Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορφές, τρόποι αντιμετώπισης

Η φροντίδα προς τον εαυτό θεωρείται αυτονόητη, όμως παρατηρεί κανείς όλο και πιο συχνά, ανθρώπους που παραμελούν να φροντίσουν τον εαυτό τους με πολλούς τρόπους, ακόμη και τους πιο βασικούς.

Η παραμέληση του εαυτού στους ενήλικες: Αίτια, μορφές, τρόποι αντιμετώπισης

Η παραμέληση έχει μελετηθεί αρκετά στην περίπτωση όταν προέρχεται από τον ενήλικα προς το παιδί. Λίγα πράγματα όμως έχουν γραφεί σχετικά με την παραμέληση του ενήλικα ως προς τον εαυτό του. Θεωρείται δεδομένο ότι η φροντίδα του εαυτού είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν, πιθανότατα από την οικογένειά τους, και μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά.
Θεωρείται αυτονόητο, όμως παρατηρεί κανείς όλο και πιο συχνά, ανθρώπους που παραμελούν να φροντίσουν τον εαυτό τους με πολλούς τρόπους, ακόμη και τους πιο βασικούς.

Η ψυχολογική '' αίσθηση '' της ηλικίας μας : Πότε πραγματικά γερνάμε ;


Σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως ο καρκίνος, συχνά παρατηρείται μία ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

Συχνά παρατηρούμε τη διαφορετική στάση των ανθρώπων απέναντι σε εορτές που συμβολίζουν το πέρασμα του χρόνου (γενέθλια, πρωτοχρονιά, επέτειοι). Άλλοι νιώθουν ικανοποίηση, ενώ σε άλλους ανθρώπους φέρνουν μελαγχολική διάθεση.

Μεταμορφώστε την ενέργεια γύρω σας με την αναπνοή σας!

Αναπνέοντας μέσα και διαμέσου της καρδιάς σας


Ένας τρόπος ώστε, αναπνέοντας να αλλάξετε την κατάσταση της συνειδητότητάς σας είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας πως αναπνέει μέσα και διαμέσου της καρδιάς σας.


Πραγματικά βάλτε  τα χέρια σας πάνω στην καρδιά σας ώστε να νιώσετε, να αισθανθείτε την καρδιά σας καθώς αναπνέετε μέσα και έξω. Βάλτε μια εικόνα ή την αίσθηση κάτι πολύτιμου, ακριβού για σας πάνω στην καρδιά σας καθώς το κάνετε.

Εξι κραυγαλές περιπτώσεις εξωφρενικής ατυχίας


Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν μας συμβαίνει κάποια ατυχία αναφωνούμε φράσεις του τύπου«πόσο γκαντέμης είμαι» ή «γιατί όλα σε εμένα» και διάφορα τέτοια, ωστόσο, πάντα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κάποιος πολύ πιο άτυχος από εμάς.

Η τύχη είναι «τυφλή» και σε ορισμένους ανθρώπους έρχεται συνέχεια, σε άλλους σπανίως, ενώ σε πολλούς δεν εμφανίζεται ποτέ.
Οι παρακάτω περιπτώσεις ανθρώπων καταγράφουν μερικές πραγματικά εξαιρετικές στιγμές γκαντεμιάς.

Ένα βαγόνι γεμάτο νεκρούς

Άνοιξα τα μάτια λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει τις μέρες του άγχους. Πρώτη σκέψη της ημέρας ‘δεν έχω πληρώσει τη δεη’. Γαμώ τη δεή η επόμενη σκέψη. Το αντίδοτο του άγχους κοιμάται δίπλα μου. Ευτυχώς. Μέχρι να φτάσω στο μετρό η δεη έχει γίνει μια δουλειά που θα ταχτοποιήσω αύριο.
Μπαίνω στο μετρό. Αλλάζω γραμμή στο σύνταγμα και μπαίνω στο βαγόνι που με οδηγεί στον τελικό προορισμό. Μόλις που πρόλαβα να βρω τη γωνιά μου και να βγάλω το βιβλίο, μια σπαρακτική φωνή από δίπλα επαναλαμβάνει ‘Δε μπορώ να πάρω ανάσα’, ΄Χάνομαι’. Είναι μια γυναίκα γύρω στα 40 με τα ρούχα της δουλειάς. Έχει ιδρώσει, το βλέμμα της φανερώνει απελπισία, δε μπορεί να πάρει ανάσα. Παθαίνει έμφραγμα, κρίση πανικού, τι συμβαίνει; Οι διπλανοί της δεν την κοιτάνε καν. Την πλησιάζω. Δεν κουνιέται κανείς.
Μόνο εγώ την ακούω ρε; Τι γίνεται;

ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΣΕΩΝ




Οι σχέσεις χαλάνε γιατί κάθε συμπεριφορά την παίρνουμε προσωπικά, και γιατί δεν αναγνωρίζουμε, 10 μεγάλα μυστικά των σχέσεων.

1. Η κάθε θέση, στάση, λόγος του άλλου, έχει ως στόχο το τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του, ώστε να το αναγνωρίσει, (γι’ αυτό και το εκφράζει προς τα έξω, στη προκειμένη περίπτωση σε μας,) και ποτέ δεν έχει στόχο εμάς τους ίδιους προσωπικά.

2. Άρα αντιστρέφοντας το παραπάνω σε μας, ο άλλος υπάρχει, για να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας, κοιτώντας τη δική μας συμπεριφορά απέναντι του.

3. Οπότε, η προσοχή μας (ώστε να διδασκόμαστε), δεν πρέπει να είναι στους άλλους, αλλά σε μας. Το τι μας κάνουν όσα βιώνουμε μαζί τους, άσχετα από τους ίδιους.

Η Ολυμπιακή διακόπτει τις πτήσεις σε όλα τα Δωδεκάνησα!


ολυμπιακη

Η «άγονη γραμμή» οδηγείται σε πλήρη απομόνωση και το χειμώνα θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα αφού τα νησιά δεν εξυπηρετούνται ούτε από τα πλοία.
Φαίνεται ότι η Ολυμπιακή ξεκόβει εντελώς από τα Δωδεκάνησα, αφού μετά την διακοπή των πτήσεων από και προς Ρόδο από τις 30 Σεπτεμβρίου που ήδη ανακοινώθηκε, έχει αποφασίσει να σταματήσει τις πτήσεις και προς όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου από Αθήνα, δηλαδή προς Κω, Αστυπάλαια, Κάρπαθο Λέρο και Κάλυμνο.

ΕΛΕΟΣ!!!




 Nikos Apokotos
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

H ΡΟΔΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ


Δεν υπάρχει πιο λυπηρό θέαμα, από το να βλέπεις τον τόπο σου να καίγεται. Η Ρόδος μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από το απαίσιο τέρας, που λέγεται φωτιά. Μερικές φορές ευθύνεται η αμέλεια των ανθρώπων και άλλες πάλι, από εμπρηστές που ζηλεύουν το σμαραγδένιο νησί μας και θέλουν να το αφανίσουν. Χτες είχαμε πάλι το καταραμένο τέρας και μέχρι στιγμής, έχει καταφάει τριάντα χιλιάδες δασικής έκτασης. Ο πόνος όλων των Ροδιτών είναι μεγάλος, με αυτοθυσία πολύ εθελοντές, πολίτες και πυροσβέστες, παλεύουν άνισα με το τεράστιο, καταραμένο τέρας. Η πολιτεία αν και έχουμε ζητήσει αρκετές φορές, να μας στείλει επαρκές  εξοπλισμό και πυροσβέστες, κωφεύει. Περιμένει δηλαδή να μας κατασπαράξει το τέρας και μετά να μας στείλει βοήθεια. Τα πνευμόνια της Ρόδου αυτή την στιγμή είναι κατάμαυρα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, της καταστροφικής φωτιάς.

Union Is Strength!!!

Το ανεπαρκές «Εγώ» και ο φόβος της αγάπης.....!!!

Όλοι μας είμαστε απόγονοι «τεμαχισμένων» ανθρώπων (δηλαδή γονέων που μεγάλωσαν μέσα από μια διαστρεβλωμένη έννοια αγάπης από τους δικούς τους γονείς).

Κυρίως γι’ αυτό τον λόγο, μαθαίνουμε συνήθως ποιοί «είμαστε» μέσα από τον προβληματικό τρόπο που διαπραγματευόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους, μέσα από τις συγκεχυμένες συναισθηματικές μας εκδηλώσεις και συμπεριφορές.

Μας Παχαίνουν Τα… Ψητά Φαγητά!

Μας παχαίνουν τα... ψητά φαγητά!
Θεωρούνται ως μία υγιεινή εναλλακτική λύση στο τηγάνισμα. Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι τα ψητά φαγητά μπορεί στην πραγματικότητα να μας οδηγούν στην παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Αυτό οφείλεται στο ότι όταν το φαγητό μαγειρεύεται σε ξηρή θερμότητα παράγει μία ουσία, η οποία σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και την αντοχή στην ινσουλίνη, αναφέρουν ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Πριν κρίνεις τους άλλους “καθάρισε πρώτα τα γυαλιά σου”

Πριν κρίνεις τους άλλους “καθάρισε πρώτα τα γυαλιά σου”

Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά.Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.

“Ά,τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά”, σχολίασε,“ η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι”. Ο σύζυγος κοίταξε την μπουγάδα αλλά δε είπε τίποτα.Κάθε φορά που η γειτόνισσα άπλωνε την μπουγάδα της,η γυναίκα έκανε τα ίδια σχόλια.

Πως να αφαιρέσετε τις ετικέτες από τα μπουκάλια κρασιών...για συλλογή!


1. Βυθίστε τη φιάλη σε ζεστό νερό για 15 λεπτά. Εάν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα χλωριωμένο σαπούνι από ένα κατάστημα και προσθέστε λίγο από αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτό θα βοηθήσει να διαλυθεί η κόλλα.

10 Πεντάλφα Κρυμμένες Σε Κοινή Θέα

Ένα από τα πιο κοινά  σύμβολα των Illuminati  που βρέθηκαν κρυμμένα από κοινή θέα σε όλο τον κόσμο είναι η  ΠεντάλφαΗ Πεντάλφα είναι περισσότερο γνωστή για τη χρήση της - ανεστραμμένη - σε απόκρυφες και σατανικές τελετές. Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί σε πολλές παραλλαγές, δεξιά πλευρά προς τα πάνω, καθώς και ανεστραμμένη κρυμμένη σε έργα τέχνης και σε κτίρια.
Ο George Washington και  ο Thomas Jefferson, πιστεύεται  ότι και οι δύο ήταν εκλεκτοί Illuminati , διόρισαν έναν ΕλευθεροΤέκτων  να συμπεριλάβει ένα πεντάγραμμο στη διάταξη του Καπιτώλιου.
Παρακάτω είναι  10 Πεντάλφα (Κρυμμένες στην κοινή θέα)

Όργανο γεωπολιτικής η Μακεδονία

N. Mertzos1 Όργανο γεωπολιτικής η Μακεδονία

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ
προέδρου της Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών,
δημοσιογράφου και συγγραφέα

Το Μακεδονικό Ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα. Το δημιούργησαν και το αξιοποιούν ξένες ισχυρές Δυνάμεις, με πολιτικό σκοπό να ελέγξουν τον κρίσιμο γεωπολιτικό χώρο της Μακεδονίας και τη συνείδηση των Μακεδόνων. Προκειμένου να νομιμοποιηθούν στον κρίσιμο χώρο αλλά και να επιτύχουν οριστικά αποτελέσματα, προς όφελος τους, οι ξένες Δυνάμεις αναμετρήθηκαν μεταξύ τους διαδοχικά από το 1870 μέχρι σήμερα, χρησιμοποίησαν ως έμμεσα όργανά τους μικρές χώρες και μικρούς επιχώριους Λαούς. Γι’ αυτό, το Μακεδονικό Ζήτημα επανέρχεται συνεχώς μέχρι σήμερα με διάφορες μορφές, με διάφορα μέσα αλλά με τον ίδιο πάντοτε πολιτικό στόχο : να ελεγχθεί ο γεωπολιτικός χώρος της Μακεδονίας και η ιστορική συνείδηση των Μακεδόνων. Γιατί;

η δύναμη της θετικής σκέψης

Η Δύναμη της Θετικής Σκέψης

Τρόποι για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.
(«Η δύναμη της Θετικής Σκέψης» Dr. Normal Vincent Peale)
1. Διαμορφώστε και εντυπώστε στο μυαλό σας μια ανεξίτηλη εικόνα του εαυτού σας ως ένα πετυχημένο άτομο. Κρατήστε ισχυρή αυτήν την εικόνα μέσα σας,
τόσο που να μην της επιτρέπετε καν να ξεθωριάσει. Με τον καιρό, αυτή η εικόνα θα εξελιχθεί μέσα σας και οι λεπτομέρειές της θα τονωθούν. Δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα αυτής της πνευματικής εικόνας γιατί αυτό θα είναι επικίνδυνο. Το μυαλό σας θα προσπαθήσει επίσης να συμπληρώσει τα κενά σε αυτό που αρχικά είχε φανταστεί. Πάντα να έχετε στο μυαλό σας την επιτυχία ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα φαίνεται να είναι τα πράγματα στο παρόν.

Γη: Μικροσκοπική Γαλάζια Τελεία

Μια εικόνα της Γης από το διάστημα

Στις 19 Ιουλίου, ο ρομποτικός καθετήρας της NASA γύρισε το βλέμμα του διαμέσου των μαγευτικών δακτυλιδιών του Κρόνου προς έναν μικρό πλανήτη σαν κουκίδα, χρώματος ανοιχτού μπλε που ονομάζεται Γη περίπου 900 εκατομμύρια μίλια (1.500 εκατομμύρια χιλιόμετρα) μακριά.

Κάππαρη η καλοκαιρινή υπέρτροφή-φάρμακο

Πώς σώζουν τα λαχανικά-Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!
Σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου σωρεύεται λίπος στα ζωτικά μας όργανα, προσοχή σε υπνική άπνοια και διάφραγμα!

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιστημονική επιθεώρηση «Biochemical and Biophysical Research Communications» (τεύχος 398, σελίδες 74-78), υπάρχει μια φυτική ουσία που αναστέλλει την ενεργότητα του HIF-1 σε κύτταρα ηπατοκαρκινώματος. Αποτέλεσμα της αναστολής ήταν τα καρκινικά κύτταρα να μην μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες υποξίας.
 Η ουσία αυτή ονομάζεται καμπφερόλη (kaempferol) και εντοπίζεται σε λαχανικά όπως η κάππαρη, το μπρόκολο, το πράσο και το σπανάκι.

Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της;




Την στιγμή που σκέπτεσθαι, ανακαλύψτε αν η σκέψη μπορεί να έχει επίγνωση του εαυτού της. Όχι εσείς να έχετε επίγνωση της σκέψεως. Καταλαβαίνετε το πρόβλημα?

Αναρωτιέμαι αν το βλέπετε αυτό. Αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό αν το δοκιμάσετε! Όχι μόνο διασκεδαστικό, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση διότι μπορούμε να πάμε πολύ βαθιά σε όλο αυτό.

Καταιγίδες μετά την ζέστη στη Γαλλία - Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο σε Γερμανία και Ιταλία



Συναγερμός στις γαλλικές αρχές από τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν τη χώρα – Αφρικανική ζέστη σε Βερολίνο και Ρώμη με τον υδράργυρο να  χτυπάει «κόκκινο»

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

8 “μύθοι” για τα κονδυλώματα που ενδιαφέρουν όλους


Φωτογραφία για 8 “μύθοι” για τα κονδυλώματα που ενδιαφέρουν όλους
Για τον ιό HPV, τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά, τα οποία φυσικά και δεν διαδίδονται από επιστήμονες, αλλά καταφέρνουν να δημιουργούν “αστικούς μύθους”. Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι ο HPV, τι προκαλεί, εάν είναι υπεύθυνος για τον καρκίνο της μήτρας; τι είναι τα κονδυλώματα; και πολλά άλλα. Σήμερα στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα δείτε 8 μύθους για τα κονδυλώματα και τον HPV και τι πραγματικά ισχύει... Και θυμηθείτε βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και πάντα πρέπει να λαμβάνουμε προφυλάξεις. 

Εξαφανίζονται με ταχείς ρυθμούς οι πεταλούδες από τα λιβάδια της Ευρώπης


Πεταλούδες

Δραματική μείωση σημειώνει ο πληθυσμός των πεταλούδων. Σύμφωνα με μελέτη επιτροπήςπου αναφέρεται στην εξέλιξη 17 ειδών πεταλούδων των λιβαδιών από το 1900 έως το 2011.

Οι μισές πεταλούδες των λιβαδιών εξαφανίστηκαν μέσα σε 20 χρόνια στην Ευρώπη, ένα φαινόμενο που «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση της βιοποικιλότητας και την ανάγκη της προστασίας των λεπιδοπτέρων, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος σε έκθεσή της.
Τα λεπιδόπτερα αυτά «είναι αντιπροσωπευτικοί δείκτες των τάσεων που παρατηρούνται για την πλειοψηφία των άλλων εντόμων» και συνεπώς της «βιοποικιλότητας και της γενικής υγείας των οικοσυστημάτων», διευκρινίζει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική επιτροπή.

Στην Αμφίπολη ή στη Βεργίνα;

Amphipolis Στην Αμφίπολη ή στη Βεργίνα;
Νέα στοιχεία και διαφωνίες αρχαιολόγων για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλεξάνδρου Δ΄

ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις αρχαιολόγων εγείρει η θεωρία που θέλει ο ταφικός περίβολος ο οποίος εντοπίζεται στα όρια της νεκρόπολης της αρχαίας Αμφίπολης να συνδέεται με απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου και συγκεκριμένα με τη Ρωξάνη και το γιο του, Αλέξανδρο Δ΄. Κάποιοι υπογραμμίζουν ότι η ύπαρξη του μνημείου Λέοντος, που έχει ταυτιστεί με τον ταφικό περίβολο, υποδηλώνει ανδρική ταφή και νίκη σε μάχη. Άλλοι προσθέτουν ότι σε μια δολοφονημένη σύζυγο, ακόμη και μιας τόσο σπουδαίας προσωπικότητας, δε συνηθιζόταν να αποδίδονται τόσο μεγάλες τιμές με μια τόσο πολυτελή ταφή. Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ταυτότητα του νεκρού/ νεκρών, αν όντως υπάρχει ταφικός τύμβος, να αφορά σημαντικές προσωπικότητες- αξιωματούχους του τελευταίου τέταρτου του 4ου αι. π.Χ., που συνδέονται με την περιοχή.

Ημικρανίες: πότε να καλέσεις τον γιατρό




Κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν Έχετε συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου όπως:

Ξαφνικό μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, αδυναμία, ή απώλεια της κίνησης στο πρόσωπο, το χέρι ή το πόδι, ειδικά σε μία μόνο πλευρά του σώματός σας.
Ξαφνικές αλλαγές στην όραση.
Ξαφνικό πρόβλημα στην ομιλία.
Ξαφνική σύγχυση ή δυσκολία στην κατανόηση.
Αιφνίδια προβλήματα με το περπάτημα ή την ισορροπία.
Ένας ξαφνικός σοβαρός πονοκέφαλος που είναιδιαφορετικός από τους προηγούμενους.
Κάλεσε άμεσα τον γιατρό σου ή πήγαινε στα επείγοντα, όταν:

Αντίο σε ένα μεγαλοφυή hacker. Τον Barnaby Jack



O 35χρονος Barnaby Jack ήταν από εκείνους τους hackers που η ιδιοφυία τους είχε γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πώς; Πώς να μην γραφτούν σειρές επί σειρών στα διεθνή δίκτυα όταν σε ένα Black Hat συνέδριο, έδειξε στη σκηνή πως παρακάμπτει το σύστημα των ATM και αυτά αρχίζουν να «πετάνε λεφτά»; Η μέθοδος μάλιστα που χρησιμοποίησε ονομάστηκε «jackspotting».
O Barnaby Jack βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο San Francisco, την Πέμπτη το βράδυ, μία εβδομάδα πριν ανέβει και πάλι στη σκηνή του συνεδρίου Black Hat 2013 για να δείξει αυτή τη φορά πώς «χακάρει» βηματοδότες.
Branaby Jack

Κατεπείγων λογιστικός έλεγχος του χρέους της Κίνας

Σε κατεπείγοντα λογιστικό έλεγχο του συνόλου του δημόσιου χρέους της Κίνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα προχωρήσει το κινεζικό Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το επίπεδο του δημόσιου χρέους της χώρας.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας  Λι ΚετσιάνγκΟ πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ

NASA: Απότομη αύξηση των κομητών που εισέρχονται στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα

NASA: Απότομη αύξηση των κομητών που εισέρχονται εσωτερικό ηλιακό σύστημα

Μια νέα εντυπωσιακή φωτογραφία δίνει μία θέαση του βαθύ διαστήματος ενόψει του κομήτη ISON, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εκθαμβωτική εμφάνιση, όταν μεγενθύνουμε  διαμέσου του εσωτερικού του ηλιακού συστήματος στα τέλη Νοεμβρίου. 

Η εικόνα - που οι ερευνητές δημιούργησαν ενώνοντας πέντε φωτογραφίες του ISON που λήφθηκαν από τη NASA και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble στις 30 Απριλίου - δείχνει τον παγωμένο περιπλανώμενο κομήτη με φόντο γαλαξίες και φωτεινά αστέρια. 

Η Στιγμή Που Η Μυστική Υπηρεσία Διατάχθηκε Να Κάνει Πίσω Στις 22 Νοέμβρη Του 1963 (Βίντεο)

Moment Secret Service was ordered to stand down on Nov 22, 1963 (Video)

Παρακολουθήστε καθώς οι δύο άνδρες της μυστικής υπηρεσίας που προστατεύουν την αυτοκινητοπομπή του προέδρου Κένεντι δέχονται διαταγή να κάνουν πίσω μόλις λίγα λεπτά πριν από την είσοδο στην Dealey Plaza. 

Είναι προφανές ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτές τις εντολές ... 

Ο καιρός κόστισε στον κόσμο 85.000.000.000 δολάρια μέχρι στιγμής φέτος. Μόνο το 1/4 ήταν ασφαλισμένα.


Ο Άγριος καιρός έχει κοστίσει ήδη 85.000.000.000 δολάρια στον κόσμο μέχρι στιγμής το 2013. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι ένα αρκετά χαρακτηριστικό  ποσό για τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Στην πραγματικότητα, η αντιστοιχία μεταξύ των ακριβών καταστροφών-που περιλαμβάνει τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη (22 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων), έναν 6.6-μεγέθους σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας (14 $ δισ. ευρώ), ανεμοστρόβιλων και άλλων σοβαρών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ (4,5 δισ. ευρώ από Μάιο 18 έως 22 μόνο), και της ξηρασίας στη Βραζιλία ($ 8.3 δισεκατομμύρια), την Κίνα (4200 εκατομμύρια δολάρια), και τη Νέα Ζηλανδία (1,6 δισ. δολ.), είναι στην πραγματικότητα 15% χαμηλότερο από το 10-ετή μέσο όρο.

Μέλισσες: Αποκάλυψη Τώρα..Οι Επιστήμονες Ανακαλύπτουν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!!

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η επίδραση του καφέ στο βάρος μας

Η επίδραση του καφέ στο βάρος μας
Για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους είτε έχουν είτε δεν έχουν παραπάνω κιλά μια συχνή ερώτηση που δέχεται ένας διαιτολόγος είναι το αν ο καφές παχαίνει.
Η απάντηση είναι πως ο καφές δεν παχαίνει αλλά οι θερμίδες που τελικά παίρνουμε από τον καφέ μας εξαρτώνται από τη ζάχαρη και το επιπλέον γάλα που χρησιμοποιείται. Μία κουταλιά λοιπόν καφέ έχει μηδενικές θερμίδες.

Τι να κάνετε αν η συσκευή σας πέσει στο νερό!

Καλοκαιράκι. Ζέστη. Και για να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τη ζέστη, φυσιολογικά καταφεύγει στο υγρό στοιχείο, σε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, συντριβάνια, μπανιέρες. Όσο απολαυστικό και δροσιστικό είναι για μας ένα μπανάκι, όμως, τόσο επικίνδυνο και μοιραίο μπορεί να αποβεί για το smartphone, το tablet, το laptop μας. Το νερό είναι ο νούμερο 1 εχθρός τέτοιων ηλεκτρονικών συσκευών και όσο πιό μακριά τις κρατάμε από αυτό, τόσο το καλύτερο!
Τι γίνεται όμως όταν το αναπόφευκτο συμβεί; Όταν βουτήξουμε στη θάλασσα με το κινητό ξεχασμένο στην τσέπη του μαγιώ; Όταν μας πέσει στη λακούβα με το νερό ενώ περπατάμε στο δρόμο (ναι, μου έχει συμβεί); Όταν βρεθεί ξαφνικά μέσα στην τουαλέτα ή στη γεμάτη μπανιέρα; Σταματήστε να καταριέστε, δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια. Πρέπει να δράσετεγρήγορα, αποφασιστικά και έξυπνα, αν θέλετε την επόμενη μέρα να πατήσετε το power button και να νιώσετε την ανακούφιση που θα σας δώσει η «ζωντανή» συσκευή σας. Και φυσικά να γλιτώσετε δεδομένα και χρήματα για την αγορά καινούργιας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι τόσο έξυπνοι; Η γενετική της ευφυΐας προσπαθεί να δώσει την απάντηση

Κάπου στην Κίνα, πραγματοποιείται μία συναυλία Death Metal. Ένας 21χρονος, ο Zhao Bowenφτάνει, περνάει τον μικρό διάδρομο του μπαρ που γίνεται η συναυλία και γίνεται ένα με το πλήθος που καταχτυπιέται κάτω από τη σκηνή, στην οποία παίζουν οι μεταλλάδες ντυμένοι ως διάβολοι. Ο Zhao όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πλήθος που καταχτυπιέται στους ήχους του metal.
Είναι ένα παιδί που από πολύ νωρίς συμμετείχε στα προγράμματα της Κίνας για τα «προνομιούχα» παιδιά και κέρδισε πολύ νωρίς υποτροφία για το Renmin, ένα από τα κορυφαία λύκεια της χώρας. Τότε, στα 17, προς έκπληξη της οικογένειας και των φίλων του, αποφάσισε να φύγει από το Renmin. Ήταν βαρετό. Στα 21 του τώρα, επιβλέπει ένα ερευνητικό πρόγραμμα εκατομμυρίων δολαρίων στο BGI Shenzhen, το κορυφαίο ινστιτούτο βιοτεχνολογίας της χώρας. Γιατί; Γιατί ψάχνει να βρει την γενετική της ευφυΐας.
FF_boysfrombeijing_large2

EUROBANK: “ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ…ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΙ_ΝΑ_ΚΑΝΕΙ_ΤΙΠΟΤΑ”


Σύμφωνα με το αρ.πρω.1744/22-07-2013 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank ανήκει πλέον από την 30-04-2013 κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρημ/κής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Συνεπώς, η Eurobank δεν μπορεί να παραστεί στα δικαστήρια με την παλαιά Νομική της Μορφή ως «Εurobank AΕ», αλλά μόνο το ΤΧΣ, ως o νέος πλέον ιδιοκτήτης. Αυτό σημαίνει ότι σε δίκες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. η παρουσία της Eurobank είναι άκυρη λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης»ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», διότι πλέον ο ζημιωθείς είναι το ΤΧΣ (υπό προυποθέσεις).

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά



Η παρατεταμένη ενασχόλησή μου με τον χώρο, τον κατ’ επίφαση λεγόμενο συνδικαλιστικό, αλλά και επί μια δεκαπενταετία απεξάρτηση απο τον κομματικό λόγο, από τον κομματικό τρόπο σκέψης, μου διεύρυνε τους ορίζοντες αναζήτησης.
Ο συνδικαλισμός, δηλαδή η οργανωμένη αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ως μέσο άμυνας, εμπλουτίστηκε από τις ιδέες του σοσιαλισμού, αποκτώντας δυνάμεις που ξεπερνούσαν τις δομημένες σχέσεις Κράτους – κοινωνίας, Εξουσίας – Εργατών.
Όμως παρέμεναν ασαφή στους εργαζόμενους νοήματα, ιδέες, όπως η “ελευθερία”, η “εργασία”, η “απασχόληση” οι “εργασιακές σχέσεις”, η “χειραφέτηση”, ο “πλούτος”, το “κέρδος”, ο “λόγος”, η “Δημοκρατία”, ο “Σοσιαλισμός”, τα “μέσα παραγωγής” κλπ.

Αστρολογικοί δακτυλισμοί




Ο σπουδαστής της Μουσικής πριν αξιωθεί να φτάσει στο σημείο να παίξει ένα ολόκληρο κομμάτι κάνει πρώτα πολλούς "δακτυλισμούς", ασκείται δηλαδή στο να παίζει κάποιες νότες αρχικά στις διάφορες οκτάβες, μετά ασκείται στα ακόρντα και μετά σε ολόκληρες μουσικές φράσεις. Έτσι και στην Αστρολογία, πριν πάει κάποιος σε ερμηνεία ενός χάρτη, πρέπει αρχικά να ασκηθεί σε "αστρολογικούς δακτυλισμούς", να ερμηνεύει έναν πλανήτη σε ζώδιο αρχικά, μετά πλανήτη σε ζώδιο και οίκο μαζί, μετά τον πλανήτη με τις όψεις του, τα μεσοδιαστήματα και τα "δένδρα" του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα