Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Θεόδωρος Μόδης: Ο επιστήμονας που προβλέπει το μέλλον!

 Μηνάς Παπαγεωργίου (aka Beetlejuice)


Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον μας με επιστημονικό τρόπο; Υπάρχουν φυσικοί κανόνες που αφορούν την ανθρώπινη δραστηριότητα που μοιάζει να βασίζονται σε γραφικές παραστάσεις; Εχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πότε θα πεθάνουμε; Κι αν ναι, τι γίνεται με τη μοίρα και το πεπρωμένο; Ενας συμπατριώτης μας, ο καθηγητής Θεόδωρος Μόδης, δίνει σε μια αλλιώτική συνέντευξη τις δικές του εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε αυτά τα αιώνια ερωτήματα, προκαλώντας ευχάριστα τη σκέψη του αναγνώστη.

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΖΩΗΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Κ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...

Αμέσως μόλις κάνεις μια δυσάρεστη σκέψη πες στον εαυτό σου:
<< εντύπωση είσαι και ένα απατηλό φαινόμενο>> , Έπειτα μελέτησέ την με αυτά κριτήρια που διαθέτεις. Πρώτα και κύρια πρέπει να βεβαιωθείς αν ανήκει σε αυτά που εξουσιάζουμε ή όχι. Και αν τύχει να είναι απ΄ εκείνα που δεν εξουσιάζουμε πρέπει να μπορείς αμέσως να πεις στον εαυτό σου: «αυτό δεν με αφορά.»

Όταν δεις κάποιον να που κλαίει επειδή πενθεί, είτε επειδή φεύγει στην ξενιτιά το παιδί του, είτε επειδή έχασε την περιουσία του, πρόσεχε μην παρασύρουν την σκέψη σου τα εξωτερικά αυτά ατυχήματά του, αλλά να έχεις έτοιμη αυτήν εδώ την σκέψη, πως « θλίβεται όχι από αυτό που του συνέβη,(αφού ο άλλος δεν θλίβεται), αλλά από την γνώμη που αυτός σχημάτισε για το συμβάν αυτό» Και με λόγια, μην φοβάσαι να του συμπαρασταθείς ακόμα και να στενάξεις μαζί του, πρόσεχε όμως μην μεταφέρεις μέσα σου τον στεναγμό.

Twitter: Πώς να καθαρίσεις με μία κίνηση την Αρχική σου Σελίδα!

Αν βρίσκεις το Twitter βαρετό διαβάζοντας τα tweets της Αρχικής σου Σελίδας, τότε μάλλον έχεις κάνει λάθος επιλογή των χρηστών τους οποίους ακολουθείς. Κι αν αυτή η λίστα είναι πολύ μεγάλη και θες να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, είναι κάπως βαρετό να κάνεις unfollow κάθε ένα χρήστη. Ευτυχώς για σένα, σου έχω την εύκολη λύση!
twitter-how-to-clear-out-feed
Μέσω javascript (μην αγχώνεσαι με τον όρο) μπορείς με μία κίνηση να κάνεις unfollow όλους όσους ακολουθείς. Η διαδικασία είναι η εξής:

Μυστική Αθήνα: η γέφυρα του Όθωνα, ο λίθος του Ιακώβ, και ο Πάνας!

Μια αποκλειστική έρευνα-άρθρο
«Αντίθετα με τα στοιχειά της φύσης που ενοικούν τις γέφυρες στα παραδοσιακά παραμύθια,
είναι κοινός τόπος πως οι γέφυρες στις μεγαλουπόλεις στεγάζουν
 συχνά παράνομες,
παρασιτικές ή/και έκπτωτες δραστηριότητες των κοντινών κοινοτήτων…» *

Μια από τις πρώτες συνοικίες γύρω από το λόφο του Αρδηττού ήταν το λεγόμενο “βατραχονήσι”. Η ονομασία προέκυψε επειδή στο σημείο αυτό ο ποταμός Ιλισός χωριζόταν σε δύο σκέλη, ανάμεσα στα οποία σχηματιζόταν “νησί” με αμέτρητα βατράχια, που ζούσαν δίπλα στις όχθες. Τα δύο παρακλάδια λίγο παρακάτω, στην κρήνη Καλλιρρόη, έσμιγαν ξανά σε μια μικρή βραχονησίδα (που και αυτή ενίοτε ονομαζόταν βατραχονήσι) σχηματίζοντας καταρράκτες εκατέρωθεν. Το ένα από τα δύο όμως, ύστερα από την καταστροφική πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου -τέλη του 1896- επιχωματώθηκε, και ταυτόχρονα το βατραχονήσι έπαψε να είναι νησί! 

Δεν είσαι προγραμματισμένος να γνωρίζεις την Αλήθεια

«Εννοείς ότι υπάρχει και άλλος κόσμος πάνω από αυτόν εδώ;» H αρχαία παράδοση της Ανατολικής φιλοσοφίας διδάσκει μια βασική αρχή, oτι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μια «Μάγια» δηλαδή μια πλάνη, μια ψευδαίσθηση. Όλα γύρω μας καλύπτονται από ένα πέπλο, το οποίο είναι η αιτία για την οποία ο άνθρωπος ποτέ δεν φτάνει να αγγίξει την Αλήθεια. Ένας από τους λόγους που τον εμποδίζουν σε αυτή την γνώση είναι το ότι ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί μόνο συγκεκριμένες διαστάσεις, μια και δεν έχει αναπτύξει ακόμη αισθήσεις για άλλες διαστάσεις. Έπειτα ο νους, που τόσο έχει «θεοποίηση» ο άνθρωπος, δεν μπορεί από μόνος του να τον οδηγήσει στην αλήθεια, θα χρειαστεί και άλλα εργαλεία.

Η δολοφονία Φραγκόπουλου ή αλλιώς "το δράμα της οδού Ανεξαρτησίας"



Στις 3 Νοεμβρίου 1896 ο σανδαλοποιός Δημήτρης Μάτσαλης, έχοντας μόλις παρακολουθήσει το θεατρικό έργο “Γουλιέλμος ο αχθοφόρος”, επιτέθηκε με μαχαίρι στην οδό Ανεξαρτησίας (σήμερα Γεροκωστοπούλου) κατά των Διονυσίου Φραγκόπουλου καιΑνδρέα Κόλλα σκοτώνοντας τον πρώτο και τραυματίζοντας τον δεύτερο. Συνελήφθη αμέσως από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε στα κρατητήρια προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πρώτες ανακριτικές πράξεις. Εκεί δήλωσε: “Θα σκότωνα τον Κόλλα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν έχω τίποτα με τον ίδιο, όπως και δεν έχω τίποτα με τον Φραγκόπουλο. Εγώ κτυπώ την κοινωνία και όποιος βρισκόταν μπροστά μου θα πλήρωνε γι’αυτή”.

Η έννοια του Χρόνου στους Πλάτωνα και Αριστοτέλη



Ο Χρόνος, η γένεσή του, καθώς και τα διάφορα χρονικά παράδοξα, αποτέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης για τους αρχαίους Έλληνες διανοητές. Με την παρούσα εργασία θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τα πιστεύω των δύο σπουδαιότερων: Του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Αρχικά θα δούμε πως ορίζουν αμφότεροι την έννοια του χρόνου σε δύο ξεχωριστές ενότητες. Στην συνέχεια θα αναλύσουμε το πώς αντιλαμβάνεται ο Πλάτων την σχέση ανάμεσα στον χρόνο και τα ουράνια σώματα. Έπειτα, θα στραφούμε στον Αριστοτέλη και στον τρόπο που συσχετίζει τον χρόνο και την κίνηση. Τέλος, θα κλείσουμε εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με τις θεωρίες των δύο μεγάλων στοχαστών της αρχαιότητας. Να σημειώσουμε εδώ ότι θα ξεκινήσουμε με τον Πλάτωνα, αφιερώνοντας δύο ενότητες, και, στη συνέχεια θα εξετάσουμε τον Αριστοτέλη σε άλλες δύο.

Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


*Η φωτογραφία είναι του 1922, όταν περνούσαν στη δυτική όχθη του Έβρου οι διωγμένοι άδικα από τις πατρογονικές τους εστίες, Ανατολικοθρακιώτες. 

«Ἕβρος ποταμός ἐστι τῆς Θρᾴκης.
Ἐκαλεῖτο δὲ πρότερον Ῥόμβος,
τὴν προσηγορίαν εἰληφὼς
ἀπὸ τῆς συστροφῆς τῆς καταφορᾶς τοῦ ὕδατος…»

(Τιμόθεος στο  ΙΑ΄ βιβλίο  «Περὶ Ποταμῶν»).


Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

          Το χειμώνα κάθε χρόνο, όλοι γνωρίζουμε ότι πλημμυρίζει ο ποταμός Έβρος, που κατακλύζει απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και απειλώντας πολλά χωριά.

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στην Ελλάδα αποκαλύπτεται βήμα βήμα στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στην Ελλάδα αποκαλύπτεται βήμα βήμα στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Η σκαπάνη της αρχαιολόγου Αικατερίνης Περιστέρη έφερε στο φως τα τρία τέταρτα του μεγαλοπρεπούς μνημείου, το οποίο έχει περιστύλιο μήκους περίπου 500 μέτρων και ύψους τριών.

Γράφει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Το μυστικό της Αμφίπολης

μια "βόλτα με το τρενάκι του Λούνα Πάρκ"

Κι όταν ανέβεις πάνω, νομίζεις πως είναι Αληθινό, γιατί τόσο δυνατό είναι το μυαλό μας.
Και η "βόλτα" ξεκινάει ... 

Έντουαρντ Σνόουντεν: Υπάρχει ένα σχέδιο για την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thetruthseeker.co.uk, ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο χάκερ που είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην NSA, μίλησε για ένα απόρρητο σχέδιο για να αλλάξει το κλίμα του πλανήτη. Η συγκλονιστική αλήθεια, όπως λέει, είναι ότι τα chemtrails είναι μέρος αυτού του έργου σε επίσημο επίπεδο, και ότι στοχεύουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά δεν είναι έτσι. Επειδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την αμερικανική γεωργία, έχει χαρακτηριστεί ως θέμα εθνικής ασφάλειας. Με την επιρροή και τη συνεργασία της Monsanto σε ένα μυστικό εργαστήριο γεωμηχανικής με παρατσούκλι Μουάντ'Ντιμπ λειτουργεί από το 1960.

Μεταφυσική και Επιστήμη Μια συμβολή στην Φιλοσοφία των Ιδεών



Λέμε καμιά φορά στην καθημερινή μας ζωή τη φράση «ο Χ έχει έντονες μεταφυσικές ανησυχίες» και εννοούμε, βεβαίως, ότι ο Χ προβληματίζεται έντονα πάνω σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια της πραγματικότητας. Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα για την οποία ενδεχομένως μπορούμε να μιλήσουμε; Πώς αναφερόμαστε σ’ αυτήν; Τι υπάρχει πέρα από την πραγματικότητα; Μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτήν; Και, αν ναι, τότε πώς; Αυτά είναι κάποια καίρια ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν εδώ.

¨Η Απελευθέρωση από το γνωστό¨ - Κρισναμούρτι περί σκέψης




Σκέψη . Από τη μια μεριά έχουμε τη σκέψη εκείνη για την καθημερινότητά μας , τη δουλειά μας , και που πρέπει να χρησιμοποιείται με φροντίδα , με λογική και σύνεση και από την άλλη εκείνη τη σκέψη που δεν έχει καμιά απολύτως σκοπιμότητα . Αν δεν ξέρουμε αυτά τα δύο περί σκέψης , δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάτι πολύ πιο βαθύ από αυτό που μπορεί να αγγίξει η σκέψη . 

Ας προσπαθήσουμε , λοιπόν , να καταλάβουμε όλη την πολύπλοκη δομή του τι είναι σκέψη , πώς η σκέψη βάζει όρους σε όλες μας τις πράξεις . Και με το να καταλάβουμε όλα αυτά , ίσως συναντήσουμε κάτι που η σκέψη δεν έχει ποτέ ανακαλύψει , κάτι στο οποίο η σκέψη δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα .

“Η Αλήθεια είναι μία χώρα δίχως μονοπάτι”

Krishnamurti Photo

Γράφτηκε από τον Κρισναμούρτι το 1980 μετά από παράκληση της βιογράφου του Mary Lutyens.
Ο πυρήνας της Διδασκαλίας του Κρισναμούρτι περιλαμβάνεται στην δήλωση που έκανε το 1929 όταν είπε ότι, “Η Αλήθεια είναι μία χώρα δίχως μονοπάτι”. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να έρθει σε επαφή μέσα από κάποια οργάνωση, μέσα από κάποιο σύμβολο πίστεως, μέσα από κάποιο δόγμα, προσευχή ή τελετή, ούτε μέσα από κάποια φιλοσοφική ή ψυχολογική γνώση ή τεχνική. Πρέπει να την βρει μέσα από τον καθρέφτη της σχέσης, μέσα από την κατανόηση των περιεχομένων του δικού του νου, μέσω της παρατήρησης κι όχι μέσω της διανοητικής ανάλυσης ή της ενδοσκοπικής ανατομής.

Γαργαλήστε τους!

Γαργαλήστε τους! Του Πιτσιρίκου

Οι αποδοκιμασίες, τα σπρωξίδια, τα γιαούρτια και οι καφέδες δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα στελέχη της κυβέρνησης. Αντιθέτως, με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, παρουσιάζουν μια αθώα σφαλιάρα σαν απόπειρα δολοφονίας. Γι’ αυτό, προτείνω έναν νέο τρόπο αντίδρασης: το γαργαλητό.

10 πράγματα που θα σας ξυπνήσουν καλύτερα από τον καφέ

10 πράγματα που θα σας ξυπνήσουν καλύτερα από τον καφέ

Όταν σκέφτεστε τρόπους για να ξυπνήσετε το πρωί, τα βήματά σας οδηγούν στην καφετιέρα και σε ένα αρωματικό φλιτζάνι καφέ.

Ωστόσο,υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να σας ξυπνήσουν το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Και τα περισσότερα, μάλιστα, είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό...

Τι λέει το αλβανικό abcnews για τον θάνατο του Κόλα


Το αλβανικό abcnews γράφει για την σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ορεινή Ήπειρο και τον θάνατο του Κόλα από πυρά αστυνομικών…

«Ο Μάριαν Κόλα, ο πλέον καταζητούμενους από την αστυνομία σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τις αστυνομικές ειδικές δυνάμεις στην περιοχή του Σούλι, μεταξύ Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η επιστροφή του λύκου στην Ευρώπη

Η επιστροφή του λύκου στην Ευρώπη

Αγέλες και μεμονωμένα ζώα εντοπίζονται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης ύστερα από έναν αιώνα

Ο «τελευταίος λύκος» της Γερμανίας έπεσε από τα πυρά ενός βοσκού το 1904. Οι ελάχιστοι που είχαν απομείνει στο γερμανικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν περίπου την ίδια μοίρα. Σήμερα, περίπου 150 χρόνια μετά, ο θηρευτής επιστρέφει για να πάρει την εκδίκησή του∙ όχι μόνο στις τεράστιες εκτάσεις της Γερμανίας, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης.

Τεράστια Στεφανιαία Τρύπα Κοντά Στον Βόρειο Πόλο Του Ήλιου!!!

Μεγάλες στεφανιαία τρύπα κοντά βόρεια του ήλιου πόλο

20, Ιούλ, 2013 - Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος / NASA Solar and Heliospheric Observatory, ή SOHO, συνέλαβε αυτή την εικόνα μίας  γιγαντιαίας στεφανιαίας τρύπας να πλανάται πάνω από τον βόρειο πόλο του ήλιου στις 18 Ιουλίου του 2013, στις 9:06 π.μ. EDT. 

Οι στεφανιαίες οπές είναι σκούρες, χαμηλής πυκνότητας περιφέρειες στην ακραία ατμόσφαιρα του ήλιου, το στέμμα. Περιέχουν λίγο ηλιακό υλικό, έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, και ως εκ τούτου, φαίνονται πολύ πιο σκούρες από το περιβάλλον τους. 

Ποιος Ήταν Ο Κόλα;

To όνομα του κακοποιού Μάριον Κόλα ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με την ΕΛ.ΑΣ. στα βουνά του Σουλίου ακούστηκε για πρώτη φορά στην αστυνομία τη δεκαετία του ’90.
Πριν περάσει στη βαριά παρανομία εργαζόταν ως βοσκός και έκανε διάφορες αγροτικές δουλειές στη χώρα μας. O Μάριον Κόλα είχε δολοφονήσει δύο συγχωριανούς του, με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, βρισκόταν στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας που κρατάει από γενιά σε γενιά και δεν επέστρεφε για αυτό στην Αλβανία.

Το χρονικό της καταδίωξης Κόλα – 4 μήνες γεμάτοι συμπλοκές και αίμα

Το χρονικό της καταδίωξης Κόλα – 4 μήνες γεμάτοι συμπλοκές και αίμα

Με μια ακόμα αιματηρή μάχη που οδήγησε στον θάνατο του διαβόητου κακοποιού, Μάριον Κόλα, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στο άγριο ανθρωποκυνηγητό που έχει ξεκινήσει, ουσιαστικά, εδώ και τέσσερις μήνες και κορυφώθηκε από τα τέλη Μαρτίου και μετά με τη φονική συμπλοκή στα Ισθμια.
Ηταν 22 Μαρτίου όταν οι ελληνικές Αρχές και η κοινωνία παρακολουθούσαν έκπληκτοι την κινηματογραφική απόδραση των έντεκα Αλβανών φυλακισμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων εν μέσω βροχής από σφαίρες και χειροβομβίδες.

Η σιωπή των άλλων





Το χειρότερο είναι ότι το συνηθίσαμε. Είδηση ρουτίνας ότι ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε νοσοκομείο και δέχθηκε επίθεση, κοινοβουλευτική καθημερινότητα ότι Χρυσαυγίτες εξύβρισαν με χυδαίο τρόπο συναδέλφους τους και προσέβαλαν το δημοκρατικό κεκτημένο, αναμενόμενο το εμφυλιοπολεμικό περιεχόμενο της σύγκρουσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Τίποτα δεν κάνει εντύπωση πια. Εμπεδώσαμε ότι το βάθος της παρακμής είναι αμέτρητο, ότι υπάρχει πάντα πιο χαμηλά, ότι ο πάτος δεν βρίσκεται, ότι η κάθοδος είναι ανεξέλεγκτη. Αποδεχτήκαμε ότι αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αυτές είναι οι διανοητικές του ικανότητες, αυτό το πολιτιστικό του επίπεδο, αυτές οι δυνατότητές του.

EKTAKTO... ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...!!! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΠΑ, ΕΝΑΣ ΕΚΑΜΙΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ...!!


Νεκρός έπεσε ένας από τους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Φροσύνη Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Μαριάν Κόλα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του "Στόχου" έχει ήδη πέσει στα χέρια της Αστυνομίας και ο Κούπα...

Γιατί δεν μπορούμε να φάμε μόνο μία πατάτα;

Το ΄ξερες; - Γιατί δεν μπορούμε να φάμε μόνο μία πατάτα;
Τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν γιατί μια πατατούλα δεν είναι ποτέ αρκετή. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων όπως π.χ. το λευκό ψωμί και οι πατάτες, ενεργοποιούν μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την εξάρτηση.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικονιστικές μεθόδους για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ωρών από την κατανάλωση κάθε γεύματος.

Ρούχα από εφημερίδες



1 (7)

Ρούχα από εφημερίδες, έτσι για να είναι και σε κάτι αληθινά χρήσιμες οι εφημερίδες. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στα ρούχα υψηλής ραπτικής που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι από ανακυκλωμένο χαρτί από εφημερίδες και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά ντελικάτων ρούχων με μοναδικό σχεδιασμό. Θα τα φορούσατε; Δεν μπορώ να σας πω για μένα, δεν τα έχω δοκιμἀσει, αλλά αν η υφή τους είναι αισθαντική σαν την οπτική τους τότε ναι θα τα φορούσα.
Τα χρώματα και τα σχέδια των ρούχων εξαρτώνται από το είδος του χαρτιού -γυαλιστερό ή χρωματιστό, παχύ ή βαρύ- τα κείμενα και τις εικόνες που είναι εκτυπωμένα πάνω του.

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ! ---

Δεκάδες στίγματα σε διαστημικές φωτογραφίες του SOHO, του Kepler, του COROT, του Hubble, του Spitzer, του Herschel, του Akari (Astro-F) και του Fermi, δείχνουν αγνώστου ταυτότητας διαστημικά αντικείμενα που τα θεωρούσαμε μόνο ως πιθανά μητρικά εξωγήινα σκάφη. Έως πρόσφατα δηλαδή, αφού από σήμερα γεννήθηκε μία νέα θεωρία.

Το ανοίκειο της μοναξιάς




Ας πούμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι γεννημένος για τον άλλον. Ας πούμε ότι οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να βρίσκεται ο ένας κοντά στον άλλον. Ας πούμε ότι ο καθένας μας είναι γεννημένος για να βρει κάποιον που θα βρίσκεται πλάι του σε κάθε στιγμή. Ας πούμε ότι από τη στιγμή που φτιάχτηκε η Εύα, ο κάθε Αδάμ αυτού του πλανήτη, γεννήθηκε για να βρει την Εύα του. Όχι απαραίτητα με την έννοια ότι η Εύα είναι γυναίκα, αλλά με την έννοια ότι η Εύα είναι ο άνθρωπος 
που θα βρίσκεται πλάι μας. Κακά τα ψέματα όμως, τείνουμε στην πρώτη έννοια...
Και τούμπαλιν βεβαίως, η κάθε Εύα θέλει τον Αδάμ της.

Η δική μου Α.Ε.Κ.



Η δική μου Α.Ε.Κ. είναι η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.
Η δική μου Α.Ε.Κ. είναι τα παιδικά μου χρόνια.
Είναι οι ιστορίες που άκουγα να λέει η προγιαγιά μου η Μελπομένη για την "πατρίδα".
Η δική μου Α.Ε.Κ. είναι ο παππούλης μου, ο καλός ο Άνθρωπος, που μου πιανε το παιδικό μου χεράκι με το δικό του το σκληρό, ροζιασμένο μα στοργικό χέρι κάποιες ηλιόλουστες Κυριακές, εκεί στα '70κάτι κι αλλάζαμε δυο συγκοινωνίες για να πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια να δούμε "μπάλα".
Απ' αυτόν την κληρονόμησα την Α.Ε.Κ. μαζί με τ' όνομά του και το ρολόι του.
Η δική μου Α.Ε.Κ. είναι ο καρσιλαμάς που χόρεψε αυτός ο ίδιος ο παππούς μαζί με τον θείο το Μιχάλη το '78 που η Ένωση κέρδισε το νταμπλ.

ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ

Δρ Νίκος Α. Πουλιανός
www.mikres-ekdoseis.gr

 
(Προκαταρκτική, έκτακτη και ανεπίσημη συμμετοχή στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3-5 Ιουλίου 2008)

 
Σύμφωνα με την «κρατούσα» θεωρία, στο τέλος της 3ης χιλιετίας π.Χ. ανάγονται οι απαρχές της ελληνικής γλώσσας, η οποία καθιερώθηκε αντικαθιστώντας την «προελληνική» πελασγική.

 Όμως, οι ανθρωπολογικές μελέτες των σύγχρονων ανθρωπολογικών ομάδων, με γνώμονα τη γεωγραφική τους κατανομή (Α. Πουλιανός, 1962 – 2006), δείχνουν ότι ο ελλαδικός χώρος είναι αδιάλειπτα κατοικημένος από τους ίδιους πληθυσμούς, τουλάχιστον από το τέλος της παλαιολιθικής εποχής. 

Με ένα ποτήρι νερό ο εγκέφαλος λειτουργεί 14% πιο γρήγορα




Η ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού, σε περιπτώσεις περισυλλογής,βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργήσει  κατά 14 τοις εκατό γρηγορότερα.


Έτσι, αν είστε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προβληματισμένοι με ένα θέμα, ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει  την ανάπτυξη της διεργασίας του εγκεφάλου και να δώσει λύσεις που θα είχατε σκεφθεί χωρίς την κατανάλωση νερού.

Γιατί ερωτεύεσαι; Για ποιό λόγο ερωτεύεσαι;

Ο ΣΙΒΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.
Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ αφορά τον έρωτα, επειδή ο έρωτας είναι ό,τι πιο κοντινό έχεις βιώσει σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση. Αν δεν μπορείς να ερωτευτείς, τότε είναι για σένα ανέφικτο να είσαι χαλαρός. Αν μπορείς να είσαι χαλαρός, τότε η ζωή σου θα γίνει μια ζωή ερωτική.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ένταση δεν μπορεί να ερωτευτεί. Γιατί; Επειδή ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ένταση, ζει έχοντας πάντοτε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να έχει την ικανότητα να κερδίζει χρήματα, δεν έχει όμως την ικανότητα να ερωτευτεί, επειδή ο έρωτας δεν έχει κανένα σκοπό.

Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια σκοτεινή εποχή; Πως μπορώ να ανυψώσω την Δόνησή μου;





ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια σκοτεινή εποχή που τα πάντα μέσα μου λένε ότι είναι λάθος μου; Είμαι υπεύθυνος για τις επιλογές που έχω κάνει και εγώ δεν αισθάνομαι και τόσο καλά τώρα. Πώς μπορώ να βρω την αγάπη μέσα σε αυτήν την ασχήμια;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα