Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΡΜΗΣ(Μέρος Πρώτο)


Βάσω Δενδροπούλου

"Εδώ και αιώνες γίνεται λόγος για τους ελληνικούς μύθους σαν να είναι κάτι που πρέπει να ξαναβρεθεί, να ξυπνήσει. Στην πραγματικότητα είναι εκείνα τα παραμύθια που περιμένουν να μας ξυπνήσουν και να τα δούμε, όπως ένα δέντρο μπροστά στο μάτι που ξανοίγει". Ρομπέρτο Καλάσσο.
Είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με άρρηκτα δεσμά κι έτσι, μια σκηνή απ΄ τη ζωή κάποιου θεού, κάποια ενέργεια δηλ. της Άρτεμης, του Απόλλωνα ή του Ερμή είναι τμήμα του παζλ του πάνθεου ή της ίδιας της ιστορίας του ανθρώπου...

ΕΡΜΗΣ (Μέρος πρώτο)

"Ελλην"


"Ελλην" σημαίνει Φώς και Πνεύμα. Σημαίνει Άνθρωπος και Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή και Κάλος κι Ανδρεία.

Σημαίνει Ελευθερία και Δίκαιον και σεβασμό Ετεροδόξων. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία και Ήθος καί Έρως για την Φύση και τον Κόσμο.

Σοφά μικρά & σύντομα.


-Όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα.
-Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...Αυτό που λες εσύ, και η σωστή!
-Τα υπονοούμενα μου άρεσαν πάντα. Και μισώ τα δεδομένα
-Κλαις; -Όχι, απλά μου μπήκε ένα δεθελωναφύγεις στο μάτι.
-ΜΗΝ σπάτε τα παγκάκια... είναι τα μελλοντικά σπίτια μας...
-Μην πατάς πάνω σε άλλους για να ανέβεις. Θα τους συναντήσεις κατεβαίνοντας…
-Έκανα το μ' αγαπάει - δε μ' αγαπάει, με μαργαρίτες.
Μετά με ουίσκι.
Στο τέλος δε μ' ένοιαζε πια.
-Καμιά φορά ο έλεγχος τιμά τον ελεγχόμενο.
-Ποτέ μη μισήσεις κάποιον που αγάπησες πολύ,
γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον αγαπήσεις περισσότερο!

Τέσσερις λόγοι για να τρώει όλη η οικογένεια μαζί


Η σημασία του να τρώει όλη η οικογένεια μαζί (έστω τα Σαββατοκύριακα που αυτό είναι περισσότερο εφικτό), τονίζεται από ειδικούς και μη ότι είναι όντως πολύ μεγάλη. 
Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που κάνουν αυτή την καλή συνήθεια τόσο σημαντική;
1. Ενισχύεται σημαντικά η επικοινωνία των μελών της οικογένειας μεταξύ τους. Στο τραπέζι πέρα από το φαγητό γίνεται συζήτηση και μάλιστα πολύ πιο χαλαρά απ΄ ότι σε άλλες στιγμές της ημέρας – γονείς και παιδιά ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις. Καλό είναι μάλιστα κατά τη διάρκεια του γεύματος να μην είναι η τηλεόραση ανοιχτή ώστε να μην αποσπάται η προσοχή.

Συμβουλές για ν’ ανεβάσουμε διάθεση!


Η οικονομική κρίση και η όλη περιρρέουσα 'καταθλιπτική' ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει, μας ζορίζει πολύ όλους. Και χρειαζόμαστε, όσο ποτέ άλλοτε μία 'ανάσα'. Ας επιδιώξουμε λοιπόν ν' ανεβάσουμε διάθεση – να δούμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα, χωρίς παράλληλα ν' αγνοούμε τη δύσκολη πραγματικότητα.
Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε 5 + 2 -ρεαλιστικά-  tips που μας ''δείχνουν το δρόμο'': 

Έτσι τα παιδιά θα βλέπουν λιγότερο τηλεόραση!

tv
Από: Ελένη Καραγιάννη
Ο χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα συνδέεται άμεσα με το πόσες ώρες κάνουν το ίδιο οι γονείς τους!
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το να βλέπουν τα παιδιά πολλές ώρες τηλεόραση μπορεί να βλάψει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία.
Και όλοι οι γονείς ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσεις ένα παιδί να μη δει άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης του παιδικής σειράς.

Οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής & πως να τους μειώσουμε

Το ξέρετε ότι περνάμε τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα καθιστοί; Πρώτιστα δε, λόγω του ότι οι περισσότερες δουλειές είναι πλέον άρρηκτα  συνδεδεμένες με τον υπολογιστή (άρα την καρέκλα…).  Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με την καθιστική ζωή που κάνουμε και στο σπίτι, δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας. 
Έτσι, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leicester δημοσίευσαν στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη "Diabetologia" σχετική μελέτη τα αποτελέσματα της οποία είναι όντως αποκαλυπτικά καθώς καταδεικνύουν ότι ο διαβήτης προτιμάει τους ανθρώπους που περνάνε αρκετές ώρες καθισμένοι στο γραφείο ή στο σπίτι.

Πώς υπολογίζουμε την ηλικία των ψαριών;

Το βασικότερο κριτήριο υπολογισμού για τους ψαράδες είναι το μέγεθος.
Σε κάθε είδος έχει οριστεί το κατώτατο μέγεθος αλιείας. Για παράδειγμα, πρέπει να ξαναρίχνουν στο νερό την πέρκα αν το μήκος της είναι μικρότερο των 45 εκατοστών. Και αυτό διότι δεν αναπαράγεται πριν από την ηλικία των τριών ετών, οπότε φτάνει τα 40 εκατοστά. Η πέστροφα είναι κατάλληλη για ψάρεμα όταν είναι 18, 23 ή 25 εκατοστά, ανάλογα με την περιοχή όπου αλιεύεται. 

Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού


Της Αθανασίας Κουτσούκου
Ψυχολόγου- Παιδοψυχολόγου
Ειδικής Παιδαγωγού.
Οικογένεια …μια λέξη, που η σημασία της στη σύγχρονη κοινωνία, αμφισβητείται από πολλούς. Ένας θεσμός όμως, που δεν πρέπει να εξαφανιστεί. Οι ειδικοί έρχονται να στηρίξουν το ρόλο της και να προσδώσουν στην οικογένεια την αξία που θα πρέπει να έχει στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του παιδιού και μέλους αυτής της κοινωνίας.
Αναλύοντας τον όρο ετυμολογικά, καταλήγουμε πως:
Οικογένεια είναι μια ομάδα ατόμων τα οποία ανήκουν στο ίδιο γένος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή ψυχική ισορροπία του παιδιού. Εκτός του ότι όμως, τους ενώνει το ίδιο αίμα, τα άτομα αυτά συμμετέχουν συναισθηματικά και μοιράζονται μια κοινή ζωή και αναλαμβάνουν από κοινού τις πολλαπλές ευθύνες που συνεπάγεται αυτή ζωή.

Τι μπορεί να σημαίνει το αίσθημα του κόμπου (κόμβου) στο λαιμό;


Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.

Ο «κόμπος» στο λαιμό είναι μια αίσθηση λίγο-πολύ γνώριμη στους περισσότερους από εμάς. Συνήθως εντοπίζεται στη βάση του λαιμού, στη μέση γραμμή κι επιδεινώνεται με το stress.. 
Απαιτείται πλήρης έλεγχος γιατί μπορεί να είναι σύμπτωμα τόσο σχετικά αθώων καταστάσεων (stress, αναιμία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) αλλά και πιο σοβαρών καταστάσεων όπως μεγάλες βρογχοκήλες, όγκοι του φάρυγγα και του οισοφάγου.
Το λειτουργικό αίσθημα ότι κάτι υπάρχει στο λαιμό αποδεικνύεται αφού αποκλειστούν άλλα αίτια. 

Οικονομικοί δολοφόνοι εναντίον Ντιτρόιτ


Ένα συνταγματικό πραξικόπημα που ανατρέπει την εκλεγμένη ηγεσία και δίνει όλη την εξουσία σε έναν ανεξέλεγκτο τεχνοκράτη ο οποίος μακριά από οποιονδήποτε δημοκρατικό έλεγχο ανακοινώνει την χρεοκοπία, με όλο το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους όρους: στο πως δηλαδή το κόστος θα περάσει στα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους, πυροδοτώντας επιπλέον και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μόνο και μόνο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πιστωτών, που είναι οι μεγαλύτερες τράπεζες. 

Τα φυτά και η εξυπνάδα τους


Οι κηπουροί θα γνωρίζουν ίσως εκ πείρας αυτό που προσφάτως απέδειξαν οι επιστήμονες: ότι δηλαδή ο βασιλικός είναι καλός γείτονας για τις πιπεριές (και όχι μόνο), αφού η παρουσία του ενθαρρύνει την ανάπτυξή τους. 

Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι κηπουροί όμως θα έμεναν άφωνοι αν ήξεραν ότι ο βασιλικός πιθανότατα «μιλάει» στους γείτονές του! Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η ενθάρρυνση υφίσταται ακόμη και όταν όλες οι γνωστές οδοί επικοινωνίας μεταξύ του βασιλικού και των γειτόνων του έχουν αποκοπεί;

Πολύτιμα βότανα: Πώς να τα καλλιεργήσετε σε γλάστρα στο μπαλκόνι σας

balcony


Όταν ζούμε σε διαμέρισμα στην πόλη, δεν έχουμε αυλή για να ασχοληθούμε με την κηπουρική, μπορούμε όμως να καλλιεργήσουμε κάποια φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας.

Πρόκειται για τη νέα τάση στην πόλη. Μια πολύ όμορφη και αρωματική τάση, που αφενός δίνει χρώμα, αρώματα και φρεσκάδα στην καθημερινότητά μας αφετέρου όμως μας προμηθεύει και με όλα εκείνα τα θαυματουργά ανθάκια των φυτών, που θα τα έχουμε πάντα στο σπίτι μας έτοιμα για χρήση είτε στη μαγειρική μας είτε για να καταπολεμήσουμε προβλήματα, όπως αϋπνία, κρυολογήματα, στομαχικές διαταραχές κ.ά.

FRANKENBULL: Οι Γιγαντιαίοι Γενετικά Τροποποημένοι Ταύροι Είναι Πλέον Πραγματικότητα (Φωτογραφίες+Βίντεο)



Belgian-Blue-huge-bulls-6
FRANKENBULL:  GIGANTIC GMO BULLS Are Now A REALITY [W/ PHOTOS+VIDEO]
Belgian Blue - Τεράστιοι Γενετικά Τροποποιημένοι Ταύροι
Μέσω της γενετικής επιλογής και των πειραμάτων, οι Belgian Blue είναι ένα γιγαντιαίο είδος ταύρων που <<συσκευάζονται>> με τους μυς και το κρέας ... Πόσο μεγάλοι είναι; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Μυστηριώδης Μαύρη Γραμμή Από Την Γη Ως Τον Ουρανό!!!(Βίντεο)

 Susan Duclos
Ο Mike Weight είδε κάτι περίεργο, καθώς έκανε μια βόλτα στο νησί Honeymoon την Τετάρτη, έτσι έβγαλε το τηλέφωνό του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια έστειλε στο Tampa Bay Times ρωτώντας αν ήξεραν τι ήταν.

Αποκάλυψη: βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018


Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ" Αυγ.2010, που υπέγραψαν οι προδότες..

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και γιατί απειλούν την υγεία μας;

Συχνά ακούμε να γίνεται λόγος για τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μια σειρά βλαβών που πλήττουν τον οργανισμό. Δείτε, τι ακριβώς είναι οι ελεύθερες ρίζες και πώς αντιμετωπίζονται.

Πρώτος ο Denham Harman το 1956 πρότεινε την ιδέα για την ύπαρξη της «ελεύθερης ρίζας» και αργότερα έθεσε ως αξίωμα ότι αυτά τα συστατικά έχουν ρόλο στην γήρανση μέσω των πρόκλησης διασταυρωμένων αντιδράσεων και δημιουργίας ομοιοπολικών δεσμών τροποποιώντας λιπίδια, πρωτεΐνες, κυτταρικό DNA, ιδιαίτερα το μιτοχονδριακό DNA.

κύριε καθηγητά, κακό υπάρχει;

Κύριε Καθηγητά, κακό υπάρχει;

Στο πανεπιστήμιο ο καθηγητής ρώτησε τους φοιτητές “Τα πάντα είναι δημιουργήματα του Θεού;” Ένας φοιτητής με σιγουριά είπε “Μάλιστα,κύριε καθηγητά.” Ο καθηγητής είπε “Αφού τα πάντα δημιούργησε ο Θεός, τότε & το Κακό είναι δικό του δημιούργημα & σύμφωνα με την αρχή ότι τα έργα μας καθορίζουν τι είμαστε, ο Θεός είναι το Κακό.” Ένας φοιτητής σήκωσε το χέρι του και είπε “Κρύο υπάρχει, κύριε καθηγητά;”

Ώρα μηδέν για την παγκόσμια διατροφή: Φουλ για τα μεταλλαγμένα ο πλανήτης


metalΔύο εθελοντές γευσιγνώστες δοκίμασαν στο Λονδίνο το πρώτο χάμπουργκερ του σωλήνα στα πλαίσια προώθησης του μεταλλαγμένου κρέατος στους ανθρώπους ανά τον κόσμο, προκειμένου να είναι όλοι εξαρτημένοι από τα κρέατα των πολυεθνικών. Το καινοτόμο πιάτο παρασκευάστηκε in vitro από βλαστοκύτταρα αγελάδας, τα οποία καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, εμπλουτίστηκαν με βιολογικά καρυκεύματα και πλάστηκαν σε μια πίτα, η οποία ευελπιστεί τώρα να γίνει αποδεκτή ως μπιφτέκι.

Η ανθρωπότητα αιχμάλωτη... Ο πλανήτης σε άμεσο κίνδυνο!!!

Ίσως πριν από λίγα μόνο χρόνια οι παρακάτω σκέψεις να θεωρούνταν, από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτή τη γη, κινδυνολογικές, συνομωσιολογικές, επιστημονικής φαντασίας και εξωπραγματικές…μα…σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια εικόνα και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, καθώς και την κατάσταση του πλανήτη, ποιος αλήθεια θα εξακολουθούσε να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο αφελή τρόπο; 

Γράφει ο Τάσος Π.

ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.....


Του Κ. Χολέβα - 
Τα ελληνικά ήταν και παραμένουν μία δύσκολη γλώσσα. Υπήρχε, όμως, στα παλαιότερα χρόνια μία ηθική υποχρέωση των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης να μιλούν και να γράφουν σωστά ελληνικά. Για να δείχνουν τον σεβασμό τους προς την πανάρχαια γλώσσα μας και για να γίνονται παράδειγμα προς μίμησιν από τον λαό.


Σήμερα δυστυχώς ακούμε και διαβάζουμε σοβαρά γλωσσικά ολισθήματα από –υποτίθεται- μορφωμένους ανθρώπους. Καταγράφω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: 

ΔΙΗΝΕΚΗΣ: Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ


Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε όλοι οι Έλληνες μία σπάνια και ηρωική μορφή, έναν "Άριστο" κατά τον Ηρόδοτο, ένα πρόσωπο που δεν το αναφέρει η Ιστορία που μαθαίνουν τα ελληνόπουλα, ενώ θα έπρεπε να το μαθαίνουν πρώτο.
Έχω πολλά στοιχεία να σας διηγηθώ για το Διηνέκη.Τόσα πολλά που δεν χωρούν σε μια απλή και σύντομη σημείωση.
Αρχικά θα ξεκινήσουμε την αφήγηση με τα ιστορικά στοιχεία πριν μπούμε σε λεπτομέρειες:

Οι Αρχαίοι Έλληνες προτιμούσαν το μπάνιο με κρύο νερό. Κάτι ήξεραν…

20130803-175554.jpg

Πόσοι από εσάς πλένονται με κρύο νερό; Σίγουρα το Χειμώνα το «κρύο» πλύσιμο ακούγεται τρομακτικό αλλά το Καλοκαίρι, που οι συνθήκες θερμοκρασίας το ευνοούν, πρέπει να το τολμήσετε! Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως
το κρύο μπάνιο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας και καλό είναι να το εντάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Άλλωστε, οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου νερού ήταν γνωστές στους αρχαίους πολεμιστές Σαμουράι γι’ αυτό και κάθε πρωί έριχναν πάνω τους έναν κουβά με κρύο νερό προκειμένου να καθαρίσουν σώμα και πνεύμα. Επίσης, οι αρχαίοι 
Έλληνες προτιμούσαν μετά το ζεστό μπάνιο να ρίχνουν κρύο νερό πάνω τους («ψυχρολουσία»).
Ας δούμε μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το κρύο μπάνιο:

Η σιωπηρή αλήθεια: Πραξικόπημα στην Αμερική


Ο αμερικανικός λαός έχει υποστεί ένα πραξικόπημα, αλλά είναι διστακτικός στο να αναγνωρίσει το γεγονός αυτό.

Το κυβερνών καθεστώς στην Ουάσιγκτον σήμερα στερείται συνταγματικής και νομικής νομιμότητας. 

Οι Αμερικανοί κυβερνώνται  από σφετεριστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω του νόμου και ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι απλώς ένα «κουρελόχαρτο».

Μια αντισυνταγματική κυβέρνηση είναι μια παράνομη κυβέρνηση. 

Καπιταλισμός και ηλίθιοι




Πολλοί σήμερα διαμαρτύρονται γιά τά ὅσα τραβᾶνε λόγω τοῦ μνημονίου. Νά μέ συγχωροῦν πολύ οἱ πολλοί, ἀλλά εἶναι παντελῶς ἠλίθιοι. Οἱ λόγοι εἶναι ἐπίσης πολλοί καί θά προσπαθήσω νά κάνω μιά μικρή ἀνάλυση.
Αὐτό πού βιώνουμε στήν Ἑλλάδα σήμερα εἶναι ὁ ἄκρατος καπιταλισμός, ὁ ὁποῖος στήν Εὐρώπη καί τήν Ἀμερική -μετά ἀπό αἰῶνες ἐφαρμογῆς- θεωρεῖται ἀπό τούς πολίτες-σκλάβους τοῦ «ἀναπτυγμένου» κόσμου σάν κάτι φυσιολογικό.

Κι όμως.... έβλεπε!..♥ ¸¸.•*¨*•♫♪

Ζούσε κάποτε ένα ζευγάρι που αγαπιόταν πολύ. Ο άνδρας λάτρευε τη γυναίκα του και της το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία. Εκείνη ήταν πανέμορφη, ευαίσθητη, όμως πολύ φιλάσθενη.

Ξέσπασε πόλεμος και ο άνδρας χρειάστηκε να πάει να πολεμήσει. Πέρασε πολλές δυσκολίες και παραλίγο να χάσει και τη ζωή του ακόμα. Παρακαλούσε τον Θεό να τον αξιώσει να γυρίσει πίσω στην γυναίκα του. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν η ώρα που θα την ξανάβλεπε και θα την ξανάσφιγγε στην αγκαλιά του. Η σκέψη αυτή του έδινε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.

Όταν τέλειωσε ο πόλεμος, γεμάτος ανυπομονησία ξεκίνησε για το σπιτικό του. Στον δρόμο συνάντησε έναν οικογενειακό φίλο.
"Συλλυπητήρια" του είπε.

Τσαρλς Μπουκόφσκι

(Για όλους τους επίδοξους ...ποιητές και συγγραφείς...)


Αν δεν βγει από μέσα σου με ορμή
σε πείσμα όλων,
μην το κάνεις.
αν δεν έρθει απρόσκλητο
απ’ την καρδιά
κι απ’ το μυαλό
κι από το στόμα
κι από τα σωθικά σου,
μην το κάνεις.

ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...

Ὅλοι πιὰ τὸ διδάχτηκαν καὶ τὸ ξέρουν 
πὼς στὶς δικτατορικὲς καταστάσεις 
ἡ ἀρχὴ μπορεῖ νὰ μοιάζει εὔκολη, 
ὅμως ἡ τραγωδία περιμένει ἀναπότρεπτη στὸ τέλος. 
Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) Νόμπελ Λογοτεχνίας

"o pio pistos filos tou skylou"
Αφέσου και διάβαζε σα να μην ξέρεις την εποχή και πες μου: έχει καμιά διαφορά;...
(από εδώ)

Κάποτε… οι Έλληνες




Πράττε δίκαια
Ύβριν μίσει
Ευσεβείας έχου
Επαίνει τα καλά
Κακίας απέχου

Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν γιατί εθιζόμαστε στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά

Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν γιατί εθιζόμαστε στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά


Τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τον εθισμό ή την οριστική απεξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες όπως η κοκαΐνη ανοίγει μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης, η οποία μελέτησε και αποκρυπτογράφησε τους μηχανισμούς που οδηγούν στην εξάρτηση στην κοκαΐνη.

Η γιαγιά δεν είχε πάντα δίκιο – Ποια γιατροσόφια έχουν αποτέλεσμα και ποια είναι μύθος

Η γιαγιά δεν είχε πάντα δίκιο – Ποια γιατροσόφια έχουν αποτέλεσμα και ποια είναι

Κάηκες; Βάλε οδοντόκρεμα. Δεν υπάρχει παιδί στην Ελλάδα που δεν το έχει ακούσει αυτό. Οι γιαγιάδες ήξεραν πολλά. Δεν είναι όμως αποτελεσματικά όλα τους τα γιατροσόφια. Για αυτό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εξέδωσε φυλάδιο, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι πότε πρέπει να ακολουθούν τη φωνή της γιαγιάς που ακούγεται μέσα στο κεφάλι τους σε περίπτωση ατυχήματος.
Παρότι λοιπόν είναι γενική πεποίθηση, το γιαούρτι δεν είναι το καλύτερο «φάρμακο» για κάποιον που ξεχάστηκε στην παραλία κάτω από τον ήλιο, ούτε η οδοντόκρεμα είναι η ιδανική λύση σε περίπτωση εγκαύματος.
Αυτά είναι μερικοί από τους μύθους με τους οποίους μεγαλώσαμε. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που χρειάζεται είναι άφθονο τρεχούμενο νερό ή φυσιολογικός ορός πάνω από την επιφάνεια με το έγκαυμα.

Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ




Είναι   η  αγάπη   που είναι   πολύτιμη, η αγάπη  είναι  το  σπουδαιότερο,  αλλά  για να τη δυναμώσετε  να την προστατεύετε  να την κάνετε  να διαρκεί  πρέπει  να ελαττώσετε  τις   φυσικές  εκδηλώσεις.
Μόνο, πρέπει  επίσης να ξέρετε  ότι είναι πολύ  επικίνδυνο να αρνηθείτε   μια άχαρα χωρίς  να την  αντικαταστήσετε με μιαν  άλλη   χαράγιατί αυτό  αντανακλά οδυνηρά πάνω   στο νευρικό  σύστημα.
Για να  μην υποστείτε  στη συνέχεια  αρνητικές αντιδράσεις,  πρεπει παντοτε   να ατικαθιστατε τη μιαν απολαυση με μιαν   αλλη απολαυση, πιο  πνευματικη.

Εγώ Ειμί Παρουσία'

Από: Στάμος Στίνης, ΠΑΔΙΣΥ 

padisy

Ομιλία: 'Εγώ Ειμί Παρουσία


Θα ξεκινήσουμε όπως πάντα, με την ομιλία και αν θυμάστε από την προηγούμενη φορά είχαμε ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με τις πνευματικές υπαγορεύσεις που παίρνουμε, όχι μόνο εμείς αλλά κι από άλλες εστίες, ανά τον κόσμο, με τις οποίες συνδεόμαστε, είχαμε την εκτίμηση, ότι στο διάστημα αυτό από το Μάρτιο που μας πέρασε, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου τουλάχιστον, ότι θα έχουμε κάποιες επιπλέον εντάσεις.

Είδατε πράγματι, γίναμε μάρτυρες σ’ αυτό το διάστημα των γεγονότων στη Βοστόνη, κατόπιν στο Λονδίνο, τις εντάσεις και τα επεισόδια στη Σουηδία και στη Γαλλία, αλλά κι εδώ στην περιοχή, στα δικά μας και πώς εντείνεται η αντιπαράθεση στο μέτωπο της Συρίας, πώς ξεκίνησε στην Τουρκία όλη αυτή η ένταση, η οποία συνεχίζεται αμείωτα, αλλά και τώρα στα δικά μας, με την ΕΡΤ επίσης, πώς τα πράγματα οδηγούν σε μια επιπλέον ένταση και μια επιπλέον σύγκρουση.

Άρτουρ Σοπενχάουερ – Η τέχνη να έχεις πάντα δίκιο


Ἡ τέχνη τοῦ νὰ ἔχῃς πάντα δίκαιον.2


…Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν θέσφατο μια κοινή προκατάληψη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι συντάσσονται με τη θέση του Αριστοτέλη ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ως σωστό αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.
Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους.Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους.

Υπάρχει μια τελευταία κόκκινη γραμμή!


Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας
Αλλά και φίλοι μας να ήταν, τι να πω, το κάνω δικό μου δηλαδή: αν είχα έναν επιστήθιο φίλο που έμενε στο χωριό του και του έστελνα κάθε τόσο, όποτε μου ζητούσε, λεφτά για να αναστηλώσει το όμορφο εξοχικό του σπίτι, μια αρχαία έπαυλη που βρισκόταν στο ομορφότερο μέρος του κόσμου και κάποια στιγμή τον επισκεπτόμουν για να θαυμάσω κι εγώ το αποτέλεσμα κι ανακάλυπτα ότι τα χρήματα που έστελνα στον επιστήθιο αυτόν φίλο όλα αυτά τα χρόνια τα έτρωγε πίνοντας και διασκεδάζοντας με τις πουτάνες, ε, τι να πω, θα θύμωνα κι εγώ…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα