Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δήλωση Αυτοεκτίμησης

"Αυτό που είμαι είναι ικανοποιητικό αν μπορούσα να το εξωτερικεύσω." Carl Rogers

Το παρακάτω γράφτηκε σαν απάντηση στην ερώτηση ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού: "Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για μια ζωή που θα με γεμίζει;"

Είμαι ο εαυτός μου.

Σ'όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας άλλος που να είναι ολόιδιος με μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιες ομοιότητες μαζί μου, αλλά κανείς δεν είναι στο σύνολό του όπως εγώ. Έτσι, οτιδήποτε προέρχεται από μένα είναι γνήσια δικό μου γιατί το διάλεξα εγώ ο ίδιος.

Άδειες κούνιες και γεμάτα φέρετρα: Άλλη μια «επιτυχία» των Τροϊκανών

Ενός κακού μύρια έπονται, έλεγε ο Σοφοκλής (496-406 π.Χ). Η μακροχρόνια σκοτοδίνη στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα, δεν έχει μόνον αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία, στην καθημερινότητα και στη ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας. Έβλεπα το κατηφές πρόσωπο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά καθώς συνομιλούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και του έλεγε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχασε το 1/4 του ΑΕΠ της, πως η ανεργία έφτασε στο 28% και πως έξι στους δέκα νέους δεν έχουν δουλειά, ενώ ο ίδιος προσδοκούσε να εισπράξει μια φράση στήριξης εκ μέρους του Πλανητάρχη, προκειμένου να κτίσει τον επικοινωνιακό μύθο του success story με μότο ότι “οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο”. Του Γιώργου Στάμκου

Edward Snowden: Λίγο Πριν Το Κατακλυσμικό Γεγονός ;

Ο Edward Snowden, χάκερ-φυγάς και πρώην συνεργάτης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκάλυψε την Τρίτη ότι μια σειρά από ηλιακές εκλάμψεις  θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο, σκοτώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.


Τα έγγραφα που παρέχονται από τον Snowden αποδεικνύουν ότι, εδώ και 14 χρόνια, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) γνώριζε ότι η εκδήλωση ήταν αναπόφευκτη. Από τότε, οι κυβερνήσεις του κόσμου, με μυστικότητα, προσπαθούν να προετοιμαστούν για την σαρωτική παγκόσμια πείνα που πρόκειται να προκύψει.Μιλώντας από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο 
Novotel του Αεροδρομίου Sheremetyevo , ο Snowden αποκάλυψε ότι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για τις καταστροφικές ηλιακές εκλάμψεις του Σεπτεμβρίου είναι γνωστές "μόνο σε περιορισμένο αριθμό ατόμων." Τα αποτελέσματα των εκλάμψεων», είπε, είναι γνωστά σε όλη την παγκόσμια κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών ως« Killshot ».

Οι μάγισσες της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας Μέρος 2

ii)Μήδεια-η Μάγισσα της ελληνικής γραμματείας
Στον αντίποδα της ομηρικής μάγισσας  Κίρκης που εμπνέει το πάθος, είναι η Μήδεια, η οποία καταλήγει θύμα του ερωτικού πάθους. Η μάγισσα Μήδεια προέρχεται από την Κολχίδα, είναι και εκείνη ξένη ,έχει και αυτή θεϊκή καταγωγή. Στον Ευριπίδη παρουσιάζεται ως εγγονή του Ήλιου, ενώ άλλοι συγγραφείς αναφέρουν την συγγενική της σχέση με την Κίρκη και την Εκάτη, την θεά των μαγισσών. Η Μήδεια ξεκινά ως αρωγός του Ιάσονα, υποκινούμενη από τον έρωτα της για εκείνον. Δεν διστάζει να απαρνηθεί τους οικογενειακούς της δεσμούς, ακόμα και να εγκαταλείψει την πατρίδα της προκειμένου να βοηθήσει τον ερωτικό της σύντροφο με κάθε τρόπο. Προς  όφελος  του ήρωα της αργοναυτικής εκστρατείας, επιδίδεται στις πιο αποτρόπαιες πρακτικές μαγείας.  Όταν ο Ιάσονας απαρνιέται τον έρωτα της για την Κορίνθια πριγκίπισσα Γλαύκη γίνεται εκδικητική, όντας έρμαιο των συναισθημάτων της, όπως φαίνεται στο έργο του Ευριπίδη:

Οι μάγισσες της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας Μέρος 1

Η έννοια της μαγείας στην αρχαία Ελλάδα
Η μαγεία χαρακτηρίζεται ως μια τεχνική που βασίζεται στη πίστη ότι υπάρχουν δυνάμεις στην ανθρώπινη ψυχή και στο σύμπαν έξω από εμάς. Η τεχνική αυτή αποβλέπει στο να επιβάλει την ανθρώπινη θέληση στη φύση ή τα ανθρώπινα όντα, χρησιμοποιώντας δυνάμεις πέραν των αισθήσεων. Σε τελευταία ανάλυση ίσως είναι μια πίστη στις απεριόριστες δυνάμεις της ψυχής[i].

Ο τελευταίος χορός του πολεμιστή

Πάτησε το βίντεο κι άκου την μουσική ΠΡΙΝ διαβάσεις το άρθρο … και νοιώσε το με την αριστερή συνείδηση. Ο τελευταίος χορός … ο τελευταίος
«…Με κοίταξε σα να ‘θελε να δει το αποτέλεσμα των λόγων του επάνω μου.
«Αυτό είναι το μέρος που θα πεθάνεις», είπε με απλή φωνή.
Αναταράχτηκα νευρικά, αλλάζοντας θέση, κι εκείνος χαμογέλασε.
«Θα πρέπει να ρθώ μαζί σου σ’ αυτόν το λόφο πολλές φορές», είπε. «Και κατόπιν θα πρέπει να έρχεσαι μόνος σου ώσπου να κορεσθείς απ’ αυτόν, ώσπου ο λόφος να σε διαποτίσει ολόκληρο. Θα καταλάβεις μόνος σου πότε θα γίνει αυτό. Πάντως, αυτή η κορφή, όπως είναι τώρα θ’ αποτελέσει στο μέλλον το μέρος του τελευταίου σου χορού».
«Τι εννοείς λέγοντας ο τελευταίος μου χορός, Δον Χουάν;»

Γιατί εκατομμύρια ψάρια πεθαίνουν αιφνιδίως με μαζικές εκδηλώσεις θανάτου σε όλο τον πλανήτη;

Θάνατοι ψαριών

Εκατομμύρια  ψάρια πεθαίνουν αιφνιδίως με μαζικές εκδηλώσεις θανάτου σε όλο τον κόσμο, και κανείς δεν φαίνεται να ξέρει γιατί αυτό συμβαίνει. Σε πολλές από τις ειδησεογραφικές εκπομπές που συνδέονται με τα παρακάτω, οι ντόπιοι αναφέρουν ότι  ποτέ δεν έχουν δει κάτι τέτοιο πριν. 

Λοιπόν, υπάρχει σύνδεση μεταξύ όλων των θανάτων ψαριών που τώρα συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη ; Αν υπάρχει μια σύνδεση, είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουν τα ψάρια να πεθαίνουν; 

Δυστυχώς, επειδή τα μεγάλα δίκτυα ειδήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σχεδόν σιωπηλά σχετικά με αυτό το φαινόμενο, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για αυτό που συμβαίνει. Εκατομμύρια ψάρια πεθαίνουν με μαζικές εκδηλώσεις θανάτου κάθε μήνα και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είναι εντελώς ανίδεο.

Κλειστή φιλοξενία

Εξέγερση ξέσπασε χτες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, επειδή οι άνδρες του ΣΔΟΕ ήταν απασχολημένοι με τις τηλεοπτικές εφόδους στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούν ο Κιάμος και ο Ρέμος.



Οι μετανάστες εξεγέρθηκαν όταν έμαθαν πως ο χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί στους 18 μήνες, από 12 που ήταν μέχρι σήμερα.
Οι μετανάστες απαιτούν να παραταθεί ο χρόνος κράτησής τους όχι μόνο για έξι μήνες αλλά επ’ άπειρον, ώστε να πεθάνουν σε βαθιά γεράματα στην Αμυγδαλέζα, αλλά το αίτημά τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γιατί η Αμυγδαλέζα είναι ελληνική και θα πρέπει κάποια στιγμή να φιλοξενήσει και Έλληνες.

Ο Κομήτης ISON είναι ήδη ορατός στους βορειοανατολικούς ουρανούς

Thumb_comet_death

Ενημέρωση Αυγούστου 10,2013 - Υπάρχουν 110 ημέρες, μέχρι το περιήλιο του κομήτη ISON
Το Περιήλιο πρόκειται να συμβεί στις 28 Νοεμβρίου 2013, στις 18:40:47 UTC
(Χρόνος Περιήλιου μέσω JPL - ενημέρωση στις 7 Αυγούστου 2013)
 
Ο Κομήτης ISON είναι σήμερα 233.829.879 μίλια (2,515495 AU) από τον Ήλιο, και ταξιδεύει με
59,513.74 mph (26,61 χιλιόμετρα / s)
 
 Απόσταση Από Τη Γη: 321.529.265 μίλια (3,458948 AU)
Αστερισμός: Καρκίνος
 
 Θα γίνει ορατός με γυμνό μάτι από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου. Προς το παρόν μόνο διαστημικά και Γήινα τηλεσκόπια  μπορούν να παρακολουθήσουν τον Κομήτη ISON..

Τα ακραία συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν ανακοπή καρδιάς



Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να κάνει την καρδιά να σταματήσει, λέει ο καθηγητής Δημήτρης Τατούλης - Καταρρίπτεται ο μύθος ότι η παρατεταμένη πίεση στον εργασιακό χώρο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Πάπιες Στον Άρη!!



Αυτή η πάπια ανακαλύφθηκε από φωτογραφία του Curiosity rover της NASA αυτή την εβδομάδα. Κοντά στην πάπια βλέπουμε μια σπηλιά, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως καταφύγιο αναφέρει ο  Scott C Waring  στο   UFO Sightings Daily  Επίσης, γνωρίζουμε ότι αυτό το πλάσμα πετάει επειδή υπάρχει και άλλο ένα σε  μακρινή απόσταση πίσω από τη σπηλιά στον ουρανό. 

Ημερομηνία της ανακάλυψης: Αύγουστος 2013
Τοποθεσία της ανακάλυψης: Επιφάνεια του Άρη
NASA Link:  http://photojournal.jpl.nasa.gov/tiff/PIA17083.tif

Αυτά είναι τα 47 ΜΗ που θα πρέπει να κάνετε στη ζωή σας

Η συνταγή της ευτυχίας υπάρχει!
 Ο κατάλογος που ακολουθεί είναι μια συνταγή για να νοιώσεις επιτέλους πληρότητα στη ζωή σου. Είναι τα 47 πράγματα θα πρέπει να κάνεις στη ζωή σου σύμφωνα με το δημοφιλές blog της Alison Lee, που θεωρείται γκουρού του savoir vivre.
-Μην κλαίτε για ό,τι έγινε.
-Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γλυκό για πρωινό.
-Μη συγκρατείτε τα αέριά σας.
-Μην ξαπλώνετε στο κρεβάτι θυμωμένος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα