλως μοιάζει στερημένη από κάθε αξία;;

7 στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σαυ… εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής.

7 στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σαυ… εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής.

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό έχουν συσχετιστεί με την υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος. Η υπέρταση θεωρείται παράγοντας κινδύνου για εκδήλωση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Με τη σωστή διατροφή μπορείτε να αντιμετωπίσετε την υπέρταση και να κάνετε γενικότερο καλό στην υγεία σας.

H γενναιότητα κατά τον Αριστοτέλη!







"Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών.


Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ' τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.


Υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούνται γενναίοι εξ αιτίας των παθών τους όπως οι ερωτευμένοι ή οι θρησκευόμενοι. Ούτε αυτούς τους λέμε γενναίους, διότι αν τους στερήσουμε το πάθος τους, παύουν να είναι γενναίοι.

Ορισμός και Μέτρο Υγιούς Ανθρώπου

homeopathy_nea_diastasi_220
H ασθένεια – νόσος είναι η εκδήλωση ενός αποσυντονισμού του ατόμου από το «όλον» του. Ο αποσυντονισμός παίρνει την μορφή προτύπου (pattern) και εκφράζεται μέσω ταυτόχρονων συμπτωμάτων από το νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό (φυσικό) επίπεδο. Ερώτηση- Μήπως αντί για ασθένειες και νόσους ή συμπτώματα στην ολιστική θεραπεία να μιλάμε για πρότυπα σημείων; Τα πρότυπα σημείων θα μπορούσαν να είναι σύνολα (sets) χωροχρονικών σχέσεων μεταξύ σημείων υγείας και παθολογίας/αποσυντονισμού του ασθενή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα