Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τα μάτια σας προειδοποιούν για… έμφραγμα


Εσείς ξέρετε τι είναι τα ξανθελάσματα;...


Οι κίτρινες κηλίδες που μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν στο δέρμα γύρω από τα μάτια, μπορεί να αποτελούν αξιόπιστο δείκτη εμφράγματος αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 12.745 εθελοντές και έδειξε πως όσοι εκδηλώνουν ξανθελάσματα, όπως λέγονται επιστημονικά αυτές οι κηλίδες, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος την επόμενη 10ετία.

Παραλία «η Ελλάς»


Είναι η πιο υπέροχη, η πιο χρυσή παραλία του βόρειου άξονα. Ένα πραγματικό δώρο του Θεού, μ’ ένα μεγάλο ζηλευτό χωράφι από πάνω γεμάτο αλμυρίκια και παλιούς πανύψηλους φοίνικες. Κάποτε ήταν μποστάνι που ποτιζόταν από υφάλμυρο νερό ενός πηγαδιού και τις αρχές του ’70 λειτούργησε εκεί για λίγο ένα αποτυχημένο camping για τα παιδιά των λουλουδιών, προκαλώντας τον αποτροπιασμό των ανθρώπων του χωριού που έστεκε παρά πέρα.
Μετά, χωράφι κα παραλία πήραν έναν δρόμο ξέφρενο και αχαλίνωτο με προδιαγεγραμμένη κατάληξη σαν τη ίδια τη χώρα τους. Στα μάτια μου, δεν πρόκειται για μια απλή παραλία ή ένα απλό παραθαλάσσιο χωράφι, αλλά για την ίδια την Ελλάδα σε μικρογραφία, αφού οι βίοι τους τα τελευταία σαράντα χρόνια ήταν ανατριχιαστικά πανομοιότυποι.

Ταπείνωση και ευθιξία του Κωστή Α. Μακρή

του Κωστή Α. Μακρή 

Δεν ξέρω πώς γίνεται κάθε φορά που υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα της επικαιρότητας να εμφανίζεται μπροστά μου ο Χαλής ο Μειλίχιος.
Άκουσα το ντιν ντιν ντιν. Διακριτικό. Του έχω πει να κουνάει ένα κουδουνάκι που έχω βάλει χαμηλά. Έτσι γλιτώσαμε από τις γρατζουνιές του στην πόρτα.
― Πεινιάαααω, ήταν η πρώτη του κουβέντα μόλις του άνοιξα την πόρτα.

Φίλοι με προνόμια

Το αιώνιο ερώτημα «υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;» απαντήθηκε!


image

«Κουράστηκα και βαρέθηκα με τα συνεχή ραντεβού χωρίς νόημα. Έτσι βρήκα παρηγοριά στην αγκαλιά του φίλου μου», λέει η Νάνσυ 28 ετών.
"Friends with benefits", όρος πολύπλοκος αλλά και πολύ διαδεδομένος τελευταία. Ακούγεται παντού και πιθανόν να γίνει ο δημοφιλέστερος τύπος ερωτικής σχέσης στο μέλλον. Στο εξωτερικό υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, εδώ όμως δεν έχουμε εξοικειωθεί ιδιαίτερα με τον όρο και δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά benefits αυτής της ιδιάζουσας σχέσης - αν υπάρχουν.

Πού είναι η άλλη Ελλάδα;

pouro-autokinhto

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία. Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα. Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα…χέρια ευλαβικά το πούρο.
Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.
Καλοκαιρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας. Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο. Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν.

Woodstock 1969

του Βαγγέλη Παυλίδη 



15-18 Αυγούστου 1969. The Woodstock Music & Art Fair. “Μια Έκθεση του Υδροχόου: 3 μέρες Ειρήνης & Μουσικής”. Θα θυμάστε οι πιο παλιοί, ε… “this is the dawning of the Age of Aquarius…”, η χαραυγή της Εποχής του Υδροχόου.



Ήταν η εποχή των “Παιδιών των Λουλουδιών”, η εποχή του “Κάνετε Έρωτα, όχι Πόλεμο”. Τότε που ο πόλεμος του Βιετ Ναμ κορυφωνόταν, τότε που με το χέρι να σχηματίζει το σήμα της νίκης ο χαιρετισμός ήταν “Peace, brother” – Ειρήνη αδελφέ! 



Εκείνο το βροχερό Σαββατοκύριακο του Αυγούστου 400.000 νέοι παρακολούθησαν μια συναυλία που χαρακτηρίστηκε ορόσημο στην ιστορία της μουσικής, ως “μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του ροκ εντ ρολ”.

Αυτός που θα κουβαλάει για πάντα ένα μαύρο Δεκαπενταύγουστο

Κάτι για τον πατέρα του 19χρονου που πήδηξε από το λεωφορείο 

Χάνοντας τα πάντα: Μια σπαρακτική σκηνή πένθους με πρωταγωνιστή τον Ben Kingsley στην ταινία "Σπίτι απο άμμο και ομίχλη"
Χάνοντας τα πάντα: Μια σπαρακτική σκηνή πένθους με πρωταγωνιστή τον Ben Kingsley στην ταινία "Σπίτι απο άμμο και ομίχλη"



     Χθες, για λίγα λεπτά η τηλεόραση έδειξε τον πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε πηδώντας από το λεωφορείο. Ο άντρας φορούσε ένα μαύρο πουκάμισο και στεκόταν στο κατώφλι του σπιτιού του. Πίσω του μια σκάλα και μια μισάνοιχτη πόρτα από την οποία έβγαινε ορμητικά σαν κύμα το πένθος. 

Μπορούσες να διακρίνεις για λίγα δευτερόλεπτα το πάγωμα του χρόνου μέσα σε αυτό το σπίτι: Τα πόδια των μαυροντυμένων γυναικών που περίμεναν τον νεκρό.   Ο πατέρας διατηρούσε την αυτοκυριαρχία του μπροστά στις κάμερες λέγοντας κάτι για το ατύχημα. Αν όμως παρατηρούσες το χαμένο βλέμμα του θα έβλεπες ότι απλά προσπαθούσε από κάπου να κρατηθεί για να μην καταρρεύσει. 

Μα φοβάμαι…


Μα φοβάμαι…
Τα μικρά μας αγγελούδια, κατά μέσο όρο, στα δυόμισι πρώτα χρόνια της ζωής τους, αρχίζουν να εκφράζουν εντονότερα τις φοβίες τους. Φοβίες που συνήθως αφορούν ζώα, αντικείμενα, ανθρώπους ή/και στοιχεία της φαντασίας τους. Αρκετά συχνά, οι γονείς τρομαγμένοι από τις αντιδράσεις των μικρών τους, ψάχνουν να βρουν άμεσες λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Πριν όμως από οποιαδήποτε αντίδραση, καλό θα ήταν να θυμάστε πως ο φόβος είναι φυσιολογικό, και κάποιες φορές αναπόσπαστο, κομμάτι της συναισθηματικής/ψυχολογικής ανάπτυξης του παιδιού.

Παιδική Παχυσαρκία

Παιδική Παχυσαρκία
Η παιδική παχυσαρκία εμφανίζεται στις σημερινές δυτικές κοινωνίες με όλο και αυξανόμενα ποσοστά, με τη χώρα μας να κατέχει δυστυχώς τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ψυχικής Υγείας (UMHRI).
Ενώ, εκ πρώτης όψεως, η παιδική παχυσαρκία φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην ανθυγιεινή διατροφή ενός γενικότερα μη σωστά δομημένου προγράμματος διατροφής, που συχνά συναντάται στην ελληνική οικογένεια, έχει σημασία να κατανοήσουμε την ψυχολογική διάσταση του φαινομένου αυτού, που θα μας βοηθήσει στην πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του.

Γιατί το παιδί  μου είναι υπέρβαρο;

Σχέσεις Ψυχής...!!!



Μου αρέσει να σκέφτομαι τις σχέσεις ψυχής σαν ένα μεγάλο δέντρο με χιλιάδες φύλλα επάνω του.

Τα φύλλα εκείνα που βρίσκονται στο κλαδί σας, είναι τα πλησιέστερα προς εσάς. 


Μπορείτε να μοιράζετε εμπειρίες μεταξύ σας, εμπειρίες ψυχές. 


Ίσως να υπάρχουν τρία ή τέσσερα φύλλα στο κλαδί σας.

Σχετίζεστε επίσης στενά και με τα φύλλα που υπάρχουν 

στο διπλανό κλαδί. 

Κι όμως το παιδί είχε εισιτήριο

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Άφετε τα παιδία ελθείν προς με -είπε σύμφωνα με τον ευαγγελιστή ο Χριστός, όταν εμπόδιζαν τα παιδιά να τον πλησιάσουν. Αφήστε τα παιδιά να έλθουν σε μένα. Των γαρ τοιούτων εστί ἡ Βασιλεία των Ουρανών Γιατί είναι δική τους η βασιλεία των ουρανών.
Αν όμως για τον Ιησού τα παιδιά έχουν εξασφαλισμένη τη βασιλεία των ουρανών αυτό δεν πάει να πει ότι έχουν εξασφαλισμένα άλλα πιο πεζά πράγματα στη βασιλεία των μνημονίων. Διότι στη σημερινή Ελλάδα χιλιάδες παιδιά δεν έχουν ψωμί, γάλα, βιβλία. Και δεν έχουν, δεν μπορούν να έχουν, εισιτήρια του τρόλεϊ, του μετρό, ή του λεωφορείου.
Πράγματα λίγο πολύ γνωστά σε όλους:

«Νευρωνική Σκόνη» Θα Συνδέσει Άνθρωπο με Μηχανή

bigstockphoto_Digitron_253277



Οι Επιστήμονες Δημιουργούν «Νευρωνική Σκόνη» Που Θα Συνδέσει τον Άνθρωπο με την Μηχανή. Κάποιοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Berkley πρότειναν την εμφύτευση «νευρωνικής σκόνης» στο μυαλό των ανθρώπων που τους διαβάζει το μυαλό για να επιτύχουν την σύνδεση του ανθρώπου με την μηχανή.
Εάν αυτή η σκόνη πασπαλιστεί στο ανθρώπινο μυαλό, θα μπορούσε να σχηματίσει ένα «εμφυτευόμενο νευρικό διεπαφικό σύστημα που παραμένει εν λειτουργία μια ζωή

Ό,τι χρειάζεται να ξέρουμε για την τροφική αλλεργία

Ό,τι χρειάζεται να ξέρουμε για την τροφική αλλεργία

Τροφική αλλεργία


Oι αλλεργικές αντιδράσεις σε τροφές είναι εξαιρετικά συχνές, αν και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών είναι πραγματικές αλλεργίες- συμμετέχει, δηλαδή, σε αυτές το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Όλοι έχουν τις προτιμήσεις τους και τις αντιπάθειές τους στον τομέα του φαγητού και τα μικρά παιδιά αρνούνται συχνά να φάνε ορισμένες τροφές – πρόκειται για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας τους προς την ανεξαρτησία. Στη μετέπειτα ζωή τους, ωστόσο, η προτίμηση ή η απόρριψη συγκεκριμένων τροφών (ιδιοτροπία ως προς το φαγητό) οφείλεται συνήθως σε ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως.

Γιατί ο Ομπάμα δέχθηκε τον Αντώνη Σαμαρά;

Obama-Samaras02-08august2013

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο «Μηδενισμός» είναι βασικό στοιχείο της ζωής στην Ελλάδα. Και επειδή είμαστε αυθόρμητοι, και μερικές φορές όχι ευγενικοί άνθρωποι, το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνουμε είναι να μηδενίζουμε τα πάντα. Ιδιαίτερα, εάν αφορούν τα κόμματα και τις ομάδες που υποστηρίζουμε, δεν είμαστε καθόλου «χουβαρντάδες» εάν οι αντίπαλοί μας πετύχουν κάτι, που χρειάζεται ένα μπράβο, μία καλή κουβέντα.
Ούτε «φιλοαμερικανό» μπορεί να με χαρακτηρίσει κανείς, ούτε «νεοδημοκράτη». Εχω τις απόψεις μου για την Αμερική σαν χώρα, η οποία είναι καταπληκτική με εξαιρετικούς ανθρώπους, αλλά διαφωνώ με την εξωτερική και την αμυντική της πολιτική, η οποία είναι κοντόφθαλμη, εγωιστική και συνήθως προκαλεί πόνο στους άλλους λαούς. Π.χ. η Ουάσιγκτον φωνάζει δικαίως για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα, τη Κίνα και αλλού, αλλά όταν πρόκειται για τη Σαουδική Αραβία και άλλες δικτατορίες-συμμάχους, οι Αμερικανοί όχι μόνο «σκάνε», αλλά τους δικαιολογούν. Είναι γι’ αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές –και άλλες βεβαίως- που προκαλούν την απέχθεια των περισσότερων ξένων για τη μεγάλη αυτή χώρα.
Η άποψη μου για τη Ν.Δ. δεν είναι η καλύτερη –και γιατί να είναι άλλωστε…

Φως στο μονοπάτι

Ο φιλόσοφος, ο μύστης και η καταιγίδα


Η αστραπή δεν σου φωτίζει το μονοπάτι, δεν σε υπηρετεί όπως το λυχνάρι στο χέρι σου΄ σου δίνει απλώς ένα αναβόσβησμα, ένα βλέμμα στον δρόμο μπροστά σου. Αυτό όμως το μοναδικό βλέμμα είναι πολύτιμο΄ τώρα τα πόδια σου είναι σταθερά, τώρα η θέλησή σου είναι ισχυρή, τώρα ενισχύεται η αποφασιστικότητά σου να φτάσεις στον προορισμό σου. Εχεις δει τον δρόμο και ξέρεις ότι βρίσκεται εκεί και ότι δεν περιπλανιέσαι άσκοπα. Μια αστραπή και ρίχνεις μια ματιά στο δρόμο που πρέπει να διανύσεις καθώς και στο ναό που είναι ο προορισμός του ταξιδιού σου.

Οι Παναγιές όταν ήταν αρχαίες

Ο χριστιανικός Παρθενώνας 
(σκίτσο του Μανώλη Κορρέ).
Οι Αθηναίοι στη βυζαντινή περίοδο είχαν κάθε λόγο να γιορτάσουν το Δεκαπενταύγουστο πάνω στην Ακρόπολη. 

Ανηφορίζοντας στο βράχο μπορούσαν να ανάψουν το καντηλάκι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που διατηρείται μέχρι σήμερα πάνω από το Θέατρο Διονύσου στο φυσικό σπήλαιο όπου δεσπόζει το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου, κι έπειτα να ακολουθήσουν το χωμάτινο μονοπάτι και να ανεβούν να αποθέσουν τα τάματά τους στο λαμπρό ναό της Παναγίας της Αθηνιώτισσας, στην τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική που ήταν κτισμένη στον Παρθενώνα.

Το Ηλιακό Killshot, Ο Κομήτης ISON Και Το Project Remote Viewing!!!

"Σας παρακαλώ ακούστε αυτό», προτρέπει ο YouTuber protelec66 , "και διαβάστε παρακάτω ... είναι πολύ σημαντικές πληροφορίες, ένα άλλο κομμάτι στο παζλ. Έχω επεξεργαστεί την αρχική συνέντευξη για να είναι σύντομη και σχετική για αυτό το βίντεο, πρόσθεσα επίσης το κλιπ της ταινίας και εικόνες. "

Κατά τη διάρκεια του άκρως απόρρητου ερευνητικού προγράμματος του στρατού των ΗΠΑ και της CIA Remote Viewing (RV)  , εκπαιδευμένοι διαισθητικοί συνήθως επιφορτισμένοι με την πρόβλεψη γεγονότων σχετικά με τη έκβαση του πολέμου άρχισαν να μαζεύουν στοιχεία για ένα μελλοντικό γεγονός που φάνηκε να σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή στην παγκόσμια ζωή. 

Αιμομηλίδα, το κατεξοχήν βότανο για τους κιρσούς, τις ευρυαγγείες και τις αιμορροίδες

Αιμομηλίδα, το κατεξοχήν βότανο για τους κιρσούς, τις ευρυαγγείες και τις αιμορροίδες

το κατ΄εξοχήν βότανο για
τους κιρσούς…
τις ευρυαγγείες και
τις αιμορροΐδες…
οι τανίνες της και
τα πτητικά της έλαια-που είναι και τα κύρια ενεργά συστατικά της αμαμηλίδας- λειτουργούν ως αγγειοσυσπαστικά περιορίζοντας τις μικρές αραχνοειδείς φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος…
σύμφωνα με πολλούς ερευνητές η αμαμηλίς ενισχύει τις φλέβες και δρα ως αντιφλεγμονώδες και
χάρη στις τανίνες της και τη στυπτική τους δράση βοηθά στη συστολή των φλεβών και
αποτελεί τη βάση των περισσότερων θεραπειών για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες…

Ένα τούνελ άνοιξε στον ουρανό



Και πώς φτάνουμε μέχρις εκεί; Από την πιο σύντομη διαδρομή: το τούνελ που άνοιξε στον ουρανό. Και μάλιστα χωρίς να κουνηθούμε καν από εκεί που είμαστε.

Γιατί ο Αυστραλός φωτογράφος Lincoln Harrison δημιούργησε τη συλλογή "Star Trails": μια σειρά από time-lapse φωτογραφίες από το νυχτερινό ουρανό του Νότιου Ημισφαιρίου.

Ο Harrison χρειάστηκε να κρατήσει ανοικτό το κλείστρο της μηχανής του ακόμη και 15 ώρες προκειμένου να απαθανατίσει το απίστευτο θέαμα. Ο ίδιος τις ίδιες ώρες πάγωνε καθώς οι θερμοκρασίες στο νότιο ημισφαίριο τώρα το καλοκαίρι -για εμάς εδώ στο βόρειο- είναι... χειμωνιάτικες. Βρέθηκε σε απολύτως μοναχικές τοποθεσίες, στην αυστραλιανή ενδοχώρα ή κάπου στις ακτές, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από τις πόλεις προκειμένου ο ουρανός να είναι απολύτως καθαρός και να φαίνονται όσο περισσότερα αστέρια γίνεται. Όπως λέει δεν έχει τρομακτικές ιστορίες να διηγηθεί από τις μοναχικές βραδιές του. Και πως άξιζε τον κόπο.

Πολλοί τον αποκαλούν ο Van Gogh της φωτογραφίας! Ε, όχι και άδικα.

Να αλλάξουν όλα, για να μην αλλάξει τίποτε

Του Κώστα Λαπαβίτσα
Ο Γατόπαρδος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα είναι έργο που ανάγλυφα αποδίδει την κοινωνική αναταραχή στην Ιταλία του δέκατου ένατου αιώνα. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του σκηνές ο νεαρός Τανκρέντι λέει στο θείο του Ντον Φαμπρίτσιο, πρίγκιπα Σαλίνας: αν θέλουμε να μην αλλάξει τίποτε, πρέπει όλα ν’ αλλάξουν. Η φωνή του απηχεί τη βαθιά υπεροψία της σικελικής αριστοκρατίας, την καταφρόνια της για τους νέους ισχυρούς του χρήματος και τον ταξικό της κυνισμό. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας υπεροχή, θα πρέπει να δεχτούμε αλλαγές σε όλα, ακόμη και γάμους εξ ανάγκης.

Η επίσημη φιλολογία για την ελληνική κρίση αποδίδει την ευθύνη της κυρίως σε δύο κοινωνικές ομάδες: τους δημόσιους υπάλληλους και τους μικρομεσαίους φοροφυγάδες. Δηλαδή στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, όπως υποδηλώνει κι εκείνο το θρασύτατο ‘μαζί τα φάγαμε’. Παράλληλα απαιτεί ‘μεταρρυθμίσεις’, αλλαγές σε όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλέον ένθερμοι οπαδοί των ‘μεταρρυθμίσεων’ είναι άνθρωποι που κατείχαν καίριες θέσεις όταν η χώρα έτρεχε με ορμή προς την καταστροφή. Όλα πρέπει ν’ αλλάξουν, για να μην αλλάξει τίποτε.

Επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας": 20 χρόνια από την τέταρτη δοκιμασία των αδελφών Ποντίων (Βίντεο)



Το καλοκαίρι του 1992 στην Αμπχαζία (αυτόνομη Δημοκρατία της Γεωργίας, πρωτεύουσα το Σοχούμι), με αφορμή την είσοδο Γεωργιανών στρατευμάτων, ξέσπασαν πολεμικές συγκρούσεις.

Οι Έλληνες της περιοχής και οι περιουσίες τους βρέθηκαν στο έλεος των μαχών και των φανατικών παραστρατιωτικών ομάδων. Η Ελληνική Πολιτεία άρχισε να γίνεται δέκτης αιτημάτων για βοήθεια...

Τον Ιούνιο του 1993, η Υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότια Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Η απόφαση για την παροχή βοήθειας είχε πλέον παρθεί. 

Νέα θεωρία σχετικά με το γιατί οι άνδρες αγαπούν τα στήθη

Men are programmed to like breasts, but it isn't for the reasons scientists once thought.


Γιατί οι στρέιτ άντρες δίνουν τόσο πολύ ενδιαφέρον σε εκείνους τους μεγάλους, βολβώδεις σάκους λίπους που κρέμονται από τα στήθη των γυναικών; Οι επιστήμονες δεν έχουν εξηγήσει ικανοποιητικά το περίεργο αυτό ενδιαφέρον των ανδρών, αλλά τώρα, νευροεπιστήμονας δίνει μια εξήγηση με « πολύ νόημα."

Ο Larry Young, καθηγητής ψυχιατρικής στο Emory University, ο οποίος μελετά τη νευρολογική βάση πολύπλοκων  κοινωνικών συμπεριφορών, πιστεύει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη έχει καταφέρει να αξιοποιήσει ένα αρχαίο νευρωνικό κύκλωμα που σχεδιάστηκε αρχικά για την ενίσχυση της σχέσης μητέρας-βρέφους κατά τη διάρκεια του θηλασμού, και τώρα χρησιμοποιεί αυτό το κύκλωμα του εγκεφάλου για την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ των ζευγαριών.

Έτσι απλά κι όμορφα θα μοιάσει μοναδικό αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαίρι
-Καλό μας μήνα…της χαμογέλασε…
-Καλό μας μήνα και καλό κι όμορφο να ναι κι αυτό το καλοκαίρι που ξεκινάει…του ανταπόδωσε το γλυκό της χαμόγελο…
-Αλήθεια τι σημαίνει άραγε να ναι όμορφο και καλό το καλοκαίρι;
-Απλά πράγματα χρειάζονται για να ξεστομίσει το σώμα και η ψυχή πως νοιώθουν όμορφα κι ευτυχισμένα. Τι λες;
-Για συνέχισε…
-Να λοιπόν μια απλή συνταγή: Θάλασσα αρκεί να την προσεγγίσεις και να αφήσεις το χάδι της να σε πλανέψει να καθαρίσει σώμα και ψυχή και δροσερός κι ανάλαφρος να πορευτείς

Παναγία και Ιατρική. Η προσδοκία για το θαύμα, την θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας.


Παναγία η Γιάτραινα

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό είναι ο μήνας της Παναγίας.
Στην Ελληνοχριστιανική παράδοση, το πρόσωπο της Παναγίας συνδέεται στενά με την προσδοκία της ίασης του ανθρώπου από τις παθολογικές καταστάσεις.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.

Η επιστήμη πίσω ... Γιατί οι άνδρες αγαπούν τα γυναικεία πόδια ...


Η επιστήμη πίσω ... Γιατί οι άνδρες αγαπούν γυναικεία πόδια ... & 11 PRIME ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ!  [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Υπάρχει ένας βιολογικός λόγος για τον οποίο οι άνδρες αγαπούν τα μακριά πόδια των γυναικών. Όταν ένα κορίτσι φτάσει την εφηβεία, τα πόδια της υποβάλλονται σε ταχεία επιμήκυνση καθώς οι ορμόνες πλημμυρίζουν το σώμα της και την μεταμορφώνουν σε γυναίκα.

Το κάλιο, το νάτριο και η σημασία της σχέσης τους

Όταν η αναλογία μεταξύ καλίου και νατρίου στον οργανισμό δεν είναι ισορροπημένη, προκύπτουν προβλήματα στην αρτηριακή πίεση, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καρδιοπάθειες. Και μπορεί η επίτευξη των ιδανικών επιπέδων καλίου στον οργανισμό να μην είναι κάτι εύκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Τα χημικά στοιχεία, για τα οποία μιλάνε με άνεση οι ειδικοί επιστήμονες, μπορεί στον περισσότερο κόσμο να ακούγονται ακαταλαβίστικα αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν ορισμένες τροφές όπως είναι για παράδειγμα οι μπανάνες. Και το αλάτι, είναι εκείνο για το οποίο μιλάνε όταν λένε «νάτριο».

Το καλό λίπος, το κακό λίπος και το χειρότερο -από όλα- λίπος!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καλά λίπη, κάνουν καλό στον οργανισμό, τα κακά λίπη, κάνουν κι αυτά καλό στον οργανισμό, ενώ τα τρανς λίπη, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Πριν υπερηφανευθείτε ότι έχετε αποκλείσει το λίπος από τη διατροφή σας, ενημερωθείτε καλύτερα για τις διάφορες μορφές του -ποια κάνει καλό και ποια κακό στον οργανισμό- και μετά επαναπροσδιορίστε τη δίαιτά σας. Το πιθανότερο είναι να έχετε μειώσει τα καλά λίπη από τη διατροφή σας και να συνεχίζετε να καταναλώνετε τρανς λιπαρά και αργά ή γρήγορα ο οργανισμός σας θα αντιδράσει.

Μεταβολισμός «turbo» με τις κατάλληλες τροφές

Για τη λειτουργία του μεταβολισμού απαιτείται η κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων). Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το να τρώτε τροφές που μπορούν να αυξήσουν το μεταβολικό ρυθμό και να συμβάλλουν στην απώλεια ή στον έλεγχο του βάρους;

Ο μεταβολισμός ενεργοποιείται με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Επίσης και επειδή τα φαινόμενα «ελαττωματικού» θυρεοειδούς αδένα είναι συχνά και πολλοί θα προβάλλουν πολλές δικαιολογίες για να μην περάσουν ούτε ώρα στο γυμναστήριο, η φύση προνόησε για τους… τεμπέληδες, προσφέροντας τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.
Εντάξτε όσο μπορείτε στη διατροφή σας κάτι καυτερό ή πιείτε κάθε πρωί ένα ποτήρι λεμονόνερο (του οποίου τα οφέλη έχουμε εκθειάσει πολλάκις) και δείτε τα κιλά να μειώνονται και την ευεξία σας να αυξάνεται.

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΤΑΓΓΕIΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Picasso: Γυναίκα. Γυναίκες (επειδή οι άντρες είναι αδιάφοροι κι εγωκεντρικοί):
Σώστε τα σπίτια σας και τα παιδιά σας. Οργανωθείτε σε κάθε πόλη της Ελλάδος και καταθέστε την αναφορά αυτή στις τοπικές δικαστικές αρχές. Έχει εξαπολυθεί ένα πογκρόμ άκυρων κι εγκληματικών διαταγών πληρωμών, από εγκληματίες δικηγόρους κι αδιάφορους δικαστές, χωρίς η Eurobank να συμμετέχει άμεσα κι επίσημα. Αντιδράστε γιατί θα σας εξοντώσουν. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου και δεν πρέπει. Στην Χαλκίδα σταμάτησαν πλέον τέτοια δικαστήρια, γιατί κατέθεσα τα παρακάτω. Κάντε τα κι εσείς.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Δημ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ.Βώκου 6, Χαλκίδα, ΤΚ 34100, τηλ.22210-62743 και epivetta@otenet.g

ΠΡΟΣ

1)     Προιστάμενος Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείου….
2)     Εισαγγελέαν …..
3)     Δικηγορικόν Σύλλογον….

Θέμα: Περί της (μη) Νομιμότητας Εκπροσώπησης και Πληρεξουσιότητας των δικηγόρων της Eurobank EFG ΑΕ, στα δικαστήρια και εκτελέσεις (κι άλλων τραπεζών)

Ρόδος: Τα χάλια της Παλιάς πόλης – Ημίγυμνες χορεύτριες και τραπεζάκια


rodos xalia palias polis
Εικόνες που μόνο καλή διαφήμιση για το νησί της Ρόδου και γενικότερα για την Ελλάδα δεν αποτελούν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δυσφημίζοντας με τον χειρότερο τρόπο το διάσημο νησί του Ήλιου.
Ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO και ένα από τα πιο όμορφα και επισκέψιμα αξιοθέατα της χώρας μας, γνωρίζει μια απίστευτης έκτασης υποβάθμιση, καθώς τις βραδινές ώρες οι πανέμορφες πλατείες μετατρέπονται σε ατέλειωτα κλαμπ, χωρίς κανέναν σεβασμό απέναντι στα ιστορικά μνημεία, στους κανονισμούς και τη νομοθεσία, αλλά και τη μοναδικότητα του χώρου…

γιοχίμπ, το ανδρικό βότανο…

Γιοχίμπ, το ανδρικό βότανο…

Γιοχίμπ – Γιοχιμπίνη yohimbe (Corynanthe Yohimbe)


Ενα φυσικό αφροδισιακό και οχι μόνο…
Η γιοχιμπίνη προέρχεται από το εσωτερικό της φλούδας του τροπικού δέντρου της δυτικής Αφρικής Corynanth Yohimbe και αποτελεί ένα γνήσιο αφροδισιακό της φύσης.
Στα αθλήματα το Γιοχίμπ χρησιμοποιείται κυρίως λόγω των αναβολικών του αποτελεσμάτων. Το Γιοχίμπ μπλοκάρει τους ειδικούς κυτταρικούς υποδοχείς μέσα από τους οποίους αυξάνονται τα επίπεδα Αδρεναλίνης. Η Αδρεναλίνη σας δίνει πιο εκρηκτική δύναμη, αλλά επίσης προλαβαίνει τον μυϊκό καταβολισμό. Επιπλέον, αυξημένα επίπεδα Αδρεναλίνης στο αίμα σας επιταχύνουν την μετατροπή των λιπών σε λιπαρά οξέα.

Η καταστροφολαγνεία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

blood_channels



Τα ΜΜΕ χρησιμοποιούνται κυρίως –έτσι τουλάχιστον λένε- για την ενημέρωση και την διασκέδαση του κοινού. Όμως πρέπει να υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια και στις δυο παραπάνω δραστηριότητες υπό την έννοια της προστασίας της νοημοσύνης, της ψυχοσωματικής υγείας των ανθρώπων και του Δικαίου. Η δε ποιότητα της διασκέδασης να είναι ποιοτικά ανώτερη σε ανθρώπινο πολιτισμό, σε σύγκριση με την ζωώδη συμπεριφορά και τα ζωώδη ένστικτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα